Romans, novellen

 • Geert van der Kolk boeken
  Geert van der Kolk - De witte reiger

  In de jungle vol ontberingen en vijandige Papoea's zijn twee mannen tot elkaar veroordeeld...In 1907 vertrekt een jonge luitenant-ter-zee met een klein marineschip vanaf de Molukken naar de zuidkust van Nederlands Nieuw-Guinea. Het doel van de expeditie is om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Van Kruijsdijk boeken
  Willem Van Kruijsdijk - Nihil Obstat

  Een (sur)realistisch tijdsdocument dat vanuit historisch perspectief de dreiging van een veranderde samenleving in een denkbare context schetst. Mede gesitueerd in de binnenwereld van een opgroeiend kind, vormen zijn herinneringen de opmaat naar een groter en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • R. Anouke Van der Wart boeken
  R. Anouke Van der Wart - Brazaliada

  Wanneer de vriend van Puck wordt gevraagd om een half jaar als trauma-arts naar de eilanden met vluchtelingen te gaan, besluit ze om alleen op vakantie naar het Zuid Amerikaanse Brazaliada te vertrekken. Daar ontmoet ze de werkstudente Aña, die haar hele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,35
 • Ton van Reen boeken
  Ton van Reen - Dochters

  Lennert Rosenberg, 59 jaar, journalist in Afrika, reist naar Zwitserland voor de bruiloft van zijn dochter Miriam. Aan het begin van de reis ontmoet hij Nena, een jonge vrouw, op weg naar haar ouders in Zwitserland. Al vlug blijkt dat ze belangstelling hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Daan Mok boeken
  Daan Mok - Welkom in de wereld

  OntwikkelingsromanHet eerste deel, De geest van de Friese Wouden, speelt zich af onder de zwijgende oppervlakte van het Zuidfriese platteland op het ritme van ploegen, kerkgang en schuurfeesten.Het tweede deel, De roos van Jericho, toont de hiaten van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Freek van Apeldoorn boeken
  Freek van Apeldoorn - Onderuit

  Ik luister met toenemende ergernis, ze moesten 's weten hoe hij mij heeft behandeld. Bij de woorden 'noodlottig ongeval' veer ik op. Ze denken dus dat hij is gestruikeld of uitgegleden. Ik zou, na alles wat hij mij heeft geflikt, liever spreken van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Dani Vlijm boeken
  Dani Vlijm - Orpheus en Eurydice

  Een Nederlandse, verhalende versie van de meer dan 2000 jaar oude Griekse mythe Orpheus en Eurydice, het tragische verhaal van Orpheus en zijn wanhopige poging om zijn geliefde, Eurydice, uit het Schimmenrijk te redden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Piet Baete boeken
  Piet Baete - Het laatste woord

  Inspecteur Patrick Van Dijk wordt dood aangetroffen in zijn slaapkamer met vier messteken in zijn onderbuik. De federale politie ontdekt al snel dat er een intern tuchtonderzoek naar Patrick werd gevoerd. Een typische afrekening met een corrupte flik of speelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rinske Hillen boeken
  Rinske Hillen - Houtrot

  Natuurfilosoof Bram Wenksterman bewoont een pand aan de Amsterdamse Keizersgracht dat al generaties lang in zijn familie is. In de immense achtertuin liggen zijn voorouders begraven. De fundering moet dringend worden aangepakt en er zit niets anders op dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Margaret van Mierlo boeken
  Margaret van Mierlo - Kreukelzone

  Twee vrouwen proberen gedurende een intensief halfjaar een deadline te halen. Kunstschilder Ciss houdt in het najaar haar eerste expositie en journaliste Iris wil haar boek over het leven van Ciss voltooien. Daarnaast werkt ze aan een opdracht die haar in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Inge Gravendeel boeken
  Inge Gravendeel - Winter in America

  Winter in America Als Victor Winter van de secretaresse van zijn baas hoort dat deze hem de volgende dag wil spreken over Amerika, ziet hij zichzelf de grote plas al oversteken. Hij drinkt er 's avonds samen met zijn vriendin dan ook een glas wijn op. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Tom Pauka, Lidwi de Groot boeken
  Tom Pauka, Lidwi de Groot - Gewoon een tussenvorm

  Als kind werd Jantijn al vaak Jantje genoemd. Haar moeder vond dat een vorm van afglijden, maar het was wel hoe Jantijn zich voelde, meer jongen dan meisje. Als het verhaal begint is ze aan de tweede helft van haar leven begonnen en wil ze alsnog worden wat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Rita Spijker boeken
  Rita Spijker - Ver van mij - grote letter uitgave

  Over de onverbrekelijke band tussen een moeder en dochter.Een vakantie in Gambia lijkt de remedie voor Rosa om het verdriet over haar recent overleden (tweede) echtgenoot te verwerken. Ze probeert te genieten van de jonge Gambiaanse mannen die zich willig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Claudia Vanzegbroeck boeken
  Claudia Vanzegbroeck - Zwoele ritmes

  Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste vrienden Dan en Rebecca, betrapt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Josepha Mendels boeken
  Josepha Mendels - Rolien en Ralien

  Mendels neemt ons in Rolien en Ralien mee terug naar haar eigen jeugd. Rolien is de jongste en wordt door haar twee oudere zusters niet serieus genomen. Ze voelt zich buitengesloten en verzint haar eigen speelkameraad Ralien om het leven aan te kunnen. Ralien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Koen D’haene boeken
  Koen D’haene - Ketters van de Kemmelberg

  Walram luistert met open mond naar de mooie woorden van de preker. Hoe overtuigend klinkt zijn oproep om ten strijde te trekken tegen het bedrog van de priesters. Hij kijkt naar het flikkerende mes in de handen van de beeldenstormers. Als hij met hen op pad… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rudi Hermans boeken
  Rudi Hermans - De man van Marie

  'Hij heeft zijn leeftijd aanvaard, wat niet wegneemt dat de angst om de aftakeling hem onverwachts toch nog verlamt, letterlijk zelfs, terwijl hij bijvoorbeeld een boterham smeert en weer een nieuwe levervlek ziet op de rug van de hand die het mes hanteert. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nadia Dala boeken
  Nadia Dala - De biecht

  De ooit succesvolle journaliste Marie ziet sinds enkele maanden alleen maar de tijd verglijden. Ze zit in haar appartement. Niets beweegt, haar gloriejaren zijn voorbij. Dan komt een telefoontje van haar oude baas. De man die haar carrière heeft gebroken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maurice Seleky boeken
  Maurice Seleky - Een tragedie in New York

  In 'Een tragedie in New York' beschrijft Maurice Seleky genadeloos de tijdsgeest en het jachtige grootstedelijke leven. Aan de hand van vier New Yorkse personages schetst Seleky het einde van het Obama-tijdperk. De inauguratie van president Trump is opmaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Een Ontgoocheling

  De Keizer is een sigarenfabrikant, maar geen erg succesvolle. Klanten kopen zijn sigaren vooral uit beleefdheid. Als voorzitter van de kaartclub De Lustige Whistspelers denkt hij meer aanzien te genieten, tevergeefs. Al zijn hoop is dan maar gevestigd op zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Martha Vollering boeken
  Martha Vollering - Een meesterlijk verlies

  Tijdens zijn werk voor het Rembrandt Research Project ontdekt de mild-autistische Arno een archieftekst over een vergeten werk van Rembrandt. Hij gaat in het geheim op zoek naar dit schilderij. Het schilderij wordt een obsessie voor Arno waardoor hij minder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Hans Croiset boeken
  Hans Croiset - Ik, Vondel

  Iedereen heeft wel van Lucifer of Gijsbrecht van Aemstel gehoord, en anders wel van het Amsterdamse Vondelpark of een van de vele Vondelstraten die Nederland rijk is. Joost van den Vondel (1587-1679) wordt met recht de 'prins der dichters' genoemd. Niet eerder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Griet Op de Beeck boeken
  Griet Op de Beeck - XL Gij nu - grote letter uitgave

  Vijft ien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo'n moment waarop de dingen ontploff en of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren.Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,55
 • Liesbeth Bours-Romijn boeken
  Liesbeth Bours-Romijn - De ademende wind

  "Pakkende verhalen uit het leven gegrepen, dat is wat de lezer vindt in dit boek. Het mooie van deze verhalen is dat het gewone, concrete leven en de diepste dimensie ervan intens met elkaar verbonden zijn. Even wordt de lezer boven het gewone en alledaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Herman de Man boeken
  Herman de Man - Het wassende water

  'Het wassende water' is zonder meer de bekendste roman van Herman de Man (1898-1946). Deze nog steeds toegankelijke oer-Hollandse klassieker gaat over het leven vol plichtsbesef en zelfopoffering van de boerenzoon Gieljan Beijen in de Lopikerwaard aan het eind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,45