Poëzie

 • Elvis Peeters boeken
  Elvis Peeters - Mijn lichaam weet het niet

  Elvis Peeters opereert in het grensgebied tussen muziek, theater en literatuur. Aanvankelijk verwerft hij bekendheid met zijn Nederlandstalige rockgroep Aroma di Amore die in 1982 de finale haalt van Humo's Rock Rally en uitgroeit tot een van de betere groepen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Daatje boeken
  Daatje - Bij de dood van mijn moeder

  BIJ DE DOOD VAN MIJN MOEDER is een bundel met 18 gedichten over sterven, zelfstandigheid, rouw en luidruchtige mensen. wanneer mag ik huilen vraagt mijn hoofd stapels zakdoeken liggen door heel mijn huis maar mijn tranen vind ik nergens (...) In alle rust is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ronelda Kamfer boeken
  Ronelda Kamfer - Mammie

  Een genadeloos eerlijke bundel van een dochter over haar moederVol tegenstrijdige gevoelens dicht Ronelda S. Kamfer in Mammie over haar onlangs overleden moeder. In heldere, krachtige taal snijdt ze haar rauwe jeugd aan, die de toon zette voor de rest van haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • George de Koning boeken
  George de Koning - Ik wou dat ik werkelijk wist wat liefde was

  Gedichten en verhalen over dagelijkse ervaringen uit het leven van een gelukkig man. In deze gedichtenbundel is liefde een hoofdthema. Gevoelens worden verwoord op een heldere, soms komische manier, dramatische gebeurtenissen worden verhaald op een gemakkelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Ingrid Lenaerts boeken
  Ingrid Lenaerts - In het vierkant van ieder ogenblik

  Sinds meerdere jaren word ik door de haiku gefascineerd. Deze dichtvorm, afkomstig uit Japan, heeft zijn universele waarde over de wereld verspreid. De korte vorm van het gedicht dat uit zeventien lettergrepen bestaat (5/7/5) is boeiend om het ogenblik van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Hans Plomp, Mireille Buldeo Rai boeken
  Hans Plomp, Mireille Buldeo Rai - Onderstroomboven Magazine 9.0

  Het derde Poëziealbum van het Onderstroomboven Collectief met gedichten van Mireille Buldeo Rai, Peter Wiesenekker, Hans Plomp en anderen. Het is het negende nummer, vijfde jaargang van het Onderstroomboven Magazine. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,90
 • Boris Kanen boeken
  Boris Kanen - Klanken als de stilte valt

  Klanken als de stilte valt is de titel van het literair debuut van Boris Kanen (Nijmegen, 1973).De auteur maakte de afgelopen jaren naam onder het pseudoniem Neo Vetus. Hij publiceerde in vele bloemlezingen over afwisselende thema's als Valentijnsdag,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Hilde Van Beek & Bas Jongenelen (samenstelling) boeken
  Hilde Van Beek & Bas Jongenelen (samenstelling) - vaderlandse geschiedenis

  Een sonnettenkrans bestaat uit 14 aan elkaar gelinkte sonnetten die samen een 15e sonnet genereren. Een sonnettenkransenkrans bestaat uit 14 aan elkaar gelinkte sonnettenkransen die samen een 211e sonnet genereren. De eerste sonnettenkransenkrans is in 2016… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sasja Janssen boeken
  Sasja Janssen - Happy

  Vrolijk? Opgewekt? Nee, de poëzie van Sasja Janssen in Happy, hoe licht van toon soms ook, laat zich alleen typeren in termen van eenzame woede en diepe melancholie. Zoals in haar ballade van een alfahulp: ‘Weer dat gelamenteer om hun moeder die het bed /… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Jan Glas boeken
  Jan Glas - Het waaide er

  Het waaide er is de zesde bundel van Jan Glas. Over misverstanden rond Albert Speer en over een dansende beer. Over wanneer je wel en wanneer je niet uitgebreid kookt. Over Deense mannen, een Chinese man, een man die goede pakken droeg en een man met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Laurence Vielle boeken
  Laurence Vielle - Domo de Poezia

  Domo de Poezia / flessenpost... Dit zijn de gedichten die Laurence Vielle schreef tijdens haar «poëlitieke» functie van dichter des vaderlands (2016-2017). Ze worden vergezeld door een cd waarop Vincent Granger met klarinet, klavier en klank zijn muzikale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jacob Groot boeken
  Jacob Groot - Verlies me niet

  Het lange gedicht Nieuwe Zon van Jacob Groot is allesomvattend genoemd en zijn nieuwste poëzie wil daar niet voor onderdoen. Vol vragen betreedt ze het kwetsbare gebied van de beëindiging en de verwijdering. Wat is verlies precies? Kunnen we iemand echt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jeroen Van Oort boeken
  Jeroen Van Oort - Droom van een Boom

  Hallo, ik ben Jeroen van Oort In je handen heb je mijn gedichtenbundel. Een gedichtenbundel in de 21ste eeuw? Een tijd waarin alles vlug en snel moet, maar waarin je ook op weg bent naar jezelf, rust zoekt en afleiding. De sociale media je elke seconde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joan Ter Maten boeken
  Joan Ter Maten - Pascal Pastei

  Pascal Pastei is een zwaarlijvige 25-jarige filosoof die een stoïcijnse levenswijze nastreeft: een lovenswaardige instelling die hem niet zal helpen, want het lot heeft ontwikkelingen voor hem in petto. Een Iraanse vluchteling, die zich Farid, Omar of Haroun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Denkraam . boeken
  Denkraam . - Diepte

  Een unieke verzameling aan gevoelens binnen het proces tussen worsteling en herstel. Geschreven door dichters met een veelzijdig pallet aan achtergronden en ervaringen. Sommigen met een groot vermogen zich in het gevoelsleven van mensen met een psychische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,09
 • Hieronymus van Alphen boeken
  Hieronymus van Alphen - Kleine gedigten voor kinderen

  'Zie daar eenige kleine gedigten, ten behoeve van kinderen opgesteld. De maker weet zeer wel, dat hij, als digter, daar door zeer weinig roem behalen kan, maar dat was ook zijn oogmerk niet. Hij bedoelde slegts eenige nuttige waarheden zo in rijm voortedragen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Frans Siliakus boeken
  Frans Siliakus - Stemmen uit het verleden

  Na de dichtbundel ‘Door de dood bekoord’ betreedt de dichter Frans Siliakus nu een ander pad, nl. dat van een terugtocht naar het verleden. Het verleden blijft roepen, of beter gezegd ‘nazoemen’ in stemmen die op elk moment kunnen opklinken. Er is als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lina H. boeken
  Lina H. - Gek genoeg de moeite waard

  ik en mijn complexe P.T.S.S. (post-traumatische stress-stoornis) mijn verdriet en mijn muziek mijn angst en mijn geluk mijn woede en mijn liefde mijn schuld en mijn warmte mijn onmacht en mijn kracht mijn gemis en mijn verlangen wij zijn samen ik ik mag er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Tsead Bruinja boeken
  Tsead Bruinja - Kapstok

  Onder moeilijke omstandigheden het goede doen, daar gaat het om in de nieuwe bundel Hingje net alle klean op deselde kapstôk / Hang niet alle kleren aan dezelfde kapstok (Afûk, 2018) van Tsead Bruinja. Van karmelietenpater Titus Brandsma (Bolsward 1881 -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Brigitte Spiegeler boeken
  Brigitte Spiegeler - Kinderroof & bijzang

  Brigitte Spiegeler debuteerde in 2015 verrassend als dichter met Krijgskunst, dat als ondertitel 'verluierde gedichten en andere vuurpauzes' meekreeg. «Intrigerend eigenzinnige bundel. Spiegeler telt mee!» (Albert Hagenaars, NBD | Biblion), «De milde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tom Wouters boeken
  Tom Wouters - De Tsaar had last van staar

  DE TSAAR HAD LAST VAN STAAR - DEBUUTBUNDEL van de jonge Belgische dichter TOM WOUTERS.Het onbekende Rusland leren kennen middels poëzie? Poesjkin probeerde het al, maar met dit werk vervolmaakt TOM WOUTERSs (°1984, Turnhout) de oefening. Hij heeft helemaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Patrick Bernauw, Ina Stabergh boeken
  Patrick Bernauw, Ina Stabergh - Stemmen uit de geschiedenis

  In 2018 is het 400 jaar geleden dat Filips-Willem van Oranje stierf en in de Sint-Sulpitiuskerk te Diest werd begraven. Naar aanleiding hiervan publiceerde Ina Stabergh de roman Een Spiegelhistorie - van Keizer Karel V tot Filips-Willem van Oranje, waarin ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Tina Mensinga boeken
  Tina Mensinga - Puur gevoel en gedachten 5

  Deel 5 van Puur gevoel en gedachten bevat de mooiste gedichten van de afgelopen 3 jaar. Het is een bonte verzameling over van alles in het leven. Het is beschouwend, verdiepend en het raakt het gevoel. Getuige kippenvel en tranen die mij wel eens spontaan ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,78
 • Janna van der Meer boeken
  Janna van der Meer - Wêzen

  "Tritich jier lyn ferliet ik Fryslân en fjouwer jier lyn kaam ik wer werom. Der wie in soad feroare: de jongerein praatte oars, de doarpen wienen grutter, fral mear lúkse en de greiden deadsk. Dêr rûnen sels hast gjin kij mear yn. Omdat ik wer Frysk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Silverder boeken
  Silverder - Parelmoeder

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen.Dit is haar derde bundel en bevat 62… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95