Romans, novellen

 • Jeroen Brouwers boeken
  Jeroen Brouwers - Feuilletons

  ‘Feuilletons’ is een selectie uit het gelijknamige tijdschrift dat Jeroen Brouwers in 1996 oprichtte en waarvan 10 afleveringen verschenen: verhalen, herinneringen, dagboekaantekeningen, schrijversportretten, polemieken, brieven, essays en overpeinzingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Leo A.A. de Jong boeken
  Leo A.A. de Jong - De nacht van de blauwe eekhoorns

  De 38-jarige John heeft een saaie kantoorbaan bij een groot, bureaucratisch bedrijf. Die baan houdt hij alleen maar vol omdat het goed verdient. Compensatie zoekt hij in stedentrips en dure escortgirls. Hij leert in de loop der tijd een aantal bijzondere dames… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pauline Broekema boeken
  Pauline Broekema - Het uiterste der zee

  Twee Joodse families uit het land achter de dijken In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel- en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bavo Dhooge boeken
  Bavo Dhooge - Sr.

  Bavo Dhooge, drieënveertig en auteur van honderd boeken, besluit na zestien jaar te stoppen met schrijven. Bij het deleten van zichzelf stoot hij op een Facebookprofiel, gewijd aan ‘Bavo Dhooge’. Het blijkt een eerbetoon aan zijn vader door diens laatste,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Louis Couperus boeken
  Louis Couperus - Het snoer der ontferming

  Van maart tot september 1922 maakte Louis Couperus een rondreis door Japan. Over zijn belevenissen publiceerde hij reisbrieven in de Haagsche Post. De literaire verwerking van de reis volgde in de winter van 1922/23, toen hij onder de titel Het snoer der… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • R. Anouke Van der Wart boeken
  R. Anouke Van der Wart - Dreigend IJs

  Als de recent gescheiden Sophie onverwachts een uitnodiging krijgt om mee te gaan met een Europese wetenschappelijke expeditie naar Antarctica, twijfelt ze geen moment en meldt zich aan. In de tijd voor vertrek werkt ze hard om haar vakkennis weer up-to-date… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,46
 • Dani Vlijm boeken
  Dani Vlijm - Orpheus and Eurydice

  Orpheus and Eurydice, a more than 2000 year old Greek myth, a tragic story about Orpheus and his desperate attempt to save his beloved Eurydice from the Realm of Shadows. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Sonja Barend boeken
  Sonja Barend - Je ziet mij nooit meer terug

  Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar heldere en betrokken manier van interviewen is een voorbeeld en inspiratie voor velen. In deze indringende memoires is ze niet langer degene die alleen vragen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Bram Klein boeken
  Bram Klein - De gestolen zegel

  Zesentwintig jaar nadat een unieke Tsjechische postzegel op een tentoonstelling is gestolen, wordt hij op een veiling in Praag te koop aangeboden. De Rotterdamse schrijver Bram Klein wil weten wie de verkoper is en vertrekt naar Praag. Hiermee begint een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Arthur Japin boeken
  Arthur Japin - De gevleugelde

  dwarsligger 558 Arthur Japin De gevleugelde Hoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderen Alberto Santos-Dumont groeit in afzondering op in Brazilië. Hij droomt ervan om, net zoals de ontdekkingsreizigers over wie hij leest, te kunnen vliegen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Corine Hartman boeken
  Corine Hartman - Uit liefde voor jou (set van 10)

  Twee schoolvriendinnen ‘voor het leven’ zien elkaar na vele jaren terug. Er is vroeger iets verschrikkelijks gebeurd, waardoor ze elkaar jaren niet meer hebben willen zien. Nu, plotseling, zoekt een van beiden contact, dwingend. Het gesprek is moeizaam,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marente de Moor boeken
  Marente de Moor - De Nederlandse maagd

  dwarsligger 560 Marente de Moor De Nederlandse maagd Bekroond met de AKO Literatuurprijs en de Euopean Union Prize for Literature Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Huub Beurskens boeken
  Huub Beurskens - Steyler

  Wanneer voormalig antiquaar en galeriehouder Mathieu op bezoek gaat bij de schilder Luc, die teruggetrokken in de Dordogne woont en werkt, raakt hij verstrikt in een web van machinaties. De vleugels van een huisvlieg zijn verminkt. Brieven van Lucs zoon, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Chantal van Gastel boeken
  Chantal van Gastel - Zwaar verliefd!

  Zwaar verliefd! was het droomdebuut voor Chantal van Gastel, ze zette zichzelf in een keer op de kaart. Nu is daar de verfilming, met Jim Bakkum in een van de hoofdrollen, die begin oktober in première gaat. In deze feelgoodklassieker worstelt jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ingeborg van 't Pad Bosch boeken
  Ingeborg van 't Pad Bosch - Kroniek van een erfenis

  ‘Als je altijd een masker hebt gedragen, kun je dan nog worden wie je bent?’ Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Elisabeth Riphagen boeken
  Elisabeth Riphagen - Vliegen zonder vleugels

  Een reis over vijf Indonesische eilanden geeft inzicht in het dagelijkse leven.In ‘Vliegen zonder vleugels’ neemt Elisabeth Riphagen je mee tijdens haar ontmoetingen met gezinnen en gewone mensen op de eilanden Java, Sulawesi, Flores, Sumatra en Bali.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Saskia Goldschmidt boeken
  Saskia Goldschmidt - Schokland

  De grond onder het Hogeland van Groningen beeft. Eerst nauwelijks voelbaar, maar langzaamaan wordt het sterker. Als de bodem onder hun voeten steeds instabieler wordt, proberen Femke, haar moeder Trijn en haar grootvader zowel de boerderij als hun eigen leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Peter Terrin boeken
  Peter Terrin - Patricia

  Astrid is een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist wanneer haar baan en het moederschap haar even te veel worden, valt haar iPhone in het bad van haar zoontje. Voor de buitenwereld, die haar voortdurend opeist, is ze plots onbereikbaar, als van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Licht op mijn huid

  Een vrouw, drie mannen, één belofte.Licht op mijn huid vertelt over opgroeien in eenzaamheid, de impact van een belofte aan een stervende vader en over volwassen worden. Als haar vader sterft zegt Moon haar leven in de stad vaarwel en keert terug naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Murat Isik boeken
  Murat Isik - Wees onzichtbaar - grote letter uitgave

  Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  81,00
 • Monique Kroezen boeken
  Monique Kroezen - Anders Kind

  Door de komst van haar tweede zoon, wordt het eenvoudige bestaan van Nicole haar gezin in een klap weggevaagd. Jesse blijkt na zijn geboorte een schisis (hazenlip) te hebben. Siem, haar man, kan dit niet accepteren en verlaat zijn gezin om carrière te maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bart Meuleman boeken
  Bart Meuleman - Hoe mijn vader werd verwekt

  Het was een oude vrouw zoals er waarschijnlijk duizenden zijn, maar in haar kwade blik en aan haar grauwe vel zag ik op slag al het slechte waartoe ze in staat was geweest. Ik zag het des te beter omdat op haar schoot, in een wollen truitje en met witte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jo Bokiro boeken
  Jo Bokiro - Koude voeten

  'Als ik een schrijver was, zou ik schrijven over de tragedies van het leven, het leed en de pijn, de schoonheid van de dochter, de vanzelfsprekendheid van de man, de troosteloosheid van de vrouw, de onmacht van de moeder, de jaloersheid van de zus, de wijsheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Willem Jan Otten boeken
  Willem Jan Otten - Vier bekentenissen

  Een verbindende factor tussen de romans van Willem Jan Otten is zijn spel met de beelden die mensen zich van elkaar plegen te vormen. Op zijn bekende, terloopse manier laat hij dat zien door bijvoorbeeld een bijzonder standpunt te kiezen: het postume in Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Hadewych boeken
  Hadewych - Oerewoet

  ‘Oerewoet’ is een bundel met mystieke liefdesgedichten van de middeleeuwse dichteres Hadewijch. De gedichten van Hadewijch zijn helder vertaald en worden toegelicht. Hadewijch had slechts één thema waarover zij dichtte: de minne, de liefde. De minne… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99