Romans, novellen

 • Koos van Zomeren boeken
  Koos van Zomeren - Het complete rekelboek

  Nooit is er een liefdevoller boek geschreven over een hond Twintig jaar geleden begon Koos van Zomeren aan zijn ‘verzameld werk’ over zijn bastaardhondje Rekel. Van Zomeren schetst liefdevol het leven, de aftakeling en de dood van Rekel. Er is daarna nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Jan Van den Abeele boeken
  Jan Van den Abeele - Krunk

  Hij is jong, getalenteerd en succesvol. Zijn eerste album haalde platina, en de fans willen meer. Maar inspiratie vinden blijkt een hele opgave als je omringd bent door leeghoofdige idioten en hopen drugs. Gelukkig is ZIJ er... Jan Van den Abeele jaagt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lammert Voos boeken
  Lammert Voos - Malterfoske

  Malterfoske is een meeslepende novelle over zeven generaties Groningse armoedzaaiers op de klei. Er is incest, armoede, ziekte, uitbuiting, uitzichtloosheid. De bewoners van het buurtschap Malterfoske zitten vastgeklonken aan hun DNA, hun geboortegrond en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Louise van Wassenaer boeken
  Louise van Wassenaer - Jean Cavalier's opstand in de Cevennen

  In 1702 waren in de Cevennen opstanden uitgebroken tegen de Hugenotenvervolgingen daar. Jean Cavalier werd een van de leiders van de Camisards, zoals de rebellen zich noemden. Hij vluchtte in 1704 naar Den Haag. De republiek was toen met een grote alliantie in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Jeroen Brouwers boeken
  Jeroen Brouwers - Feuilletons

  ‘Feuilletons’ is een selectie uit het gelijknamige tijdschrift dat Jeroen Brouwers in 1996 oprichtte en waarvan 10 afleveringen verschenen: verhalen, herinneringen, dagboekaantekeningen, schrijversportretten, polemieken, brieven, essays en overpeinzingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Pauline Broekema boeken
  Pauline Broekema - Het uiterste der zee

  Twee Joodse families uit het land achter de dijken In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel- en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Villa des Roses

  In het Parijse pension Villa des Roses is niets wat het lijkt. Mevrouw Brulot baat het verblijf uit met vindingrijkheid en berekening: de scharreleieren verwisselt ze met goedkopere exemplaren, het gezichtspoeder van een oudere gaste vervangt ze door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Het Dwaallicht

  Op een druilerige novemberavond ontmoet Frans Laarmans drie Afghaanse zeelui wier schip in de Antwerpse haven is aangemeerd. Ze zijn op zoek naar Maria Van Dam, een zakkennaaistertje dat eerder die dag grote indruk op hen heeft gemaakt. Laarmans besluit hen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rik Bronkhorst boeken
  Rik Bronkhorst - De buurt was veilig

  De buurt was veilig is het verhaal van Avron. Een kind dat opgroeide tussen twee werelden, geboren na de Tweede Wereldoorlog in een Nieuwe tijd waarin de vrijheidsdrang van de jaren 60 gloort.“De buurt was veilig” is het verslag over Avron, een kind tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sonja Barend boeken
  Sonja Barend - Je ziet mij nooit meer terug

  Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar heldere en betrokken manier van interviewen is een voorbeeld en inspiratie voor velen. In deze indringende memoires is ze niet langer degene die alleen vragen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Arthur Japin boeken
  Arthur Japin - De gevleugelde

  dwarsligger 558 Arthur Japin De gevleugelde Hoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderen Alberto Santos-Dumont groeit in afzondering op in Brazilië. Hij droomt ervan om, net zoals de ontdekkingsreizigers over wie hij leest, te kunnen vliegen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Corine Hartman boeken
  Corine Hartman - Uit liefde voor jou (set van 10)

  Twee schoolvriendinnen ‘voor het leven’ zien elkaar na vele jaren terug. Er is vroeger iets verschrikkelijks gebeurd, waardoor ze elkaar jaren niet meer hebben willen zien. Nu, plotseling, zoekt een van beiden contact, dwingend. Het gesprek is moeizaam,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marente de Moor boeken
  Marente de Moor - De Nederlandse maagd

  dwarsligger 560 Marente de Moor De Nederlandse maagd Bekroond met de AKO Literatuurprijs en de Euopean Union Prize for Literature Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Chantal van Gastel boeken
  Chantal van Gastel - Zwaar verliefd!

  Zwaar verliefd! was het droomdebuut voor Chantal van Gastel, ze zette zichzelf in een keer op de kaart. Nu is daar de verfilming, met Jim Bakkum in een van de hoofdrollen, die begin oktober in première gaat. In deze feelgoodklassieker worstelt jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ingeborg van 't Pad Bosch boeken
  Ingeborg van 't Pad Bosch - Kroniek van een erfenis

  ‘Als je altijd een masker hebt gedragen, kun je dan nog worden wie je bent?’ Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bram Klein boeken
  Bram Klein - De gestolen zegel

  Zesentwintig jaar nadat een unieke Tsjechische postzegel op een tentoonstelling is gestolen, wordt hij op een veiling in Praag te koop aangeboden. De Rotterdamse schrijver Bram Klein wil weten wie de verkoper is en vertrekt naar Praag. Hiermee begint een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Licht op mijn huid

  Een vrouw, drie mannen, één belofte.Licht op mijn huid vertelt over opgroeien in eenzaamheid, de impact van een belofte aan een stervende vader en over volwassen worden. Als haar vader sterft zegt Moon haar leven in de stad vaarwel en keert terug naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Bart Meuleman boeken
  Bart Meuleman - Hoe mijn vader werd verwekt

  Het was een oude vrouw zoals er waarschijnlijk duizenden zijn, maar in haar kwade blik en aan haar grauwe vel zag ik op slag al het slechte waartoe ze in staat was geweest. Ik zag het des te beter omdat op haar schoot, in een wollen truitje en met witte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Monique Kroezen boeken
  Monique Kroezen - Anders Kind

  Door de komst van haar tweede zoon, wordt het eenvoudige bestaan van Nicole haar gezin in een klap weggevaagd. Jesse blijkt na zijn geboorte een schisis (hazenlip) te hebben. Siem, haar man, kan dit niet accepteren en verlaat zijn gezin om carrière te maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten Vandenabeele boeken
  Maarten Vandenabeele - Met het zelfvertrouwen zat het goed

  Fransz volgt de weg van de minste weerstand. Hij is een held in het ontlopen van verantwoordelijkheden en verdeelt zijn tijd over voetbal kijken, op café gaan, vrouwen versieren en vervolgens dumpen. Hij nadert de dertig, beslist zelf wat hij doet en dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Burhan Sonmez boeken
  Burhan Sonmez - Istanbul, Istanbul

  Onder de oude straten en pleinen van Istanbul wachten vier gevangenen – Demirtay de student, de dokter, Kamo de barbier en oom Küheylan – in hun cel tot ze door hun ondervragers worden opgehaald. Om de tijd te doden vertellen de vier mannen elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Marcel Vaarmeijer boeken
  Marcel Vaarmeijer - Wolkenjager

  Wolkenjager, het nieuwe boek van Marcel Vaarmeijer, auteur van Heelmeester – dat op de longlist van de Libris Literatuurprijs stond – is een modern heldenverhaal over een uitzonderlijke vrouw met een missie. Een wervelende roman, vol bijzondere en aparte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rita Verschuur boeken
  Rita Verschuur - De tweede moeder

  Het is 1943. Kort nadat de moeder hen heeft verlaten, komt een jonge weduwe zich over vader en dochter ontfermen. Al snel wordt zij de tweede moeder voor de achtjarige Rita. In de loop der jaren worden in het nieuwe gezin nog twee kinderen geboren. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,85
 • Andreas Burnier boeken
  Andreas Burnier - Een tevreden lach

  Een tevreden lach, de roman waarmee schrijver en criminoloog Andreas Burnier in 1965 debuteerde, werd direct bij verschijnen als een sensatie ervaren en bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. De roman heeft niets aan kracht ingeboet. Xandra… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alex Kirchner boeken
  Alex Kirchner - Dolen

  Na de plotselinge dood van zijn nog jonge vader leeft Roy van Zanten zijn leven alsof het morgen voorbij kan zijn. In Spanje ontmoet hij de hemelse Michelle. Zij lijkt zijn gedroomde zielsverwant te zijn. Michelle blijkt echter een duivelse kant te bezitten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50