Historische roman

 • Lydia Rood boeken
  Lydia Rood - De dochter van de zeemeermin

  ‘De dochter van de zeemeermin’ van Lydia Rood is een wervelende historische roman, gebaseerd op de sage van de zeemeermin van Edam. Voor de liefhebbers van ‘Nachtblauw’, ‘Roeien naar de Volewijck’ en ‘Tulpenliefde’. Edam, 1403. Tijdens een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Tanya Commandeur boeken
  Tanya Commandeur - De man die alles achterliet

  De man die alles achterliet is een historische roman van Tanya Commandeur, gebaseerd op het verhaal van haar betovergrootvader. Holland-Amerika, begin twintigste eeuw: David Buijser is elf jaar als zijn vader Johannes het gezin in de steek laat. Jaren later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Anke Werker boeken
  Anke Werker - Jane Austen, onder vier ogen

  ‘Jane Austen, onder vier ogen’ van Anke Werker is een prachtige historische roman voor fans van ‘Love & Friendship’, ‘De Jane Austen-leesclub’, ‘Downton Abbey’ en ‘Landgoed Longbourn’. Wat als er van de schrijfster van ‘Pride &… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ton van der Lee boeken
  Ton van der Lee - Een meisje loos

  ‘Een meisje loos’ van Ton van der Lee, auteur van de bestseller ‘Solitaire’, is een spannende historische roman over vrouwen die in de zeventiende eeuw vermomd als matroos de overtocht naar Indië waagden. Voor de liefhebbers van ‘Nachtblauw’,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Guido Eekhaut boeken
  Guido Eekhaut - De politieman van de paus

  Voorjaar 1899. Carlo dela Siena, de politieman van de paus, wordt door kardinaal Colonna verzocht naar Brussel te reizen om daar een kwalijk geval van pedofilie op te lossen. De vermeende daders zijn priesters, maar ook twee bisschoppen lijken betrokken. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Louise Allan boeken
  Louise Allan - Het lied van zussen

  Het lied van de zussen van Louise Allan is een roman over muziek, moederschap en dromen, en de onverbrekelijke band tussen zussen. De gelukkige kindertijd van Nora en haar zusje Ida eindigt abrupt als hun vader overlijdt. De meisjes trekken in bij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jaap van de Wal boeken
  Jaap van de Wal - De erfenis van de Grote Geus

  Amsterdam, 1567. De grond wordt steeds heter onder de voeten van ijzerhandelaar Lenaert de Graeff. Sinds enkele weken mag hij adjudant zijn van de tot kapitein-generaal benoemde Van Brederode, maar het leger van Alvarez stampt richting de stad en de rijkste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Sarah Ladd boeken
  Sarah Ladd - De erfgename van Winterwood

  'De erfgename van Winterwood' van Sarah Ladd is een prachtig verhaal over een jonge vrouw die besluit haar hart te volgen. Engeland, 1814. Amelia Barrett, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jacobine van den Hoek boeken
  Jacobine van den Hoek - Zondebok

  'Zondebok' van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt. Het is 15 januari… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Anna Simon boeken
  Anna Simon - Oproer tussen Maas en Waal

  Een historische roman over een veelal onderbelicht stukje Nederlandse geschiedenis: de Plooierijen. In de onrustige tijden van het Tweede Stadhouderloze Tijdperk en de Spaanse Successieoorlog vindt in 1702 een lokale revolutie plaats: het gemeentebestuur van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Alexandre Dumas boeken
  Alexandre Dumas - De drie musketiers en D'Artagnan deel I en II

  De drie musketiers is een roman, geschreven door de Franse schrijver Alexandre Dumas. Het werd voor het eerst als boek gepubliceerd in 1844. Daarvoor schreef Dumas voor een Parijse krant regelmatig stukjes van het verhaal. Dumas liet zich inspireren door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,75
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Rode sneeuw in december

  Historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog. Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  53,00
 • Bram Coomans boeken
  Bram Coomans - Van God Vergeten

  Van God vergeten is gesitueerd op het Zeeuwse eiland Schouwen anno 1590. Het dagelijks bestaan wordt er bepaald door angst voor ziektes en overstromingen en de lasten van de Tachtigjarige Oorlog. De dreiging van de dood is altijd en overal te voelen. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Renée Brouwer boeken
  Renée Brouwer - Will you still love me tomorrow?

  ZoeyEchte liefde overwint alles, toch? De Nederlandse Zoey vraagt het zich regelmatig af. Als ze haar lievelingstante in Londen bezoekt, heeft ze geen idee wat haar allemaal te wachten staat. En dan ontmoet ze op een superhip stadsfestival Jonathan en ze is op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stephanie Laurens boeken
  Stephanie Laurens - Keuze van het hart

  Henrietta Cynster draagt haar bijnaam, de Matchbreaker, met trots. Elke Londense dame die wil weten of haar aanstaande echtgenoot wil trouwen uit liefde of voor haar fortuin doet een beroep op haar en haar buiten gewone talent de slechte bedoelingen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Eleonore Dehnerdt boeken
  Eleonore Dehnerdt - Anna Magdalena Bach

  Een biografische romanRoman én muzikale voorstelling over de muze van J.S. BachLange tijd stond ze in de schaduw van de grote meester: Anna Magdalena (1701-1760), de tweede echtgenote van Johann Sebastian Bach. Ze was afkomstig uit een vooraanstaande muzikale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tom Boudewijns boeken
  Tom Boudewijns - De tocht van een babyboomer

  Tom is een babyboomer uit 1945, die nog lang niet is uitgeblust. Hij heeft in zijn gevarieerde werkloopbaan de nodige levenservaring opgedaan. Met dit boek is hij de uitdaging aangegaan om de lezer mee te nemen op zijn levenstocht.Zijn levenstocht is er een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter Groenveld boeken
  Peter Groenveld - Het keiengericht

  Een katholiek meisje en een protestante jongen, beiden uit Schagen, worden op elkaar verliefd. Haar vader verbreekt de verkering met een fel omstreden daad. De protestanten wreken zich furieus op hem en zijn geloofsgenoten. Alle Nederlandse kranten publiceren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Cees van den Hof boeken
  Cees van den Hof - Thaddeus

  Onder een met ranken van de egelantier versierde belkroon zat de bruid zich ingetogen als de Hollandse maagd voor te doen. Het langs de schouw neerwaarts hangende bruiloftskleed beloofde lichtvaardig voorspoed. Met zedig geloken ogen onderging ze de belaging… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Marion Hoogwegt boeken
  Marion Hoogwegt - Isabel

  Het boek Isabel vertelt het persoonlijke verhaal van een Spaanse vrouw die, omdat ze zich verplicht voelt de idealen van haar vader en haar echtgenoot te respecteren, haar eigen leven volledig ondergeschikt maakt. De beslissingen die anderen nemen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Grouwels boeken
  Herman Grouwels - Mette

  Ambulante handelaars, die zichzelf Teuten noemden, reisden in karavaan vanuit onze streken tot aan Denemarken. Het is daar dat Lander de bloedmooie Mette leert kennen. Hij wordt verliefd op de pittige Deense.Door brute pech raakt hij echter haar spoor bijster.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Arie de Ruiter boeken
  Arie de Ruiter - Dreiging

  Donkere wolken pakken zich samen boven de hei. Jannes de herder heeft gevoeld dat er onheil op komst is. En hij krijgt gelijk...In een kleine nederzetting, waar iedereen elkaar kent, bepalen mystieke gebeurtenissen in de bossen en op de hei voor een deel het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Johan van den Ende boeken
  Johan van den Ende - Witter Zwart

  Hoe maak je de juiste keuzes? De Italiaan en SS-officier Marco Sebastini Corletti wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Dachau en later in het geannexeerde Italië voortdurend met deze vraag geconfronteerd. Door zijn toenemende twijfel over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Björn Peeters boeken
  Björn Peeters - Gevleugelde dromen

  Abbey! Een Britse meid bruisend van leven! Met een neus voor gevaar (maar niet om het te vermijden)! Deze vijftien jaar oude meid leeft voor de kick. Of ze nu in de stad woont, of op het platteland. Eender wat haar hart sneller doet slaan. Abbey doet het! Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Willem Schoorstra boeken
  Willem Schoorstra - Redbad

  “Nooit of te nimmer heeft het verleden een koning als Redbad gekend, en zijn naam is groot onder de hemel. Toch was hij een mens als andere mensen. En ik, Hadagrim, zoon van Egisgar – maar ook Raaf, de naam door Redbad mij gegeven – zal het leven van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95