Romans, novellen

 • Margriet de Moor boeken
  Margriet de Moor - Van vogels en mensen

  Op een nacht beleeft een vrouw de moord, die haar tijdens kwaadaardige politieverhoren is aangepraat, als werkelijk door haar begaan. De ochtend daarop bekent ze. Ze wordt veroordeeld. Dit is de kern van een weefsel van gebeurtenissen waarin moord en doodslag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Vonne van der Meer boeken
  Vonne van der Meer - Vindeling

  Vonne van der Meers nieuwe roman ‘Vindeling’ begint in Boedapest in 1956. Jutka Horvath vlucht tijdens de chaotische dagen van de Hongaarse opstand samen met haar moeder via Oostenrijk naar Amsterdam. Haar leven begint met verlies: van haar familie, haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Basje Boer boeken
  Basje Boer - Nulversie

  Vijf mensen reizen af naar een hotel in de Achterhoek voor een masterclass scenarioschrijven. In twee weken tijd zal ieder van hen zijn eigen filmscenario schrijven, geïnspireerd op The Breakfast Club, de highschoolklassieker over hokjesdenken. Terwijl docent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Martin Hendriksma boeken
  Martin Hendriksma - Vaderkoorts (set van 10)

  Zo’n vader die je nooit wilt worden. Die zijn zoon volstouwt met nutteloze voetbaltips en vervolgens een uur lang staat te schreeuwen langs de lijn. Zo’n vader uit de foute tv-spotjes van Sire. Maar wat gebeurt er als je eeuwige beminnelijkheid je op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - Voorwaarts

  In 1923 verlaat een groep anarchisten Parijs om nabij Luynes een commune genaamd De groene weg op te richten. Hun doel is om in harmonie met de aarde te leven, iets dat ze hopen te bereiken door middel van nudisme, veganisme en gelijkheid tussen man en vrouw.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jan van Tienhoven boeken
  Jan van Tienhoven - Zoethoud

  Liefdevolle doorkijkjes met een glimlach over een streng gereformeerd gezin rond de jaren zestig. Herkenning voor wie zo is opgegroeid en verwondering voor wie het niet kent. Een dyslectische jongen probeert zich vast te klampen aan de ware leer van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Eva Louise Bakker boeken
  Eva Louise Bakker - Desnoods de hele wereld

  Anna Berg ziet op een dag onverwacht dertigduizend euro op haar bankrekening staan. Velen zouden zo’n verrassing omarmen, maar voor Anna is de gebeurtenis een ramp. Zij gaat door het leven met overgevoelige zintuigen en constante stress – asperger, al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - Het vogelhuis

  Len Howard (1894-1973) bracht de tweede helft van haar leven door in een klein, afgelegen huisje op het Engelse platteland. Daar schreef ze twee internationale bestsellers over de mezen, roodborsten, mussen en andere vogels in en rond haar huis. Voor wie er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Kaat De Kock boeken
  Kaat De Kock - Daar gaat de bruid

  Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Annie M.G. Schmidt boeken
  Annie M.G. Schmidt - Moeder, loop toch niet zo mank

  ‘De moeder de vrouw’ is een thema dat net zo veelzijdig is als er moeders en vrouwen zijn, met een leger aan literaire moeders, van wie Annie M.G. Schmidt misschien wel de bekendste en meest tegendraadse van Nederland is. In Moeder, loop toch niet zo mank… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Annelies Verbeke boeken
  Annelies Verbeke - Deserteren

  Wanneer de auteur in een zelfgegraven graf discreet ligt na te denken over het einde van haar schrijverschap, komen haar schaduwzijden in verzet en dwingen haar tot groepstherapie. Daarbij ontmoet ze enkele notoire personages, onder wie Werther, wellicht de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Saman Amini boeken
  Saman Amini - Samenloop van omstandigheden

  'Samenloop van Omstandigheden' is een volledig geïllustreerd boek gebaseerd op de gelijknamige solovoorstelling waarmee de Iraanse theatermaker en zanger Saman Amini door Nederland tourde in 2017 en 2018. Zijn teksten, in de grote kranten gelauwerd om hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Stefan Popa boeken
  Stefan Popa - Of de oleander de winter overleeft

  Stefan Popa vangt het vergeten Aroemeense volk in literatuur, net voordat dat dreigt te verdwijnen. Pitu moet sterven. En dat terwijl hij nog zoveel heeft om voor te leven. Zijn dochter, Samarina. Zijn dorp, Crushuva, het hoogste en mooiste punt van Macedonië… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Maartje Wortel boeken
  Maartje Wortel - Dennie is een star

  ‘Op de Rietveld Academie kreeg ik les van Wim Brands. Tijdens een van de eerste lessen gaf hij ons een paar regels mee. Hij zei: Probeer niet te lachen, dat komt zo dom over. Hij zei ook: Je moet eerst weten hoe je moet sturen voor je uit de bocht vliegt. En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arjen Lubach boeken
  Arjen Lubach - Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend + Bastaardsuiker

  dwarsligger 586 Arjen Lubach Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend en Bastaardsuiker 2 boeken in 1 De eerste twee romans van Arjen Lubach nu gebundeld Bekend van Zondag met Lubach In Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend vertelt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roderik Six boeken
  Roderik Six - Val

  Als uit het niets daagt een jonge stadsarts op in Fall, een klein vissersstadje omgeven door een immens woud. Hij komt als geroepen: Lyndon, de oude plattelandsdokter, is net overleden en de nieuwe dokter neemt zijn intrek in zijn statige huis. Op zijn rondes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,30
 • Anton Valens boeken
  Anton Valens - Het compostcirculatieplan

  Jens de Jong, de 'literaire butler' van schrijver Peter Vervest, is dood. Terwijl Peter twee kuub aarde in Jens' volkstuin verplaatst, 568 bollen plant, beschoeiingen aanlegt en de eeuwige strijd met de woelrat strijdt, herinnert hij zich hoe Jens schrapte en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,05
 • Mensje van Keulen boeken
  Mensje van Keulen - Schoppenvrouw

  Voor Paula luidt de vriendschap met een nieuwe klasgenote en haar decadente broer een even onweerstaanbare als schokkende periode in haar leven in. De confrontatie die hieruit voortvloeit met de mysterieuze heler en ziener dokter Adami, werpt, hoewel ze geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,20
 • H.M. van den Brink boeken
  H.M. van den Brink - Dijk

  Op een koude ochtend in 1961 beginnen twee jongens hun werkzame leven in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Meer dan veertig jaar later moet een van beiden afscheid nemen. Terwijl alles om hem heen veranderd is, lijkt Karl Dijk al die tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,45
 • Marie de Meister boeken
  Marie de Meister - De stilte van Thé

  Sophie Keller heeft een drukke baan als televisieverslaggever. Een reportage over een adoptierechtszaak vormt het begin van een confronterende zoektocht naar haar eigen afkomst. De stilte van Th é is een meeslepende roman over een jonge vrouw die denkt alles… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,25
 • Frank Albers boeken
  Frank Albers - Caravantis

  Ergens in Europa ligt Caravantis, een jonge republiek, voortgekomen uit een revolutionair politiek experiment. Het parlement is er afgeschaft en ambtenaren maken hun beleid op basis van pragmatiek in plaats van ideologie. Als de Amerikaanse journalist Jakob… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,95
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - Knielen op een bed violen (geïllustreerd)

  Op een beslissend punt in zijn volwassen bestaan heeft Hans Sievez een diep-religieuze ervaring; hij is ervan overtuigd voor een kort moment in direct contact met God te hebben gestaan. In de daaropvolgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Cremer boeken
  Jan Cremer - Canaille

  Na het einde van zijn relatie met topmannequin Loes Hamel balanceerde Jan Cremer een periode langs de rand van de afgrond, het ravijn van de liefde. In Amerika ontmoet hij de primaballerina van het New Yorks ballet. Zij wordt Jans nieuwe grote liefde. Hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Manon Uphoff boeken
  Manon Uphoff - Vallen is als vliegen

  Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘schaduwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Paul Harmsen boeken
  Paul Harmsen - Ja, maar ...

  "Een roman over een moeder en een ietwat ongewone zoon."In de J. P. Coenstraat is alles anders dan dat het lijkt, zelfs de tijd. Tonnie ontgaat vaak de afloop van het gesprek. Is zij een dromer? Ze wil in ieder geval graag non worden, maar ... of dat gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00