Vertaalde roman, novelle

 • Emmanuel Bove boeken
  Emmanuel Bove - Vrouwelijk karakter

  Nagelaten roman uit een koffer Colette Salmand houdt hartstochtelijk van Jacques Leshardouin. Hij heeft in de Eerste Wereldoorlog een granaatscherf in zijn hoofd gekregen, en wil opnieuw in dienst om zijn gesneuvelde broer te wreken. De legerarts weigert hem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Paul Murdin boeken
  Paul Murdin - De astronoom en de gazelle

  Een avonturenverhaal met een wetenschappelijk en filosofisch tintje. Aan het begin van de negentiende eeuw vertrekt de jon-ge Franse astronoom François Arago met een paar colle-ga’s naar Spanje om te helpen de meridiaan van Parijs op te meten. Het zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mira T. Lee boeken
  Mira T. Lee - Het is hier zo mooi

  Miranda beschermt haar jongere zusje Lucia altijd. Lucia is slim en innemend, maar ook koppig en enorm impulsief. Als Lucia rond haar twintigste opeens stemmen begint te horen, moet Miranda haar zusje gedwongen op laten nemen. Met een scala aan medicatie komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hannah Beckerman boeken
  Hannah Beckerman - Kon ik het maar zeggen

  'Ik ben total verliefd op dit boek.' Jojo Moyes 'Emotioneel, hartverscheurend en geweldig geschreven… Wat een heerlijk verhaal.' Kate Mosse 'Je móet gewoon doorlezen.' John Boyne 'Onweerstaanbaar en aangrijpend.' Marian Keyes Een hartverwarmende roman over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Lorna Cook boeken
  Lorna Cook - Het vergeten dorp

  Een mysterieuze oude foto leidt tot de ontdekking van een vreselijk geheim... Deels historische roman voor fans van Kate Morton en Carol Drinkwater.1943: De hele wereld is in staat van oorlog, en de bewoners van Tyneham wordt gevraagd hun thuis op te offeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Catherine Banner boeken
  Catherine Banner - De lange dagen van Castellamare

  De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner is een prachtige familieroman die zich afspeelt in Italië. Een aanrader voor wie houdt van de romans van Isabel Allende en van Schitterende ruïnes. Wanneer de arts Amedeo Esposito uit Florence op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Tamera Alexander boeken
  Tamera Alexander - Dat beloof ik

  Eerste deel van een prachtige nieuwe serie historische romans Wat kan een vrouw – slechts een gouvernante – doen tegen de gesel van de slavernij? Na de slag bij Franklin, Tennessee, op 30 november 1864, wordt Carnton House aangewezen als een veldhospitaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Helen Klein Ross boeken
  Helen Klein Ross - De dienstbode

  ‘Ontroerende familiegeschiedenis voor de fans van Brooklyn en Downton Abbey.’ – Real Simple De meeslepende historische roman De dienstbode van Helen Klein Ross leest als een mix van Downton Abbey en Een keukenmeidenroman, en neemt de lezer mee naar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Deborah Meyler boeken
  Deborah Meyler - De boekwinkel

  Esmee studeert kunstgeschiedenis in New York. Ze houdt van de stad en isstapelverliefd op haar vriend. Tot Mitchell haar dumpt - net voordatze hem wil vertellen dat ze zwanger is. Esmee besluit haar kind alleen op tevoeden. Ze vindt een baantje bij De Uil, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - Het eiland onder de zee

  'Vrijheid krijg je niet voor niets, die moet je bevechten.'Zarité wordt op haar negende als slavin verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een grote suikerplantage op Haïti. Ze werkt voor zijn zenuwzieke echtgenote, verzorgt zijn zoontje… (Harde kaft)

  Lees meer...
  58,00
 • Colm Tóibín boeken
  Colm Tóibín - Nora

  Ierland, eind jaren zestig. Nora Webster, niet de makkelijkste vrouw, is pas weduwe geworden. Ze probeert haar leven in het kleinsteedse Enniscorthy opnieuw gestalte te geven. Niet alleen heeft ze in haar eentje de zorg voor haar vier kinderen, ze moet ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,80
 • Santa Montefiore boeken
  Santa Montefiore - Onder de Italiaanse zon

  Een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo heeft verstrekkende gevolgen! Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  52,50
 • Christina Suzann Nelson boeken
  Christina Suzann Nelson - Als we het overleven

  Vier schoolvriendinnen waren vast van plan om contact te houden na hun afstuderen. Nadat ze elkaar vijfentwintig jaar niet gesproken hebben, komen er drie weer terug bij hun 'alma mater', de universiteit waar ze zijn opgeleid. Daar komen ze erachter dat hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Konstantin Paustovski boeken
  Konstantin Paustovski - Verre jaren en Onrustige jeugd

  Verhaal van een leven is wat Konstantin Paustovski (1892-1968) zelf een ‘epische autobiografie’ heeft genoemd. In een briljante romanvorm vertelt hij over zijn kinderjaren, het einde van de tsarentijd, de hongersnood na de revolutie, de Nieuwe Economische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Kelly Doust boeken
  Kelly Doust - Een tuin vol geheimen

  Een vervallen landhuis, een ruziënde familie en vijf generaties sterke vrouwen Als haar modemerk failliet gaat, ziet ontwerpster Sylvie Dearlove zich gedwongen van het hippe New York terug te verhuizen naar haar familielandhuis in Engeland. Het huis van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Wolf Wondratschek boeken
  Wolf Wondratschek - Zelfportret met Russische piano

  In een Weens koffiehuis leert een schrijver de oude Soevorin kennen, lang geleden een beroemde Russische pianist. Nu loopt zijn leven ten einde en wil hij zijn verhaal kwijt. De schrijver luistert gefascineerd. Na deze eerste ontmoeting blijven de mannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Virginie Grimaldi boeken
  Virginie Grimaldi - Ooit zul je het begrijpen

  Wanneer Julia in één klap haar vader, vriend en lievelingsoma verliest, stort haar wereld in. Ze besluit het roer om te gooien en solliciteert voor een baan als psycholoog in een verzorgingshuis in Zuid-Frankrijk, vlak bij haar familie. Ze ziet ertegenop,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • In Koli Jean Bofane boeken
  In Koli Jean Bofane - De schone van Casablanca

  Als het lichaam van de mooie Ishrak wordt ontdekt in een steegje in Casablanca reageert de buurt geschokt. Heeft de illegale immigrant Sese haar soms de keel doorgesneden, of gebruikt een corrupte smeris hem als dekmantel? Welke rol speelt de voormalige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dave Eggers boeken
  Dave Eggers - De monnik van Mokka

  Mokhtar Alkhanshali groeide op in San Francisco. Op 24-jarige leeftijd besluit hij zijn leven om te gooien en duikt in de rijke geschiedenis van mokka. Hij reist naar Jemen, bezoekt plantages, verzamelt monsters en probeert boeren te helpen. Alles gaat goed,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Graeme Simsion boeken
  Graeme Simsion - Het Rosie project

  De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Nathalie Léger boeken
  Nathalie Léger - Aanvulling op het leven van Barbara Loden

  'Ik geloof dat er een wonder gebeurt in Wanda,' schreef Marguerite Duras over de enige film die de Amerikaanse actrice Barbara Loden ooit schreef en regisseerde. 'Normaal gesproken is er een afstand tussen uitbeelding en tekst, onderwerp en handeling. Hier is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Charmaine Craig boeken
  Charmaine Craig - Miss Birma

  ‘De vergeten geschiedenis van Birma komt schitterend tot leven in deze bijzondere roman.’ The New York Times Een krachtige, epische roman over familie, kolonialisme en etniciteit Na zijn opleiding vestigt Benny zich in Rangoon, de hoofdstad van Birma dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ariel Dorfman boeken
  Ariel Dorfman - Koers Zuid, richting Noord

  Koers Zuid, richting Noord is niet alleen een gedetailleerd verslag van de in 1973 uitgevoerde militaire staatgreep van generaal Pinochet tegen de democratisch gekozen socialistische regering van Salvador Allende, het is daarnaast een minutieuze zoektocht naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Anthony Burgess boeken
  Anthony Burgess - Machten der duisternis

  Deze rijke en geestige roman wordt door critici algemeen Burgess’ beste boek genoemd. Wie begint te lezen wordt meegezogen in een verhaal dat zo veelomvattend is en zo briljant geschreven dat je als lezer meermaals naar adem hapt, tussen de lachbuien door.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Claire Lennart boeken
  Claire Lennart - Huisjes van kaarten

  In ‘Huisjes van kaarten’ van Clare Lennart rouwt de dromerige schrijfster Therese Lucia Landolf om de dood van haar grote liefde. Vanaf haar etage boven een kruidenierswinkel aan de Utrechtse Steenweg bekijkt zij de wereld om zich heen van een afstand. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00