Poëzie

 • Dick Gebuys boeken
  Dick Gebuys - Kampen des doods

  Buchenwald - Auschwitz-Birkenau - Majdanek - Janowska. Dick Gebuys bezocht een reeks concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Kampen des doods. Hij liep rond in de kampen van Amersfoort en Westerbork. Hij ging verschillende keren naar de Hollandse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Dineke Jansen boeken
  Dineke Jansen - Wandelen

  In de Bijbel wordt van een aantal personen gezegd dat ze wandelden met God! Wat een heerlijke uitdrukking! Wandelen betekent voor mij ontspanning, onthaasten, rust. In mijn leven probeer ik te wandelen met God. En in die wandeling zijn er ontmoetingen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Niels Landstra boeken
  Niels Landstra - Entree naar de hemel

  Niels Landstra baant zich via zijn poëzie een weg door de krochten van het aardse bestaan. Op onnavolgbare wijze dringt hij door tot het wezen van vertwijfeling, de dood, de (onvoltooide) liefde, de schijnbare en schrijnende uitzichtloosheid. Om de opgedane… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Claudia E. Mulder boeken
  Claudia E. Mulder - gedichten 1978 - 2018

  Claudia Evelyn Mulder werd in 1969 geboren in Den Haag. Ze schreef al op jonge leeftijd haar eerste gedichten en deze vormen het dagboek van haar leven. Een aantal gedichten zijn eerder gepubliceerd in het tijdschrift 'Mens & Gevoelens' van Margreet Dolman en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Saya Yasmine Amores boeken
  Saya Yasmine Amores - Ghunghru ?u? gail De rinkelband is gebroken

  Amores schrijft in het Sarn?mi als eerbetoon aan de voorouders die als Brits-Indische immigranten naar Suriname gingen. 'De moeizame geboorte van een Sarn?mi dichteres - of niet? (...) De eerste reden was dat vanaf het begin breed onderkend werd dat hier een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jean Pierre Rawie boeken
  Jean Pierre Rawie - Verzamelde verzen

  Verzamelde verzen van Jean Pierre Rawie bevat alle gedichten uit de bundels Het meisje en de dood (1979), Intensive Care (1982),Kwade trouw (1986), Woelig stof (1989), Onmogelijk geluk (1992) en Geleende tijd (1999). (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,85
 • Manu Van Kersbergen, Derek Otte boeken
  Manu Van Kersbergen, Derek Otte - En ze leefde nog

  Charlotte de Raad (1994), Zeinab El Bouni (1990), Sandy Bosmans (1986), Mare Groen (1995), Maaike Boumans (1988) en Roziena Salihu (1994) ontmoetten elkaar bij schrijfsessies van Poetry Circle Nowhere in Amsterdam. In vele voorstellingen waarin de schrijfsters… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Justine Borkes boeken
  Justine Borkes - Thuis

  Justine Borkes (Zevenaar 1943) studeerde Nederlands en filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze werkte drie decennia in het onderwijs, was vanaf het begin van de jaren ’70 nauw betrokken bij de vrouwenbeweging, is dichter en schildert. Inmiddels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Sophie J. Postma boeken
  Sophie J. Postma - Glazen huisjes

  Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.Een dichtbundel over het kind met een hoge sensitiviteit. Glazen huisjes is een persoonlijk portret over de kracht van het zien en gezien worden. In rake en liefdevolle bewoordingen neemt Sophie J. Postma je mee in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Velimir Chlebnikov boeken
  Velimir Chlebnikov - Harmoniewereld

  Velimir Chlebnikov (1885-1922) vormde samen met Vladimir Majakovski (1893-1930) en Aleksej Kroetsjonych (1886-1968) de kern van het Russische futurisme. Behalve over de Revolutie en andere eigentijdse gebeurtenissen als de Russisch-Japanse oorlog en Eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Joep Kuiper boeken
  Joep Kuiper - Hoop over been

  Joep Kuiper (1981) debuteerde in 2003 met 'Monarchieën', waarmee hij genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Elf jaar later volgde 'Varen vandaan'. 'Hoop over been' is zijn derde dichtbundel. "Jij was het ja! ik dacht dit ben jij, en jij was het die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hendrik Carette boeken
  Hendrik Carette - Panorama's en portretten

  Hendrik Baudewijn Carette werd geboren op 17 december 1946 in Brugge en is de maker van gedichten. Ziehier wat andere auteurs her en der denken over zijn poëzie: - Hendrik Carette schrijft erudiete poëzie die doorspekt is met talloze verwijzingen naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Irene Blaauw boeken
  Irene Blaauw - 101 gedichten voor het slapengaan

  Wekker Ze tikt zachtjes door Door dag en nacht Haar tijd is anders Anders dan mijn tijd Mijn tijd stopt En ik Ik Voel het tikken van haar tijd Haar tijd tikt hard en soms zacht In een prachtig ritme Onverwacht En als zij zelfs geen tijd meer heeft Begint ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,52
 • Nell Wagemakers boeken
  Nell Wagemakers - De wereld is van glas het ontbreekt me aan taal

  Deze periode van mijn leven werd gekenmerkt door een voortdurend bewust worden: het oude te laten gaan, het vinden van vrede. Er was een schok en er was het weten dat die overwonnen moest worden. De jaren kropen voorbij. Onophoudelijk in mijn dagelijkse doen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Aad Van der Klaauw boeken
  Aad Van der Klaauw - Neem mij mee

  Neem mij mee in mijn woorden in mijn dromen Hou me vast Draag me mee door struikgewas en open velden op kruispunten van wegen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,34
 • Rachelle Hardes boeken
  Rachelle Hardes - Het huis van de schaduw

  Het huis van de schaduw is het literair debuut van Rachelle Hardes (1976, Amsterdam). De poëziebundel bevat in het totaal 28 gedichten over uiteenlopende nderwerpen. Hardes' schrijfstijl kenmerkt zich door empathische, toegankelijke teksten. Met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Sybren Polet boeken
  Sybren Polet - Zijnsvariaties. Verbovelden

  In de nalatenschap van Sybren Polet zijn handgeschreven versies gevonden van voltooide gedichten die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Als eerbetoon aan de avontuurlijkste Nederlandstalige dichter geven de Polet-Stichting en Uitgeverij Wereldbibliotheek deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Hetty ten Holt boeken
  Hetty ten Holt - Of weet je alles al

  Hetty ten Holt schreef de gedichten uit deze bundel na het plotselinge overlijden van haar moeder. In heldere taal beschrijft ze het gat dat dit verlies sloeg en de rouw die volgde. Nauwgezet onderzoekt ze haar gevoelens en beleving tot op het bot en toont ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Seizoenen

  Seizoenen van Joke Verweerd is een dichtbundel waarin Jokes mooiste gedichten zijn opgenomen. Bij vele gelegenheden schreef Joke Verweerd haar gedichten. In allemaal klinkt een warme stem. In deze bundel zijn haar mooiste gedichten verzameld, ingedeeld naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Komen boeken
  Rob Komen - morgen gaan we verder

  Rob Komen Alkmaar 23 april 1953 schilder, graficus, tekenaar, dichter, fotograaf - lid van de Alkmaarse Kunstenaars Vereniging - lid van de kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken - lid van het KCB Kunstenaars Centrum Bergen Gedichten in verzamelbundel Op Weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,32
 • Louise De Groot boeken
  Louise De Groot - WITRUIMTE

  WITRUIMTE neemt je mee naar het leven van alledag. Gedachten en emoties gevat in een persoonlijke stijl en vorm. Gedichten die soms melancholisch zijn en dan weer luchtig en speels, zoals het leven zelf is. Louise de Groot (1958) schrijft al enige jaren voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,40
 • Reinier Van Delden boeken
  Reinier Van Delden - Zonder al te veel pretenties

  Reinier van Delden, geboren en getogen in Den Haag, liep in 2006 naar Rome. Ontdekte tijdens die pelgrimstocht dat hij het liefst wou schrijven. Maar, hij had ook nog een andere droom, namelijk een café beginnen. Hij werd verliefd, trouwde en opende in 2011… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Frank Zonderland boeken
  Frank Zonderland - Spreidstand

  Wat zijn uw wensen? vroeg de makelaar en zijn hoofd verdween tussen folders en kaften met facturen. … Een tuin met een wuivende vrouw erin. Deze bundel van Frank Zonderland meandert tussen erotiek en maatschappijkritiek. Zonderland is vaak cynisch in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Delphine Lecompte boeken
  Delphine Lecompte - Best of Delphine Lecompte

  10 jaar dichterschap: 105 greatest hits uit het eigenzinnige oeuvre in de Nederlandstalige poëzie.Het oeuvre van Delphine Lecompte vormt een ontembaar en onvoorspelbaar universum. In inmiddels zeven bundels bevraagt ze volstrekt genadeloos en vol branie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ellen Lanckman boeken
  Ellen Lanckman - Met niets is alles begonnen

  Een vrouw zit in een nachttrein, bestemming onbekend. Ze kijkt in de ruit, herkent zichzelf nauwelijks in haar spiegelbeeld. Het is alsof ze naar iemand anders kijkt, iemand die zichzelf én haar verleden zoekt. Haar make-up is een masker, een pose, als bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00