Romans, novellen

 • Justine Le Clercq boeken
  Justine Le Clercq - Krimp

  Lina Hersenvoort bereidt zich voor op de tachtigste verjaardag van haar vader, die in Den Haag een befaamd Frans restaurant runt. Ze kan inmiddels prima overweg met het leven. Maar terwijl ze bezig is met de feestelijkheden, dringen herinneringen en schuld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Pat Donnez boeken
  Pat Donnez - Lichterlaaie

  Lichterlaaie speelt zich af in de jaren zeventig van de vorige eeuw, in een door en door Vlaams dorp uit die tijd. Wat een feest moet worden eindigt in een drama. Maar niet voor iedereen. Louis vindt dat hij meer verdient dan een roemloos bestaan als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Walter van den Broeck boeken
  Walter van den Broeck - Het alfabet van de stilte

  Bisschop Van Groeneweghen, die zich lang geleden heeft vergrepen aan knaapjes, is spoorloos. Zijn achternicht, Kristien Daeleman, maakt het schandaal dat vandaag aan het licht is gekomen tot het onderwerp van haar scriptie. Haar interesseert vooral de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kluun boeken
  Kluun - Komt een vrouw bij de dokter + De weduwnaar DL

  dwarsligger 473 Kluun Komt een vrouw bij de dokter & De weduwnaar Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marnix Peeters boeken
  Marnix Peeters - De dag dat we Andy zijn arm afzaagden

  'Nogmaals: men let even niet op, in het leven, men kijkt een paar tellen de andere kant uit, en de dag kan verwisseld zijn voor de pikzwarte nacht, de heerlijk dampende schotel met lievelingskost, waar men nietsvermoedend al een stuk van naar de mond aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ronald Giphart boeken
  Ronald Giphart - Ik omhels je met duizend armen - Dyslexie uitgave

  Giph is gelukkig en dan gaat zijn moeder dood. Of nee: Giphs moeder gaat dood en Giph is gelukkig.In deze roman treden Giph en zijn zusje Phileine de euthanasie van hun moeder bijna opgewekt tegemoet. Maar dat niet alleen - er wordt in deze roman ook nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Henk van den Ende boeken
  Henk van den Ende - Diagnose

  De 70-jarige Anton heeft als twintiger gezien hoe zijn vader ten gronde ging aan een hersenziekte.Herinneringen aan deze periode worden opgerakeld als zijn vijfentwintig jaar jongere neef wil weten of er depressiviteit in de familie voorkomt.Een auto-ongeluk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Robert Vuijsje boeken
  Robert Vuijsje - Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas

  Voor dit bijzondere sinterklaasverhaal zijn de hoofdrolspelers uit de moderne klassieker Alleen maar nette mensen weer bij elkaar gebracht. David, de jood uit Amsterdam-Zuid die lijkt op een Marokkaan. En Rowanda, de alleenstaande moeder uit de Bijlmer. Overal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Robert Louis Stevenson boeken
  Robert Louis Stevenson - Dr Jekyll & Mr Hyde - Dyslexie uitgave

  Robert Louis Stevenson (1850-1894) was een Schotse schrijver van romans, poëzie, avonturenverhalen en reisliteratuur. Zijn bekendste werk is The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Deze vertelling uit 1886 over een dubbele persoonlijkheid werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bert van Slooten boeken
  Bert van Slooten - Kameraden verraden

  In een onrustig Amsterdam komt de bevolking van de Jordaan in opstand. Tegen het decor van werkloosheid en armoede ontstaat een opbloeiende liefde tussen twee kameraden die zichzelf de voorhoede van de arbeidersklasse noemen. Een verhaal over passie, sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alois Borre boeken
  Alois Borre - Je suis Vondeling

  De gewezen paracommando Walter Stasi bereidt zich voor op een rustiger leven, maar bij een kleine brand stuit hij geheel onverwachts op een verdacht overlijden. Dat wordt het begin van zijn zoektocht naar een paar geradicaliseerde moslims waarmee hij nog een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Joost Elet boeken
  Joost Elet - Ontdooien

  De eenendertigjarige Rudy is de man die niemand wil zijn, hijzelf nog het minst van al. Het hoofdpersonage van Ontdooien is een vrijgezel zonder zelfvertrouwen met een panische angst voor de liefde en een bizarre relatie met zijn machtshongerige moeder. Zowel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lenny Peeters boeken
  Lenny Peeters - Dochter

  'Hoe heet je?' Gewone woorden, maar ze klinken donker. Ik moet uitkijken.'Hoe heet je?'Dochter, denk ik bij mezelf. Dochter, natuurlijk.De vrouw vraagt waar ik woon. In ons huis. Dat van vader en mij. Ze wil nog meer horen. Wanneer ik geboren ben. Een hele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hendrik Conscience boeken
  Hendrik Conscience - De Leeuw van Vlaanderen

  De Vlaamse schrijver Hendrik Conscience (1812-1883) schreef een zeer omvangrijk en toegankelijk oeuvre en staat daarom bekend als 'de man die zijn volk leerde lezen'. Zijn bekendste werk en de klassieker bij uitstek in de Vlaamse letterkunde is de historische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,45
 • Dolphi Andrée Wiltens boeken
  Dolphi Andrée Wiltens - Een dag van grote woorden

  De vrouw twijfelt: wat kan aanhaar leven nog zin geven:Religie? Kunst, Literatuur, Muziek?Als zij in een droom "DE POORTWACHTER"ontmoet vraagt hij:"Maar ... eh ... neem me niet kwalijk mevrouw,ik begrijp het niet helemaalwaarom u hier komt ... zonder sleutel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Aristide von Bienefeldt boeken
  Aristide von Bienefeldt - Hotel Malinconia

  Hotel Malinconia is een novelle over de verdwijning van een gefortuneerde Parijse dame; een pleidooi voor verbeelding en fantasie en een aanklacht tegen de moderne tijd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Muynck Kristof boeken
  Muynck Kristof - Kopvoeter

  Erwin Verschote trekt op een dag weg uit de stad om op het platteland een nieuw leven te beginnen. Hij komt er terecht tussen kleurrijke figuren. Er is Marre, de stugge boerin die hem een kamertje geeft op haar erf, Alma, de genereuze kleermaakster uit het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sanneke van Hassel boeken
  Sanneke van Hassel - Stille grond

  Op een veldje midden in de stad ligt daklozen- en verslaafdenopvang Smallenburg. Hier werkt Johannes met de meest schrijnende gevallen. Toch verlangt hij steeds vaker naar de weilanden en stilte van zijn jeugd. Vanuit haar flat aan de overkant kijkt Landa met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Guy Segers boeken
  Guy Segers - Schaduwen

  Officier Gunther Blaufeld uit Sankt Vith (Duitstalig België) beleefde het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog in het Brugse Ommeland. Als amateurarcheoloog ging hij daar op zoek naar de locatie van Monnikenrede, een dertiende-eeuwse verzonken Zwinhaven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bob Van Laerhoven boeken
  Bob Van Laerhoven - Dossier Feuerhand

  1921. Berlijn is een stad van extremen. Geweld tussen politieke partijen teistert overdag de straten, 's nachts waart een seriemoordenaar rond die door de media 'De Viller' werd gedoopt. Men vermoedt dat hij een dolgedraaide oorlogsveteraan is, maar hij blijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Daan Esch boeken
  Daan Esch - Stem

  Een verweesde knaap vlucht in zijn verbeelding om zich na een traumatische start door zijn loodzware zangopleiding heen te worstelen. Met scha en schande leert hij de prijs van doorzetten en opgeven.Een jonge zangeres moet met haar oude demonen in het reine… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Vincent Van Meenen boeken
  Vincent Van Meenen - Tuin

  Op een nazomerdag komt een man bij toeval in een tuin terecht. Hij verbaast er zich over de bloembedden, de grasperken en de bakstenen muur die in een halve cirkel om de tuin loopt. De zon priemt door het witte wolkendek. Op het terras liggen blauwwitte veren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Adriaan Groen boeken
  Adriaan Groen - Trommelhart

  Intrigerende roman, geschreven door een tropenartsOp het platteland van Tanzania wijdt de Nederlandse tropenarts Axel Banning zich met hart en aan zijn patiënten. Het komt geen moment in hem op dat hij daarbij ook vijanden maakt. Wanneer iemand hem vertelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Adriaan van Dis boeken
  Adriaan van Dis - In het buitengebied

  In het Buitengebied is een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • A. Smits boeken
  A. Smits - Pesten bepaal(d)t

  Zij krijgt een strenge opvoeding die niet bij die tijd past en die samen gaat met mishandeling. Dit is mede de oorzaak van pesten op de scholen die zij bezoekt. Hij krijgt een opvoeding in een harmonieus gezin. Zijn schoolperiode kenmerkt zich door een zekere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95