Romans, novellen

 • Jan Cremer boeken
  Jan Cremer - Sirenen

  In de donkere winterse dagen van 1959 ontmoeten een onbekende West-Friese verpleegster en een schilderende rebel elkaar in het Amsterdamse uitgaansleven. Het is liefde op het eerste gezicht en voor beiden meteen een lotsbestemming. Vijf jaar later zijn ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • C. Slotboom boeken
  C. Slotboom - De man die zich mijn vader noemde

  Als zijn moeder gestorven is wordt Paul, naast de mishandelingen die hij al jarenlang ondergaat, door zijn vader ook nog eens seksueel misbruikt. Door ingrijpen van zijn klassenleraar wordt hij geplaatst in een gezinsvervangend tehuis. Hier openbaren zich de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Claudia Vanzegbroeck boeken
  Claudia Vanzegbroeck - Zwoele ritmes

  Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste vrienden Dan en Rebecca, betrapt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Liesbeth Ziedses des Plantes boeken
  Liesbeth Ziedses des Plantes - Het huis op de heuvel

  De Hongaarse Eva komt in 1957 als pleegkind naar Bloemendaal. Omdat haar Joodse ouders zwaar geleden hebben onder de Holocaust, is zij belast met het 'tweede generatie trauma'. Mede door de verwijdering van haar ouderlijk huis groeit haar bindingsangst, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Oscar Wilde boeken
  Oscar Wilde - Het Granaatappelhuis

  Het Granaatappelhuis (oorspronkelijke titel: A House of Pomegranates) is een collectie sprookjes. De bundel verscheen in 1891 en was de opvolger van een eerdere sprookjesverzameling, The Happy Prince and Other Tales, uit 1888 (In de Nederlandse uitvoering te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Serge Simonart boeken
  Serge Simonart - Verlangen

  Twee mensen verlangen naar elkaar.Dat passionele verlangen wordt des te feller omdat ze beiden immobiel zijn na een onverwachte hersenbloeding.De geliefden zijn overgeleverd aan de grillen van het verplegend personeel, en verlangen is al wat rest, want alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jan Veenstra boeken
  Jan Veenstra - De secondant

  Oom Jan is een bijzondere man. Niet gek, maar een aparte. Hij is boekhouder bij een christelijke reisvereniging, vrijgezel en verdienstelijk schaker in clubverband. Volkomen onverwacht krijgt hij de kans secondant te worden van een Nederlandse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Arjen Van Veelen boeken
  Arjen Van Veelen - Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken

  Een jonge schrijver reist af naar Alexandrië met in zijn koffer de boeken van zijn overleden vriend Tomas. Hij wil deze boeken vereeuwigen door ze in een kast in de beroemde Bibliotheek van Alexandrië te zetten. Tegelijk gaat hij op zoek naar de tombe van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Stephan Enter boeken
  Stephan Enter - Grip + Spel DL

  dwarsligger 482 Stephan Enter Grip en Spel (2 in 1) In Grip maakt een reünie veel los bij vier alpinisten die in hun studententijd samen hebben geklommen in Noorwegen. Grip gaat over vriendschap, over reizen, over zelfinzicht, over vergankelijkheid en over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Johan Bordewijk boeken
  Johan Bordewijk - Vals

  Eva is een succesvolle jonge vrouw die als wethouder in Rotterdam havenbaronnen, industriëlen en directeuren om haar vinger weet te winden. Haar naam - Evert voor intimi - zoemt al rond in de wandelgangen van Den Haag. Toch loopt niet alles zoals ze wil. Haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jessica Daniëls boeken
  Jessica Daniëls - Eva

  Eva is niet zoals een ander. Op haar eenentwintigste heeft ze eindelijk een manier gevonden om te leven met haar 'label'. Of tenminste, dat dacht ze.Wanneer haar steunpilaren Ben en Sara dreigen weg te vallen, verliest ze haar grip op de werkelijkheid en komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ingrid Hardonk boeken
  Ingrid Hardonk - Moederband

  Tijdens de begrafenisdienst leest Inge het 'in memoriam' van haar moeder. Twee kantjes beschrijven in een wimperslag het leven van Maartje. Tussen de regels liggen de herinneringen van zoveel jaren. Een mensenleven, waarin situaties niet meer zijn terug te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Tomas Murris boeken
  Tomas Murris - Broederplicht

  Broederplicht Met veel liefde en de beste intenties voeden we ze op, onze kinderen. Desondanks heeft bijna iedereen een groot deel van zijn leven nodig om zijn opvoeding weer te boven te komen. En dan begint de ware zoektocht, waarbij alle obstakels en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marga Claus boeken
  Marga Claus - Completen

  In het midden van de twintigste eeuw is er in de Braziliaanse leprakolonie sprake van wonderlijke Maria-verschijningen, flesjes miswijn die spontaan overstromen en ernstig zieke mensen die zomaar genezen. De nuchtere Bolswarder pater Rogatus Hoogma probeert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Hans van Cuijlenborg boeken
  Hans van Cuijlenborg - Het stinkende goud

  Michael Hemmers is een jongen uit het Oost-Duitse Görlitz. Te midden van de gruwelijke oorlogshandelingen van de Dertig- en Tachtigjarige Oorlog wordt hij naar Amsterdam gestuurd met een manuscript van Jacob Boehme. De boeken van de protestantse filosoof en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Een Ontgoocheling

  De Keizer is een sigarenfabrikant, maar geen erg succesvolle. Klanten kopen zijn sigaren vooral uit beleefdheid. Als voorzitter van de kaartclub De Lustige Whistspelers denkt hij meer aanzien te genieten, tevergeefs. Al zijn hoop is dan maar gevestigd op zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Arjen van Meijgaard boeken
  Arjen van Meijgaard - We hebben alles bij ons. Roman

  De roman We hebben alles bij ons is het prozadebuut van Arjen van Meijgaard en verschijnt als vierde uitgave in de Extazereeks van het literair tijdschrift Extaze, uitgegeven door Uitgeverij In de Knipscheer. De relatie tussen Victor, de ik-figuur in We hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Astrid Nijgh boeken
  Astrid Nijgh - Varen met de Jonge Jacob - Lennaert en ik op de Urker kotter 114

  Astrid Nijgh over Varen met de Jonge Jacob - Lennaert en ik op de Urker kotter UK 114: 'De dinghy aan boord is de redder in nood, inclusief scheepsbeschuit. Gelukkig nooit gebruikt of geconsumeerd. Ons schip heeft ons geborgenheid en een zee van ervaring… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Renate Dorrestein boeken
  Renate Dorrestein - Zeven soorten honger DL

  dwarsligger 490 Renate Dorrestein Zeven soorten honger In een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust proberen maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo's kwijt te raken. Voor de gasten staat er veel op het spel: ze mogen pas weg als ze hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Theo Thijssen boeken
  Theo Thijssen - De zwembadpas

  Zeg je Theo Thijssen, dan zeg je Kees de jongen. Maar hij schreef uiteraard veel meer, van dezelfde hoge kwaliteit, zo'n 2500 pagina's in zijn Verzameld werk. Als onderwijzer publiceerde hij zijn eerste artikelen, verzen en literaire schetsjes in Baknieuws,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Louis Couperus boeken
  Louis Couperus - Noodlot

  Lees Noodlot van Louis Couperus en je proeft een dreiging die nooit wordt afgemaakt en herinnert aan het onheil uit een roman noir of een Scandinavische thriller. Ongewis is waar het gevaar vandaan komt, maar het is onmiskenbaar dat niemand iets heeft te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Monica Vanleke boeken
  Monica Vanleke - Take away Kim

  Antwerpen, 1980. Eerste liefde. Als Monica de knappe Henri ontmoet kan ze amper geloven dat hij interesse in haar toont. Negentien jaren van tanden bijten en binnen blijven zitten erop. Eindelijk kan haar leven beginnen. Ze laat zich door hem tot Kim omdopen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bastiaan de Wit boeken
  Bastiaan de Wit - Prinses Lolly

  Bastiaan de Wit is leraar aan een grote scholengemeenschap in het westen des lands. Prinses Lolly, zijn debuut, vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal van een sterfgeval dat zich voordeed op de eerste school waar hij ooit werkzaam was, dat hem zijn baan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Eerlijk is vals

  Wat doe je als je naaste collega beschuldigd wordt van seksuele intimidatie op de werkvloer? En je tegelijk te horen krijgt dat je mogelijk een Indonesisch halfzusje hebt? Precies, dan begin je aan een dubbele zoektocht naar de waarheid. Maar wil je die wel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • André Platteel boeken
  André Platteel - Net veertien

  Net veertien, Platteels tweede roman, is het confronterende portret van twee broers die opgroeien in een volkswijk. Jonathan gaat op zijn veertiende op seksuele ontdekkingstocht. Acht jaar later strijdt Stefan op zijn veertiende tegen de dood. Wat beide broers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95