Poëzie

 • Astrid Salman Mark Glotzbach boeken
  Astrid Salman Mark Glotzbach - Venusschoenen

  De mens is een absurd wezen. Zo blijkt ook uit deze twee-in-één-bundel ‘Venusschoenen’. De beide dichters lopen ieder hun eigen pad. Hun belevingen en observaties verschillen sterk. Maar het gaat meest om liefde, hoe dan ook. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,93
 • Niels Zwakhals boeken
  Niels Zwakhals - Jij smaakt naar meer

  Jij smaakt naar meer gaat natuurlijk over jou. En over mij. Over ons. Over alle liefde. De gedichten van Niels zijn licht, speels en ontzettend simpel, maar ze vinden je. Ze leven. Dat voel je in alles. Even puur als herkenbaar, even zacht als ongrijpbaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Tom Van der Zijden boeken
  Tom Van der Zijden - Een glas water in de storm

  Bij iedere bladzijde die u omslaat wacht u weer een verrassing. Van diepzinnig naar flauw en langs droevig naar blij, met een vleugje grof en een portie humor erdoor. Soms op rijm, dan weer een haiku of een stukje waarin gespeeld wordt met woorden. Vergeet een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,68
 • Schrijfgroep Scribere! boeken
  Schrijfgroep Scribere! - woordenbrieze

  Woordenbriezes zijn kleine bundels met poëzie, korte verhalen, grafiek en fotografie. Ze worden 6x per jaar uitgegeven door de Stichting Cultuurkring Zeeland en gerealiseerd door Uitgeefstudio WoordenStorm in Middelburg, Zeeland. In dit nulnummer komt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Jean Pierre Rawie boeken
  Jean Pierre Rawie - Verzamelde verzen

  Verzamelde verzen van Jean Pierre Rawie bevat alle gedichten uit de bundels Het meisje en de dood (1979), Intensive Care (1982),Kwade trouw (1986), Woelig stof (1989), Onmogelijk geluk (1992) en Geleende tijd (1999). (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,85
 • Riette Kolk boeken
  Riette Kolk - zonder leestekens

  Onder het pseudoniem Riette Kolk gaat een psychologe schuil. Haar toegankelijke gedichten, geschreven in geheel eigen stijl, raken aan emoties rond levensgebeurtenissen zoals liefde, relatie, huwelijk, kinderen, echtscheiding, ziekte, ouderdom, dood, afscheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,91
 • Guido Gezelle boeken
  Guido Gezelle - Hoger dan de sterren

  De moderne poëzie begint met Guido Gezelle. In zijn onvermoeibare streven de glorie van de schepping uit te zingen, liet de Brugse priester-dichter het Nederlands klinken als nooit tevoren. Met zijn klanken vormexperimenten, waarmee hij de vogels kon laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Pieter Rynja boeken
  Pieter Rynja - uit indrukken

  "Waar vergeten herinneringen gedachten worden, beklijven visies op het verleden" Een selectie uit gedichten en gedachten, haiku's, aforismen en kreten uit de periode 1970-2018. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,85
 • Edwin de Groot boeken
  Edwin de Groot - Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee

  Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee is het Nederlandstalige poëziedebuut van de Friese dichter Edwin de Groot. Het is mooie, inhoudelijke en krachtige poëzie. Windworp Dichters zijn grote hoge schepsels die met voelbaar klunzige kruinen als volle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Koos Hagen boeken
  Koos Hagen - een Amstelveengevoel

  Koos Hagen was de eerste stadsdichter van Amstelveen (2010-2013). Hij schreef gedichten bij de meest uiteenlopende gelegenheden, van een sportgala of de opening van een expositie tot de 4-mei herdenkingen. Naast een aantal gedichten uit die periode bevat deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Charles Cros, Kreek Daey Ouwens, Harry van Doveren, Theo Rikken boeken
  Charles Cros, Kreek Daey Ouwens, Harry van Doveren, Theo Rikken - Mijnheer Cros

  Charles Cros (1842-1888) was dichter, schrijver en uitvinder van onder meer de fonograaf, de kleurenfotografie en de interplanetaire communicatie. In de liefde had hij even weinig succes als met zijn uitvindingen. De lezer vindt in dit boek vertalingen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Leo Hermens boeken
  Leo Hermens - De zoete versie

  ‘Probeer hun gemoed op te beuren,’ citeert Leo Hermens de middeleeuwse Perzische geneesheer Avicenna – en hij neemt zich dat ter harte in zijn nieuwe bundel ‘De zoete versie’. ‘Als de regen stopt’, ‘Het rooskleurige’, ‘Bloemen verzoenen’:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jeroen Van Oort boeken
  Jeroen Van Oort - Onbekend Bekend

  Een dichtbundel waarbij de gedachten van de lezer centraal staan. Op verschillende manieren worden de gevoelens en emoties van de lezer geraakt. Daarbij zal de lezer zelf een weg kunnen vinden in en met het gedicht. De gedichten zijn op foto's geplaatst om een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,51
 • Astrid Lampe boeken
  Astrid Lampe - Zusterstad 2.0

  Astrid Lampe ging op reis en ze nam mee: een mummieslaapzak, het Arabisch schrift, ontbijtvouchers, een geitenpad, drakensnot, Berbergefluister, levende have, oude godsdiensten, rivaliserende stadstaten, de Balkanroute, een nomadenbestaan – en poëzie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Monique Veyt boeken
  Monique Veyt - Fijnvoelen

  De versjes en gedichtjes van 'Fijnvoelen' gaan over verfijnde sensualiteit: in het samenzijn met de liefste, in het beleven van de natuur en in de exploratie van het meer esoterische. Schrijfster Monique Veyt, tevens menswetenschapper en beeldend kunstenaar,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Bert van den Helder boeken
  Bert van den Helder - Een jaar is vier kwartaal in tweeënvijftig lichte gedichten

  Bert van den Helder (Amsterdam, 1960) begon tien jaar geleden met het schrijven van lichte poëzie naar aanleiding van een plaatselijke gedichtenwedstrijd. Hij had al snel de smaak te pakken en hij ontdekte dat het plezier van het schrijven door de lezer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Sabien Clement, Maud Vanhauwaert boeken
  Sabien Clement, Maud Vanhauwaert - Ik ben weer velen

  Ik ben weer velen is een poëtisch prentenboek, waarin de tekeningen van Sabien Clement in een subtiele dialoog gaan met versregels van Maud Vanhauwaert. Het boek is geschreven vanuit een ‘ik’ die terugkijkt op een verloren liefde en omhelst de vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hagar Peeters boeken
  Hagar Peeters - Loper van licht

  Loper van licht is geïnspireerd op Hagar, de slavin uit de Bijbel die Abraham een zoon schonk en met hem werd verstoten naar dewoestijn. Ze zingt een klaaglied van het Avondland en geeft ook de bannelingen van nu een stem. De Hagar in deze bundel tart de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,75
 • Francis Ponge boeken
  Francis Ponge - Het zakboekje van het pijnboombos

  Francis Ponge wordt de 'dichter van de dingen' genoemd omdat hij de dingen als zodanig zou willen laten verschijnen - maar klopt die benaming wel? Het zakboekje van het pijnboombos laat veeleer zien dat het Ponge vooral gaat om het intensiveren van menselijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jan Stuijver boeken
  Jan Stuijver - Parresia, vrijmoedig schrijf ik

  Jan Stuijver schrijft met passie vrijmoedig over het leven van alledag. De gedichten gaan over twijfel, verdriet, over momenten van passie en schoonheid, de verwondering, het samenzijn. Het is een zoektocht het positieve te geloven in het goede dat overwint.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,84
 • Peter Theunynck boeken
  Peter Theunynck - Tijdrijder

  Het leven mag dan een race tegen de klok zijn die niet te winnen valt, in Tijdrijder doet Peter Theunynck er alles aan om het verstrijken van de tijd tot staan te brengen. Op zoek naar vertragingsmechanismen vindt hij de liefde, de muziek en stokoude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hans Andreus boeken
  Hans Andreus - Je bent zo mooi anders

  Liefdevolle gedichten In zijn Brieven aan een jonge dichter beweert Rainer Maria Rilke dat niets zo moeilijk is als het schrijven van geslaagde liefdespoëzie. Met onder andere gedichten als ‘Voor een dag van morgen’, ‘Ik heb je liever’, ‘Je bent… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • M.R. van der Eng boeken
  M.R. van der Eng - Het Marcellinus Epos

  Verward tussen heden, verleden en toekomst loopt de hoofdpersoon van Het Marcellinus Epos rond in zijn kamer, stad en geboorteplaats. Hij hoort de stem van zijn naamgenoot paus Marcellinus. Tussen beiden ontstaat een dialoog. Er wordt gesproken over religie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Timon Flikweert boeken
  Timon Flikweert - Overpeinzingen: Levende Woorden & Grootse Gedachten

  Maak kennis met de wereldvisie van de 17-jarige Zeeuwse schrijver genaamd Timon Flikweert. Met sonnetten die geschreven zijn in een ouderwetse tijdloze stijl. Geschreven om van de wereldse problemen weer mogelijkheden te maken door het dialoog aan te gaan.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,56
 • Geert van Istendael boeken
  Geert van Istendael - Negenentwintig dingen en één afscheidszang

  In ‘29 dingen en 1 afscheidszang’ lijkt het alsof Geert van Istendael twee dichters is. In de eerste plaats is hij de bedachtzame beschouwer van de dingen. Betontegel, schroef, potlood of schoenzool: de alledaagse en vertrouwde dingen veranderen onder zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99