Vertaalde roman, novelle

 • Ronit Matalon boeken
  E-book
  Ronit Matalon - En de bruid sloot de deur

  ‘En de bruid sloot de deur’ van Ronit Matalon is een onderhoudende roman over Arabische joden in Israël en een subtiel commentaar op de positie van de vrouw. Matalon dient in één adem genoemd te worden met Yehoshua, Oz en Grossman. In ‘En de bruid… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Dave Eggers boeken
  E-book
  Dave Eggers - De parade

  In een naamloos land wordt na een decennium oorlog een nieuwe weg aangelegd die de twee helften van het land met elkaar verbindt. Twee buitenlandse aannemers zijn verantwoordelijk voor de voltooiing ervan. Terwijl de een avontuurlijk is, het nachtleven en de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Sue Moorcroft boeken
  E-book
  Sue Moorcroft - Die zomer in Italië

  Wat als je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen? Van de winnaar van Best Romantic Read Award Sofia woont in Engeland en zorgt al jaren voor haar doodzieke vader Aldo. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader de belofte om na zijn dood de plek te bezoeken waar… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Ji?í Kratochvil boeken
  E-book
  Ji?í Kratochvil - Een bedroefde God

  De familieclan van de Jordáns draait met elke politieke wind mee en dat legt ze geen windeieren. Bibliothecaris Aleš Jordán haat het schaamteloze opportunisme van zijn familie. Dat is gevaarlijk, want de familieclan zorgt er zelf voor dat ieder zwart schaap… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Danill Charms boeken
  E-book
  Danill Charms - Werken

  Het Russische absurdisme laat zich gemakkelijk terugbrengen tot één man: Daniil Charms. "Charms is kunst,' schreef een vriend over hem. Met zijn opvallende verschijning, zijn excentriciteit, zijn creatieve tegendraadsheid was hij een fenomeen en groeide hij… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Michael Ondaatje boeken
  E-book
  Michael Ondaatje - Divisadero

  Anna woont met haar vader, haar geadopteerde zusje Claire en de mysterieuze stalknecht Coop op een boerderij in Californië. Op een dag wordt het geïmproviseerde gezin onverwacht verscheurd door een traumatische ervaring. Anna vestigt zich in Zuid-Frankrijk… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Michael Ondaatje boeken
  E-book
  Michael Ondaatje - De geest van Anil

  Anil keert terug naar haar vaderland Sri Lanka, dat verwoest wordt door een burgeroorlog. In opdracht van de Verenigde Naties doet ze onderzoek naar de slachtoffers van moordpartijen op het eiland. Wanneer ze in de ban raakt van een skelet dat ze vindt, volgt… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Ina Valcanova boeken
  E-book
  Ina Valcanova - Asja en de astrologe

  Asja bezoekt haar ex-man en zijn nieuwe Duitse vrouw in hun vakantiehuisje op een Kroatisch eiland. Ze is vergeetachtig, slordig en impulsief. Al joggend op het eiland breekt ze zich het hoofd over hoe ze haar leven een andere wending kan geven. Dan krijgt ze… (E-book)

  Lees meer...
  10,99
 • Dani Atkins boeken
  E-book
  Dani Atkins - Zonder mij

  Opnieuw een schitterende en meeslepende roman van Dani Atkins, de auteur van ‘Versplinterd’ en ‘Duet met jou’. Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Anne Swärd boeken
  E-book
  Anne Swärd - De onzichtbare bruid

  Het is het jaar 1945. De zeventienjarige Sandrine komt na een traumatische oorlogservaring onder valse naam in Zweden terecht. Ze is zwanger, alleen, en draagt een geheim met zich mee dat ze koste wat kost moet bewaren. Alles verandert als de rijke Ivan haar… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Pam Jenoff boeken
  E-book
  Pam Jenoff - Het weeskind

  Als de 16-jarige Noa zwanger blijkt te zijn van een nazisoldaat wordt ze gedwongen haar kind af te staan. Ze moet haar ouderlijk huis verlaten en komt terecht in een kamer boven een klein station. Op een dag ontdekt ze een goederenwagon met tientallen Joodse… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Mahir Guven boeken
  E-book
  Mahir Guven - Broer

  ‘Broer’ van Mahir Guven, bekroond met de Prix Goncourt du Premier Roman 2018, is een vlijmscherpe roman over de multiculturele maatschappij die niet iedereen dezelfde kansen biedt. Broer is Uber-taxichauffeur in Parijs. Hij maakt dagen van elf uur, waarin… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Rosa Ventrella boeken
  E-book
  Rosa Ventrella - Een fatsoenlijke familie

  Het zijn de jaren tachtig. De hete zomers in Bari versterken de geuren van romige sauzen, gegrild vlees en verse pasta die uit de ramen komen. Door de kleine steegjes van de oude stad rennen en spelen de kinderen van families uit de buurt. Maria is echter een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • María Gainza boeken
  E-book
  María Gainza - Zwart licht

  Dit is een roman over vervalsers en vervalsingen. Een jonge kunstcritica in Buenos Aires vertelt het verhaal van een mysterieuze bende aangevoerd door La Negra, de legendarische vervalster van schilderijen van Mariette Lydis.In Zwart licht draait het om de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Pierre Lemaitre boeken
  E-book
  Pierre Lemaitre - De kleuren van de brand

  Februari, 1927. De Parijse elite komt bijeen om de begrafenis van de gerespecteerde bankier Marcel Péricourt bij te wonen. Voor aanvang van de plechtigheid gebeurt er echter iets afschuwelijks, iets wat het leven van Madeleine Péricourt en haar zevenjarige… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Whitney Scharer boeken
  E-book
  Whitney Scharer - Het gouden uur

  Het succesvolle Amerikaanse model Lee Miller arriveert in 1929 in Parijs om haar droom na te jagen: een leven als kunstenares. Ze ontdekt dat ze liever achter de camera staat dan ervoor en haalt de beroemde fotograaf Man Ray over haar te leren fotograferen.… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Fjodor Dostojevski boeken
  E-book
  Fjodor Dostojevski - Misdaad en straf

  Bij de verschijning van Misdaad en straf (1866) gold Dostojevski in eigen land al twintig jaar als een van de vooraanstaandste levende schrijvers, maar pas met deze eerste vuistdikke roman veroverde hij de wereld. Het is het verhaal van een 'verdoolde… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Dalia Grinkeviciute boeken
  E-book
  Dalia Grinkeviciute - Schaduwen over de toendra

  ‘Schaduwen over de toendra’ van Dalia Grinkeviciute is het aangrijpende oorlogsdagboek van een veertienjarig meisje in een Siberische goelag. ‘Schaduwen over de toendra’ behoort tot de Litouwse literaire canon en wordt in één adem genoemd met… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Margaret Atwood boeken
  E-book
  Margaret Atwood - Boven water

  'Hij staat bij de omheining met zijn rug naar me toe en kijkt naar de tuin. Het late middaglicht valt schuin tussen de stammen op de heuvel door op hem en hult hem in een oranje nevel; hij is onscherp alsof ik hem onder water zie. Hij is zich ervan bewust… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Max Porter boeken
  E-book
  Max Porter - Lanny

  Even buiten Londen ligt een dorpje dat niet veel verschilt van andere. Het alledaagse bestaan is een mengeling van huiselijkheid en fantasie. Het dorp behoort toe aan de mensen die er nu wonen en aan de mensen die er de afgelopen eeuwen hebben gewoond. Het is… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Wolf Wondratschek boeken
  E-book
  Wolf Wondratschek - Zelfportret met Russische piano

  In een Weens koffiehuis ontmoet een schrijver de oude Russische pianist Suvorin, die hem zijn levensverhaal vertelt. Een verhaal over vrijheid, rebellie, schoonheid, verval en onsterfelijkheid in kunst. Terwijl de schrijver als betoverd naar hem luistert,… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Helena Janeczek boeken
  E-book
  Helena Janeczek - Het meisje met de Leica

  Het meisje met de Leica is een bijzondere historische roman over Gerda Taro: de eerste vrouwelijke oorlogsfotografe en de vrouw achter de schuilnaam Robert Capa. Gerda Taro was de eerste vrouw die als fotografe in oorlogsgebieden werkte. In 1937, op de dag dat… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Valeria Luiselli boeken
  E-book
  Valeria Luiselli - Archief van verloren kinderen

  ‘Stel nou dat jij en papa er niet meer waren en wij aan ons lot waren overgelaten. Hoe zou het dan gaan?’ Een gebroken huwelijk voorin de auto, een stel wijsneuzen op de achterbank, en continu David Bowies ‘Space Oddity’ op de speakers. In 'Archief van… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Claudio Magris boeken
  E-book
  Claudio Magris - Momentopnamen

  Voor Momentopnamen stelde auteur en filosoof Claudio Magris een bloemlezing samen van korte persoonlijke schetsen - snapshots uit het leven. Aan bod komen uiteenlopende onderwerpen: groots en alledaags, universeel en persoonlijk, algemeen en politiek. Magris… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Siri Hustvedt boeken
  E-book
  Siri Hustvedt - Herinneringen aan de toekomst

  S.H., een jonge vrouw uit Minnesota, verhuist eind jaren zeventig naar New York. In haar nieuwe woning hoort ze door de dunne muren heen de bizarre en dreigende monologen van haar buurvrouw Lucy Brite. Ze schrijft alles op in een schrift, samen met de schetsen… (E-book)

  Lees meer...
  12,99