Vertaalde roman, novelle

 • Paolo Cognetti boeken
  Paolo Cognetti - De buitenjongen

  De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gail Anderson-Dargatz boeken
  Gail Anderson-Dargatz - Meisje, moeder

  Wanneer een allesvernietigende brand oplaait in de omgeving van haar ouderlijke woning helpt Kat met evacueren. Ze stuit op een handtas van haar grootmoeder met daarin een mysterieus krantenknipsel over de familie. Gegrepen door de familiegeheimen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,15
 • Fabio Genovesi boeken
  Fabio Genovesi - Wat de golven brengen

  Het valt niet mee om albino te zijn, slecht zicht te hebben en in de schaduw te moeten leven. Luna zet daarom haar verbeeldingskracht in om het leven kleur te geven. Haar oudere broer Luca is blond, knap, sterk en een talentvolle surfer die hele dagen aan zee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  62,09
 • Eva Menasse boeken
  Eva Menasse - Dieren voor gevorderden

  Jarenlang heeft Eva Menasse curieuze berichtjes over dieren verzameld die haar iets over menselijke gedragingen leken te openbaren en in ‘Dieren voor gevorderden’ dienen deze dieren als uitgangspunten voor vertellingen over de diersoort mens. Een oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Geneva Lee boeken
  Geneva Lee - Royal Love

  Het derde deel in de verleidelijke Royal-serie, voor de vele fans van Maya Banks, E.L. James, Audrey Carlan en Jessica Clare Een gewoon Amerikaans meisje trouwt met een Engelse prins... waar hebben we dat eerder gehoord?! Terwijl alles hen juist uit elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Dave Eggers boeken
  Dave Eggers - Max (en de Wild Things)

  In 2003 vroeg filmregisseur Spike Jonze aan Dave Eggers of hij mee wilde werken aan de bewerking tot film van Maurice Sendaks klassieke kinderboek Where the Wild Things Are (Max en de Maximonsters in Nederland). Zo geschiede, en anno oktober 2009 is het dan zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • John Green boeken
  John Green - Een weeffout in onze sterren

  De filmeditie Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Liane Moriarty boeken
  Liane Moriarty - Negen volmaakte vreemden

  Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Nell Leyshon boeken
  Nell Leyshon - De kleur van melk

  Het is 1831 wanneer de vijtienjarige Mary aan de moeilijke taak begint haar verhaal te vertellen. Ze is een tenger meisje met melkkleurig haar en een rappe tong, dat samen met haar drie zussen een arm bestaan leidt op haar vaders boerderij. Omdat het gezin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,30
 • Brenda Reid boeken
  Brenda Reid - Kind van de zee

  Het is eind jaren zestig van de vorige eeuw. Na een jaar op een strenge, Engelse kostschool is Angel blij dat ze weer terug is op Kreta, heteiland waar ze geboren is en waar haar hart ligt. Maar dan overlijdt Angels moeder onverwacht. Haar vader wil dat Angel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Natacha de Rosnay boeken
  Natacha de Rosnay - De belofte van Odessa

  Zoals ieder meisje van zestien jaar is Zinaïda romantisch en droomt ze van de prins op het witte paard. Tijdens een concert ontmoet ze de onweerstaanbare Alexej, maar ondanks hun hartstochtelijke gevoelens voor elkaar besluit hij een andere vrouw te huwen. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Catharina Ingelman-Sundberg boeken
  Catharina Ingelman-Sundberg - Je geld of je leven

  Sinds de nieuwe eigenaars verzorgingshuis De Diamant hebben overgenomen, gaat het er bergafwaarts. Slecht eten, chagrijnig personeel,te weinig lichaamsbeweging en constante bezuinigingen. Vijf bewoners pikken het niet langer: ze zouden in de gevangenis nog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,20
 • Mareike Krügel boeken
  Mareike Krügel - Zie me staan

  Zie me staan van Mareike Krügel is een met vaart geschreven roman, voor iedere vrouw die weleens verzucht of dit nou alles is. Wat moet je doen als je een knobbeltje in je borst vindt. Katharina wil nog graag één normaal weekend met haar gezin doorbrengen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Michel Laub boeken
  Michel Laub - Het Donderdagtribunaal

  Michel Laub beschrijft in Het donderdagtribunaal José Victor en Walter, die al jarenlang mails uitwisselen – over seks, liefde, huwelijk en verraad. José Victor biecht zijn heftige verhouding met een jongere medewerkster op en de homoseksuele Walter laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • William Shakespeare boeken
  William Shakespeare - Hamlet

  ‘Verstegen, die de Folioversie uit 1623 vertaalde, en de Quarto uit 1604 er tussen haken bijzette, heeft duidelijk lang over het dilemma van de vertaling nagedacht. In zijn voorwoord meldt hij met karakteristiek zelfvertrouwen dat hij heeft geprobeerd een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maggie O'Farrell boeken
  Maggie O'Farrell - En we vergeten omdat het moet

  Na een stormachtige ontmoeting met de charismatische Innes Kent, verhuist Lexie Sinclair van het Engelse platteland naar Londen. Onder de indruk van de aandacht en de mooie woorden van Kent dompelt Lexie zich onder in het swingende Londen van de jaren zestig.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,40
 • Adriana Trigiani boeken
  Adriana Trigiani - Bravo Valentina

  Het liefdesleven van Valentina Roncalli, schoenenontwerpster voor het New Yorkse familiebedrijf Angelini Shoe Company, loopt niet bepaaldop rolletjes. Haar grootmoeder daarentegen heeft een nieuwe liefde gevonden en vertrekt naar Italië. Haar bedrijf blijft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,20
 • Michael Köhlmeier boeken
  Michael Köhlmeier - Twee heren op het strand

  In 1929 ontmoetten Winston Churchill en Charlie Chaplin elkaar. Er ontstond een vriendschap tussen twee personen die op het eerste gezicht tegenpolen lijken, maar die het samen opnamen tegen de ‘zwarte hond’ van depressiviteit en samen streden tegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jennifer Robson boeken
  Jennifer Robson - Aan de oever van de Seine

  De jonge lady Helen probeert te herstellen van een gebroken hart én een ernstige ziekte. Omdat ze niets liever wil dan breken met het milieu waarin ze is grootgebracht, besluit ze om een nieuw leven op te bouwen als kunstenaar. En waar kan dat beter dan in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Aliza Galkin-Smith boeken
  Aliza Galkin-Smith - Monoloog van een dikke man

  "Dit is het verhaal van een dikke man die onderweg naar eten zijn geluk heeft ontdekt - mijn verhaal. De simpele titel dekt niet de lading van de lange weg die ik heb afgelegd, met de vele hindernissen en kruispunten, een weg vol plaatsen, mensen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jon Fosse boeken
  Jon Fosse - Melancholie I

  ‘Een trance-achtig, in wezen muzikaal modulerend proza waaruit, voor de hoofdpersoon maar ook voor de lezer, in feite geen ontsnapping mogelijk is.’Een indrukwekkende roman van de winnaar van de European Prize for Literature 2014 ‘vanwege zijn krachtige,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Fjodor Dostojevski boeken
  Fjodor Dostojevski - De idioot

  Na een lang verblijf in het buitenland keert vorst Mysjkin terug naar Rusland. Zijn verbazing over het feit dat de Russische maatschappij sinds zijn afwezigheid helemaal in de ban is geraakt van geldzucht en andere verderfelijke hartstochten, en zijn epilepsie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Christine Féret-Fleury boeken
  Christine Féret-Fleury - Juliette of het geluk van boeken

  Het leven van Juliette, een jonge en dromerige Parisienne, is saai en voorspelbaar. Haar uitlaatklep: boeken. Op weg naar haar werk gebruikt ze haar tijd in de metro om te lezen. Soms observeert ze de mensen om haar heen, die net als zij in verhalen zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Christian Jacq boeken
  Christian Jacq - Het duel der magiers

  Prins Setne, de jongste zoon van Ramses II, staat op het punt zijn verloofde Sekhet na lange tijd terug te zien, maar dan wordt ze ontvoerd. Haar vader, de zwarte magiër Kekou, heeft voor zijn duistere plannen de ziel van zijn dochter nodig. Setne zet alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Arno Geiger boeken
  Arno Geiger - De oude koning in zijn rijk

  ‘Omdat mijn vader de afstand tot mijn wereld niet meer kan overbruggen, moet ik naar hem toe,’ schrijft Arno Geiger in dit ontroerende boek over zijn vader. Deze verliest langzamerhand de greep op zijn geheugen en geraakt in het schemergebied van de geest.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00