Romans, novellen

 • Peter Dejaegher boeken
  Peter Dejaegher - De Muts

  Kersvers socioloog Marc Gillis kiest ervoor om zijn militaire dienstplicht bij de paracommando’s te vervullen. Hij wil een boek schrijven over hoe het leger jongens omvormt tot geoliede vechtmachines. Als enige universitair van zijn peloton begint hij aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Jo Simons, Annejet van der Zijl boeken
  Jo Simons, Annejet van der Zijl - De val van Annika S.

  De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar collega's en schoonfamilie te ontkomen slaat ze op de vlucht en reist ze naar Bergen aan Zee,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas van Slobbe boeken
  Thomas van Slobbe - Handvest Antropoceen

  Natuurfilosoof Thomas van Slobbe de contouren van ons nieuwe tijdperk van maakbaarheid, natuurvervaging, klimaatverandering en zelfdenkende robots. Hoe kunnen wij ons tot deze nieuwe tijd verhouden?'In 2030 verdween het woord natuurlijk uit het woordenboek.'… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kiki van Dijk boeken
  Kiki van Dijk - Ibiza

  dwarsligger 521 Kiki van Dijk Ibiza Een ontspannen vakantie eindigt in een gevecht voor eigen leven... Maggie is succesvol ondernemer, moeder, echtgenote en ze is als veertiger nog altijd aantrekkelijk. Van haar man en kinderen krijgt ze een vakantie cadeau,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Tsjip De Leeuwentemmer

  Adele, de dochter van Elsschots geliefde personage Frans Laarmans, trouwt met Bennek Maniewski, een Poolse student. Ze krijgen een zoon: Jan. De trotse grootvader Laarmans noemt hem Tsjip. Adele en Bennek verschillen heel erg van elkaar. Bennek is ambitieus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Stevo Akkerman boeken
  Stevo Akkerman - De mooiste dag

  Als Therese in het ziekenhuis ligt om te bevallen van haar eerste kind, is het erop of eronder. Niet alleen voor haar en haar kind, maar ook voor de mensen die op de gang staan te wachten: haar man, haar vader en haar zus – het zwarte schaap van de familie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jantien van Driel boeken
  Jantien van Driel - Bickle

  Als Sabine de ontrouw van haar man ontdekt, wordt ze als een vuilniszak aan de dijk gezet. Noodgedwongen neemt ze afscheid van haar Rotterdamse luizenleventje. Ze blijkt behoorlijk creatief om de eindjes aan elkaar te knopen. Net als ze haar laatste spullen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Wessel te Gussinklo boeken
  Wessel te Gussinklo - Het engeltje

  De hoofdpersoon van deze novelle is een drieëndertigjarige schrijver. Het schrijven wil niet meer lukken en hij zoekt verpozing in het caféleven van nachtelijk Amsterdam. Op een zomernacht ontmoet hij een beeldschone vrouw met haar afschrikwekkende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • P. Slot boeken
  P. Slot - En het vergeten zo lang

  Batavia 1930. Maria Hagenaar heeft de hoop om te trouwen al opgegeven wanneer zij een jonge Chileense consul ontmoet. Liefkozend noemt hijhaar Maruca. Ze trouwen. In Santiago, Buenos Aires en Madrid blijkt al snel dat haar nieuwe man geen toegewijd diplomaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Roanne van Voorst boeken
  Roanne van Voorst - Lief van je

  'Ongeveer een halfuur nadat mijn broertje zijn eerste zoen kreeg, is hij onder de Van Marelbrug op het wateroppervlak te pletter geslagen.'Waar houdt verantwoordelijkheid op en begint schuld?Het was lief van haar geweest - zeiden haar ouders - haar broertje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Louis Paul Boon boeken
  Louis Paul Boon - De kapellekensbaan

  Het burgermeisje Ondineke Bosmans waant zich het centrum van het universum. Om hogerop te komen in het leven gooit ze haar vlechtjes en borstjes en sluwheid in de strijd. Ze wil koste wat kost ontsnappen aan het grauwe bestaan in ‘de stad van de 2 fabrieken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Judith Visser boeken
  Judith Visser - In seizoenen

  Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je 'in seizoenen' moet gaan denken? Annabel Wismar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gretel Van den Broek boeken
  Gretel Van den Broek - Huizen

  Martha woont en werkt in het weinig inspirerende immokantoor van de familie. Het lukt haar niet om de volle verantwoordelijkheid van de zaak in handen te krijgen. Ze mist haar moeder en ze lijdt onder de norsheid en opvliegendheid van haar vader.Ze ontvlucht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Astrid Haerens boeken
  Astrid Haerens - Stadspanters

  Stadspanters is een intens portret van mensen die worstelen met identiteit, dromen en dwaalwegen. Amar Moussaoui is overleden. Zijn plotse dood brengt zijn dochter Rim, zijn zoon Aadam en hun jeugdvriend Eloïc na jaren opnieuw samen in het appartement van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lidewij Martens boeken
  Lidewij Martens - Tot je valt

  Tijdens de overtochten die Nico als veerman maakt denkt hij aan zijn dochter, Geesje. Aan hoe ze eet, hoe ze praat om hem af te leiden en hoe ze haar onstuitbare drang om steeds minder te eten probeert te verbergen. Zo groot als Geesjes verlangen is om haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Louise van Wassenaer boeken
  Louise van Wassenaer - Jean Cavalier's opstand in de Cevennen

  In 1702 waren in de Cevennen opstanden uitgebroken tegen de Hugenotenvervolgingen daar. Jean Cavalier werd een van de leiders van de Camisards, zoals de rebellen zich noemden. Hij vluchtte in 1704 naar Den Haag. De republiek was toen met een grote alliantie in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Hein van der Hoeven boeken
  Hein van der Hoeven - Jongen met rood vest

  Jongen met rood vest speelt zich af rond 2005. Bob en Heleen Prager zijn een Haarlems echtpaar van in de zestig. Zij krijgen bezoek van de advocaat Marc Bronstein, die vermoedt dat het meesterwerk Jongen met rood vest van Frans Hals, in 1946 door het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Eva De Groote boeken
  Eva De Groote - Na de regen

  Siri's moeder verongelukte toen ze op een nacht in de regen met haar fiets naar huis reed. Sindsdien leeft Siri alleen en is ze als de dood voor onweer. Pas wanneer ze als geluidsontwerper een eigen studio opent in Brussel, krijgt haar leven weer zin. Als ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • F. Bordewijk boeken
  F. Bordewijk - Blokken

  Het fantasierijke werk van Ferdinand Bordewijk (1884-1965) behoort tot de grote Nederlandse klassiekers. In Blokken (1931), nu voor het eerst verbeeld door illustrator en striptekenaar Viktor Hachmang (1988), leidt Bordewijk ons rond door een rechtlijnige, op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Peter Verhelst boeken
  Peter Verhelst - Voor het vergeten

  Totaal onverwacht overlijdt de moeder van Peter Verhelst. Hij is getuige van de rouw van zijn vader en probeert daarbij ook zelf een weg te vinden in een proces vol rauw-realistische, mythische, zintuiglijke, essayistische en poëtische verhalen. Haast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Oliver Reps boeken
  Oliver Reps - De dag die nooit komt

  De dag die nooit komt is het relaas van de zeventienjarige filmfanaat Elias. In één lange slapeloze nacht overdenkt hij de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Hij vertelt over die zomer, nu zo'n driekwart jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Sonja Barend boeken
  Sonja Barend - Je ziet mij nooit meer terug

  Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Generaties groeiden op met haar programma’s. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen. Achter haar elegante en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hilde Van Malderen boeken
  Hilde Van Malderen - Kathaai

  Marie Margolis is herstellende van een ingrijpende liefdesbreuk. De man van wie ze dacht dat hij de ware was, heeft haar meedogenloos gedumpt. Op het dieptepunt van deze crisis doet haar baas een oneerbaar voorstel: een weekendje Amsterdam, no strings attached… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Sophie van der Stap boeken
  Sophie van der Stap - De mogelijkheid van jou

  Laurence en Laurent - ze móeten elkaar wel tegenkomen. Zij: een jonge modeontwerpster, succesvol, omringd door vrienden en geliefden. Hij: schrijver, eeuwig schavend aan zijn woorden, onafhankelijk, misschien zelfs eenzaam. In de straten van Parijs, en onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Charles Ducal boeken
  Charles Ducal - Kroniek van een verzonnen leven

  In “Kroniek van een verzonnen” leven, geschreven door Charles Ducal (Leuven, 1952), komt in een van godsdienst en plichtsgevoel doordrenkt milieu op het Vlaamse platteland een zesjarige jongen thuis met zijn eerste rapport: honderd op honderd. Die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99