Poëzie

 • Walter Palm boeken
  Walter Palm - Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker

  Walter Palm schrijft gedichten in het Papiaments, het Engels en het Nederlands. De eerste uitgave van Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker bundelde bijna honderd Nederlandstalige gedichten. Deze editie uit 2018 is uitgebreid met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Daatje boeken
  Daatje - Mag ik hier even huilen

  (...) toen zijn trage tranenstroom grote natte plekken maakte op zijn t-shirt blies ze hem even zacht in zijn gezicht en hij huilde nog lang en gelukkig (...) 'Mag ik hier even huilen' is een blije bundel. De gedichten zijn licht en opgewekt, soms tegen beter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Désanne van Brederode boeken
  Désanne van Brederode - Verzonnen grond

  Afscheid nemen en verder leven, steeds opnieuw, en met de verwondering van een kind dat zijn eerste passen in de wereld zet. In vormvaste verzen vangt Désanne van Brederode niet alleen het gemis van een geliefde, maar ook het zonlicht dat door de ramen valt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Qader Shafiq boeken
  Qader Shafiq - ziensdurf

  In ziensdurf verkent Qader Shafiq (Kabul 1968) zichzelf in de wereld. Hij dicht over de processen die een vluchteling doormaakt. Over de gevolgen van ontworteling, vervreemding en aarding in een nieuwe samenleving. Over het permanente rouwproces van de migrant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tom Van der Zijden boeken
  Tom Van der Zijden - Een glas water in de storm

  Bij iedere bladzijde die u omslaat wacht u weer een verrassing. Van diepzinnig naar flauw en langs droevig naar blij, met een vleugje grof en een portie humor erdoor. Soms op rijm, dan weer een haiku of een stukje waarin gespeeld wordt met woorden. Vergeet een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,25
 • Steffi V boeken
  Steffi V - Harten troef

  Opgroeien met een grote broer loopt niet altijd van een leien dakje. Zinloze discussies die nooit eindigen. Delen staat niet in je woordenboek want hij gaf nooit jouw speelgoed terug en jij brak het zijne. Het gevecht om de afstandsbediening was een dagelijkse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Stuijver boeken
  Jan Stuijver - Parresia, vrijmoedig schrijf ik

  Jan Stuijver schrijft met passie vrijmoedig over het leven van alledag. De gedichten gaan over twijfel, verdriet, over momenten van passie en schoonheid, de verwondering, het samenzijn. Het is een zoektocht het positieve te geloven in het goede dat overwint.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,77
 • C. Buddingh' boeken
  C. Buddingh' - De Blauwbilgorgel

  Deze bundel is een eerbetoon aan C. Buddingh' en zijn gorgelrijmen. Het oudste gorgelrijm, De Blauwbilgorgel, is ruim 65 jaar geleden ge-schreven en leeft nog steeds voort. De volgende dichters, geïnspireerd door C. Buddingh', maakten hun eigen gorgelrijmen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Job Degenaar boeken
  Job Degenaar - Hertenblues

  Wat is dat voor gepriegel op dat vodje in je jaszak? Dat zijn lettercombinaties Heb jíj die gemaakt? Ja Waarom maak je die? Om er woorden van te maken Woorden zijn geen daden Nee, dat zijn ze niet En zet je die dan in een speciale volgorde? Ja, om er iets mee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Tejo Moerings boeken
  Tejo Moerings - De tijdlus van Cleobulus

  In juni 1849, enkele maanden voor zijn dood, schreef Edgar Allen Poe "Het leidt geen twijfel dat er individuen zijn geweest die gestegen zijn boven het niveau van hun generatie; maar als we in de geschiedenis zoeken naar sporen van hun bestaan, moeten we alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,49
 • Schrijfgroep Scribere! boeken
  Schrijfgroep Scribere! - woordenbrieze

  Woordenbriezes zijn kleine bundels met poëzie, korte verhalen, grafiek en fotografie. Ze worden 6x per jaar uitgegeven door de Stichting Cultuurkring Zeeland en gerealiseerd door Uitgeefstudio WoordenStorm in Middelburg, Zeeland. In dit nulnummer komt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pieter Rynja boeken
  Pieter Rynja - uit indrukken

  "Waar vergeten herinneringen gedachten worden, beklijven visies op het verleden" Een selectie uit gedichten en gedachten, haiku's, aforismen en kreten uit de periode 1970-2018. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Riette Kolk boeken
  Riette Kolk - zonder leestekens

  Onder het pseudoniem Riette Kolk gaat een psychologe schuil. Haar toegankelijke gedichten, geschreven in geheel eigen stijl, raken aan emoties rond levensgebeurtenissen zoals liefde, relatie, huwelijk, kinderen, echtscheiding, ziekte, ouderdom, dood, afscheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Niels Zwakhals boeken
  Niels Zwakhals - Jij smaakt naar meer

  Jij smaakt naar meer gaat natuurlijk over jou. En over mij. Over ons. Over alle liefde. De gedichten van Niels zijn licht, speels en ontzettend simpel, maar ze vinden je. Ze leven. Dat voel je in alles. Even puur als herkenbaar, even zacht als ongrijpbaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Alejandro Zambra boeken
  Alejandro Zambra - Mudanza

  Nu met twee bonusessays van Alejandro Zambra! 'Ze vroegen me hen / dertig dagen vooraf in te lichten, dertig / maal zeiden ze me / te vertrekken en niet terug te keren.' Dit zijn de afsluitende zinnen van 'Mudanza: een verhuisbericht' van de Chileense… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Sabien Clement, Maud Vanhauwaert boeken
  Sabien Clement, Maud Vanhauwaert - Ik ben weer velen

  Ik ben weer velen is een poëtisch prentenboek, waarin de tekeningen van Sabien Clement in een subtiele dialoog gaan met versregels van Maud Vanhauwaert. Het boek is geschreven vanuit een ‘ik’ die terugkijkt op een verloren liefde en omhelst de vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jeroen Van Oort boeken
  Jeroen Van Oort - Onbekend Bekend

  Een dichtbundel waarbij de gedachten van de lezer centraal staan. Op verschillende manieren worden de gevoelens en emoties van de lezer geraakt. Daarbij zal de lezer zelf een weg kunnen vinden in en met het gedicht. De gedichten zijn op foto's geplaatst om een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert van den Helder boeken
  Bert van den Helder - Een jaar is vier kwartaal in tweeënvijftig lichte gedichten

  Bert van den Helder (Amsterdam, 1960) begon tien jaar geleden met het schrijven van lichte poëzie naar aanleiding van een plaatselijke gedichtenwedstrijd. Hij had al snel de smaak te pakken en hij ontdekte dat het plezier van het schrijven door de lezer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marlene van Niekerk boeken
  Marlene van Niekerk - In de stille achterkamer

  In tijden van politiek tumult en persoonlijke onrust rest soms alleen de stilte. Marlene van Niekerk, een van de belangrijkste Afrikaanstalige schrijvers van dit moment, liet zich inspireren door de stillevens van Adriaen Coorte en Jan Mankes en schreef er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Astrid Lampe boeken
  Astrid Lampe - Zusterstad 2.0

  Astrid Lampe ging op reis en ze nam mee: een mummieslaapzak, het Arabisch schrift, ontbijtvouchers, een geitenpad, drakensnot, Berbergefluister, levende have, oude godsdiensten, rivaliserende stadstaten, de Balkanroute, een nomadenbestaan – en poëzie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Guido Gezelle boeken
  Guido Gezelle - Hoger dan de sterren

  De moderne poëzie begint met Guido Gezelle. In zijn onvermoeibare streven de glorie van de schepping uit te zingen, liet de Brugse priester-dichter het Nederlands klinken als nooit tevoren. Met zijn klanken vormexperimenten, waarmee hij de vogels kon laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hans Andreus boeken
  Hans Andreus - Je bent zo mooi anders

  Liefdevolle gedichten In zijn Brieven aan een jonge dichter beweert Rainer Maria Rilke dat niets zo moeilijk is als het schrijven van geslaagde liefdespoëzie. Met onder andere gedichten als ‘Voor een dag van morgen’, ‘Ik heb je liever’, ‘Je bent… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • M.R. van der Eng boeken
  M.R. van der Eng - Het Marcellinus Epos

  Verward tussen heden, verleden en toekomst loopt de hoofdpersoon van Het Marcellinus Epos rond in zijn kamer, stad en geboorteplaats. Hij hoort de stem van zijn naamgenoot paus Marcellinus. Tussen beiden ontstaat een dialoog. Er wordt gesproken over religie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Timon Flikweert boeken
  Timon Flikweert - Overpeinzingen: Levende Woorden & Grootse Gedachten

  Maak kennis met de wereldvisie van de 17-jarige Zeeuwse schrijver genaamd Timon Flikweert. Met sonnetten die geschreven zijn in een ouderwetse tijdloze stijl. Geschreven om van de wereldse problemen weer mogelijkheden te maken door het dialoog aan te gaan.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Edwin de Groot boeken
  Edwin de Groot - Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee

  Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee is het Nederlandstalige poëziedebuut van de Friese dichter Edwin de Groot. Het is mooie, inhoudelijke en krachtige poëzie. Windworp Dichters zijn grote hoge schepsels die met voelbaar klunzige kruinen als volle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50