Romans, novellen

 • Etienne Van Hyfte boeken
  Etienne Van Hyfte - De eenzaamheid van een ijskonijn

  Over de uitgave: Na een lange periode van stilte verrast Etienne Van Hyfte nu als auteur van een tintelend mooie roman. ‘De eenzaamheid van een ijskonijn’ is een pijnlijk confronterend verhaal over de tragiek van onmogelijke liefdes, bedriegen en zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Piet Stuitje boeken
  Piet Stuitje - Van Neurose naar Heelheid

  Margot, de hoofdpersoon in dit verhaal, mag ik drie jaar psychotherapeutisch begeleiden. Aan de hand van haar levensgeschiedenis neem ik u mee en leest u hoe een gebroken vrouw geheeld mag worden.De mens is van koninklijke bloede, op grond waarvan hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Meine Fernhout boeken
  Meine Fernhout - De stem van het vuur

  In De stem van het vuur laat de hoofdpersoon Derk K. de op hem verliefde Aartje, student aan de kunstacademie, kennismaken met een beroemd schilderij. Hij geeft daarbij een geheel eigen interpretatie. De titel is een op het eerste gezicht aandoenlijke vraag:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - Mijn leven met tikker

  Meer dan veertien jaar deelde Jan Siebelink zijn leven met Tikker, een elegante hazewind. Van de leven heeft hij verslag gedaan. Hij weet waar hij over schrijft en hij doet dat liefdevol, met humor en een groot inlevingsvermogen. Siebelink observeert en ziet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lammert Voos boeken
  Lammert Voos - Malterfoske

  Malterfoske is een meeslepende novelle over zeven generaties Groningse armoedzaaiers op de klei. Er is incest, armoede, ziekte, uitbuiting, uitzichtloosheid. De bewoners van het buurtschap Malterfoske zitten vastgeklonken aan hun DNA, hun geboortegrond en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Auke Hulst boeken
  Auke Hulst - Zoeklicht op het gazon

  In Zoeklicht op het gazon onderzoekt Auke Hulst de mysterieuze verdwijning van vicepresident Richard Nixon in 1960. Eerder verschenen van zijn hand En ik herinner me Titus Broederland, Slaap zacht, Johnny Idaho en Kinderen van het Ruige Land. Auke Hulst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Saskia Noort boeken
  Saskia Noort - Stromboli

  Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ruben Korfmaker boeken
  Ruben Korfmaker - Laura

  Negen dagen volgen we Laura. Een prostituee in de haven van Boulogne. Haar werk, haar klanten, haar hopeloze omgeving beu. Een intiem portret van een vrouw die zichzelf in korte tijd een nieuw leven in knokt.Het lezerspanel:- Laura, gedurfd, soms pikant;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Elvin Post boeken
  Elvin Post - Het lijstje (set van 10)

  Wie kent en gebruikt ze niet: to-dolijstjes! Ze hebben zelfs tot een hele rage in bulletjournals geleid, die inmiddels in tientallen vormen in de (kantoor)boekhandel liggen te pronken. Het lijstje van Frank Hendriks in het verhaal van thrillerauteur Elvin Post… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Guido Snel boeken
  Guido Snel - De mirreberg

  De kunst, het leven en de dood verbeeld in een meesterlijk drieluik Drie luiken, drie lagen, drie tijden. In 1944, twee weken na D-Day, steekt kunsthistoricus Edgar Auerbach in het kielzog van de geallieerde troepen het Kanaal over, op zoek naar door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Alexandra Terlouw-Van Hulst boeken
  Alexandra Terlouw-Van Hulst - De man van Tsinegolde

  Aangrijpende roman over een harmonieus gezin in de oorlogsjaren, grotendeels waar gebeurdAls de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, zijn de dochters van ingenieur Tjalling Idsinga en de Joodse violiste Tsinegolde Dobrowitz respectievelijk 8, 7 en 5 jaar oud. Hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,00
 • Jan Van den Abeele boeken
  Jan Van den Abeele - Krunk

  Hij is jong, getalenteerd en succesvol. Zijn eerste album haalde platina, en de fans willen meer. Maar inspiratie vinden blijkt een hele opgave als je omringd bent door leeghoofdige idioten en hopen drugs. Gelukkig is ZIJ er... Jan Van den Abeele jaagt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Julio Llamazares boeken
  Julio Llamazares - Las rosas de piedra

  «Este es un viaje en el tiempo y en la geografía. En el tiempo, hacia la época en la que se construyeron esos maravillosos edificios que conocemos como catedrales y, en la geografía, a través de un país que es un mosaico de regiones tan diferentes como… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • Mieny Bierling boeken
  Mieny Bierling - Overstag

  'Tergend langzaam beweeg ik over het gras tot vlak voor me de trampoline opdoemt. Als ik dichterbij kom, zie ik Pepijn op en neer springen alsof zijn leven ervan afhangt. Mijn schouders zakken en nu pas merk ik dat ik ongemerkt mijn adem inhield. Pepijns ogen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lillian van Bael boeken
  Lillian van Bael - Sporen in de sneeuw

  Sporen in de sneeuw is het laatste deel van de trilogie Tussen de rendieren geboren. Sporen in de sneeuw brengt de lezer terug naar het leven van de Sámi na de Grote Noordse Oorlog, met drieduizend doodgevroren soldaten in het hooggebergte van Storsylen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Mirjam Karssen boeken
  Mirjam Karssen - Sleutel

  Een novelle die de verbeelding prikkelt....Lucia is tevreden met haar nieuwe leven. Ze is gelukkig met haar gezin en trots op haar opgebouwde bedrijf. Niets lijkt haar geluk nog in de weg te staan. Tot het moment dat ze een brief ontvangt die bruut op de deur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Gaea Schoeters boeken
  Gaea Schoeters - Zonder titel #1

  Paul, een gevierde theaterregisseur van middelbare leeftijd, krijgt slecht nieuws na een routineonderzoek in het ziekenhuis. In een opwelling (is het wanhoop of een handig excuus?) besluit hij zijn vrouw te verlaten en terug te keren naar zijn vroegere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Münstermann boeken
  Hans Münstermann - De onderstroom

  In 1975 verdwijnt de Nederlandse kunstenaar Paul Koopman op de Atlantische Oceaan. Er zijn vele motieven bedacht voor zijn eenzame tocht over de oceaan in een piepklein zeilbootje, maar één motief overheerst: hij was op zoek naar zijn vader, dominee Koopman,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Sterk verdund

  Na Carmiggelt, Schmidt, Minco, Campert en Thijssen is de volgende ster aan het dundruk-firmament Kees van Kooten. Uitgeverij Van Oorschot is verheugd en trots om een compacte selectie uit zijn werk te brengen in het bekende, handzame… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • A.F.Th. van der Heijden boeken
  A.F.Th. van der Heijden - Mooi doodliggen

  29 mei 2018. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten het bericht verspreid dat hun Russische collega Grigori Moerasjko in Kiev is doodgeschoten. Een vriend van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Pier Jaarsma boeken
  Pier Jaarsma - DE GOUDEN VEER

  Professor Rob Heijnckens, Nobelprijswinnaar voor economie en kersverse minister voor staats-ideologische zaken van de Europees Aziatische Federatie, besluit om niet meer eenzaam te zijn. Belangrijke en minder belangrijke anderen uit het leven van Rob… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,75
 • Yolanda Entius boeken
  Yolanda Entius - Het verhaal van Benito Benin en dat van Fanny

  In Het verhaal van Benito Benin sluit de eenzame Lieke vriendschap met Benito de slak, die met haar meereist vanaf de camping in Frankrijk. Benito, jongen en meisje ineen, is niet gelukkig met zichzelf en droomt ervan als een vogel te kunnen wegvliegen. Net… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Kees de Bakker boeken
  Kees de Bakker - Hier is zon, zee en zand

  Bergen en Schoorl hebben altijd een ongelooflijke aantrekkingskracht gehad op schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars. In Bergen werd Jeroen Krabbé verliefd op Herma van Geemert, zo schrijft zijn zwager Ko van Geemert en dat inspireerde Jeroen tot het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Robert Pierik boeken
  Robert Pierik - Snijgeil

  ‘Nee, natuurlijk niet, Van der Heijde. Ik vertrouw jou absoluut niet. Je leeft een leven dat het mijne beslist niet is. Je hebt veel en veel te veel aandacht voor zaken die niets met de neurochirurgie te maken hebben, helemaal niets. Of dat nou de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Toon Tellegen boeken
  Toon Tellegen - De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne

  Toon Tellegen bracht alle verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde, of had kunnen vertellen, samen in een liefdevol eerbetoon De grootvader van Toon Tellegen was Rusland na de Revolutie in 1918 ontvlucht en zat barstensvol verhalen: sombere,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50