Vertaalde roman, novelle

 • Khaled Hosseini boeken
  Khaled Hosseini - En uit de bergen kwam de echo

  Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lev Tolstoj boeken
  Lev Tolstoj - Jeugdherinneringen

  Lev Tolstoj was vierentwintig jaar toen hij in 1852 debuteerde met Kinderjaren, een novelle waarin autobiografische feiten, fictie en verhalen van horen zeggen met meesterhand dooreen waren gemengd. Het boek had onmiddellijk succes, hierdoor aangemoedigd liet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Nathan Englander boeken
  Nathan Englander - kaddisj.com

  kaddisj.com van Nathan Englander is een satirische roman over een verstoorde vader-zoonrelatie. Englander op z’n best: absurdistisch, met een boodschap. Larry is de enige atheïst in een gezin van orthodoxe joden. Wanneer zijn vader overlijdt is het aan hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Gabriele Tergit boeken
  Gabriele Tergit - Käsebier verovert de Kurfürstendamm

  Georg Käsebier is een Berlijnse volkszanger die in 1929 "ontdekt" wordt door een beroemd schrijver. Diens juichende krantenartikel over Käsebier leidt tot een hype van ongekende omvang. Hoogtepunt is de bouw van een speciaal Käsebiertheater aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Karel Schoeman boeken
  Karel Schoeman - De hemeltuin

  Kort voor de Tweede Wereldoorlog brengt Nikolaas een idyllische zomer door in het landhuis van de welgestelde familie Chalmers. Hij maakt kennis met de tiener Prudence, die zich druk maakt om de bombardementen op Bilbao en die haar politieke opvattingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sophie Kinsella boeken
  Sophie Kinsella - Verras me

  Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en allebei een prima baan. Als een bezoek aan de huisarts leert dat het zo nog wel 68 jaar kan doorgaan slaat de paniek toe! Om de bijna zeven decennia door te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • AJ Pearce boeken
  AJ Pearce - Beste mevr. Bird

  ‘Beste mw. Bird’ van AJ Pearce is een onweerstaanbare debuutroman over de kracht van vriendschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Londen. Emmy reageert op een advertentie waarmee haar droomcarrière als oorlogscorrespondente in vervulling zal gaan.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Christophe Ono-Dit-Biot boeken
  Christophe Ono-Dit-Biot - Een wonderlijk gemis

  César heeft besloten te sterven. Het leven is zijn kleur verloren sinds zijn vrouw Paz stierf, en hij gelooft niet dat hij hun zoon, het kind dat zo op haar lijkt, gelukkig kan maken. Op het moment dat hij zijn dood orkestreert, belt een jonge vrouw bij hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • William Sutcliffe boeken
  William Sutcliffe - Otherhood

  Verfilmd als Netflix-serie Otherhood door de makers van Sex and the City en Modern family ‘Sutcliffe is een van de grootste talenten van het nieuwe millennium.’ The Times Voor defans van David Nicholls en Dave Eggers Matt, Daniel en Paul waren ooit goede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Raffaella Romagnolo boeken
  Raffaella Romagnolo - Een verloren vriendin

  Twee vriendinnen groeien samen op in een Italiaans dorpje. Wanneer Guilia op haar achttiende besluit te vertrekken, blijft Anita achter. Een prachtig portret van Italië in de twintigste eeuw.De twee vriendinnen Giulia en Anita, geboren op dezelfde dag,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Cecilie Enger boeken
  Cecilie Enger - De kunst van het geven

  Een teder en pijnlijk boek over een dochter die afscheid moet nemen van haar dementerende moederTijdens het opruimen van het huis van haar dementerende moeder stuit Cecilie Enger op een verzameling handgeschreven lijstjes: haar moeder heeft van 1963 tot 2003… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dood van een duivelin

  Vervolg op de klassieke zwarte komedie van de grande dame van het (anti-)feminismeFay Weldon is een van de meest gerespecteerde en geliefde Britse romanschrijfsters. In 1983 ver-scheen haar beroemdste roman, de bestseller Leven en liefdes van een duivelin. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • Narcis Oller boeken
  Narcis Oller - De Knevelaar & Waanzin

  'Geef Zola een mens en hij zal niet rusten tot hij het beest in hem heeft ontdekt. Geef Oller een beest en hij zal niet rusten totdat hij zijn ziel gevonden heeft.’?? Deze gevleugelde woorden zijn bij uitstek van toepassing op de twee korte romans van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Maksim Boettsjenko boeken
  Maksim Boettsjenko - De rode driehoek

  'De rode driehoek' symboliseert het communistische Sovjetregime. De USSR rustte op drie pijlers: de leider, Stalin; de partij, de CPSU; het geweldsmonopolie, de NKVD. De veiligheidsdiensten kwamen zelfs 's nachts met drie man - de 'trojka' - om iemand te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Amos Oz boeken
  Amos Oz - Een vrouw kennen

  Als zijn vrouw verongelukt besluit een Israëlische geheim agent om te stoppen met zijn werk en met zijn dochter, moeder en schoonmoeder te verhuizen naar een buitenwijk van Tel Aviv. Zijn tijd brengt Joël Ravid door met het opknappen van zijn huis, met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Minette Walters boeken
  Minette Walters - Het vallen van de nacht

  Het jaar 1349 komt steeds dichterbij en de pest houdt Engeland nog steeds volledig in zijn greep. De afgezonderde bewoners van Develish vragen zich af of ze de enige overlevenden zijn. Om erachter te komen wat er buiten de hofstede gebeurt, stuurt Lady Anne de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bettina Wilpert boeken
  Bettina Wilpert - Wat ons overkomt

  Leipzig. Zomer. Het einde van het semester aan de universiteit en de start van het wk voetbal. Een nachtelijk tuinfeest bij vrienden, waar iedereen te veel drinkt. De volgende dag zegt Anna dat zij verkracht is. Jonas zegt dat het in onderlinge overeenstemming… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • O.N. Gnessin boeken
  O.N. Gnessin - Een zijspoor deel 3

  De Hebreeuwse Bibliotheek van Amphora Books presenteert met trots de novelle Een Zijspoor, in de treffende vertaling van prof. dr. Albert van der Heide. Oeri Nissan Gnessin (1879–1913) is niet alleen één van de grootste schrijvers van de Moderne Hebreeuwse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Leo Benedictus boeken
  Leo Benedictus - Wie zwijgt

  'In Wie zwijgt, een ingenieus, weerzinwekkend werk bekent een stalker zijn daden.' The Sunday Times'De manipulaties van de verteller zijn zo wreed, zijn wandaden zo gruwelijk dat je bekropen wordt door een intense weerzin omdat je je door hem hebt laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ljuba Arnautovic boeken
  Ljuba Arnautovic - Eva's Geheimen

  Het is 1944, Oostenrijk wordt bestuurd door het Derde Rijk. Eva woont in Wenen en werkt voor het regionale kerkbestuur. Een ogenschijnlijk volgzaam leven, maar in haar woning houdt ze al maandenlang mensen verborgen. Niemand kent Eva echt, niemand kent haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Robyn Carr boeken
  Robyn Carr - Een nieuwe droom

  Dat haar steenrijke man een fraudeur was, wist Emma inmiddels wel, maar zijn zelfmoord zag ze niet aankomen. Na een jaar vol rechtszaken blij¬ ze berooid en alleen achter. De enige aan wie ze nog hulp kan vragen is haar jeugdvriendin Riley, die haar toen ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Ciara Geraghty boeken
  Ciara Geraghty - Uit het dagboek van Grace

  Wanneer Grace op een ochtend wakker wordt, in het bed van Bernard O’Malley – haar ietwat sullige nieuwe collega van de IT-afdeling – weet ze dat het mis is. Dat ze door deze actie haar relatie van 1 jaar, 3 maanden, 9 weken en 6 dagen op het spel heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Irene Hannon boeken
  Irene Hannon - Cranberryzomer

  Cranberryzomer’ van Irene Hannon is het eerste deel van een serie die zich afspeelt in de romantische kustplaats Hope Harbor. De frisse bries die door Hope Harbor waait, brengt genezing, hoop en… romantiek. Na een tragische gebeurtenis is Tracy weer terug… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Gerhard Meier boeken
  Gerhard Meier - Dodeneiland

  Baur en Bindschädler, twee oude mannen, vrienden uit hun tijd in het leger, maken hun vaste wandeling naar de rand van de stad. Baur praat aan één stuk door - heen en weer laverend tussen verleden en heden, oppervlakkige observaties en diepe inzichten -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Emmanuel Bove boeken
  Emmanuel Bove - Vrouwelijk karakter

  Nagelaten roman uit een koffer Colette Salmand houdt hartstochtelijk van Jacques Leshardouin. Hij heeft in de Eerste Wereldoorlog een granaatscherf in zijn hoofd gekregen, en wil opnieuw in dienst om zijn gesneuvelde broer te wreken. De legerarts weigert hem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99