Romans, novellen

 • Theo Thijssen boeken
  Theo Thijssen - Het grijze kind

  Het grijze kind is een roman over een vroegwijs kind; een kind met de blik van een grijsaard; een kind dat al veel beleefd heeft; een kind met die onbestaanbare voorlijkheid van begrip. 'Met een ironische, onthullende blik ziet het grijze kind het dwaze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,49
 • John-Alexander Janssen boeken
  John-Alexander Janssen - Trocadéro

  Na de belangrijkste sollicitatie van zijn leven neemt Julian Perceval de trein naar Parijs, om een oude belofte in te lossen. Hij is niet op zoek naar vriendschap, maar ontwikkelt toch intensieve banden met zijn buurmeisje en met twee Nederlandse studenten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nescio boeken
  Nescio - Verzameld werk en nagelaten proza

  Iets meer dan honderd jaar na de bundeling Dichtertje – De uitvreter – Titaantjes verschijnt Nescio’s proza nu in een nieuwe, luxe uitgave. Van geen andere schrijver vonden de verhalen steeds opnieuw zo veel weerklankbij jonge lezers. Midden jaren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Ferry Mingelen boeken
  Ferry Mingelen - Graven rond het Binnenhof

  Vrijwel dagelijks is Ferry Mingelen op het Binnenhof te vindenHet is al tientallen jaren zijn vaste werkplek. Daarvandaan doet hij verslag van het politieke nieuws. Maar over het Binnenhof en omgeving valt heel wat meer te vertellen dat de actuele politiek. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Margriet de Moor boeken
  Margriet de Moor - Van vogels en mensen

  Op een nacht beleeft een vrouw de moord, die haar tijdens kwaadaardige politieverhoren is aangepraat, als werkelijk door haar begaan. De ochtend daarop bekent ze. Ze wordt veroordeeld. Dit is de kern van een weefsel van gebeurtenissen waarin moord en doodslag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Titia Muizelaar boeken
  Titia Muizelaar - Postzegelaffaire

  “Postzegelaffaire” is een verhaal vol intriges en drama, gebaseerd op enkele ware gebeurtenissen. De personen en de locaties zijn fictief gekozen.In de tachtiger jaren staat de postzegelbranche op zijn hoogtepunt. Tv-producent Tim Kelderman maakt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Wibo Kosters boeken
  Wibo Kosters - Radio Transzoeloe

  Een gehandicapte zendpiraat die droomt van prime time, een teleurgestelde vrouw op zoek naar de liefde van haar leven en een kantoormedewerker in opstand tegen het systeem. Tegen de achtergrond van een kleine Hanzestad worstelen deze drie mensen met hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul Sterk boeken
  Paul Sterk - Als engelen slapen

  Op 8 augustus 1996 verongelukte in Zweden een bus van de scouting uit Tungelroy. Vijf scouts en een begeleider kwamen om het leven, vier anderen overleefden met zware verwondingen. In de roman ‘Als engelen slapen’ vormt dit het vertrekpunt van een verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Huibert van der Meer boeken
  Huibert van der Meer - De laatste windloper

  Jules Marin komt uit een Frans Joodse circusfamilie. Zijn moeder stierf drie uur na zijn geboorte. De Marins zijn koorddansers, al generaties lang. Het verhaal gaat dat zij niet dansen op het koord, maar dat zij dit enkele centimeters boven het koord doen. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Een zomer apart

  Hans Vervoort behoort tot de schrijvers van het onnadrukkelijke, wat melancholisch-ironische proza dat in de Nederlandse literatuur al enige traditie heeft. Hij wordt algemeen erkend als een van de beste vertegenwoordigers van dit onderschatte genre. In 'Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • .Mister Jack. boeken
  .Mister Jack. - De Flamenco dans

  Dit is het vervolg op De Cellodrager. Een hilarische, hete roman, die zich afspeelt in een dorpje tegen de duinen van Kennemerland en in Spanje. Op zichzelf staand, maar het is leuker als je ook De Cellodrager hebt gelezen. Deel drie verschijnt medio 2020 aghw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Met stijgende verbazing

  Hans Derks heeft op zijn wang een grote wijnvlek, waar hij op school mee geplaagd wordt. Het maakt hem tot een teruggetrokken persoon. Als zesjarige oorlogswees is hij opgenomen in een pleeggezin, eerst in Indië, later in Nederland. Zijn pleegouders kozen hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jan van Tienhoven boeken
  Jan van Tienhoven - Zoethoud

  Liefdevolle doorkijkjes met een glimlach over een streng gereformeerd gezin rond de jaren zestig. Herkenning voor wie zo is opgegroeid en verwondering voor wie het niet kent. Een dyslectische jongen probeert zich vast te klampen aan de ware leer van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jack De Feyter boeken
  Jack De Feyter - De Achterstraat

  De Achterstraat is een fictieve vertelling met de binnenstad van Alkmaar als decor. Het verhaal speelt zich af in het laatste stuk van de Achterstraat, tussen Marktstraat en Koningsstraat. Hoewel dit stukje binnenstad van Alkmaar op circa honderd meter van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sarah Meuleman boeken
  Sarah Meuleman - De vondeling

  1968, de Isles of Scilly in de Atlantische Oceaan. Op een afgelegen strand doet de achtjarige Robin een macabere vondst. In de branding ziet ze een pop. Ze rent erheen en ontdekt dat het geen speelgoed is, maar een dode baby in een doek. Als ze haar moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Pjeroo Roobjee boeken
  Pjeroo Roobjee - Composteer mij

  Onze held annex huurmoordenaar Joe Beyls en zijn pijprokende vrouw Bernadette Pichegru rijden naar het zuiden en maken de oversteek naar een Caraïbisch eiland, waar dictator Conan Steppe de scepter zwaait. Bernadette wil dat Joe haar wreekt door Miltiades… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • M.M. Visser, R. Hulshof boeken
  M.M. Visser, R. Hulshof - RICHARD I

  Mary wil weten wat liefde is. Na een passieloos huwelijk zoekt ze de Liefde bij mannen die haar niets te bieden hebben. Dan ontmoet ze Richard. Hij vertelt haar hoe hij de wereld ziet en dan verandert alles. Ze praat elke maand met Richard over zaken als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paulien Cornelisse boeken
  Paulien Cornelisse - Taal voor de leuk DL

  dwarsligger 604 Paulien Cornelisse Taal voor de leuk ‘Een nieuw, meesterlijk taalboek van Paulien Cornelisse!’ – Matthijs van Nieuwkerk in DWDD Na de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets is het weer tijd voor Pauliens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Herman Keppy boeken
  Herman Keppy - Tussen Ambon en Amsterdam

  De op Ambon geboren gebroeders Tehupeiory behoren in 1907 tot de allereerste landskinderen van Nederlands-Indië die studeren in Holland – ze volgen de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. De oudste had toen al furore gemaakt als auteur van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Danielle Pasma boeken
  Danielle Pasma - Rode draden

  Wat doe je, als het verleden ineens weer heden wordt? Als de herinneringen uit een vorig leven zo sterk zijn, dat ze alles bepalen? Als blijkt dat je niet langer alleen het leven van een moderne vrouw leidt, maar ook dat van een ruige huurling uit een vorig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Weelen boeken
  Paul Weelen - Thuis

  Op zoek naar een beter bestaan besluiten May en Bertie te emigreren naar Canada. In 1953 verruilen ze Kloosterrade om in Calgary aan een gezin en een toekomst te bouwen. Al snel hebben ze een eigen huis, een eigen auto en May droomt van een eigen zaak. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • A.L.G. Bosboom-Toussaint boeken
  A.L.G. Bosboom-Toussaint - Majoor Frans

  Wat doe je als je plotseling een grote erfenis in je schoot geworpen krijgt, maar er is een lastige voorwaarde aan verbonden? Voor die vraag staat Leopold van Zonhoven. Hij is wettelijk niet verplicht aan de voorwaarde te voldoen, maar moreel...? Hij besluit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Wendy Brokers boeken
  Wendy Brokers - Leven met een leugen

  Een heerlijke roman vol liefde, vriendschap, geheimen, verdriet en humor Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Het Tekort

  De hoofdpersoon van deze roman, de ik-verteller Hans, is een markt- en opinie-onderzoeker van middelbare leeftijd. Na enkele jaren afwezigheid keert hij terug in het Amsterdamse milieu van marketing en reclame. Zijn huwelijk is stukgelopen, hij weet met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Cyriel Buysse boeken
  Cyriel Buysse - De biezenstekker

  De biezenstekker is het jongetje Julken, een bastaardkind dat door zijn moeder bijna wordt vermoord en dat zij laat verkommeren om de gunsten van haar uit de gevangenis teruggekeerde man, Cloet, voor zich terug te winnen. Cyriel Buysse (1859-1932) was een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,49