Historische roman

 • Bjorn Peeters boeken
  Bjorn Peeters - De naderende storm

  Abbey! Een Britse meid bruisend van leven! Met een neus voor gevaar (maar niet om het te vermijden)! Deze zeventien jaar oude meid leeft voor de kick. Of ze nu in de stad woont, of op het platteland. En ze is niet voor een kleintje vervaard! In het meeslepende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jane Kirkpatrick boeken
  Jane Kirkpatrick - Tabitha's bestemming

  Het is 1846. Vergezeld van haar dochter en haar altijd optimistische kleindochter vertrekt Tabitha Brown naar Oregon. Met hun schamele bezittingen in een huifkar gaan ze op weg naar het 'Wilde Westen', Tabby's zoon achterna. De ontberingen onderweg zijn groot;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Susie Finkbeiner boeken
  Susie Finkbeiner - En verlos ons van het stof

  Het is 1935. De tienjarige Pearl Spence is een speels meisje met veel fantasie. Daarmee slaat ze zich door het leven in het door droogte en ziedende stofstormen geteisterde Red River, Oklahoma. Haar vader, sheriff Spence, is een baken van rust in de getergde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Roberta Rich boeken
  Roberta Rich - De zoon van de vroedvrouw

  Nadat vroedvrouw Hannah het pasgeboren zoontje van een rijk Venetiaans echtpaar heeft gered, vlucht ze met het verweesde jongetje naar Constantinopel. Een malafide stel ontvoert Matteo, enige erfgenaam van het familiefortuin, en duikt onder in Venetië. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Amy Harmon boeken
  Amy Harmon - Een engel in Rome

  Eva Rosselli en Angelo Bianco groeien op als broer en zus, maar het is niet de bloedband die hen verbindt...Italië, 1933. Als Angelo Bianco op zijn negende naar Italië wordt gestuurd, is hij een geschenk uit de hemel voor Eva Rosselli. Eindelijk het broertje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ann Howard Creel boeken
  Ann Howard Creel - Het geluk van gewone dagen

  Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado. Ver van haar familie en overmand door eenzaamheid probeert Livvy een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Nine de Vries boeken
  Nine de Vries - Chana

  De waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat zij om ze te beschermen?Israël, rond het jaar 64. Als de Romeinse bezetter Kafarnaüm onder de voet dreigt te lopen, vlucht Chana met haar gezin. Alles wat vertrouwd is laat ze achter.Tijdens de reis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • C.M. van der Mast boeken
  C.M. van der Mast - Mijn land van herkomst

  Wie anno 2015 huiverde bij het zien van tienduizenden vluchtelingen, die vanuit het Nabije Oosten en Noord-Afrika uitwaaierden over Europa in de hoop daar een veilig of beter bestaan op te bouwen, dient te beseffen dat een dergelijke migratie historisch gezien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Marco van Burken boeken
  Marco van Burken - Otto III, de verduisteraar van de middeleeuwen

  Verdubbelingen van historische feiten, verzonnen keizers voor het verfraaien van stambomen, het ontbreken van archeologisch bewijs, schaarsheid aan bronnen en gebruikmaken van de menselijke neiging heiligen te vereren in plaats van te bekritiseren. Heeft dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ewout van Hove boeken
  Ewout van Hove - Ambiorix, koning der Eburonen

  Ambiorix, koning der Eburonen, leefde in een tijd van politieke twisten, verraad en oorlog. De stammen uit het verleden leverden strijd om te plunderen, om land te veroveren en om hun eer te wreken. Deze ruige levensstijl werd verstoord door de komst van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marielou Uyttenhove boeken
  Marielou Uyttenhove - Gestolen jeugd

  ‘Gestolen jeugd’ is een aangrijpend boek over liefde en oorlog, maar ook over vreemdelingenhaat. En juist dit laatste thema maakt dit boek ook anno 2018 nog zeer actueel.'Gestolen jeugd' is het aangrijpende verhaal van de jonge Belg François en het Duitse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hans Marks boeken
  Hans Marks - Omwille van de vrijheid

  Spaanse troepen belegeren Leiden. Commandant Valdez laat schansen bouwen om de toegang tot de stad te blokkeren. Het is de tweede keer binnen een jaar dat Leiden door de Spanjaarden wordt belegerd. Er dreigen voedseltekorten en de pest breekt uit. Een zware… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Dirk Willaert boeken
  Dirk Willaert - Triskelion

  De Menapische stammen sluiten onder leiding van Iunagos een verbond met de Eburoonse koning Ambiorix om voor eens en altijd af te rekenen met Julius Caesar en zijn legionairs.54 jaar voor het begin van onze jaartelling. In Ganda organiseert het Menapische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Maarten Hertoghs boeken
  Maarten Hertoghs - Asaja

  Juda, zevende eeuw voor Christus. Asaja is nog jong als hij zijn vader opvolgt als koning van Juda. Maar zodra hij zelfstandig de regering overneemt van zijn moeder Jecholia trekt hij zijn eigen plan. Dat levert hem felle vijandschap op, maar ook vriendschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ben Verduijn boeken
  Ben Verduijn - Vrouwe van de Veluwe

  Drie jonkvrouwen vinden in de vroege middeleeuwen de liefde van hun leven. Jacoba wordt heen en weer getrokken tussen de rijke Berend van Dorenweerd en de vrolijke graag geziene Randolf van Hoeckelom. Kunegonde ontmoet op De Rosendaal de jonge edelman Guido… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Geertrui Bervoets, Katelijne Bervoets, Veerle Bervoets boeken
  Geertrui Bervoets, Katelijne Bervoets, Veerle Bervoets - Vergiftigd geschenk

  1643. De vijfjarige Lodewijk wordt koning van Frankrijk, maar de feitelijke macht komt in handen van kardinaal Mazarin. Na het overlijden van Mazarin positioneert Lodewijk zich als absolute vorst. Hij eist van heel de Franse adel dat ze zich aan hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Peter Lenssen boeken
  Peter Lenssen - Mijnverdriet

  In 1989 verscheen de debuutroman Toplöss bij uitgeverij De Geus. Een intrigerende, opzienbarende roman die door een groot aantal lezers werd omarmd. Uitgeverij Leon van Dorp brengt de deels herschreven, geheel herziene versie van deze spraakmakende roman… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wim Kamerbeek boeken
  Wim Kamerbeek - Zoon van de Zon

  De Nederlanden waren begin zestiende eeuw een modderige uithoek van de bekende wereld. Willem van Delft, oftewel Guillem del Norte, trekt er op uit en ontsnapt in een Italiaanse veldslag op wonderbaarlijke wijze aan de dood. Terug in Amsterdam gaat hij op zoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • I. Hubregtse boeken
  I. Hubregtse - Een gelukkige zanger

  Frederik, een zigeunerjongen, komt na een zwervend leven als stalknecht in dienst van een rijke landheer. Als deze de geniale muzikale gaven van de jongen ontdekt, stelt hij hem aan als zanger en violist om de tuin- en jagersfeesten op het landgoed op te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • C.Ch. Goslinga boeken
  C.Ch. Goslinga - Christina

  Christina, dochter van een bewindhebber van de Westindische Compagnie, komt aan boord van een compagnieschip in aanraking met de Nederlandse slavenhandel. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Herbert Lebram boeken
  Herbert Lebram - Opgedoken

  De veelbewogen eerste helft van de twintigste eeuw als decor voor de levensgeschiedenis van een joodse Berlijner, die twee jaar in Alkmaar zat ondergedoken. In 1901 wordt Herbert Lebram geboren in Berlijn. Groot is de schok als hij in 1939 het land moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - De erfenis van Mozart

  Duik onder in de Romantiek met de sfeervolle historische roman Erfenis van Mozarts van Femke Roobol, over familie, liefde, bals en baronessen, maar ook over jaloezie en verlies. 1778. Op doorreis naar Parijs leert Wolfgang Amadeus Mozart de muzikale familie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Simon Scarrow boeken
  Simon Scarrow - De adelaar en de wolven

  Het Tweede Legioen zit middenin een campagne om het zuidwesten van Engeland te veroveren. Rome heeft een alliantie met Verica, de leider van de Gallische stam de Atribati. Centurions Macro en Cato krijgen de taak de strijders van de stam te trainen, zodat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Simon Scarrow boeken
  Simon Scarrow - De prooi van de adelaar

  Aan het eind van de zomer in 44 v.C. strijden de Romeinse legioenen al twee jaar tegen de stammen in Brittannië. Generaal Plautius staat onder grote druk van de Keizer om de weerstand van de inheemse stammen te verpletteren. Centuriones Macro en Cato vechten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Simon Scarrow boeken
  Simon Scarrow - De voorspelling van de adelaar

  Macro en Cato wachten in Rome tot het onderzoek naar de dood van een van hun medeofficieren is afgerond. Narcissus, de secretaris van de keizer, heeft een moeilijke missie voor hen. Een agent van het rijk is door piraten gevangengenomen en de piraten eisen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99