Romans, novellen

 • Karolien Berkvens boeken
  Karolien Berkvens - Zoon van Berlijn

  Fabian Richter werd geboren op de dag dat de Muur viel. Voor zijn vader gaven beide gebeurtenissen zicht op een stralende toekomst waarin hij zijn politieke ambities kon botvieren. Maar de idealen van Jakob Richter zijn sindsdien ondergesneeuwd door een al te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Maarten Vandenabeele boeken
  Maarten Vandenabeele - Met het zelfvertrouwen zat het goed

  Fransz volgt de weg van de minste weerstand. Hij is een held in het ontlopen van verantwoordelijkheden en verdeelt zijn tijd over voetbal kijken, op café gaan, vrouwen versieren en vervolgens dumpen. Hij nadert de dertig, beslist zelf wat hij doet en dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Matthias Rozemond boeken
  Matthias Rozemond - Het spel van licht en donker

  In de roman Het spel van licht en donker vertelt Matthias Rozemond het verhaal over de jonge jaren van de schilder Rembrandt van Rijn en zijn vrienden. Het spel van licht en donker is goed geresearcht en zo levendig geschreven dat je als lezer wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arnon Grunberg boeken
  Arnon Grunberg - Goede mannen

  Geniek Janowski, brandweerman, liefdevolle echtgenoot, vader van twee zonen, mede-eigenaar van een pony en fatsoenlijk burger te Heerlen, wordt op een dag getuchtigd door het noodlot. De mannen van de C-ploeg slepen Janowski, die door iedereen de Pool wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Marcel Vaarmeijer boeken
  Marcel Vaarmeijer - Wolkenjager

  Wolkenjager, het nieuwe boek van Marcel Vaarmeijer, auteur van Heelmeester – dat op de longlist van de Libris Literatuurprijs stond – is een modern heldenverhaal over een uitzonderlijke vrouw met een missie. Een wervelende roman, vol bijzondere en aparte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Burhan Sonmez boeken
  Burhan Sonmez - Istanbul, Istanbul

  Onder de oude straten en pleinen van Istanbul wachten vier gevangenen – Demirtay de student, de dokter, Kamo de barbier en oom Küheylan – in hun cel tot ze door hun ondervragers worden opgehaald. Om de tijd te doden vertellen de vier mannen elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Rita Verschuur boeken
  Rita Verschuur - De tweede moeder

  Het is 1943. Kort nadat de moeder hen heeft verlaten, komt een jonge weduwe zich over vader en dochter ontfermen. Al snel wordt zij de tweede moeder voor de achtjarige Rita. In de loop der jaren worden in het nieuwe gezin nog twee kinderen geboren. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,85
 • Andreas Burnier boeken
  Andreas Burnier - Een tevreden lach

  Een tevreden lach, de roman waarmee schrijver en criminoloog Andreas Burnier in 1965 debuteerde, werd direct bij verschijnen als een sensatie ervaren en bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. De roman heeft niets aan kracht ingeboet. Xandra… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alex Kirchner boeken
  Alex Kirchner - Dolen

  Na de plotselinge dood van zijn nog jonge vader leeft Roy van Zanten zijn leven alsof het morgen voorbij kan zijn. In Spanje ontmoet hij de hemelse Michelle. Zij lijkt zijn gedroomde zielsverwant te zijn. Michelle blijkt echter een duivelse kant te bezitten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Bob Schuringa boeken
  Bob Schuringa - Het doorzichtige meisje

  Het verhaal van “HET DOORZICHTIGE MEISJE” vindt plaats, deels in Gabon (Afrika) en deels in Oman. Een blond Belgisch meisje verdwijnt spoorloos uit een nederzetting in Gabon. Het verhaal verplaatst zich naar het sultanaat Oman. Rik, een Shell-arts wordt op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Bob Schuringa boeken
  Bob Schuringa - Het doorzichtige meisje

  Het verhaal van “HET DOORZICHTIGE MEISJE” vindt plaats, deels in Gabon (Afrika) en deels in Oman. Een blond Belgisch meisje verdwijnt spoorloos uit een nederzetting in Gabon. Het verhaal verplaatst zich naar het sultanaat Oman. Rik, een Shell-arts wordt op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bob Schuringa boeken
  Bob Schuringa - Koorddansen op de grens van de horizon

  “KOORDDANSEN OP DE GRENS VAN DE HORIZON” zijn semi autobiografische belevingen balancerend op het scherpst van de snede van het zijn. De zes verhalen spelen zich af in drie delen van de wereld, Afrika, Midden Oosten en het Caribisch gebied. “HET ACHTSTE… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tim Kamps boeken
  Tim Kamps - De verschrikkelijke jaren tachtig

  De jaren tachtig. De verteller woont in een woongroep, het restant van een communistische commune, samen met vier moeders, wat andere kinderen en goeroe Bert. De kinderen worden min of meer aan hun lot overgelaten terwijl de volwassenen veel met elkaar praten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bregje Hofstede boeken
  Bregje Hofstede - Drift

  Feit: een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde. Feit: niet veel later, in het holst van de nacht, loopt ze bij hem weg. Ze neemt alleen haar dagboeken mee. Die vrouw ben ik. Die nacht is nu. Alles ervoor en erna een verhaal. 'Drift' is een onverbloemd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Pieter Waterdrinker boeken
  Pieter Waterdrinker - Tsjaikovskistraat 40

  In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Johan de Boose boeken
  Johan de Boose - Het Vloekhout

  De tocht van een eigenzinnig stuk hout door tweeduizend jaar geschiedenis. Een stuk hout, afkomstig van een boom in Palestina, wordt gebruikt voor de kruisiging van de profeet Jesjoea. Het hout blijkt over magische krachten te beschikken: het kan praten, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rachida Lamrabet boeken
  Rachida Lamrabet - Vertel het iemand

  Oorlog is blind, zeker voor wie er niet thuishoort. De jonge Amazigh wordt bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog naar het Franse front gestuurd en komt terecht in een wereld waar niets is wat het lijkt. Hij schrijft zijn ervaringen neer in een dagboek:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Serge Simonart boeken
  Serge Simonart - Klaproos

  In 'Klaproos' geeft de eigenzinnige 116-jarige Victor Walgraeve levenslessen door aan zijn nakomelingen. Walgraeves woelige leven kreeg een knak in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, een mokerslag die de rest van zijn leven zou overschaduwen, ook al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Youp van 't Hek boeken
  Youp van 't Hek - Ware woorden

  Het hoofd van Youp. Een vrolijk, maar ook kokend hoofd vol dwarrelingen en vondsten. De rode draad van zijn levensmotto leef je leven want morgen kan het klaar zijn, vindt zijn weerslag in zinnen die er doorgaans niet om liegen. Zelfs over de weerberichten op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Julius Reynders boeken
  Julius Reynders - De anatomie van het geluk

  Liefde in tijden van maakbaarheid In de hoop liefde te vinden gaat Jonathan, een biomedisch wetenschapper van zevenendertig, op reis naar Zuid-Amerika. De reis, die langs een aantal clubs en bordelen voert, brengt hem niets dan somberheid, maar op de terugweg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Peter De Rick boeken
  Peter De Rick - Wrakhout

  Aart, een jonge architectuurstudent verlangt naar een spannend leven. Hij wil zijn kille jeugd achter zich laten. Ongewild belandt hij in een tot mislukken gedoemde driehoeksrelatie. In zijn verbittering zoekt hij troost bij zijn favoriete rockband. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Suzan Hilhorst boeken
  Suzan Hilhorst - Eclips

  Hoe kan de keuze van één persoon de toekomst van meerdere levens ingrijpend veranderen? Twee mensen houden het hoofd boven water in een wereld vol oneindige mogelijkheden. Martijn worstelt met de dementie van zijn vader en een groot familiegeheim. Sofie wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kaat De Kock boeken
  Kaat De Kock - Het is ingewikkeld

  Esther dumpte haar vriend omdat hij geen kinderen wilde en zijn ambities geen ruimte lieten voor haar carrière. Nu is het háár beurt om haar dromen na te jagen. Helaas blijken haar droomjob én haar droomman niet zomaar in haar schoot te vallen en zit ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marente de Moor boeken
  Marente de Moor - Foon

  Soms klinkt het als trompetgeschal. Soms als een voorwereldlijk beest. Het is iets tektonisch, zeggen Nadja en Lev ter geruststelling tegen elkaar. Iets meteorologisch, wellicht. Maar deze duistere klanken hingen niet altijd in de lucht boven hun huis in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Tim Fransen boeken
  Tim Fransen - Brieven aan Koos

  Moeten we een gelukkig, of eerder een waardevol leven nastreven? Wat is er überhaupt van waarde, in het licht van onze eindigheid? En waarom drinken mensen wijn terwijl druivensap overduidelijk zoveel lekkerder is? Cabaretier en filosoof Tim Fransen verlaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50