Romans, novellen

 • T. Trolsky boeken
  T. Trolsky - Het einde van de eeuwigheid

  Op een herfstachtige dag wordt Henri Pafort door zijn vader naar het seminarie gebracht. Hij is 13 jaar oud en als de achterlichten van de oude Peugeot van zijn vader in het duister verdwijnen, zeult Henri zijn koffer met bezittingen het gebouw van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,98
 • Annemiek Abbekerk boeken
  Annemiek Abbekerk - Mijn droomleven

  Julia is fan van Martijn van Kasbergen. Martijn is bekend onder de naam Martin Bergs. Wanneer Julia Martijn tegen komt op straat, kan ze haar geluk niet meer op. Julia besluit om naar Martijn toe te lopen en vraagt hem om een foto. Na dat ze een foto hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Leen Steen boeken
  Leen Steen - Heethoofd

  Deze roman vangt aan met een verhaal over een stel punkers uit Rotterdam dat naar Paradiso trekt voor een concert van Black Flag (de toenmalige band van Henry Rollins). In de beschrijving spat de adrenaline al snel van de pagina's en de lezer voelt bijna zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Doornaert, van der Leest boeken
  Doornaert, van der Leest - De Erfgenaam

  De erfgenaam is het tweede deel uit de trilogie De schaduw van Jakkaru. Het neoliteraire schrijversduo, Mark Doornaert (1971) uit Turnhout en de in Antwerpen verblijvende Rolf van der Leest (1967), schetst in dit deel de gevolgen van jeugdig aangebrachte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Brenda Meuleman boeken
  Brenda Meuleman - Felle streken

  Een verrassende historische roman over een talentvolle schilder die gebukt gaat onder een groot geheim. Najaar 1620. Antonie van Dyck, kunstschilder en voormalig wonderkind, is uitgegroeid tot een van de meest vermaarde schilders van Antwerpen. Hij werkt als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Arjaan van Nimwegen boeken
  Arjaan van Nimwegen - Burengeruchten

  Thomas, een ontslagen leraar Frans, leeft met zijn oudere zus Liliane in de donkere, verwaarloosde villa van hun overleden moeder en hun vader, die met de noorderzon is vertrokken. Het is eind jaren zestig en rond het huis, gelegen op een groene heuvel, vieren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Josiane Lefèvre boeken
  Josiane Lefèvre - Hoelang blijf je?

  Wanneer je de pedalen kwijt bent, begint een lange zoektocht naar nieuwe. En waar beter te zoeken dan in een ver, onbekend land. Maar zal de verte werkelijk rust brengen? Of enkel nieuwe vragen? Wat lijkt te starten als een banale conversatie tussen twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Wajih Rayyan boeken
  Wajih Rayyan - Leila

  In Leila vertelt een Arabisch-Afrikaanse vrouw hoe ze opgroeide in het oosten van Afrika en als vluchtelinge in België belandde. Haar hallucinante verhaal is gebaseerd op reële getuigenissen van immigranten die de Jordaans-Belgische auteur ontmoette.Leila is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • C. Buddingh' boeken
  C. Buddingh' - Bazip, Deibel en andere verhalen

  C. Buddingh’ (1918-1985) was een van de populairste en toegankelijkste dichters van zijn generatie. Hij introduceerde het alledaagse taalgebruik in de poëzie en bracht dit onder de aandacht van het grote publiek. Zijn stem riep bij voorbaat een glimlach op,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Arie Kok boeken
  Arie Kok - Zoete zee

  In Zoete Zee schetst Arie Kok een intiem en rauw portret van een gemeenschap die strijdt tegen het water, tegen de plannen van ambtenaren en ingenieurs, en tegen een tanend geloof in de goddelijke voorzienigheid. Als de kotter van de Bargter familie Boon op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Walter van Broeck boeken
  Walter van Broeck - Een lichtgevoelige jongen

  Iedereen heeft een dag die alles verandert. Voor de jonge Valentijn-met-de-kodak is dat maandag 22 juni 1953. Verliefd als hij is, gaat hij stiekem naar zijn Martha in het dorp Overdevaart. Daar vindt op dat moment de militaire oefening Operatie Newborn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Annabel Jonk boeken
  Annabel Jonk - Desalnietbemind

  Kort na het totaal onverwachte overlijden van haar man Victor opent advocate Martha Nieuwland zijn werkruimte. Ze ontdekt niet alleen een schrift met korte verhalen over zijn jongensjaren, maar ook onverklaarbare berichten op zijn telefoon. Gaandeweg ontvouwen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • François Rabelais boeken
  François Rabelais - Gargantua en Pantagruel

  De ongebreidelde fantasie, de onbekommerde lach, het doorbreken van de taboes moeten ook de moderne lezer wel aanspreken, evenals de geweldige verbale rijkdom, de woordgrapjes en de stijlfiguren. Het vrolijk noemen van de lichamelijke functies en behoeften,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Ruud Heijblom boeken
  Ruud Heijblom - Leef Licht

  Doc en Grote Liefde verblijven op een eiland. Doc is de bijnaam van Rudolfo, een flamboyante man en een man van de wereld. Hij heeft een grote kennis en voorspelt samenhangen tussen mensen, gebeurtenissen en plaatsen. Grote Liefde is zijn vrouw Joeij, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rudi Hermans boeken
  Rudi Hermans - Kattenmoeder

  Een kind van zeven, eind de jaren vijftig van de vorige eeuw. Wanneer gevreesd wordt dat de jongen tbc heeft, moet hij voor onbepaalde tijd weg uit het gezin, om te beletten dat hij zijn doodzieke moeder besmet. Hij wordt in allerijl naar een preventorium… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Seppe van Groeningen boeken
  Seppe van Groeningen - Beschreven blad

  Roman over het schemergebied tussen egoïsme en zelfrespect Op het hoogtepunt van zijn midlifecrisis kruipt Jef Taeldeman in de huid van zijn overleden vader. In een poging te achterhalen waarom de idyllische liefde tussen zijn ouders gedoemd was te mislukken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Theo Engelen boeken
  Theo Engelen - Marathon

  Het is oktober. Een Nederlandse man van middelbare leeftijd loopt zijn eerste marathon in het koude en regenachtige Dublin. Het gevecht tegen vermoeidheid, pijn en de elementen maakt van de wedstrijd een helletocht. Bovendien spelen twee andere problemen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Sarah Sluimer boeken
  Sarah Sluimer - Keizer

  Leo is de beroemdste regisseur van Nederland, misschien wel van Europa. Hij heeft niet alleen zijn ensemble tot in de puntjes naar zijn wensen gekneed, maar ook zijn leven. Hij leeft voor en in zijn kunst, zo ver mogelijk van het dagelijkse gewoel, het verderf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jocelyn Vreugdenhil boeken
  Jocelyn Vreugdenhil - Middagzwemmers

  De roman Middagzwemmers van Jocelyn Vreugdenhil is een komisch drama over een lesbisch stel met een kinderwens dat op zoek gaat naar een donor. Charlie, opnameleider bij een kookprogramma, en Sanne, carrièrevrouw op de Zuidas, zijn gelukkig samen. Tot ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gaby Duyvejonck boeken
  Gaby Duyvejonck - Kijk mama, het sneeuwt!

  De hoofdfiguur Nora-Beth Inghelse vertelt in 'Kijk mama, het sneeuwt!' over gebeurtenissen die haar jonge leven sterk hebben beïnvloed. Ze ligt soms overhoop met zichzelf omwille van haar dubbele persoonlijkheid. Ook haar omgeving vindt er geen rechte kant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Gilbert Keyzer boeken
  Gilbert Keyzer - Rode schouders

  Coassistent Thibaut Maes is niet langer opgewassen tegen de bejegeningen van zijn hoogleraar algemene en plastische chirurgie. Hij vindt een onbeduidend baantje, maar probeert alsnog zijn artsenstudie te vervolgen. In het geheim is hij verliefd op Betty, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marten Toonder boeken
  Marten Toonder - Zoals mijn goede vader zei

  ‘Het moet gezegd worden dat het niet zien van niks ook niet alles is.’ ‘Onlangs wierp ik een blik in het ochtendblad, en toen ben ik maar weer naar bed gegaan. De dagelijkse nieuwsstroom voelt deze dagen vaak als een tsunami die mijn ochtendpap… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jannah Loontjens boeken
  Jannah Loontjens - Wie weet

  'Wie weet' van Jannah Loontjens speelt in Amsterdam, op de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo. Zes vrienden en familieleden dineren bij Paul in zijn chique huis. Het lijkt een vrolijk diner,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jelle Brandt Corstius, Marjolijn Heemstra boeken
  Jelle Brandt Corstius, Marjolijn Heemstra - As in tas

  dwarsligger 528 Jelle Brandt Corstius en Marjolijn van Heemstra, As in tas en En we noemen hem Twee boeken in één dwarsligger As in tas van Jelle Brandt Corstius is een reisverhaal vol absurditeiten. Twee maanden na het overlijden van zijn vader, Hugo Brandt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Inge Gravendeel boeken
  Inge Gravendeel - Winter in America

  Winter in America Als Victor Winter van de secretaresse van zijn baas hoort dat deze hem de volgende dag wil spreken over Amerika, ziet hij zichzelf de grote plas al oversteken. Hij drinkt er 's avonds samen met zijn vriendin dan ook een glas wijn op. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90