Vertaalde roman, novelle

 • Dave Eggers boeken
  Dave Eggers - De parade

  - Getipt door het DWDD Boekenpanel -In een naamloos land wordt na een decennium oorlog een nieuwe weg aangelegd die de twee helften van het land met elkaar moet verbinden. Twee buitenlandse werknemers zijn verantwoordelijk voor de voltooiing ervan. Terwijl de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Diney Costeloe boeken
  Diney Costeloe - Familie op de vlucht

  'Familie op de vlucht' is opnieuw een hartverscheurend verhaal van Diney Costeloe, de bestsellerauteur van 'De verloren kinderen' en 'Het meisje zonder naam'. Duitsland, 1937. Naarmate de nazi's het land verder in hun greep krijgen, wordt Joden het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Simon Stranger boeken
  Simon Stranger - Blijf hun namen noemen

  Winnaar van de Noorse boekverkopersprijs 2018 Een aangrijpend familieverhaal in de schaduw van een nachtmerrie 1941. Een heel gewone woning in het Noorse Trondheim wordt in beslag genomen door de nazi’s en omgedoopt tot hoofdkwartier van de gehate… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - De winter voorbij - grote letter uitgave

  New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen, een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig en een jonge illegale… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,00
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - Liefde en schaduw

  Dit is het verhaal van een vrouw en een man die elkaar onmetelijk lief hadden en zo konden ontsnappen aan de alledaagsheid van het bestaan. Ik heb het in mijn geheugen gegrift en gekoesterd zodat de tijd het niet zou uitwissen en pas nu kan ik het eindelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • T.M. Frazier boeken
  T.M. Frazier - Tyrant

  Ik. Herinner. Me. Alles. Alleen nu wilde ik dat dat niet zo was. Als de mist die mijn herinneringen heeft beneveld, opklaart, komt de waarheid die maanden buiten mijn bereik lag, eindelijk naar voren. Maar de verlossing die ik verwacht had te voelen, blijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Eduardo Halfon boeken
  Eduardo Halfon - De Poolse bokser

  Een ongrijpbare meesterverteller aan het woordMet verhalen die steeds meer samenhang blijken te vertonen, roept Eduardo Halfon een wereld op die zich laat lezen als een hecht opgebouwde roman. Ieder nieuw verhaal is op een verrassende manier verbonden met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Cristina López Barrio boeken
  Cristina López Barrio - Nevel in Tanger

  Een vluchtige minnaar, een magische stad, een vergeten mysterie: de bestseller uit Spanje voor de liefhebbers van Isabel Allende. Na een gepassioneerde nacht met een onbekende man keert Flora Gascón terug naar haar kleurloze dagelijkse leven. Al weet ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ahmed Saadawi boeken
  Ahmed Saadawi - Frankenstein in Bagdad

  Hadi de voddenman struint de straten van het door de VS bezette Bagdad af op zoek naar achtergelaten lichaamsdelen. Hij naait ze aan elkaar zodat de overheid het geheel als stoffelijk overschot moet erkennen en het lichaam officieel begraven kan worden. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Lars Saabye Christensen boeken
  Lars Saabye Christensen - Magneet

  Jokum voelt zich nergens thuis, behalve bij zijn onafscheidelijke magneet, die volgens hem het geluk aantrekt. Wanneer hij de dode hamster van zijn huisgenote Synne met zijn magneet weer tot leven probeert te wekken, leert hij de liefde kennen. Het stel trekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Jonathan Swift boeken
  Jonathan Swift - De reizen van Gulliver

  Het reisverhaal is wereldberoemd: Gulliver bezoekt het eiland Lilliput (waar alles twaalf keer zo klein is als bij ons), Brobdingnag (het land der reuzen), het vliegende eiland Laputa en de Houyhnhnms, ethisch hoogstaande paarden. De reizen van Gulliver wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Susan Wiggs boeken
  Susan Wiggs - Alles tussen jou & mij

  Een dramatisch voorval brengt hen samen, maar liefde lijkt onmogelijk... Caleb Stolz heeft¬ zijn broer op diens sterfbed beloofd dat hij zijn twee jonge kinderen zal grootbrengen. Dit betekent dat hij terug moet naar de kleine gesloten Amish-gemeenschap die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Amor Towles boeken
  Amor Towles - Graaf in Moskou

  De recente Russische geschiedenis wordt verteld met prachtige verwijzingen naar literatuur en film. In het postrevolutionaire Moskou van 1922 wordt de eigenzinnige graaf Alexander Rostov veroordeeld tot een levenslang huisarrest in het luxueuze Hotel Metropol.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • Herbjørg Wassmo boeken
  Herbjørg Wassmo - Dina's erfenis

  1890. Bij een brand die de herenboerderij Reinsnes in de as heeft gelegd, is Dina Grønelv omgekomen. Op haar begrafenis leest kleindochter Karna een nagelaten brief voor waarin Dina de moord bekent op haar echtgenoot Jacob en haar minnaar Leo. Karna weigert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • David Vann boeken
  David Vann - Heilbot op de maan

  Jim, een suïcidale man van middelbare leeftijd, is op weg van Alaska naar Californië. Hij wordt daar opgewacht door zijn broer Doug, die hem zal verzorgen en vastbesloten is hem niet uit het oog te verliezen. Door zijn ziekte is Jim hoogst onvoorspelbaar,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Jennifer Zeynab Joukhadar boeken
  Jennifer Zeynab Joukhadar - De kaart van zout en sterren

  ‘De kaart van zout en sterren’ van Jennifer Zeynab Joukhadar is een betoverend boek voor liefhebbers van ‘De zoon van de verhalenverteller’. Jennifer Zeynab Joukhadar vertelt het hartverscheurende verhaal van een hedendaags Syrisch meisje en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alfred Döblin boeken
  Alfred Döblin - Berlijn Alexanderplatz

  Een wereldberoemde roman, een mijlpaal in de Duitse literatuur. Franz Biberkopf, een Berlijnse arbeider, heeft zijn vrouw gedood en vier jaar in de gevangenis gezeten. In 1928 komt hij vrij, vastbesloten om voortaan als fatsoenlijk mens door het leven te gaan.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Olga Tokarczuk boeken
  Olga Tokarczuk - De Jacobsboeken

  Door de ogen van de tijdreizende joodse matriarch Jenta volgen we het leven van een controversiële sekteleider. Jacob Frank (1726-1791) bekeerde duizenden joden tot het frankisme, zijn eigen mengelmoesje van joodse en christelijke elementen. Hij kreeg een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Almudena Grandes boeken
  Almudena Grandes - De patiënten van dokter García

  Wanneer dokter Guillermo García Medina in 1937 het leven van Manuel Arroyo Benítez redt, ontstaat er tussen de twee mannen een hechte vriendschap. Na zijn herstel wordt Manuel teruggeroepen naar Genève. Guillermo denkt dat hij hem nooit meer terug zal zien.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Nikola Scott boeken
  Nikola Scott - Zomer vol geheimen

  Augustus 1939 Op het vreedzame familielandgoed Summerhill probeert de zestienjarige Maddy zich afzijdig te houden van alle geruchten over oorlog. Dan keert haar ¬ amboyante zus Georgiana terug van een lange reis, met in haar kielzog haar nieuwe vriend, Victor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Jennifer Ryan boeken
  Jennifer Ryan - Het dameskoor van Chilbury

  Kent, zomer 1940. Engeland staat aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De vrouwen uit het dorpje Chilbury komen in opstand. De dominee wil het kerkkoor opheffen omdat alle mannen zijn opgeroepen. De tijd is gekomen om traditionele patronen te doorbreken.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Lisa See boeken
  Lisa See - Het theemeisje van Yunnan

  Li-yan woont met haar familie in de afgelegen Chinese bergen van Yunnan. Hun levens zijn al generaties lang afgestemd op tradities en het verbouwen van thee. Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het dorp. Zijn komst is de eerste onverbiddelijke stap op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Paolo Giordano boeken
  Paolo Giordano - De hemel verslinden

  Teresa verruilt iedere zomervakantie samen met haar vader hun woning in het drukke Turijn voor het huis van haar jeugd op het Italiaanse platteland. Het zijn saaie, bloedhete vakanties, totdat ze op een dag drie jongens bespiedt die naakt in het zwembad… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Saskia Noort boeken
  Saskia Noort - Stromboli - grote letter uitgave

  Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Marie Darrieussecq boeken
  Marie Darrieussecq - Ons leven in de bossen

  De heerlijke nieuwe wereld van Darrieussecq Een vrouw heeft zich teruggetrokken in de bossen, op de vlucht voor een vijandige maatschappij. Ze zit er te schrijven. En ze heeft daar haast mee, want haar lichaam en de wereld om haar heen verkeren in een staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99