Historische roman

 • Renée Brouwer boeken
  Renée Brouwer - Will you still love me tomorrow?

  ZoeyEchte liefde overwint alles, toch? De Nederlandse Zoey vraagt het zich regelmatig af. Als ze haar lievelingstante in Londen bezoekt, heeft ze geen idee wat haar allemaal te wachten staat. En dan ontmoet ze op een superhip stadsfestival Jonathan en ze is op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Nicole Brouwer boeken
  Nicole Brouwer - La belle Chocolatière

  Ze was Charlotte Baldauf de muze van de beroemde Zwitserse schilder Jean-Etienne Liotard en liefkozend door hem La Belle Chocolatière genoemd. Ruim een eeuw later wordt zij het handelsmerk van de Walter Baker Company en de blikvanger van chocoladefabrikant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Berten Pil boeken
  Berten Pil - De boekhouder van La Calzada

  Nicaragua, jaren dertig van de vorige eeuw. De brave, controle­behoeftige Fanuel Alvarez staat tot zijn knieën in het stinkende water van een donkere kerker. Deze boekhouder van La Calzada, de onschuld in persoon, is van zijn bed gelicht en in de cel gegooid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rachel Fordham boeken
  Rachel Fordham - Zonnekind

  In ‘Zonnekind’ van Rachel Fordham gaat een vrouw op zoek naar haar zusje. Een warme historische roman over de waarde van familie. Iowa, 1881. Zeven jaar geleden stapte Em uit een van de kinderentreinen uit het Oosten, hopend op een betere toekomst. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Peter van de Steenoven boeken
  Peter van de Steenoven - Antons Tweestrijd

  De Bredase advocaat Anton Bastiaansen krijgt in 1828 een bijzondere opdracht van een jonge Belgische adellijke weduwe. Bij de uitvoering daarvan ontstaat een meer dan alleen zakelijke relatie met zijn mooie en intelligente opdrachtgeefster. Hij wordt als man… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Juliëtte Heugen boeken
  Juliëtte Heugen - De Gifmengster

  Dit verhaal neemt je mee naar de veertiende eeuw in het fictieve land ‘Astoris’. Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Daen Quinten boeken
  Daen Quinten - Nagelaten

  Hoe fascinerend zou het zijn wanneer er één verloren doek van Vincent van Gogh opdook? En als we het ineens over 80 vergeten Van Goghs hebben, klinkt dat wel héél ongeloofwaardig. Of juist zó ongeloofwaardig dat het wel echt móet zijn… We hebben het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Daisy Goodwin boeken
  Daisy Goodwin - Victoria

  In 1837, kort na haar 18e verjaardag, wordt de frêle Alexandrina Victoria koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Zij ontpopt zich meteen als een zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw, die allesbehalve preuts of traditioneel is.Deze roman bestrijkt haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  50,00
 • Susan Meissner boeken
  Susan Meissner - Het tegendeel van verdriet

  ‘Het tegendeel van verdriet’ van Susan Meissner speelt zich af in Philadelphia in 1918, het jaar waarin de Spaanse Griep om zich heen greep. Wanneer ze met haar moeder soep brengt aan grieppatiënten, vindt de dertienjarige Maggie een baby zonder ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Roland Derveaux boeken
  Roland Derveaux - GRENADIER FRANZ-JOSEPH, WIJLEN MIJN ZOON

  In 1925 wordt het gezin van onderwijzer Franz Baltin, na twee dochters, gezegend met een zoon, Franz-Joseph. Als de jongen schoolrijp is, werkt elders in Duitsland een zekere Adolf Hitler aan een nieuwe partij, die meteen de jeugd viseert en families onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Julie Klassen boeken
  Julie Klassen - De bruid van Ivy Green

  ‘De bruid van Ivy Green’ van Julie Klassen is het derde en laatste deel in de Ivy Hill-serie over het gelijknamige pittoreske dorpje in Engeland. Er gebeurt van alles in Ivy Hill: Jane Bell krijgt de kans om te trouwen, maar weigert haar herberg op te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Dani van Doorn boeken
  Dani van Doorn - Anna's twijfels

  In 1912 erft de Rotterdamse zakenvrouw Anna van Bergen een landgoed in het Brabantse Waalre, en besluit er te gaan wonen. Met haar deftige, ietwat ironische pen beschrijft ze hoe ze zich met vallen en opstaan nieuwe feiten en vaardigheden eigen maakt. Haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Maarten Hertoghs boeken
  Maarten Hertoghs - Asaja

  Juda, zevende eeuw voor Christus. Asaja is nog jong als hij zijn vader opvolgt als koning van Juda. Maar zodra hij zelfstandig de regering overneemt van zijn moeder Jecholia trekt hij zijn eigen plan. Dat levert hem felle vijandschap op, maar ook vriendschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ewout van Hove boeken
  Ewout van Hove - Ambiorix, koning der Eburonen

  Ambiorix, koning der Eburonen, leefde in een tijd van politieke twisten, verraad en oorlog. De stammen uit het verleden leverden strijd om te plunderen, om land te veroveren en om hun eer te wreken. Deze ruige levensstijl werd verstoord door de komst van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marielou Uyttenhove boeken
  Marielou Uyttenhove - Gestolen jeugd

  ‘Gestolen jeugd’ is een aangrijpend boek over liefde en oorlog, maar ook over vreemdelingenhaat. En juist dit laatste thema maakt dit boek ook anno 2018 nog zeer actueel.'Gestolen jeugd' is het aangrijpende verhaal van de jonge Belg François en het Duitse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Louise Allan boeken
  Louise Allan - Het lied van zussen

  Het lied van de zussen van Louise Allan is een roman over muziek, moederschap en dromen, en de onverbrekelijke band tussen zussen. De gelukkige kindertijd van Nora en haar zusje Ida eindigt abrupt als hun vader overlijdt. De meisjes trekken in bij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bjorn Peeters boeken
  Bjorn Peeters - De naderende storm

  Abbey! Een Britse meid bruisend van leven! Met een neus voor gevaar (maar niet om het te vermijden)! Deze zeventien jaar oude meid leeft voor de kick. Of ze nu in de stad woont, of op het platteland. En ze is niet voor een kleintje vervaard! In het meeslepende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Marion Hoogwegt boeken
  Marion Hoogwegt - Isabel

  Het boek Isabel vertelt het persoonlijke verhaal van een Spaanse vrouw die, omdat ze zich verplicht voelt de idealen van haar vader en haar echtgenoot te respecteren, haar eigen leven volledig ondergeschikt maakt. De beslissingen die anderen nemen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bart Laurens boeken
  Bart Laurens - Bali, eiland van de Houten Geesten

  "Dan kijkt Meja plotseling in de ogen van zijn overleden vader die ook duidelijk ontroerd is en met zachte stem tot hem spreekt: "Lieve Meja, mijn prachtige zoon, het is een wonder dat ik jou hier mag zien en heel kort met je mag spreken. Luister goed, want… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Melanie Dobson boeken
  Melanie Dobson - Tot ik je vind

  ‘Tot ik je vind’ van Melanie Dobson is een ontroerende roman over de lotgevallen van twee Duitse kinderen in de Tweede Wereldoorlog en hun zoektocht naar elkaar in de tijd daarna. De dertienjarige Daniel en de tienjarige Brigitte ontsnappen aan de Gestapo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - Koning in het noorden

  Een shakespeareaans koningsdrama aan het Scandinavische hof Denemarken, zestiende eeuw. Christian weet wat zijn taak in het leven is: de troon overnemen van zijn vader en heersen over Denemarken, Noorwegen en Zweden. Maar ’s nachts, alleen in het donker,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jaap van de Wal boeken
  Jaap van de Wal - De erfenis van de Grote Geus

  Amsterdam, 1567. De grond wordt steeds heter onder de voeten van ijzerhandelaar Lenaert de Graeff. Sinds enkele weken mag hij adjudant zijn van de tot kapitein-generaal benoemde Van Brederode, maar het leger van Alvarez stampt richting de stad en de rijkste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Suzanne Wouda boeken
  Suzanne Wouda - Maria

  Maria van Suzanne Wouda gaat over de spectaculairste ontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis, de ontsnapping van Hugo de Groot, vanuit het perspectief van twee vrouwen. Maria is een intrigerende combinatie van geschiedenis en fictie. In een wervelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Machteld Kruijssen boeken
  Machteld Kruijssen - Het land van de zon

  'Het land van de zon' van Machteld Kruijssen gaat over Sarah Banne. Zij leefde in het begin van de negentiende eeuw in Engeland, waar ze onder grote druk stond van haar familie om te trouwen. Maar het idee van een saai, voorspelbaar leven zag ze niet zitten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99