Vertaalde roman, novelle

 • Kevin Wilson boeken
  Kevin Wilson - De oneindige familie

  De slimme maar recalcitrante Isabelle Poole raakt zwanger van haar docent. Hij is niet opgewassen tegen het ouderschap en dringt aan op een abortus. Ook van haar ouders heeft Izzy weinig te verwachten: haar moeder leeft niet meer en haar vader is alcoholist.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ludwig Bauer boeken
  Ludwig Bauer - Kroatische literatuur in Nederland De partituur voor De toverfluit

  KlinRecensie door Ludwig BaurUnderground: Ludwig Bauer - De partituur voor De toverfluit Johannes van der Sluis Engelen en ratten Relikitsch valt natuurlijk uitstekend op satirische wijze te behandelen, maar, hoewel er satire, nee of toch eerder ironie in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Goran Tribuson boeken
  Goran Tribuson - Kroatische literatuur in Nederland Het huis waar de duivel woont

  1. Het huis waar de duivel woontHet huis waar de duivel woont is een verhaal van de straat en speelt zich af in de verpauperde buitenwijk De Gasfabriek. De tijd staat er stil en niets is wat het lijkt. De duivel doemt steeds weer op, net als de geheimzinnige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Zinaïda Hippius boeken
  Zinaïda Hippius - Een alledaagse gebeurtenis

  Vertaling Wanda Bruining, Ineke Grondel en Eva van Santen Inleiding Willem G. Weststeijn Tweetalige uitgave: Nederlands-Russisch Zinaïda Hippius (1969-1945), dichteres, prozaïste en critica, was een van de leidende figuren in de Russische literaire wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ann Kidd Taylor boeken
  Ann Kidd Taylor - Zwemmen met haaien

  Ann Kidd Taylor heeft met 'Zwemmen met haaien' een hartverwarmende roman geschreven over moed en liefde, met als fantastische setting het altijd zonnige Florida, waar de auteur woont. Kidd Taylors eerste boek was het memoir 'Traveling with Pomegranates', dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Carlo Collodi boeken
  Carlo Collodi - De avonturen van Pinokkio

  Een universeel verhaal over volwassen worden. Dwaas naïef en lichtgelovig, vol goede voornemens maar impulsief en verzot op alles wat verboden is, raakt Pinokkio voortdurend verwikkeld in vreemde en komische avonturen. Ideaal voorleesboek voor kinderen, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Santa Montefiore boeken
  Santa Montefiore - De dochter van de imker DL

  dwarsligger 494 Santa Montefiore De dochter van de imker 1937. De jonge Grace Hamblin trouwt met haar jeugdliefde Freddie. Intussen droomt ze heimelijk van de knappe aristocraat Rufus, maar ze weet dat hij nooit de hare zal zijn. Als Freddie acht jaar later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Donatella Di Pietrantonio boeken
  Donatella Di Pietrantonio - Teruggeworpen

  Een meisje groeit op bij een oom en tante, bij wie ze als baby is ondergebracht. Ze is er gelukkig. Op haar dertiende wordt ze zonder enige uitleg teruggeplaatst bij haar biologische ouders; ze ziet haar oom en tante en vriendinnen niet meer, ze wordt aan haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Matthew Quick boeken
  Matthew Quick - The Reason You´re Alive

  Dit is een Nederlandstalige uitgave met een Engelstalige titel.Als David Granger zijn BMW in de prak rijdt, komen de artsen erachter dat hij een hersentumor heeft. Omdat hij moet revalideren, belandt de meest politiek incorrecte Vietnamveteraan die ooit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John Williams boeken
  John Williams - Stoner

  William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde - en faalt op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joubert Pignon boeken
  Joubert Pignon - Mooie lieve schat

  Vraag je aan de schrijver waar zijn nieuwe bundel over gaat, krijg je het volgende Pignoniaanse antwoord: De verhalen in dit boek vormen een geheel, ook al zijn ze met eigen titels op de pagina’s geplaatst en gescheiden door witregels. De auteur heeft ze in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bianca Marais boeken
  Bianca Marais - Neurie als je de woorden niet kent

  De negenjarige Robin groeit op in een welvarend blank gezin in Johannesburg ten tijde van de Apartheid. In hetzelfde land, maar een wereld van verschil, woont Beauty, een Xhosa vrouw. Ze woont in Transkei waar ze haar kinderen alleen opvoedt. Hun paden kruisen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jolina Petersheim boeken
  Jolina Petersheim - Breng ons samen

  'Breng ons samen' van Jolina Petersheim gaat verder waar 'Bewaar ons' ophield: er zijn zes maanden verstreken sinds de mennonietengemeenschap van Leora Ebersole de bergen in vluchtte nadat een aanslag hun leven onherkenbaar veranderde. Nu wacht Leora op nieuws… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Curzio Malaparte boeken
  Curzio Malaparte - Kaputt

  Na een uitputtende reis als oorlogscorrespondent schreef Malaparte zijn verslag van een Europa in ontbinding. Met precieuze sfeerschetsen en rauw realisme beschrijft hij het leven in het getto van Warschau, het werk van politici achter de coulissen, portretten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Charles Dickens boeken
  Charles Dickens - Een kerstvertelling

  Er is natuurlijk geen tijdlozer verhaal om een nieuwe serie kerstverhalen mee te beginnen dan het beroemde verhaal van de grimmige vrek Scrooge die op kerstavond bezoek krijgt van de drie geesten: Verleden, Heden en Toekomst. Een van de meest geliefde boeken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Aleksis Kivi boeken
  Aleksis Kivi - De zeven broers

  In de ongerepte wildernis van het Finland van de negentiende eeuw leven zeven broers. Ze bevechten hun vrijheid op elkaar, op de natuur en op de maatschappij. Hun grote rechtvaardigheidsgevoel en primaire manier van reageren brengt hen meer dan eens in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Chiara Valerio boeken
  Chiara Valerio - Een menselijke geschiedenis van de wiskunde

  Wiskunde is ontstaan omdat mensen ongeduldig en onzeker zijn. Ze wilden greep krijgen op de werkelijkheid om hen heen. Daarom verzonnen ze een manier om tijd te markeren en dingen te tellen. Deze levensbehoefte van de mens is de basis van alle wiskunde. Chiara… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Cynthia Sweeney boeken
  Cynthia Sweeney - Het nest

  Het nest van Cynthia D’Aprix Sweeney is een hartverwarmende maar vlijmscherpe roman over vier broers en zussen en de erfenis waar ze allemaal op rekenden. Sweeney’s essays verschenen in The New York Times Magazine en Martha Stewart Living. Het nest is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Fay Weldon boeken
  Fay Weldon - Dood van een duivelin

  Fay Weldon is een van de meest gerespecteerde en geliefde Britse romanschrijfsters. In 1983 verscheen haar beroemdste roman, de bestseller Leven en liefdes van een duivelin. Het boek werd maar liefst twee keer verfilmd, onder anderen met Meryl Streep in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Roland Schimmelpfennig boeken
  Roland Schimmelpfennig - Op een heldere, ijskoude ochtend in januari

  In de indrukwekkende roman 'Op een heldere, ijskoude ochtend in januari' portretteert Roland Schimmelpfennig mensen die meer met elkaar gemeen hebben dan op het eerste gezicht lijkt. De kilheid van onze maatschappij en het verlangen naar een ander leven staan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Catherine Cookson boeken
  Catherine Cookson - Een kans op geluk

  Een kans op geluk is het los te lezen vervolg op Als koppige wijnEen kans op geluk is het los te lezen vervolg op Als koppige wijn Een ontroerende roman over de tegenslagen van het leven en de wil om te vechten voor wat je lief is Annie Hannigan is een meisje… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frank Bill boeken
  Frank Bill - Donnybrook

  Donnybrook is een mengeling van pure adrenaline, rauwe humor en het over the top geweld van Quentin Tarantino en de hick fiction van Cormac McCarthy en Donald Ray Pollock. Voor Jarhead Johnny Earl is er nog maar één mogelijkheid om eten te kopen voor zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Anna Kavan boeken
  Anna Kavan - Het Ijs

  n een bevroren, post-nucleair landschap begint een anonieme verteller een hallucinerende zoektocht naar een vreemd en ongrijpbaar ‘ijsmeisje’, zo broos als glas, met lang wit haar. Hij steekt bevroren zeeën en vorstige vlaktes over en baant zijn weg door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Thomas Melle boeken
  Thomas Melle - Met de wereld in de rug

  Hij komt Foucault tegen in de kroeg en ontmoet Picasso in een nachtclub, en gooit wijn over diens broek. Hij had seks met Madonna en hoort Björk hem persoonlijk toezingen naast de deur in de bar. De eindeloze stroom van gezichten op straat, artikelen op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ian McEwan boeken
  Ian McEwan - Boetekleed midprice

  Komend seizoen zal Ian McEwan volop in de schijnwerpers staan, niet vanwege het verschijnen van een nieuwe roman, maar vanwege de verfilming van maar liefst drie (3!) van zijn meesterwerken. Aan Chesil Beach met Saoirse Ronan, De kinderwet met Emma Thompson en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50