Romans, novellen

 • Arthur van Schendel boeken
  Arthur van Schendel - De wereld een dansfeest

  De wereld is een dansfeest en wie niet danst een domoor.De wereld een dansfeest van Arthur van Schendel (1874-1946) is een verrukkelijke roman. Bijzonder aan de roman is het meervoudig vertelperspectief. In negentien hoofdstukken vertellen evenzoveel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,45
 • Mark Posma boeken
  Mark Posma - De graaier

  Het zit Tom niet mee, hij krijgt tegenslag na tegenslag te verwerken en belandt in een uitzichtloze situatie. Om hieruit te ontsnappen bedenkt hij een rigoureus en gewaagd plan: hij besluit de beruchte Belgische oud-bankier Jean-Jacques Vitriol te beroven.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Lotte Kok boeken
  Lotte Kok - Skydancer

  Oscar krijgt voor zijn twintigste verjaardag een axolotl. Een salamander, die niks anders doet dan in een hoekje voor zich uit staren. Er is maar één persoon naar wie de axolotl vernoemd kan worden: Oscar zelf. Wat wil je ook, als je opgroeit in facking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas Verbogt boeken
  Thomas Verbogt - Zin om te zingen (set van 10)

  Thomas Verbogt schreef speciaal voor de serie Literaire Juweeltjes een gloednieuw verhaal, 'Zin om te zingen'. Het is een elegie voor een gestorven geliefde, van een weduwnaar die in verbijstering achterblijft en probeert sommige ongerijmdheden uit hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Peter van Vlerken boeken
  Peter van Vlerken - De moedermoordenaar

  Op 7 augustus 2014 doet de politie in het Brabantse Aalst een macabere ontdekking. In een vrieskist in een woning aan de Ericalaan wordt het lichaam aangetroffen van een 66-jarige vrouw. In een andere vrieskist liggen haar twee honden. Gearresteerd wordt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • K. Schippers boeken
  K. Schippers - Straks komt het

  De bevrijding door de ogen van de negenjarige K. Schippers – I got rhythm, het kaalscheren van meisjes, het schieten op de Dam. In de bioscoop is hij zo kapot van George Gershwin dat hij hem gaat zoeken in New York, je hoort het vluchten, in elke song. Later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nick Klaessens boeken
  Nick Klaessens - Alles rustig?

  ‘Een vette voetbalroman die ik schaterlachend heb uitgelezen.’ – Abdelkader Benali Journalist Nick Klaessens voelt zich al negen jaar een vreemdeling in de dorpse smeltkroes van Amsterdam-Noord, totdat een oude liefde op zijn pad komt: voetbal. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Diane Broeckhoven boeken
  Diane Broeckhoven - De buitenkant van meneer Jules

  Alice vindt op een ochtend het levenloze lichaam van haar man. Terwijl Jules langzaam transformeert in een beeld dat uit marmer gehouwen lijkt, haalt ze herinneringen op en zegt ze dingen tegen hem die ze niet eerder heeft kunnen of durven uitspreken. ‘Een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Yvanka van der Zwaan boeken
  Yvanka van der Zwaan - 19% kans op geluk

  19% kans op geluk is een grappige en romantische feelgoodroman over alleenstaande moeder Ava die met haar dochter Cléo een overzichtelijk leven leidt. Maar van de ene op de andere dag raakt haar zo vertrouwde en gestructureerde leventje overhoop. Op haar werk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Betje Wolff, Aagje Deken boeken
  Betje Wolff, Aagje Deken - Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

  De in 1782 verschenen roman in brieven 'Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart' geschreven door Betje Wolff en Aagje Deken is de eerste moderne Nederlandse roman. Het is ook de meest leesbare en lezenswaardige roman in de Nederlandse literatuur uit die tijd.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Amy G.D. Stone boeken
  Amy G.D. Stone - The Secret Love

  The Secret Love: Amanda, een verlegen meisje die aan een theateropleiding studeert. Ze droomt ervan om in grote musicals te spelen. Ze heeft een relatie met haar klasgenoot Brad maar ze valt voor Austin, een mysterieuze oudere jongen met een groot geheim. Kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Jessica NOTTEN boeken
  Jessica NOTTEN - EXPOSURE

  Aideen is een jonge verpleegkundige uit Colorado (VS). Ze heeft één levensmissie, de kindhuwelijken stoppen. Haar geboden ontwikkelingshulp wordt in het oorlogsgebied in Tsjaad al snel humanitaire hulp wanneer ze zelf betrokken raakt bij een aanslag op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Ivo Bonthuis boeken
  Ivo Bonthuis - De schaduwschrijver

  Parijs, 2015. Ilja werkt aan zijn eerste roman, zijn geliefde Emilie is journaliste. Wanneer Emilie zwanger blijkt en de stad wordt geteisterd door aanslagen, raakt Ilja ervan overtuigd dat haar iets vreselijks zal overkomen. Het aanbod van een beruchte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • J.Z. Herrenberg boeken
  J.Z. Herrenberg - Nederhalfrond

  Nederhalfrond is het eerste deel van een buitengewoon ambitieuze roman, Door het Oog van de Cycloon. De roman speelt zich af in een parallelle Nederlandse werkelijkheid, die een verrassend en vaak verbijsterend licht werpt op de onze. Het proza beukt en zingt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jerrad Hoff boeken
  Jerrad Hoff - Een leven geleden

  In de zomer van 1972 leren twintigers Sarah Miller en Evan Bennett elkaar kennen in Florida. De weken die volgen zullen hun levens voorgoed veranderen. Maar niet op de wijze waar ze op hadden gehoopt…Sarah Miller, een ietwat in zichzelf gekeerde jonge vrouw,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Houthuys boeken
  Jan Houthuys - De Moord

  De Moord is een filosofische roman met thrillerallures. Jan Houthuys combineert zijn bijna veertigjarige carrière als advocaat met een grote interesse voor literatuur en filosofie.In De Moord vertelt rechercheur E.A. Thieffry het verhaal van een door hem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Etienne Van Hyfte boeken
  Etienne Van Hyfte - De eenzaamheid van een ijskonijn

  Over de uitgave: Na een lange periode van stilte verrast Etienne Van Hyfte nu als auteur van een tintelend mooie roman. ‘De eenzaamheid van een ijskonijn’ is een pijnlijk confronterend verhaal over de tragiek van onmogelijke liefdes, bedriegen en zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Berthilde van der Zwaag boeken
  Berthilde van der Zwaag - In het hart van de storm

  Net als bij alle andere profeten komt ook voor Eliza de roeping onverwachts. Het ambt van profeet stelt hem voor niet geringe uitdagingen. Berthilde van der Zwaag heeft een samenhangende serie rijke verhalen gemaakt rond de profeet Eliza. Eliza is op de akker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Erik Jan Harmens boeken
  Erik Jan Harmens - Door het licht

  In Door het licht spreekt een man tot zijn geliefde, zijn vrienden en zijn vader, tot overleden dichters en de lezer, over hoe hij ooit leefde in het donker en nu moet wennen aan leven in het licht. In dat licht komen prikkels en gevoelens vol binnen. Alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Alois Borre boeken
  Alois Borre - Je suis Vondeling

  De gewezen paracommando Walter Stasi bereidt zich voor op een rustiger leven, maar bij een kleine brand stuit hij geheel onverwachts op een verdacht overlijden. Dat wordt het begin van zijn zoektocht naar een paar geradicaliseerde moslims waarmee hij nog een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ruben Korfmaker boeken
  Ruben Korfmaker - Laura

  Negen dagen volgen we Laura. Een prostituee in de haven van Boulogne. Haar werk, haar klanten, haar hopeloze omgeving beu. Een intiem portret van een vrouw die zichzelf in korte tijd een nieuw leven in knokt.Het lezerspanel:- Laura, gedurfd, soms pikant;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Stiny HUIZING boeken
  Stiny HUIZING - Verneukt

  Na twee jaar heeft Stiny Huizing weer een boek uitgegeven. De titel VERNEUKT is nogal heftig, toch is deze zowel letterlijk als figuurlijk van toepassing. Marja en Kars zijn vier jaar getrouwd maar hun huwelijk gaat niet van een leien dakje. Kars ergert zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Peter Delpeut boeken
  Peter Delpeut - In het zwart van de spiegel

  ‘In het zwart van de spiegel’ van Peter Delpeut vertelt het verhaal van een filmmaker die lijdt aan een raadselachtige oogkwaal die langzaam zijn blikveld vernauwt. Als troost voor het onbestemde gevoel van verlies dat hem overvalt, gaat hij op zoek naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Kelly ter Velde boeken
  Kelly ter Velde - Tegengif

  Als geneeskundestudent is het een van de eerste dingen die je leert: je niet laten beïnvloeden door de emoties van je patiënt. Er wordt van je verwacht dat je weinig empathie toont, afstand kunt bewaren en zakelijk kunt zijn. Daar lag dan ook niet mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Pieter Waterdrinker boeken
  Pieter Waterdrinker - Een dame in Kislovodsk

  Behalve auteur van grote, panoramische romans is Pieter Waterdrinker een begenadigd schrijver van korte verhalen. Een dame in Kislovodsk is een selectie uit de bundels Kaviaar en ander leed, Montagne Russe en De correspondent, die Waterdrinker de afgelopen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00