Romans, novellen

 • Arthur van Schendel boeken
  Arthur van Schendel - De waterman

  De ontroerende historische roman De waterman die zich afspeelt in eerste helft van de 19de-eeuw gaat over de eigengereide en eenzelvige dijkenbouwer en buurtschipper Maarten Rossaart die al vanaf zijn jeugd wordt aangetrokken door de rivier en een bijzondere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dick Geurts boeken
  Dick Geurts - Mijzelf genoeg

  Evert Haan is de jongste uit een gezin van drie kinderen. Een nakomertje of, zoals zijn broer Bert hem soms noemt: ‘een ongelukje’. Graag had hij deel uitgemaakt van een ‘gewoon gezin’, met een gewone vader en moeder, een gewone broer en zus, die op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Geerts boeken
  Jan Geerts - Doe de ruitenwissers eens uit

  Tijdens een lange nachtelijke autorit dwars door een winters Nederland, maakt Luit zich grote zorgen om zijn moeder, die een hartaanval heeft gehad. Herinneringen dringen zich op aan zijn jeugd. Aan hoe hij als naïef Drents jongetje verhuisde naar Rijswijk en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marente de Moor boeken
  Marente de Moor - Foon

  Soms klinkt het als trompetgeschal. Soms als een voorwereldlijk beest. Het is iets tektonisch, zeggen Nadja en Lev ter geruststelling tegen elkaar. Iets meteorologisch, wellicht. Maar deze duistere klanken hingen niet altijd in de lucht boven hun huis in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lieve Joris boeken
  Lieve Joris - Terug naar Neerpelt

  Na haar reizen door het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa en Azië keert Lieve Joris in ‘Terug naar Neerpelt’ terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar het huis aan het kanaal in Neerpelt, waar zij opgroeide als middelste van een woelig gezin van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rita Spijker boeken
  Rita Spijker - Renate - grote letter uitgave

  De langverwachte opvolger van Tussen zussen.Renate staat op een keerpunt in haar leven. Ze heeft aanwijzingen dat haar man vreemdgaat met een collega, haar twee kinderen uit haar eerste huwelijk zijn de deur uit en op haar werk in een hospice kan ze zich maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • T. Trolsky boeken
  T. Trolsky - Het einde van de eeuwigheid

  Op een herfstachtige dag wordt Henri Pafort door zijn vader naar het seminarie gebracht. Hij is 13 jaar oud en als de achterlichten van de oude Peugeot van zijn vader in het duister verdwijnen, zeult Henri zijn koffer met bezittingen het gebouw van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,98
 • Renate Dorrestein boeken
  Renate Dorrestein - Eigen schuld

  Eigen schuld bevat twee van de succesvolle romans van Renate Dorrestein waarin pubers een hoofdrol spelen: Echt sexy en Zonder genade. Wat gebeurt er als de volwassenen het laten afweten en kinderen daardoor geen kind meer kunnen zijn? In Echt sexy begint de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rudi Hermans boeken
  Rudi Hermans - Aan de voet van de Langdon Cliffs

  Op 1 januari 2017 vond de politie van Dover dicht bij de haven vijf stoffelijke overschotten: behalve drie lichamen lagen er ook twee plastic zakjes met gecremeerde resten. Vertrekkend van dit nieuwsfeit vertelt dit boek het verhaal van twee van de overledenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Harm Boom boeken
  Harm Boom - Berend Veltink en het paardespul van Carré

  Berend Veltink en het paardespul van CarréBerend Veltink wol nao Grönningen hen, um 't peerdespul van Carré te zien. Berends vrouw Jaaije zee: "Berend wat lig ie daor toch in 't geld te grobbelen!" en Berend zee: "Ik kieke is of ter ofkan, dat ik dij in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,95
 • A.N. Ryst boeken
  A.N. Ryst - De nadagen

  Die avond sprak hij over de pil van Drion. ‘Jazeker,’ zei hij, ‘ja, dat vind ik een oplossing. Voor als het niet meer gaat.’ ‘Hè ja,’ zei mijn moeder. ‘Lekker. En ik dan?’ Mijn vader haalde zijn schouders op. ‘Je stopt mij maar onder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Marcel Vaarmeijer boeken
  Marcel Vaarmeijer - Wolkenjager

  Wolkenjager, het nieuwe boek van Marcel Vaarmeijer, auteur van Heelmeester – dat op de longlist van de Libris Literatuurprijs stond – is een modern heldenverhaal over een uitzonderlijke vrouw met een missie. Een wervelende roman, vol bijzondere en aparte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Johan de Boose boeken
  Johan de Boose - Het Vloekhout

  De tocht van een eigenzinnig stuk hout door tweeduizend jaar geschiedenis. Een stuk hout, afkomstig van een boom in Palestina, wordt gebruikt voor de kruisiging van de profeet Jesjoea. Het hout blijkt over magische krachten te beschikken: het kan praten, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Christiaan Alberdingk Thijm boeken
  Christiaan Alberdingk Thijm - Het proces van de eeuw

  Er zijn twee dingen waarvan je niet wil weten hoe ze gemaakt worden: bitterballen en advocaten.Eppo Boetselaar is een jonge, hongerige advocaat, een tikkeltje opportunistisch, maar welke advocaat is dat niet? Wanneer hij door een speling van het lot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Daniël Samkalden boeken
  Daniël Samkalden - Nova

  Als de beroemde Thomas de Poes bij een televisie-uitzending de briljante sterrenkundige Julie ontmoet, maakt hij zichzelf onsterfelijk belachelijk en wordt publiekelijk zijn val ingezet. Schrijver Maarten Schrepel is de dubieuze eer gegund om als ghostwriter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wim Duijst boeken
  Wim Duijst - Het verzwegen kind

  Het is zomer 1959. Kuintje Loenen, destijds 29 jaar en ongehuwd, woont samen met haar vader en haar jongere broertje Gijs in Bunschoten. Na de dood van zijn vrouw zoekt Loenen seksuele toenadering tot zijn dochter. Als ze zwanger wordt, doet hij er alles aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ronald Giphart boeken
  Ronald Giphart - Smakelijk!

  Al op jonge leeftijd maakte Ronald Giphart kennis met lekker eten; zijn moeder bereidde elke maaltijd met zorg. Maar pas toen hij een roman schreef over een chef-kok raakte hij zelf in de ban van het culinaire leven. Sindsdien kookt hij zich een slag in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leo Pleysier boeken
  Leo Pleysier - Heel de tijd

  ‘Als de tijd vliegt dan heeft de tijd vleugels, en dan is de tijd een vogeltje.’ Een vermoorde Antwerpse baron, een hardhandige scheikundeleraar, de stem van God en de gestalten van schrijvers als Gust Gils, Ivo Michiels en Leo Geerts. In de straten van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Mirjam Oldenhave boeken
  Mirjam Oldenhave - Alles goed en wel

  ‘Alles goed en wel’ van Mirjam Oldenhave is een tragikomische roman, zeer origineel en zeer onvoorspelbaar. De lezer blijft aan de pagina’s gekluisterd door de onverwachte wendingen en ijzersterke taalgrappen.Mirjam Oldenhave neemt de lezer mee in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Wim Duijst boeken
  Wim Duijst - Achter de schermen

  Achter de schermen is een bundeling van de blogs die Wim Duijst publiceerde tijdens het schrijven van Het verzwegen kind, een roman die is gebaseerd op een waargebeurd familiedrama aan het begin van de vorige eeuw in Bunschoten. Wim Duijst vertelt niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Eveline Vreeburg boeken
  Eveline Vreeburg - Wie brengt mij naar Mentrum

  Kun je er ongestraft voor kiezen de verantwoordelijkheid voor je leven uit handen te geven? Michelle Buurman hoopte tot voor kort van wel. Ze is in paniek. Haar therapeut heeft met haar gebroken. In de wachtkamer van de crisisdienst wordt ze opgehaald door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ruud Heijblom boeken
  Ruud Heijblom - Leef Licht

  Doc en Grote Liefde verblijven op een eiland. Doc is de bijnaam van Rudolfo, een flamboyante man en een man van de wereld. Hij heeft een grote kennis en voorspelt samenhangen tussen mensen, gebeurtenissen en plaatsen. Grote Liefde is zijn vrouw Joeij, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Marnix Peeters boeken
  Marnix Peeters - Ik heb aids van Johnny Diamond

  Miniverkoper Barry King heeft een knoert van een midlifecrisis. Hij is te laf om hardop te zeggen wat hem dwarszit, laat staan om zijn problemen aan te pakken, dus probeert hij er al dagdromend het beste van te maken. Eén keer zet hij zijn ronkende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Dorothée Albers boeken
  Dorothée Albers - Zeemansgraf voor een kort verhaal

  Drie generaties, drie musici. Moeder, zoon en kleindochter ontmoeten elkaar nooit in deze geraffineerde roman, maar alle drie geven ze alles voor de muziek en stellen de hoogste eisen aan zichzelf. Oefenen, oefenen, oefenen, het kan altijd beter. Wat Jet,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Klem los

  De ouderlijke boerderij gaat niet naar Erik. Wat heeft hij zijn buurmeisje Gerda nu nog te bieden? Samen met zijn beste vriend Tom ontdekt hij seks en de stad. Intussen verstedelijkt de Waterdijk in hoog tempo. Erik sluit een verbond met zijn nieuwe vriendin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00