Romans, novellen

 • Helen Knopper boeken
  Helen Knopper - Een onfatsoenlijk afscheid

  In 2016 verrast Helen Knopper bijna twee decennia na haar vorige boek met haar twintigste titel 'Het loopt het ademt het leeft', een biografie van een vriendschap. De roman wordt meteen genomineerd voor de Halewijnprijs 2016 en de Reinaerttrofee 2016. In 1977… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lise Veringa boeken
  Lise Veringa - Het Vergeten Parfum

  Al jaren schrijft Mira redelijk succesvolle politieromans. Zij is net begonnen aan haar volgende roman. Zij doet dat onder pseudoniem en niemand weet dat zij schrijft. Zij wil dat graag zo houden, omdat zij niet van aandacht en publiciteit houdt. Ook haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Greet Foulon boeken
  Greet Foulon - Ronny

  Ronny, vierenveertig jaar, is kinderloos en woont alleen. Reeds twintig jaar werkt hij als boekhouder, omdat hij graag met cijfers werkt. Liever dan met mensen. 's Avonds eet Ronny zijn boterhammen met salami en ploft zich daarna in de zetel neer om naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan Vantoortelboom boeken
  Jan Vantoortelboom - De man die haast had - grote letter uitgave

  Leon ziet als klein kind zijn oppas Elsie een val maken waardoor zij zwaar gehandicapt raakt. Hij bezoekt haar trouw elke zaterdag. Aanvankelijk omdat dat moet van zijn moeder, maar later omdat er tussen deze twee beschadigde en zwijgende mensen iets ontstaat:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,85
 • Dimitri Verhulst boeken
  Dimitri Verhulst - De Laatkomer - grote letter uitgave

  Om zich alsnog te kunnen verzoenen met zijn leven verlaat Désiré Cordier het pad zoals dat richting graf voor hem was uitgestippeld. Hij neemt wraak op zijn matte, liefdeloze burgermansbestaan oor te doen alsof hij dementeert. Zijn gevoel van eigenwaarde,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,05
 • Peter Drehmanns boeken
  Peter Drehmanns - Van de wereld

  Hoofdpersoon in Drehmanns’ nieuwste roman is Daan Vos, een zorgeloze jongen van negenentwintig met het hart op de juiste plaats. Als medewerker van het KID (Kinder Interventie Departement) probeert hij de wereld een beetje beter te maken en crisissituaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Stefaan Van Laere boeken
  Stefaan Van Laere - (we zijn) Goe bezig?

  Van het moment dat ge geboren wordt tot ze u in uw put gooien en er gras op uw buik groeit: veel stelt het allemaal niet voor. Ge kunt niet meer dan uw best doen, dat denkt ook Pier, Zotte Pee voor de vrienden. Om van de rest van de clanDe Wilde nog maar te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Alex Boogers boeken
  Alex Boogers - Onder een hemel van sproeten DL

  dwarsligger 513 Alex Boogers Onder een hemel van sproeten2009. Zojuist is de eerste zwarte president van Amerika gekozen. Voor een korte periode lijkt er iets van hoop te ontstaan in de wereld, maar voor de zwarte Harvey is die ene dag precies hetzelfde als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marc Dedecker boeken
  Marc Dedecker - DUG-OUT

  Thomas is manager in een groot bedrijf en bestuurslid bij een befaamd voetbalteam, waar hij zich een gedegen reputatie opbouwt. Hij werkt keihard en is toegewijd. Maar een ongeval werpt roet in het eten en hij raakt tijdens zijn revalidatie verzeild in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Peter Lenssen boeken
  Peter Lenssen - Pleisterplaats Belleville

  De roman Pleisterplaats Belleville verschijnt drie jaar na de aanslag op Charlie Hebdo. Peter Lenssen stond een hommage voor ogen aan Charlie Hebdo, een monument voor de vrijheid van meningsuiting, gedreven door 'Je suis Charlie', de schreeuw om solidariteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Harman Nielsen boeken
  Harman Nielsen - Mal. Roman

  Na zijn 7-delige romancyclus Het verscholen volk (afgesloten in 2017) verrast Harman Nielsen nu met Mal, een psychologische roman, thriller bijna, in zijn geroemde poëtische stijl. Mal dwaalt. Van school naar huis had ze altijd een eigen pad, waarop ze vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Charles Ducal boeken
  Charles Ducal - Kroniek van een verzonnen leven

  In “Kroniek van een verzonnen” leven, geschreven door Charles Ducal (Leuven, 1952), komt in een van godsdienst en plichtsgevoel doordrenkt milieu op het Vlaamse platteland een zesjarige jongen thuis met zijn eerste rapport: honderd op honderd. Die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Els Florijn boeken
  Els Florijn - Zeeglas (per 1 ex.)

  De nieuwste novelle van Els Florijn is een intrigerend verhaal over de oorlogsjaren in Parijs. Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs. Zeventig jaar heeft het op slot gezeten en zijn de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Rita Verschuur boeken
  Rita Verschuur - Het geheim van mijn moeder - grote letter uitgave

  Midden in de oorlog, toen Rita Verschuur bijna acht jaar oud was, verliet haar moeder haar en haar vader voor 'een meneer van de tennisclub'. Deze affaire liep al snel op niets uit, maar haar moeder bleef een onafhankelijkleven leiden waarin mannen een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,05
 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - Dit zijn de namen - grote letter uitgave

  Een grensstad in de steppen. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als PontusBeg, commissaris van politie, ze laat opakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,85
 • Rob Verschuren boeken
  Rob Verschuren - Tyfoon

  In een bootje onder een paalwoning in de oude visserswijk zitten twee jongens en een meisje. Het is hun laatste schoolweek. Voordat de jongens naar zee gaan, laat het meisje hen beloven dat ze altijd bij elkaar zullen blijven. Wanneer de burgeroorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ferdinand Ter Haar boeken
  Ferdinand Ter Haar - Mart

  Mart groeide op in een tijd waarin de roede niet gespaard werd. De ouders van Mart waren erg gelovig en leefden bij de letter van de Bijbel, waarin de roede gepredikt werd. 'Wie zijn zoon liefheeft, kastijdt hem' uit Spreuken 13:24 was werkelijk op het lijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,32
 • Bob Olgers boeken
  Bob Olgers - De vuuwerkmeester

  Tjoek Kvikkjokk. Het is een naam die je in de bewaard gebleven reisverslagen over Nova Zemba of het Behouden Huys nooit tegenkomt. Toch was hij er wel degelijk bij, deze mysterieuze verstekeling, die een vrijwel altijd dodelijke aanval van een ijsbeer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Matthijs Eijgelshoven boeken
  Matthijs Eijgelshoven - Ochtend op Denmark Hill

  In 'Ochtend op Denmark Hill' weet Matthijs Eijgelshoven met haarscherpe observaties de essentie van vriendschap, liefde en kunst te vatten, in een verhaal dat het leven schetst zoals het is. 'Ochtend op Denmark Hill' heeft een sensitieve ondertoon, is in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Tsjip/De Leeuwentemmer

  Adele, de dochter van Elsschots geliefde personage Frans Laarmans, trouwt met Bennek Maniewski, een Poolse student. Ze krijgen een zoon: Jan. De trotse grootvader Laarmans noemt hem Tsjip. Adele en Bennek verschillen heel erg van elkaar. Bennek is ambitieus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Johan Faber boeken
  Johan Faber - Eenzame piloot

  Op 28 mei 1987, als de Koude Oorlog op zijn einde loopt, landt een achttienjarige amateurpiloot uit West Duitsland met een Cessna-sportvliegtuigje bij het Rode Plein in Moskou. Beelden van deze ongekende stunt gaan de wereld over, en de zelfverklaarde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Alfred Birney boeken
  Alfred Birney - Radio Monte Carlo

  Michael voelt zich een verdwaalde reiziger in het turbulente leven van zijn ouders: een matige muzikant en een variétédanseres. De radio, met zenders die namen hebben als exotische oorden, voert de jongen mee naar een andere wereld. Maar zijn dromen slaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Peter Abelsen boeken
  Peter Abelsen - Een soort geluk

  In 'Een soort geluk' van topvertaler Peter Abelsen heeft Martin van Houten alles om overal in te slagen, behalve geldingsdrang. Het enige wat voor Martin telt is de liefde voor zijn vriendin, tot zijn relatie stukloopt op zijn onwil om het leven serieus te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marjan Berk boeken
  Marjan Berk - Boek voor Belle - grote letter uitgave

  Marjan Berks kleindochter Belle verloor vier jaar geleden haar moeder Roos aan een agressieve vorm van kanker. Omdat Belle op dat moment nog maar twee jaar oud was zei haar vader aan Marjan: 'We moeten opschrijven wie haar moeder was!'Aan deze wens van haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,70
 • Rosita Steenbeek boeken
  Rosita Steenbeek - Ander licht - grote letter uitgave

  In het koor van de Joriskerk schildert Matthias Withoos, geassisteerd door zijn kinderen en twee andere leerlingen, het grote Gezicht op Amersfoort.Tegelijk met Alida's liefde voor het schildersvak groeit haar liefde voor de begaafde medeleerling Jasper van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,85