Vertaalde roman, novelle

 • Arno Geiger boeken
  Arno Geiger - Onder de Drachenwand

  Een aangrijpende roman over de laatste jaren van de tweede wereldoorlog.Het is 1944. Veit Kolbe brengt een paar maanden door in het bergdorpje Mondsee, onder de steile Drachenwand. Hij ontmoet hier twee vrouwen, Margot en Margarete. Kolbe is een soldaat met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Aja Gabel boeken
  Aja Gabel - Het ensemble

  Het ensemble van Aja Gabel neemt je als lezer helemaal mee; de vier muzikanten zijn afzonderlijk al bijzonder, maar als ensemble zijn ze onvergetelijk. Voor de lezers van Curtis Sittenfeld, Jennifer Egan en Jeffrey Eugenides. San Francisco, jaren negentig.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Sarah Ladipo Manyika boeken
  Sarah Ladipo Manyika - Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt

  Morayo Da Silva is een wereldwijze Nigeriaanse vrouw van 75. Ze geniet van haar leven in het hippe San Francisco; ze maakt roadtrips in haar vintage Porsche, gaat graag een praatje aan en mijmert over haar favoriete romanfiguren. Maar als ze valt, is het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Fredrik Backman boeken
  Fredrik Backman - Wij tegen jullie

  In het Zweedse stadje Björnstad krijgen de bewoners in korte tijd veel te verduren. Veel spelers van het ijshockeyteam, de trots van de stad, stappen over naar het team van hun grootste concurrent, de naburige stad Hed. In Björnstad moet een vrijwel volledig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • András Forgách boeken
  András Forgách - De akte van mijn moeder

  De ontdekking sloeg in als een bom. Bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije komt András Forgách erachter dat zijn geliefde moeder vanaf 1975 tot haar vroege dood in 1985 als 'Mevrouw Pápai' informatie aan de geheime dienst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hilary Mantel boeken
  Hilary Mantel - Wolf Hall

  dwarsligger 568 Hilary Mantel Wolf Hall Winnaar van de Man Booker Prize Thomas Cromwell (ca. 1485-1540) weet zich in razend tempo op te werken van zoon van een brute smid tot vertrouweling van kardinaal Wolsey en koning Henry VIII. Wolf Hall is een superieure… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Colm Tóibín boeken
  Colm Tóibín - Nora

  Een van de meeste gedenkwaardige heldinnen in de moderne literatuur Dit boek gaat over verlies, over de schoonheid van het alledaagse, de veerkracht van mensen en de troost van muziek. Nora blijft na de dood van haar man achter met haar kinderen. Het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • Khaled Hosseini boeken
  Khaled Hosseini - En uit de bergen kwam de echo

  Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ann Cotten boeken
  Ann Cotten - De huiverende waaier

  'Het algoritme staat vast: de verliefde voelt zelfs begeerte als hij belachelijk overkomt.' Wie dat zegt, is niet het soort mens dat van ontroering onder de indruk raakt. Maar de bedroefde student in pierrotkostuum valt haar op. En zit hij op een avond voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Nora Roberts boeken
  Nora Roberts - Proeven van liefde

  Liefde, passie en romantiek voor alle fans van Nora Roberts Vier vriendinnen runnen samen een bedrijfje als weddingplanners, maar ze hebben nauwelijks tijd om de liefde in hun eigen leven toe te laten. Laurel, de bruidstaartenbakker van Vows, is een vrouw die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Johan Harstad boeken
  Johan Harstad - Heterdaad

  Nog tijdens het schrijven van zijn weergaloze roman Max, Mischa & het Tet-offensief begon Johan Harstad aan een nieuw project. Hij schiep Frode Brandeggen, een fictieve schrijver die na het floppen van zijn tweeduizend pagina’s dikke avantgardistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Catherine Cookson boeken
  Catherine Cookson - Een vriend voor het leven

  Catherine Cookson is al decennia een stille kracht: al haar titels zijn zonder uitzondering eversellers, voor de lezers van Maeve Binchy Hamilton verschijnt voor het eerst in Maisies leven als ze zeven jaar is. Haar bestaan is hard en liefdeloos, en wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Leo Tolstoj boeken
  Leo Tolstoj - Anna Karenina

  Het verhaal speelt zich af in de hoogste kringen van de Russische maatschappij. Tolstoj was een moralist en een scherp criticus van de excessen van zijn aristocratische gelijken; Anna Karenina wordt vaak beschouwd als parabel van de moeite die het kost om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • M. Conde boeken
  M. Conde - Guadeloupe

  [ALTERNATIEVE] NOBELPRIJS VOOR LITERATUUR 2018 Onderscheiden met Le prix Marguerite Yourcenar Maryse Condé beschrijft het Guadeloupe van de jaren vijftig, de wereld waarin ze als tiener opgroeide, vanuit het verbaasde kind dat ze ooit was. Het is een tijd van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Lucianus boeken
  Lucianus - Lucius of: de ezel

  Lucius, of: de ezel is een korte roman over een man die in een ezel verandert. In De gouden ezel, het meesterwerk van de Noord-Afrikaanse auteur Apuleius, wordt dit gegeven van de nodige diepgang voorzien. De auteur van Lucius, of: de ezel pakt het heel anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Linda Boström Knausgård boeken
  Linda Boström Knausgård - Welkom in Amerika

  Ellen groeit op in een licht gezin. Althans, volgens haar moeder, een succesvolle en levenslustige actrice die in haar eigen wereld leeft. Maar sinds de dood van vader wordt er niet meer vrij gespeeld in het grote huis, sluit haar grote broer zich op in zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Aline Kiner boeken
  Aline Kiner - De nacht van de begijnen

  Aline Kiner verweeft in De nacht van de begijnen de geschiedenis van Filips de Schone en de Tempeliers met die van een aantal bijzondere vrouwen in middeleeuws Parijs. De vrouwelijke De naam van de roos! Het grote begijnhof is een enclave waar ongetrouwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jens Christian Grondahl boeken
  Jens Christian Grondahl - Stilte in oktober & Indian summer

  dwarsligger 563 Jens Christian Grøndahl Stilte in oktober & Indian summer Twee prachtige romans van de Deense grootmeester over de breekbaarheid van relaties, onvervulde dromen en identiteit. In Stilte in oktober raakt een kunsthistoricus in een crisis als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Eva Völler boeken
  Eva Völler - Tulpengoud

  Historische roman over het Amsterdam ten tijde van de tulpengekte in de zeventiende eeuw en over Rembrandt van Rijn en zijn begaafde leerling Pieter Voor de lezers van De koffiedief en de Medici-serie Amsterdam, 1636. De Gouden Eeuw. In de statige herenhuizen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leni Zumas boeken
  Leni Zumas - Rode klok

  Leni Zumas’ ‘Rode klok’ speelt zich af in een niet al te verre toekomst. Abortus is opnieuw illegaal verklaard in de Verenigde Staten, evenals ivf en adoptie door alleenstaande ouders. Vier vrouwen uit een klein vissersdorp in de staat Oregon laveren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Francesc Miralles boeken
  Francesc Miralles - Wabi-sabi

  Van de auteur van de internationale bestseller Ikigai Spirituele roman over de wegen van het lot, het belang van verbinding met anderen en wat de Japanse levenskunst daarover te zeggen heeft Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent, op een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • António Lobo Antunes boeken
  António Lobo Antunes - Voor wie in het donker op mij wacht

  Voor wie in het donker op mij wacht van António Lobo Antunes, een van de belangrijkste Portugese auteurs en alom gezien als kandidaat voor de Nobelprijs, gaat over de kracht van het geheugen en tegelijkertijd het verliezen van herinneringen. De 79-jarige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Homeros boeken
  Homeros - Illias en Odysseia

  Het eerste boek van de westerse literatuur, de Ilias uit de achtste eeuw voor Christus, is misschien ook het beste wat ooit geschreven is. De Griekse held Achilleus heeft zich na een ruzie met legerleider Agamemnon teruggetrokken uit de Trojaanse Oorlog. Pas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Juan Gabriel Vásquez boeken
  Juan Gabriel Vásquez - De geliefden van allerheiligen

  Een Colombiaanse auteur is getuige van een moord die hem voor altijd zal tekenen. Een vrouw zit alleen thuis, wachtend op haar man die twintig kilometer verderop in het bed van een andere vrouw ligt. In zeven ontroerende verhalen verbindt Vásquez vloeiend de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Piero Chiara boeken
  Piero Chiara - De mantel van astrakan

  De naamloze 'ik' besluit een paar maanden naar Parijs te gaan om zich in het mondaine leven te verdiepen. Hij trekt in bij een weduwe, madame Lenormand, die zich beklaagt over haar zoon, en bij Domitien, een ongenaakbare kat die zich niets laat aanleunen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95