Volkssprookjes, sagen

 • Wouter van `Gorp, Atalanta Nehmoura boeken
  Wouter van `Gorp, Atalanta Nehmoura - Legenden uit de Liemers

  De Liemers is een gebied in Gelderland waar het nog gonst van de sagen en legenden. Zeven auteurs van uitgeverij Nimisa Publishing House hebben ieder een legende uitgezocht en herverteld. • Wist je dat er een heel dorp verzonken is in het meer van de Breuly?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Johannes B. Vriend boeken
  Johannes B. Vriend - Achter de Gouden Deur

  Als de ronddoler, zoals gewoonlijk, zinloos aan het ronddolen is, vraagt hij zich af of ronddolen wel zo zinloos was als hij zelf dacht. Des te meer avonturen hij beleeft, des te meer hij antwoord krijgt op zijn vragen. Dit verhaal is verzonnen tijdens een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,49
 • Annine E.G. van der Meer boeken
  Annine E.G. van der Meer - Weg met de boze heks en de slechte stiefmoeder

  Waarin onderscheidt dit boek zich van andere sprookjesboeken? Op basis van oudere uitgaven van Grimm kunnen wij het vrouwvijandige beeld uit de 19e eeuwse Grimmsprookjes terugvertalen naar een nieuwe versie die mensen in de 21e eeuw voorziet van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,45
 • Lidwien van Geffen boeken
  Lidwien van Geffen - Splinters van de Sampo

  Oude overleveringen en documenten zoals sprookjes, mythen, sagen en de Bijbel vertellen waarheden in beelden. Wij moeten weer leren deze beelden te vertalen en te lezen. Het Finse epos de Kalevala beschrijft de schepping en de noodzakelijke uiteenzettingen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Felix Timmermans, Antoon Thiry boeken
  Felix Timmermans, Antoon Thiry - Begijnhof Sproken

  Ruim honderd jaar geleden, als deze verhalen opgetekend worden door de heren Timmermans en Thiry, is het geloof in een hogere macht nog sterk en wijdverspreid aanwezig. Zo sterk dat de streng gelovigen nog steeds veronderstellen hun God en zijn engelen te zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • E. Young, M. van der Heide boeken
  E. Young, M. van der Heide - Keltische sprookjes

  De zesentwintig verhalen van deze bundel vertellen onder andere over de eeuwig jeugdige Angus, de God Midyir en over zijn vrouw Ethaum, die leefden in de wereld van de goden, over het lichtzwaard uit Findrias, de Speer van de Overwinning, het Vat van Overvloed… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • B. Voorhoeve boeken
  B. Voorhoeve - Verhalen en sprookjes rond de geboorte

  Verhalen en sprookjes rond de geboorte is een bundel met ruim zeventig sprookjes en legenden uit diverse landen en verhalen uit de mythologie, de Bijbel, (kinder)boeken en biografieën, onderverdeeld naar drie thema's: op weg naar de aarde; geboorte; de wereld… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • W. Meyles boeken
  W. Meyles - Satirische fabels

  Satirische fabelsAlles over apen, katten,zwijnen ezels, kwallen, ratten,en hoe deze mensen leven,vindt u in dit boek beschreven.De fabel is van oudsher een graag gebruikt genre om op speelse wijze de draak te steken met menselijke hebbelijkheden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • W. Meyles boeken
  W. Meyles - Filosofische fabels

  Filosofische fabelsAlles over apen, katten,zwijnen ezels, kwallen, ratten,en hoe deze mensen leven,vindt u in dit boek beschreven.De fabel is van oudsher een graag gebruikt genre om op speelse wijze de draak te steken met menselijke hebbelijkheden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • W. Meyles boeken
  W. Meyles - Psychologische fabels

  Psychologische fabelsAlles over apen, katten,zwijnen ezels, kwallen, ratten,en hoe deze mensen leven,vindt u in dit boek beschreven.De fabel is van oudsher een graag gebruikt genre om op speelse wijze de draak te steken met menselijke hebbelijkheden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Paul Reichenbach boeken
  Paul Reichenbach - Verse Kamper uiensoep

  Kamper uien is de benaming voor de verhalen die al eeuwenlang over de inwoners van Kampen worden verteld. Deze verhalen zijn ook als je geen Kampenaar bent smakelijk om te lezen. In deze bundel worden een aantal bekende uien opnieuw verteld, maar er zijn ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Saskia van Oostveen, Ineke Strouken boeken
  Saskia van Oostveen, Ineke Strouken - De geest van overijssel

  Overijssel is dé Nederlandse provincie bij uitstek die rijk is aan volksverhalen. In de mondelinge en schriftelijke vertelcultuur circuleren griezelige, grappige en spannende sagen, legenden, persoonlijke vertellingen en sprookjes over heksen, reuzen, rovers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,45
 • Hubert van Marum boeken
  Hubert van Marum - Waarom apen er als mensen uitzien, hazen een hazenlip hebben en kikkers kwaken

  Maar ook op pregnante en onopgeloste vragen als:WAAROM- de kraaien zwart zijn- de aasgier een blote hals heeft- duiven geen nest kunnen bouwen- uilen zich in het bos verstoppen- vliegende honden blijven hangen- de hond en de kat elkaars vijanden zijn- de kip… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,75
 • Dam Jaarsma boeken
  Dam Jaarsma - Sprookjes uit de Friese Wouden

  Dam Jaarsma van Oostermeer/Eastermar (1914-1991) was een hartstochtelijk verzamelaar van volksverhalen. Hij noteerde in veertig jaar meer dan zestienduizend verhalen die mensen uit de wijde omtrek van zijn woonplaats aan hem vertelden. Dit boek biedt een brede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • De mooiste mythen en sagen uit de Middeleeuwen

  De mooiste mythen en sagen uit de Middeleeuwen bevat een selectie uit de romans en verhalen die ons uit die tijd zijn overgeleverd. Ze bestrijken een periode van ongeveer achthonderd jaar en bieden dus een rijk palet aan gebeurtenissen en sferen. Beowulf, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • De mooiste Nederlandse sagen en legenden

  Deze prachtige uitgave met sfeervolle illustraties staat garant voor urenlang leesplezier. De verhalen zijn afkomstig uit alle windstreken, van het hoge noorden tot het diepe zuiden, en van een gehucht als Jipsinghuizen tot een wereldstad als Amsterdam. Elke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Bert Oosterhout boeken
  Bert Oosterhout - Fantastische verhalen uit Nederland en Vlaanderen

  Witte wieven, Ellert en Brammert, Blommaert en de Ossaert en zelfs Doctor Faust: Nederland en Vlaanderen zitten vol met spannende sprookjes en volksverhalen uit Nederland en Vlaanderen. "Alles was donker, behalve de witte wieven. Angstig riep ze haar man, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Eveline van de Putte boeken
  Eveline van de Putte - De Hemelvrouw

  De HemelvrouwWereldsprookjes voor groot en kleinIn dit sprookjesboek zijn sprookjes en legendes uit ruim twintig verschillende landen opgenomen. Van Somalië tot Bosnië, van Frankrijk tot Japan en van Peru tot Kaapverdië. Auteur Eveline van de Putte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Alice Woutersen-van Weerden boeken
  Alice Woutersen-van Weerden - Wijsheid in Russische sprookjes en Vrouwe Sofia

  Vrouwe Sofia... In Istanbul werd de grootste kerk aan haar gewijd: de Aya Sofia (heilige wijsheid). In Bulgarije werd zelfs de hele hoofdstad naar haar genoemd: Sofia. Wat kan deze Vrouwe Sofia betekenen voor de mens van de 21e eeuw? De Russische sprookjes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Theo Veenhof boeken
  Theo Veenhof - De held Amiran

  De sprookjes in deze bundel zijn parels van vertelkunst dankzij eeuwenlange mondelinge overlevering. Vanaf de negentiende eeuw tot op heden worden de sprookjes systematisch verzameld en opgetekend. Ook nu nog zijn er sprookjesvertellers in Georgië.De rijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • E.B. Titchenell boeken
  E.B. Titchenell - De Maskers van Odin

  Dit boek ontsluit een tijdcapsule die eeuwenlang verzegeld is geweest en onthult oeroude kennis uit een tijd waarin wetenschap, filosofie en religie één waren. Door de heldere vertaling van de belangrijkste liederen van de Poëtische of Oudere Edda en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Wim van der Zwan boeken
  Wim van der Zwan - De kleren van de yogi

  'De kleren van de yogi' is een inspirerende bundel verhalen rondom het thema stilte. Het titelverhaal is van Indiase herkomst en gaat over een arme yogi die de hele dag in stilte mediteert. Hij bezit niet meer dan een bedelnap en een lendendoek. Zijn wens om… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Henri Borel boeken
  Henri Borel - De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 1

  De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 1Het eerste deel uit de klassieke verzameling van mysterieuze en sprookjesachtige verhalen zoals Alladin en de wonderlamp, Sinbad de zeeman en Ali Baba en de veertig rovers.Koning Scheherban is bedrogen door zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Henri Borel boeken
  Henri Borel - De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 4

  De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 4Het vierde deel uit de klassieke verzameling van mysterieuze en sprookjesachtige verhalen zoals Alladin en de wonderlamp, Sinbad de zeeman en Ali Baba en de veertig rovers.Koning Scheherban is bedrogen door zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Henri Borel boeken
  Henri Borel - De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 5

  De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 5Het vijfde deel uit de klassieke verzameling van mysterieuze en sprookjesachtige verhalen zoals Alladin en de wonderlamp, Sinbad de zeeman en Ali Baba en de veertig rovers.Koning Scheherban is bedrogen door zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50