Poëzie

 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - Alle gedichten

  Alle gedichten is een integrale verzamelingvan zes dichtbundels van Anna Enquist:Soldatenliederen (1991)Jachtscènes (1992)Een nieuw afscheid (1991)Klaarlichte dag (1996)De tweede helft (2000)De tussentijd (2004) (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,05
 • Henk Ester boeken
  Henk Ester - Het vermoeden van Witten

  Bijgeluiden xxxiii t/m liii Nadat de Nederlandse fysicus Robbert Dijkgraaf directeur was geworden van het prestigieuze Institute for Advanced Study in Princeton, bracht een cameraploeg een bezoek aan het instituut. Bij toeval kwam die in de werkkamer van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Rob Zweedijk boeken
  Rob Zweedijk - Hoe verder geen punt

  In dit debuut lijkt de dichter te zoeken naar woorden, naar omschrijvingen voor wat zich niet vangen laat in taal. De zaken van het hart – daarover gaat hoe verder geen punt. En over afscheid en afstand. Melancholie ligt op de loer, maar: wie hier stilzit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Nieko Noordzij boeken
  Nieko Noordzij - Kiemcel

  Kiemcel is het debuut van Nieko Noordzij. De gedichten zijn geschreven onder verschillende omstandigheden. Enkele jaren geleden ontdekte Noordzij de liefde voor het lezen en schrijven van poëzie. Inmiddels is het zijn tweede werkelijkheid geworden. Noordzij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,66
 • Ivo van Strijtem boeken
  Ivo van Strijtem - Een kamer met een tafel en schrijfgerei

  Ivo van Strijtems nieuwe bundel heet ‘Een kamer met een tafel en schrijfgerei’, want wanneer voor de dichter alle zekerheden wegvallen, blijft dat gereedschap over. In de bundel gaat het om wat er echt toe doet. In taal die de lezer niet op afstand wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Walter Palm boeken
  Walter Palm - Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker

  Walter Palm schrijft gedichten in het Papiaments, het Engels en het Nederlands. De eerste uitgave van Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker bundelde bijna honderd Nederlandstalige gedichten. Deze editie uit 2018 is uitgebreid met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Tom Lanoye boeken
  Tom Lanoye - De meeste gedichten

  Tom Lanoye staat bekend als auteur van verfilmde romans (Sprakeloos en Het goddelijke monster), bekroonde toneelklassiekers (Ten oorlog en Koningin Lear) en spraakmakende polemieken (Doén! en Revue Lanoye). Als dichter scheert hij al jaren even hoge toppen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maria Barnas boeken
  Maria Barnas - Nachtboot

  In Nachtboot worden vragen opgeroepen over de authenticiteit van het individu en zijn omgeving aan de hand van kunst, de stad en (gecultiveerde) natuur. In al haar gedichten doet Barnas een poging iets waarachtigs te beschrijven en te veroorzaken, bewust van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Neeltje Maria Min boeken
  Neeltje Maria Min - Voor wie ik liefheb wil ik heten

  mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. hoe moet ik mij geborgen weten? noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten. noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. voor wie ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Onno-Sven Tromp boeken
  Onno-Sven Tromp - Een euro of een groet

  'Een euro of een groet' is de vijfde sonnettenbundel van Onno-Sven Tromp. Opnieuw is het hem gelukt op vormvaste wijze de chaotische werkelijkheid te beteugelen. Tromp werpt zich op als hoeder van het klassieke sonnet en schrijft in vloeiende zinnen over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Warner Deelstra boeken
  Warner Deelstra - Op leven na dood

  In de eerste gedichten van Op leven na dood staat het onverwerkte verdriet om de dood van een jong meisje centraal. De invloed van deze gebeurtenis op de emotionele ontwikkeling van een later geboren kind wordt indringend beschreven. Deze aangrijpende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,40
 • Farah Libardee boeken
  Farah Libardee - Het museum van de geest

  Een gevoelige gedichtenbundel met de naam Het museum van de geest over dromen en de werkelijkheid. De sfeervolle illustraties zijn door de schrijfster zelf gemaakte olieverfschilderijen, die een prachtige beeldende aanvulling vormen op haar poëzie. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,47
 • Eric Vandenwyngaerden boeken
  Eric Vandenwyngaerden - Toegevoegde tijd

  Tijd is overal en meetbaar, maar kan - na hoogte, breedte en lengte - ook gezien worden als vierde dimensie. Naast het verschijnsel van de lineaire, kwantitatieve en meetbare (klok)tijd, is tijd voor elk subject ook een ervaring die op een unieke kwalitatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Jolande van Lith boeken
  Jolande van Lith - 2 blikken gele verf & eigen zinnen

  Jolande van Lith is kunstenaar en schrijver. In haar werk staan dood, verval en religie centraal. Zij debuteerde succesvol met haar gedichten bundel 'Wat woorden voor Vincent van Gogh'.Voor '2 blikken gele verf & eigen zinnen' verdiepte zij zich in het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Qader Shafiq boeken
  Qader Shafiq - ziensdurf

  In ziensdurf verkent Qader Shafiq (Kabul 1968) zichzelf in de wereld. Hij dicht over de processen die een vluchteling doormaakt. Over de gevolgen van ontworteling, vervreemding en aarding in een nieuwe samenleving. Over het permanente rouwproces van de migrant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Maarten van den Hoogen boeken
  Maarten van den Hoogen - Geen titel nodig

  Maarten van den Hoogen alias HOGAN (1979) is een creatief schrijver over alles wat hem opvalt in het dagelijks leven en de daarbij horende gedachten en emoties die heel persoonlijk kunnen zijn. Iedere gedachte, ieder gevoel beschrijft hij zo gedetailleerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Elise B. boeken
  Elise B. - Stukken van meisje

  Een verzameling van poezie en gedichten die onstproten zijn uit een bipolair brein. Elise snijdt woorden uit. Met deze woorden puzzelt ze. Nieuwe zinnen. Hersenspinsels. Stukjes tekst. Stukjes meisje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,78
 • Gerardo Insua Teijeiro boeken
  Gerardo Insua Teijeiro - Theater van het hart

  Theater van het hart is de debuutbundel van multi-talent Gerardo Insua Teijeiro (1985, Uithoorn). Naast dichter, is hij bassist in twee metalbands.Hoewel Insua Teijeiro een aversie jegens rapmuziek heeft, is hij een meester in de zogeheten slamrap-poëzie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Job Degenaar boeken
  Job Degenaar - Hertenblues

  Wat is dat voor gepriegel op dat vodje in je jaszak? Dat zijn lettercombinaties Heb jíj die gemaakt? Ja Waarom maak je die? Om er woorden van te maken Woorden zijn geen daden Nee, dat zijn ze niet En zet je die dan in een speciale volgorde? Ja, om er iets mee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Salomé

  De bundeling van gedichten en een kort verbeeldt verhaal belicht het menselijk geestelijk bestaan op onze fraaie planeet. Een menselijke wereld met al zijn kunde, waarden en hoedanigheden. U wordt binnengeleidt binnen de poëzie en een kunstzinnige vertaling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,12
 • Vladimir Majakovski boeken
  Vladimir Majakovski - Verzamelde gedichten

  Sinds de vertaling van Marko Fondse van Majakovski’s werken uitkwam, vijfentwintig jaar geleden, is diens poëzie niet meer weg te denken uit de Nederlandse boekhandel. De ongeëvenaarde lenigheid van de taal die Fondse wist aan te boren zette de dichter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Jesse Linnartz boeken
  Jesse Linnartz - Niet Alleen

  Wanneer zijn vader al 2 jaar lang ALS heeft en zijn moeder kanker krijgt, begint Jesse Linnartz (19) met het schrijven van een gedichtenbundel. Voor hem is het een meditatiemethode om de gevoelens van zich af te schrijven. Zo zet hij de gebeurtenissen in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,47
 • Désanne van Brederode boeken
  Désanne van Brederode - Verzonnen grond

  Afscheid nemen en verder leven, steeds opnieuw, en met de verwondering van een kind dat zijn eerste passen in de wereld zet. In vormvaste verzen vangt Désanne van Brederode niet alleen het gemis van een geliefde, maar ook het zonlicht dat door de ramen valt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Daatje boeken
  Daatje - Mag ik hier even huilen

  (...) toen zijn trage tranenstroom grote natte plekken maakte op zijn t-shirt blies ze hem even zacht in zijn gezicht en hij huilde nog lang en gelukkig (...) 'Mag ik hier even huilen' is een blije bundel. De gedichten zijn licht en opgewekt, soms tegen beter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,45
 • Rupi Kaur boeken
  Rupi Kaur - De zon en haar bloemen

  Van de internationale bestsellerauteur van Melk en honing verschijnt op 1 september de langverwachte tweede dichtbundel in vertaling. Een verzameling gedichten over groei en helen, over waar je vandaan komt en over een thuis vinden in jezelf. Verdeeld in vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00