Romans, novellen

 • M.M. Schoenmakers boeken
  M.M. Schoenmakers - De vlucht van Gilles Speksneijder

  Gilles Speksnijder, een weinig uitgesproken man, bekleedt een bescheiden functie in een dienstverlenende organisatie. Als hij van de ene op de andere dag wordt gepromoveerd tot assistentverhuiscoördinator, bezwijkt hij bijna onder zijn verantwoordelijkheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Cees Nooteboom boeken
  Cees Nooteboom - Venetië

  Je leert een stad pas echt kennen als je in de straten en stegen ervan verdwaalt. Venetië, met al haar verstopte hoeken en gesloten poorten, omringd door de ontelbare lagunes, is gemaakt om de weg in kwijt te raken. Maar, zo weet de echte reiziger: de weg… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Daniel Mason boeken
  Daniel Mason - De wintersoldaat

  Wenen, 1914. Lucius is een tweeëntwintigjarige geneeskundestudent als Europa in de greep raakt van de Eerste Wereldoorlog. Meegesleept door romantische verhalen over operaties op het slagveld neemt hij dienst in het leger en rekent op een aanstelling bij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ilja Gort boeken
  Ilja Gort - De druivenfluisteraar

  De druivenfluisteraar Janty is een anti-held. Zijn bestaan wordt gevuld door zijn eenzame werk in de wijngaard. Met een beschouwende blik vertaalt hij alles wat hij ziet, naar het leven tussen de druiven. Dankzij een bijzondere gave, sluit hij vriendschap met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Adrie Krijgsman boeken
  Adrie Krijgsman - Tijdgeesten over de tijdlijn

  Na enkele dichtbundels over ongerepte gebieden, heeft Adrie Krijgsman nu ‘een relaas’ aan zijn oeuvre toegevoegd. Geïnteresseerd in experimentele teksten is 'Tijdgeesten over de tijdlijn' ontstaan, een relaas in tijden van sociale media. “De woorden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Kees de Bakker boeken
  Kees de Bakker - Hier is zon, zee en zand

  Bergen en Schoorl hebben altijd een ongelooflijke aantrekkingskracht gehad op schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars. In Bergen werd Jeroen Krabbé verliefd op Herma van Geemert, zo schrijft zijn zwager Ko van Geemert en dat inspireerde Jeroen tot het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Basje Boer boeken
  Basje Boer - Nulversie

  Vijf mensen reizen af naar een hotel in de Achterhoek voor een masterclass scenarioschrijven. In twee weken tijd zal ieder van hen zijn eigen filmscenario schrijven, geïnspireerd op The Breakfast Club, de highschoolklassieker over hokjesdenken. Terwijl docent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Annelies Beck boeken
  Annelies Beck - Toekomstkoorts

  1898. De uit het arme Vlaanderen gevluchte Felix is in het onherbergzame westen van Brazilië een nieuw leven begonnen. Op die plek, Descalvados, runnen Belgische ondernemers een vleesfabriek en er is ambitie om van daaruit een groter gebied te veroveren.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Femke Vindevogel boeken
  Femke Vindevogel - Confituurwijk

  Marie verhuist na de dood van haar vader noodgedwongen naar een achterstandsbuurt: de gevreesde Confituurwijk. Haar nieuwe buurman, die in het dorp bekend staat als de Kroniek van de laatste kans, maakt het haar onmogelijk om te studeren voor een belangrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stefan Popa boeken
  Stefan Popa - Of de oleander de winter overleeft

  'Op ingenieuze wijze vlecht hij historische feiten en eigentijdse fictie in elkaar - ???? De Telegraaf Stefan Popa vangt het vergeten Aroemeense volk in literatuur, net voordat dat dreigt te verdwijnen. Pitu moet sterven. En dat terwijl hij nog zoveel heeft om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kees Broere boeken
  Kees Broere - POM

  Terugbladerend in het gastenboek, dat bol stond van even obligate als welgemeende complimenten, kwam hij geen bekende namen tegen. Tot in december 1990. Hij schrok. Hij keek nog eens. Het stond er echt. 'Peter Flinck.' Hij was zichzelf tegengekomen. Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Gaby Rasters boeken
  Gaby Rasters - De Lissabon Brieven

  Merijn reist zijn vriendin achterna naar Lissabon, maar dat loopt anders dan verwacht. Hij blijft alleen achter. Hij ontmoet de fadozangeres Carolina en dit is de start van nieuwe ontwikkelingen.Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Anoniem boeken
  Anoniem - Dagboek van een minnares

  Wat gaat er om in een vrouw die als 'die ander' wordt bestempeld? Waarom laat ze zich verleiden om het aan te leggen met een man die bezet is? Deze minnares wil haar verhaal doen, weliswaar anoniem, maar ze wil dolgraag haar kant van het verhaal laten horen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Myrthe van der Meer boeken
  Myrthe van der Meer - Kalf

  Onno en Jurgen Kapteijns, grootvader en kleinzoon, zijn de laatste telgen uit een groot artiestengeslacht. Ze verafschuwen elkaar tot op het bot, hebben elkaar nog nooit ontmoet en hopen vooral dat dat zo blijft.Dan slaat het noodlot toe en worden ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - De bloemen van Jan Siebelink

  Jan Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuigen zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en planten. Op de achtergrond vertellen ze een eigen verhaal, de geschiedenis van de kwekerij, en uiteindelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Youp van 't Hek boeken
  Youp van 't Hek - Stormschade

  Youp en zijn columns. Gehaat en geliefd. Een tussenweg is er niet. Iedere zaterdag is de pagina met Youps stukje de eerste die de meeste NRC-lezers opslaan. Het is een eigenzinnige keek op de week van de cabaretier. Scherp en bot tegelijk. Als je naar zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jeroen Brouwers boeken
  Jeroen Brouwers - Laatste plicht

  Laatste plicht is het liefdevolle portret van Hans Roest (1917-2006), spil in de redacties van de Geïllustreerde Pers en als chef verantwoordelijk voor korte verhalen en feuilletons in alle bladen van deze persgroep. Hij was mentor en vriend van Jeroen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Ineke Holzhaus boeken
  Ineke Holzhaus - Geef mijn vader

  Geef mijn vader van Ineke Holzhaus is een prachtig verhaal over liefde en vriendschap, over ouders en kinderen, en over hoe een onverwerkt oorlogsverleden doorwerkt in volgende generaties. Dichter Ineke Holzhaus beschrijft de levens van drie zoekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roel Richelieu van Londersele boeken
  Roel Richelieu van Londersele - Reis naar mijn vader

  Robbert Van Lierde is de zoon van een kleine sigarenfabrikant die moeilijk het hoofd boven water kan houden. Roberts moeder had zich een betere toekomst ingebeeld en werkt haar onvrede uit op de zesjarige Robbert, terwijl haar drie andere kinderen buiten schot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Hans Fiers boeken
  Hans Fiers - Door jouw ogen

  Driek brengt het grootste deel van zijn jeugd moederloos door op de Limburgse fruitboerderij van zijn hardvochtige vader. Over de dood van zijn moeder wordt niet gepraat. Driek weet maar één ding: ze stierf door toedoen van een Duitse seizoenarbeider.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jan Philipsen boeken
  Jan Philipsen - Icoon

  ‘Christiaan Hesen (1853–1947) leefde als kluizenaar aan de oostrand van de Peel. De lokale bevolking van het peeldorpje America noemde hem Rowwen Hèze. Rowwen is het dialect voor ruwe en Hèze duidt op zijn achternaam. In 1985 nam ik als bassist samen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - Caesarion

  Op een klif aan de kust van East Anglia woont Ludwig Unger met zijn moeder. In de ambitieuze dromen van zijn moeder is hij concertpianist. Nu speelt hij voor zijn geld in hotelbars, en vertelt in drie nachten zijn levensverhaal aan een vrouw. De zoon van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,55
 • Willem Frederik Hermans boeken
  Willem Frederik Hermans - Volledige Werken 18

  Boek Volledige Werken 18 geschreven door Willem Frederik Hermans. Uitgegeven door Bezige Bij. In de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans worden alle afzonderlijk verschenen werken en de ongebundelde teksten van de auteur bijeengebracht. De Volledige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Judith Visser boeken
  Judith Visser - Zondagskind

  ‘Pijnlijk prachtig’, boek van de maand bij Koffietijd Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Hoe kan het dat anderen wel weten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Inge de Bever boeken
  Inge de Bever - Moederland

  MargrietRecensieIn het mooie Moederland beschrijft ze [Inge de Bever red.] hoe ze aan het leven in Turkije moest wennen, wat er de afgelopen veertig jaar veranderde en hoe zij en haar schoonmoeder ondanks de verschillen naar elkaar toe groeiden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00