Romans, novellen

 • Ton van Reen boeken
  Ton van Reen - Geen oorlog

  Ton van Reen schreef de roman Geen Oorlog toen hij 23 jaar oud was. Overtuigend beschrijft hij het leven van Jarde, een joodse jongen, in drie verschillende levensfasen. 'Geen Oorlog' is naast een roman over vervreemding, een scherpe kritiek op de moderne… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,90
 • Caspar Visser 't Hooft boeken
  Caspar Visser 't Hooft - Brandende kolen

  Je hebt een naam waar je een hekel aan hebt, maar hoe kom je ervan af? Dagobert herinnert zich de legende van de ridder die eropuit trok om een naam te vinden. Hij besluit zijn voorbeeld te volgen en neemt drie maanden vrij om rond te reizen op zijn nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Belgica complete serie van 15 delen

  De BELGICA-serie van uitgeverij Voetnoot brengt verrassende korte verhalen en essays uit de Belgische literatuur. De reeks bevat 15 delen: werk van Nederlandstalige én van Franstalige auteurs. Elke tekst wordt gevolgd door een nawoord over de auteur en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Yvon de Koning boeken
  Yvon de Koning - Je eigen stilte

  Karen bevindt zich op een keerpunt. Worstelend met een moeizame relatie en de gevolgen van een afgebroken carrière als model, zoekt ze naar een nieuwe bestemming voor haar leven. Ze gaat in zaken. Ze maakt plannen voor een grootschalig en luxe resort. Haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • J.M.A. Biesheuvel boeken
  J.M.A. Biesheuvel - Onrust Slibreeks #150

  J.M.A. Biesheuvel (1939) debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Hij maakte onmiddellijk naam met deze bundel waarin verhalen met een hoog werkelijkheidsgehalte afgewisseld worden met fantastische, surrealistische vertellingen. Biesheuvel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • Adriënne Nijssen boeken
  Adriënne Nijssen - Vlucht

  Om even afstand te nemen van haar relatie met Inge vertrekt Margriet voor drie maanden naar Kenia. Ze wil tijd voor zichzelf en tijd om het land, de (homo)cultuur en de mensen te leren kennen. Reizend door het land maakt Margriet nieuwe vrien-den waaronder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Corina Engelbrecht boeken
  Corina Engelbrecht - Ida

  Na jarenlang wonen en werken in Frankrijk, Laos en Amerikakeert Ida terug naar het ouderlijk huis in Nederland voorde laatste levensdagen van haar moeder. Nauwelijks heeft debegrafenis plaatsgevonden of schimmen uit het verleden springenop, met snijdende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ton Kruisbergen boeken
  Ton Kruisbergen - De wraak van mijn vriend Baptist Overvoorde

  Najaar 1946, anderhalf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, stuurt het kabinet Schermerhorn-Drees tienduizenden dienstplichtige militairen - jongens - naar Nederlands-Indië om aldaar de opkomende vrijheidsstrijd de kop in te drukken. Baptist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Tineke Aarts boeken
  Tineke Aarts - Bonave Trilogie Geboren uit een roos

  In 1992 zet Juliette Bonave alles op alles om het tij voor haar domein te keren met een bijzondere wijn: de Bonave Passion. Historische familiekroniek.In 1992, twaalf jaar nadat Juliette Bonave haar intrek in de verlaten wijnboerderij van haar familie heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerrit Hoogstraaten boeken
  Gerrit Hoogstraaten - Stroomboog

  Drie kinderen groeien op als broers en zus in een Amsterdamse woongroep. Een van de bewoners, een kunstenares, raakt geïnspireerd door de mythe van Isis en Osiris. Ook als de kinderen eenmaal volwassen zijn, blijven hun levens diep met elkaar verbonden. Tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sybold Deen boeken
  Sybold Deen - Tijdloos

  Filosofische roman. Gebeurtenissen in het schemergebied tussen droom en realiteit, een fictieve reis naar Mars, een dementerende vader, een stukgelopen huwelijk, maar ook een nieuwe liefde én de drang tot schrijven vormen de ingrediënten voor een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Annie M.G. Schmidt boeken
  Annie M.G. Schmidt - Als je moe bent en verkouden

  Er was eens een koning; hij heette Lariloff, het was een beetje zielig, want die koning had de bof, zijn ene wang werd reuzedik en toen zijn and're wang, er kwamen zeven dokters en die dokters keken bang... Ze zeiden: Sire, zeiden ze, en streken over hun kin,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Annie M.G. Schmidt boeken
  Annie M.G. Schmidt - Dit is een stad met veel te weinig moorden

  Kadoze, kaduize, de koning gaat verhuizen. Hij gaat om negen uur precies met heel z'n gouden theeservies, z'n vorken en z'n glazen en al z'n duizend vazen en met z'n vogel Trillepiep verhuizen in de jiep. In Dit is een stad met veel te weinig moorden staan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Annie M.G. Schmidt boeken
  Annie M.G. Schmidt - Weet je wat ik heb gekregen?

  Ik geef een stekkie een stekkie een stekkie en als ik 's avonds op visite ga, dan breng ik overal geluk, ik geef een stekkie van de fuch, ik geef een stekkie van de fuch, ik geef een stekkie van de fuchsia, van de fuch-fuch-fuchsia. In Weet je wat ik heb… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Joseph Hart boeken
  Joseph Hart - De Wooncirkel. Roman

  'Ik schrijf niet omdat ik een spannend en mooi verhaal wil verkopen aan de lezer. Ik schrijf omdat ik niet anders kan, omdat er een uitweg moet zijn voor de intensiteit van mijn gevoelens die nauw verbonden zijn met de sociaal-culturele geschiedenis van toen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Erna Schröder boeken
  Erna Schröder - Dit moment, deze vrijheid

  In de roman Dit moment, deze vrijheid volgt de schrijfster op indringende wijze drie vrouwen wier levens voor korte tijd met elkaar vervlochten raken. Lauret Van Daelen heeft tot aan de dag van vandaag haar vrijheid om als lesbienne te leven niet durven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roelof ten Napel boeken
  Roelof ten Napel - Het leven zelf

  Wanneer Amos besluit te stoppen met wedstrijdzwemmen, kan hij niet voorzien welke gevolgen dat zal hebben – voor hemzelf, voor vrienden, en voor mensen ver van hem vandaan. Het brengt ons langs een werkvakantie in Frankrijk, twee jongens in de duinen, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Frank Mulder boeken
  Frank Mulder - De Halve Heilige

  De Halve Heilige speelt zich grotendeels af in Amsterdam, de geboorteplek van de hoofdpersoon Felix, in de jaren negentig van de vorige eeuw. Felix doet zijn naam niet altijd eer aan. In zijn zoektocht naar liefde en erkenning struikelt hij van blind date naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Robert Vacher boeken
  Robert Vacher - Winterkind

  Winterkind is het verhaal van een inwijding, een fijnzinnige roman over een jongen die vanaf zijn twaalfde levensjaar wordt ingelijfd in de voor hem bizarre wereld van de volwassenen. Hij voelt zich belaagd door zijn vader, rechercheur van politie, door het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Véronique Van der Griend boeken
  Véronique Van der Griend - Een brandend dek

  Emily's vader is kort voor haar geboorte overleden en thuis heeft de verloofde van haar zus Violet de touwtjes in handen. Om haar vaders herinnering in ere te houden leest Violet haar zusje verhalen voor uit zijn oude Hollandse prentenboeken. Emily voelt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Roni Klinkhamer boeken
  Roni Klinkhamer - Murphy's Laughter

  Murphy Slaughter, per ongeluk held (of antiheld?) in de romans van Roni Klinkhamer, is in de nieuwe parallelle wereld van Murphy's Laughter dezelfde neuroot, wel een stuk ouder maar niet veel wijzer dan in de eerste roman 'Murphy Slaughter'. In dit leven is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Harry Vaandrager boeken
  Harry Vaandrager - Maskerade

  'Een echt mens. wat is dat? Wie is dat? Wat ik verneem: een mengelmoes van een blufbaas, een betwetende prediker van wantaal, een belustigde, een doofpotter, een dromer, een moordenaar, een ik-zegger, een roofdier, een ijdeltuiter ach ach ach, de mens is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Yves Petry boeken
  Yves Petry - Gods eigen muziek

  Na op klaarlichte dag overvallen te zijn door de liefde, besluit Rijker West zijn betrekking als assistent-bioloog op te geven. Vriend noch vijand kunnen veel begrip opbrengen voor Rijkers heilige roeping, of het nu de botte biologieprofessor Hugo Halfhooft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Marc van Nijnatten boeken
  Marc van Nijnatten - "Une Belle Histoire"

  Op de allerlaatste nacht die de auteur samen met zijn jongste zoon in zijn ouderlijk huis doorbrengt, ontstaat er een verhaal dat het hele leven van het gezin en de beide gestorven ouders omvat. Het verhaal groeit uit als een grote stamboom die zich steeds… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,00
 • Wiel van Hees boeken
  Wiel van Hees - Gravin van Oteren en haar Stalmeester

  Gravin van Oteren verloor op jonge leeftijd haar moeder. Als zij zestien jaar is, verdwijnt haar vader onder mysterieuze omstandigheden. De komst van een jonge stalmeester veranderd haar hele leven. Niet alleen het leven van de jonge Gravin verandert door zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90