Romans, novellen

 • Franca Treur boeken
  E-book
  Franca Treur - Dorsvloer vol confetti

  s Winters zijn de zondagen het snelst voorbij. Als de dominee om vier uur de middagdienst afsluit met de zegen voor weer een hele week, vliegen ze alle zeven naar het fietsenhok. Om de poten te breken, zegt de vader. Daar komen nog eens ongelukken van. Dat… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Peter Buwalda boeken
  E-book
  Peter Buwalda - Bonita Avenue

  Joni Sigerius, de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Arthur Japin boeken
  E-book
  Arthur Japin - Vaslav

  Op het hoogtepunt van zijn roem staakt de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski zijn optreden, richt zich tot zijn publiek en zegt: 'Nu is het kleine paardje moe.' De rest van zijn leven, nog 31 jaren, brengt hij door zonder te dansen en zonder te spreken… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Kluun boeken
  E-book
  Kluun - Haantjes

  Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. Ook Stijn en Frenk met Merk in Uitvoering. Tot iemand langskomt met een briljant idee voor de GayGames. De bruisende roman Haantjes is gebaseerd op een waargebeurd zakelijk fiasco. Kluun woont met zijn vriendin in… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Tommy Wieringa boeken
  E-book
  Tommy Wieringa - Dit zijn de namen

  Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Ellen de Bruin boeken
  E-book
  Ellen de Bruin - Onder het ijs

  Het is 2004. Een groep klimaatwetenschappers doet onderzoek op een schip in het Noordpoolgebied. Een van hen is Bas Fretz, een bijna-volwassen vrouw van 21 die nog met Lego speelt. Zij is mee in plaats van haar hoogleraar, Reinier, nadat die onverwacht is… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Elisabeth van Nimwegen boeken
  E-book
  Elisabeth van Nimwegen - De smaak van ijzer

  De smaak van ijzer beschrijft de teloorgang van een bijzondere vriendschap tussen twee jonge vrouwen op de toneelschool. Als aan het einde van het eerste jaar hoofdpersoon Marie door mag naar de acteursopleiding maar Fanny moet vertrekken, komt de symbiotische… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Herman Koch boeken
  E-book
  Herman Koch - Zomerhuis met zwembad

  Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Medische Tuchtraad. Over die Tuchtraad maakt hij zich niet echt zorgen: Een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Persis Bekkering boeken
  E-book
  Persis Bekkering - Een heldenleven

  Igor, of igor zoals hij zelf beweert, is een held. Hij kan alles, en wat hij nog niet kan leert hij sneller dan iedereen. Een uitzondering, die zichzelf niettemin genereus met de wereld deelt. Iedereen wil in de buurt zijn van deze levende legende. Hij is,… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Joshua Stiller boeken
  E-book
  Joshua Stiller - Ongeoorloofde liefde (2x)

  Roman over de abrupt afgebroken, hartstochtelijke liefde tussen twee 12-jarigen en het vervolg als de jongen, inmiddels een man van eind 40, een liefdesrelatie krijgt met de reïncarnatie van zijn jeugdliefde. Zij is dan nog steeds, of weer, 12. Op basis van… (E-book)

  Lees meer...
    5,95
 • Ewout Storm van Leeuwen boeken
  E-book
  Ewout Storm van Leeuwen - De reis van Chéri

  Ik heb een reis gemaakt naar Ierland met een zelfgebouwd mobiel atelier achter mijn kampeerbus. Ik wilde de magie van het landschap schilderen. Ik wilde natuurlijk mezelf (terug)vinden. Ik heb niet geschilderd. Ik kreeg gezelschap van een kat. Eigenlijk was… (E-book)

  Lees meer...
    4,95
 • Yolande Werdmuller von Elgg boeken
  E-book
  Yolande Werdmuller von Elgg - Vanwege Saar

  De hoofdpersoon in dit boek heeft haar incestervaringen zelf op de achtergrond gezet. Lange tijd gaat het goed, ook met haar relatie, tot er iets knapt. Ineens weet ze het weer. Dan volgt de ontdekking dat haar zusje waarschijnlijk hetzelfde heeft meegemaakt.… (E-book)

  Lees meer...
    8,25
 • Michel Boll boeken
  E-book
  Michel Boll - Kalm blijven

  Sommige mensen leven onvoorzichtig. Dat is niets voor de nerveuze Jacob Gropper, die beren al spot voordat ze zelfs maar een poot op de weg gezet hebben. Jacob heeft uiteraard zijn zaakjes op orde en kalm blijven is zijn motto. Maar dan belandt hij op een dag… (E-book)

  Lees meer...
    9,90
 • Kerim Göçmen boeken
  E-book
  Kerim Göçmen - Rode kornoeljes

  In Rode kornoeljes neemt Kerim Göçmen de lezer mee naar het Turkije van de jaren '50. Een dorpsgemeenschap schrikt op uit de lethargie wanneer tijdens de eerste vrije verkiezingen in Turkije een procureur zijn prachtige jonge vrouw meeneemt van de grote stad… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Levie de Lange, Jaap Stigter boeken
  E-book
  Levie de Lange, Jaap Stigter - Het verhaal van mijn leven

  De ongeschoolde joodse arbeider Levie de Lange is een beresterke man. Zijn lichamelijke kracht doet hem materieel gebrek met fierheid dragen. Hij heeft 15 kinderen en een vrouw die het geluk van zijn leven zijn. Dit maakt de armoede in het Amsterdam van het… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Peter Drehmanns boeken
  E-book
  Peter Drehmanns - Van de wereld

  Hoofdpersoon in Drehmanns' nieuwste roman is Daan Vos, een zorgeloze jongen van negenentwintig met het hart op de juiste plaats. Als medewerker van het KID (Kinder Interventie Departement) probeert hij de wereld een beetje beter te maken en crisissituaties in… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Loeki Zvonik boeken
  E-book
  Loeki Zvonik - Hoe heette de hoedenmaker?

  Didier en Hermine beleven aan de universiteit van Gent een kortstondige affaire. Twaalf jaar later zorgt het toeval ervoor dat zij voor een congres samen naar Wenen reizen. Op oud ijs vriest het licht: hun vroegere verliefdheid groeit uit tot een intense… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Geert van der Kolk boeken
  E-book
  Geert van der Kolk - De witte reiger

  In de jungle vol ontberingen en vijandige Papoea's zijn twee mannen tot elkaar veroordeeld... In 1907 vertrekt een jonge luitenant-ter-zee met een klein marineschip vanaf de Molukken naar de zuidkust van Nederlands Nieuw-Guinea. Het doel van de expeditie is om… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Marcella Kleine boeken
  E-book
  Marcella Kleine - Binnenwereld

  Zes jaar na het verongelukken van haar man geeft de jonge weduwe Lynnette zich over aan een nieuwe liefde, al blijft het onverwachtse verlies van haar echtgenoot een gapende wond waarover zij moeilijk kan praten. De ernstig gedragsgestoorde Jordy is… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Hans Dekkers boeken
  E-book
  Hans Dekkers - Over de Taag

  De gedesillusioneerde psychiater Ernest Bas probeert in het reine te komen met de dood van zijn vrouw Clarissa, van wie hij de psychische desintegratie niet had zien aankomen. Hij geeft zijn baan op en verhuist naar Lissabon, waar de halfzus van zijn vrouw… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Bert Natter boeken
  E-book
  Bert Natter - Ze zullen denken dat we engelen zijn

  De laatste mooie dag van het jaar. Op een terras aan een plein midden in de stad zitten een man en een vrouw die elkaar net hebben leren kennen. Met hoge snelheid rijdt een geldwagen in op het winkelende publiek en ramt de gevel van een café even verderop.… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Meindert Talma boeken
  E-book
  Meindert Talma - Je denkt dat het komt

  Sander Pleij van Vrij Nederland omschreef hem ooit als 'Nederlands Onbekendste Popster'. Meindert Talma heeft die omschrijving als geuzennaam aangenomen en hem gebruikt als titel voor een cyclus romans mét cd waarin hij zijn opkomst als muzikant en schrijver… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Louise O. Fresco boeken
  E-book
  Louise O. Fresco - De idealisten

  De idealisten vertelt het verhaal van dokter Benjamin Marcus en zijn jonge, gehandicapte patiënt Ndidi op een afgelegen missiepost, tegen de achtergrond van een overweldigende natuur, een mythische rivier en dreigende droogte. Dr. Marcus, zelf kind van joodse… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Hugo Claus boeken
  E-book
  Hugo Claus - Het verdriet staat niet alleen

  Ik ben geen autobiografisch schrijver, heeft Hugo Claus meer dan eens gezegd, maar vooral om te verbergen hoezeer hij voor zijn geschriften uit eigen ervaringen putte. Dat hij met Louis Seynaeve in zijn opus magnum Het verdriet van België een alter ego… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Peter Zantingh boeken
  E-book
  Peter Zantingh - Na Mattias

  Welk verhaal word je als je er niet meer bent? Mattias liep de deur uit en kwam niet meer terug. En zij bleven achter. Acht mensen wier verhalen elkaar kruisen. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem niet eens, maar allemaal worden ze gestuurd door de… (E-book)

  Lees meer...
  12,99