Romans, novellen

 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - De heilige Rita

  Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Licht op mijn huid

  Een vrouw, drie mannen, één belofte.Licht op mijn huid vertelt over opgroeien in eenzaamheid, de impact van een belofte aan een stervende vader en over volwassen worden. Als haar vader sterft zegt Moon haar leven in de stad vaarwel en keert terug naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Yolanda Entius boeken
  Yolanda Entius - Het verhaal van Benito Benin en dat van Fanny

  In Het verhaal van Benito Benin sluit de eenzame Lieke vriendschap met Benito de slak, die met haar meereist vanaf de camping in Frankrijk. Benito, jongen en meisje ineen, is niet gelukkig met zichzelf en droomt ervan als een vogel te kunnen wegvliegen. Net… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • 2048

  Zomer 2048 Milieurampen en voedseltekorten teisteren delen van onze overbevolkte aarde. John Leroi, een schatrijke, invloedrijke econoom en zakenman, zet alles op alles om een wereldwijde humanitaire ramp te voorkomen. Via Lanzarote reist hij naar Mexico als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Roland Bergeys boeken
  Roland Bergeys - De reden waarom

  Wat beweegt mensen ertoe om hun leven grondig te veranderen, of wat weerhoudt hen ervan: iets diep in henzelf, of doen derden dat? Is het een kwestie van onvoorwaardelijke gehoorzaamheid of rebellie?De personages in De reden waarom bewegen zich elk in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Bregje Hofstede boeken
  Bregje Hofstede - Drift

  Feit: een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde. Feit: niet veel later, in het holst van de nacht, loopt ze bij hem weg. Ze neemt alleen haar dagboeken mee. Die vrouw ben ik. Die nacht is nu. Alles ervoor en erna een verhaal. 'Drift' is een onverbloemd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Thomas van den Berg boeken
  Thomas van den Berg - Op Hartstocht

  - Ik deinsde achteruit, maar hij wist net op tijd, keihard in mijn neus te knijpen. Ik stond perplex en was me zeer bewust van het tot moes geknepen kraakbeen in mijn neus. Hij schreeuwde, rood van woede, "IK HEB JE NEUS! DAT VIND JE TOCH OOK NIET LEUK!"… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Piet Stuitje boeken
  Piet Stuitje - Van Neurose naar Heelheid

  Margot, de hoofdpersoon in dit verhaal, mag ik drie jaar psychotherapeutisch begeleiden. Aan de hand van haar levensgeschiedenis neem ik u mee en leest u hoe een gebroken vrouw geheeld mag worden.De mens is van koninklijke bloede, op grond waarvan hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • René Appel boeken
  René Appel - Dansen in het donker

  René Appel - Dansen in het donkerDansen in het donker is een onvervalste René Appel, met levendige dialogen, een actuele problematiek en een herkenbare omgeving. Inge is getrouwd en moeder van twee puberzonen, Finn en Olaf. Op een donderdagnacht staat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Louis Couperus boeken
  Louis Couperus - Het snoer der ontferming

  Van maart tot september 1922 maakte Louis Couperus een rondreis door Japan. Over zijn belevenissen publiceerde hij reisbrieven in de Haagsche Post. De literaire verwerking van de reis volgde in de winter van 1922/23, toen hij onder de titel Het snoer der… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Marcel De Jong boeken
  Marcel De Jong - De afscheiding

  'U zaait haat en verdeeldheid.' Dit is een historische roman over de kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep. Het is een bizarre geschiedenis over het conflict tussen een strenggelovig volk en een liberale elite. Een strijd tussen arm en rijk, tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Burhan Sonmez boeken
  Burhan Sonmez - Istanbul, Istanbul

  Onder de oude straten en pleinen van Istanbul wachten vier gevangenen – Demirtay de student, de dokter, Kamo de barbier en oom Küheylan – in hun cel tot ze door hun ondervragers worden opgehaald. Om de tijd te doden vertellen de vier mannen elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Annelies Verbeke boeken
  Annelies Verbeke - Dertig dagen

  Won de F. Bordewijkprijs, de NRC Boekenwedstrijd en Opzij Literatuurprijs Alphonse is huisschilder en zijn kalme bestaan op het Vlaamse platteland bevalt hem wel na de jaren die hij als muzikant doorbracht in Brussel. Hij is zowel innemend als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Kees de Bakker boeken
  Kees de Bakker - Hier is zon, zee en zand

  Bergen en Schoorl hebben altijd een ongelooflijke aantrekkingskracht gehad op schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars. In Bergen werd Jeroen Krabbé verliefd op Herma van Geemert, zo schrijft zijn zwager Ko van Geemert en dat inspireerde Jeroen tot het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ferdy Karto boeken
  Ferdy Karto - Onze Mooie Zonden

  "Alledaagse mensen die in alle onwetendheid de hoofdrolspeler spelen in hun eigen kroniek. Het zijn gehaaide ouders, manipulerende reizigers, inhalige hulpverleners, verbeten revolutionairen en moordlustige bakvrouwen die zich geconfronteerd zien met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,49
 • Frans Gillis boeken
  Frans Gillis - Levenslang

  'Levenslang, of een vertelling met een voorlopig einde'In dit 4e boek van de Antwerpenaar Frans Gillis maken we kennis met Ronald, een oudere man die na de dood van zijn vrouw zijn intrek neemt in een serviceflat. Daar kijkt hij terug op zijn leven en haalt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Saskia Goldschmidt boeken
  Saskia Goldschmidt - Schokland

  De grond onder het Hogeland van Groningen beeft. Eerst nauwelijks voelbaar, maar langzaamaan wordt het sterker. Als de bodem onder hun voeten steeds instabieler wordt, proberen Femke, haar moeder Trijn en haar grootvader zowel de boerderij als hun eigen leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Peter Terrin boeken
  Peter Terrin - Patricia

  Astrid is een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist wanneer haar baan en het moederschap haar even te veel worden, valt haar iPhone in het bad van haar zoontje. Voor de buitenwereld, die haar voortdurend opeist, is ze plots onbereikbaar, als van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Pauline Van de Ven boeken
  Pauline Van de Ven - Grachtenhuis

  'Grachtenhuis' vervlecht de restauratie van een droomhuis met de emotionele verwikkelingen tussen de bewoners en een bonte stoet bouwvakkers die plotseling voor onbepaalde tijd onder één dak zijn samengebracht. In het middelpunt staat de relatie die uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rob van Essen boeken
  Rob van Essen - De goede zoon

  In ‘De goede zoon’ trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Villa des Roses

  In het Parijse pension Villa des Roses is niets wat het lijkt. Mevrouw Brulot baat het verblijf uit met vindingrijkheid en berekening: de scharreleieren verwisselt ze met goedkopere exemplaren, het gezichtspoeder van een oudere gaste vervangt ze door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Het Dwaallicht

  Op een druilerige novemberavond ontmoet Frans Laarmans drie Afghaanse zeelui wier schip in de Antwerpse haven is aangemeerd. Ze zijn op zoek naar Maria Van Dam, een zakkennaaistertje dat eerder die dag grote indruk op hen heeft gemaakt. Laarmans besluit hen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Cremer boeken
  Jan Cremer - Jayne

  In 1964 werd de eerste Ik Jan Cremer opgedragen aan sekssymbool en actrice Jayne Mansfield. Ze noemde het boek ‘a wild and sexy masterpiece’ en de auteur ‘my Pop Hero’. Ruim tien jaar geleden verscheen Jan Cremers Derde Boek, waarin het contact tussen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roel Richelieu van Londersele boeken
  Roel Richelieu van Londersele - Reis naar mijn vader

  Robbert Van Lierde is de zoon van een kleine sigarenfabrikant die moeilijk het hoofd boven water kan houden. Roberts moeder had zich een betere toekomst ingebeeld en werkt haar onvrede uit op de zesjarige Robbert, terwijl haar drie andere kinderen buiten schot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Suzan Hilhorst boeken
  Suzan Hilhorst - Eclips

  Hoe kan de keuze van één persoon de toekomst van meerdere levens ingrijpend veranderen? Twee mensen houden het hoofd boven water in een wereld vol oneindige mogelijkheden. Martijn worstelt met de dementie van zijn vader en een groot familiegeheim. Sofie wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99