Poëzie

 • Delphine Lecompte boeken
  Delphine Lecompte - Best of Delphine Lecompte

  10 jaar dichterschap: 105 greatest hits uit het eigenzinnige oeuvre in de Nederlandstalige poëzie.Het oeuvre van Delphine Lecompte vormt een ontembaar en onvoorspelbaar universum. In inmiddels zeven bundels bevraagt ze volstrekt genadeloos en vol branie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Komen boeken
  Rob Komen - morgen gaan we verder

  Rob Komen Alkmaar 23 april 1953 schilder, graficus, tekenaar, dichter, fotograaf - lid van de Alkmaarse Kunstenaars Vereniging - lid van de kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken - lid van het KCB Kunstenaars Centrum Bergen Gedichten in verzamelbundel Op Weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,32
 • Louise De Groot boeken
  Louise De Groot - WITRUIMTE

  WITRUIMTE neemt je mee naar het leven van alledag. Gedachten en emoties gevat in een persoonlijke stijl en vorm. Gedichten die soms melancholisch zijn en dan weer luchtig en speels, zoals het leven zelf is. Louise de Groot (1958) schrijft al enige jaren voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,40
 • Paul Demets boeken
  Paul Demets - De klaverknoop

  Onze identiteit wordt bepaald in relatie tot onze omgeving: onze ouders, onze geliefde, onze kinderen, onze samenleving. Toch hopen we steeds de authentieke kern in onszelf te vinden. In De klaverknoop gaat Paul Demets op zoek naar de mens, en in het bijzonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frank Zonderland boeken
  Frank Zonderland - Spreidstand

  Wat zijn uw wensen? vroeg de makelaar en zijn hoofd verdween tussen folders en kaften met facturen. … Een tuin met een wuivende vrouw erin. Deze bundel van Frank Zonderland meandert tussen erotiek en maatschappijkritiek. Zonderland is vaak cynisch in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Stilte zingen

  In ‘Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Hans Tentije boeken
  Hans Tentije - Begane grond

  In Begane grond gaat Hans Tentije in lange, verhalende gedichten vol scherpe waarnemingen opnieuw op zoek naar dat wat het voorstellingsvermogen te boven gaat. Herkenbare taferelen en treffende vergezichten combineert hij met het ongrijpbare en onaanraakbare.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Monique Bakker boeken
  Monique Bakker - Stromen

  In 'Stromen' heb ik geschreven over het leven, de toekomst en het verleden. Het gaat over nieuwe energie die ik op doe, over de verwondering over wat ik voel en ervaar en waar ik denk dat dat vandaan komt. Was er leven voor dit leven en wat komt er hierna? De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,29
 • Robin De Jongh boeken
  Robin De Jongh - Vlieg Dan

  Onderweg zijn we allemaal. Van korte tot lange avonturen. Over vlakke en hobbelige paden bewegen we ons verder. Langs de pijlers van Geluk, Liefde, Hoop en Vertrouwen in de toekomst. Over keuzes maken en meevoeren op de wind van vandaag. En als je dan op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Edwin Fagel boeken
  Edwin Fagel - Het extatische landschap in

  In zijn nieuwe bundel verkent Edwin Fagel het fascinerende raakvlak tussen mystiek en erotiek. Dat levert opnieuw lyrische, muzikale gedichten op. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Willem Thies boeken
  Willem Thies - Na het paringsritueel

  Het broeit in deze bundel. Hoe zou het zijn als wij leefden als de dieren, zo fysiek en zintuiglijk? In Na het paringsritueel viert, eert en memoreert Thies het grootouderlijk erf, het ouderlijk huis, een dierbare vriend die zijn broer verloor aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Rodaan Al Galidi boeken
  Rodaan Al Galidi - Neem de titel serieus

  'Neem de titel serieus' is een ode aan psychisch zieken en een troost voor losers. In deze dichtbundel laat Rodaan Al Galidi zien dat we allemáál psychisch ziek zijn, in een psychisch zieke wereld - en dat we allemaal doen alsof we het niet zijn. Ook dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Stefan Hertmans boeken
  Stefan Hertmans - Onder een koperen hemel

  Onder een koperen hemel is een meeslepende bundel waarin veel registers en toonhoogtes worden bespeeld. De gedichten zweven tussen twee polen – vormbewuste verleiding en scherp poëtisch bewustzijn. Ze ademen tijdloosheid en actualiteit. Stefan Hertmans… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Frouke Arns boeken
  Frouke Arns - De camembertmethode

  De duistere lagen onder onze glanzende gazons Het contrast tussen de glanzende buitenkant en what lies beneath is kenmerkend voor de poëzie van Frouke Arns. In haar derde bundel, De camembertmethode, is veel niet wat het lijkt. Onder ogenschijnlijk alledaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Roelof ten Napel boeken
  Roelof ten Napel - Het woedeboek

  Wat doe je met de woorden van je voorouders als je breekt met hun gebruiken en tradities, en met hun god? Kun je daar wel mee breken, als die woorden in je om blijven gaan? Of is traditie misschien precies waar je - zelfs als je zou willen - niet mee kunt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martin Gijzemijter boeken
  Martin Gijzemijter - Dichtgedachten over geluk

  Een bundel vol hartverwarmende geluksgedachten van Martin Gijzemijter. Na twee succesvolle dichtbundels (Dichtgedachten en Troostgedachten) komt Martin Gijzemijter nu met een nieuw boek: Dichtgedachten over geluk. Het ideale boek voor iedereen die een mooi,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Hans Dekkers boeken
  Hans Dekkers - De bedwelmingsman verroert zich

  Er zijn van die ogenschijnlijke toevalligheden die onverwacht in onze herinnering kunnen opduiken. ‘Lichtmomenten’ noemt Hans Dekkers ze, herinneringen met een verhoogde realiteit, herbelevingen waarin iets stolt wat zich in de tijdelijkheid heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Wibo Kosters boeken
  Wibo Kosters - Inwoner

  Kleurrijke, in alle opzichten originele dichtbundel. De gedichten van Wibo Kosters sleuren je mee de stad in en laten je die zien zoals je hem nooit eerder zag. Illustraties van modeman Bas Kosters.INWONER Of je wilt of niet, de gedichten van Wibo Kosters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Horatius boeken
  Horatius - Het leven in Rome

  De Romeinse dichter Quintus Horatius Flaccus (65-8 v.Chr.) geldt als een van de allergrootsten uit de antieke literatuur. Maar in zijn debuutbundel uit 35 v.Chr. neemt hij een heel bescheiden pose aan. Zijn eerste satirenboek bestaat uit een tiental Gesprekken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Miel Vanstreels boeken
  Miel Vanstreels - De eerste zeventien

  Miel Vanstreels (1951, Godsheide-Hasselt) woont sinds 1970 in Maastricht. Tussen 1975 en 1996 publiceerde hij een aantal dichtbundels met ouderdom en dood als voornaamste thema's. Zijn werk verscheen toen in o.a. de Gids, Hollands Maandblad, Dietsche Warande &… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,48
 • Silverder boeken
  Silverder - Parelmoeder

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen.Dit is haar derde bundel en bevat 62… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hub Dohmen boeken
  Hub Dohmen - Allerheiligen, weifelende woorden

  Allerheiligen, weifelende woorden is alweer de derde bloemlezing vanUitgeverij Heimdall naar aanleiding van Halloween. Eerder verschenen de bundels Allerheiligen, bezeten woorden en Allerheiligen, dolendewoorden.Zowel nieuwe poëten als ervaren auteurs lieten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Nico Franken boeken
  Nico Franken - Luchtig bezien

  Nico Franken is afkomstig uit Bergen op Zoom. Al op jonge leeftijd waren schrijven en (pen)tekenen/schilderen grote hobby's. Vanwege studie, werk en gezin is tijd voor deze hobby's lang beperkt gebleven. In het begin schreef Nico vooral gedichten (waarvan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johan van der Waal boeken
  Johan van der Waal - Diepe dromen, donkere gedachten

  Op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het overlijden van zijn moeder zocht hij een uitlaatklep voor zijn gevoelens. Nu, zo'n twintig jaar later, gebruikt hij het schrijven van gedichten nog altijd om zaken als de liefde, de dood, dromen, ­angsten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • C.L. Kruithof boeken
  C.L. Kruithof - Wachten op wat er komt

  We weten dat alles wat de mens beroert dichters inspireert tot het schrijven van poëzie. De titel van deze bundel geeft precies aan waar het bij het schrijven van gedichten op aankomt: gebruik maken van het toeval en geïnspireerd aan het werk gaan. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50