Poëzie

 • Robin De Jongh boeken
  Robin De Jongh - Vlieg Dan

  Onderweg zijn we allemaal. Van korte tot lange avonturen. Over vlakke en hobbelige paden bewegen we ons verder. Langs de pijlers van Geluk, Liefde, Hoop en Vertrouwen in de toekomst. Over keuzes maken en meevoeren op de wind van vandaag. En als je dan op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Monique Bakker boeken
  Monique Bakker - Stromen

  In 'Stromen' heb ik geschreven over het leven, de toekomst en het verleden. Het gaat over nieuwe energie die ik op doe, over de verwondering over wat ik voel en ervaar en waar ik denk dat dat vandaan komt. Was er leven voor dit leven en wat komt er hierna? De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,29
 • Hagar Peeters boeken
  Hagar Peeters - Loper van licht

  Loper van licht is geïnspireerd op Hagar, de slavin uit de Bijbel die Abraham een zoon schonk en met hem werd verstoten naar dewoestijn. Ze zingt een klaaglied van het Avondland en geeft ook de bannelingen van nu een stem. De Hagar in deze bundel tart de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,75
 • Jan Stuijver boeken
  Jan Stuijver - Parresia, vrijmoedig schrijf ik

  Jan Stuijver schrijft met passie vrijmoedig over het leven van alledag. De gedichten gaan over twijfel, verdriet, over momenten van passie en schoonheid, de verwondering, het samenzijn. Het is een zoektocht het positieve te geloven in het goede dat overwint.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,84
 • Chawwa Wijnberg boeken
  Chawwa Wijnberg - Aan m ij is niets te zien

  Soberheid, helderheid en kracht kenmerken de gedichten van Chawwa Wijnberg. Het verstild schreeuwen van een overlevende, het vervreemdende zorgen van een huisvrouw, het aarzelend en uitbundig liefhebben van een minnares. Aan mij is niets te zien leest als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Frouke Arns boeken
  Frouke Arns - De camembertmethode

  De duistere lagen onder onze glanzende gazons Het contrast tussen de glanzende buitenkant en what lies beneath is kenmerkend voor de poëzie van Frouke Arns. In haar derde bundel, De camembertmethode, is veel niet wat het lijkt. Onder ogenschijnlijk alledaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Nachoem M. Wijnberg boeken
  Nachoem M. Wijnberg - Om mee te geven aan een engel

  In 'Om mee te geven aan een engel' schrijft Nachoem M. Wijnberg over engelen die tussen ons bewegen en meenemen wat wij opgeven of kwijt kunnen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Tanja Helderman boeken
  Tanja Helderman - Drijfkracht

  Drijfkracht is een gedichtenbundel over bezieling en motivatie. Inspiratie is overal. Kijk naar buiten. Richt je naar binnen. Luister naar het ritme van je hart als het een sprongetje maakt. Zinnen grijpen je wanneer de woorden jou verstaan. Eenvoud is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mark Boninsegna boeken
  Mark Boninsegna - Levensinkt

  Wereldseks wanneer ik stiekem porno wil kijken weet ik nooit wat te kiezen de keuze is reuze (…) Met Levensinkt debuteert de in Rotterdam en omstreken al ruimschoots gevestigde dichter Mark Boninsegna. Zijn poëzie omarmt klassieke ingrediënten als pathos,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Arjen Duinker boeken
  Arjen Duinker - Een goudvis

  Een goudvis is een schepsel dat zich misschien vragen stelt, dat rekensommen maakt, lijstjes bijhoudt, avontuur zoekt. Maar misschien ook niet. Arjen Duinker (1956) is wellicht de meest vertaalde, levende, Nederlandse dichter van dit moment. In 2005 won hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Martin Gijzemijter boeken
  Martin Gijzemijter - Dichtgedachten over geluk

  Dichtgedachten over geluk van Martin Gijzemijter is een bundel vol hartverwarmende geluksgedachten Een bundel vol hartverwarmende geluksgedachten van Martin Gijzemijter. Na twee succesvolle dichtbundels (Dichtgedachten en Troostgedachten) komt Martin… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Anne Nederkoorn boeken
  Anne Nederkoorn - 14 sonnetten

  14 sonnetten over kunstzinnige vrouwen in onze geschiedenis 5 augustus 2018, Met het oog op morgen was op de radio. Het ging over het Sonnettenproject: aan de hand van 196 sonnetten beschrijft hoogleraar Marc van Oostendorp het Nederlands, vanaf het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Els Moors boeken
  Els Moors - Liederen van een kapseizend paard

  'Er hangt een hoge lucht boven ons' (Nieuw Amsterdam, 2006) werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. 'Liederen van een kapseizend paard' (Nieuw Amsterdam / het balanseer, 2013) werd bekroond… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Petanak boeken
  Petanak - Pulang

  Pulang is een woord uit de Indonesische taal en betekent 'naar huis gaan'. In eerste instantie volgt de dichter in deze bundel de voetstappen van zijn vader tijdens diens gedwongen vertrek uit het toenmalige Nederlands-Indië: zijn verhalen, zijn strubbelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Stijn De Paepe boeken
  Stijn De Paepe - Vers gezocht

  VerliefdJe schittert van de lentetot de zomer.Van herfst tot winterwarm je me als dons.Ik meende dat ze vanVivaldi waren,maar nee: de vier seizoenenzijn van ons.TroostWarm je maaraan wie zevoor je was.Warmte komtje elke dagvan pas.Een vriend of vriendin gaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Alja Spaan boeken
  Alja Spaan - Tegen het vergeten en voor de behoedzaamheid

  Tegen het vergeten en voor de behoedzaamheid wijst de lezer op al die momenten waaruit het leven bestaat, het kwetsbare en dat waar we vaak overheen kijken. Door ogenschijnlijk heel particulier te zijn plaatst Spaan ons juist voor de spiegel. Wat weten we zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Miel Vanstreels boeken
  Miel Vanstreels - De eerste zeventien

  Miel Vanstreels (1951, Godsheide-Hasselt) woont sinds 1970 in Maastricht. Tussen 1975 en 1996 publiceerde hij een aantal dichtbundels met ouderdom en dood als voornaamste thema's. Zijn werk verscheen toen in o.a. de Gids, Hollands Maandblad, Dietsche Warande &… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,48
 • Steven van de Putte boeken
  Steven van de Putte - Moederstad

  “Morgen zal ik de tijd een taal aanleren, schreef Steven Van de Putte op zijn vijfendertigste. Dat hij veel taal heeft en beheerst, bewijst deze dichter zes jaar later in zijn debuutbundel. Met minimaal gebruik van adjectieven en maximaal gebruik van taal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hub Dohmen boeken
  Hub Dohmen - Allerheiligen, weifelende woorden

  Allerheiligen, weifelende woorden is alweer de derde bloemlezing vanUitgeverij Heimdall naar aanleiding van Halloween. Eerder verschenen de bundels Allerheiligen, bezeten woorden en Allerheiligen, dolendewoorden.Zowel nieuwe poëten als ervaren auteurs lieten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Tejo Moerings boeken
  Tejo Moerings - De Tijdlus Van Cleobulus

  Eens won ik net niet de eerste prijs bij een dichterswedstrijd op Radio Rijnmond. Ik was meteen genezen van dichtwerk. De winnaar had mijns inziens wat strofen bij elkaar gezocht en er een sonnet van gewrocht. Natuurlijk won hij. Het was een herkenbaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Jan Baeke boeken
  Jan Baeke - Houvastvergankelijkheidsleer

  Ons robuuste geloof in de vrije wil, het vernuft en de maakbaarheid ten spijt is het nog altijd niet eenvoudig het houvast te vinden dat ons door de dagen heen kan helpen. En is dat houvast toch gevonden, dan blijkt het net zo vergankelijk als het leven zelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hans Tentije boeken
  Hans Tentije - Begane grond

  In Begane grond gaat Hans Tentije in lange, verhalende gedichten vol scherpe waarnemingen opnieuw op zoek naar dat wat het voorstellingsvermogen te boven gaat. Herkenbare taferelen en treffende vergezichten combineert hij met het ongrijpbare en onaanraakbare.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Pasquale Renna boeken
  Pasquale Renna - Pasquale's Poëtisch Podium

  Pasquale Renna, een kunstenaar van Nederlands-Italiaanse origine, beeldt en verhaalt passievol de grafische en letterkundige discipline. Geboren te ’s-Hertogenbosch, vertoefde in vele oorden Europawijd, in steden als Milaan, Venetië, Palermo en Praag, zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ingmar Heytze boeken
  Ingmar Heytze - Ik wilde je iets moois vertellen

  Ik wilde je iets moois vertellen, niet over het donkerwaar we heen gaan, hoe de wereld stoptmet draaien, vlam vat, valt –ik wilde je iets goeds vertellen,over hoe jij groter wordt en mooier,dat ik doodga van geluk om jouw bestaan.Ik wilde je iets moois… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Stilte zingen

  In ‘Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99