Historische roman

 • Renée Brouwer boeken
  Renée Brouwer - Will you still love me tomorrow?

  ZoeyEchte liefde overwint alles, toch? De Nederlandse Zoey vraagt het zich regelmatig af. Als ze haar lievelingstante in Londen bezoekt, heeft ze geen idee wat haar allemaal te wachten staat. En dan ontmoet ze op een superhip stadsfestival Jonathan en ze is op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Nicole Brouwer boeken
  Nicole Brouwer - La belle Chocolatière

  Ze was Charlotte Baldauf de muze van de beroemde Zwitserse schilder Jean-Etienne Liotard en liefkozend door hem La Belle Chocolatière genoemd. Ruim een eeuw later wordt zij het handelsmerk van de Walter Baker Company en de blikvanger van chocoladefabrikant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - Koning in het noorden

  Een shakespeareaans koningsdrama aan het Scandinavische hof Denemarken, zestiende eeuw. Christian weet wat zijn taak in het leven is: de troon overnemen van zijn vader en heersen over Denemarken, Noorwegen en Zweden. Maar ’s nachts, alleen in het donker,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Melanie Dobson boeken
  Melanie Dobson - Tot ik je vind

  ‘Tot ik je vind’ van Melanie Dobson is een ontroerende roman over de lotgevallen van twee Duitse kinderen in de Tweede Wereldoorlog en hun zoektocht naar elkaar in de tijd daarna. De dertienjarige Daniel en de tienjarige Brigitte ontsnappen aan de Gestapo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ewout van Hove boeken
  Ewout van Hove - Ambiorix, koning der Eburonen

  Ambiorix, koning der Eburonen, leefde in een tijd van politieke twisten, verraad en oorlog. De stammen uit het verleden leverden strijd om te plunderen, om land te veroveren en om hun eer te wreken. Deze ruige levensstijl werd verstoord door de komst van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Peter van de Steenoven boeken
  Peter van de Steenoven - Antons Tweestrijd

  De Bredase advocaat Anton Bastiaansen krijgt in 1828 een bijzondere opdracht van een jonge Belgische adellijke weduwe. Bij de uitvoering daarvan ontstaat een meer dan alleen zakelijke relatie met zijn mooie en intelligente opdrachtgeefster. Hij wordt als man… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lynn Austin boeken
  Lynn Austin - Anker in de storm

  ‘Anker in de storm’ van Lynn Austin: in dit vervolg op bestseller ‘Dochters van de kust’ huurt de jonge Anna een privédetective in om meer te weten te komen over haar biologische moeder. Anna is terug in Chicago, maar het kost haar moeite om zich te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Maarten Hertoghs boeken
  Maarten Hertoghs - Asaja

  Juda, zevende eeuw voor Christus. Asaja is nog jong als hij zijn vader opvolgt als koning van Juda. Maar zodra hij zelfstandig de regering overneemt van zijn moeder Jecholia trekt hij zijn eigen plan. Dat levert hem felle vijandschap op, maar ook vriendschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hay van den Munckhof boeken
  Hay van den Munckhof - Alya's keuze

  Alya’s keuze van Hay van den Munckhof is een historische roman over het jonge meisje Alya. Deel I van dit tweeluik, Alya, vertelt dat ze als tolk naar het christelijke Navarra werd gestuurd door de emir. Alya belandde als slavin in het land van de Franken.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Joanne Bischof boeken
  Joanne Bischof - De zoete geur van appelcider

  ‘De zoete geur van appelcider’ van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de doofstomme Thor. Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bjorn Peeters boeken
  Bjorn Peeters - De naderende storm

  Abbey! Een Britse meid bruisend van leven! Met een neus voor gevaar (maar niet om het te vermijden)! Deze zeventien jaar oude meid leeft voor de kick. Of ze nu in de stad woont, of op het platteland. En ze is niet voor een kleintje vervaard! In het meeslepende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Juliëtte Heugen boeken
  Juliëtte Heugen - De Gifmengster

  Dit verhaal neemt je mee naar de veertiende eeuw in het fictieve land ‘Astoris’. Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marielou Uyttenhove boeken
  Marielou Uyttenhove - Gestolen jeugd

  ‘Gestolen jeugd’ is een aangrijpend boek over liefde en oorlog, maar ook over vreemdelingenhaat. En juist dit laatste thema maakt dit boek ook anno 2018 nog zeer actueel.'Gestolen jeugd' is het aangrijpende verhaal van de jonge Belg François en het Duitse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Suzanne Wouda boeken
  Suzanne Wouda - Maria

  Maria van Suzanne Wouda gaat over de spectaculairste ontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis, de ontsnapping van Hugo de Groot, vanuit het perspectief van twee vrouwen. Maria is een intrigerende combinatie van geschiedenis en fictie. In een wervelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Marion Hoogwegt boeken
  Marion Hoogwegt - Isabel

  Het boek Isabel vertelt het persoonlijke verhaal van een Spaanse vrouw die, omdat ze zich verplicht voelt de idealen van haar vader en haar echtgenoot te respecteren, haar eigen leven volledig ondergeschikt maakt. De beslissingen die anderen nemen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joanna Davidson Politano boeken
  Joanna Davidson Politano - De verdwijning van Lady Jayne

  In 'De verdwijning van Lady Jayne' van Joanna Davidson Politano ontrafelt een jonge vrouw het mysterie van haar vader, een succesvolle schrijver, en de roman die hij schreef over de verdwijning van haar moeder. Engeland, 1861. Als de vader van Aurelie Harcourt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Judith Redline Coopey boeken
  Judith Redline Coopey - Terug naar Redfield farm

  Terug naar Redfield Farm van Judith Redline Coopey is een historische roman die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Amerika. Anns broer Jesse heeft zich aangesloten bij ‘de ondergrondse spoorweg’, een geheim netwerk dat slaven helpt te ontsnappen. Na een van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Alan Judd boeken
  Alan Judd - De laatste kus van de keizer

  De nadagen van de Duitse keizer Wilhelm II in Nederland De verbannen Duitse keizer Wilhelm II brengt zijn dagen door op het landgoed van Huis Doorn.Na de Duitse inval in Nederland in 1940 wordt de Nederlandse huishouding van Wilhelm II vervangen door SS'ers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  In de nieuwe historische roman Het schaduwspel beschrijft Simone van der Vlugt de levens van Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, en een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis, de 17e eeuw. Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Susan Carol McCarthy boeken
  Susan Carol McCarthy - Hoe de bij haar vleugels kreeg

  Hoe de bij haar vleugels kreeg van Susan Carol McCarthy is een historische roman die zich afspeelt in de Verenigde Staten van de jaren vijftig. Het is een krachtige roman over racisme door de ogen van een twaalfjarig meisje. De roman is gebaseerd op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Corina Pelgrim boeken
  Corina Pelgrim - De Pelgrimstocht

  De Pelgrimstocht, een zoektocht naar familiegenen Via de paden van de glasblazers die van de Solling in Duitsland naar het Westen van Nederland trokken, volgen we de familie Pilgram, later Pelgrim. Zij reizen niet alleen, maar samen met andere families en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,01
 • Jody Hedlund boeken
  Jody Hedlund - Thuishaven

  'Thuishaven' van Jody Hedlund vertelt het meeslepende verhaal van een jonge vrouw die er alles voor over heeft om haar thuis te behouden.Abbie woont in de vuurtoren van Rose Island met haar opa, de vuurtorenwachter. Maar wanneer hij steeds vergeetachtiger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Irma Joubert boeken
  Irma Joubert - Kronkelpad

  Kronkelpad van Irma Joubert is een historische roman die zich afspeelt in Zuid-Afrika. Lettie Louw is een zachtaardige, talentvolle jonge vrouw. Na haar studie keert ze terug naar het dorp waar ze opgroeide, om daar als huisarts aan de slag te gaan in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Carolyn Miller boeken
  Carolyn Miller - De eigenzinnige juffrouw Ellison

  'De eigenzinnige juffrouw Ellison' van Carolyn Miller: als je van Jane Austen houdt, zul je dit boek geweldig vinden! Juffrouw Lavinia Ellison heeft geen hoge pet op van de nieuwe graaf, Nicholas Stamford. Hij is vast net zo roekeloos en arrogant als zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99