Historische roman

 • Karin de Roos boeken
  Karin de Roos - Dubio

  Wat is dichterbij: het heden of het verleden? Flardinga, 1014. De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras een ernstig mishandeld meisje. Ze herinnert zich niets, behalve haar naam: Germaine. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt, dus ze wordt opgenomen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Kate Quinn boeken
  Kate Quinn - Het Alice netwerk

  Londen, 1947. Charlotte ‘Charlie’ St. Clair is ongetrouwd en zwanger. Haar moeder neemt haar mee naar Europa om dit ‘probleempje’ te verhelpen. In plaats van haar zwangerschap te laten beëindigen zoals de bedoeling was, besluit ze haar nicht Rose te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ineke Kraijo boeken
  Ineke Kraijo - Rose

  Het is 1847. De zestienjarige Kate ontvlucht het door honger en ziekte geteisterde Ierland. Op de driemaster 'Mary Elisabeth' vaart ze naar de nieuwe wereld, een onbekend land dat haar nieuwe thuis moet worden. De wekenlange tocht over de oceaan is zwaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,49
 • Julie Cantrell boeken
  Julie Cantrell - Dans van de bergen

  Lente 1943. Millies huwelijk met dierenarts Bump is een kantelpunt in haar leven. Ze laat het Mississippi van haar jeugd achter zich en gaat met haar man op een ranch in de Rocky Mountains wonen. Maar haar herinneringen reizen met haar mee: Millie worstelt met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Marguerite Poland boeken
  Marguerite Poland - Schimmenspel

  Zuid-Afrika, 1898. De anglicaanse pastor Walter Brownley arriveert in St. Matthias, een missiepost aan de Oostkaap. Vol twijfels over zijn roeping heeft hij Engeland verlaten, maar op St. Matthias lijkt hij zijn bestemming gevonden te hebben. Charles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jane Kirkpatrick boeken
  Jane Kirkpatrick - Letitia's appelboom

  Het is het jaar 1845. De 26-jarige Letitia heeft al veel ellende doorstaan als haar vurige verlangen wordt vervuld: ze komt in bezit van een papier dat bewijst dat ze niet langer een slavin is. Een document van onschatbare waarde voor een zwarte vrouw alleen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Kate Breslin boeken
  Kate Breslin - Als je nu blijft zwijgen...

  Het is 1944. Ternauwernood ontkomt de Joodse Hadassa Benjamin aan het vuurpeloton - maar wordt vervolgens gedwongen te gaan werken voor SS-Commandant Arik von Schmidt in doorgangskamp Theresienstadt. Met eigen ogen moet ze toezien hoe haar volksgenoten naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Julie Cantrell boeken
  Julie Cantrell - Vederlicht

  'Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, of welke vorm of kleur ze hebben - veren zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn zacht, teer. Maar ze hebben een verborgen eigenschap: ze zijn ijzersterk.' Als Amanda Salassi als begeleidster meegaat met het schoolreisje van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Cindy Sproles boeken
  Cindy Sproles - Milde regen

  Als je jeugd overschaduwd wordt door een kwaadwillende vader, hoe kun je dan geloven in de vaderliefde van God?Mercy Roller weet dat haar naam een leugen is. Haar jeugd wordt getekend door haar vader, die voorganger is maar zijn macht en positie misbruikt. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jane Kirkpatrick boeken
  Jane Kirkpatrick - Web van herinneringen

  Eliza Spalding Warren was nog maar een klein meisje toen Indianen haar ontvoerden en in het dorp een bloedbad aanrichtten. Dat was in 1847. Nu ze moeder van twee jonge kinderen is, dreigt Eliza's bestaan wéér te worden ontwricht: haar impulsieve echtgenoot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Suzanne Wolfe boeken
  Suzanne Wolfe - Bekentenissen

  Zielsveel hielden ze van elkaar, Augustinus van Hippo en zijn geliefde. Hij werd een van de belangrijkste kerkvaders van de vroege christelijke kerk, zij verdween naamloos in de coulissen van het geschiedenistoneel. Dit is haar verhaal. Zeventien is ze als ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Laura Frantz boeken
  Laura Frantz - De vrouw des huizes

  In de historische roman 'De vrouw des huizes' van Laura Frantz loopt een verstandshuwelijk uit de hand.1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Revolutie eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Carrie Turansky boeken
  Carrie Turansky - Tot aan de wolken

  In 'Tot aan de wolken' neemt Carrie Turansky de lezer mee naar een bijzondere periode in de geschiedenis: het eerste begin van de luchtvaart. Het is 1909 als de Britse luchtvaartpionier James Grant een noodlanding maakt in de tuin van de rijke Isabella Grayson… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Nachtblauw

  dwarsligger 393 Een meeslepende roman over de geschiedenis van Delfts blauw Op de vlucht voor haar verleden komt Catrijn in 1654 terecht in een plateelfabriek in Delft. Ze staat er aan de wieg van het eerste Delfts blauw. In de stad vindt Catrijn ook de liefde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Sandy Taylor boeken
  Sandy Taylor - Jij, ik en de zee

  Met een mooie balans tussen humor en ernst vertelt de hartverwarmende roman 'J?, ik en de zee' van Sandy Taylor het verhaal van twee hartsvriendinnen die samen opgroeien in de jaren '60 in Brighton, Engeland. Toen ze acht waren deelden Dottie en Mary een zakje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Barbara Taylor Bradford boeken
  Barbara Taylor Bradford - De dochters van Cavendon Hall

  Het is 1913. Het leven van de aristocratische Inghams staat op het punt om voorgoed te veranderen. Maar niet alleen dat van hen: ook de familie Swann, van wie het lot al honderdzestig jaar onlosmakelijk met dat van de Inghams is verbonden, staat op een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Barbara Taylor Bradford boeken
  Barbara Taylor Bradford - De vrouwen van Cavendon Hall

  Het is 1926. De Eerste Wereldoorlog is voorbij, maar het leven van de aristocratische familie Ingham zal nooit meer zijn zoals voor de oorlog. En dat betekent dat ook de familie Swann, van wie het lot al bijna twee eeuwen onlosmakelijk met dat van de Inghams… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerda van Wageningen, Margreet Maljers, Ina van der Beek boeken
  Gerda van Wageningen, Margreet Maljers, Ina van der Beek - De ramp van '53

  De omnibus 'De ramp van '53' bevat drie romans over de watersnoodramp. Deze ramp is stevig verankerd in het collectieve geheugen, en niet voor niets. Want hoe onmetelijk zo'n ramp ook mag zijn, de verhalen zijn klein: het zijn de verhalen van mensen, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Marja Visscher boeken
  Marja Visscher - Maannachten

  'Maannachten' van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891), voor wie zij al bij hun eerste ontmoeting een grote bewondering opvat. Jongkind was aan lagerwal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Michiel van Diggelen boeken
  Michiel van Diggelen - De exodus van Hendrik Peter Scholte

  Utrecht, januari 1844. Predikant Hendrik Peter Scholte (1805-1868) maakt na het overlijden van zijn vrouw de balans op van zijn leven. Ruim drie jaar later, in april 1847, verhuist hij met ruim 700 volgelingen naar de Verenigde Staten, waar hij de stad Pella… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerdien Nijland boeken
  Gerdien Nijland - Donker water

  Sophie kan het verdriet niet aan. Ze weet maar één oplossing: weg van de plaats waar de herinneringen haar telkens teveel worden. Zodra zich een reden aandient, vlucht ze voor haar ouders, haar vrienden en haar huis. Op haar reis ontmoet ze Lenie. De oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Anita Franschman boeken
  Anita Franschman - Slaaf van angst

  In de zomer van 2000 gaat Anita een jaar werken in het Palestijnse dorp Beit Jala in een tehuis voor gehandicapte kinderen. Ze maakt de rellen mee die het begin markeren van de Tweede Intifada.In de zomer van 2000 gaat Anita een jaar werken in het Palestijnse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marijke van Dijk boeken
  Marijke van Dijk - Verzwegen verleden

  Een dagboek brengt het verleden tot levenWanneer de studente Emma Bosgra in de kelder van haar hospita een oude koffer met daarin een dagboek vindt, is haar nieuwsgierigheid meteen gewekt. Ze wordt meegezogen in het bewogen leven van Bärbel Laubach die ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ype Poortinga boeken
  Ype Poortinga - Duivelsdag op Groenland

  In 1777 besluit de hoofdpersoon van Duivelsdag op Groenland als 'snijdokter' en barbier aan te monsteren op de walvisvaarder De juffrouw Clara. Hij maakt voor het eerst een spannende robben- en walvisjacht mee. In de buurt van Groenland loopt het schip vast in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50