Historische roman

 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Schilderslief

  Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Lori Benton boeken
  Lori Benton - De zoon van de kraai

  In ‘De zoon van de kraai’ van Lori Benton gaat een moeder op zoek naar haar vierjarige zoon, die ontvoerd werd door indianen. Ohio, 1774. De zwangere Clare Inglesby strandt met haar gezin in de bergen. Als haar man hulp gaat halen, komt hij niet meer terug… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Marja Visscher boeken
  Marja Visscher - Het meisje uit de Mandenmakerssteeg

  ‘Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’ is een historische roman van Marja Visscher. Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje? De jonge Leentje is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. Zij groeit op in een armoedige kelderwoning, als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Wilhelmina Schoonhoven boeken
  Wilhelmina Schoonhoven - De troostende broeder

  ‘De troostende broeder’ is een fictieve roman. Marieke Hendriks is de dochter van de plaatselijke bakker in Sint-Geertruid, een plaatsje in Limburg. Het is het jaar 1950 en het bakkersgezin heeft een heftige tijd achter de rug. Bovendien heeft Marieke op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Arnold Schalks boeken
  Arnold Schalks - Steeg

  Steeg gaat over vijf mannelijke bewoners – allen rond 1900 geboren – van de Leidse Kloksteeg. Aanvankelijk raken hun levens elkaar nauwelijks, maar in het interbellum belanden zij elk in een crisis en kruisen zij onontkoombaar elkaars pad. Micha Kan, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Gemma Liviero boeken
  Gemma Liviero - Ik laat je niet achter

  ‘Ik laat je niet achter’ van Gemma Liviero is een adembenemende roman vol geheimen, leugens en verraad, die zich afspeelt in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Augustus, 1945. Stefano, een Italiaanse krijgsgevangene, doorkruist het door de oorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Peter van de Steenoven boeken
  Peter van de Steenoven - Antons Tweestrijd

  De Bredase advocaat Anton Bastiaansen krijgt in 1828 een bijzondere opdracht van een jonge Belgische adellijke weduwe. Bij de uitvoering daarvan ontstaat een meer dan alleen zakelijke relatie met zijn mooie en intelligente opdrachtgeefster. Hij wordt als man… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Carrie Turansky boeken
  Carrie Turansky - Een oceaan van hoop

  Een oceaan van hoop’ van Carrie Turansky: een meeslepende historische roman over een waargebeurde zoektocht naar verloren kinderen. Tussen 1869 en 1939 zijn meer dan 100.000 kinderen uit arme Britse gezinnen weggevoerd naar Canada en Australië, om daar aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Lizzie Page boeken
  Lizzie Page - Wapenzusjes

  ‘Wapenzusjes’ van Lizzie Page is het waargebeurde verhaal van de vriendschap van twee verpleegsters aan het front van de Eerste Wereldoorlog. Terwijl de oorlog zijn tol eist, klampen de gewonde soldaten zich vast aan de liefde en zorg van twee moedige,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Vibeke Olsson boeken
  Vibeke Olsson - Het lied van de houtzagerij

  Het lied van de houtzagerij’ van Vibeke Olsson is een sociaal-historische roman over kinderarbeid in Zweden. Het vervolg op ‘De dochter van de houtzager’. Noord-Zweden, 1882. De veertienjarige Britta werkt als ribbenzaagster op de houtzagerij , terwijl… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Carolyn Miller boeken
  Carolyn Miller - De verovering van Lady Charlotte

  ‘De verovering van Lady Charlotte’ van Carolyn Miller is het romantische tweede deel uit de romanserie ‘Regency bruiden’. Kan Charlotte liefde vinden bij de man die haar vader voor haar uitkoos? Als dochter van een markies heeft Charlotte de geschikte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Nicolline Van der Spek boeken
  Nicolline Van der Spek - DOLLE DINSDAG

  In de week van 5 september 1944 nemen zo’n 60.000 NSB’ers de benen naar Duitsland. In de stoet een gezin uit Oegstgeest. De broers, 12 en 14 jaar oud, verliezen elkaar in Duitsland uit het oog. In 2017 reist Nicolline van der Spek het gezin achterna. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Petra Van Gansen boeken
  Petra Van Gansen - Wachten op een knipoog

  Gekweld door haar geweten biecht Johanna op haar sterfbed een zonde op aan Elisa, haar vroegere jeugdvriendin. Deze twijfelachtige bekentenis zet Elisa's wereld volledig op zijn kop. Ze rekent op de hulp van Adinda, haar kleindochter, om de waarheid te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Lauren Willig boeken
  Lauren Willig - De Ashford-affaire

  Als advocaat in een groot bedrijf in Manhattan heeft Clementine Evans bijna alles bereikt wat ze wilde. Maar haar lange uren hebben hun tol geëist: een verbroken verloving en single op 34-jarige leeftijd. Wanneer haar familie bijeenkomt voor de 99e verjaardag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Sarah Ladd boeken
  Sarah Ladd - De gouvernante van Penwhythe Hall

  De gouvernante van Penwhythe Hall van Sarah Ladd is een romantische roman over een onverwachte liefde. Gouvernante Delia heeft er alles voor over om de weeskinderen onder haar hoede te beschermen… Zelfs haar hart. Jaren geleden nam Cordelia Greythorne een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Elizabeth Macneal boeken
  Elizabeth Macneal - De poppenfabriek

  Londen, 1850. Iris werkt in een poppenfabriek. Silas, is taxidermist en een verwoed verzamelaar van morbide curiositeiten. De man en het meisje ontmoeten elkaar toevallig in Hyde Park, tijdens de bouw van de wereldtentoonstelling. Voor Silas betekent deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Wouter van Mastricht boeken
  Wouter van Mastricht - Schutterszilver

  De tijd: Holland ontworstelt zich steeds meer uit de Spaanse greep. De handel bloeit. Toch zijn er krachten, aan Spaanse kant, aan Hollandse kant, die hun eigenbelang voorop blijven stellen… en die alles doen om te winnen. Het is 1642… De plaats: Amsterdam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Chris Fabry boeken
  Chris Fabry - Onder een bloedrode hemel

  Chris Fabry’s ‘Onder een bloedrode hemel’ is een meeslepende roman over menselijk drama en een zorgvuldig bewaard geheim. In een mijnwerkersdorp groeien de meisjes Ruby en Bean samen op, zonder enig besef van de onvrede in het dorp en de tragedie die hen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Lydia Rood boeken
  Lydia Rood - Turkenliefje

  Turkenliefje is de nieuwe historische roman van Lydia Rood, een intrigerende combinatie van geschiedenis en fictie, voor de lezers van Simone van der Vlugt en Suzanne Wouda. Jacomijn Stout is dertig jaar oud en woont in Rotterdam als haar vader haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Laura Frantz boeken
  Laura Frantz - De bijenkoningin

  ‘De bijenkoningin’ van Laura Frantz: een rauwe, maar toch ook warme historische roman over een verboden liefde op een mistig eiland in Schotland. De Schotse Lark MacDougall ziet met lede ogen aan hoe de vrouw van haar jeugdvriend en kasteelheer Magnus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Weg uit Indië

  Hans en Sonja wonen in het mooie en zonnige Nederlands-Indië als de oorlog uitbreekt. Holland is bezet door de Duitsers, horen ze van hun ouders. Maar Indië zal zeker vrij blijven. Natuurlijk, het Japanse leger wil graag Indië veroveren, maar iedereen weet:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Maaike Monkerhey boeken
  Maaike Monkerhey - Niet omkijken, Camille

  Papa en ik staan voor het paadje dat naar onze voordeur leidt. Aan weerskanten vormen geelbruine, dorre takjes van de seringenhaag een warrige, brede muur tussen ons en het huis in. Ik weet dat alles zal veranderen als we zo meteen het pad oplopen. Papa lijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Susan Anne Mason boeken
  Susan Anne Mason - Met de beste bedoelingen

  ‘Met de beste bedoelingen’ van Susan Anne Mason is een historische roman vol romantiek over een vrouw die valt voor de voogd van haar neefje, terwijl haar zus verwikkeld is in een strijd om de voogdij over de jongen. Canada, vlak na de Eerste Wereldoorlog.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Peter Dicker boeken
  Peter Dicker - Curaçao, eiland in de stroom (1499-1649)

  Op de benedenwindse eilanden is de indiaanse zieneres Paraná getuige van de landing van de eerste blanke, Amerigo Vespucci. Een tumultueuze 150 jaar later is haar volk van de aardbodem verdwenen en gloort een nieuw soort beschaving. Het Spaanse wereldrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ed Bruyninckx boeken
  Ed Bruyninckx - Frau Angela

  Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog sluit de jonge Vlaamse zakenvrouw Angélique (Angèle) Dams een riskante transactie. Ze wordt verraden en belandt uiteindelijk in een gevangenis te Keulen. Tijdens een zwaar bombardement loopt Angèle een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95