Romans, novellen

 • Mireille Geus boeken
  Mireille Geus - Madame Jeanette

  Leonora is negen wanneer haar moeder overlijdt. Haar vader is niet in staat het gezin bij elkaar te houden. Leonora wordt bij haar tante in huis geplaatst en heeft geen idee waar haar broers en zus zijn. Als ze naar de middelbare school gaat, verhuist ze terug… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marc Dedecker boeken
  Marc Dedecker - Fureri

  FURERI is het waargebeurd verhaal over het wedervaren van broeder Cyriel Wieme in Rwanda. In zijn drang de inwoners van Kisaro bij te staan, trotseerde hij elk risico. FURERI is gebaseerd op broeder Cyriels uitgebreid dagboek en vele getuigenissen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Koen Vermeiren boeken
  Koen Vermeiren - Time-out

  In het katholieke en behoudsgezinde Vlaanderen waarin de hoofdfiguur (°1953) opgroeit, is weinig ruimte voor individuele ontplooiing en vrijheid. Wet, Godsdienst en Traditie hebben het voor het zeggen. Zijn grootvader is getekend door de Eerste Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jopie Roijé boeken
  Jopie Roijé - Watergruwel

  Een poosje werken op een luxe cruiseschip, wie droomt er niet van? De jeugdige schoonheid Fabi vervulde niet echt een droom door in te stappen op dat grote schip, maar kon niet beseffen dat deze ervaring eerder een nachtmerrie zou blijken. Van luxe was al snel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Niek Bremen boeken
  Niek Bremen - Bang voor de liefde

  Bang voor de liefde vertelt het verhaal van Andreas von Hechtel, die opgroeit in een Duits gezin in Amsterdam, na de Tweede Wereldoorlog. Door zijn traumatische jeugd is hij niet in staat gevoelens van liefde te ontwikkelen. Zijn besef van de eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Albert Helman boeken
  Albert Helman - Het eind van de kaart

  Het eind van de kaart is in alle opzichten een unicum in het toch al zo veelzijdige, grote oeuvre van Albert Helman. Albert Helman (Lou Lichtveld) schreef het reisjournaal Het eind van de kaart in 1955, maar het boek zou pas 25 jaar later in 1980 verschijnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rien van der Zeijden boeken
  Rien van der Zeijden - Toen de liefde nog vrij was

  Het besluit was er plotseling. Het lag voor hem en het vroeg om uitvoering. Het zou meer energie kosten om het niet te doen. Hij kocht tassen voor op zijn solex en zette ze klaar op de zolder. De gedachte aan weggaan was zo bevrijdend dat het leek of de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lykele Muus boeken
  Lykele Muus - We doen wat we kunnen

  Twee bevriende gezinnen met elk een dochter delen een vakantiehuisje aan zee. Na een tragisch ongeluk belanden de meisjes in het ziekenhuis. De ene ligt in coma, de ander mankeert niets. Maar als de verhoudingen volledig kantelen, worden de vier ouders onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Daphne Deckers boeken
  Daphne Deckers - Dubbel zes

  Annabel Brinkmeester presteert het om op één dag alles kwijt te raken wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Fenne van Heemstede boeken
  Fenne van Heemstede - Lava

  Libris literatuurprijs winnaar Abdelkader Benali roemde haar verhalen: ‘Ze raakte me in het hart!’ Flaptekst Fleur is een levenslustige, poly-amorische, jonge vrouw, die samen met haar partner een kunstgalerie runt. Prettig in de omgang, aantrekkelijk en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marc Reugebrink boeken
  Marc Reugebrink - Zout

  ‘Het was André Met De Honden die ons het eerst over de vondst van het zout vertelde. We zaten aan de ronde eikenhouten tafel in De Burggraaf en wachtten in de schemer die nu al weken van ’s ochtends tot in de late middag over Lende hing op het licht. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jaap Stroosnier boeken
  Jaap Stroosnier - De man die zijn baas liet verdwijnen

  ‘De man die zijn baas liet verdwijnen is een pareltje. Stroosnier is een talent.’ - Peter Kuijt, recensent en oprichter van De Spanningsblog Het begon met een absurd sollicitatiegesprek. Toen had Jack er nog geen idee van waartoe hij in staat was. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Astrid H. Roemer boeken
  Astrid H. Roemer - Gebroken Wit

  Oma Bee, Louise, Heli, Imker, Babs, Audi. Familienaam Vanta. In Gebroken Wit zijn ze aan elkaar verwant als de kleuren van gebroken zonlicht. De kleinkinderen van grootmoeder Vanta-Julienne worden geconfronteerd met hun eigen kwetsbaarheid als ze haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Carla de Jong boeken
  Carla de Jong - Geheim leven

  Met ‘Geheim leven’ duikt Carla de Jong diep in de huiveringwekkende geschiedenis van haar eigen familie. ‘Geheim leven’ van Carla de Jong is de Nederlandse ‘Anna, Hanna en Johanna’. Wordt leed doorgegeven van generatie op generatie of is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rebekka W.R. Bremmer boeken
  Rebekka W.R. Bremmer - De maan danst op het erf van de doden

  Aangrijpende roman over het leven van de dichters Federico García Lorca en Pablo Neruda tijdens de Spaanse Burgeroorlog Spanje, 1936. De politieke spanningen lopen hoog op en verscheuren het land. Steeds meer mensen verzetten zich tegen de progressieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Laura van der Haar boeken
  Laura van der Haar - Loslopen

  Had ik ook maar ergens een staartje om mijn energie mee te geleiden, om alle onrust en levenslust en zenuwen mee weg te kwispelen. Heel klein maar, zwiepzwiepzwiep.Drummen, boksen, schilderen, een volkstuin, archeologie; Laura van der Haar is er nooit van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Waumans boeken
  Rob Waumans - De solist

  ‘De solist’ van Rob Waumans is het op ware feiten gebaseerde verhaal van een radeloze en wellicht redeloze zoektocht. Nadat de Russen Berlijn hebben ingenomen, keert de joodse musicus Valentin Grossman na jarenlange onderduik terug naar huis. Zijn geliefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Cornelis Dumoulin boeken
  Cornelis Dumoulin - Het album

  Ik ga op mijn tenen staan en trek aan het touw boven mijn hoofd. De vlizotrap kantelt. Ik zet het uiteinde op de grond, klim naar boven, ontgrendel het dakraampje en stap via een kist op het dak. Bergen en dalen, meren en zeeën, strekken zich uit tot aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Renate Dorrestein boeken
  Renate Dorrestein - Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor

  Heleen en haar man Peter kweken winterbloeiende planten. Ze houden van hun werk, van elkaar en van hun twee kinderen. Maar als Heleen bijna vijftig is, beginnen niet alleen haar hormonen haar parten te spelen. Haar zoon maakt een fietstocht door Australië,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Murat Isik boeken
  Murat Isik - Verloren grond

  dwarsligger 350 Murat Isik Verloren grond De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht. Zijn zachtaardige vader Selim is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder Asme is een krachtige vrouw die wordt gevreesd vanwege… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Ellen Verstrepen boeken
  Ellen Verstrepen - Kattentijd

  '‘Homo homini lupus,’ zei de Romeinse schrijver Plautus, maar hij had ongelijk. Mensen zijn geen wolven voor hun medemens, het zijn katten. We houden van de nacht en de jacht tot we een plek in de zon hebben gevonden en we spinnend indommelen. En als we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Nanda Roep boeken
  Nanda Roep - Bitter en glamour

  Precies op de dag dat hun tweede kind wordt ge-boren, scoort de man van kinderboekenillustrator Manouk zijn eerste nummer 1-hit. Nu heeft Manouk dus niet alleen te maken met een jong gezin, maar ook met een beroemde man. Het blijkt niet mee te vallen om de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Fikry El Azzouzi boeken
  Fikry El Azzouzi - De beloning

  Zakaria, ook gekend als Remspoor, Abu Batman, Jihaad en lief klein konijntje, leerde van zijn moeder dat goede manieren essentieel zijn om te slagen in het leven. Maar daar trekt het leven zich niets van aan. Een gepassioneerd avontuur met ‘de Reusachtige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Paul Brondeel boeken
  Paul Brondeel - Ik, blanke kaffer

  Adriaan Cafmayer houdt zijn armoedig forenzenbestaan in het grauwe Vlaanderen voor bekeken en reist in 1954 naar Elisabethstad in Congo, waar hij als douanebeambte een beter leven hoopt op te bouwen. Rood van het stof en stinkend als een bok kan hij echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ria Borkent boeken
  Ria Borkent - Huis aan de Handelskade

  Huis aan de Handelskade van Ria Borkent is een roman over Sophie, die na de dood van haar man terugkeert naar Nederland en een nieuwbouwappartement betrekt. De bewoners kiezen haar als voorzitter van de Vereniging van Eigenaren. Op een dag komt een gevelplaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99