Vertaalde roman, novelle

 • Michail Saltykov-Sjtsjedrin boeken
  Michail Saltykov-Sjtsjedrin - Sprookjes

  Michail Saltykov-Sjtsjedrin (1826-1889) is de grootste satiricus van de Russische literatuur. Afgezien van het tegelijk met de Sprookjes verschenen De geschiedenis van een stad is er echter heel weinig van hem vertaald in het Nederlands. Saltykovs sprookjes,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - Het eiland onder de zee

  'Vrijheid krijg je niet voor niets, die moet je bevechten.'Zarité wordt op haar negende als slavin verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een grote suikerplantage op Haïti. Ze werkt voor zijn zenuwzieke echtgenote, verzorgt zijn zoontje… (Harde kaft)

  Lees meer...
  58,00
 • Tomas Gonzalez boeken
  Tomas Gonzalez - Ontij

  Tomás González daalt in ‘Ontij’ af naar de duistere krochten van de menselijke ziel, maar doet dat zoals altijd in een stijl zo helder als glas. De opvliegende eigenaar van een strandresort aan de Caribische kust heeft zijn zoons Mario en Javier altijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • George Saunders boeken
  George Saunders - Vos 8

  Vos 8 is een dromer. Zijn medevossen nemen hem niet altijd even serieus. Maar hij spreekt mooi wel Mens, een taal die hij zichzelf heeft geleerd door bij een raam naar verhaaltjes voor het slapengaan te luisteren. Vos 8 heeft dus best wat in zijn mars. En… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Fleur Jaeggy boeken
  Fleur Jaeggy - SS Proleterka

  De vijftienjarige hoofdpersoon gaat samen met haar afstandelijke, financieel geruïneerde, maar toch geliefde vader, Johannes, op een cruise naar Griekenland aan boord van de Proleterka. Vanuit een vreemd, telescopisch perspectief, verteld vanaf de dag dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Colm Tóibín boeken
  Colm Tóibín - Nora

  Ierland, eind jaren zestig. Nora Webster, niet de makkelijkste vrouw, is pas weduwe geworden. Ze probeert haar leven in het kleinsteedse Enniscorthy opnieuw gestalte te geven. Niet alleen heeft ze in haar eentje de zorg voor haar vier kinderen, ze moet ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,80
 • Anna Burns boeken
  Anna Burns - Melkboer

  Met een verbijsterend, adembenemend tastbaar gevoel voor tijd en plaats verhaalt Melkboer over de roddels en geruchten, de stilte en opzettelijke doofheid in een naamloze stad. We volgen middelstezus, die druk bezig is haar misschien-vriendje voor haar moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Daniil Charms boeken
  Daniil Charms - Werken

  Het Russische absurdisme laat zich gemakkelijk terugbrengen tot één man: Daniil Charms. ‘Charms is kunst,’ schreef een vriend over hem. Met zijn opvallende verschijning, zijn excentriciteit, zijn creatieve tegendraadsheid was hij een fenomeen en groeide… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Amanda Goldberg boeken
  Amanda Goldberg - Vallende sterren

  Lola Santisi is goed bezig tijdens het beroemde filmfestival in Cannes. Ze helpt haar BHV (Beste Homo Vriend) Julian, een trendy modeontwerper, met de lancering van zijn galacollectie ?- op een luxe jacht aan de Franse Rivièra. Zal het Lola lukken Julians… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Sara Collins boeken
  Sara Collins - De bekentenissen van Frannie Langton

  Londen, 1826. Een woedende menigte heeft zich verzameld voor het gerechtsgebouw om een glimp op te vangen van een jonge zwarte vrouw die in de pers als een monster wordt afgeschilderd. Het dienstmeisje Frannie Langton staat terecht voor de moord op haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Lauren Weisberger boeken
  Lauren Weisberger - Leugens en lattes

  ‘Emily uit De duivel draagt Prada krijgt de spin-off die ze verdient.’ Cosmopolitan Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Elin Hilderbrand boeken
  Elin Hilderbrand - Zomerzusjes

  ‘Perfect voor een dag op het strand.’ People Harper Frost fladdert door het leven en trekt zich van niets en niemand iets aan. Haar tweelingzus Tabitha is elegant en beschaafd, en doet alles volgens de regels. Ze lijken uiterlijk dan misschien als twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Dirk Husemann boeken
  Dirk Husemann - Een olifant voor Karel de Grote (POD)

  Een olifant voor Karel de Grote is een meeslepend epos van de nieuwe meesterverteller Dirk Husemann. Hij heeft zich gebaseerd op een avontuurlijke trektocht die werd gemaakt in het jaar 802. Dit boek is een echt spannende en ruige historische roman, voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jonathan Coe boeken
  Jonathan Coe - Klein Engeland

  Engeland, 2010. Autofabrieken worden vervangen door inwisselbare winkelketens en in Londen gaan verhitte rellen en demonstraties over in enthousiasme voor de aanstaande Olympische Spelen. In Klein Engeland beschrijft Jonathan Coe, een van de beste chroniqueurs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kristine Bilkau boeken
  Kristine Bilkau - Een liefde, in gedachten

  Het is 1964 en de hits van Elvis, Dave Brubeck en Caterina Valente draaien in iedere jukebox. Samen in een café zitten is voor Antonia en Edgar de hemel op aarde, ze lijken voor elkaar gemaakt. Beiden – aan het einde van de oorlog geboren – dromen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Kim Vogel Sawyer boeken
  Kim Vogel Sawyer - Een dame op de prairie

  Een dame op de prairie' van Kim Vogel Sawyer is een historische roman vol liefde en humor, over een vrouw die les geeft in etiquette aan ruwe mannen. Estelle Brantley moet plotseling in haar eigen inkomen voorzien. Ze neemt een baan aan als lerares etiquette,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jennifer Probst boeken
  Jennifer Probst - Jouw onweerstaanbare charmes

  Een echte Probst: hot, vrolijk en licht van toon Presley Cabot lijkt in bijna niets meer op de mollige, verlegen studente die destijds als een blok viel voor de knappe, sportieve Nolan Banks, maar na een nacht met hem samen op vernederende wijze werd gedumpt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Eileen Myles boeken
  Eileen Myles - Chelsea Girls

  Met Chelsea Girls maakt Myles een documentaire van haar leven, die niet alleen haar eigen identiteit verkent maar ook die van een hele feestende, flitsende, ten onder gaande generatie. Ze fileert haarfijn haar kindertijd in Arlington toen ze op een strenge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Charles Bukowski boeken
  Charles Bukowski - Katers en poezen

  Katers en poezen is Bukowski's ode aan ons favoriete huisdier. Bukowski ziet de ondoorgrondelijke viervoeters als majestueuze en elementaire entiteiten, met blikken die de ziel doorboren. Hij beschouwt ze als unieke krachten van de natuur, ongrijpbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Antonio di Benedetto boeken
  Antonio di Benedetto - Zama

  Paraguay, 1790. Don Diego de Zama, hooggeplaatst dienaar van de Spaanse Kroon, is gestationeerd in Asunción, de afgelegen hoofdstad van Paraguay. Hij wordt verscheurd door trots, lust, rancune en paranoïde fantasieën, terwijl hij er alles aan doet om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Simon Strauss boeken
  Simon Strauss - Zeven nachten

  Het is nacht, een jonge man zit aan tafel en schrijft. Hij is bang. Bang om te moeten kiezen. Een vrouw, een vriendenkring, een jaarlijkse vakantiebestemming. Hij is bang dat het gevoel hem zal verlaten. Dat hij volwassen wordt. Dan doet een bekende hem een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jorgen Frans Jacobsen boeken
  Jorgen Frans Jacobsen - Barbara

  Het schip dat de nieuwe dominee naar de Faeröer eilanden brengt, moet buitengaats blijven vanwege een storm die onverwacht op­gestoken is. Barbara die naar de haven in Tórshavn is gereisd om de nieuwe dominee te ontvangen, moet wachten. Hij is haar nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Martí Gironell boeken
  Martí Gironell - De kracht van een lotsbestemming

  De #1 bestseller van 2018 in Catalonië, bekroond met de Premi Ramon Llull Literatuurprijs 2018. Roman gebaseerd op het wonderlijke levensverhaal van Ceferino Carrión.De #1 bestseller van 2018 in Catalonië, bekroond met de Premi Ramon Llull Literatuurprijs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Abigail Tarttelin boeken
  Abigail Tarttelin - Golden Boy (POD)

  Max Walker is een ‘golden boy’: atletisch, intelligent en in trek bij de meiden op zijn school. Hij is de ideale zoon en de populairste jongen op school. Hij kan het zelfs goed vinden met zijn jongere broertje. Maar Max heeft een geheim dat zijn familie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • P.G. du Plessis boeken
  P.G. du Plessis - Feest van de ongenoden

  Het leven van de familie Van Wyk wordt voorgoed veranderd door de Boerenoorlog. De hooghartige maar laffe boer Daan van Wyk deserteert en doet het voorkomen of hij is gesneuveld. Maar als hij hoort dat zijn knappe ‘weduwe’ Magrieta een relatie aanknoopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99