Vertaalde roman, novelle

 • Heinrich Gerlach boeken
  Heinrich Gerlach - Doorbraak bij Stalingrad

  Een Stalingrad-roman die twee keer een bestseller werd! De Duitse officier Gerlach raakt in de Slag om Stalingrad zwaargewond en belandt als krijgsgevangene in de witte hel van Siberië. Daar schrijft hij in het diepste geheim aan zijn manuscript over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Wlodzimierz Odojewski boeken
  Wlodzimierz Odojewski - Een zomer in Venetië

  Marek kan bijna niet wachten om op vakantie te gaan naar Venetië. Hoewel hij pas negen is, weet hij alles over de stad. Maar de zomer van 1939 heeft andere verrassingen voor hem in petto. Vanwege de dreigende oorlog moet hij in Polen blijven en wordt hij naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Bernard Malamud boeken
  Bernard Malamud - De bediende, De fikser & De huurders

  Malamud geldt als een van de belangrijkste vertellers van de Joods-Amerikaanse literatuur en ontving voor zijn werk zowel de National Book Award als de Pulitzer Prize. Zijn drie mooiste romans, De bediende, De fikser en De huurders, vangen het leven van Joden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Christine Dwyer Hickey boeken
  Christine Dwyer Hickey - De laatste trein uit Ligurië

  Het is 1933. Bella Stuart laat haar rustige leven in Londen achter zich om in Italië te gaan werken als gouvernante van de zesjarige Alec. Hij is het zoontje van een jonge Joodse erfgename en de aristocraat signor Lami. Wanneer Alecs vader sterft, verhuizen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Carlos Ruiz Zafón boeken
  Carlos Ruiz Zafón - Het labyrint der geesten

  De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón! Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • John Williams boeken
  John Williams - Butcher's crossing

  Een roman over het verlangen naar een intens leven, en het verlies van onschuld; een verhaal dat diep graaft in de menselijke zielAmerika, 1870. De jonge Will Andrews stopt met zijn opleiding aan Harvard en trekt westwaarts op zoek naar avontuur, naar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - Portret in Sepia - grote letter uitgave

  Portret in Sepia is het vervolg op Fortuna's dochter, maar het kan ook afzonderlijk gelezen worden. De nieuwe roman van Isabel Allende speelt zich af tegen de historische achtergrond van Chili, waar aan het eind van de 19de eeuw een oorlog met Bolivia en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,00
 • Celeste Ng boeken
  Celeste Ng - Kleine brandjes overal

  In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Fleur Jaeggy boeken
  Fleur Jaeggy - Ik ben de broer van XX

  Fleur Jaeggy staat bekend om haar spaarzame en telegramachtige stijl, wat een intrigerende paradox oproept: ondanks de kaal-tot-op-het-bot-basis is haar werk zeer aangrijpend. Zoals April Bernard opmerkte in Newsday: 'Het is een raadsel hoe het werk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Fleur Jaeggy boeken
  Fleur Jaeggy - SS Proleterka

  De vijftienjarige hoofdpersoon gaat samen met haar afstandelijke, financieel geruïneerde, maar toch geliefde vader, Johannes, op een cruise naar Griekenland aan boord van de Proleterka. Vanuit een vreemd, telescopisch perspectief, verteld vanaf de dag dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Michael Ondaatje boeken
  Michael Ondaatje - De geest van Anil

  Anil Tissera, forensisch patholoog-anatoom, keert terug naar haar vaderland Sri Lanka als lid van een commissie die onderzoek verricht naar schending van de mensenrechten. Ze raakt in de ban van het skelet ‘zeeman’ en wil achterhalen wat zijn rol was in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marc-Uwe Kling boeken
  Marc-Uwe Kling - QualityLand

  Welkom in QualityLand, het beste en meest geavanceerde land ter wereld! Hier draait alles om het optimaliseren van je leven. QualityPartner vertelt je wie het beste bij je past en zelfrijdende auto’s weten precies waar je naartoe wilt. Werk, vrije tijd en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ildefonso Falcones boeken
  Ildefonso Falcones - De erfgenamen

  De erfgenamen van Ildefonso Falcones is het majestueuze vervolg op de bestseller De kathedraal van de zee, maar is volledig los daarvan te lezen. Vrijheid en de ongewisse strijd om het bestaan zijn de hoofdthema’s in dit boek. De setting is intrigerend: rond… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Trent Dalton boeken
  Trent Dalton - Jongen verslindt heelal

  In Australië al meer dan 100.000 exemplaren verkocht! Het leven van de twaalfjarige Eli Bell is ingewikkeld, met een verdwenen vader, een broertje dat weigert te praten, een junkiemoeder, een heroïne dealende stiefvader en een ex-gedetineerde en crimineel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Heather O'Neill boeken
  Heather O'Neill - Hotel Lonely Hearts

  Een prachtige, poëtische roman – een modern, origineel sprookje Montreal, 1914. Twee baby’s worden midden in de winter achtergelaten in een weeshuis. Allebei blijken ze uitzonderlijke talenten te bezitten: Pierrot is een wonderkind op de piano, Rose… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Albert Cossery boeken
  Albert Cossery - Grote dieven kleine dieven

  Zoals bij alle grote schrijvers vormt het werk van de Egyptische auteur Albert Cossery (1913-2008) één groot mozaïek. Hij schreef een klein, maar ijzersterk oeuvre, dat uit zeven romans en een verhalenbundel bestaat. Cossery's laatste roman, 'Grote dieven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Mahir Guven boeken
  Mahir Guven - Broer

  ‘Broer’ van Mahir Guven, bekroond met de Prix Goncourt du Premier Roman 2018, is een vlijmscherpe roman over de multiculturele maatschappij die niet iedereen dezelfde kansen biedt. Broer is Uber-taxichauffeur in Parijs. Hij maakt dagen van elf uur, waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Per Petterson boeken
  Per Petterson - Mannen in mijn situatie

  Arvid is 38, net gescheiden en de weg kwijt. Hij maakt doelloze tochten in zijn Mazda en schuimt ’s nachts de kroegen van Oslo af, troost zoekend bij steeds weer andere vrouwen. Op zo’n nacht lijkt een nieuw begin mogelijk, maar de volgende ochtend voelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Mesu Andrews boeken
  Mesu Andrews - Dochter van Jesaja

  Mesu Andrews schreef 'Dochter van Jesaja', een Bijbels-historische roman over een getraumatiseerd meisje die door de profeet Jesaja wordt geadopteerd in de tijd van Hizkia. Nadat bijna hun hele familie voor hun ogen is vermoord, wordt het meisje Ishma samen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Nicholas Sparks boeken
  Nicholas Sparks - Lieve John

  ‘Nicholas Sparks weet hoe hij de juiste snaar moet raken.’ Daily Mail John Tyree weet niet wat hij met zijn leven en zijn toekomst wil en stopt met school om in het leger te gaan. Tijdens een weekendverlof ontmoet hij de idealistische studente Savannah… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Rosa Ventrella boeken
  Rosa Ventrella - Een fatsoenlijke familie

  Het zijn de jaren tachtig. De hete zomers in Bari versterken de geuren van romige sauzen, gegrild vlees en verse pasta die uit de ramen komen. Door de kleine steegjes van de oude stad rennen en spelen de kinderen van families uit de buurt. Maria is echter een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Karen Blixen boeken
  Karen Blixen - Out of Africa (in 2 banden)

  Out of Africa is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het leven op een koffieplantage in Afrika.In 1937 schreef Karen Blixen haar memoires en daarin doet ze hartstochtelijk verslag van haar avonturen in Kenia. Over de natuur van de Highlands, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Paolo Giordano boeken
  Paolo Giordano - Het zwart en het zilver

  Als Nora tijdens de laatste maanden van haar zwangerschap door medische complicaties aan bed gekluisterd raakt, nemen zij en haar man Signora A. in dienst om Nora te verzorgen en hen te helpen met het huishouden. Na de geboorte van hun zoontje blijft Signora A… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,80
 • Kristin Harmel boeken
  Kristin Harmel - Zolang er sterren aan de hemel staan

  Een liefde zo onvergankelijk als de sterren aan de hemel… Hope is de eigenaresse van een bakkerij op Cape Cod. Haar in Frankrijk geboren grootmoeder Rose lijdt aan alzheimer en vraagt haar in een zeldzaam moment van helderheid naar Parijs te gaan om uit te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Kristin Harmel boeken
  Kristin Harmel - Ik wist het al

  Een intens, aangrijpend en herkenbaar verhaal over de zoektocht naar nieuw geluk na een periode van rouw Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99