Vertaalde roman, novelle

 • Jon Fosse boeken
  Jon Fosse - Melancholie I

  Een indrukwekkende roman van de winnaar van de European Prize for Literature 2014 ‘vanwege zijn krachtige, veeleisende en vernieuwende manier van schrijven in elk literair genre'. Melancholie I beschrijft een dag uit het leven van landschapsschilder Lars… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Dolly Alderton boeken
  Dolly Alderton - Alles wat ik weet over liefde

  The Sunday Times-bestseller In Engeland al honderdduizenden keren gekocht en gelezen – nu in Nederland! Liefde, Dolly Alderton raakt er niet over uitgepraat. Wie wel, trouwens? Dolly weet alle liefdesperikelen waarin een vrouw verzeild kan raken op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kjell Westö boeken
  Kjell Westö - De zwavelgele hemel

  Het is 1969 en in het bescheiden zomerhuis van het gezin van de verteller klinkt ‘While My Guitar Gently Weeps’. Verderop ligt het landgoed van de Rabell-familie. Tegen de lijn van de sociale klassen in raakt de verteller bevriend met de zelfverzekerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Abbi Glines boeken
  Abbi Glines - Soms voor altijd

  Zoals altijd levert Abbi Glines een prachtig, verslavend boek met geweldige personages. De wervelwindvan emoties, passie en drama zijn precies de reden waarom de lezers terug blijven komen voor de verhalen uit Sea Breeze Eva Brooks en Cage York wonen samen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Dave Eggers boeken
  Dave Eggers - Max (en de Wild Things)

  In 2003 vroeg filmregisseur Spike Jonze aan Dave Eggers of hij mee wilde werken aan de bewerking tot film van Maurice Sendaks klassieke kinderboek Where the Wild Things Are (Max en de Maximonsters in Nederland). Zo geschiede, en anno oktober 2009 is het dan zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • András Forgách boeken
  András Forgách - De akte van mijn moeder

  De ontdekking sloeg in als een bom. Bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije komt András Forgách erachter dat zijn geliefde moeder vanaf 1975 tot haar vroege dood in 1985 als 'Mevrouw Pápai' informatie aan de geheime dienst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Melba Escobar De Nogales boeken
  Melba Escobar De Nogales - De schoonheidssalon

  In de spannende roman ‘De Schoonheidssalon’ van Melba Escobar verhuist Karen Valdés van Cartagena de Indias naar Bogotá, op zoek naar een beter betaalde baan als schoonheidsspecialiste – haar zoontje is bij haar moeder achtergebleven. Ze gaat aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • M. Conde boeken
  M. Conde - Guadeloupe

  [ALTERNATIEVE] NOBELPRIJS VOOR LITERATUUR 2018 Onderscheiden met Le prix Marguerite Yourcenar Maryse Condé beschrijft het Guadeloupe van de jaren vijftig, de wereld waarin ze als tiener opgroeide, vanuit het verbaasde kind dat ze ooit was. Het is een tijd van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Delia Owens boeken
  Delia Owens - Het moerasmeisje

  In Barkley Cove, North Carolina, gaan al jarenlang geruchten over het moerasmeisje. Ze is wild. Men wil niets van haar weten. Kya is opgegroeid in het moeras. Hier voelt ze zich thuis. De natuur is haar leerschool. Dan komt de tijd dat ze ernaar verlangt lief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • William Shakespeare boeken
  William Shakespeare - Othello

  Deze Othello is een leeseditie met noten, die ook kan dienen voor toneeluitvoeringen. Het streven van de vertaler, Peter Verstegen, is geweest een hoge mate van verstaanbaarheid te combineren met behoud van de retorische kwaliteit van Shakespeares blanke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Charles Lewinsky boeken
  Charles Lewinsky - Terugkeer ongewenst

  ‘Een literair wonder van de eerste orde. (…) Met Terugkeer ongewenst heeft de auteur zichzelf en Het lot van de familie Meijer overwonnen.’ – NZZ am Sonntag ‘Een prachtig, ontroerend en wijs boek.’ – Norddeutscher Rundfunk ‘Meesterschap vertelt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Liane Moriarty boeken
  Liane Moriarty - Negen volmaakte vreemden

  Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Charles Dickens, Andersen Hans Christian boeken
  Charles Dickens, Andersen Hans Christian - De Kerstboom / Kerstverhalen

  Charles Dickens (1812-1870) wist het ondanks grote tegenslagen in zijn jeugd tot een van de belangrijkste schrijvers van Engeland te brengen. Zijn werk doet nog steeds modern aan. Zijn boeken, zoals Oliver Twist, Great Expectations en A Christmas Carol worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Jing-Jing Lee boeken
  Jing-Jing Lee - Hoe wij verdwenen

  Wanneer haar man overlijdt, leeft Wang Di noodgedwongen een eenzaam leven in het Singapore van nu. De nieuwe stilte brengt echter een stortvloed van herinneringen met zich mee, die haar terugvoeren naar de wrede gebeurtenissen van de Japanse invasie: als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sarah Lark boeken
  Sarah Lark - De zang van de hoornschelp

  De boeken van Sarah Lark slepen je mee naar het Nieuw-Zeeland van de 19e en 20e eeuw. ‘De zang van de hoornschelp’ is het tweede boek dat zich afspeelt op Rata Station, na ‘De tijd van de vuurbloemen’. Nieuw-Zeeland, 1853. Op Rata Station is een nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Fjodor Dostojevski boeken
  Fjodor Dostojevski - De idioot

  Na een lang verblijf in het buitenland keert vorst Mysjkin terug naar Rusland. Zijn verbazing over het feit dat de Russische maatschappij sinds zijn afwezigheid helemaal in de ban is geraakt van geldzucht en andere verderfelijke hartstochten, en zijn epilepsie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Sheila Heti boeken
  Sheila Heti - Moederschap

  Onze hoofdpersoon is eind dertig, schrijver en woont met haar vriend in Toronto. Om haar heen worden al haar vriendinnen moeder, maar wil zij dat zelf eigenlijk wel? Overal zoekt ze naar antwoorden: ze stelt zichzelf en de mensen om haar heen vragen over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Fredrik Backman boeken
  Fredrik Backman - Wij tegen jullie

  In het Zweedse stadje Björnstad krijgen de bewoners in korte tijd veel te verduren. Veel spelers van het ijshockeyteam, de trots van de stad, stappen over naar het team van hun grootste concurrent, de naburige stad Hed. In Björnstad moet een vrijwel volledig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Lucianus boeken
  Lucianus - Lucius of: de ezel

  Lucius, of: de ezel is een korte roman over een man die in een ezel verandert. In De gouden ezel, het meesterwerk van de Noord-Afrikaanse auteur Apuleius, wordt dit gegeven van de nodige diepgang voorzien. De auteur van Lucius, of: de ezel pakt het heel anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Linda Boström Knausgård boeken
  Linda Boström Knausgård - Welkom in Amerika

  Ellen groeit op in een licht gezin. Althans, volgens haar moeder, een succesvolle en levenslustige actrice die in haar eigen wereld leeft. Maar sinds de dood van vader wordt er niet meer vrij gespeeld in het grote huis, sluit haar grote broer zich op in zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Sarah Ladipo Manyika boeken
  Sarah Ladipo Manyika - Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt

  Morayo Da Silva is een wereldwijze Nigeriaanse vrouw van 75. Ze geniet van haar leven in het hippe San Francisco; ze maakt roadtrips in haar vintage Porsche, gaat graag een praatje aan en mijmert over haar favoriete romanfiguren. Maar als ze valt, is het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Tamera Alexander boeken
  Tamera Alexander - Kerst op Carnton

  In de nadagen van de Amerikaanse burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van Kerstmis - en van opofferende liefde. Aletta Prescott, onlangs weduwe geworden, worstelt om in het leven overeind te blijven samen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Uwe Timm boeken
  Uwe Timm - Icarië

  Duitsland, april 1945. De oorlog is verloren, geallieerde troepen rukken op langs totaal verwoeste steden. De Amerikaanse officier Michael Hansen keert terug naar zijn geboorteland om in opdracht van de geheime dienst uit te zoeken welke rol de vooraanstaande… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Lindsay Harrel boeken
  Lindsay Harrel - Twee zussen, een donorhart & een bucketlist

  In ‘Twee zussen, een donorhart en een bucketlist’ van Lindsay Harrel reizen de zusjes Megan en Crystal de wereld rond aan de hand van de bucketlist van Amanda, het overleden meisje aan wie Megan haar nieuwe hart te danken heeft. Megan heeft drie jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paolo Cognetti boeken
  Paolo Cognetti - De buitenjongen

  Van de auteur van De acht bergen.De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99