Historische roman

 • Julino Willem Anthony boeken
  Julino Willem Anthony - Martha Angela

  In eerste instantie werden de eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire door de Spanjaarden als Islas Inútiles, nutteloze eilanden, aangeduid. Goud was er niet te vinden en de grond vonden ze ook niet vruchtbaar. De Geoctroyeerde West-Indische Compagnie (WIC) dacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Judith Miller boeken
  Judith Miller - Het meisje van de wagenkerk

  De avontuurlijke Hope Irvine reist met haar vader het land door. In de wagenkerk, een treinwagon die is omgebouwd tot een kerk, trekken ze door West-Virginia. Hopes vader houdt kerkdiensten in de stadjes die ze onderweg aandoen en Hope geeft zondagsschool aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Ivar Scheers boeken
  Ivar Scheers - Herinneringen aan de Toekomst

  Ivar Scheers woonde van 2009 tot 2011 in Praag en raakte verknocht aan de Moldaustad. In dit boek neemt hij de lezer mee op een reis door de geschiedenis en langs de legendes, bezienswaardigheden en merkwaardigheden van de stad. In een verhaal dat is verweven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Hans H. Ester boeken
  Hans H. Ester - Koningin zonder kroon

  In Koningin zonder Kroon vertelt Natale d’Aghemo de geschiedenis van zijn nichtje Rosina Vercellana. Zij leefde in het midden van de 19e eeuw in Italië. Rosina werd op 14-jarige leeftijd de minnares van Victor Emanuele, de kroonprins van de Piëmont. Prins… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten boeken
  Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten - Amalia's erfenis

  De zeventienjarige Amalia van Solms vlucht samen met koningin Elisabeth van Bohemen naar ’s-Gravenhage. In korte tijd weet ze zich op te werken van hofdame tot vertrouwelinge van de koningin. Dat wordt ook opgemerkt door prins Frederik Hendrik van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Antoon Van Aken boeken
  Antoon Van Aken - De ogen van Symmachus

  Een van de meest gelezen boeken in de middeleeuwen was 'De vertroosting der wijsbegeerte' van de Romeinse filosoof Boëthius. De totstandkoming van dit boek is met veel drama en mysterie omgeven. Boëthius en zijn schoonvader Symmachus waren twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,94
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Schilderslief

  Dwarsligger 620 is Schilderslief van Simone van der Vlugt. Schilderslief is een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn. Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx aangehouden, in een koets getrokken en tot twaalf jaar opsluiting in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Marijke van Dijk boeken
  Marijke van Dijk - De vrouw van Almarick

  Beleef de eerste kruistocht door de ogen van een jonge vrouw.Op zeer jonge leeftijd trouwt Gwendalyn van Ravensworth met de Schotse prins Almarick MacMalcolm. Wanneer de prins gehoor geeft aan de oproep van de paus om het Heilige Land van de Saracenen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jody Hedlund boeken
  Jody Hedlund - Een stap in het licht

  De historische roman ‘Een stap in het licht’ van Jody Hedlund is een verhaal vol liefde over de onbreekbare band tussen zussen. New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Berten Pil boeken
  Berten Pil - De boekhouder van La Calzada

  Nicaragua, jaren dertig van de vorige eeuw. De brave, controle­behoeftige Fanuel Alvarez staat tot zijn knieën in het stinkende water van een donkere kerker. Deze boekhouder van La Calzada, de onschuld in persoon, is in de cel gegooid na het aanvaarden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rachel Fordham boeken
  Rachel Fordham - Zonnekind

  In ‘Zonnekind’ van Rachel Fordham gaat een vrouw op zoek naar haar zusje. Een warme historische roman over de waarde van familie. Iowa, 1881. Zeven jaar geleden stapte Em uit een van de kinderentreinen uit het Oosten, hopend op een betere toekomst. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Melanie Dobson boeken
  Melanie Dobson - Tot ik je vind

  ‘Tot ik je vind’ van Melanie Dobson is een ontroerende roman over de lotgevallen van twee Duitse kinderen in de Tweede Wereldoorlog en hun zoektocht naar elkaar in de tijd daarna. De dertienjarige Daniel en de tienjarige Brigitte ontsnappen aan de Gestapo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Roberta Rich boeken
  Roberta Rich - De vroedvrouw van Venetië MIDPRICE

  ‘De vroedvrouw van Venetië’ van Roberta Rich een historische roman, die zich afspeelt in het Venetië van de zestiende eeuw. Vroedvrouw Hannah Levi heeft al heel wat baby’s gered met haar geheime kraamtechniek. Op een nacht wordt ze te hulp geroepen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Susan Meissner boeken
  Susan Meissner - Het tegendeel van verdriet

  ‘Het tegendeel van verdriet’ van Susan Meissner speelt zich af in Philadelphia in 1918, het jaar waarin de Spaanse Griep om zich heen greep. Wanneer ze met haar moeder soep brengt aan grieppatiënten, vindt de dertienjarige Maggie een baby zonder ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Julie Klassen boeken
  Julie Klassen - De bruid van Ivy Green

  ‘De bruid van Ivy Green’ van Julie Klassen is het derde en laatste deel in de Ivy Hill-serie over het gelijknamige pittoreske dorpje in Engeland. Er gebeurt van alles in Ivy Hill: Jane Bell krijgt de kans om te trouwen, maar weigert haar herberg op te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Roland Derveaux boeken
  Roland Derveaux - GRENADIER FRANZ-JOSEPH, WIJLEN MIJN ZOON

  In 1925 wordt het gezin van onderwijzer Franz Baltin, na twee dochters, gezegend met een zoon, Franz-Joseph. Als de jongen schoolrijp is, werkt elders in Duitsland een zekere Adolf Hitler aan een nieuwe partij, die meteen de jeugd viseert en families onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Anna A. Ros boeken
  Anna A. Ros - Een horzel steekt niet

  Zomer 1895, Bologna. Lily (Ethel Lilian Boole) is Iers, 31, mooi, ongetrouwd en woont in Londen. Haar leven bestaat uit muziek, literatuur, de omgang met Ierse en Russische revolutionairen en haar Russisch-Poolse vriend, de anarchist Wilfryd. De jaren in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • M.G. Crow boeken
  M.G. Crow - Verteerd door vuur

  Londinium, 61 na Christus Nadat hij zijn ouders is verloren, wordt Antonius geadopteerd door de beste vriend van zijn vader. Claudius, de zoon van Antonius’ adoptievader, is jaloers en zint op een manier om Antonius uit te schakelen. Zelfs als Antonius op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Irma Joubert boeken
  Irma Joubert - Het spoor van de liefde

  ‘Het spoor van de liefde’ van Irma Joubert is de hartverwarmende voorgeschiedenis van Gretls Zuid-Afrikaanse ouders . Een liefdesverhaal dat ontroert en bemoedigt. Johannesburg, begin jaren '30. Kate Woodroffe is een beschermd leven gewend. Als ze besluit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Lori Benton boeken
  Lori Benton - Het land van mijn vader

  De veelgeprezen historische roman ‘Het land van mijn vader' van Lori Benton speelt zich af op de grens tussen twee werelden: die van de Amerikaanse kolonisten in de achttiende eeuw en de inheemse bewoners van het land. De kolonisatiegrens van New York, 1784.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Gemma Liviero boeken
  Gemma Liviero - Scherven van hoop

  'Scherven van hoop' van Gemma Liviero: een aangrijpend oorlogsverhaal over een Nazi-arts, een Joodse vrouw en een klein meisje, wier wegen op een bijzondere manier samenkomen. Drie verschillende mensen proberen op hun eigen manier om te gaan met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  In de nieuwe historische roman Het schaduwspel beschrijft Simone van der Vlugt de levens van Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, en een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis, de 17e eeuw. Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • M.G. Crow boeken
  M.G. Crow - Het bloed van Cheiroon

  De wankele verhouding tussen mensen en centauren verzuurt helemaal, als Herakles hun oorspronkelijk onsterfelijke stamvader Cheiroon vermoordt en Deianeira, de verloofde van diens jongste zoon Nessos, kaapt. In het kielzog van deze gebeurtenissen sluiten twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,49
 • Dani van Doorn boeken
  Dani van Doorn - Anna's twijfels

  In 1912 erft de Rotterdamse zakenvrouw Anna van Bergen een landgoed in het Brabantse Waalre, en besluit er te gaan wonen. Met haar deftige, ietwat ironische pen beschrijft ze hoe ze zich met vallen en opstaan nieuwe feiten en vaardigheden eigen maakt. Haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Daen Quinten boeken
  Daen Quinten - Nagelaten

  Hoe fascinerend zou het zijn wanneer er één verloren doek van Vincent van Gogh opdook? En als we het ineens over 80 vergeten Van Goghs hebben, klinkt dat wel héél ongeloofwaardig. Of juist zó ongeloofwaardig dat het wel echt móet zijn… We hebben het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50