Vertaalde roman, novelle

 • Marina Stepnova boeken
  Marina Stepnova - Italiaanse les

  Het leven van de tweeënveertigjarige Ivan Ogarjov is nooit makkelijk geweest: zijn liefdeloze kindertijd werd opgevolgd door een tragisch ongeluk tijdens zijn dienst in het leger. Nu bestaan zijn dagen uit zijn werk, zijn vreugdeloze huwelijk, zondagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Senel Paz boeken
  Senel Paz - Aardbei en chocola

  Havana, dertig jaar na het uitbreken van de Revolutie. David, een jonge communistische militant, maakt kennis met Diego, homoseksueel, levensgenieter en gepassioneerd liefhebber van kunst en literatuur. Hun ontluikende vriendschap zet hen op een kruispunt:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Quim Monzó boeken
  Quim Monzó - De omvang van de ramp

  Een schrijnende Catalaanse komedie over liefde en haat, lust en eenzaamheid.Eindelijk slaagt de trompettist Ramon-Maria erin de vrouwelijke vedette van het theater waar hij werkt te versieren. Maar eenmaal in bed blijkt hij tot geen enkele daad in staat. Uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Dima Wannous boeken
  Dima Wannous - De opgejaagden

  Damascus. Een jonge vrouw ontmoet een man in de wachtkamer van haar psycholoog. Het is het begin van een intense liefde. Maar dan breekt de oorlog uit. Nasiem vlucht naar Europa, Soelaima blijft. Ze hoort niets meer van hem tot ze plotseling zijn manuscript… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jeff VanderMeer boeken
  Jeff VanderMeer - Borne

  In de ruïnes van een stad, die verwoest is door droogte en oorlog, probeert een jonge vrouw te overleven. De stad zucht onder het tirannieke bewind van een gigantische moordzuchtige beer, het resultaat van bizarre experimenten door een mysterieus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Aurélie Valognes boeken
  Aurélie Valognes - Hart tegen hard

  Ferdinand Brun is een nare oude man, hij maakt ruzie met iedereen die zijn pad kruist. Het enige levende wezen dat hij om zich heen kan verdragen is zijn hond Daisy. Maar als Daisy verdwijnt en Ferdinand te horen krijgt dat hij zal moeten verhuizen naar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Colleen Oakley boeken
  Colleen Oakley - Ik kan je bijna aanraken

  ‘Op een keer kuste een jongen me, en ging ik bijna dood...’ Jubilee Jenkins heeft een zeldzame allergie voor menselijke huidcellen; zelfs een lichte aanraking van iemand kan haar al fataal worden. Nadat ze jarenlang haar huis niet heeft verlaten, moet ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Nicole Krauss boeken
  Nicole Krauss - Donker woud

  Jules Epstein, een vermogend New Yorker, besluit aan het einde van zijn leven een andere weg in te slaan enzijn rijkdom beetje bij beetje te doneren. Met de laatste restanten reist hij naar Israël om daar een blijvendmonument voor zijn ouders op te richten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Charles Dickens boeken
  Charles Dickens - Een kerstvertelling

  Er is natuurlijk geen tijdlozer verhaal om een nieuwe serie kerstverhalen mee te beginnen dan het beroemde verhaal van de grimmige vrek Scrooge die op kerstavond bezoek krijgt van de drie geesten: Verleden, Heden en Toekomst. Een van de meest geliefde boeken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lana Lux boeken
  Lana Lux - Kukolka

  Oekraïne, jaren negentig. Op zevenjarige leeftijd ontsnapt Samira uit een weeshuis, en gaat op zoek naar vrijheid en naar een thuis. Ze komt terecht in een huis met andere kinderen, zonder stroom, warm water of wc. Dat vindt ze niet erg, want ze heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jonas Jonasson boeken
  Jonas Jonasson - De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden

  dwarsligger 541 Jonas Jonasson De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden De 100-jarige man is terug. Een jaartje ouder, maar ook wijzer? De 100-jarige man Allan Karlsson en zijn kompaan Julius leiden een paradijselijk leven op Bali. Tijdens een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Angelika Schrobsdorff boeken
  Angelika Schrobsdorff - Jij bent niet zoals andere moeders

  Else groeit op in een welgesteld Joods gezin in Berlijn aan het begin van de twintigste eeuw. Ze leidt een uitbundig leven en geniet met volle teugen van de cultuur die de stad te bieden heeft. Bruisend van charme, met haar donkere krullen en fonkelende ogen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dörte Hansen boeken
  Dörte Hansen - Het oude land

  Uitgeroepen tot lievelingsboek van het jaar door de Duitse boekhandel Vera woont al bijna haar hele leven in een oude boerderij bij Hamburg. Als kind ontvluchtte ze samen met haar moeder het oorlogsgeweld in Oost-Pruisen, maar in het dorp blijft ze een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Holly Bourne boeken
  Holly Bourne - Vind ik leuk?!

  Iedereen trouwt, krijgt baby’s, koopt huizen. Timelines vol succes. Maar niet voor Tori… Gelukkig. En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen en foto’s van pas gekochte huizen. Dertig worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Andrea de Carlo boeken
  Andrea de Carlo - Het onvolmaakte wonder

  Rockster Nick Cruickshank is in de zestig en staat op het punt om voor de derde keer te trouwen. Hij heeft zijn band bij elkaar geroepen om in zijn villa in Zuid-Frankrijk een concert te geven. Het ijs voor het feest bestelt hij bij Milena Migliari, een jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Katja Lange-Müller boeken
  Katja Lange-Müller - Draaideur

  Ruim 22 jaar werkte Asta voor internationale hulporganisaties, nu is ze gestrand op het vliegveld van München. Er is wel een verleden, maar geen toekomst. Ze hoeft niet meer terug te keren naar Nicaragua, waar ze in het ziekenhuis werkzaam was, en weet niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Manu Joseph boeken
  Manu Joseph - Miss Laila, gewapend & gevaarlijk

  In Mumbai stort een gebouw in. Onder het puin ligt een man die iets mompelt over een jong stel dat een aanslag wil plegen. Elders volgt een agent van de Inlichtingendienst twee terreurverdachten op de voet. Eén van hen is Laila, die volgens familie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sam Shepard boeken
  Sam Shepard - Bespieder van de Eerste Persoon

  Bespieder van de Eerste Persoon is het laatste boek van Sam Shepard. Deze deels autobiografische novelle, in een uiterste krachtsinspanning geschreven en gedicteerd in het jaar voor zijn dood, vertelt vanuit een dubbel perspectief over een niet bij naam… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Martha Hall Kelly boeken
  Martha Hall Kelly - Seringenmeisjes

  Martha Hall Kelly schreef met Seringenmeisjes een meeslepende en aangrijpende debuutroman over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen. 1939. Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. Caroline… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Bart Ongering boeken
  Bart Ongering - Dichter bij Meester Bart

  Meester Bart schreef voor deze bundel nieuwe columns en gedichten over zijn leerlingen en zijn ervaringen in het onderwijs. Ook vroeg hij een tiental schrijvers en journalisten naar hun herinneringen aan school. Naast de altijd treffende beschouwingen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Husch Josten boeken
  Husch Josten - Wittgenstein op de luchthaven

  14 november 2015. In de ochtend na de aanslagen van Parijs wil de journaliste Karen voor een reportage van Londen naar de Franse hoofdstad vliegen. Maar de luchthaven Heathrow lijkt op een vesting, nadat een anonieme beller gedreigd heeft een vliegtuig op te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Olga Grjasnowa boeken
  Olga Grjasnowa - God is niet verlegen

  Hammoudi, een jonge Syriër die in Parijs geneeskunde heeft gestudeerd, moet terug naar Syrië om zijn paspoort te laten verlengen. Precies op dat moment breekt in Syrië de oorlog uit en kan hij geen kant meer op. Hij besluit zich aan te melden bij het verzet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ali Zamir boeken
  Ali Zamir - Aal onder water

  In de Indische Oceaan verdrinkt een jonge vrouw. De golven slaan wild over haar heen en haar krachten laten haar in de steek. Maar in het aangezicht van de dood verzamelt Aal nog één keer al haar levenslust en energie om het verhaal van haar leven te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Marc Levy boeken
  Marc Levy - PS uit Parijs

  P.S. uit Parijs van Marc Levy is een heerlijk charmante en grappige romantische komedie met een onverwacht slot. De Amerikaanse schrijver Paul en de Engelse filmactrice Mia ontmoeten elkaar in Parijs. Beiden hebben geen behoefte aan een nieuwe relatie: Mia is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Sarah Morgan boeken
  Sarah Morgan - Puffin Island

  Drie vriendinnen hebben ooit gezworen om elkaar altijd bij te staan en in moeilijke tijden terug te keren naar Puffin Island, de plek waar ze zijn opgegroeid. Duik in het diepe Wanneer Emily plotseling voor het dochtertje van haar beroemde halfzus moet zorgen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00