Historische roman

 • Judith Redline Coopey boeken
  Judith Redline Coopey - Terug naar Redfield farm

  Terug naar Redfield Farm van Judith Redline Coopey is een historische roman die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Amerika. Anns broer Jesse heeft zich aangesloten bij ‘de ondergrondse spoorweg’, een geheim netwerk dat slaven helpt te ontsnappen. Na een van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Rode sneeuw in december

  'Rode sneeuw in december' is een historische roman van bestsellerauteur Simone van der Vlugt. Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. De pasgetrouwde katholieke Lideweij en protestantse Andries hebben een nauwe band met Prins Willem van Oranje.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Laura Frantz boeken
  Laura Frantz - De vrouw des huizes

  In de historische roman 'De vrouw des huizes' van Laura Frantz loopt een verstandshuwelijk uit de hand.1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Revolutie eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Carrie Turansky boeken
  Carrie Turansky - Tot aan de wolken

  In 'Tot aan de wolken' neemt Carrie Turansky de lezer mee naar een bijzondere periode in de geschiedenis: het eerste begin van de luchtvaart. Het is 1909 als de Britse luchtvaartpionier James Grant een noodlanding maakt in de tuin van de rijke Isabella Grayson… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Suzanne Wouda boeken
  Suzanne Wouda - Roeien naar de Volewijck

  Suzanne Wouda schreef met Roeien naar de Volewijck een beeldende historische roman over Amsterdam en Haarlem in de zeventiende eeuw, het Burgerweeshuis en het Dolhuys. Flora en Mare groeien samen op in het Burgerweeshuis. Na die tijd verliezen ze elkaar uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Tanya Commandeur boeken
  Tanya Commandeur - De man die alles achterliet

  Holland - Amerika, begin twintigste eeuw. David Buijser groeit in Rotterdam op zonder zijn vader. Jaren later besluit hij zijn vaders spoor naar New York te volgen en op zoek te gaan naar de man op wie hij zoveel zou lijken. Tanya Commandeur werd op 11… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Marja Visscher boeken
  Marja Visscher - De Wolkenkijker

  'De wolkenkijker' van Marja Visscher gaat over Sara Hoevenaar, de echtgenote van Frans Naerebout. Naerebout (1748-1818) is bepaald geen onbekende in Zeeland. Het is tweehonderd jaar geleden dat hij overleed en nog altijd is bij koninklijk besluit bepaald dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Francine Rivers boeken
  Francine Rivers - Leota's tuin

  'Leota's tuin' van Francine Rivers is een ontroerende roman over een vrouw die terugblikt op de puinhopen van haar leven en nieuwe hoop vindt. Eens was de tuin van Leota een prachtige plek, waar bloemen bloeiden en hoop gedijde. Het was haar toevluchtsoord na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Alan Judd boeken
  Alan Judd - De laatste kus van de keizer

  De nadagen van de Duitse keizer Wilhelm II in Nederland De verbannen Duitse keizer Wilhelm II brengt zijn dagen door op het landgoed van Huis Doorn. Na de Duitse inval in Nederland in 1940 wordt de Nederlandse huishouding van Wilhelm II vervangen door SS'ers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Jody Hedlund boeken
  Jody Hedlund - Waar het geluk wacht

  Met de ontroerende historische roman 'Waar het geluk wacht' werpt Jody Hedlund een licht op de verschrikkelijke omstandigheden van vrouwen in zowel het New York van eind 19e eeuw en het zich ontwikkelende Westen van de Verenigde Staten. Elise Neumann en haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Suzanne Woods Fisher boeken
  Suzanne Woods Fisher - Anna's overtocht

  'Anna's overtocht' van Suzanne Woods Fisher is het eerste deel in een nieuwe serie over het begin van de Amish, een behoudende geloofsgemeenschap in de Verenigde Staten. Duitsland, 1737. De Duitse Anna König wordt uitgekozen om de oversteek naar Amerika te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Lida Dykstra boeken
  Lida Dykstra - Friezen in het jaar 28

  In Friezen in het jaar 28 beschrijft Louis Dijkstra op meeslepende wijze de lotgevallen van vier families gedurende vier seizoenen in 28. Het dagelijks leven van de Friezen bestaat uit jagen, de verbouw van groenten en het verzorgen van kinderen. Ook moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Cees van den Hof boeken
  Cees van den Hof - De triptiek

  Op de schilderkamer zat hij een poos voor de lege ezel. Nu de triptiek uiteen was genomen en weggeborgen - veiliger misschien nog wel dan het geldkistje in de kelder, dacht hij - leek hij de komende tijd veroordeeld tot ledigheid. Buiten in de stad viel men… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Veerle Bervoets, Geertrui Katelijne boeken
  Veerle Bervoets, Geertrui Katelijne - Maison Close

  1870. Arlette wordt geboren in een vooraanstaand maison close, ofte een luxebordeel, in Parijs. Alhoewel ze niet de moeder van het kind is, neemt Christine, de madame van het huis, de opvoeding van Arlette voor haar rekening. Samen met de schilder Edgar Degas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Dave Boling boeken
  Dave Boling - De troost van sterren

  Tijdens de Boerenoorlog wordt lettie met haar moeder, broertje en zusje in een Engels concentratiekamp opgesloten. Terwijl haar vader en opa strijden tegen de Britten, vecht Lettie om in leven te blijven in steeds hopelozer omstandigheden. Ze troost zich met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Vibeke Olsson boeken
  Vibeke Olsson - De dochter van de houtzager

  Aangrijpende sociaal-historische roman over een van de grootste negentiende-eeuwse arbeidersstakingen in de Zweedse houtindustrie Noord-Zweden, 1897. Britta van 10 jaar maakt lange dagen als lattengrietje in de houtzagerij - maar als ze thuiskomt is er weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hillary Jordan boeken
  Hillary Jordan - Een tijd om te oogsten

  Hillary Jordan ontving met haar debuutroman Een tijd om te oogsten de Bellwether Prize uit handen van Barbara Kingsolver, die het boek hoge waardering gaf. Het werd een internationaal succes en is inmiddels in zes talen vertaald. Mississippidelta, 1946. Laura… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Annemari Coetser boeken
  Annemari Coetser - Alles begint met Anna

  Alles begint met Anna van Annemarie Coetser is een historische roman die is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de Zuid-Afrikaanse auteur. De roman vertelt het bewogen levensverhaal van twee jonge vrouwen, van voor de Anglo-Boerenoorlog tot aan de Tweede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Reg Grant boeken
  Reg Grant - Maarten Luther

  Meeslepende historische roman die de lezer midden in de turbulente tijd van L uthers reformatie plaatst.Actueel in het kader van Refo500!1517: Duitsland zucht onder het zware juk van Rome. Maar de augustijner monnik Maarten Luther verbreekt de lijdzaamheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Irma Joubert boeken
  Irma Joubert - Het meisje uit de trein

  Polen, 1944. Op een donkere nacht loopt ergens in een bos een broodmager meisje. De jonge verzetsstrijder Jakob Kowalsky, op weg naar huis na een geheime missie, vindt haar en neemt haar mee.Bij het arme boerengezin komt Gretl tot rust en raken haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Paul Maier boeken
  Paul Maier - Pontius pilatus

  Pontius Pilatus - de man die Jezus berechtte, maar twijfelde aan zijn schuld. Wie was de mens achter deze overbekende naam?In deze historische roman schildert Maier het portret van een ambitieus Romeins gouverneur. Te midden van politieke intriges wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roberta Rich boeken
  Roberta Rich - De vroedvrouw van de sultan

  Vroedvrouw Hannah en haar man Isaak Levi, ballingen uit Venetië, bouwen in Constantinopel een nieuw bestaan op. Hannah oefent haar beroep uit onder de duizend haremvrouwen in het weelderige paleis van sultan Murat III. Dan ontmoet Hannah in het paleis het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jan Huisamen boeken
  Jan Huisamen - Kijk me in de ogen

  Zuid-Afrika, 1959. Katryn Jonis, een plattelandsvrouw die noch lezen noch schrijven kan, staat terecht voor moord. Het slachtoffer is de zoon van haar aartsvijand Abraham Klink. Er zijn geen getuigen en al het bewijsmateriaal pleit tegen haar. Zonder de hulp… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ann Weisgarber boeken
  Ann Weisgarber - De belofte

  Ohio, 1900. Vanwege een groot schandaal ontvlucht pianiste Catherine haar geboortestad Dayton. In haar wanhoop besluit ze te trouwen met haar vroegere aanbidder Oscar, die inmiddels als weduwnaar met zijn zoontje André op een melkboerderij woont, op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99