Romans, novellen

 • Daniëlle Slob boeken
  Daniëlle Slob - De Ranch

  Via een wandeling ontmoeten paardentemmer Briley en lerares Leila elkaar. Hun werelden verschillen totaal, maar wanneer zij autopech krijgt wordt ze welkom geheten op de ranch van Briley's grootouders, waar net een mustang is binnen gebracht. Briley probeert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,36
 • Ton van Reen boeken
  Ton van Reen - Dochters

  Lennert Rosenberg, 59 jaar, journalist in Afrika, reist naar Zwitserland voor de bruiloft van zijn dochter Miriam. Aan het begin van de reis ontmoet hij Nena, een jonge vrouw, op weg naar haar ouders in Zwitserland. Al vlug blijkt dat ze belangstelling hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Mariëtte Middelbeek boeken
  Mariëtte Middelbeek - Turbulentie - grote letter uitgave

  Sara Doesburg leidt een behoorlijk glamour leven. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over, waakt ze met harde hand over haar maat 36 en heeft ze de mannen voor het uitzoeken. Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Jannah Loontjens boeken
  Jannah Loontjens - Wie weet

  'Wie weet' van Jannah Loontjens speelt in Amsterdam, op de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo. Zes vrienden en familieleden dineren bij Paul in zijn chique huis. Het lijkt een vrolijk diner,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Otto de Kat boeken
  Otto de Kat - Freetown

  'Hij was een Fula. Ik zeg "hij was", want ik zie hem niet meer, ik weet niet of hij nog leeft, of waar, hij verdween zomaar.' Aan het begin van Freetown, de schitterende nieuwe roman van Otto de Kat, is Maria aan het woord. Wanhopig probeert ze de verdwijning… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Herman Koch boeken
  Herman Koch - Denken aan Bruce Kennedy

  Mirjam Wenger verblijft een week in haar eentje in Zuid-Spanje. Haar leven met regisseur Bernhard en hun twee kinderen vliegt haar aan en ze heeft schoon genoeg van het Amsterdamse kunstenaarsmilieu. In haar hotel ontmoet ze Bruce Kennedy, een oudere, maar nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Peter Zantingh boeken
  Peter Zantingh - Na Mattias

  Mattias ging dood. Zij bleven achter. Zij vertellen. Acht perspectieven, acht versies. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem nauwelijks, en alle herinneringen zijn anders. In elk leven speelt hij een cruciale rol, juist door er niet te zijn. Langzaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Multatuli boeken
  Multatuli - Max Havelaar

  Multatuli (Latijn voor 'ik heb veel (leed) gedragen') is het pseudoniem van Eduard Douwes Dekker (1820-1887). Hij is een van de grootste schrijvers in de Nederlandse letteren wiens werk dankzij de frisse stijl het werk van zijn tijdgenoten met gemak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Piet Baete boeken
  Piet Baete - Het laatste woord

  Inspecteur Patrick Van Dijk wordt dood aangetroffen in zijn slaapkamer met vier messteken in zijn onderbuik. De federale politie ontdekt al snel dat er een intern tuchtonderzoek naar Patrick werd gevoerd. Een typische afrekening met een corrupte flik of speelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Inge Gravendeel boeken
  Inge Gravendeel - Winter in America

  Winter in America Als Victor Winter van de secretaresse van zijn baas hoort dat deze hem de volgende dag wil spreken over Amerika, ziet hij zichzelf de grote plas al oversteken. Hij drinkt er 's avonds samen met zijn vriendin dan ook een glas wijn op. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Margaret van Mierlo boeken
  Margaret van Mierlo - Kreukelzone

  Twee vrouwen proberen gedurende een intensief halfjaar een deadline te halen. Kunstschilder Ciss houdt in het najaar haar eerste expositie en journaliste Iris wil haar boek over het leven van Ciss voltooien. Daarnaast werkt ze aan een opdracht die haar in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hanna Bervoets boeken
  Hanna Bervoets - Efter - grote letter uitgave

  Efter speelt in een nabije toekomst waarin artsen en wetenschappers verliefdheid als psychische aandoening zijn gaan beschouwen. De medische industrie springt gretig op de nieuwe diagnose in. Er openen klinieken tegen liefdesverslaving, en farmaceut Fizzler… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,05
 • Annelies Verbeke boeken
  Annelies Verbeke - Dertig dagen - grote letter uitgave

  Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikanten bestaan is hij gelukkig met zijn eenmans klusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,65
 • P.F. Thomése boeken
  P.F. Thomése - De onderwaterzwemmer - grote letter uitgave

  Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,30
 • Griet Op de Beeck boeken
  Griet Op de Beeck - Vele hemels boven de zevende

  Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Maarten Van Leeuwen boeken
  Maarten Van Leeuwen - Witte lelies

  Paola knielde en legde de witte lelie zoals al zo vele jaren precies onder de Medusa, op de 13de plavuis gemeten vanaf de kant van de balustrade. Met betraande ogen keek ze omhoog naar het medaillon, recht in de ogen van de geplaagde, gepijnigde Medusa. Soms… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Josepha Mendels boeken
  Josepha Mendels - Rolien en Ralien

  Mendels neemt ons in Rolien en Ralien mee terug naar haar eigen jeugd. Rolien is de jongste en wordt door haar twee oudere zusters niet serieus genomen. Ze voelt zich buitengesloten en verzint haar eigen speelkameraad Ralien om het leven aan te kunnen. Ralien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Mary Leurs boeken
  Mary Leurs - Nevel over de padi-velden

  Het was of een onzichtbare hand mij leidde en mij alles nogmaals liet zien. Alles waarvan ik dacht dat ik het vergeten was. Soms betrapte ik mij erop dat ik 'neen!' riep, maar ik moestkijken... kijken... kijken. De lucht, de geuren, het stof dat opwaaide,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ellen de Bruin boeken
  Ellen de Bruin - Onder het ijs

  Het is 2004. Een groep klimaatwetenschappers doet onderzoek op een schip in het Noordpoolgebied. Een van hen is Bas Fretz, een bijna-volwassen vrouw van 21 die nog met Lego speelt. Zij is mee in plaats van haar hoogleraar, Reinier, nadat die onverwacht is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gert-Jan van den Bemd boeken
  Gert-Jan van den Bemd - De verkeerde vriend

  Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Laura van der Haar boeken
  Laura van der Haar - Het wolfgetal

  Eind jaren negentig. Twee meisjes groeien op tussen stad en achterland. Samen ontdekken ze de wereld en zichzelf. In de loop der jaren komt hun vriendschap op scherp te staan; Vikki gaat steeds verder in het verleggen van grenzen en verlangt volledige overgave… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nadia Dala boeken
  Nadia Dala - De biecht

  De ooit succesvolle journaliste Marie ziet sinds enkele maanden alleen maar de tijd verglijden. Ze zit in haar appartement. Niets beweegt, haar gloriejaren zijn voorbij. Dan komt een telefoontje van haar oude baas. De man die haar carrière heeft gebroken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Een Ontgoocheling

  De Keizer is een sigarenfabrikant, maar geen erg succesvolle. Klanten kopen zijn sigaren vooral uit beleefdheid. Als voorzitter van de kaartclub De Lustige Whistspelers denkt hij meer aanzien te genieten, tevergeefs. Al zijn hoop is dan maar gevestigd op zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Martha Vollering boeken
  Martha Vollering - Een meesterlijk verlies

  Tijdens zijn werk voor het Rembrandt Research Project ontdekt de mild-autistische Arno een archieftekst over een vergeten werk van Rembrandt. Hij gaat in het geheim op zoek naar dit schilderij. Het schilderij wordt een obsessie voor Arno waardoor hij minder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ernst Timmer boeken
  Ernst Timmer - De val van mijn moeder - grote letter uitgave

  Joost Beekman, het alter ego van de schrijver, beschrijft hoe zijn moeder bij een val haar arm breekt en daarna een ongeplande reis door zorgland maakt. Hij schildert de aftakeling als een avontuur. In hilarische korte hoofdstukjes reist de lezer mee met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,96