Romans, novellen

 • Jan Vantoortelboom boeken
  Jan Vantoortelboom - Jagersmaan

  In ‘Jagersmaan’ laat Jan Vantoortelboom met groot stilistisch vernuft en bravoure zien waar de grenzen van de liefde van een ouder voor een kind liggen. Victor Vanheule moet zijn geboortedorp Elverdinge verlaten, door de armoede en de schande van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Loes Wouterson boeken
  Loes Wouterson - Groener gras

  ‘Groener gras’ van Loes Wouterson is een grappige en ontroerende liefdesroman. In ‘Groener gras’ gaat een vrouw vreemd, waarna ze haar eigen man beter leert kennen dan ooit. Ze wordt jaloers… op zichzelf. En neemt wraak. Je hebt het allemaal prima… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Felix Timmermans boeken
  Felix Timmermans - Pallieter

  Pallieter is misschien wel de meest succesvolle Vlaamse roman ooit. In ieder geval is het een juweel van hartveroverende spontaniteit waar de levensvreugde vanaf spat. Het heerlijke boek werd in vele talen vertaald en maakte Felix Timmermans (1886-1947) in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,49
 • M.J. Blom boeken
  M.J. Blom - Staarteter

  STAARTETER, een psychologische roman die leest als een thriller. De Holocaust, de Berlijnse Muur, New York 9/11 en opkomend rechts-extremisme vormen het decor voor het leven van gewone mensen.Voordat zij sterft, vertelt Leeba Winter haar oorlogsverhaal. Haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ronald Giphart boeken
  Ronald Giphart - Boterballentijd (set van 10)

  Niet minder dan gladweg geniaal is het fictieve verslag door Ronald Giphart van een historische gebeurtenis: de eerste passagiersvlucht van Amsterdam naar New York in mei 1946. Het verhaal geeft een schitterend beeld van Holland in de tijd rond het aflopen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Frank Colle boeken
  Frank Colle - Roekoe

  Roekoe moet een opstel schrijven voor school onder de titel: ‘Wie ben ik?’. Maar inderdaad, wie is Roekoe? We volgen hem doorheen het duivenhok met al zijn bewoners, op zoek naar zichzelf en naar wat hij van zijn leven wil maken. Tussen wensen en dromen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Alexandra Terlouw-van Hulst boeken
  Alexandra Terlouw-van Hulst - Eén vrouw, twee mannen

  Jeannet is zeer gelukkig met haar Artur en hun kinderen, totdat de toevallige vondst van een brief haar leven op z'n kop zet. Ze besluit een tijdje naar Parijs te gaan om afstand te nemen. Daar ontmoet ze Jester, met wie ze een affaire krijgt. Eenmaal weer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - Knielen op een bed violen (geïllustreerd)

  Op een beslissend punt in zijn volwassen bestaan heeft Hans Sievez een diep-religieuze ervaring; hij is ervan overtuigd voor een kort moment in direct contact met God te hebben gestaan. In de daaropvolgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Felicita Vos boeken
  Felicita Vos - Ravage

  Om haar zwangere zus te ontlasten én om het gemis aan kinderen te compenseren, neemt Charlotte Zwanenburg de hond van haar zus in huis. Direct na aankomst neemt de hond de benen. Het is het startsein van een koortsachtige zoektocht. Gaandeweg zoekt de hele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Semhar Abera boeken
  Semhar Abera - I GOT YOU

  De zevenentwintigjarige Eritrese Sara is op een housewarming als ze verliefd wordt op Gianluca, een charmante man die zijn leven op orde heeft, maar door haar vader al snel wordt gezien als crimineel. Wanneer het noodlot toeslaat en de moeder van Gianluca… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Patty Harpenau boeken
  Patty Harpenau - Het land van heimwee

  Een Joodse man wordt tijdens de razzia’s met zijn vrouw en kind uit huis gehaald. In 1945 keert alleen hij terug uit Auschwitz. Hij belt ontredderd aan bij het huis dat hij ooit moest verlaten. Een jonge vrouw opent de deur. Ze aarzelt, maar laat hem binnen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Aefke ten Hagen boeken
  Aefke ten Hagen - Tijdens kantooruren

  Wat weet ik eigenlijk weinig over mijn collega's, terwijl ik vijf dagen per week met ze doorbreng.'Malou werkt bij een doodgewoon kantoor, met leuke en minder leuke collega's, computerproblemen en onschuldige flirts. Wanneer een collega onder werktijd om het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maurits Wagenvoort boeken
  Maurits Wagenvoort - De dromers

  Zoals heden ten dage van jihadistisch en rechts-extremistisch terrorisme, hing in het fin de siècle voortdurend de dreiging van gewelddadig anarchisme in de lucht. In de roman De dromers (1900) beschrijft Maurits Wagenvoort de wederwaardigheden en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • T. Trolsky boeken
  T. Trolsky - Het einde van de eeuwigheid

  Op een herfstachtige dag wordt Henri Pafort door zijn vader naar het seminarie gebracht. Hij is 13 jaar oud en als de achterlichten van de oude Peugeot van zijn vader in het duister verdwijnen, zeult Henri zijn koffer met bezittingen het gebouw van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,98
 • Hetty Kleinloog boeken
  Hetty Kleinloog - Een goede kerst

  Voor de oudste buurtbewoonster van de Jordaan, door iedereen Krib genoemd omdat ze altijd kribbig is, kunnen de kerstdagen niet snel genoeg voorbij zijn. Maar haar buurmeisje Mia doet er alles aan om Krib een goede kerst te bezorgen. Een kerstverhaal over hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • John Vandekerckhove boeken
  John Vandekerckhove - Het verdrongen verhaal van een Vlaamse Waal

  'De wereld buiten onze muren evolueert traag van zwart-wit naar kleur op het televisiescherm in de refter. Vaak wil ik niet weten wat er aan de hand is. Het nieuws is altijd slecht. Voor televisiemakers is slecht nieuws goed nieuws, en goed nieuws slecht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ellen Verstrepen boeken
  Ellen Verstrepen - Kattentijd

  '‘Homo homini lupus,’ zei de Romeinse schrijver Plautus, maar hij had ongelijk. Mensen zijn geen wolven voor hun medemens, het zijn katten. We houden van de nacht en de jacht tot we een plek in de zon hebben gevonden en we spinnend indommelen. En als we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Eva Coolen boeken
  Eva Coolen - Het zeemonster of de zee

  ‘Ik ben hier om mijn moeder te helpen met haar verhuizing naar een klein appartement op de begane grond in het centrum van de stad, waar alles zacht en licht gaat worden. Er is niets ergs gebeurd en er is geen slecht nieuws. Ik ben alleen onder de tafel gaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Cremer boeken
  Jan Cremer - Canaille

  Na het einde van zijn relatie met topmannequin Loes Hamel balanceerde Jan Cremer een periode langs de rand van de afgrond, het ravijn van de liefde. In Amerika ontmoet hij de primaballerina van het New Yorks ballet. Zij wordt Jans nieuwe grote liefde. Hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Anne Moraal boeken
  Anne Moraal - Honden huilen niet

  Jin Kyoung groeit op in Noord-Korea als kind van een beroemd wetenschapper. Na zijn dood stort Jins wereld in en wil ze maar één ding: ontsnappen aan haar verdriet. Dan wordt ze uitverkoren om te gaan werken in het enige Noord-Koreaanse restaurant in Europa… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Willemijn van Dijk boeken
  Willemijn van Dijk - Het wit en het purper

  In ‘Het wit en het purper’ beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel. Willemijn van Dijk schreef eerder ‘Via Roma. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ferry Mingelen boeken
  Ferry Mingelen - Graven rond het Binnenhof

  Vrijwel dagelijks is Ferry Mingelen op het Binnenhof te vindenHet is al tientallen jaren zijn vaste werkplek. Daarvandaan doet hij verslag van het politieke nieuws. Maar over het Binnenhof en omgeving valt heel wat meer te vertellen dat de actuele politiek. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Margriet de Moor boeken
  Margriet de Moor - Van vogels en mensen

  Op een nacht beleeft een vrouw de moord, die haar tijdens kwaadaardige politieverhoren is aangepraat, als werkelijk door haar begaan. De ochtend daarop bekent ze. Ze wordt veroordeeld. Dit is de kern van een weefsel van gebeurtenissen waarin moord en doodslag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Tessa Kollen boeken
  Tessa Kollen - De mentor

  De Amerikaanse Internationale School is een exclusief instituut waar verwende expatkinderen een topopleiding krijgen. Hun moeders, in deze wereld altijd ‘de vrouw van’, houden zich bezig met de activiteiten op school in een poging invulling te geven aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Manon Duintjer boeken
  Manon Duintjer - We zijn verdwaald

  Hoe worden we wie we zijn? Komt er een moment dat we accepteren dat we niet altijd de antwoorden krijgen die we nodig hebben? Over de pogingen van een dochter en vader om nader tot elkaar te komen.Amsterdam eind jaren zeventig, terwijl yoga en de Oosterse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99