Romans, novellen

 • Judith Visser boeken
  Judith Visser - In seizoenen

  Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je 'in seizoenen' moet gaan denken? Annabel Wismar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Brenda Meuleman boeken
  Brenda Meuleman - Felle streken

  Een verrassende historische roman over een talentvolle schilder die gebukt gaat onder een groot geheim. Najaar 1620. Antonie van Dyck, kunstschilder en voormalig wonderkind, is uitgegroeid tot een van de meest vermaarde schilders van Antwerpen. Hij werkt als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Arjaan van Nimwegen boeken
  Arjaan van Nimwegen - Burengeruchten

  Thomas, een ontslagen leraar Frans, leeft met zijn oudere zus Liliane in de donkere, verwaarloosde villa van hun overleden moeder en hun vader, die met de noorderzon is vertrokken. Het is eind jaren zestig en rond het huis, gelegen op een groene heuvel, vieren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Josiane Lefèvre boeken
  Josiane Lefèvre - Hoelang blijf je?

  Wanneer je de pedalen kwijt bent, begint een lange zoektocht naar nieuwe. En waar beter te zoeken dan in een ver, onbekend land. Maar zal de verte werkelijk rust brengen? Of enkel nieuwe vragen? Wat lijkt te starten als een banale conversatie tussen twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Remco Kock boeken
  Remco Kock - De Rijn, de fles, Arnhemse meisjes en Vites

  In De Rijn, de Fles, Arnhemse Meisjes en Vites kijkt de lezer door een Arnhemse bril naar het alledaagse bestaan. Met veel cynisme, humor en zelfspot dus. Die Arnhemse bril wordt aangereikt door Remco Kock, die schrijft over het leven binnen en buiten Arnhem,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wajih Rayyan boeken
  Wajih Rayyan - Leila

  In Leila vertelt een Arabisch-Afrikaanse vrouw hoe ze opgroeide in het oosten van Afrika en als vluchtelinge in België belandde. Haar hallucinante verhaal is gebaseerd op reële getuigenissen van immigranten die de Jordaans-Belgische auteur ontmoette.Leila is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Pauline J. van Munster boeken
  Pauline J. van Munster - De zoektocht naar Madeleine Merano

  Iedereen zoekt wat en vindt wat, hoe verrassend soms ook. De romans en verhalen van Pauline J. van Munster spelen zich meestal af in een geïsoleerde situatie. Het kan de benauwdheid van een klein gezin zijn zoals in De geheime brieven van Marta (2001), of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • C. Buddingh' boeken
  C. Buddingh' - Bazip, Deibel en andere verhalen

  C. Buddingh’ (1918-1985) was een van de populairste en toegankelijkste dichters van zijn generatie. Hij introduceerde het alledaagse taalgebruik in de poëzie en bracht dit onder de aandacht van het grote publiek. Zijn stem riep bij voorbaat een glimlach op,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ruud Heijblom boeken
  Ruud Heijblom - Leef Licht

  Doc en Grote Liefde verblijven op een eiland. Doc is de bijnaam van Rudolfo, een flamboyante man en een man van de wereld. Hij heeft een grote kennis en voorspelt samenhangen tussen mensen, gebeurtenissen en plaatsen. Grote Liefde is zijn vrouw Joeij, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • M. Februari boeken
  M. Februari - De literaire kring - grote letter uitgave

  Teresa Pellikaan woont weer in het dorp waar ze is opgegroeid. Haar rijke echtgenoot is er lid geworden van de literaire kring, ooit opgericht door Teresa's vader. Op een dag hoort Teresa dat haar vroegere klasgenoot Ruth Ackermann een internationale… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,05
 • T. de Loo boeken
  T. de Loo - Harlekino - grote letter uitgave

  Hoewel hij de zoon is van een Nederlandse moeder heeft Saïd een Marokkaanse voornaam, ter herinnering aan de virtuoze ud-speler die vluchtte voor het vaderschap en terugkeerde naar Marokko. Op 21-jarige leeftijd besluit Saïd zijn vader te gaan zoeken, in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  56,55
 • Saskia De Coster boeken
  Saskia De Coster - Wat alleen wij horen - grote letter uitgave

  Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen. Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk. George verliest zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,75
 • Stefan Brijs boeken
  Stefan Brijs - Maan en zon - grote letter uitgave

  Curaçao, 1961. Op een septemberochtend laattaxichauff eur Roy Tromp zijn twaalfj arige zoonMax achter in de klas van broeder Daniel. Maxblijkt een talentvolle jongen die ervan droomt om onderwijzer te worden. Broeder Daniel, zelf een kind van het eiland, wil… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,60
 • Griet Op de Beeck boeken
  Griet Op de Beeck - Kom hier dat ik u kus - grote letter uitgave

  Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte n veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,20
 • Renate Dorrestein boeken
  Renate Dorrestein - Reddende engel - grote letter uitgave

  Ik had in Alicia's bed geslapen, ik had in haar gebarsten spiegel gekeken. Er bestond vast wel een naargeestig sprookje waarin het niet goed met je afliep als je dat deed. Een jonge vrouw komt door een noodlottig ongeval op een boerderij om het leven. Twee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Rudi Hermans boeken
  Rudi Hermans - Kattenmoeder

  Een kind van zeven, eind de jaren vijftig van de vorige eeuw. Wanneer gevreesd wordt dat de jongen tbc heeft, moet hij voor onbepaalde tijd weg uit het gezin, om te beletten dat hij zijn doodzieke moeder besmet. Hij wordt in allerijl naar een preventorium… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aafke Romeijn boeken
  Aafke Romeijn - Concept M

  In het jaar 2020, in een Nederland dat sterk lijkt op het onze, leeft Hava, een vijfentwintigjarige vrouw. Haar haren zijn grijs, haar huid is doorschijnend, haar ogen zijn diepzwart. Ze lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • F. Bordewijk boeken
  F. Bordewijk - Blokken

  Het fantasierijke werk van Ferdinand Bordewijk (1884-1965) behoort tot de grote Nederlandse klassiekers. In Blokken (1931), nu voor het eerst verbeeld door illustrator en striptekenaar Viktor Hachmang (1988), leidt Bordewijk ons rond door een rechtlijnige, op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ton van Reen boeken
  Ton van Reen - Dochters

  Lennert Rosenberg, 59 jaar, journalist in Afrika, reist naar Zwitserland voor de bruiloft van zijn dochter Miriam. Aan het begin van de reis ontmoet hij Nena, een jonge vrouw, op weg naar haar ouders in Zwitserland. Al vlug blijkt dat ze belangstelling hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Mariëtte Middelbeek boeken
  Mariëtte Middelbeek - Turbulentie - grote letter uitgave

  Sara Doesburg leidt een behoorlijk glamour leven. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over, waakt ze met harde hand over haar maat 36 en heeft ze de mannen voor het uitzoeken. Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Jannah Loontjens boeken
  Jannah Loontjens - Wie weet

  'Wie weet' van Jannah Loontjens speelt in Amsterdam, op de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo. Zes vrienden en familieleden dineren bij Paul in zijn chique huis. Het lijkt een vrolijk diner,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Peter Zantingh boeken
  Peter Zantingh - Na Mattias

  Mattias ging dood. Zij bleven achter. Zij vertellen. Acht perspectieven, acht versies. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem nauwelijks, en alle herinneringen zijn anders. In elk leven speelt hij een cruciale rol, juist door er niet te zijn. Langzaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Tsjip/De Leeuwentemmer

  Adele, de dochter van Elsschots geliefde personage Frans Laarmans, trouwt met Bennek Maniewski, een Poolse student. Ze krijgen een zoon: Jan. De trotse grootvader Laarmans noemt hem Tsjip. Adele en Bennek verschillen heel erg van elkaar. Bennek is ambitieus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marie Kessels boeken
  Marie Kessels - Veldheer Banner

  Nog voor zijn vijftigste kreeg universitair docent Saul Banner de diagnose parkinson. Sindsdien heeft hij een onbestendig leven geleid. We zien hem hier midden in de chaos van zijn ziektegeschiedenis, vol verlangen naar een toekomst waarin het vertrouwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Hella de Jonge boeken
  Hella de Jonge - Hartschade

  In ‘Hartschade’ vindt Hella de Jonge zichzelf terug in een ziekenhuis aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99