Romans, novellen

 • Felicita Vos boeken
  Felicita Vos - Ravage

  Om haar zwangere zus te ontlasten én om het gemis aan kinderen te compenseren, neemt Charlotte Zwanenburg de hond van haar zus in huis. Direct na aankomst neemt de hond de benen. Het is het startsein van een koortsachtige zoektocht. Gaandeweg zoekt de hele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Daniel Mason boeken
  Daniel Mason - De wintersoldaat

  Wenen, 1914. Lucius is een tweeëntwintigjarige geneeskundestudent als Europa in de greep raakt van de Eerste Wereldoorlog. Meegesleept door romantische verhalen over operaties op het slagveld neemt hij dienst in het leger en rekent op een aanstelling bij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - Het vogelhuis

  Len Howard (1894-1973) bracht de tweede helft van haar leven door in een klein, afgelegen huisje op het Engelse platteland. Daar schreef ze twee internationale bestsellers over de mezen, roodborsten, mussen en andere vogels in en rond haar huis. Voor wie er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Ivo Victoria boeken
  Ivo Victoria - Billie & Seb

  De zeventienjarige Seb treurt om zijn zielsverwant Billie, die in coma in het ziekenhuis ligt. Het is hem verboden haar te bezoeken want 'jongens als Seb hebben rust en evenwicht nodig'. Hij stopt met school, sluit zich op in zijn kamer, en in zichzelf. Dan,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Joost Vandecasteele boeken
  Joost Vandecasteele - Generatie B

  In Generatie B (of Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij) proberen twintigers menselijk te blijven in een onmenselijk grootstad, een plek met te weinig plaats, te weinig banen en soms te weinig zuurstof om te overleven. Ondertussen bereikt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Steven de Jong boeken
  Steven de Jong - Bezorgde burgers

  Samuel herstelt bij communicatiebureau Puntjes op de i marketingteksten van 'jonge, dynamische bedrijven'. Dat er met hem niet valt samen te werken begrijpt hij wel, maar dat hij als stille kracht zo weinig waardering krijgt, is onverteerbaar. De nieuweling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Heleen van Royen boeken
  Heleen van Royen - Verboden vruchten

  'Je bent veertig, dit is het moment van de waarheid. Je moet de feiten onder ogen zien.'De veertigste verjaardag van Yvonne de Graaf brengt een aantal onaangename verrassingen met zich mee. Zo laat Yvonne's beste vriendin Mona verstek gaan, bedankt echtgenoot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Cornelis Bastiaan Vaandrager boeken
  Cornelis Bastiaan Vaandrager - De Ramblers gaan uit vissen

  Het Rotterdamse fenomeen Cornelis Bastiaan Vaandrager beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren zestig. Zijn poëzie werd geprezen, hij was lid van de redactie van het avant-gardistische literaire tijdschrift Gard Sivik, hij vormde een Nieuwe Stijlbende van vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Guido Vanhercke boeken
  Guido Vanhercke - Het verre westen

  Het verre westen vertelt het verhaal van een oude hoeve in het vlakke land van de polders bij de zee. Mensen hebben daar gewoond, zijn er gestorven. Er zijn oorlogen voorbij gekomen. Grote, die de lichamen onder het slijk begroeven. Kleine, als huwelijken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gilbert Keyzer boeken
  Gilbert Keyzer - Cevense hennen

  Wijnkoper George gaat op zijn vijftigste voor het eerst in zijn eentje op vakantie. Zijn broer Alain, getrouwd met Lammy, heeft hem gevraagd of hij voor de kippen en katten van huisarts Marie-Ange wil zorgen. Marie-Ange wil naar een artsencongres in Marseille.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • T. Trolsky boeken
  T. Trolsky - Het einde van de eeuwigheid

  Op een herfstachtige dag wordt Henri Pafort door zijn vader naar het seminarie gebracht. Hij is 13 jaar oud en als de achterlichten van de oude Peugeot van zijn vader in het duister verdwijnen, zeult Henri zijn koffer met bezittingen het gebouw van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,98
 • Hetty Kleinloog boeken
  Hetty Kleinloog - Een goede kerst

  Voor de oudste buurtbewoonster van de Jordaan, door iedereen Krib genoemd omdat ze altijd kribbig is, kunnen de kerstdagen niet snel genoeg voorbij zijn. Maar haar buurmeisje Mia doet er alles aan om Krib een goede kerst te bezorgen. Een kerstverhaal over hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • John Vandekerckhove boeken
  John Vandekerckhove - Het verdrongen verhaal van een Vlaamse Waal

  'De wereld buiten onze muren evolueert traag van zwart-wit naar kleur op het televisiescherm in de refter. Vaak wil ik niet weten wat er aan de hand is. Het nieuws is altijd slecht. Voor televisiemakers is slecht nieuws goed nieuws, en goed nieuws slecht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Cremer boeken
  Jan Cremer - Canaille

  Na het einde van zijn relatie met topmannequin Loes Hamel balanceerde Jan Cremer een periode langs de rand van de afgrond, het ravijn van de liefde. In Amerika ontmoet hij de primaballerina van het New Yorks ballet. Zij wordt Jans nieuwe grote liefde. Hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Manon Uphoff boeken
  Manon Uphoff - Vallen is als vliegen

  Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ferry Mingelen boeken
  Ferry Mingelen - Graven rond het Binnenhof

  Vrijwel dagelijks is Ferry Mingelen op het Binnenhof te vindenHet is al tientallen jaren zijn vaste werkplek. Daarvandaan doet hij verslag van het politieke nieuws. Maar over het Binnenhof en omgeving valt heel wat meer te vertellen dat de actuele politiek. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Margriet de Moor boeken
  Margriet de Moor - Van vogels en mensen

  Op een nacht beleeft een vrouw de moord, die haar tijdens kwaadaardige politieverhoren is aangepraat, als werkelijk door haar begaan. De ochtend daarop bekent ze. Ze wordt veroordeeld. Dit is de kern van een weefsel van gebeurtenissen waarin moord en doodslag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Eva Louise Bakker boeken
  Eva Louise Bakker - Desnoods de hele wereld

  Anna Berg ziet op een dag onverwacht dertigduizend euro op haar bankrekening staan. Velen zouden zo’n verrassing omarmen, maar voor Anna is de gebeurtenis een ramp. Zij gaat door het leven met overgevoelige zintuigen en constante stress – asperger, al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martin Boetselaar boeken
  Martin Boetselaar - Verstoten

  Verstoten is een aangrijpende, psychologische roman over een vader die door zijn twee dochters wordt verstoten in een vechtscheiding. Via verschillende instanties wordt Martin beschuldigd van ernstige zaken. Hij blijft geloven in zichzelf, de waarheid en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nico Dijkshoorn boeken
  Nico Dijkshoorn - Ooit gelukkig

  Nico Dijkshoorn noemde zijn bejaarde vader met alzheimer op tv een klootzak. Hij is al twee jaar niet bij hem op bezoek geweest. Dan moet ook moeder Nel na een beroerte naar een verpleeghuis. Wel in Aalsmeer, waar Gerard Joling woont, dus dat scheelt. Kort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Dirk Van Boxem boeken
  Dirk Van Boxem - Morgenster

  Antwerpen, Zurenborg, 1904. Anna overhaalt haar Duitse minnaar Heinz om een huis te bouwen in de Cogels-Osylei. Architect Jos Bascourt krijgt de opdracht. De twee mannen werken samen aan het art-nouveauhuis, dat al snel de naam Morgenster krijgt. Tussen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan van Tienhoven boeken
  Jan van Tienhoven - Zoethoud

  Liefdevolle doorkijkjes met een glimlach over een streng gereformeerd gezin rond de jaren zestig. Herkenning voor wie zo is opgegroeid en verwondering voor wie het niet kent. Een dyslectische jongen probeert zich vast te klampen aan de ware leer van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - Voorwaarts

  In 1923 verlaat een groep anarchisten Parijs om nabij Luynes een commune genaamd De groene weg op te richten. Hun doel is om in harmonie met de aarde te leven, iets dat ze hopen te bereiken door middel van nudisme, veganisme en gelijkheid tussen man en vrouw.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Beatrix Baerken boeken
  Beatrix Baerken - De geur van wilde marjolein

  Het boek beschrijft de mallemolen van emoties waaraan de hoofdpersoon Eva wordt blootgesteld zodra ze zich laat leiden door de liefde, welke een desastreuze wending aan haar leven lijkt te geven. Eva, een mooie jonge, nog onbevangen vrouw op het gebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Zeger Plug boeken
  Zeger Plug - Mijnheer, het is de ketting

  Wat voor zin heeft het leven nog als je de komende twintig jaar in een kleine cel wordt opgesloten? Durk Boonstra zit in de gevangenis en is veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor aanranding en poging tot moord op een minderjarig meisje dat in coma in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90