Romans, novellen

 • Cees van den Hof boeken
  Cees van den Hof - Stafkaart van een niemandsland

  Hij stond bij het hek. Bewegingsloos als een afgeknotte boomstam. Zijn blik was vast op haar gericht. Ze aarzelde nauwelijks en liep in zijn richting. Hij bleek een van de militairen te zijn, die de vorige avond zo klunzig de vlag hadden gestreken, zag ze. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Eva Loesberg, Marina Wijn boeken
  Eva Loesberg, Marina Wijn - Alles is spel

  Sinds de bekentenis van Sal zit ik in een slechte film. Mijn telefoon staat roodgloeiend. Kranten, roddelprogramma’s: ze willen me allemaal interviewen, want ik heb jarenlang met en naast Sal gewerkt. Ik heb met hem gelachen, gedronken, me door hem in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marianne Grandia boeken
  Marianne Grandia - Lichtval

  ‘Lichtval’ van Marianne Grandia is een novelle over de kwetsbaarheid van liefde, die je aan het denken zet: wil ik gelukkig worden of een ander gelukkig maken? Na veertien jaar huwelijk staan Thijs en Jolanda niet langer naast maar tegenover elkaar. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Lykele Muus boeken
  Lykele Muus - We doen wat we kunnen

  Twee bevriende gezinnen met elk een dochter delen een vakantiehuisje aan zee. Na een tragisch ongeluk belanden de meisjes in het ziekenhuis. De ene ligt in coma, de ander mankeert niets. Maar als de verhoudingen volledig kantelen, worden de vier ouders onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marc Dedecker boeken
  Marc Dedecker - Fureri

  FURERI is het waargebeurd verhaal over het wedervaren van broeder Cyriel Wieme in Rwanda. In zijn drang de inwoners van Kisaro bij te staan, trotseerde hij elk risico. FURERI is gebaseerd op broeder Cyriels uitgebreid dagboek en vele getuigenissen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Joke van Leeuwen boeken
  Joke van Leeuwen - Bezoekjaren (set van 10)

  'Bezoekjaren' is gebaseerd op het ware verhaal van een Marokkaans gezin in Casablanca, in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw. De twee oudste jongens, die met veel andere jongeren vreedzaam actie voerden voor betere huisvesting en scholen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Sascha Fleurbaaij boeken
  Sascha Fleurbaaij - Nimmermeer

  Wanneer Sam, het laatst overgebleven gezinslid van Puck, doodziek blijkt te zijn, is er maar één optie: Puck moet direct op pad. ‘ij Gaat op een hachelijke zoektocht naar het enige medicijn dat Sam nog kan redden. Terwijl de wanhoop nabij is, de natuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Henk Staal boeken
  Henk Staal - De Superpositie

  Philip de Raat, hoogleraar geschiedenis, zit thuis. Hij is geschorst door Agnes de Heer, bestuursvoorzitter van de universiteit waar Philip werkt. Agnes neemt het Philip kwalijk dat hij zonder overleg vooraf heeft deelgenomen aan een televisiedebat over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dietske Geerlings boeken
  Dietske Geerlings - In het oog een blik van de wolf

  Terwijl iemand ‘La Follia’ van Corelli speelt, ontspoort het sprookje van Roodkapje en loopt Catharyncken, een leerling van de vijfde klas, zich verloren in de wereldliteratuur, maar ook in de ogen van de mensen om haar heen, vooral in die van Jan en Jonas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Richard Schoens boeken
  Richard Schoens - Coming out

  Deze bundel bevat de novelle Coming out, geschreven in 1988, en een aantal artikelen (1989-1990) uit het toenmalige verenigingsblad van het COC. "Grappig dat er bij bruiloften eigenlijk alleen mannen met vrouwen aan te pas komen, bedacht Daniël. En hij voelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hans Münstermann boeken
  Hans Münstermann - De populist

  Schrijfster Anita Koetsier mag als fly on the wall mee met de verkiezingscampagne van James Moreau, de nieuwe leider van een rechtse splinterpartij. Met een zeer simpel programma schiet hij als een komeet omhoog in de peilingen. Wat spreekt de mensen zo aan in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Geertje Paaij boeken
  Geertje Paaij - Geluk zit in een fotodoos

  Moeders vertellen dochters familieverhalen. Het verhaal van schippersvrouw Elisabeth Zeeders begint in 1899 als een woeste Noordzee haar man en zoon meesleurt en zij later aanspoelen in de haven van Harlingen. Elisabeth blijft op Terschelling achter met vijf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Annie M.G. Schmidt boeken
  Annie M.G. Schmidt - Moeder, loop toch niet zo mank

  ‘De moeder de vrouw’ is een thema dat net zo veelzijdig is als er moeders en vrouwen zijn, met een leger aan literaire moeders, van wie Annie M.G. Schmidt misschien wel de bekendste en meest tegendraadse van Nederland is. In Moeder, loop toch niet zo mank… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Annemarie Haverkamp boeken
  Annemarie Haverkamp - De achtste dag

  In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Renée Brouwer boeken
  Renée Brouwer - Alles komt goed

  Alle badgasten om ons heen op het Spaanse strand hebben totaal geen idee wat er gaande is. Het enige wat zij zien, is een leuk en gelukkig gezin met twee vrolijke, drukke jongens. Het liefst schud ik ze allemaal door elkaar en schreeuw ik ze één voor één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Esther Teunissen boeken
  Esther Teunissen - Duimkruid

  Een oer-Hollandse historische thriller die speelt rond het Binnenhof, waar ook in de 16de eeuw dingen gebeurden die het daglicht niet konden velen. 1525, Den Haag, in en om het Binnenhof, centrum van macht en recht. Een moord, een vijftienjarige verdachte, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Désanne van Brederode boeken
  Désanne van Brederode - Wonderlamp

  Oktober 2017. De verteller en haar zoon maken een korte reis naar de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Al op de eerste avond in Bethlehem ontmoeten ze Aladdin in een souvenirwinkel. Hij doet alsof hij hen al verwachtte en stelt voor om hun gids te worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Felix Timmermans boeken
  Felix Timmermans - Pallieter

  Pallieter is misschien wel de meest succesvolle Vlaamse roman ooit. In ieder geval is het een juweel van hartveroverende spontaniteit waar de levensvreugde vanaf spat. Het heerlijke boek werd in vele talen vertaald en maakte Felix Timmermans (1886-1947) in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,49
 • Cobi van Baars boeken
  Cobi van Baars - Over het krakende ei

  In ‘Over het krakende ei’, slaat ‘Cobi van Baars’ in haar tweede roman van, overtuigend een brug tussen beeldende kunst en literatuur. Voor de sociaal onhandige Saar, dochter van een afwezige vader en een hardvochtige moeder, is schilderen het baken in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Carla de Jong boeken
  Carla de Jong - Geheim leven

  Met ‘Geheim leven’ duikt Carla de Jong diep in de huiveringwekkende geschiedenis van haar eigen familie. ‘Geheim leven’ van Carla de Jong is de Nederlandse ‘Anna, Hanna en Johanna’. Wordt leed doorgegeven van generatie op generatie of is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kaat De Kock boeken
  Kaat De Kock - Daar gaat de bruid

  Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Miriam Guensberg boeken
  Miriam Guensberg - Vrachtbrief

  Ooit vocht de Poolse Myron Kaminski bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkt hij voor een geheim secretariaat van het Vaticaan, waar hij op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen ontwrichte jeugd. Hij wordt Nederlander en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Almar Otten boeken
  Almar Otten - Gevallen engelen

  Vijf studenten wonen in een vervallen landhuis. Hun mysterieuze buurman, een filosoof, daagt hen uit om op zoek te gaan naar de waarheid. De twee vrouwen en drie mannen laten zich meevoeren in confronterende experimenten over waarheid, jeugdtrauma's en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marente de Moor boeken
  Marente de Moor - De schone slaapster in het bos van Zarja (set van 10)

  Laat u als lezer niet misleiden door het feit dat het verhaal 'De schone slaapster in het bos van Zarja' uit een verhalenbundel komt die 'Gezellige verhalen' heet. Deze schone slaapster leeft in een mistroostige omgeving waar niks gezelligs aan is. De Sovjet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Maurits Wagenvoort boeken
  Maurits Wagenvoort - De dromers

  Zoals heden ten dage van jihadistisch en rechts-extremistisch terrorisme, hing in het fin de siècle voortdurend de dreiging van gewelddadig anarchisme in de lucht. In de roman De dromers (1900) beschrijft Maurits Wagenvoort de wederwaardigheden en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50