Romans, novellen

 • Karel Feenstra boeken
  Karel Feenstra - Hand schudt hoofd

  Hand schudt hoofd is een bundeling van het beste dat Karel Feenstra tot dusver publiceerde op Tzum.info, aangevuld met nieuw werk. Fietsend, lezend, luisterend, denkend, dromend en schrijvend neemt Feenstra ons mee op reis. We volgen hem langs zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Monique van Roosmalen boeken
  Monique van Roosmalen - De gesloten piano

  Geen Grace Kelly-rol meer en geen make-up; oma Leonie is in haar laatste dagen. Ooit zong ze anderen het geluk in. Nog heeft ze noten op haar zang. Als ze slaapt komen herinneringen tot leven. Kleindochter Lieke lijkt de enige van alle familieleden die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Sander Pleij boeken
  Sander Pleij - Explicador

  De jonge onderzoeker S heeft nog 24 uur voor de voltooiing van een baanbrekend manifest waarin hij het raadsel van het leven ontrafelt. Het manifest is het startschot voor de ontwikkeling van een zelfstandig denkende computer die dit keer niet wordt gevoed met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Miriam Guensberg boeken
  Miriam Guensberg - Vrachtbrief

  Ooit vocht de Poolse Myron Kaminski bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkt hij voor een geheim secretariaat van het Vaticaan, waar hij op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen ontwrichte jeugd. Hij wordt Nederlander en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jacqueline Zirkzee boeken
  Jacqueline Zirkzee - De eerste priesteres

  'Op die verre dag, in die lang vervlogen nacht, in dat verre jaar, in de tijd dat Anu de hemel in bezit nam,' begint het verhaal van de eerste priesteres. - Gilgamesj, Sumerisch kleitablet Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Murat Isik boeken
  Murat Isik - Verloren grond

  Verloren grond, losjes geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Murat Isik zelf, is een epische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen. Een aangrijpend vader-zoonverhaal over vriendschap, verlies en hoop.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hans Fiers boeken
  Hans Fiers - Door jouw ogen

  Driek brengt het grootste deel van zijn jeugd moederloos door op de Limburgse fruitboerderij van zijn hardvochtige vader. Over de dood van zijn moeder wordt niet gepraat. Driek weet maar één ding: ze stierf door toedoen van een Duitse seizoenarbeider.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rita Vrancken boeken
  Rita Vrancken - Het ouderlijk huis

  Jaren geleden had Rozane de deur van het ouderlijk huis voorgoed achter zich dichtgetrokken, maar plots wordt ze opnieuw geconfronteerd met haar moeder én met een pijnlijk verleden. Rozane twijfelt: zal ze zich verzoenen of zal ze wraak nemen? Het ouderlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wessel te Gussinklo boeken
  Wessel te Gussinklo - De hoogstapelaar

  Ewout Meyster is zeventien en denkt de wereld en het leven begrepen te hebben, en dat zal hij zijn naïeve vriendjes wel eens tonen. Verbazen wil hij hen, maar ook de wereld, met zijn ‘optredens’ op straten en pleinen. In gesprekken met zijn vrienden legt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Thomas Acda boeken
  Thomas Acda - Onderweg met Roadie

  Hij was de helft van het beroemdste popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder de arm, en verliest zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • R.A. Basart boeken
  R.A. Basart - De verzoening

  Op een dag krijgt dr. Ini Pardijs een pakje met daarin een pistool. Wie het heeft gestuurd en waarom, is een raadsel. Zo begint een caleidoscopisch verhaal over een vader en een zoon die lichtjaren van elkaar verwijderd zijn geraakt. Over het schoolhoofd van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Erik Jan Harmens boeken
  Erik Jan Harmens - Pauwl

  Paul (34, bijna 35) heeft autisme. Iedereen spreekt zijn naam verkeerd uit ('Pauwl'). Hij woont in gezinsvervangend tehuis De Driemaster en gaat elk eerste weekend van de maand naar zijn moeder. In zijn woonkamer staat een terrarium met zijn baardagaam Wilfred… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Irmgard Keun boeken
  Irmgard Keun - Kind van alle landen

  In Kind van alle landen geeft Irmgard Keun een stem aan het tienjarige meisje Kully, die met haar vader en moeder voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog emigreert uit Duitsland. Haar vader, een drankzuchtige schrijver, verkeert permanent in geldnood en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sarah Meuleman boeken
  Sarah Meuleman - Wat ik je niet vertel

  BELGIË, het tijdperk-Dutroux. Hannah en Sophie zijn twaalf en delen alles met elkaar, zoals alleen jonge meisjes dat kunnen. Maar op een nacht, na een feest, verdwijnt Sophie spoorloos. NEW YORK, achttien jaar later. Hannah is journaliste voor een modeblad.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Leonie Linssen boeken
  Leonie Linssen - De liefdesconferentie

  Eva, een vooraanstaand relatietherapeute op het gebied van liefde delen, besluit met haar collega Marcel een Unlimited Love Conferentie op Hawaï te bezoeken, met als doel te leren wat ze in Nederland niet durft. Ze heeft alles onder controle, bezoekt vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pauline van der Lans boeken
  Pauline van der Lans - De Schommel

  Hemelse goedheid,' zei een stem. 'Dat was een beste klap. Kom, ik help u overeind.' Het was een iel vrouwtje met rommelig opgestoken haar en een spleet tussen haar tanden. Ze babbelde honderduit over een monument dat De Schommel heette en dat recht voor hen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Qua Vincuit boeken
  Qua Vincuit - Vincuit

  Vincuit en de zin van het leven: het extraordinaire, maar daarom niet minder ware verhaal over een naar appelstroop verlangende robot die door de verstommende krachten achter de vooruitgang in een vacuüm terecht dreigt te komen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Arnold Aletrino boeken
  Arnold Aletrino - Moewe jaren

  Arnold Aletrino (Amsterdam, 1 april 1858 – Montreux, 17 januari 1916) kwam als student in aanraking met de Tachtigers Kloos, van Deyssel en van Eeden, werd lid van hun literair genootschap Flanor en publiceerde al snel zijn eerste verhalen in De Nieuwe Gids.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Kevin Kristiaan Jansen boeken
  Kevin Kristiaan Jansen - Clio & de waarde van kunst

  Het bleek een buitengewoon jaar voor Clio. Naast haar start als geschiedenisdocente brak ze haar hoofd over het nut van kunst. Want wat is kunst nou eigenlijk? Vooral die hedendaagse kunst? Gaat het erom iets moois te creëren? Is het puur een vorm van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Chesley Rach boeken
  Chesley Rach - Het wonder van Santa Clara

  De gerenommeerde New York Times-journalist Tom Alexander, tweevoudig winnaar van de Pulitzerprijs, is in korte tijd zijn kind en vrouw verloren. Hij is zwaar aan de drank geraakt en verkwanselt zijn talent als reporter. Zijn meerdere, hoofdredacteur Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Helen Knopper boeken
  Helen Knopper - Het onbesproken beeld

  'Het was zo erg, dat het niet gebeurd kan zijn. Dat zinnetje hield mij boven water in de eerste weken dat ik thuis was na ruim twee maanden gestrekt in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, waar ik drie zware operaties had ondergaan en de chirurg zei dat het kantje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Motell Rijnen boeken
  Motell Rijnen - Fleur

  FLEUR, een leven in de knop geknakt Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Inge van der Krabben boeken
  Inge van der Krabben - In je dromen ga jij

  In je dromen ga jij van Inge van der Krabben is een indrukwekkende familieroman over drie generaties Marokkaanse vrouwen in Nederland en het familiegeheim dat hen verbindt. Op het sterfbed van haar moeder krijgt de veertigjarige Mariam een opdracht die haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mira Feticu boeken
  Mira Feticu - Al mijn vaders

  De Roemeense Myra schrijft en doceert 'Lectura Dantis' aan de Universiteit van Amsterdam. Haar geboortedorp heeft ze allang achtergelaten, maar de demonen uit haar jeugd blijven Myra achtervolgen. Alleen in de literatuur vindt ze troost. Vooral bij Dante, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Ilja Gort boeken
  Ilja Gort - De druivenfluisteraar

  De druivenfluisteraar Janty is een anti-held. Zijn bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Met een beschouwende blik vertaalt hij alles wat hij ziet, naar het leven tussen de druiven. Dankzij een bijzondere gave, sluit hij vriendschap met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95