Romans, novellen

 • André Platteel boeken
  André Platteel - Net veertien

  Net veertien, Platteels tweede roman, is het confronterende portret van twee broers die opgroeien in een volkswijk. Jonathan gaat op zijn veertiende op seksuele ontdekkingstocht. Acht jaar later strijdt Stefan op zijn veertiende tegen de dood. Wat beide broers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jelle Brandt Corstius boeken
  E-book
  Jelle Brandt Corstius - As in tas

  Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht,… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • R.S. Korfmaker boeken
  R.S. Korfmaker - Cantor

  De oude vioolbouwer Aurélien Ricard heeft zijn leven gewijd aan een droom: het bijeen brengen van de beste violist en de meest bijzondere viool op aarde. Alleen het beste is goed genoeg om het mooiste muziekstuk dat uit het menselijk brein is voortgekomen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Kroes boeken
  Paul Kroes - Witkamps Waan

  De Amsterdammer Wouter Witkamp stapt uit zijn adviesbureau en verlaat de vastgoedwereld om te gaan schrijven. De ontmoeting met een studievriend, de in een ernstige cri-sis verkerende Benjamin Kroon, schokt hem, maar intrigeert hem ook. Wat heeft Kroon tot een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ingrid Vander Veken boeken
  Ingrid Vander Veken - Door de ogen van kinderen

  De ouders van Pinkie zijn Duits. Maar ze verhuisden naar Nederland. Daar is Pinkie in 1940 geboren. Zij vindt oorlog heel gewoon, ze kent niets anders. Maar steeds vaker gebeuren er ongewone dingen. Waarom keert haar vader niet meer terug? Waarom mag je met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marjolijn van Heemstra boeken
  Marjolijn van Heemstra - De laatste Aedema

  Loina Aedema is de laatste telg van een oud adellijk geslacht uit Friesland. Na de dood van haar ouders groeit ze op bij haar grootvader in Rotterdam, te midden van antieke erfstukken en portretten van voorouders. Als ze op een dag haar grootvader dood in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Charlotte Mutsaers boeken
  Charlotte Mutsaers - Kersebloed

  `Kersebloed, ik houd ervan, ik kan het wel drinken, schreef Joris Note bij verschijnen in 1990 in De Morgen. Het is een treffende reactie op een boek dat zowel erudiet als geestig en ontregelend is, en van een aanstekelijk plezier getuigt. `Wat is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Harry Vaandrager boeken
  Harry Vaandrager - Maskerade

  Na verhalenbundel Koprot in 2013 brengen de uitgeverijen het balanseer en In de Knipscheer met de roman Maskerade opnieuw uitdagend proza van Harry Vaandrager. De Leuvense hoogleraar literatuur en verhaaltheorie Bart Vervaeck schrijft: 'Maskerade is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Josiane Lefèvre boeken
  Josiane Lefèvre - Hoelang blijf je?

  Wanneer je de pedalen kwijt bent, begint een lange zoektocht naar nieuwe. En waar beter te zoeken dan in een ver, onbekend land. Maar zal de verte werkelijk rust brengen? Of enkel nieuwe vragen? Wat lijkt te starten als een banale conversatie tussen twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Leen Steen boeken
  Leen Steen - Heethoofd

  Deze roman vangt aan met een verhaal over een stel punkers uit Rotterdam dat naar Paradiso trekt voor een concert van Black Flag (de toenmalige band van Henry Rollins). In de beschrijving spat de adrenaline al snel van de pagina's en de lezer voelt bijna zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Elke Geurts boeken
  Elke Geurts - Ik nog wel van jou

  Het leven is een slechte film. Alleen daarom al is het zaak dat wij mensen er iets beters van maken.'Ik hou niet meer van je.' Met deze eenvoudige woorden loopt de man van E.G. haar leven uit. De nieuwe werkelijkheid lijkt slechts een nare droom, ook omdat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frank Gunning boeken
  Frank Gunning - Schuilplaatsen van Woody Gardiner

  Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werd in Vredesaktie-kamp Woensdrecht de infiltrant ‘Woody’ Gardiner ontmaskerd. Gardiner legde een bekentenis af: hij werkte voor de NSA, de DEA, de CIA, de BVD. De affaire ontwikkelde zich tot een splijtzwam in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Pieter Waterdrinker boeken
  Pieter Waterdrinker - Lenins balsem

  Pieter Waterdrinkers klassieker Lenins balsem is een zinderende schelmenroman zoals de Nederlandse letteren die maar weinig kent. Het verhaal speelt zich af begin jaren negentig. Het Sovjetrijk beleeft zijn nadagen. Miljoenen mensen staan voor lege winkels in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Giovanni Pavoncella boeken
  Giovanni Pavoncella - Jenna

  Rob heeft noodgedwongen het bedrijf van zijn vader overgenomen nadat hij is overleden, zijn moeder en zijn zus hadden dat aan hem gevraagd. Tijdens zijn werk in Zweden ontmoet hij Jenna en begint een relatie met haar waardoor hij met regelmaat haar kant op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Alex Boogers boeken
  Alex Boogers - Onder een hemel van sproeten

  2009. Amerika heeft zojuist zijn eerste zwarte president gekozen. Voor een korte periode lijkt er iets van hoop te ontstaan in de wereld, maar voor de zwarte Harvey is die ene dag precies hetzelfde als alle andere. In zijn troosteloze wijk vecht iedereen om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Harry Mulisch boeken
  Harry Mulisch - Paralipomena Orphica (set 10 ex)

  Het vergt even oefenen voordat je de titel van dit Literaire Juweeltje zonder haperen uit kunt spreken, maar het werk van Mulisch vergt nu eenmaal wat meer inspanning. Zijn schokkend eindigende verhaal 'Paralipomena Orphica', uit 1970, wordt ingeleid door een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Karel ten Haaf boeken
  Karel ten Haaf - Hemel en afscheid

  Ouwe punkpoëet wordt benaderd door dichtend hockeymeisje en besluit haar te nemen. Een liefdesgeschiedenis. Aldus de flaptekst van Hemel en afscheid. 'Waar gaat dit boek over?' 'Mijn midlifecrisis.' 'O jee.' 'Nee hoor, maak je geen zorgen. Er komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Ineke Riem boeken
  Ineke Riem - Rauw hart

  Een ode aan onze zintuigen Rugo Vlielander is geboren in de verkeerde tijd. De jonge kunsthistoricus verafschuwt alles wat modern is. Op zoek naar een plek waar hij ongestoord zijn proefschrift kan voltooien, komt Rugo terecht in een oud landhuis in het hart… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jeroen Van der Meulen boeken
  Jeroen Van der Meulen - Hertstranen

  Niets is wat het lijkt. Deze symbolistische roman draait om de eigenzinnige cijferaar Toxopeus, wiens leven wordt gedomineerd door een voorval in zijn jeugd. De lezer wordt meegesleurd in een sinistere wereld vol surrealistische scènes, waarin waan en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Ineke Berentschot boeken
  Ineke Berentschot - Waterstof

  Een vrouw dwaalt door niemandsland na de dood van haar geliefde. De oude man, G, sleurt haar het leven weer in. Zij verleiden elkaar tot nieuwe taal. In verstild en poëtisch proza schetst Berentschot het verleden tussen Jan en Ineke en het heden tussen G en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jantien van Driel boeken
  Jantien van Driel - Bickle

  Als Sabine de ontrouw van haar man ontdekt, wordt ze als een vuilniszak aan de dijk gezet. Noodgedwongen neemt ze afscheid van haar Rotterdamse luizenleventje. Ze blijkt behoorlijk creatief om de eindjes aan elkaar te knopen. Net als ze haar laatste spullen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jerry Goossens boeken
  Jerry Goossens - Tot bloed op het droge

  Ergens in de nabije toekomst. Na de definitieve Watersnoodramp probeert een kleine groep Nederlanders al enkele generaties een nieuw bestaan op te bouwen in noordelijk Afrika. Ze werken in de hasjteelt, drinken na de kerk op zondag hun jenever en kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Humphrey Dahlberg boeken
  Humphrey Dahlberg - Absurd

  Hij was de laatste die de straat overstak. Er volgde een klap, waarna een fiets door de lucht vloog. Er stapte een automobilist uit zijn auto, die verward om zich heen keek. Mensen snelden toe, een meneer aan de overkant van de straat die nog bij zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • C. Hermans boeken
  C. Hermans - In het krijt

  De spannende roman In Het Krijt vertelt het verhaal van Tom die gaat studeren in Parijs en daarna terugkeert naar zijn geboorteplaats Maastricht. Als kind speelde hij daar met zijn vrienden in het mergellandschap en ging op zoek naar het graf van d’Artagnan.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Debby Albers boeken
  Debby Albers - Thanda

  Sophie, een moderne vrouw van midden veertig, verlaat gedesillusioneerd met haar vier jonge kinderen een eenzaam, seksloos showhuwelijk. Eenmaal op zichzelf verlost ze zich uit haar geestelijke gevangenis en haar ingesnoerde zedige keurslijf. De sleutel tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95