Romans, novellen

 • Roland Bergeys boeken
  Roland Bergeys - De reden waarom

  Wat beweegt mensen ertoe om hun leven grondig te veranderen, of wat weerhoudt hen ervan: iets diep in henzelf, of doen derden dat? Is het een kwestie van onvoorwaardelijke gehoorzaamheid of rebellie?De personages in De reden waarom bewegen zich elk in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Gregor Verwijmeren boeken
  Gregor Verwijmeren - De vorm van geluid

  Een catalogiseerder van muziek hoort van de ene op de andere dag geluiden in zijn hoofd – suizen, fluiten en ruisen – die hem beroven van alles wat hem dierbaar is en hem langs de grens van de waanzin doen scheren. Tinnitus. Hoe gaat hij, die zijn dagen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anna Zaires boeken
  Anna Zaires - Verbonden

  Cipier en gevangene Geliefden. Zielsverwanten. Dat zijn we, en nog meer. We dachten het ergste gehad te hebben. We dachten dat er eindelijk een kans was op 'ons'. Maar dat hadden we mis. Wij zijn Nora en Julian en dit is ons verhaal. ***Verbonden is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Burhan Sonmez boeken
  Burhan Sonmez - Istanbul, Istanbul

  Onder de oude straten en pleinen van Istanbul wachten vier gevangenen – Demirtay de student, de dokter, Kamo de barbier en oom Küheylan – in hun cel tot ze door hun ondervragers worden opgehaald. Om de tijd te doden vertellen de vier mannen elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Münstermann boeken
  Hans Münstermann - De onderstroom

  In 1975 verdwijnt de Nederlandse kunstenaar Paul Koopman op de Atlantische Oceaan. Er zijn vele motieven bedacht voor zijn eenzame tocht over de oceaan in een piepklein zeilbootje, maar één motief overheerst: hij was op zoek naar zijn vader, dominee Koopman,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Marcel de Jong boeken
  Marcel de Jong - De afscheiding

  'U zaait haat en verdeeldheid.' Dit is een historische roman over de kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep. Het is een bizarre geschiedenis over het conflict tussen een strenggelovig volk en een liberale elite. Een strijd tussen arm en rijk, tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rik Launspach boeken
  Rik Launspach - Laat me liefde zien

  Hij wil acteur worden, maar heeft geen talent. Niemand gelooft in hem. Ook het meisje niet op wie hij verliefd is. Zij is de beste studente van de toneelschool, wordt al snel gevraagd voor een buitenlandse film en verhuist niet lang daarna naar Amerika.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dani Vlijm boeken
  Dani Vlijm - Orpheus and Eurydice

  Orpheus and Eurydice, a more than 2000 year old Greek myth, a tragic story about Orpheus and his desperate attempt to save his beloved Eurydice from the Realm of Shadows. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marente de Moor boeken
  Marente de Moor - Foon

  Soms klinkt het als trompetgeschal. Soms als een voorwereldlijk beest. Het is iets tektonisch, zeggen Nadja en Lev ter geruststelling tegen elkaar. Iets meteorologisch, wellicht. Maar deze duistere klanken hingen niet altijd in de lucht boven hun huis in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Arnon Grunberg boeken
  Arnon Grunberg - Goede mannen

  Geniek Janowski, brandweerman, liefdevolle echtgenoot, vader van twee zonen, mede-eigenaar van een pony en fatsoenlijk burger te Heerlen, wordt op een dag getuchtigd door het noodlot. De mannen van de C-ploeg slepen Janowski, die door iedereen de Pool wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jerrad Hoff boeken
  Jerrad Hoff - Een leven geleden

  In de zomer van 1972 leren twintigers Sarah Miller en Evan Bennett elkaar kennen in Florida. De weken die volgen zullen hun levens voorgoed veranderen. Maar niet op de wijze waar ze op hadden gehoopt…Sarah Miller, een ietwat in zichzelf gekeerde jonge vrouw,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kees Broere boeken
  Kees Broere - POM

  Terugbladerend in het gastenboek, dat bol stond van even obligate als welgemeende complimenten, kwam hij geen bekende namen tegen. Tot in december 1990. Hij schrok. Hij keek nog eens. Het stond er echt. 'Peter Flinck.' Hij was zichzelf tegengekomen. Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Levi Weemoedt boeken
  Levi Weemoedt - De ziekte van Lodesteijn

  De ziekte van Lodesteijn is een onovertroffen stukje humor, waarin het onderwijs genadeloos wordt gefileerd. Verwarde romanticus Lodesteijn trekt alles in twijfel dat onze samenleving efficiënt en modern zou maken. Lévi Weemoedt is de nieuwe Piet Paaltjens,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jo Bokiro boeken
  Jo Bokiro - Koude voeten

  'Als ik een schrijver was, zou ik schrijven over de tragedies van het leven, het leed en de pijn, de schoonheid van de dochter, de vanzelfsprekendheid van de man, de troosteloosheid van de vrouw, de onmacht van de moeder, de jaloersheid van de zus, de wijsheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • R. Anouke Van der Wart boeken
  R. Anouke Van der Wart - Dreigend IJs

  Als de recent gescheiden Sophie onverwachts een uitnodiging krijgt om mee te gaan met een Europese wetenschappelijke expeditie naar Antarctica, twijfelt ze geen moment en meldt zich aan. In de tijd voor vertrek werkt ze hard om haar vakkennis weer up-to-date… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,79
 • Etienne Van Hyfte boeken
  Etienne Van Hyfte - De eenzaamheid van een ijskonijn

  Over de uitgave: Na een lange periode van stilte verrast Etienne Van Hyfte nu als auteur van een tintelend mooie roman. ‘De eenzaamheid van een ijskonijn’ is een pijnlijk confronterend verhaal over de tragiek van onmogelijke liefdes, bedriegen en zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jeroen Brouwers boeken
  Jeroen Brouwers - Laatste plicht

  Laatste plicht is het liefdevolle portret van Hans Roest (1917-2006), spil in de redacties van de Geïllustreerde Pers en als chef verantwoordelijk voor korte verhalen en feuilletons in alle bladen van deze persgroep. Hij was mentor en vriend van Jeroen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Bart Meuleman boeken
  Bart Meuleman - Hoe mijn vader werd verwekt

  Het was een oude vrouw zoals er waarschijnlijk duizenden zijn, maar in haar kwade blik en aan haar grauwe vel zag ik op slag al het slechte waartoe ze in staat was geweest. Ik zag het des te beter omdat op haar schoot, in een wollen truitje en met witte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ineke Holzhaus boeken
  Ineke Holzhaus - Geef mijn vader

  Geef mijn vader van Ineke Holzhaus is een prachtig verhaal over liefde en vriendschap, over ouders en kinderen, en over hoe een onverwerkt oorlogsverleden doorwerkt in volgende generaties. Dichter Ineke Holzhaus beschrijft de levens van drie zoekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Reinier Bresser boeken
  Reinier Bresser - Strandvogel

  Als de herfst twee dagen oud is krijgt Gustaaf Vogel, trader bij Goldstein & Kahn in Londen, een telefoontje. Zijn zusje Fanny is tijdens het zwemmen in de zee bij Wassenaar verdronken. Vanaf dat moment begint de terugreis die hem zal brengen naar de plek waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Bavo Dhooge boeken
  Bavo Dhooge - Sr.

  Bavo Dhooge, drieënveertig en auteur van honderd boeken, besluit na zestien jaar te stoppen met schrijven. Bij het deleten van zichzelf stoot hij op een Facebookprofiel, gewijd aan ‘Bavo Dhooge’. Het blijkt een eerbetoon aan zijn vader door diens laatste,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Roel Richelieu van Londersele boeken
  Roel Richelieu van Londersele - Reis naar mijn vader

  Robbert Van Lierde is de zoon van een kleine sigarenfabrikant die moeilijk het hoofd boven water kan houden. Roberts moeder had zich een betere toekomst ingebeeld en werkt haar onvrede uit op de zesjarige Robbert, terwijl haar drie andere kinderen buiten schot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jan Cremer boeken
  Jan Cremer - Jayne

  In 1964 werd de eerste Ik Jan Cremer opgedragen aan sekssymbool en actrice Jayne Mansfield. Ze noemde het boek ‘a wild and sexy masterpiece’ en de auteur ‘my Pop Hero’. Ruim tien jaar geleden verscheen Jan Cremers Derde Boek, waarin het contact tussen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Merel van der Lande boeken
  Merel van der Lande - Vlinder

  Op haar eenendertigste lijkt Vlinder het helemaal voor elkaar te hebben. Ze heeft een fijn huis, een prima carrière en een leuke vent met wie ze een gezin wil stichten. Maar gelukkig is ze niet. Integendeel. Ze staat op het punt om voor de tweede keer in haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter De Rick boeken
  Peter De Rick - Wrakhout

  Aart, een jonge architectuurstudent verlangt naar een spannend leven. Hij wil zijn kille jeugd achter zich laten. Ongewild belandt hij in een tot mislukken gedoemde driehoeksrelatie. In zijn verbittering zoekt hij troost bij zijn favoriete rockband. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00