Poëzie

 • Jan Lauwereyns boeken
  Jan Lauwereyns - Zus

  Dingen beginnen te bewegen. Revolverschoten weerklinken. Iemand krijgt kanker. We staan erbij en we kijken ernaar, 'begrijpen wisselde nog eens van kamp'. De natuur heeft een eigen wil. Het lichaam komt in opstand, want de ziel heeft zus nodig: een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wilbert Cornelissen boeken
  Wilbert Cornelissen - Elke dag een / Proefsleuven

  Een dagelijkse sprong in het diepe Onder zijn heteroniem de Mottenfokker (nachtvlinderkweker) schreef Wilbert Cornelissen gedurende tien jaar, van 1 januari 2007 tot 31 december 2016, elke dag een gedicht. Dat leverde een reeks van 3714 gedichten op, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Elfie Tromp boeken
  Elfie Tromp - Victorieverdriet

  Voor iedereen met gevoel in z'n donder Na het verlies van een grote liefde, kijkt de ik in Victorieverdriet uit over de smeulende resten na het slagveld. Was dit het allemaal waard, vraagt ze zich af. En vooral: hoe moet het verder? Victorieverdriet is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Marlene van Niekerk boeken
  Marlene van Niekerk - In de stille achterkamer

  In tijden van politiek tumult en persoonlijke onrust rest soms alleen de stilte. Marlene van Niekerk, een van de belangrijkste Afrikaanstalige schrijvers van dit moment, liet zich inspireren door de stillevens van Adriaen Coorte en Jan Mankes en schreef er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bernard Dewulf boeken
  Bernard Dewulf - Naar het gras

  Naar het gras is de krachtige nieuwe bundel van Bernard Dewulf, een van de karakteristiekste stemmen in de hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Nog altijd luistert hij naar het zingen en het ontbreken. Wat valt er anders te horen of te zien? Het laatste gras… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sandra Van der Vlugt boeken
  Sandra Van der Vlugt - Dicht

  Voor het eerst durft ze uit haar schulp te kruipen en legt ze haar intiemste gedichten voor aan het publiek. Soms ontroerend, soms keihard maar altijd vertaald vanuit haar eigen leven. Een vrouw met een verhaal, een vrouw met doorzettingsvermogen en een droom.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,36
 • Max Temmerman boeken
  Max Temmerman - Huishoudkunde

  In een wereld die meer dan ooit aan verandering onderhevig is, laat Max Temmerman in troostrijke en hoopvolle gedichten zien dat er talloze schuilplekken bestaan tegen de ongenadig voortsnellende tijd: in deze bundel worden tuinen evengoed bewoond als huizen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Francis Poulenc en de wereld van Élouard

  Volgens Francis Poulenc was het componeren van liederen op poëtische teksten niet minder dan een daad van liefde. Zijn mooiste melodieën schreef hij op gedichten van Paul Éluard, een van de centrale figuren van de surrealistische beweging. Bariton Jasper… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Karel ten Haaf boeken
  Karel ten Haaf - Nilfisk!

  In zijn roman 'Tijd te verliezen' beschrijft schrijver/dichter Karel ten Haaf zijn ervaringen met kanker. Voorafgaand aan de publicatie van die roman bleek het noodzakelijk zijn ervaringen met de ziekte ook in een dichtbundel te verwoorden. Dat werd deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Menno Wigman boeken
  Menno Wigman - Ik weet niet goed tot wie ik spreek

  In het werk van de betreurde Menno Wigman was de dood vaak prominent aanwezig. Wigman behoorde vrijwel vanaf het begin tot de Amsterdamse afdeling van De Eenzame Uitvaart: dichters die een gedicht voorlezen op begrafenissen van mensen zonder familie of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Malon Bakker boeken
  Malon Bakker - Swipneus

  Motten blijven maar kort. Nog voordat de wolk begon te sneeuwen en zich volgezogen had aan damp die van ons bezwete lichaam droop ging je al en je liet gaten in me achter. Je had de kleren van mijn lijf gegeten, en ik lag naakt in pas gevallen vlokken -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,57
 • Anna van der Laan, Nina Werkman, Yde van Reide, Atze van Wieren boeken
  Anna van der Laan, Nina Werkman, Yde van Reide, Atze van Wieren - Tussen ijs en adem

  Dit is de vierde dichtbundel van de Groningse dichtgroep WP99. De dichters waaruit deze groep bestaat, zijn: Liesbeth Cavé, Anna van derLaan, Erik Raven, Yde van Reide, Anneke Wasscher, Nina Werkman en Atze van Wieren. Na de eerder verschenen bundels:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Kees Hermis boeken
  Kees Hermis - Het jij-syndroom

  Vanuit steeds wisselende levenssituaties wordt een jij geschetst die zich voortdurend aan de waarneming lijkt te onttrekken. Het ene moment tastbaar dichtbij, het andere onbereikbaar ver weg; nu eens impressionistisch, dan weer expressionistisch geduid ; een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Michael Slory boeken
  Michael Slory - Alsof men alles loslaat

  Er zijn maar weinig dichters voor wie leven, werkelijkheid en taal zo'n naadloos continuüm vormen als Michaël Slory. Al wat de in 1935 in het Surinaamse district Coronie geboren dichter meemaakt, ziet, voelt, ruikt, leest of bedenkt zet zich om in poëtische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Armando boeken
  Armando - Liever niet

  ‘Liever niet’, nieuwe gedichten van Armando waarin dreiging, taal en tijd almaar aanwezig zijn en getuigen de dingen die ze moesten zien niet zagen. Helaas, het is niet echt gebeurd, niet echt gebeurd, nee, liever niet gebeurd. Kan er iets gebeuren als er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ed Van der Aa boeken
  Ed Van der Aa - Zichtlijnen op de meseta

  Gedurende 4 jaren ('13, ’15, ’16, ’17) liep ik 4 pelgrimstochten met een totale lengte van ongeveer 5000 km en een tijdsduur van 9 maanden. Ik waagde me op bekende en minder bekende routes naar Santiago de Compostela. Die tochten hebben me 56 gedichten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,22
 • Floor Buschenhenke boeken
  Floor Buschenhenke - Parachute

  Wat heb je aan een parachute als er geen grond is? Kan je bidden zonder te geloven, en is hoop wel te vertrouwen? In Parachute, de nieuwe bundel van Floor Buschenhenke, staan praktische suggesties van een fundamentalistische twijfelaar. Ben okri noemde ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ebrar Celik boeken
  Ebrar Celik - Roses, violets & the society

  He’s a little like the ocean, you know? Pretty on the surface but full of Trash underneath. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,41
 • De Zeevrouw

  In de zomer van 2017 verdween een Zweedse journaliste na een interview met een duikbootkapitein. In de daaropvolgende maanden spoelden delen van haar lichaam aan op de Deense kust. Alles wijst erop dat de vrouw tijdens haar werk is vermoord. Scandinavië staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Athena Farrokhzad boeken
  Athena Farrokhzad - Een witte suite

  In Een witte suite komen de stemmen van een gevluchte familie aan het woord. De moeder van het gezin past zich zo snel mogelijk aan in haar nieuwe thuisland. Vader blijft trouw aan zijn revolutionaire idealen. De broer wil geaccepteerd worden. Grootmoeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Guus Knebel boeken
  Guus Knebel - bundel troost

  In de periode na het onverwachte overlijden van mijn partner, sprongen tijdens slapeloze uren in de nacht of ochtendschemering, woorden en zinnen in mijn hoofd, die ik moest noteren, vastleggen om later te kunnen uitwerken. Zo zijn de gedichten van deze bundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,88
 • Ruud van Neerven boeken
  Ruud van Neerven - Honingzoete hekelheden

  Honingzoete hekelheden is de vierde dichtbundel van Ruud van Neerven (1955, Beek en Donk).De auteur oogste in 2016 veel lof voor Shelley.nl, hedendaagse vertalingen van werk van de romantische Britse dichter Percy Bysshe Shelley (1792 - 1822). In Honingzoete… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Sylvie Marie boeken
  Sylvie Marie - Houdingen

  trek terug, de knieën tot onder de kin, armen als vleugels eromheen. in deze houding kun je jezelf wiegen, gebruik je de voeten optimaal, rol ze af van hiel naar teen en terug. er zijn veel mensen die zo jarenlang in kelders zitten, ze rennen hun eigen armen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Moya De Feyter boeken
  Moya De Feyter - Tot iemand eindelijk

  alle mensen die in ons wonen willen werkelijk worden, maar zijn zij dan niet stuk voor stuk zwartgallige vlinders, die samenhokken rond de vlammen in een borst Moya De Feyter (1993) schrijft proza, poëzie en toneelteksten. Ze studeerde af als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Leona Geudens boeken
  Leona Geudens - 101 ged8en

  101 spreuken en woordspelletjes als luchtige gedachten voor de lach van de dag, gemaakt door een woordmagiër die wil betoveren en veroveren met teksten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,84