Vertaalde roman, novelle

 • Eleanor Limprecht boeken
  Eleanor Limprecht - De reizigers

  ‘Twee vrouwen, twee generaties, twee reizen. Sarah and Hannah’s zoektocht heeft me in mijn hart geraakt, en het voelt alsof ik nog steeds met ze over de oceaan vaar. Een intense roman.’ – The Sydney Morning Herald Sarah en haar kleindochter Hannah… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Arno Geiger boeken
  Arno Geiger - Onder de Drachenwand

  Een aangrijpende roman over de laatste jaren van de tweede wereldoorlog.Het is 1944. Veit Kolbe brengt een paar maanden door in het bergdorpje Mondsee, onder de steile Drachenwand. Hij ontmoet hier twee vrouwen, Margot en Margarete. Kolbe is een soldaat met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Aja Gabel boeken
  Aja Gabel - Het ensemble

  Het ensemble van Aja Gabel neemt je als lezer helemaal mee; de vier muzikanten zijn afzonderlijk al bijzonder, maar als ensemble zijn ze onvergetelijk. Voor de lezers van Curtis Sittenfeld, Jennifer Egan en Jeffrey Eugenides. San Francisco, jaren negentig.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Karen Blixen boeken
  Karen Blixen - Out of Africa (in 2 banden)

  Out of Africa is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het leven op een koffieplantage in Afrika.In 1937 schreef Karen Blixen haar memoires en daarin doet ze hartstochtelijk verslag van haar avonturen in Kenia. Over de natuur van de Highlands, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  48,00
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - De winter voorbij - grote letter uitgave

  New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen, een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig en een jonge illegale… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,00
 • William Shakespeare boeken
  William Shakespeare - Hamlet

  ‘Verstegen, die de Folioversie uit 1623 vertaalde, en de Quarto uit 1604 er tussen haken bijzette, heeft duidelijk lang over het dilemma van de vertaling nagedacht. In zijn voorwoord meldt hij met karakteristiek zelfvertrouwen dat hij heeft geprobeerd een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • E.T.A. Hoffmann boeken
  E.T.A. Hoffmann - De notenkraker

  Oorspronkelijke titel: Notenkraker en muizenkoning Het verhaal van De notenkraker is onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Niet alleen begint het verhaal op vierentwintig december, maar het sprookje was ook inspiratie voor Tsjaikovski’s wereldberoemde ballet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Santa Montefiore boeken
  Santa Montefiore - De familie Deverill

  De geliefde Deverill-trilogie voor het eerst gebundeld Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van drie meisjes. Ze staan voor belangrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nora Roberts boeken
  Nora Roberts - Winterliefde

  Twee hartverwarmende verhalen voor de lange winteravonden van bestsellerauteur Nora Roberts (1) ALS DE NACHT VALT Cilla O’Roarke heeft met veel plezier haar eigen latenightshow op de radio, tot ze tijdens het programma telefonisch wordt bedreigd. Het gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Oyinkan Braithwaite boeken
  Oyinkan Braithwaite - Mijn zusje, de seriemoordenaar

  Koredes zusje Ayoola is in alles het tegenovergestelde van wat zij is: ze is het favoriete kind, bloedmooi, neemt het leven niet al te serieus – en is een seriemoordenaar. Geen man overleeft een relatie met haar. Zussen ben je echter voor het leven, dus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michael Fehr boeken
  Michael Fehr - Simeliberg

  Simeliberg is een poëtische krimi waarin een berg voorkomt waar de lijkwagens af en aan rijden en er is ook een geldschat, in de la van de oude boer Schwarz, een vereenzaamde zonderling. Zijn tegenspeler, Anatol Griese, krijgt als gemeentesecretaris de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Maeve Brennan boeken
  Maeve Brennan - Een bezoek

  De tweeëntwintigjarige Anastasia King keert na de dood van haar beide ouders terug naar haar geboortestad Dublin. Ze ontdekt dat ze niet welkom is bij haar grootmoeder, die haar leven wijdt aan de nagedachtenis van haar geliefde zoon, Anastasia’s vader. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Patrick de Witt boeken
  Patrick de Witt - Noorderzon

  Frances Price en haar volwassen (doch eeuwig puberale) zoon Malcolm wonen in de chique Upper East Side van New York, rijkelijk omringd door bedienend personeel. Sinds de dood van Malcolms roemruchte vader Franklin, wiens geest volgens Frances voortleeft in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Tamera Alexander boeken
  Tamera Alexander - De kronieken van Fountain Creek

  In deze nieuwe uitgave zijn de eerste drie romans van Tamera Alexander, 'Ontvlamd', 'Onthuld' en 'Onthouden' bij elkaar gebracht in één boek. Prachtige verhalen die zich afspelen in het Colorado Territorium van de Verenigde Staten in het midden van de 19e… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eva Völler boeken
  Eva Völler - Tulpengoud

  Historische roman over het Amsterdam ten tijde van de tulpengekte in de zeventiende eeuw en over Rembrandt van Rijn en zijn begaafde leerling Pieter Voor de lezers van De koffiedief en de Medici-serie Amsterdam, 1636. De Gouden Eeuw. In de statige herenhuizen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leni Zumas boeken
  Leni Zumas - Rode klok

  Leni Zumas’ ‘Rode klok’ speelt zich af in een niet al te verre toekomst. Abortus is opnieuw illegaal verklaard in de Verenigde Staten, evenals ivf en adoptie door alleenstaande ouders. Vier vrouwen uit een klein vissersdorp in de staat Oregon laveren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Francesc Miralles boeken
  Francesc Miralles - Wabi-sabi

  Van de auteur van de internationale bestseller Ikigai Spirituele roman over de wegen van het lot, het belang van verbinding met anderen en wat de Japanse levenskunst daarover te zeggen heeft Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent, op een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Homeros boeken
  Homeros - Illias en Odysseia

  Het eerste boek van de westerse literatuur, de Ilias uit de achtste eeuw voor Christus, is misschien ook het beste wat ooit geschreven is. De Griekse held Achilleus heeft zich na een ruzie met legerleider Agamemnon teruggetrokken uit de Trojaanse Oorlog. Pas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jesse Ball boeken
  Jesse Ball - Census

  Een weduwnaar krijgt te horen dat hij niet lang meer te leven heeft en besluit een laatste reis te maken. Hij geeft zich op als volksteller en gaat op pad, vergezeld van zijn zoon, die het syndroom van Down heeft. De mensen die de vader en zoon onderweg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ann Cotten boeken
  Ann Cotten - De huiverende waaier

  'Het algoritme staat vast: de verliefde voelt zelfs begeerte als hij belachelijk overkomt.' Wie dat zegt, is niet het soort mens dat van ontroering onder de indruk raakt. Maar de bedroefde student in pierrotkostuum valt haar op. En zit hij op een avond voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • António Lobo Antunes boeken
  António Lobo Antunes - Voor wie in het donker op mij wacht

  Voor wie in het donker op mij wacht van António Lobo Antunes, een van de belangrijkste Portugese auteurs en alom gezien als kandidaat voor de Nobelprijs, gaat over de kracht van het geheugen en tegelijkertijd het verliezen van herinneringen. De 79-jarige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Leo Tolstoj boeken
  Leo Tolstoj - Anna Karenina

  Het verhaal speelt zich af in de hoogste kringen van de Russische maatschappij. Tolstoj was een moralist en een scherp criticus van de excessen van zijn aristocratische gelijken; Anna Karenina wordt vaak beschouwd als parabel van de moeite die het kost om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Juan Gabriel Vásquez boeken
  Juan Gabriel Vásquez - De geliefden van allerheiligen

  Een Colombiaanse auteur is getuige van een moord die hem voor altijd zal tekenen. Een vrouw zit alleen thuis, wachtend op haar man die twintig kilometer verderop in het bed van een andere vrouw ligt. In zeven ontroerende verhalen verbindt Vásquez vloeiend de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aline Kiner boeken
  Aline Kiner - De nacht van de begijnen

  Aline Kiner verweeft in De nacht van de begijnen de geschiedenis van Filips de Schone en de Tempeliers met die van een aantal bijzondere vrouwen in middeleeuws Parijs. De vrouwelijke De naam van de roos! Het grote begijnhof is een enclave waar ongetrouwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Sophie Kinsella boeken
  Sophie Kinsella - Verras me (in 2 banden)

  Degene die je het beste kent kan je soms het meeste verrassen. Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe.Om hun huwelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  47,50