Poëzie

 • Piet Gerbrandy boeken
  Piet Gerbrandy - Vloedlijnen

  In Piet Gerbrandy’s dichtbundel ‘Vloedlijnen’ zit een man op het strand. Als hij goed luistert, hoort hij fluisterende, zingende en orerende stemmen die verwoede pogingen doen om greep te krijgen op een ontsnappend leven. Ergerlijk genoeg worden die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Nazim Hikmet boeken
  Nazim Hikmet - Het epos van sjeik Bedreddin

  De Turkse schrijver en dichter Nâz?m Hikmet (1902-1963) wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste dichters van de twintigste eeuw. Nog altijd geldt hij als de belangrijkste avant-gardist in de poëzie van zijn vaderland. 'Het epos van sjeik… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bertje van Delden boeken
  Bertje van Delden - Onbestendig

  Woord en beeld spelen een belangrijke rol in de gedichten van Bertje van Delden. Zij kleurt, observeert en beschrijft het onvoorspelbare in de levensloop, die grillig meandert en wisselvallig lijkt als het weer. Waar vergankelijkheid en ouderdom de bron laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lieke Marsman boeken
  Lieke Marsman - De volgende scan duurt vijf minuten

  Meteen na haar schrijversresidentie in Tilburg kreeg Lieke Marsman ernstig nieuws: ze had kanker. In 'De volgende scan duurt vijf minuten' onderzoekt zij in tien gedichten en een essay hoe een ziek lichaam zich verhoudt tot een zieke wereld. ‘De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Krista Middel boeken
  Krista Middel - Liefde, bedvogelen en andere treurnis

  Met Liefde, bedvogelen en andere treurnis debuteert Krista Middel als dichter. In heldere taal schrijft zij over de liefde en het leven. Over bloedrode bieten in familiesoep, een brief aan een spannende minnaar en het geheim van een vergeten witte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Stadsgedichtenbundel 2018

  Om de reikwijdte van de Stadsgedichtenbundel, en daarmee het Stadsdichterschap, verder te vergroten presenteren wij de gecombineerde bundel van Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen en door de jury geselecteerde inzendingen van de Stadsgedichtenwedstrijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Fred Penninga, Els van Stalborch boeken
  Fred Penninga, Els van Stalborch - Dichters bij Wilhelmina

  Ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van de Stichting Wilhelminapark en omgeving heeft uitgeverij Magonia, in samenwerking met het Utrechts Stadsdichtersgilde en tekenaar Tom Eyzenbach een bundel gemaakt, waarin woord en beeld getuigen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Repercussies uit het Russisch

  Poëzie vertalen is een hachelijke onderneming. Waar het origineel doorgaans uit diamant is geslepen, moet de vertaler een ongeveer gelijkaardige kopie proberen te slijpen, uit een andere edelsteen, met andere facetten en een andere gloed...Elke taal geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anneke Brassinga boeken
  Anneke Brassinga - Verborgen tuinen

  Geestrijke poëzie van een gelauwerd dichter.In deze panoramische bundel gaat Anneke Brassinga op zoek naar een nieuwe onschuld in het spraakwatervallige, de bronnen van het paradijs. Ze dwaalt door de ‘tuin der lusten nou nee’ – want zijn we daarin geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bas Jongenelen & Anne-Marie Maartens boeken
  Bas Jongenelen & Anne-Marie Maartens - De liefde: een met gif gevulde beker

  ‘De liefde: een met gif gevulde beker’ is een ode aan de liefde, aan de allerindividueelste expressies van de allerindividueelste emoties. Deze bundel van 211 in elkaar gehaakte sonnetten is een reis door de liefde en de niet-liefde. De net-niet-liefde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gert Groenendijk boeken
  Gert Groenendijk - Dit is het verhaal

  Gert Groenendijk (1960), bedrijfskundige en letterkundige, is een leven lang betrokken bij cultuur, met een passie voor literatuur en poëzie.Hij schrijft poëzie die hij buiten het publieke domein houdt, enkele gedichten voor bloemlezingen daargelaten.Met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hendrik Carette boeken
  Hendrik Carette - Panorama's en portretten

  Hendrik Baudewijn Carette werd geboren op 17 december 1946 in Brugge en is de maker van gedichten. Ziehier wat andere auteurs her en der denken over zijn poëzie: - Hendrik Carette schrijft erudiete poëzie die doorspekt is met talloze verwijzingen naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Kim Torsin boeken
  Kim Torsin - Gevoelens

  In deze gedichtenbundel staan gedichtjes over persoonlijke gebeurtenissen (oa: geboorte, huwelijk, zelfmoord, verlies, kindjes,...). Ook staan er zaken uit het dagelijkse leven gegrepen (roddels, schelden, eenzaamheid,...). Situaties en gevoelens waar ieder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,12
 • Delphine Lecompte boeken
  Delphine Lecompte - Best of Delphine Lecompte

  10 jaar dichterschap: 105 greatest hits uit het eigenzinnige oeuvre in de Nederlandstalige poëzie.Het oeuvre van Delphine Lecompte vormt een ontembaar en onvoorspelbaar universum. In inmiddels zeven bundels bevraagt ze volstrekt genadeloos en vol branie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lars van der Werf boeken
  Lars van der Werf - Vier de liefde

  Van de versjesbundels van Lars zijn al meer dan 30.000 exemplaren verkocht Dat het leven niet altijd gaat zoals we zouden willen, dat weten we allemaal wel, maar dan zijn er in elk -geval nog de versjes van Lars. Na drie succesvolle versjesboekjes verschijnt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Paul Demets boeken
  Paul Demets - De klaverknoop

  Onze identiteit wordt bepaald in relatie tot onze omgeving: onze ouders, onze geliefde, onze kinderen, onze samenleving. Toch hopen we steeds de authentieke kern in onszelf te vinden. In De klaverknoop gaat Paul Demets op zoek naar de mens, en in het bijzonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rutger Cobalt boeken
  Rutger Cobalt - Zwarte dagen in het paradijs

  Cobalt stortte zich vol overgave in een turbulente liefde en belandde daarmee in de kelder van het bestaan. Wat passievol en overweldigend begon eindigde in een zwarte poel van zware depressies waar wanen, smachten, wachten en twijfel zijn leven volledig tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Judith De Jongh boeken
  Judith De Jongh - Met andere ogen

  Schilderen, gedichten schrijven en beeldhouwen; het zijn voor Judith de Jongh manieren om haar gevoel vorm te geven en te verkennen. Over het alledaagse, het ongewone, de liefde en het verdriet; over haar geliefden, kinderen, de mensen en de gebeurtenissen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,94
 • Hans Tentije boeken
  Hans Tentije - Begane grond

  In Begane grond gaat Hans Tentije in lange, verhalende gedichten vol scherpe waarnemingen opnieuw op zoek naar dat wat het voorstellingsvermogen te boven gaat. Herkenbare taferelen en treffende vergezichten combineert hij met het ongrijpbare en onaanraakbare.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Stilte zingen

  In ‘Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Edwin Fagel boeken
  Edwin Fagel - Het extatische landschap in

  In zijn nieuwe bundel verkent Edwin Fagel het fascinerende raakvlak tussen mystiek en erotiek. Dat levert opnieuw lyrische, muzikale gedichten op. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rodaan Al Galidi boeken
  Rodaan Al Galidi - Neem de titel serieus

  'Neem de titel serieus' is een ode aan psychisch zieken en een troost voor losers. In deze dichtbundel laat Rodaan Al Galidi zien dat we allemáál psychisch ziek zijn, in een psychisch zieke wereld - en dat we allemaal doen alsof we het niet zijn. Ook dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Willem Thies boeken
  Willem Thies - Na het paringsritueel

  Het broeit in deze bundel. Hoe zou het zijn als wij leefden als de dieren, zo fysiek en zintuiglijk? In Na het paringsritueel viert, eert en memoreert Thies het grootouderlijk erf, het ouderlijk huis, een dierbare vriend die zijn broer verloor aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Stefan Hertmans boeken
  Stefan Hertmans - Onder een koperen hemel

  Onder een koperen hemel is een meeslepende bundel waarin veel registers en toonhoogtes worden bespeeld. De gedichten zweven tussen twee polen – vormbewuste verleiding en scherp poëtisch bewustzijn. Ze ademen tijdloosheid en actualiteit. Stefan Hertmans… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Frouke Arns boeken
  Frouke Arns - De camembertmethode

  De duistere lagen onder onze glanzende gazons Het contrast tussen de glanzende buitenkant en what lies beneath is kenmerkend voor de poëzie van Frouke Arns. In haar derde bundel, De camembertmethode, is veel niet wat het lijkt. Onder ogenschijnlijk alledaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50