Romans, novellen

 • Eke Mannink boeken
  Eke Mannink - Zo stroom ik van je over

  Wie ben ik echt? Wij, moderne westerlingen, hebben de tijd om hierover na te denken. In luxe. Op een dag besloot ik me Eva te noemen omdat ik nooit een Evelien ben geweest, al heette ik officieel zo. Mijn adoptieouders hadden beslist dat ze geen Eva wilden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Chris Huinder boeken
  Chris Huinder - Liefde in Lissabon

  De reislustige Sophie wordt in Portugal verliefd op de gids Tauro. Ze krijgt een jongen die ze Érico noemt. De vader ontkent dat Érico zijn zoon is. Vanwege haar vroege en mysterieuze dood wil Érico alles weten. Samen met zijn halfzus Annie gaat hij op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marijke Vos boeken
  Marijke Vos - Ik kom je halen!

  Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaam van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ru de Groen boeken
  Ru de Groen - Een dagje in de stad

  Rotterdam, vrijdagavond 30 januari 1953. Op de stoep van Stoffer Picavet staan twee kinderen, een meisje en een jongen. Als hij ze, na enige twijfel, herkent en binnenlaat, ontdekt hij niet veel later dat de jongen met zijn zusje op de vlucht is. Picavet biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Joris Tulkens boeken
  Joris Tulkens - Nicolaes Cleynaerts

  'Wilden we de moslims bereiken, dan moesten we Arabisch leren. (...) Ik zou zélf naar Afrika trekken, om daar de zeden en gewoonten van de moslims te bestuderen.' Aan het woord is de 16de-eeuwse theoloog, humanist, pedagoog en talenliefhebber Nicolaes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rijan van Leest boeken
  Rijan van Leest - Eerste reserve

  Eerste reserve is een roman over opgroeien in een besloten dorpsgemeenschap, de band tussen twee broers en de keuze tussen je eigen geluk en dat van je familie.Een rustig, overzichtelijk leven in een dorp waar het draait om vis, kerk en voetbal. Simon van Wijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Euredice

  Tijdens de reis door vele spannende werelden gaat de hoofdpersoon op zoek naar zijn enige geliefde. Zij is hem belooft door een werkelijkheid die zich bevind in een andere wereld ver boven de onze uit. Een droomwereld en een hemelse werkelijkheid waar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,57
 • Sylvia Witteman boeken
  Sylvia Witteman - Er speelde nog nét geen draaiorgel

  Met enige onderbrekingen – een jeugd te Haarlem, en verblijven te Moskou, Berlijn, Den Haag en Washington – vertoeft Sylvia Witteman al haar leven lang te Amsterdam. Een belangrijk deel van de tijd banjert ze over straat en tekent ze op wat ze ziet: een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Khalid Boudou boeken
  Khalid Boudou - Het schnitzelparadijs

  De jonge Nordip kiest letterlijk het ruime sop in de keuken van het Van der Valk-achtige schnitzelparadijs De Blauwe Gier, een hotel-restaurant in Opdeinen.Na twee jaar vooral te hebben geslapen gaat Nordip vrijwillig afwassen in de hete, smerige keuken van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Yolande Belghazi-Timman boeken
  Yolande Belghazi-Timman - Heldere mist

  Evenals in Moekoesja's Kus neemt Yolande Belghazi-Timman de lezer in Heldere mist mee naar de belevingswereld van een eenling. In poëtisch proza vertelt ze het verhaal van Noor, een jonge vrouw die opgroeit in het Delft van de jaren '60. Tegen de achtergrond… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Willem Bijsterbosch boeken
  Willem Bijsterbosch - Verzameld werk

  Hij begon als dichter, maar na twee bundels stapte Willem Bijsterbosch over op proza. Zijn novelles kregen lovende recensies. Nadat zijn zesde en laatste boek Van de wachters, een roman, in 1997 verscheen, raakte hij als schrijver vergeten. Ten onrechte blijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Damesschrijfbrigade Dorcas boeken
  Damesschrijfbrigade Dorcas - Wilde rozen

  Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verschenen er enkele romans op de markt die direct een cultstatus verwierven: Wilde rozen, Minna zet door, Doortje vindt het geluk, Op eigen wieken en Gevaarlijke vrouwen. De boeken waren geschreven door een collectief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Ria Anyca boeken
  Ria Anyca - De man van Babylon

  Alizée heeft haar dochter Noor altijd alleen opgevoed. Moeder en dochter vormen een hecht gezin. Dat Noor het product is van een onenightstand van haar moeder destijds op reis in Griekenland maakt de liefde tussen moeder en dochter er niet minder om. Maar nu… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Damesschrijfbrigade Dorcas boeken
  Damesschrijfbrigade Dorcas - Wilde rozen

  Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verschenen er enkele romans op de markt die direct een cultstatus verwierven: Wilde rozen, Minna zet door, Doortje vindt het geluk, Op eigen wieken en Gevaarlijke vrouwen. De boeken waren geschreven door een collectief… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Sophie de Vilmorin boeken
  Sophie de Vilmorin - Aimer encore: André Malraux (1970-1976)

  Sophie de Vilmorin a été la dernière compagne d'André Malraux. Elle avait 45 ans lorsqu'il est mort en 1976. Elle est aussi la nièce de Louise de Vilmorin, célèbre maîtresse de l'homme de lettres. Entre ces deux figures, Sophie de Vilmorin est restée… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Youp van 't Hek boeken
  Youp van 't Hek - Klein gelijk

  Youp ontvangt misschien wel de meeste fanmail van Nederland en hij leest deze brieven altijd met veel plezier. Ook al zit er soms wel eens wat boze post tussen. Dat is ook de bedoeling. Mensen mogen kwaad worden. Hij wil ze niet per se aan het lachen maken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - De verdovers

  Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw zijn vrouw overleed na een lang ziekbed een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, krijgt hij al snel te maken met een jonge patiënt, de student psychiatrie Allard Schuurman, op wie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Youp van 't Hek boeken
  Youp van 't Hek - Wat moet ik?

  De titel van dit bundeltje NRC-columns is Wat moet ik? Een vraag die ik mijzelf dagelijks stel. Iedere ochtend wel. Wat moet ik? Meestal moet ik veel. Domweg omdat ik te veel werk heb aangenomen. Balen hooi op een veel te kleine vork. Maar dan heb ik het over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • Nowelle Barnhoorn boeken
  Nowelle Barnhoorn - De tweelingparadox

  Thomas en Mathis groeien op in een idyllische, landerige omgeving. Als eeneiige tweeling begrijpen ze elkaar woordeloos en hebben ze geen andere speelkameraden nodig. Maar naarmate ze ouder worden, tekenen ook de verschillen tussen hen zich steeds duidelijker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jocelyn Vreugdenhil boeken
  Jocelyn Vreugdenhil - Middagzwemmers

  De roman Middagzwemmers van Jocelyn Vreugdenhil is een komisch drama over een lesbisch stel met een kinderwens dat op zoek gaat naar een donor. Charlie, opnameleider bij een kookprogramma, en Sanne, carrièrevrouw op de Zuidas, zijn gelukkig samen. Tot ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Henry Sepers (red.) boeken
  Henry Sepers (red.) - De man met het mes

  De leerlingen van klas 4A van het Vossius Gymnasium in Amsterdam kregen tijdens de lessen Nederlands van Henry Sepers de opdracht om drie verhalen te schrijven. Het eerste moest zich afspelen in het verleden, het tweede in het heden en het laatste in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Esther Verhoef boeken
  Esther Verhoef - Nazomer

  Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - De dood van Murat Idrissi

  De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman. Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,00
 • Tine Bergen boeken
  Tine Bergen - Merg

  Wanneer ze voor het eerst haar dochter in haar armen heeft, weet Mira: vanaf nu wordt alles anders. Meer nog: vanaf nu moet alles anders. Dus Mira praat. Eindelijk. Ze vertelt haar dochter over de lijnen, telkens meer, op de armen van haar grootmoeder. Over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gaby Duyvejonck boeken
  Gaby Duyvejonck - Kijk mama, het sneeuwt!

  De hoofdfiguur Nora-Beth Inghelse vertelt in 'Kijk mama, het sneeuwt!' over gebeurtenissen die haar jonge leven sterk hebben beïnvloed. Ze ligt soms overhoop met zichzelf omwille van haar dubbele persoonlijkheid. Ook haar omgeving vindt er geen rechte kant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00