Romans, novellen

 • Freek van Kraaikamp boeken
  Freek van Kraaikamp - Elitepauper

  Hij is een charmante allemansvriend. Op jonge leeftijd maakt hij pijlsnel carrière en beheert hij al snel miljoenenvermogens. Maar zijn leven in de betonjungle knijpt langzaam alle vreugde uit hem. Zijn enige redding is het stadion, de weekenden met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anton Michels boeken
  Anton Michels - De stad trilt

  'De stad trilt' vertelt het verhaal van een dag in het leven van Andreas. Nu zijn verplichtingen als student zijn weggevallen aan het begin van de zomer, is hij vrij om te doen wat hij wil. Zijn jeugdvriend Torben is net terug uit een instelling. Ze trekken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Harry Vaandrager boeken
  Harry Vaandrager - Ik wordt

  Een nieuwe zwarte parel van Harry Vaandrager! 'Heb geen fut voor verzet. Waarom mij verweren? Dus vooruit, zal over mijzelf vertellen. Maar met tegenzin. En, heel graag, stel niet zoveel vragen, ze lopen mijn antwoord voor de voeten. Waarschuw u echter op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anna Lascaris boeken
  Anna Lascaris - Gestolen toekomst

  Bertha, een kreupel meisje, ziet op een nacht vanuit haar slaapkamerraam mensen met zware balen de lege boerderij naast haar ingaan. Als ze weg zijn, gaat ze op onderzoek uit en vindt ze in de stal van de boerderij zes balen met geld. Wanneer het vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Coen Theelen boeken
  Coen Theelen - Opgang

  Je kunt je bij het idee of begrip 'opgang' makkelijk een letterlijke of tijd-ruimtelijke voorstelling bedenken maar als je er een beetje bij stilstaat, ook een sociale, morele en eventueel zelfs spirituele. Concreet echter: Een man van begin zestig gaat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ferdy Karto boeken
  Ferdy Karto - Onze Mooie Zonden

  "Alledaagse mensen die in alle onwetendheid de hoofdrolspeler spelen in hun eigen kroniek. Het zijn gehaaide ouders, manipulerende reizigers, inhalige hulpverleners, verbeten revolutionairen en moordlustige bakvrouwen die zich geconfronteerd zien met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,49
 • Frans Gillis boeken
  Frans Gillis - Levenslang

  'Levenslang, of een vertelling met een voorlopig einde'In dit 4e boek van de Antwerpenaar Frans Gillis maken we kennis met Ronald, een oudere man die na de dood van zijn vrouw zijn intrek neemt in een serviceflat. Daar kijkt hij terug op zijn leven en haalt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Carine Sarvaas boeken
  Carine Sarvaas - De vluchteling uit Mechelen

  Deze novelle geeft invulling aan het leven van drie generaties Nederlandstalige burgers in de zestiende eeuw. De eerste generatie groeit op in het verstedelijkte, rijke Europa waar vrede heerst. In vooruitstrevende kringen van Engeland tot Venetië, is men… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Adriaan van Dis boeken
  Adriaan van Dis - In het buitengebied - grote letter uitgave

  In het Buitengebied is een roman over alleen wonen Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Herman Koch boeken
  Herman Koch - Eten met Emma

  De hoofdpersoon van Eten met Emma krijgt te horen dat hij als herkenbaar personage is opgevoerd in een inmiddels beroemd geworden boek. Een vroegere vriendin heeft het tot bestsellerauteur geschopt, een carrière die hij eigenlijk voor zichzelf had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Mark Boog boeken
  Mark Boog - Café De Waarheid

  Jim slijt zijn avonden in Café De Waarheid, een plek waar geen regels gelden, behalve 'die van de gewoonte'. Een plek waar hij dagelijks zijn oude schoolvrienden Bertus, Tanja en Steven treft, waar ze bier drinken, veel bier, en praten over weinig. Na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marlies Allewijn boeken
  Marlies Allewijn - De meid

  De Zeeuwse Neeltje Lokerse deed begin 20ste eeuw iets revolutionairs: ze nam als dienstbode wraak op haar werkgever, de vader van haar bastaardkind. Midden op het Binnenhof schoot ze de man neer, met als doel aandacht te vragen voor het onrecht dat vrouwelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marie Kessels boeken
  Marie Kessels - Veldheer Banner

  Nog voor zijn vijftigste kreeg universitair docent Saul Banner de diagnose parkinson. Sindsdien heeft hij een onbestendig leven geleid. We zien hem hier midden in de chaos van zijn ziektegeschiedenis, vol verlangen naar een toekomst waarin het vertrouwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jan Heutink boeken
  Jan Heutink - Van oude mannen

  Wetenschappers spiegelen ons een steeds langer durend leven voor. Maar, afgezien van ethische vragen daarover, moeten wij dat willen? Hoofdpersoon van deze roman, de tachtigjarige Mark Verviers, heeft daar zijn twijfels over. Met zeven andere oude mannen heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Peter Verhelst boeken
  Peter Verhelst - Voor het vergeten

  Totaal onverwacht overlijdt de moeder van Peter Verhelst. Hij is getuige van de rouw van zijn vader en probeert daarbij ook zelf een weg te vinden in een proces vol rauw-realistische, mythische, zintuiglijke, essayistische en poëtische verhalen. Haast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hella de Jonge boeken
  Hella de Jonge - Hartschade

  In ‘Hartschade’ vindt Hella de Jonge zichzelf terug in een ziekenhuis aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Eva De Groote boeken
  Eva De Groote - Na de regen

  Siri's moeder verongelukte toen ze op een nacht in de regen met haar fiets naar huis reed. Sindsdien leeft Siri alleen en is ze als de dood voor onweer. Pas wanneer ze als geluidsontwerper een eigen studio opent in Brussel, krijgt haar leven weer zin. Als ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • J.T.B. Jansen boeken
  J.T.B. Jansen - Waan en Willekeur

  'Waan en willekeur' is een aangrijpende verhalenbundel waarin zes verschillende momenten uit de Tweede Wereldoorlog worden geschetst. De lezer maakt niet alleen kennis met de kille Nederlandse soldaat uit het openingsverhaal 'Voorbij de catacomben', de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Owen Donkers boeken
  Owen Donkers - Dryocopus

  Een jonge Nederlandse schrijver vestigt zich in Frankrijk, samen met zijn vrouw. Zijn baan in Nederland heeft hij opgezegd, voortaan kan hij zich volledig aan de literatuur wijden. Maar bij gebrek aan inspiratie besteedt hij zijn tijd voornamelijk aan een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Lijmen/Het Been

  De jonge en onbezonnen Laarmans leert de gehaaide Boorman kennen. De twee mannen smeden een pact en Laarmans laat zich overtuigen om zijn naam te veranderen in Teixeira de Mattos. Samen geven ze het Wereldtijdschrift uit, voluit Algemeen Wereldtijdschrift voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mirthe van Doornik boeken
  Mirthe van Doornik - Moeders van anderen

  Een buitenwijk in de jaren negentig. Nico en Kine hebben eigen regels om de wereld bij elkaar te houden. Altijd in de voorste metrowagon staan, altijd een groene trui dragen op donderdag. Maar de belangrijkste regel: nooit praten over hun moeder, nooit over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aafke Romeijn boeken
  Aafke Romeijn - Concept M

  In het jaar 2020, in een Nederland dat sterk lijkt op het onze, leeft Hava, een vijfentwintigjarige vrouw. Haar haren zijn grijs, haar huid is doorschijnend, haar ogen zijn diepzwart. Ze lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joke van Leeuwen boeken
  Joke van Leeuwen - Hier

  Hier is het huis aan de grens waar Stamvader woont. Van generatie op generatie lijkt het leven in het naburige dorp onveranderlijk, de mensen vieren er jaarlijks hun feesten. Stamvader is van elders gekomen om de grens te bewaken, en voert alles volgens de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Martin Schouten boeken
  Martin Schouten - Schilderswijk

  'Stel ik bekeer me tot het geloof in kabouters en ik radicaliseer, hoe kom ik dan aan een wapen?'Inspecteur Max Drooglever moet een zaak oplossen in de Haagse Schilderswijk en begeeft zich in de wondere wereld van gelovigen in een opperwezen. Aan zijn zijde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Carl Slotboom boeken
  Carl Slotboom - De man die zich mijn vader noemde

  Als zijn moeder gestorven is wordt Paul, naast de mishandelingen die hij al jarenlang ondergaat, door zijn vader ook nog eens seksueel misbruikt. Door ingrijpen van zijn klassenleraar wordt hij geplaatst in een gezinsvervangend tehuis. Hier openbaren zich de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95