Historische roman

 • Judith Miller boeken
  Judith Miller - Het meisje van de wagenkerk

  De avontuurlijke Hope Irvine reist met haar vader het land door. In de wagenkerk, een treinwagon die is omgebouwd tot een kerk, trekken ze door West-Virginia. Hopes vader houdt kerkdiensten in de stadjes die ze onderweg aandoen en Hope geeft zondagsschool aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Ed Bruyninckx boeken
  Ed Bruyninckx - Frau Angela

  Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog sluit de jonge Vlaamse zakenvrouw Angélique (Angèle) Dams een riskante transactie. Ze wordt verraden en belandt uiteindelijk in een gevangenis te Keulen. Tijdens een zwaar bombardement loopt Angèle een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Maaike Monkerhey boeken
  Maaike Monkerhey - Niet omkijken, Camille

  Papa en ik staan voor het paadje dat naar onze voordeur leidt. Aan weerskanten vormen geelbruine, dorre takjes van de seringenhaag een warrige, brede muur tussen ons en het huis in. Ik weet dat alles zal veranderen als we zo meteen het pad oplopen. Papa lijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Susan Anne Mason boeken
  Susan Anne Mason - Met de beste bedoelingen

  ‘Met de beste bedoelingen’ van Susan Anne Mason is een historische roman vol romantiek over een vrouw die valt voor de voogd van haar neefje, terwijl haar zus verwikkeld is in een strijd om de voogdij over de jongen. Canada, vlak na de Eerste Wereldoorlog.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Peter Dicker boeken
  Peter Dicker - Curaçao, eiland in de stroom (1499-1649)

  Op de benedenwindse eilanden is de indiaanse zieneres Paraná getuige van de landing van de eerste blanke, Amerigo Vespucci. Een tumultueuze 150 jaar later is haar volk van de aardbodem verdwenen en gloort een nieuw soort beschaving. Het Spaanse wereldrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Kristen Heitzmann boeken
  Kristen Heitzmann - Bruid van de bergen

  Kristen Heitzmann schetst met de historische roman ‘Bruid van de bergen’ een intens en onverwacht liefdesverhaal tegen het prachtige decor van Colorado’s overweldigende natuur. Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Peter van de Steenoven boeken
  Peter van de Steenoven - Antons Tweestrijd

  De Bredase advocaat Anton Bastiaansen krijgt in 1828 een bijzondere opdracht van een jonge Belgische adellijke weduwe. Bij de uitvoering daarvan ontstaat een meer dan alleen zakelijke relatie met zijn mooie en intelligente opdrachtgeefster. Hij wordt als man… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Michelle Griep boeken
  Michelle Griep - De dochter van de waard

  Een romantisch Regency-verhaal met een vleugje spanning, dat is de historische roman ‘De dochter van de waard’ van Michelle Griep. Dover, Engeland, 1808. Het enige wat Johanna Langley wil is de herberg van haar familie behouden, maar ze kan de rekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jacobine van den Hoek boeken
  Jacobine van den Hoek - Zondebok

  'Zondebok' van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt. Het is 15 januari… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Daisy Goodwin boeken
  Daisy Goodwin - Victoria

  In 1837, kort na haar 18e verjaardag, wordt de frêle Alexandrina Victoria koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Zij ontpopt zich meteen als een zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw, die allesbehalve preuts of traditioneel is.Deze roman bestrijkt haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  50,00
 • Berten Pil boeken
  Berten Pil - De boekhouder van La Calzada

  Nicaragua, jaren dertig van de vorige eeuw. De brave, controle­behoeftige Fanuel Alvarez staat tot zijn knieën in is van zijn bed gelihet stinkende water van een donkere kerker. Deze boekhouder van La Calzada, de onschuld in persoon, is in de cel gegooid na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Patti Callahan Henry boeken
  Patti Callahan Henry - Joy

  Joy van Patti Callahan is een indrukwekkend liefdesverhaal over de vrouw die C.S. Lewis liefhad. Joy Davidman, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, zit gevangen in een relatie met een alcoholistische man. Als ze in aanraking komt met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Hans H. Ester boeken
  Hans H. Ester - Koningin zonder kroon

  In Koningin zonder Kroon vertelt Natale d’Aghemo de geschiedenis van zijn nichtje Rosina Vercellana. Zij leefde in het midden van de 19e eeuw in Italië. Rosina werd op 14-jarige leeftijd de minnares van Victor Emanuele, de kroonprins van de Piëmont. Prins… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Antoon Van Aken boeken
  Antoon Van Aken - De ogen van Symmachus

  Een van de meest gelezen boeken in de middeleeuwen was 'De vertroosting der wijsbegeerte' van de Romeinse filosoof Boëthius. De totstandkoming van dit boek is met veel drama en mysterie omgeven. Boëthius en zijn schoonvader Symmachus waren twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,94
 • Marijke van Dijk boeken
  Marijke van Dijk - De vrouw van Almarick

  Beleef de eerste kruistocht door de ogen van een jonge vrouw.Op zeer jonge leeftijd trouwt Gwendalyn van Ravensworth met de Schotse prins Almarick MacMalcolm. Wanneer de prins gehoor geeft aan de oproep van de paus om het Heilige Land van de Saracenen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten boeken
  Marianne Hoogstraaten, Theo Hoogstraaten - Amalia's erfenis

  De zeventienjarige Amalia van Solms vlucht samen met koningin Elisabeth van Bohemen naar ’s-Gravenhage. In korte tijd weet ze zich op te werken van hofdame tot vertrouwelinge van de koningin. Dat wordt ook opgemerkt door prins Frederik Hendrik van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ivar Scheers boeken
  Ivar Scheers - Herinneringen aan de Toekomst

  Ivar Scheers woonde van 2009 tot 2011 in Praag en raakte verknocht aan de Moldaustad. In dit boek neemt hij de lezer mee op een reis door de geschiedenis en langs de legendes, bezienswaardigheden en merkwaardigheden van de stad. In een verhaal dat is verweven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Maarten Hertoghs boeken
  Maarten Hertoghs - Asaja

  Juda, zevende eeuw voor Christus. Asaja is nog jong als hij zijn vader opvolgt als koning van Juda. Maar zodra hij zelfstandig de regering overneemt van zijn moeder Jecholia trekt hij zijn eigen plan. Dat levert hem felle vijandschap op, maar ook vriendschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jody Hedlund boeken
  Jody Hedlund - Een stap in het licht

  De historische roman ‘Een stap in het licht’ van Jody Hedlund is een verhaal vol liefde over de onbreekbare band tussen zussen. New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Bjorn Peeters boeken
  Bjorn Peeters - De naderende storm

  Abbey! Een Britse meid bruisend van leven! Met een neus voor gevaar (maar niet om het te vermijden)! Deze zeventien jaar oude meid leeft voor de kick. Of ze nu in de stad woont, of op het platteland. En ze is niet voor een kleintje vervaard! In het meeslepende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Simone van der Vlugt boeken
  Simone van der Vlugt - Het schaduwspel

  Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Rachel Fordham boeken
  Rachel Fordham - Zonnekind

  In ‘Zonnekind’ van Rachel Fordham gaat een vrouw op zoek naar haar zusje. Een warme historische roman over de waarde van familie. Iowa, 1881. Zeven jaar geleden stapte Em uit een van de kinderentreinen uit het Oosten, hopend op een betere toekomst. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Susan Meissner boeken
  Susan Meissner - Het tegendeel van verdriet

  ‘Het tegendeel van verdriet’ van Susan Meissner speelt zich af in Philadelphia in 1918, het jaar waarin de Spaanse Griep om zich heen greep. Wanneer ze met haar moeder soep brengt aan grieppatiënten, vindt de dertienjarige Maggie een baby zonder ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Julie Klassen boeken
  Julie Klassen - De bruid van Ivy Green

  ‘De bruid van Ivy Green’ van Julie Klassen is het derde en laatste deel in de Ivy Hill-serie over het gelijknamige pittoreske dorpje in Engeland. Er gebeurt van alles in Ivy Hill: Jane Bell krijgt de kans om te trouwen, maar weigert haar herberg op te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Roland Derveaux boeken
  Roland Derveaux - GRENADIER FRANZ-JOSEPH, WIJLEN MIJN ZOON

  In 1925 wordt het gezin van onderwijzer Franz Baltin, na twee dochters, gezegend met een zoon, Franz-Joseph. Als de jongen schoolrijp is, werkt elders in Duitsland een zekere Adolf Hitler aan een nieuwe partij, die meteen de jeugd viseert en families onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00