Romans, novellen

 • Jan Van Dingstee boeken
  Jan Van Dingstee - De film

  Oscar is een filmproducent met een fascinatie voor geschiedenis. Wanneer zijn mentor Leo het bedrijf Dutch Film Design verkoopt, wordt het overgenomen door Guy Dupont. Oscar raakt in conflict met deze Vlaming, die geheel andere plannen met het productiehuis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Pauline Genee boeken
  Pauline Genee - Roadblock

  Het had een onschuldige onderbreking van haar drukke leven moeten worden: verkiezingen waarnemen in een niet al te gevaarlijk land, een soort vakantie. Maar het loopt anders: bij een roadblock valt Ava’s team in handen van een gewapende groep. Er klinken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Sascha Fleurbaaij boeken
  Sascha Fleurbaaij - Nimmermeer

  Wanneer Sam, het laatst overgebleven gezinslid van Puck, doodziek blijkt te zijn, is er maar één optie: Puck moet direct op pad. ‘ij Gaat op een hachelijke zoektocht naar het enige medicijn dat Sam nog kan redden. Terwijl de wanhoop nabij is, de natuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Henk Staal boeken
  Henk Staal - De Superpositie

  Philip de Raat, hoogleraar geschiedenis, zit thuis. Hij is geschorst door Agnes de Heer, bestuursvoorzitter van de universiteit waar Philip werkt. Agnes neemt het Philip kwalijk dat hij zonder overleg vooraf heeft deelgenomen aan een televisiedebat over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René den Ouden boeken
  René den Ouden - De moederbanden

  Een muzikale familie, een fataal ongeluk, het grote zwijgen In de jaren zestig bloeit in een Brabants gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers een uniek vocaal kwartet op. Met hun grote muzikale talent kunnen zij ontsnappen aan die benauwende wereld. Dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Liliana Colanzi boeken
  Liliana Colanzi - Onze dode wereld

  Een kannibaal in Parijs, het boze oog van een moeder die op haar dochter neerkijkt wanneer die haar vriendje in de bioscoop bevredigt, de wrede opmerkingen van kinderen bij de dood van hun vriendje, een mysterieuze golf die een universiteitscampus bedekt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Youp van 't Hek boeken
  Youp van 't Hek - Stormschade

  Youp en zijn columns. Gehaat en geliefd. Een tussenweg is er niet. Iedere zaterdag is de pagina met Youps stukje de eerste die de meeste NRC-lezers opslaan. Het is een eigenzinnige keek op de week van de cabaretier. Scherp en bot tegelijk. Als je naar zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Nicolaas Matsier boeken
  Nicolaas Matsier - De advocaat van Holland

  ‘Hij is al een poos op, Oldenbarnevelt. Het licht van eind augustus heeft hem zonder pardon gewekt. En niet alleen hem.’ Zo begint voor de Advocaat van Holland zijn laatste ochtend in vrijheid. Hij zal negen maanden in gevangenschap worden vastgehouden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Charlotte de Monchy boeken
  Charlotte de Monchy - Nee heb je

  Een sabbatical op Bali pakt voor workaholic Bobbie heel anders uit dan verwacht Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Sander Pleij boeken
  Sander Pleij - Explicador

  De jonge onderzoeker S heeft nog 24 uur voor de voltooiing van een baanbrekend manifest waarin hij het raadsel van het leven ontrafelt. Het manifest is het startschot voor de ontwikkeling van een zelfstandig denkende computer die dit keer niet wordt gevoed met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ann VANHEULE boeken
  Ann VANHEULE - BLAUW

  Het rustige leven van de aantrekkelijke 36-jarige Française Nasrine Massez komt in een stroomversnelling terecht wanneer haar echtgenoot Huub spoorloos verdwijnt. Een detective helpt haar bij de zoektocht naar de vermiste man. Maar niets is wat het lijkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Monique van Roosmalen boeken
  Monique van Roosmalen - De gesloten piano

  Geen Grace Kelly-rol meer en geen make-up; oma Leonie is in haar laatste dagen. Ooit zong ze anderen het geluk in. Nog heeft ze noten op haar zang. Als ze slaapt komen herinneringen tot leven. Kleindochter Lieke lijkt de enige van alle familieleden die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Karel Feenstra boeken
  Karel Feenstra - Hand schudt hoofd

  Hand schudt hoofd is een bundeling van het beste dat Karel Feenstra tot dusver publiceerde op Tzum.info, aangevuld met nieuw werk. Fietsend, lezend, luisterend, denkend, dromend en schrijvend neemt Feenstra ons mee op reis. We volgen hem langs zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Edzard Mik boeken
  Edzard Mik - Mea culpa

  Waarvoor zijn we verantwoordelijk in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? ‘Ik keek naar Sybil en vroeg me af of ze in dezelfde afgrond staarde. Het kon niet anders of het duizelde haar zoals het mij duizelde. Ze had niets… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jacqueline Zirkzee boeken
  Jacqueline Zirkzee - De eerste priesteres

  'Op die verre dag, in die lang vervlogen nacht, in dat verre jaar, in de tijd dat Anu de hemel in bezit nam,' begint het verhaal van de eerste priesteres. - Gilgamesj, Sumerisch kleitablet Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • M.M. Schoenmakers boeken
  M.M. Schoenmakers - De vlucht van Gilles Speksneijder

  Gilles Speksnijder, een weinig uitgesproken man, bekleedt een bescheiden functie in een dienstverlenende organisatie. Als hij van de ene op de andere dag wordt gepromoveerd tot assistentverhuiscoördinator, bezwijkt hij bijna onder zijn verantwoordelijkheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Miriam Guensberg boeken
  Miriam Guensberg - Vrachtbrief

  Ooit vocht de Poolse Myron Kaminski bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkt hij voor een geheim secretariaat van het Vaticaan, waar hij op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen ontwrichte jeugd. Hij wordt Nederlander en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Johan Meyste boeken
  Johan Meyste - Tweeëntwintig

  Johan is zestig en besluit, na lang aandringen van een van zijn vrienden en als vorm van therapie, een boek over zijn leven te schrijven. Een rollercoaster van gevoelens komt op hem af als hij nadenkt over zijn verleden. Centraal in het boek staan de zoektocht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,66
 • Roland Smulders boeken
  Roland Smulders - Weg naar de vrijheid

  Op het moment dat de hoofdpersoon Ulla leert kennen, kan hij niet vermoeden dat ze zijn leven volledig overhoop zal halen. Haar psychische problemen, aanhankelijkheid en speelzucht voert hem op een pad dat uiteindelijk dwingt tot een fundamentele keuze voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,78
 • Marijke F. Jansen boeken
  Marijke F. Jansen - Kort en gelukkig

  Als Nadine van het medium Hanna te horen krijgt dat ze de incarnatie van een sprookjesfiguur is, is haar eerste reactie dat die vrouw compleet gestoord moet zijn. Want zeg nu zelf: sprookjes zijn toch gewoon verhaaltjes voor kinderen? Maar als er vreemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Martine Pauwels boeken
  Martine Pauwels - De hamer en het kruis

  Ierland, 9de eeuw. Hordes Vikings plunderen het eiland en hebben het hierbij vooral op de kloosters gemunt. Zo moet graaf Connla vaststellen dat zijn oom, die abt is, ook niet van deze terreur gespaard blijft. Als zijn eigenzinnige dochter Fiona echter in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Arnold Aletrino boeken
  Arnold Aletrino - Moewe jaren

  Arnold Aletrino (Amsterdam, 1 april 1858 – Montreux, 17 januari 1916) kwam als student in aanraking met de Tachtigers Kloos, van Deyssel en van Eeden, werd lid van hun literair genootschap Flanor en publiceerde al snel zijn eerste verhalen in De Nieuwe Gids.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Kevin Kristiaan Jansen boeken
  Kevin Kristiaan Jansen - Clio & de waarde van kunst

  Het bleek een buitengewoon jaar voor Clio. Naast haar start als geschiedenisdocente brak ze haar hoofd over het nut van kunst. Want wat is kunst nou eigenlijk? Vooral die hedendaagse kunst? Gaat het erom iets moois te creëren? Is het puur een vorm van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rik Bronkhorst boeken
  Rik Bronkhorst - De buurt was veilig

  De buurt was veilig is het verhaal van Avron. Een kind dat opgroeide tussen twee werelden, geboren na de Tweede Wereldoorlog in een Nieuwe tijd waarin de vrijheidsdrang van de jaren 60 gloort.“De buurt was veilig” is het verslag over Avron, een kind tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chesley Rach boeken
  Chesley Rach - Het wonder van Santa Clara

  De gerenommeerde New York Times-journalist Tom Alexander, tweevoudig winnaar van de Pulitzerprijs, is in korte tijd zijn kind en vrouw verloren. Hij is zwaar aan de drank geraakt en verkwanselt zijn talent als reporter. Zijn meerdere, hoofdredacteur Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90