Poëzie

 • J. Slauerhoff boeken
  J. Slauerhoff - Verzamelde gedichten

  In 1941, vijf jaar na de dood van J. Slauerhoff, verschenen zijn Verzamelde gedichten, samengesteld door de jonge letterkundige Kees Lekkerkerker. Zijn Verzamelde gedichten beleefden bijna tachtig jaar lang, vrijwel onveranderd, herdruk op herdruk – ondanks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jeroen Van Oort boeken
  Jeroen Van Oort - Droom van een Boom

  Hallo, ik ben Jeroen van Oort In je handen heb je mijn gedichtenbundel. Een gedichtenbundel in de 21ste eeuw? Een tijd waarin alles vlug en snel moet, maar waarin je ook op weg bent naar jezelf, rust zoekt en afleiding. De sociale media je elke seconde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerda Blees boeken
  Gerda Blees - Dwaallichten

  In Dwaallichten onderzoekt Gerda Blees de menselijke behoefte om het onbegrijpelijke te begrijpen. Een wereld van zoekende, verliefde, vragende en verwarde personages komt tot leven. Terwijl de verwarring toeneemt, beginnen hun verschillende stemmen door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Krijn Peter Hesselink boeken
  Krijn Peter Hesselink - Toondoof

  Hoe kunnen we van anderen verwachten dat ze zich aan ons hechten, als we niet eens op onszelf kunnen vertrouwen? In Toondoof verkent Krijn Peter Hesselink de poreuze grenzen van onze ogenschijnlijk zo welomlijnde identiteit. Zijn toegankelijke taal en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Peter Swanborn boeken
  Peter Swanborn - Het wolkenreparatieatelier

  In Het wolkenreparatieatelier bezingt Peter Swanborn de vitaliteit van de natuur, in stad en land. Hij onderzoekt een mussenhangplek, verplaatst zich in de neteldrift van een dagpauwoog en staat stil bij onkruid dat hoog tegen een gevel tot bloei komt.Aan deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Denkraam . boeken
  Denkraam . - Diepte

  Een unieke verzameling aan gevoelens binnen het proces tussen worsteling en herstel. Geschreven door dichters met een veelzijdig pallet aan achtergronden en ervaringen. Sommigen met een groot vermogen zich in het gevoelsleven van mensen met een psychische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,09
 • Hieronymus van Alphen boeken
  Hieronymus van Alphen - Kleine gedigten voor kinderen

  'Zie daar eenige kleine gedigten, ten behoeve van kinderen opgesteld. De maker weet zeer wel, dat hij, als digter, daar door zeer weinig roem behalen kan, maar dat was ook zijn oogmerk niet. Hij bedoelde slegts eenige nuttige waarheden zo in rijm voortedragen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Frans Siliakus boeken
  Frans Siliakus - Stemmen uit het verleden

  Na de dichtbundel ‘Door de dood bekoord’ betreedt de dichter Frans Siliakus nu een ander pad, nl. dat van een terugtocht naar het verleden. Het verleden blijft roepen, of beter gezegd ‘nazoemen’ in stemmen die op elk moment kunnen opklinken. Er is als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lina H. boeken
  Lina H. - Gek genoeg de moeite waard

  ik en mijn complexe P.T.S.S. (post-traumatische stress-stoornis) mijn verdriet en mijn muziek mijn angst en mijn geluk mijn woede en mijn liefde mijn schuld en mijn warmte mijn onmacht en mijn kracht mijn gemis en mijn verlangen wij zijn samen ik ik mag er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Henk van der Waal boeken
  Henk van der Waal - Door alle honderd harten wit te kalken

  Onvermoeibaar, en als het moet ‘door alle honderd harten wit te kalken’, baant Henk van der Waal zich in de tien meanderende gedichten van deze bundel – zijn het klaagzangen, zijn het liefdesliederen? – een weg naar licht. Hoe je dat licht moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Peter Holvoet-Hanssen boeken
  Peter Holvoet-Hanssen - Blauwboek

  Twintig jaar geleden rammelde zijn debuut Dwangbuis van Houdini aan de kettingen. Nu zet Peter Holvoet-Hanssen, Vlaanderens meest eigenzinnige taaltovenaar, alles op alles: Blauwboek is niets minder dan een brandbom. Een nachtmatroos verdwijnt van het toneel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tom Wouters boeken
  Tom Wouters - De Tsaar had last van staar

  DE TSAAR HAD LAST VAN STAAR - DEBUUTBUNDEL van de jonge Belgische dichter TOM WOUTERS.Het onbekende Rusland leren kennen middels poëzie? Poesjkin probeerde het al, maar met dit werk vervolmaakt TOM WOUTERSs (°1984, Turnhout) de oefening. Hij heeft helemaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Patrick Bernauw, Ina Stabergh boeken
  Patrick Bernauw, Ina Stabergh - Stemmen uit de geschiedenis

  In 2018 is het 400 jaar geleden dat Filips-Willem van Oranje stierf en in de Sint-Sulpitiuskerk te Diest werd begraven. Naar aanleiding hiervan publiceerde Ina Stabergh de roman Een Spiegelhistorie - van Keizer Karel V tot Filips-Willem van Oranje, waarin ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Tina Mensinga boeken
  Tina Mensinga - Puur gevoel en gedachten 5

  Deel 5 van Puur gevoel en gedachten bevat de mooiste gedichten van de afgelopen 3 jaar. Het is een bonte verzameling over van alles in het leven. Het is beschouwend, verdiepend en het raakt het gevoel. Getuige kippenvel en tranen die mij wel eens spontaan ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,78
 • Giovanni della Chiusa boeken
  Giovanni della Chiusa - Een mens moet ook niet alles willen weten

  In de herfst van 2012 debuteerde Giovanni della Chiusa (1969-2015) in Hollands Maandblad. Met enige regelmaat verscheen daarin zijn poëzie, tot het bericht kwam dat hij was omgekomen bij een auto-ongeluk in de buurt van Perugia. Hij werkte aan de bundel Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Willie Verhegghe boeken
  Willie Verhegghe - Dode Paarden Dode Dichters – Dead Horses Dead Poets

  Poëzie en de Grote OorlogDODE PAARDEN DODE DICHTERS - Willie VerheggheOorlogen kunnen niet meteen als lyrische expressies van de mens worden gezien, maar dat neemt niet weg dat er heel wat poëzie over dit extreem onmenselijk gebeuren is geschreven. Vooral de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Halil Gür boeken
  Halil Gür - Derwisj ben ik, dansende Derwisj

  Halil Gür (1951) groeide op in Zuidoost Turkije en kwam in 1974 naar Amsterdam, waar hij sindsdien woont. In 1984 debuteerde hij als schrijver met de verhalenbundel Gekke Mustafa en andere verhalen. Tien jaar later debuteerde hij als dichter met de bundel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wouter Godijn boeken
  Wouter Godijn - Niets is iets

  Vanaf het eerste gedicht in ‘Niets is iets’ bevinden we ons in het instabiele universum van Wouter Godijn, waarin altijd wel iets aan de hand is, zelfs als dat niet zo is. Een hond blaft, een dichter discussieert met een collega en een filosoof staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Leo Vroman boeken
  Leo Vroman - En toch is alles wat we doen natuur

  En toch is alles wat we doen natuur bevat de mooiste natuurgedichten van dichter-tekenaar-bioloog Leo Vroman. Vroman was gefascineerd door het leven in en rondom ons, dat hij tot in de wonderbaarlijkste details observeerde en beschreef. Tientallen bundels… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Willy Roggeman boeken
  Willy Roggeman - Thesaurus Privatus

  Drilkuiten Slechts langzaam komen zij tot rust, de drilkuiten. Topografisch zijn zij de vlek die purperrode golven jaagt door de glazen zuil van haar lichaam. Wie had ooit gedacht dat schaamlip en kittelaar eerst finaal uitroeptekens van de verscholen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Hugo Claus boeken
  Hugo Claus - Nieuwe tekeningen

  Toen Hugo Claus in maart 2003 in het ziekenhuis moest verblijven bracht zijn vriend Jan Vanriet hem een lege dummy, ter afleiding, om in te schrijven mocht hem iets invallen tijdens de ledige uren. Nog geen maand later, nadat de oude meester was hersteld, gaf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Xavier Roelens boeken
  Xavier Roelens - Onze kinderjaren

  Voor ‘Onze kinderjaren’ vertelden 365 mensen hun vroegste herinnering als kind. Xavier Roelens maakte daar 77 gedichten mee. Voor elk geboortejaar één. De bundel is zowel rijk aan literaire vormen als breed in zijn emotionele geladenheid. Speels en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Elvis Peeters boeken
  Elvis Peeters - Mijn lichaam weet het niet

  Elvis Peeters opereert in het grensgebied tussen muziek, theater en literatuur. Aanvankelijk verwerft hij bekendheid met zijn Nederlandstalige rockgroep Aroma di Amore die in 1982 de finale haalt van Humo's Rock Rally en uitgroeit tot een van de betere groepen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Daatje boeken
  Daatje - Bij de dood van mijn moeder

  BIJ DE DOOD VAN MIJN MOEDER is een bundel met 18 gedichten over sterven, zelfstandigheid, rouw en luidruchtige mensen. wanneer mag ik huilen vraagt mijn hoofd stapels zakdoeken liggen door heel mijn huis maar mijn tranen vind ik nergens (...) In alle rust is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rupi Kaur boeken
  Rupi Kaur - Melk en honing

  dit is een overlevingstocht door poëzie dit is het bloed zweet tranen van 21 jaar dit is mijn hart in jouw handen dit is het lijden het liefhebben het breken het helen - rupi kaur 'Rupi Kaur heeft een wijsheid die haar leeftijd overstijgt. Haar prachtig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00