Romans, novellen

 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - Suezkade

  Hoofdpersoon in Suezkade is de zesentwintigjarige Marc Cordesius, leraar Frans aan hetgymnasium. Vanaf de eerste dag wordt hij getroffen door Najoua, in wie hij een zielsverwantherkent. Vanwege zijn innemende verschijning krijgt Marc direct het vertrouwen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,80
 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - Caesarion

  Op een klif aan de kust van East Anglia woont Ludwig Unger met zijn moeder. In de ambitieuze dromen van zijn moeder is hij concertpianist. Nu speelt hij voor zijn geld in hotelbars, en vertelt in drie nachten zijn levensverhaal aan een vrouw. De zoon van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,55
 • F. Treur boeken
  F. Treur - Dorsvloer vol confetti

  Hoeveel kracht hebben woorden? Hoe onschuldig zijn de fantasieën van een meisje van twaalf? De jonge Katelijne groeit in de jaren tachtig en negentig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,25
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - Het lichaam van Clara

  Clara Hofstede is enig kind en probeert haar ouders bij elkaar te houden. Hierdoor is ze geheel op zichzelf aangewezen en beleeft ze maar nauwelijks haar kindertijd. Hoe vergaat het deze vrouw nu ze terugkijkt op haar leven? In een sobere en transparante stijl… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,05
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - Oscar

  Vlak na de Tweede Wereldoorlog reist Oscar op verzoek van Esmée, de weduwe van zijn vriend Id, samen met haar naar Duinkerken. Het voert hem onherroepelijk terug naar het begin van de oorlog, naar het moment dat hij en Id, werden gemobiliseerd en uitgekozen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,20
 • Franca Treur boeken
  Franca Treur - De woongroep

  Zoek je bestemming! Maak iets van je leven! Maar wat doe je als je werk net zo goed door iemand anders kan worden gedaan en je verder nergens een speciaal talent voor hebt? Erik denkt zijn vriendin Elenoor wel een voller leven te kunnen bieden: hij wil… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,10
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - De blauwe nacht

  De hypersensitieve Simon Aardewijn is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit. Hij verliest zich in een grootse dissertatie over het fi n de siècle, waarin hij alles wat hem beroert probeert te vernietigen: de opstandige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,50
 • Yolande Belghazi-Timman boeken
  Yolande Belghazi-Timman - Heldere mist

  Evenals in Moekoesja's Kus neemt Yolande Belghazi-Timman de lezer in Heldere mist mee naar de belevingswereld van een eenling. In poëtisch proza vertelt ze het verhaal van Noor, een jonge vrouw die opgroeit in het Delft van de jaren '60. Tegen de achtergrond… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sandra Bernart boeken
  Sandra Bernart - Vol van Maan

  Laurens doet mee aan een liftwedstrijd naar Lissabon samen met medestudente Maan. Zij ziet de wedstrijd als een reis en laat zich gemakkelijk afleiden. Hij wil maar een ding: winnen. Tijdens hun trip langs ranzige parkeerplaatsen, de slippers van Chris Froome,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rijan van Leest boeken
  Rijan van Leest - Eerste reserve

  Eerste reserve is een roman over opgroeien in een besloten dorpsgemeenschap, de band tussen twee broers en de keuze tussen je eigen geluk en dat van je familie.Een rustig, overzichtelijk leven in een dorp waar het draait om vis, kerk en voetbal. Simon van Wijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Philip Roth boeken
  Philip Roth - Plot Against America

  A startling new novel from the Pulitzer Prize-winning author. Historical fiction set after the 1940 presidential election in America, during the menacing years of the Lindbergh presidency, when American citizens who were Jewish had every reason to expect the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Markus van der Graaff boeken
  Markus van der Graaff - Mijn moeder en haar zoon

  In Mijn moeder en haar zoon staat Marius Beeke centraal, een zwijgzame jongen die de wereld nieuwsgierig in zich opneemt: de nieuwbouwwijk die om hem heen ontstaat, het rumoerige winkelcentrum, het handjevol mensen dat hem omringt – en vooral zijn moeder. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Ria Anyca boeken
  Ria Anyca - De man van Babylon

  Alizée heeft haar dochter Noor altijd alleen opgevoed. Moeder en dochter vormen een hecht gezin. Dat Noor het product is van een onenightstand van haar moeder destijds op reis in Griekenland maakt de liefde tussen moeder en dochter er niet minder om. Maar nu… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Damesschrijfbrigade Dorcas boeken
  Damesschrijfbrigade Dorcas - Wilde rozen

  Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verschenen er enkele romans op de markt die direct een cultstatus verwierven: Wilde rozen, Minna zet door, Doortje vindt het geluk, Op eigen wieken en Gevaarlijke vrouwen. De boeken waren geschreven door een collectief… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Michael Tedja boeken
  Michael Tedja - Briljante man

  Briljante man is een roman waarin de thema’s als kokende lava borrelen. Een greep: racisme, kunst, kunstenaarschap, schrijverschap, maatschappelijke chaos. Dit alles in een experimentele, hoogst oorspronkelijke stijl – die associatief is, als een lange… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arnon Grunberg boeken
  Arnon Grunberg - Angst voor het naakt

  Fabian Brouzos wil de mens lichaamsdeel voor lichaamsdeel ontdekken. Hoewel hij een technisch volmaakte tekenaar is, wordt hem op de kunstacademie gezegd dat zijn werk ‘een hart, een ziel, een thematiek’ mist. Hij reist naar Italië om een systematisch… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Joris Tulkens boeken
  Joris Tulkens - Nicolaes Cleynaerts

  'Wilden we de moslims bereiken, dan moesten we Arabisch leren. (...) Ik zou zélf naar Afrika trekken, om daar de zeden en gewoonten van de moslims te bestuderen.' Aan het woord is de 16de-eeuwse theoloog, humanist, pedagoog en talenliefhebber Nicolaes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gérard Garcet boeken
  Gérard Garcet - Beril

  Tijdens zijn eerste job als leerkracht ontmoet hij Beril voor het eerst. Beril is achttien en heeft zelden tijd en zin om naar school te gaan. Ze heeft grootse dromen, en daardoor dus ook andere prioriteiten.Al van bij het begin botsen ze met elkaar. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • A.H. Nijhoff boeken
  A.H. Nijhoff - Twee meisjes en ik

  Augustus 1931. De stormachtige ontvangst van een 'on-Hollands' schaamteloos boek. De roman Twee meisjes en ik slaat in als een bom. De naam Nijhoff is voorgoed te schande gemaakt, meent de Nederlandse pers. De lezers krijgen inderdaad heel wat te verteren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Clyde R. Lo A Njoe boeken
  Clyde R. Lo A Njoe - Mallura

  Is Edgar Allen Poe vermoord, en zo ja, waarom? In Mallura reconstrueert Clyde Lo A Njoe met sterke en levendige dialogen de schimmige dood van Edgar Allen Poe. Mallura wordt zo een whodunnit, een 'detective' met een spannende plot. Er is altijd van uitgegaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jan Herman Brinks boeken
  Jan Herman Brinks - De vrouw in het Medaillon

  Op een grafsteen ontdekt Steijn een medaillon met de afbeelding van een vrouw. Haar gezicht fascineert hem en laat hem niet meer los. Kort daarna vertrekt hij voor zijn werk naar Rusland. Daar laat een oude vrouw hem een foto zien van Oksana, haar dochter, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Chris Huinder boeken
  Chris Huinder - Liefde in Lissabon

  De reislustige Sophie wordt in Portugal verliefd op de gids Tauro. Ze krijgt een jongen die ze Érico noemt. De vader ontkent dat Érico zijn zoon is. Vanwege haar vroege en mysterieuze dood wil Érico alles weten. Samen met zijn halfzus Annie gaat hij op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jerrad Hoff boeken
  Jerrad Hoff - Een leven geleden

  In de zomer van 1972 leren twintigers Sarah Miller en Evan Bennett elkaar kennen in Florida. De weken die volgen zullen hun levens voorgoed veranderen. Maar niet op de wijze waar ze op hadden gehoopt…Sarah Miller, een ietwat in zichzelf gekeerde jonge vrouw,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Martha Heesen boeken
  Martha Heesen - Zeiseman

  Een oude man zit naast zijn huis, onder een ritselende abeel in de avondzon. Wie is hij, wat heeft zijn levensloop betekend? Het betoverende proza van Martha Heesen dient de lezer zeer stapsgewijs het bijzondere verhaal van de Zeiseman toe. Remigius is alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Dimitri Verhulst boeken
  Dimitri Verhulst - De laatste liefde van mijn moeder, De helaasheid der dingen, Kaddisj voor een kut

  In de bundeling van ‘De laatste liefde van mijn moeder’, ‘De helaasheid der dingen’ en ‘Kaddisj voor een kut’ rekent Dimitri Verhulst af met zijn jeugd, maar brengt hij tegelijkertijd een prachtige ode aan die jeugd. In ‘De laatste liefde van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99