Historische roman

 • Lauren Willig boeken
  Lauren Willig - De Ashford-affaire

  Als advocaat in een groot bedrijf in Manhattan heeft Clementine Evans bijna alles bereikt wat ze wilde. Maar haar lange uren hebben hun tol geëist: een verbroken verloving en single op 34-jarige leeftijd. Wanneer haar familie bijeenkomt voor de 99e verjaardag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Chris Fabry boeken
  Chris Fabry - Onder een bloedrode hemel

  Chris Fabry’s ‘Onder een bloedrode hemel’ is een meeslepende roman over menselijk drama en een zorgvuldig bewaard geheim. In een mijnwerkersdorp groeien de meisjes Ruby en Bean samen op, zonder enig besef van de onvrede in het dorp en de tragedie die hen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Peter van de Steenoven boeken
  Peter van de Steenoven - Antons Tweestrijd

  De Bredase advocaat Anton Bastiaansen krijgt in 1828 een bijzondere opdracht van een jonge Belgische adellijke weduwe. Bij de uitvoering daarvan ontstaat een meer dan alleen zakelijke relatie met zijn mooie en intelligente opdrachtgeefster. Hij wordt als man… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Wouter van Mastricht boeken
  Wouter van Mastricht - Schutterszilver

  De tijd: Holland ontworstelt zich steeds meer uit de Spaanse greep. De handel bloeit. Toch zijn er krachten, aan Spaanse kant, aan Hollandse kant, die hun eigenbelang voorop blijven stellen… en die alles doen om te winnen. Het is 1642… De plaats: Amsterdam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Elizabeth Macneal boeken
  Elizabeth Macneal - De poppenfabriek

  Londen, 1850. Iris werkt in een poppenfabriek. Silas, is taxidermist en een verwoed verzamelaar van morbide curiositeiten. De man en het meisje ontmoeten elkaar toevallig in Hyde Park, tijdens de bouw van de wereldtentoonstelling. Voor Silas betekent deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Daisy Goodwin boeken
  Daisy Goodwin - Victoria

  In 1837, kort na haar 18e verjaardag, wordt de frêle Alexandrina Victoria koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Zij ontpopt zich meteen als een zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw, die allesbehalve preuts of traditioneel is.Deze roman bestrijkt haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  50,00
 • Lydia Rood boeken
  Lydia Rood - Turkenliefje

  Lydia Rood Turkenliefje Turkenliefje is de nieuwe historische roman van Lydia Rood, een intrigerende combinatie van geschiedenis en fictie, voor de lezers van Simone van der Vlugt en Suzanne Wouda. Jacomijn Stout is dertig jaar oud en woont in Rotterdam als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Maaike Monkerhey boeken
  Maaike Monkerhey - Niet omkijken, Camille

  Papa en ik staan voor het paadje dat naar onze voordeur leidt. Aan weerskanten vormen geelbruine, dorre takjes van de seringenhaag een warrige, brede muur tussen ons en het huis in. Ik weet dat alles zal veranderen als we zo meteen het pad oplopen. Papa lijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Weg uit Indië

  Hans en Sonja wonen in het mooie en zonnige Nederlands-Indië als de oorlog uitbreekt. Holland is bezet door de Duitsers, horen ze van hun ouders. Maar Indië zal zeker vrij blijven. Natuurlijk, het Japanse leger wil graag Indië veroveren, maar iedereen weet:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Laura Frantz boeken
  Laura Frantz - De bijenkoningin

  ‘De bijenkoningin’ van Laura Frantz: een rauwe, maar toch ook warme historische roman over een verboden liefde op een mistig eiland in Schotland. De Schotse Lark MacDougall ziet met lede ogen aan hoe de vrouw van haar jeugdvriend en kasteelheer Magnus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Ed Bruyninckx boeken
  Ed Bruyninckx - Frau Angela

  Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog sluit de jonge Vlaamse zakenvrouw Angélique (Angèle) Dams een riskante transactie. Ze wordt verraden en belandt uiteindelijk in een gevangenis te Keulen. Tijdens een zwaar bombardement loopt Angèle een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Susan Anne Mason boeken
  Susan Anne Mason - Met de beste bedoelingen

  ‘Met de beste bedoelingen’ van Susan Anne Mason is een historische roman vol romantiek over een vrouw die valt voor de voogd van haar neefje, terwijl haar zus verwikkeld is in een strijd om de voogdij over de jongen. Canada, vlak na de Eerste Wereldoorlog.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Judith Miller boeken
  Judith Miller - Het meisje van de wagenkerk

  De avontuurlijke Hope Irvine reist met haar vader het land door. In de wagenkerk, een treinwagon die is omgebouwd tot een kerk, trekken ze door West-Virginia. Hopes vader houdt kerkdiensten in de stadjes die ze onderweg aandoen en Hope geeft zondagsschool aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Peter Dicker boeken
  Peter Dicker - Curaçao, eiland in de stroom (1499-1649)

  Op de benedenwindse eilanden is de indiaanse zieneres Paraná getuige van de landing van de eerste blanke, Amerigo Vespucci. Een tumultueuze 150 jaar later is haar volk van de aardbodem verdwenen en gloort een nieuw soort beschaving. Het Spaanse wereldrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Patti Callahan Henry boeken
  Patti Callahan Henry - Joy

  Joy van Patti Callahan is een indrukwekkend liefdesverhaal over de vrouw die C.S. Lewis liefhad. Joy Davidman, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, zit gevangen in een relatie met een alcoholistische man. Als ze in aanraking komt met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kristen Heitzmann boeken
  Kristen Heitzmann - Bruid van de bergen

  Kristen Heitzmann schetst met de historische roman ‘Bruid van de bergen’ een intens en onverwacht liefdesverhaal tegen het prachtige decor van Colorado’s overweldigende natuur. Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Hans H. Ester boeken
  Hans H. Ester - Koningin zonder kroon

  In Koningin zonder Kroon vertelt Natale d’Aghemo de geschiedenis van zijn nichtje Rosina Vercellana. Zij leefde in het midden van de 19e eeuw in Italië. Rosina werd op 14-jarige leeftijd de minnares van Victor Emanuele, de kroonprins van de Piëmont. Prins… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten boeken
  Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten - Amalia's erfenis

  De zeventienjarige Amalia van Solms vlucht samen met koningin Elisabeth van Bohemen naar ’s-Gravenhage. In korte tijd weet ze zich op te werken van hofdame tot vertrouwelinge van de koningin. Dat wordt ook opgemerkt door prins Frederik Hendrik van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Antoon Van Aken boeken
  Antoon Van Aken - De ogen van Symmachus

  Een van de meest gelezen boeken in de middeleeuwen was 'De vertroosting der wijsbegeerte' van de Romeinse filosoof Boëthius. De totstandkoming van dit boek is met veel drama en mysterie omgeven. Boëthius en zijn schoonvader Symmachus waren twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,94
 • Ivar Scheers boeken
  Ivar Scheers - Herinneringen aan de Toekomst

  Ivar Scheers woonde van 2009 tot 2011 in Praag en raakte verknocht aan de Moldaustad. In dit boek neemt hij de lezer mee op een reis door de geschiedenis en langs de legendes, bezienswaardigheden en merkwaardigheden van de stad. In een verhaal dat is verweven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Michelle Griep boeken
  Michelle Griep - De dochter van de waard

  Een romantisch Regency-verhaal met een vleugje spanning, dat is de historische roman ‘De dochter van de waard’ van Michelle Griep. Dover, Engeland, 1808. Het enige wat Johanna Langley wil is de herberg van haar familie behouden, maar ze kan de rekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Berten Pil boeken
  Berten Pil - De boekhouder van La Calzada

  Nicaragua, jaren dertig van de vorige eeuw. De brave, controle­behoeftige Fanuel Alvarez staat tot zijn knieën in het stinkende water van een donkere kerker. Deze boekhouder van La Calzada, de onschuld in persoon, is in de cel gegooid na het aanvaarden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rachel Fordham boeken
  Rachel Fordham - Zonnekind

  In ‘Zonnekind’ van Rachel Fordham gaat een vrouw op zoek naar haar zusje. Een warme historische roman over de waarde van familie. Iowa, 1881. Zeven jaar geleden stapte Em uit een van de kinderentreinen uit het Oosten, hopend op een betere toekomst. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marijke van Dijk boeken
  Marijke van Dijk - De vrouw van Almarick

  Beleef de eerste kruistocht door de ogen van een jonge vrouw.Op zeer jonge leeftijd trouwt Gwendalyn van Ravensworth met de Schotse prins Almarick MacMalcolm. Wanneer de prins gehoor geeft aan de oproep van de paus om het Heilige Land van de Saracenen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95