Romans, novellen

 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - De heilige Rita

  Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Youp van 't Hek boeken
  Youp van 't Hek - IJdel onkruid

  De meeste nrc-abonnees lezen al meer dan 25 jaar iedere zaterdag eerst de column van Youp. Zijn stukje gonst op dat moment ook al een paar uur over het internet en wordt door duizenden gedeeld. Voor veel mensen is het smullen, hoewel de slachtoffers daar vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jan Cremer boeken
  Jan Cremer - Sirenen

  In de donkere winterse dagen van 1959 ontmoeten een onbekende West-Friese verpleegster en een schilderende rebel elkaar in het Amsterdamse uitgaansleven. Het is liefde op het eerste gezicht en voor beiden meteen een lotsbestemming. Vijf jaar later zijn ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arthur Japin boeken
  Arthur Japin - Kolja

  Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Vele jaren reizen ze met de jongen door Europa en bevrijden hem uit zijn isolement. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Griet Op de Beeck boeken
  Griet Op de Beeck - Het beste wat we hebben

  De zitting was in volle gang, maar Lucas stond op en liep de raadkamer uit. Soms weet een lijf beter wat te doen dan alle opgetelde rationaliteit. Hij stapte in zijn auto en zonder veel nadenken reed hij naar de brug, de brug waar elk jaar gemiddeld veertien… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hendrik Groen boeken
  Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken

  Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Hendrik Groen boeken
  Hendrik Groen - Zolang er leven is

  We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jelle Brandt Corstius boeken
  Jelle Brandt Corstius - As in tas

  Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Annejet van der Zijl boeken
  Annejet van der Zijl - De Amerikaanse prinses

  Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd - aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paulien Cornelisse boeken
  Paulien Cornelisse - De verwarde cavia

  Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega's kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Arjen Lubach boeken
  Arjen Lubach - Magnus DL

  dwarsligger 503 Arjen Lubach Magnus Bekend van Zondag met Lubach Wanneer Merlijn Kaiser hoort dat er in een Zweeds pretpark vreemde uitgaven worden gedaan met zijn creditcard, besluit hij op onderzoek uit te gaan en hij boekt een vlucht naar Stockholm. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Inge Gravendeel boeken
  Inge Gravendeel - Winter in America

  Winter in America Als Victor Winter van de secretaresse van zijn baas hoort dat deze hem de volgende dag wil spreken over Amerika, ziet hij zichzelf de grote plas al oversteken. Hij drinkt er 's avonds samen met zijn vriendin dan ook een glas wijn op. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Connie Palmen boeken
  Connie Palmen - XL Jij zegt het - grote letter uitgave

  Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen dein 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,15
 • Jan Siebelink boeken
  Jan Siebelink - XL Margje - grote letter uitgave

  Ruben Sievez, de zoon uit Knielen op een bed violen, is in Margje een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton.Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, op een dag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,25
 • Vonne van der Meer boeken
  Vonne van der Meer - XL Winter in Gloster Huis - grote letter uitgave

  In Winter in Gloster Huis nemen we een sprong in de tijd: de koning zit ruim tien jaar op de troon, de zorg is overgenomen door altijd dienstbare robots, de Klaar met leven-wet is aangenomen.Twee broers krijgen een duizelingwekkende erfenis, plus de opdracht… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,85
 • XL De onervarenen - grote letter uitgave

  Het zit de jonge, in armoede levende Odile en haar man Koben niet mee als zij in 1847 hun boerderij dienen te verlaten. Waarom zouden zeniet ingaan op het aanbod van de Maatschappij voor Overzeese Volksplanting, die hun een gouden toekomst voorspiegelt aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,90
 • Annejet van der Zijl boeken
  Annejet van der Zijl - XL De Amerikaanse prinses - grote letter uitgave

  Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waarze als plattelandsmeisje van had gedroomd - aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde.En ze was het ook bijna… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,05
 • Griet Op de Beeck boeken
  Griet Op de Beeck - XL Gij nu - grote letter uitgave

  Vijft ien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo'n moment waarop de dingen ontploff en of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren.Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,55
 • Sander Kooistra boeken
  Sander Kooistra - Til mij op met duizend vogels

  Til mij op met duizend vogelsZeeland, eind jaren vijftig. Een eenzaam jongetje zoekt steun bij de vogels. Kunnen zij er voor zorgen dat zijn moeder terugkomt naar huis? Schrijver Sander Kooistra (1951) groeide op in Zeeland en de roman speelt zich af tegen het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Freek van Apeldoorn boeken
  Freek van Apeldoorn - Onderuit

  Ik luister met toenemende ergernis, ze moesten 's weten hoe hij mij heeft behandeld. Bij de woorden 'noodlottig ongeval' veer ik op. Ze denken dus dat hij is gestruikeld of uitgegleden. Ik zou, na alles wat hij mij heeft geflikt, liever spreken van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Michel Boll boeken
  Michel Boll - Kalm blijven

  Sommige mensen leven onvoorzichtig... Dat is niks voor de nerveuze Jacob Gropper, die beren al spot voor ze zelfs maar een poot op de weg gezet hebben. Jacob heeft uiteraard zijn zaakjes op orde en kalm blijven is zijn motto. Maar dan belandt Jacob op een dag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • R.L. Stevenson boeken
  R.L. Stevenson - De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll & Mr. Hyde - grote letter uitgave

  Deze vertelling uit 1886 over een dubbele persoonlijkheid werd onmiddellijk door critici en publiek herkend als een meesterwerk over het menselijk tekort. De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll en Mr. Hyde behoort tot de meest verfilmde en meest vertaalde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Kees Hartog boeken
  Kees Hartog - Thank you, bwana Graag gedaan, Afrika

  Vol idealisme gaat Kees Hartog aan het werk als ontwikkelingsvrijwilliger in Zambia. In een opleidingskamp voor jonge boeren gaat hij - zonder de luxe en het comfort die hij in Nederland heeft gehad - de lokale bevolking helpen hun bestaan te verbeteren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Charles Dickens boeken
  Charles Dickens - Scrooge

  Charles Dickens publiceerde A Christmas Carol op 19 december 1843. Deze novelle behoort tot de grote klassieken en is talloze keren bewerkt voor theater, film en televisie. A Christmas Carol is een Victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jolanda Zuydgeest boeken
  Jolanda Zuydgeest - Een gouden gezin

  ‘Ik heb een gouden gezin.’ Het zijn de laatste woorden van mijn vader voor hij overlijdt. Met hulp van haar negen kinderen lukt het mijn moeder om verder te gaan met haar leven. Tot er opnieuw tegenslag is. Ze wordt depressief en probeert zichzelf van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95