Romans, novellen

 • Hugo Claus boeken
  Hugo Claus - Het verdriet staat niet alleen

  Een gedurfde keuze door de biograaf. Ik ben geen autobiografisch schrijver,’ heeft Hugo Claus bij herhaling gezegd. Misschien wilde hij vooral verbergen hoezeer hij bij het schrijven uit eigen ervaringen putte. Dat hij met Louis Seynaeve in zijn magnum opus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Louise van Wassenaer boeken
  Louise van Wassenaer - Jean Cavalier's opstand in de Cevennen

  In 1702 waren in de Cevennen opstanden uitgebroken tegen de Hugenotenvervolgingen daar. Jean Cavalier werd een van de leiders van de Camisards, zoals de rebellen zich noemden. Hij vluchtte in 1704 naar Den Haag. De republiek was toen met een grote alliantie in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Marlies van Bouwel boeken
  Marlies van Bouwel - Voor het zeggen

  'Voor het zeggen' is een roman over de vriendschap tussen twee vrouwen die elkaar na twintig jaar terugvinden, op het moment dat Sara in de lokale politiek stapt. Ze krijgt hierbij de hulp van haar vroegere vriendin Liesbeth die na een gebroken relatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ingeborg Swart boeken
  Ingeborg Swart - Dennengeur en zonneschijn

  Is het platteland saai? De jonge biologe Dana merkt al snel iets anders. Nu ze een fijn plekje heeft gevonden om te settelen, is haar leven in korte tijd tot de nok toe gevuld. Ook de problemen stapelen zich vliegensvlug op. Zo is er de norse zakenman die ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henry Sepers boeken
  Henry Sepers - De aanwezigheid van Lara

  Kort nadat zijn vrouw hem heeft verlaten, vertrekt Otto Pardoen naar een gehucht in Frankrijk. Hij laat zich sturen door Lara, een kunstenares op wie hij verliefd is. Zijn verblijf in vlek A. moet een laatste gezamenlijk project worden, met Lara als regisseur.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Harry Vaandrager boeken
  Harry Vaandrager - Ik wordt

  'Ik wordt' is een nieuwe zwarte parel in het oeuvre van Harry Vaandrager. "Niks meer te zeggen. Geen doen. Klaar en uit. De brui eraan. Niets meer te zeggen. Mijn woorden zijn uitgedanst. Mijn tong verroest. Maar, er moet gesproken worden. Helaas. Desnoods met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Christophe Vekeman boeken
  Christophe Vekeman - Mensen als ik

  Christophe ‘Buck’ Vekeman was vierenveertig jaar toen hij besloot eindelijk, voor het eerst in zijn leven, tot een gemeenschap te willen behoren. Hij vond dat hij ‘nieuwe vrienden’ nodig had, mensen die eruitzagen, dachten en naar dezelfde muziek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Miriam de Vries boeken
  Miriam de Vries - Oorverdovende Stilte

  De zestienjarige Skye heeft schizofrenie. Tenminste, dat is haar verteld. Al haar hele leven hoort ze een stem, die haar vertelt wat ze moet doen, maar haar leven wordt er niet slechter door. Ze heeft een goede vriendin, met wie ze alles kan delen, ze heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Cas Raaijmakers boeken
  Cas Raaijmakers - Voetballer in de tuin van Epicurus

  ... Bro is een bescheiden jongen uit de provincie. Hij wordt opgevoed door zijn opa, omdat zijn vader en moeder daar niet toe in staat zijn. Op zeventienjarige leeftijd wordt hij profvoetballer om al na enkele wedstrijden getransfereerd te worden naar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Willem Frederik Hermans boeken
  Willem Frederik Hermans - De tranen der acacia's

  Arthur Muttah groeit op tijdens de Tweede Wereldoorlog. De grimmige sfeer thuis, de conflicten met zijn ouders en zuster, de ongrijpbaar verraderlijke wereld van oorlog en verzet: het brengt hem tot een uitzichtloze identiteitscrisis. Wrok, afkeer en duister… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alex Van Haecke boeken
  Alex Van Haecke - Nemo Depuis en het failliet van het mensenbrein

  Alex Van Haecke vertelt het merkwaardige verhaal van een man die, sinds nine-eleven, schuilgaat onder de naam Nemo Depuis. Dit verhaal is gestoffeerd met tal van zijdelingse, wat filosofische verhalen, stellingen en bedenkingen. Zelfs nu en dan met wat poëzie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Rita Verschuur boeken
  Rita Verschuur - XL De tweede moeder - grote letter uitgave

  Het is 1943. Kort nadat de moeder hen heeft verlaten, komt een jonge weduwe zich over vader en dochter ontfermen. Al snel wordt zij de tweede moeder voor de achtjarige Rita. In de loop der jaren worden in het nieuwe gezin nog twee kinderen geboren. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,85
 • Pauline Vijverberg boeken
  Pauline Vijverberg - Onder de vlinderboom

  Historische roman over herinneringen en familiegeheimen uit de BoerenoorlogDe tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Olivier Willemsen boeken
  Olivier Willemsen - Roza

  Olivier Willemsen debuteerde in 2014 met de onheilspellende roman Morgen komt Liesbeth. In zijn tweede boek geeft hij wederom blijk van zijn fascinatie voor duistere geschiedenis. Roza is gebaseerd op het waargebeurde, nooit opgeloste incident op de Djatlovpas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Lia Tilon boeken
  Lia Tilon - Archivaris van de wereld

  In 1908 drukt de Franse bankier Albert Kahn zijn jonge chauffeur Dutertre een hypermoderne camera in handen en draagt hem op te leren fotograferen. Kahn vertrouwt hem zijn ideaal toe: alle volkeren van de wereld in kleur te laten vastleggen, om zo zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Arthur Umbgrove boeken
  Arthur Umbgrove - Paradise village - grote letter uitgave

  Een vader en zijn elfj arige zoon trekken in een open Ford Mustang door het westen van Amerika. Het is niet zomaar een mannen-onderelkaarvakantie:de vader is op de vlucht voor de pers omdat de bank waarvan hij bestuursvoorzitter is, gered moet worden door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,45
 • Anne-Ginne Goemans boeken
  Anne-Ginne Goemans - Honolulu King- grote letter uitgave

  Innemend en gemoedelijk, zo staat de tachtigjarige Hardy - eigenaar van een Indische toko - bekend. Hij luistert naar de levensverhalen van zijn Indische klanten en draait met zijn oude vrienden hawaïmuziek.Ooit vormde Hardy met hen de legendarische Honolulu… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,60
 • Aly Freije boeken
  Aly Freije - De vloeivelden in

  'Oude vetes over erfscheidingen borrelden op in donker veenwater, gistend als het afvalwater op de vloeivelden bij de fabriek. Tijdens de campagne draaide de fabriek op volle toeren en lag er een ingedikte grauwe deken over de kanalen.' Anna, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Haye van der Heyden boeken
  Haye van der Heyden - IK!

  'Ik huil in bed met het licht nog aan. Gewoon, omdat ik het goed kan en omdat het gezond is de emoties te laten stromen. Ik begin met de techniek, puur fysiek, maar dan komt het op gang en gaat het vanzelf. Ik huil omdat het me ontroert hoe goed ik kan huilen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Peijnenburg boeken
  Paul Peijnenburg - Janssen

  Onwillekeurig gingen zijn ogen naar het kruisbeeld boven de deur. 'Help me,' prevelde hij, 'help me...' Ondanks dat hij met het geloof niet veel meer ophad, bekruiste Janssen zichzelf en hief zijn gevouwen handen in de richting van het corpus Christi. Precies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Thomas Verbogt boeken
  Thomas Verbogt - Als de winter voorbij is

  'Lees dit boek, het is van een ontroerende pracht.' Theo Hakkert Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Joost van Driel boeken
  Joost van Driel - Jaren van de tijger

  Patrick, een jonge onderzoeker aan de universiteit, wordt op straat in elkaar geslagen. Studente Ines schiet hem te hulp en brengt hem in contact met een geheimzinnige Chinese vechtkunst. Hij krijgt les van de charismatische dottore en sluit vriendschap met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Roland Derveaux boeken
  Roland Derveaux - Een kind in de kou

  Vol goede moed en hooggespannen verwachtingen breekt Raf Dewyze met pijnlijke jeugdervaringen en stort zich in de bruisende toekomst, met Lieve aan zijn zijde. Waar zij zich ook bevinden, het geluk straalt van hen af. Beroepsmatig zijn ze alle twee geplaatst.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - De bloemen van Jan Siebelink

  Jan Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuigen zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en planten. Op de achtergrond vertellen ze een eigen verhaal, de geschiedenis van de kwekerij, en uiteindelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Frank Gunning boeken
  Frank Gunning - Schuilplaatsen van Woody Gardiner

  Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werd in Vredesaktie-kamp Woensdrecht de infiltrant ‘Woody’ Gardiner ontmaskerd. Gardiner legde een bekentenis af: hij werkte voor de NSA, de DEA, de CIA, de BVD. De affaire ontwikkelde zich tot een splijtzwam in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99