Historische roman

 • Michiel van Diggelen boeken
  Michiel van Diggelen - De exodus van Hendrik Peter Scholte

  Utrecht, januari 1844. Predikant Hendrik Peter Scholte (1805-1868) maakt na het overlijden van zijn vrouw de balans op van zijn leven. Ruim drie jaar later, in april 1847, verhuist hij met ruim 700 volgelingen naar de Verenigde Staten, waar hij de stad Pella… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerdien Nijland boeken
  Gerdien Nijland - Donker water

  Sophie kan het verdriet niet aan. Ze weet maar één oplossing: weg van de plaats waar de herinneringen haar telkens teveel worden. Zodra zich een reden aandient, vlucht ze voor haar ouders, haar vrienden en haar huis. Op haar reis ontmoet ze Lenie. De oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Anita Franschman boeken
  Anita Franschman - Slaaf van angst

  In de zomer van 2000 gaat Anita een jaar werken in het Palestijnse dorp Beit Jala in een tehuis voor gehandicapte kinderen. Ze maakt de rellen mee die het begin markeren van de Tweede Intifada.In de zomer van 2000 gaat Anita een jaar werken in het Palestijnse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marijke van Dijk boeken
  Marijke van Dijk - Verzwegen verleden

  Een dagboek brengt het verleden tot levenWanneer de studente Emma Bosgra in de kelder van haar hospita een oude koffer met daarin een dagboek vindt, is haar nieuwsgierigheid meteen gewekt. Ze wordt meegezogen in het bewogen leven van Bärbel Laubach die ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ype Poortinga boeken
  Ype Poortinga - Duivelsdag op Groenland

  In 1777 besluit de hoofdpersoon van Duivelsdag op Groenland als 'snijdokter' en barbier aan te monsteren op de walvisvaarder De juffrouw Clara. Hij maakt voor het eerst een spannende robben- en walvisjacht mee. In de buurt van Groenland loopt het schip vast in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Joanna Davidson Politano boeken
  Joanna Davidson Politano - De verdwijning van Lady Jayne

  In 'De verdwijning van Lady Jayne' van Joanna Davidson Politano ontrafelt een jonge vrouw het mysterie van haar vader, een succesvolle schrijver, en de roman die hij schreef over de verdwijning van haar moeder. Engeland, 1861. Als de vader van Aurelie Harcourt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Barbara Taylor Bradford boeken
  Barbara Taylor Bradford - Het geluk van Cavendon Hall

  Yorkshire, 1938. Het landgoed Cavendon Hall heeft in de loop der eeuwen al heel wat stormen getrotseerd. De bewoners, de aristocratische Inghams en de Swanns, die voor hen werken, zijn al met elkaar verbonden sinds de eerste steen werd gelegd. Het leven is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Liliana Congiu boeken
  Liliana Congiu - Eens zal de zon weer schijnen

  In het jaar 1066 worden er in Frankrijk grote voorbereidingen getroffen voor de inname van Engeland. Hertog Willem van Normandië, ook wel beter bekend als Willem de Veroveraar, regelt alles tot in de kleinste details om zijn plannen te laten slagen.Vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,30
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - De pleegzoon van de ketellapper

  Nellie Braunsing kreeg in de tijd dat ze in Amsterdam moest oppassen op haar zieke tante verkering met een rijke zeeofficier. Maar zijn ouders weigerden hun zoon toestemming te geven voor een huwelijk met iemand uit de burgerklasse... (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - De insluiper

  Vanwege geldnood wordt Ewald Gerlof door zijn pleegvader Victor Stiels gedwongen de pastorie binnen te sluipen, om daar te kunnen inbreken. Het gebed van een kleine jongen voor zijn bed, doet hem gelukkig van dit voornemen afzien en Ewald trekt zich terug.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - De halfbroeders

  De halfbroeders, W. Schippers Een afgedwaald kind gered In het wagenmakershuis werken Flip en zijn halfbroer Tonnie in het bedrijf van hun vader. De spontane Tonnie gaat echter maar al te graag naar R., een grote plaats in de buurt. Het uitgaansleven trekt hem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - Jan Starheim

  Jan Starheim, W. SchippersAlleen op de wereld Jan Starheim moet zijn vader, die als vuurwerker in een grote fabriekshal werkte, door een bedrijfsongeval al jong missen. Wanneer ook zijn moeder komt te overlijden, neemt zijn oom, Pieter Bruis, de jonge wees in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - De korenbloem

  Bartel Gerold, de trotse molenaar op de korenmolen 'De Korenbloem', moet zijn zoon Bastiaan en zijn vrouw verliezen. Teleurgesteld en verbitterd over dit gemis blijft hij achter met zijn beide knappe dochters, Pieternel en Anne Marie.Ondanks zijn trouwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - Twee wegen, een doel

  Dokter Waldens kan als dokter niet verdragen dat een homeopathische jonge arts zich in zijn omgeving vestigt en dat hij veel patiënten aan hem verliest. Hij vindt deze geneeskunde maar kwakzalverij.Zijn dochter evenwel voelt zich sterk tot deze arts… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - Trouw moet blijken

  Rob Olfers sluit zich aan bij de stakers om meer loonsverhoging te krijgen in de fabriek waar hij werkt. Toch vindt hij het onredelijk wanneer door zijn maats een werkwillige vader van een groot gezin in elkaar wordt geslagen. Hij neemt het voor die vader op.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Thieu Broens boeken
  Thieu Broens - Rosa

  Le Doux, een wild stromende rivier gelegen in de oude Ardèche. Een kronkelige rivier, waar de ijsvogel zijn prachtige verenkleed toont, omringd door bergen en ingesloten door hoge oude bomen. De Ardèche, een van de oudste natuurgebieden in Frankrijk met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Piet van Helden boeken
  Piet van Helden - De legende van de Eenhoorn

  De legende van de Eenhoorn speelt zich af in de VOC-tijd. De hoofdpersoon - Gerbrandt de Bruin - droomt er als jongen van om later naar zee te gaan. Deze droom wordt op verrassende maar brute manier bewaarheid. Gerbrandt beleeft spannende avonturen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten boeken
  Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten - Wat niemand weten mocht

  Spannende en aangrijpende historische roman die leest als een thriller. Engeland, 1013. Een plunderend Vikingleger loopt het land onder de voet. Samen met de koninklijke familie vlucht Dagna, een jonge edelvrouw, naar Normandië. Daar zal ze echter nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Pieter Folkers boeken
  Pieter Folkers - Franse vesting aan het Hollands Diep

  Het Hollands Diep en de oude vesting Willemstad vormen het decor voor dit verhaal, dat zich afspeelt in de herfst van het jaar 1811, de laatste periode van de Franse overheersing. In die tijd heeft de bevolking van Willemstad het moeilijk. Er is nauwelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,15
 • Pieter Folkers boeken
  Pieter Folkers - Franse vesting aan het Hollands Diep

  Opnieuw ontmoeten we in dit verhaal als hoofdpersonen Knevel Kees, schipper Adriaan Sijbrands en hun vriend en compagnon kapitein John Donell. Het valt Kees en Sijbrands niet mee om hun draai in Engeland te vinden en daarom besluiten ze na verloop van tijd om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • R. Hoogerwerf-Holleman boeken
  R. Hoogerwerf-Holleman - Zeven Jodinnen

  Deel 26. Historische serie Zeven Jodinnen Laat God uw Leidsman wezen R. Hoogerwerf-Holleman ?Verschijningsdatum: 30 november 2017 Samenvatting: Ella Paulussen meldt zich aan bij de nieuwe tweejarige gidsenopleiding 'Jeschurunschool' in Jeruzalem. Al gauw komt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - Koning in het noorden

  Een shakespeareaans koningsdrama aan het Scandinavische hof Denemarken, zestiende eeuw. Christian weet wat zijn taak in het leven is: de troon overnemen van zijn vader en heersen over Denemarken, Noorwegen en Zweden. Maar ’s nachts, alleen in het donker,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Joanne Bischof boeken
  Joanne Bischof - De zoete geur van appelcider

  ‘De zoete geur van appelcider’ van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de dove Thor. Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar Amerika om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Nachtblauw

  dwarsligger 393 Een meeslepende roman over de geschiedenis van Delfts blauw Op de vlucht voor haar verleden komt Catrijn in 1654 terecht in een plateelfabriek in Delft. Ze staat er aan de wieg van het eerste Delfts blauw. In de stad vindt Catrijn ook de liefde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Sandy Taylor boeken
  Sandy Taylor - Jij, ik en de zee

  Met een mooie balans tussen humor en ernst vertelt de hartverwarmende roman 'J?, ik en de zee' van Sandy Taylor het verhaal van twee hartsvriendinnen die samen opgroeien in de jaren '60 in Brighton, Engeland. Toen ze acht waren deelden Dottie en Mary een zakje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99