Historische roman

 • Vibeke Olsson boeken
  Vibeke Olsson - De dochter van de houtzager

  Aangrijpende sociaal-historische roman over een van de grootste negentiende-eeuwse arbeidersstakingen in de Zweedse houtindustrie Noord-Zweden, 1897. Britta van 10 jaar maakt lange dagen als lattengrietje in de houtzagerij - maar als ze thuiskomt is er weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hillary Jordan boeken
  Hillary Jordan - Een tijd om te oogsten

  Hillary Jordan ontving met haar debuutroman Een tijd om te oogsten de Bellwether Prize uit handen van Barbara Kingsolver, die het boek hoge waardering gaf. Het werd een internationaal succes en is inmiddels in zes talen vertaald. Mississippidelta, 1946. Laura… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Annemari Coetser boeken
  Annemari Coetser - Alles begint met Anna

  Alles begint met Anna van Annemarie Coetser is een historische roman die is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de Zuid-Afrikaanse auteur. De roman vertelt het bewogen levensverhaal van twee jonge vrouwen, van voor de Anglo-Boerenoorlog tot aan de Tweede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Reg Grant boeken
  Reg Grant - Maarten Luther

  Meeslepende historische roman die de lezer midden in de turbulente tijd van L uthers reformatie plaatst.Actueel in het kader van Refo500!1517: Duitsland zucht onder het zware juk van Rome. Maar de augustijner monnik Maarten Luther verbreekt de lijdzaamheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Irma Joubert boeken
  Irma Joubert - Het meisje uit de trein

  Polen, 1944. Op een donkere nacht loopt ergens in een bos een broodmager meisje. De jonge verzetsstrijder Jakob Kowalsky, op weg naar huis na een geheime missie, vindt haar en neemt haar mee.Bij het arme boerengezin komt Gretl tot rust en raken haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Paul Maier boeken
  Paul Maier - Pontius pilatus

  Pontius Pilatus - de man die Jezus berechtte, maar twijfelde aan zijn schuld. Wie was de mens achter deze overbekende naam?In deze historische roman schildert Maier het portret van een ambitieus Romeins gouverneur. Te midden van politieke intriges wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roberta Rich boeken
  Roberta Rich - De vroedvrouw van de sultan

  Vroedvrouw Hannah en haar man Isaak Levi, ballingen uit Venetië, bouwen in Constantinopel een nieuw bestaan op. Hannah oefent haar beroep uit onder de duizend haremvrouwen in het weelderige paleis van sultan Murat III. Dan ontmoet Hannah in het paleis het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jan Huisamen boeken
  Jan Huisamen - Kijk me in de ogen

  Zuid-Afrika, 1959. Katryn Jonis, een plattelandsvrouw die noch lezen noch schrijven kan, staat terecht voor moord. Het slachtoffer is de zoon van haar aartsvijand Abraham Klink. Er zijn geen getuigen en al het bewijsmateriaal pleit tegen haar. Zonder de hulp… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ann Weisgarber boeken
  Ann Weisgarber - De belofte

  Ohio, 1900. Vanwege een groot schandaal ontvlucht pianiste Catherine haar geboortestad Dayton. In haar wanhoop besluit ze te trouwen met haar vroegere aanbidder Oscar, die inmiddels als weduwnaar met zijn zoontje André op een melkboerderij woont, op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Mary Glazener boeken
  Mary Glazener - De saboteur

  'De saboteur': het verhaal van een verzetsheld en vooraanstaand theoloog. Op 9 april 1945 werd Dietrich Bonhoeffer in het concentratiekamp Flossenburg ter dood gebracht vanwege zijn rol in het Duitse verzet. De saboteur is een historisch-biografische roman… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Allison Pataki boeken
  Allison Pataki - Sisi

  Ze is een van de mooiste vrouwen ter wereld. Iedereen noemt haar Sisi. Op haar zestiende trouwt ze met keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. In Wenen gonst het in het paleis van de geruchten en intriges. Sisi ervaart zowel haar huwelijk als het strenge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jody Hedlund boeken
  Jody Hedlund - Zoeken naar Daisy

  Michigan, 1880. De houthakkersbazen zijn blind voor het morele verval dat steeds verder oprukt in de stadjes. Bordelen en saloons groeien als paddenstoelen uit de grond. Lily Youngdompelt zich volledig onder in deze gewelddadige en meedogenloze omgeving op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Jody Hedlund boeken
  Jody Hedlund - Beteugeld door liefde

  In 'Beteugeld door liefde' plaatst schrijfster Jody Hedlund haar personages voor een dilemma. Kiezen ze voor hun liefde of voor hun land? 1814, Michigan. Handelaar Pierre Durant keert na jaren terug naar zijn geboortegrond Mackinac Island. Tot zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Lori Benton boeken
  Lori Benton - Het land van mijn vader

  De veelgeprezen historische roman ‘Het land van mijn vader’ van Lori Benton speelt zich af op de grens tussen twee werelden: die van de Amerikaanse kolonisten in de achttiende eeuw en de inheemse bewoners van het land. De kolonisatiegrens van New York,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Kristy Cambron boeken
  Kristy Cambron - Geen musje zal vallen

  Gods liefde dringt door tot de donkerste plekken van kamp Terezin in Kristy Cambrons roman 'Geen musje zal vallen'. 1942, Londen. In 1939 ontvluchtte de half-joodse Kája Makovsky ternauwernood het door nazi's bezette Praag. Maar de bommenwerpers die nu over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jody Hedlund boeken
  Jody Hedlund - Een echte heer

  Hij leert haar opnieuw in liefde te geloven Michigan, 1881. De weduwe Annalisa Werner probeert voldoende geld bij elkaar te krijgen om voor het land te betalen dat haar man had gekocht. Maar ze zal een echtgenoot moeten vinden om haar te helpen. De Duitse Carl… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • José Lourens boeken
  José Lourens - Hier ligt mijn hart

  'Hier ligt mijn hart' is de knap geschreven debuutroman van José Lourens over een familiepension.Emma heeft altijd in de schaduw van haar bevlogen grootmoeder Grace gestaan. Nu zij is overleden, moet Emma plots in haar eentje pension 't Duizekom draaiende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Susan Anne Mason boeken
  Susan Anne Mason - Belofte van liefde

  'Belofte van liefde' van Susan Anne Mason: in dit derde deel over de Ierse immigrantenfamilie O'Leary viert de romantiek hoogtij. Wanneer haar moeder een beroerte krijgt, pauzeert Deirde O'Leary haar studie geneeskunde om voor haar te kunnen zorgen. Ze roept… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Carolyn Miller boeken
  Carolyn Miller - De eigenzinnige juffrouw Ellison

  'De eigenzinnige juffrouw Ellison' van Carolyn Miller: als je van Jane Austen houdt, zul je dit boek geweldig vinden! Juffrouw Lavinia Ellison heeft geen hoge pet op van de nieuwe graaf, Nicholas Stamford. Hij is vast net zo roekeloos en arrogant als zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gerda van Wageningen boeken
  Gerda van Wageningen - Zomer op Moerland

  Annette Verschoors prachtige herenboerderij ligt vlakbij Moerland, het grootste en mooiste huis van het dorp. Annette krijgt vaak bezoek van hebzuchtige jongemannen die maar wat graag willen trouwen met de rijke erfgename. Zelfs Louis le Sage ten Broeck, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Gerda van Wageningen boeken
  Gerda van Wageningen - Hoeve Het Paradijs

  Peter Corstens is sinds het onverwacht overlijden van zijn vader de eigenaar van de welvarende hoeve Het Paradijs. Peter heeft geen hart voor het boerenbedrijf maar zijn zuster Margje wel. Ze ontdekt dat haar broer het kapitaal van hun vader er in korte tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - Tulpenliefde

  'Tulpenliefde' is een meeslepende historische roman over de tulpenmanie en de eerste beroemde vrouwelijke schilder in het Haarlem van de Gouden Eeuw. Wanneer Hesters vader overlijdt aan de pest trekt ze in bij de enige vrouwelijke schilder in de stad: Judith… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Ginevra

  Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - Tulpenliefde

  'Tulpenliefde' van Femke Roobol is een meeslepende historische roman over de tulpenmanie en de eerste beroemde vrouwelijke schilder in het Haarlem van de Gouden Eeuw. Eerder schreef Femke Roobol 'Springtij', 'Tropenjaren' en 'De laatste winter'. Wanneer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Walter Maes boeken
  Walter Maes - De Abdij van Hemiksem

  De abdij van Cisterciënzers werd in 1246 in Hemiksem gebouwd. De paters zorgden in de Rupelstreek voor baksteennijverheid en landbouw. Haar glorieperiode zou de 16e en 17e eeuw zijn. Haar abten hadden zitting in de Raad van Brabant. In 1795 werd door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95