Romans, novellen

 • Coen Theelen boeken
  Coen Theelen - Opgang

  Je kunt je bij het idee of begrip 'opgang' makkelijk een letterlijke of tijd-ruimtelijke voorstelling bedenken maar als je er een beetje bij stilstaat, ook een sociale, morele en eventueel zelfs spirituele. Concreet echter: Een man van begin zestig gaat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Frans Gillis boeken
  Frans Gillis - Levenslang

  'Levenslang, of een vertelling met een voorlopig einde'In dit 4e boek van de Antwerpenaar Frans Gillis maken we kennis met Ronald, een oudere man die na de dood van zijn vrouw zijn intrek neemt in een serviceflat. Daar kijkt hij terug op zijn leven en haalt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Saskia De Coster boeken
  Saskia De Coster - XL Wat alleen wij horen - grote letter uitgave

  Melanie is een alleenstaande moeder die vastbesloten is niet meer over zich heen te laten lopen. Claus wil zijn moeder helpen en roept de hulp in van zijn vrienden uit het dierenrijk. George verliest zijn grip op de dingen en zoekt houvast bij zijn vrouw en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,75
 • Ferdy Karto boeken
  Ferdy Karto - Onze Mooie Zonden

  "Alledaagse mensen die in alle onwetendheid de hoofdrolspeler spelen in hun eigen kroniek. Het zijn gehaaide ouders, manipulerende reizigers, inhalige hulpverleners, verbeten revolutionairen en moordlustige bakvrouwen die zich geconfronteerd zien met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,49
 • Ellen de Bruin boeken
  Ellen de Bruin - Onder het ijs

  Het is 2004. Een groep klimaatwetenschappers doet onderzoek op een schip in het Noordpoolgebied. Een van hen is Bas Fretz, een bijna-volwassen vrouw van 21 die nog met Lego speelt. Zij is mee in plaats van haar hoogleraar, Reinier, nadat die onverwacht is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Louise O. Fresco boeken
  Louise O. Fresco - De idealisten

  De idealisten vertelt het verhaal van dokter Benjamin Marcus en zijn jonge, gehandicapte patiënt Ndidi op een afgelegen missiepost, tegen de achtergrond van een overweldigende natuur, een mythische rivier en dreigende droogte. Dr. Marcus, zelf kind van joodse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martijn Neggers boeken
  Martijn Neggers - Spoetnik

  Op zijn tweeëndertigste verhuist Joris van de Werff, een Amsterdamse docent mens en maatschappij, voor werk en wonen naar de Spoetnikstraat in het Brabantse Helmond-Noord. Daar stuit hij op weerzin en argwaan, want als Helmonders ergens een nóg grotere hekel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mark Verwiel boeken
  Mark Verwiel - Enkele reis naar Oyster Island

  Michael Parker. Een 21 jarige jongen uit Londen, die door foute vrienden een bekende naam bij de politie is geworden. Als zijn vrienden hem met drugs naar Dubai sturen, wordt hij na een aanhouding aan zijn lot over gelaten. De situatie wordt nog erger als de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wessel te Gussinklo boeken
  Wessel te Gussinklo - Het engeltje

  De hoofdpersoon van deze novelle is een drieëndertigjarige schrijver. Het schrijven wil niet meer lukken en hij zoekt verpozing in het caféleven van nachtelijk Amsterdam. Op een zomernacht ontmoet hij een beeldschone vrouw met haar afschrikwekkende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • J.T.B. Jansen boeken
  J.T.B. Jansen - Waan en Willekeur

  'Waan en willekeur' is een aangrijpende verhalenbundel waarin zes verschillende momenten uit de Tweede Wereldoorlog worden geschetst. De lezer maakt niet alleen kennis met de kille Nederlandse soldaat uit het openingsverhaal 'Voorbij de catacomben', de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Susan van Eyck boeken
  Susan van Eyck - Mijn beeld van jou

  Susan van Eyck debuteert met ‘Mijn beeld van jou’ een feelgoodroman voor de fans van Jojo Moyes, John Green en Chantal van Gastel. Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Persis Bekkering boeken
  Persis Bekkering - Een heldenleven

  Igor, of igor zoals hij zelf beweert, is een held. Hij kan alles, en wat hij nog niet kan leert hij sneller dan iedereen. Een uitzondering, die zichzelf niettemin genereus met de wereld deelt. Iedereen wil in de buurt zijn van deze levende legende. Hij is,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martin Schouten boeken
  Martin Schouten - Schilderswijk

  'Stel ik bekeer me tot het geloof in kabouters en ik radicaliseer, hoe kom ik dan aan een wapen?'Inspecteur Max Drooglever moet een zaak oplossen in de Haagse Schilderswijk en begeeft zich in de wondere wereld van gelovigen in een opperwezen. Aan zijn zijde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Carl Slotboom boeken
  Carl Slotboom - De man die zich mijn vader noemde

  Als zijn moeder gestorven is wordt Paul, naast de mishandelingen die hij al jarenlang ondergaat, door zijn vader ook nog eens seksueel misbruikt. Door ingrijpen van zijn klassenleraar wordt hij geplaatst in een gezinsvervangend tehuis. Hier openbaren zich de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jorinde Eggenhuizen boeken
  Jorinde Eggenhuizen - Uit het web

  Over narcisme wordt veel gesproken, maar wat het precies is en hoe een narcist te werk gaat, weten veel mensen niet. Deze roman gaat over een vrouw, die in het web van een narcist wordt gevangen. Wat in het begin een aaneenschakeling was van geluk, aandacht en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ewout Storm van Leeuwen boeken
  Ewout Storm van Leeuwen - De nazaten van Atla Inca

  Volgens legenden van Surinaamse Indianen komen zij uit het westen en zijn de nazaten van Inca stammen. Dit heeft de auteur geïnspireerd om de aangenomen broers van Pijljongen - Quetzl de pijlverstomde - Trio en Arowak te noemen en hun zusje Caribi, naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wessel Noordeling boeken
  Wessel Noordeling - Als gegoten

  Op de dag dat de hond sterft, begint voor Celeste een periode waarin ze alles lijkt kwijt te raken. Met humor, lef en doorzettingsvermogen tracht ze zich, bijna letterlijk, door deze tijd heen te slaan. Het geld raakt op, het huis moet verkocht worden en werk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Polly Heyrman boeken
  Polly Heyrman - Jeneverdagen

  Jeneverdagen Antoon Halsma, een oudere man, is verliefd op zijn nieuwe buurvrouw. In zijn gedachten zal ze snel de zijne zijn. Antoon kampt echter met zware schuldgevoelens ten aanzien van zijn overleden echtgenote Marijke en zijn zoon Kenny. Bij een glas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,09
 • Inge Nicole boeken
  Inge Nicole - Capgras

  Is het mogelijk om jezelf vorm te geven? Juliet, een beeldend kunstenaar meent van wel als zij zich in Heiland vestigt, een vrijplaats voor artiesten en paria's. Wanneer plotseling haar zus Gusta en de, inmiddels volwassen geworden, jongen Boy verschijnen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - XL Margje - grote letter uitgave

  Ruben Sievez, de zoon uit Knielen op een bed violen, is in Margje een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton.Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, op een dag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,25
 • Lia Tilon boeken
  Lia Tilon - Archivaris van de wereld

  In 1908 drukt de Franse bankier Albert Kahn zijn jonge chauffeur Dutertre een hypermoderne camera in handen en draagt hem op te leren fotograferen. Kahn vertrouwt hem zijn ideaal toe: alle volkeren van de wereld in kleur te laten vastleggen, om zo zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Louis Couperus boeken
  Louis Couperus - Noodlot

  Lees Noodlot van Louis Couperus en je proeft een dreiging die nooit wordt afgemaakt en herinnert aan het onheil uit een roman noir of een Scandinavische thriller. Ongewis is waar het gevaar vandaan komt, maar het is onmiskenbaar dat niemand iets heeft te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Vonne van der Meer boeken
  Vonne van der Meer - XL Winter in Gloster Huis - grote letter uitgave

  In Winter in Gloster Huis nemen we een sprong in de tijd: de koning zit ruim tien jaar op de troon, de zorg is overgenomen door altijd dienstbare robots, de Klaar met leven-wet is aangenomen.Twee broers krijgen een duizelingwekkende erfenis, plus de opdracht… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,85
 • Loeki Zvonik boeken
  Loeki Zvonik - Hoe heette de hoedenmaker?

  Didier en Hermine beleven aan de universiteit van Gent een kortstondige affaire. Twaalf jaar later zorgt het toeval ervoor dat zij voor een congres samen naar Wenen rei- zen. Op oud ijs vriest het licht: hun vroegere verliefdheid groeit uit tot een intense… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Chris Polanen boeken
  Chris Polanen - Waterjager

  Paramaribo, ergens in de nabije toekomst. Na een dijkdoorbraak is de stad onder water komen te staan. De bewoners zijn weggetrokken: alleen de goudzoekers, vissers en prostituees zijn gebleven. De stad wordt geregeerd door eigen wetten, met in het middelpunt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50