Romans, novellen

 • Revka Bijl boeken
  Revka Bijl - Gapen onder water

  Veda heeft geen reden onsuccesvol te zijn. Ze woont in een grote stad met eindeloze mogelijkheden en is net afgestudeerd. Toch lukt het haar niet een glorieus bestaan op te bouwen, iets wat haar beste vriendin moeiteloos voor elkaar krijgt. Wanneer Veda… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Renate Dorrestein boeken
  Renate Dorrestein - Reddende engel

  dwarsligger 579 Renate Dorrestein Reddende engel Een spannende psychologische roman over naastenliefde, eigenbelang en het verlangen ergens bij te horen. Een jonge vrouw komt door een noodlottig ongeval op een boerderij om het leven. Twee jaar later arriveert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • J.J. Cremer boeken
  J.J. Cremer - Fabriekskinderen

  Fabriekskinderen is in 1863 door J.J. (Jacob Jan) Cremer (1827-1880) geschreven als literair pleidooi voor de afschaffing van kinderarbeid. Kinderarbeid, ook van zeer jonge kinderen, was in die tijd heel gebruikelijk. Cremer schreef de novelle op verzoek van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,49
 • Bart J.G. Bruijnen boeken
  Bart J.G. Bruijnen - Zeg maar dog met je hondje

  ZEG MAAR DOG MET JE HONDJE is een post-ironische flardennovelle over honden, die zakken met botten en haren, die schepsels zonder arrogantie en hypocrisie, die wezens van conformiteit, codes en een onveranderlijke status quo; maar ook mensen, zaken en dingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,54
 • Hans Münstermann boeken
  Hans Münstermann - De onderstroom

  In 1975 verdwijnt de Nederlandse kunstenaar Paul Koopman op de Atlantische Oceaan. Er zijn vele motieven bedacht voor zijn eenzame tocht over de oceaan in een piepklein zeilbootje, maar één motief overheerst: hij was op zoek naar zijn vader, dominee Koopman,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Kees de Bakker boeken
  Kees de Bakker - Hier is zon, zee en zand

  Bergen en Schoorl hebben altijd een ongelooflijke aantrekkingskracht gehad op schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars. In Bergen werd Jeroen Krabbé verliefd op Herma van Geemert, zo schrijft zijn zwager Ko van Geemert en dat inspireerde Jeroen tot het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Pier Jaarsma boeken
  Pier Jaarsma - DE GOUDEN VEER

  Professor Rob Heijnckens, Nobelprijswinnaar voor economie en kersverse minister voor staats-ideologische zaken van de Europees Aziatische Federatie, besluit om niet meer eenzaam te zijn. Belangrijke en minder belangrijke anderen uit het leven van Rob… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,75
 • Debby Geissler boeken
  Debby Geissler - Pijnlijk verliefd

  Pijnlijk verliefd. Onder het motto “Wie schrijft, die blijft” begon ik in 2014 met het bijhouden van een blog over mijn grenzeloos verliefd avontuur met een jongen uit Tunesië. Maar wat begon als een blog over de liefde werd een blog over veel meer. Ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Kees Broere boeken
  Kees Broere - POM

  Terugbladerend in het gastenboek, dat bol stond van even obligate als welgemeende complimenten, kwam hij geen bekende namen tegen. Tot in december 1990. Hij schrok. Hij keek nog eens. Het stond er echt. 'Peter Flinck.' Hij was zichzelf tegengekomen. Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Gaby Rasters boeken
  Gaby Rasters - De Lissabon Brieven

  Merijn reist zijn vriendin achterna naar Lissabon, maar dat loopt anders dan verwacht. Hij blijft alleen achter. Hij ontmoet de fadozangeres Carolina en dit is de start van nieuwe ontwikkelingen.Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jaap Robben boeken
  Jaap Robben - Zomervacht

  De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jeroen Brouwers boeken
  Jeroen Brouwers - Laatste plicht

  Laatste plicht is het liefdevolle portret van Hans Roest (1917-2006), spil in de redacties van de Geïllustreerde Pers en als chef verantwoordelijk voor korte verhalen en feuilletons in alle bladen van deze persgroep. Hij was mentor en vriend van Jeroen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Ineke Holzhaus boeken
  Ineke Holzhaus - Geef mijn vader

  Geef mijn vader van Ineke Holzhaus is een prachtig verhaal over liefde en vriendschap, over ouders en kinderen, en over hoe een onverwerkt oorlogsverleden doorwerkt in volgende generaties. Dichter Ineke Holzhaus beschrijft de levens van drie zoekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roel Richelieu van Londersele boeken
  Roel Richelieu van Londersele - Reis naar mijn vader

  Robbert Van Lierde is de zoon van een kleine sigarenfabrikant die moeilijk het hoofd boven water kan houden. Roberts moeder had zich een betere toekomst ingebeeld en werkt haar onvrede uit op de zesjarige Robbert, terwijl haar drie andere kinderen buiten schot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Saskia Kruize boeken
  Saskia Kruize - La vie en rose

  ‘Het donker van de nacht is meedogenloos voor wie er kleur in aan wil brengen.’ ‘Een mens leert pas inspelen op wat hem overkomt als het gebeurt, eerder niet. Er zijn genoeg mensen die in het vooruit leven, alsof ze daarmee hun lot in eigen hand kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Sylvia Van der Meer boeken
  Sylvia Van der Meer - Laat mij niet kiezen.

  'Mijn ouders gaan scheiden, ze willen niet vertellen waarom. Ik snap er niets van.' Wanneer Vanessa samen met haar zusje Sara gaat onderzoeken waarom hun ouders willen scheiden, ontrafelen zich vele familiegeheimen. Dit leidt tot snelle conclusies en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - Caesarion

  Op een klif aan de kust van East Anglia woont Ludwig Unger met zijn moeder. In de ambitieuze dromen van zijn moeder is hij concertpianist. Nu speelt hij voor zijn geld in hotelbars, en vertelt in drie nachten zijn levensverhaal aan een vrouw. De zoon van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,55
 • Robert van Oirschot boeken
  Robert van Oirschot - Droog

  Amsterdam, 1921. Antonie Donkers is amateurbokser en scharrelaar. Door tegen zichzelf in te zetten bij een illegale bokswedstrijd hoopt hij, samen met zijn vriend Johan, een flinke smak geld te verdienen. Hij wil de criminele wereld uitstappen en met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Yenthe Vilters boeken
  Yenthe Vilters - Verlangen naar werkelijkheid

  Het boek gaat over een meisje van 17 jaar. Marie. Marie krijgt met van alles te maken in haar leven. Goede dingen maar ook slechte dingen. Zo wordt ze gepest door het populairste meisje van de school en als het nog niet erger kan verhuist haar beste vriendin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Sterk verdund

  Na Carmiggelt, Schmidt, Minco, Campert en Thijssen is de volgende ster aan het dundruk-firmament Kees van Kooten. Uitgeverij Van Oorschot is verheugd en trots om een compacte selectie uit zijn werk te brengen in het bekende, handzame… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Elisabeth van Nimwegen boeken
  Elisabeth van Nimwegen - Onderdak

  Een vrouw bestudeert in het donker de bewegende, troebele sliertjes die je ziet als je je ogen dichtknijpt. De plek waar ze zich bevindt lijkt in niets op de conferentie in Helsinki waar ze eigenlijk zou moeten zijn. Niemand waar ze werkelijk is, ze leeft in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Bob Schuringa boeken
  Bob Schuringa - Koorddansen op de grens van de horizon

  “KOORDDANSEN OP DE GRENS VAN DE HORIZON” zijn semi autobiografische belevingen balancerend op het scherpst van de snede van het zijn. De zes verhalen spelen zich af in drie delen van de wereld, Afrika, Midden Oosten en het Caribisch gebied. “HET ACHTSTE… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Reinier Bresser boeken
  Reinier Bresser - Strandvogel

  Als de herfst twee dagen oud is krijgt Gustaaf Vogel, trader bij Goldstein & Kahn in Londen, een telefoontje. Zijn zusje Fanny is tijdens het zwemmen in de zee bij Wassenaar verdronken. Vanaf dat moment begint de terugreis die hem zal brengen naar de plek waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jaap Houdijk boeken
  Jaap Houdijk - De noodlanding

  Met mijn pech, bedenk ik, bestaat er daadwerkelijk een leven na de dood en begint straks alles weer opnieuw. Met deze overpeinzing van Daan Kelderman, componist en muziekleraar, opent de roman De noodlanding, een markant verhaal over afkomst en betekenis,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,91
 • Martine de Jong boeken
  Martine de Jong - De aanloopman

  Johanna leidt een veilig, teruggetrokken bestaan op het uitgestrekte Groninger platteland. Haar dochters zijn verhuisd naar Amsterdam, haar echtgenoot is al twintig jaar dood. Op een maartse winterdag staat er een jonge man voor haar deur, als een verdwaalde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99