Vertaalde roman, novelle

 • Nora Roberts boeken
  Nora Roberts - De Stanislaski's

  Het niet altijd gemakkelijk om een Stanislaski te zijn – of om met een Stanislaski te leven. Maar al geeft hun temperament nogal eens strubbelingen, het zorgt ook voor alles wat zo ontwapenend aan de familie is. Hun hartelijkheid en gastvrijheid. Hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Aharon Appelfeld boeken
  Aharon Appelfeld - Verwondering

  In Verwondering, de laatste roman die Aharon Appelfeld schreef voor hij stierf, is Irena getuige geweest van een moord. Niet zozeer van de moord zelf, als wel van de opmaat ertoe. Haar buren, de familie Katz, moesten dagen geknield voor hun huis zitten terwijl… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Elise Valmorbida boeken
  Elise Valmorbida - De madonna van de bergen

  ‘De madonna van de bergen’ van Elise Valmorbida is een meeslepende roman vol couleur locale over een vrouw en haar gezin op het Italiaanse platteland rond de Tweede Wereldoorlog. ‘De madonna van de bergen’ is een epische familiesaga voor de lezers van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Minette Walters boeken
  Minette Walters - Het laatste uur DL

  dwarsligger 597 Minette Walters Het laatste uur Wanneer de pest in 1348 Engeland bereikt, begrijpt niemand waarom er in zo’n korte tijd zo veel doden vallen. De inwoners denken dat de ziekte een straf van God is, een afstraffing voor ongelovigheid.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Deborah Raney boeken
  Deborah Raney - Kleurenspel

  ‘Kleurenspel’ is een echte Deborah Raney: een hartverwarmend liefdesverhaal over een jonge weduwe die een nieuwe liefde vindt met een heel bijzondere overeenkomst met haar eerste man. Olivia Cline maakt plannen om met haar man Derek te verhuizen naar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jonas Hassen Khemiri boeken
  Jonas Hassen Khemiri - De papaclausule

  Een vader keert voor een verblijf van tien dagen van tien dagen terug naar Zweden om zijn volwassen kinderen op te zoeken die hij ooit in de steek liet. Zijn dochter is zwanger van een foute man, zijn neurotische zoon heeft kinderen gekregen en wil dat zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ali Smith boeken
  Ali Smith - Lente

  De nieuwe roman van Ali Smith, Lente, is een zeldzaam meesterwerk, dat deel uitmaakt van de (los van elkaar te lezen) seizoenencyclus, een van de origineelste literaire series van onze tijd. Wat is de verbindende factor tussen Katherine Mansfield, Charlie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bettina Wilpert boeken
  Bettina Wilpert - Wat ons overkomt

  Leipzig. Zomer. Het einde van het semester aan de universiteit en de start van het wk voetbal. Een nachtelijk tuinfeest bij vrienden, waar iedereen te veel drinkt. De volgende dag zegt Anna dat zij verkracht is. Jonas zegt dat het in onderlinge overeenstemming… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • O.N. Gnessin boeken
  O.N. Gnessin - Een zijspoor deel 3

  De Hebreeuwse Bibliotheek van Amphora Books presenteert met trots de novelle Een Zijspoor, in de treffende vertaling van prof. dr. Albert van der Heide. Oeri Nissan Gnessin (1879–1913) is niet alleen één van de grootste schrijvers van de Moderne Hebreeuwse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mariana Leky boeken
  Mariana Leky - Dichterbij dan je denkt

  Wanneer Katja haar man verliest, stort haar wereld in. Dan komt ze een oudere heer tegen in haar trappenhuis. Dr. Blank blijft logeren en weet haar met astronautenvoeding en wijze adviezen weer op de been te krijgen. Wanneer ook een brandweerman zich na een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ljuba Arnautovic boeken
  Ljuba Arnautovic - Eva's Geheimen

  Het is 1944, Oostenrijk wordt bestuurd door het Derde Rijk. Eva woont in Wenen en werkt voor het regionale kerkbestuur. Een ogenschijnlijk volgzaam leven, maar in haar woning houdt ze al maandenlang mensen verborgen. Niemand kent Eva echt, niemand kent haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Karl-Heinz Ott boeken
  Karl-Heinz Ott - Elke ochtend de zee

  Dertig jaar lang was Sonja manager van een hotel aan de Bodensee. Lange tijd liepen de zaken goed, haar man Bruno kreeg zelfs een ster als kok. Maar dan sterft Bruno. Dreef de faillietverklaring hem tot zelfmoord? Bruno's broer Arno is bereid om alles over te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Liz Trenow boeken
  Liz Trenow - De verloren soldaten

  De meeslepende roman ‘De verloren soldaten’ van Liz Trenow neemt je mee naar de tijd net na de Eerste Wereldoorlog. Ieper, 1919. De oorlog is afgelopen, maar honderdduizenden mannen zijn nooit thuisgekomen. Drie vrouwen reizen naar België, in de hoop het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leo Benedictus boeken
  Leo Benedictus - Wie zwijgt

  'In Wie zwijgt, een ingenieus, weerzinwekkend werk bekent een stalker zijn daden.' The Sunday Times'De manipulaties van de verteller zijn zo wreed, zijn wandaden zo gruwelijk dat je bekropen wordt door een intense weerzin omdat je je door hem hebt laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Colson Whitehead boeken
  Colson Whitehead - De jongens van Nickel

  ‘De jongens van Nickel’ van Colson Whitehead is de hartverscheurende opvolger van de bekroonde internationale bestseller ‘De ondergrondse spoorweg’. In deze nieuwe roman ontleedt hij een nog recenter duister hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Elena Ferrante boeken
  Elena Ferrante - Het verhaal van het verloren kind DL

  dwarsligger 594 Elena Ferrante Het verhaal van het verloren kind Deel 4 van de Napolitaanse romans: de adembenemende ontknoping Lila en Elena zijn volwassen. Ze hebben gevochten om te ontsnappen aan de Napolitaanse volksbuurt waar ze opgroeiden. Elena heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mareike Fallwickl boeken
  Mareike Fallwickl - Donkergroen bijna zwart

  Raffael, zelfverzekerd en charismatisch, en Moritz, gevoelig en loyaal. Sinds hun eerste ontmoeting als jonge kinderen zijn de jongens onafscheidelijk. Moritz en zijn moeder Marie zijn nieuw in het eenzame bergdorp en Marie zou blij moeten zijn met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Lisa Genova boeken
  Lisa Genova - Ik mis mezelf

  Alice is bijna vijftig en leidt een druk leven als wetenschapper wanneer ze de diagnose vroege alzheimer krijgt. Haar leven verandert drastisch: ze verliest haar baan en de regie over haar eigen wereld. Haar plan om haar man en kinderen niet tot last te zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Esi Edugyan boeken
  Esi Edugyan - Washington Black

  Dit is het duizelingwekkende avontuur van de elfjarige Washington Black, die weet te ontsnappen aan zijn slavenbestaan en aan een ongekend avontuur begint, op zoek naar vrijheid.Wanneer Washington Black, een elfjarige slaaf op een suikerplantage in Barbados,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Caroline Albertine Minor boeken
  Caroline Albertine Minor - Zegeningen

  Een man heeft bij een tragisch ongeluk zijn geheugen verloren. Op een bankje in het park verlaat hij zijn vriendin, met wie hij een eenjarig zoontje heeft. Een jonge vrouw krijgt een telefoontje van haar stiefmoeder: haar vader ligt op sterven. Ze vertrekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paul Murdin boeken
  Paul Murdin - De astronoom en de gazelle

  Een avonturenverhaal met een wetenschappelijk en filosofisch tintje. Aan het begin van de negentiende eeuw vertrekt de jon-ge Franse astronoom François Arago met een paar colle-ga’s naar Spanje om te helpen de meridiaan van Parijs op te meten. Het zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Meghan March boeken
  Meghan March - Rebelse Koningin

  Ik ben gewoon vermaak voor hem. Een speeltje. Afbetaling van een schuld. Ik maak mezelf wijs dat ik hem haat, maar elke keer als hij de kamer instapt, verraadt mijn lichaam me. Hoe komt het dat ik hem wil en tegelijk bang voor hem ben? Ze hadden me al verteld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Colm Tóibín boeken
  Colm Tóibín - Nora

  Ierland, eind jaren zestig. Nora Webster, niet de makkelijkste vrouw, is pas weduwe geworden. Ze probeert haar leven in het kleinsteedse Enniscorthy opnieuw gestalte te geven. Niet alleen heeft ze in haar eentje de zorg voor haar vier kinderen, ze moet ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,80
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - Het eiland onder de zee

  'Vrijheid krijg je niet voor niets, die moet je bevechten.'Zarité wordt op haar negende als slavin verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een grote suikerplantage op Haïti. Ze werkt voor zijn zenuwzieke echtgenote, verzorgt zijn zoontje… (Harde kaft)

  Lees meer...
  58,00
 • Sally Rooney boeken
  Sally Rooney - Normale mensen

  ‘Normale mensen’ van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman ‘Gesprekken met vrienden’. In ‘Normale mensen’ vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99