Historische roman

 • Maretha Maartens boeken
  Maretha Maartens - Hanna

  Hanna is kinderloos. Haar man heeft zonen nodig om zijn priesterlijke ambt als Leviet voor de Heer te vervullen. Daarom trouwt hij na negen jaar opnieuw, met Peninna. Peninna schenkt het leven aan het ene kind na het andere. Hanna worstelt met de aanwezigheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Claudia Tijms boeken
  Claudia Tijms - Angélina

  In dit familie-epos boeit grootmoeder Angélina haar kleindochter Solana door een bijzonder verhaal over haar jeugd. Met de aanloop naar de Spaanse Burgeroorlog, die gepaard ging met veel geweld, begint voor de jonge Angélina een onmogelijke strijd tussen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Simon Scarrow boeken
  Simon Scarrow - De adelaar en de wolven

  Het Tweede Legioen zit middenin een campagne om het zuidwesten van Engeland te veroveren. Rome heeft een alliantie met Verica, de leider van de Gallische stam de Atribati. Centurions Macro en Cato krijgen de taak de strijders van de stam te trainen, zodat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Simon Scarrow boeken
  Simon Scarrow - De prooi van de adelaar

  Aan het eind van de zomer in 44 v.C. strijden de Romeinse legioenen al twee jaar tegen de stammen in Brittannië. Generaal Plautius staat onder grote druk van de Keizer om de weerstand van de inheemse stammen te verpletteren. Centuriones Macro en Cato vechten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Simon Scarrow boeken
  Simon Scarrow - De voorspelling van de adelaar

  Macro en Cato wachten in Rome tot het onderzoek naar de dood van een van hun medeofficieren is afgerond. Narcissus, de secretaris van de keizer, heeft een moeilijke missie voor hen. Een agent van het rijk is door piraten gevangengenomen en de piraten eisen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Karin de Roos boeken
  Karin de Roos - Dubio

  Wat is dichterbij: het heden of het verleden? Flardinga, 1014. De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras een ernstig mishandeld meisje. Ze herinnert zich niets, behalve haar naam: Germaine. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt, dus ze wordt opgenomen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jane Kirkpatrick boeken
  Jane Kirkpatrick - Tabitha's bestemming

  Het is 1846. Vergezeld van haar dochter en haar altijd optimistische kleindochter vertrekt Tabitha Brown naar Oregon. Met hun schamele bezittingen in een huifkar gaan ze op weg naar het 'Wilde Westen', Tabby's zoon achterna. De ontberingen onderweg zijn groot;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Susie Finkbeiner boeken
  Susie Finkbeiner - En verlos ons van het stof

  Het is 1935. De tienjarige Pearl Spence is een speels meisje met veel fantasie. Daarmee slaat ze zich door het leven in het door droogte en ziedende stofstormen geteisterde Red River, Oklahoma. Haar vader, sheriff Spence, is een baken van rust in de getergde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Roberta Rich boeken
  Roberta Rich - De zoon van de vroedvrouw

  Nadat vroedvrouw Hannah het pasgeboren zoontje van een rijk Venetiaans echtpaar heeft gered, vlucht ze met het verweesde jongetje naar Constantinopel. Een malafide stel ontvoert Matteo, enige erfgenaam van het familiefortuin, en duikt onder in Venetië. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Amy Harmon boeken
  Amy Harmon - Een engel in Rome

  Eva Rosselli en Angelo Bianco groeien op als broer en zus, maar het is niet de bloedband die hen verbindt...Italië, 1933. Als Angelo Bianco op zijn negende naar Italië wordt gestuurd, is hij een geschenk uit de hemel voor Eva Rosselli. Eindelijk het broertje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ann Howard Creel boeken
  Ann Howard Creel - Het geluk van gewone dagen

  Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado. Ver van haar familie en overmand door eenzaamheid probeert Livvy een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Nine de Vries boeken
  Nine de Vries - Chana

  De waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat zij om ze te beschermen?Israël, rond het jaar 64. Als de Romeinse bezetter Kafarnaüm onder de voet dreigt te lopen, vlucht Chana met haar gezin. Alles wat vertrouwd is laat ze achter.Tijdens de reis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - De erfenis van Mozart

  Duik onder in de Romantiek met de sfeervolle historische roman Erfenis van Mozarts van Femke Roobol, over familie, liefde, bals en baronessen, maar ook over jaloezie en verlies. 1778. Op doorreis naar Parijs leert Wolfgang Amadeus Mozart de muzikale familie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kate Quinn boeken
  Kate Quinn - Het Alice netwerk

  Londen, 1947. Charlotte ‘Charlie’ St. Clair is ongetrouwd en zwanger. Haar moeder neemt haar mee naar Europa om dit ‘probleempje’ te verhelpen. In plaats van haar zwangerschap te laten beëindigen zoals de bedoeling was, besluit ze haar nicht Rose te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Laura Frantz boeken
  Laura Frantz - De vrouw des huizes

  In de historische roman 'De vrouw des huizes' van Laura Frantz loopt een verstandshuwelijk uit de hand.1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Revolutie eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Willy Van Damme boeken
  Willy Van Damme - Het geheim van Plantyn

  Deze spannende misdaadroman speelt zich af in het 16e eeuwse Antwerpen dat toen haar Gouden Eeuw beleefde.Op een schemeravond in de herfst van 1576 wil Kiliaan, proeflezer bij meesterdrukker Plantyn, op straat een moord verhinderen, maar wordt dan zelf van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Kate Breslin boeken
  Kate Breslin - Met andere ogen

  De historische roman 'Met andere ogen' van Kate Breslin is een romantisch verhaal dat zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog. Londen, 1917. Tijdens de Eerste Wereldoorlog weigert Jack Benningham, de erfgenaam van Stonebrooke, dienst. Maar dat betekent niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Susan Meissner boeken
  Susan Meissner - Het geheim van geluk

  In de indrukwekkende en emotionele roman 'Het geheim van geluk' van Susan Meissner raken twee zussen wreed van elkaar gescheiden tijdens de Tweede Wereldoorlog.Heden, Oxford, Engeland. De geschiedenisstudente Kendra van Zant krijgt de opdracht iemand te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Rode sneeuw in december

  'Rode sneeuw in december' is een historische roman van bestsellerauteur Simone van der Vlugt. Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. De pasgetrouwde katholieke Lideweij en protestantse Andries hebben een nauwe band met Prins Willem van Oranje.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Ineke Kraijo boeken
  Ineke Kraijo - Rose

  Het is 1847. De zestienjarige Kate ontvlucht het door honger en ziekte geteisterde Ierland. Op de driemaster 'Mary Elisabeth' vaart ze naar de nieuwe wereld, een onbekend land dat haar nieuwe thuis moet worden. De wekenlange tocht over de oceaan is zwaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,49
 • Julie Cantrell boeken
  Julie Cantrell - Dans van de bergen

  Lente 1943. Millies huwelijk met dierenarts Bump is een kantelpunt in haar leven. Ze laat het Mississippi van haar jeugd achter zich en gaat met haar man op een ranch in de Rocky Mountains wonen. Maar haar herinneringen reizen met haar mee: Millie worstelt met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Marguerite Poland boeken
  Marguerite Poland - Schimmenspel

  Zuid-Afrika, 1898. De anglicaanse pastor Walter Brownley arriveert in St. Matthias, een missiepost aan de Oostkaap. Vol twijfels over zijn roeping heeft hij Engeland verlaten, maar op St. Matthias lijkt hij zijn bestemming gevonden te hebben. Charles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jane Kirkpatrick boeken
  Jane Kirkpatrick - Letitia's appelboom

  Het is het jaar 1845. De 26-jarige Letitia heeft al veel ellende doorstaan als haar vurige verlangen wordt vervuld: ze komt in bezit van een papier dat bewijst dat ze niet langer een slavin is. Een document van onschatbare waarde voor een zwarte vrouw alleen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Kate Breslin boeken
  Kate Breslin - Als je nu blijft zwijgen...

  Het is 1944. Ternauwernood ontkomt de Joodse Hadassa Benjamin aan het vuurpeloton - maar wordt vervolgens gedwongen te gaan werken voor SS-Commandant Arik von Schmidt in doorgangskamp Theresienstadt. Met eigen ogen moet ze toezien hoe haar volksgenoten naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Julie Cantrell boeken
  Julie Cantrell - Vederlicht

  'Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, of welke vorm of kleur ze hebben - veren zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn zacht, teer. Maar ze hebben een verborgen eigenschap: ze zijn ijzersterk.' Als Amanda Salassi als begeleidster meegaat met het schoolreisje van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99