Poëzie

 • Ingmar Heytze boeken
  Ingmar Heytze - Ik wilde je iets moois vertellen

  Ik wilde je iets moois vertellen, niet over het donkerwaar we heen gaan, hoe de wereld stoptmet draaien, vlam vat, valt –ik wilde je iets goeds vertellen,over hoe jij groter wordt en mooier,dat ik doodga van geluk om jouw bestaan.Ik wilde je iets moois… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul Demets boeken
  Paul Demets - De klaverknoop

  Onze identiteit wordt bepaald in relatie tot onze omgeving: onze ouders, onze geliefde, onze kinderen, onze samenleving. Toch hopen we steeds de authentieke kern in onszelf te vinden. In De klaverknoop gaat Paul Demets op zoek naar de mens, en in het bijzonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hub Dohmen boeken
  Hub Dohmen - Allerheiligen, weifelende woorden

  Allerheiligen, weifelende woorden is alweer de derde bloemlezing vanUitgeverij Heimdall naar aanleiding van Halloween. Eerder verschenen de bundels Allerheiligen, bezeten woorden en Allerheiligen, dolendewoorden.Zowel nieuwe poëten als ervaren auteurs lieten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Hans Tentije boeken
  Hans Tentije - Begane grond

  In Begane grond gaat Hans Tentije in lange, verhalende gedichten vol scherpe waarnemingen opnieuw op zoek naar dat wat het voorstellingsvermogen te boven gaat. Herkenbare taferelen en treffende vergezichten combineert hij met het ongrijpbare en onaanraakbare.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Stilte zingen

  In ‘Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Edwin Fagel boeken
  Edwin Fagel - Het extatische landschap in

  In zijn nieuwe bundel verkent Edwin Fagel het fascinerende raakvlak tussen mystiek en erotiek. Dat levert opnieuw lyrische, muzikale gedichten op. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stefan Hertmans boeken
  Stefan Hertmans - Onder een koperen hemel

  Onder een koperen hemel is een meeslepende bundel waarin veel registers en toonhoogtes worden bespeeld. De gedichten zweven tussen twee polen – vormbewuste verleiding en scherp poëtisch bewustzijn. Ze ademen tijdloosheid en actualiteit. Stefan Hertmans… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Rodaan Al Galidi boeken
  Rodaan Al Galidi - Neem de titel serieus

  'Neem de titel serieus' is een ode aan psychisch zieken en een troost voor losers. In deze dichtbundel laat Rodaan Al Galidi zien dat we allemáál psychisch ziek zijn, in een psychisch zieke wereld - en dat we allemaal doen alsof we het niet zijn. Ook dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Willem Thies boeken
  Willem Thies - Na het paringsritueel

  Het broeit in deze bundel. Hoe zou het zijn als wij leefden als de dieren, zo fysiek en zintuiglijk? In Na het paringsritueel viert, eert en memoreert Thies het grootouderlijk erf, het ouderlijk huis, een dierbare vriend die zijn broer verloor aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Warner Deelstra boeken
  Warner Deelstra - Op leven na dood

  In de eerste gedichten van Op leven na dood staat het onverwerkte verdriet om de dood van een jong meisje centraal. De invloed van deze gebeurtenis op de emotionele ontwikkeling van een later geboren kind wordt indringend beschreven. Deze aangrijpende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,40
 • Arie Van Nieuwkerk boeken
  Arie Van Nieuwkerk - brem en braam

  ' … hoe is het dat jij weet dat ik daar tussen al die stemmen ben …' Poëzie is voor mij een andere manier van kijken. Ik wil de onzegbaarheid van het bestaan, het complexe, het mysterieuze proberen te vangen in enkele zinnen. Daarmee wil ik het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,05
 • Jolande van Lith boeken
  Jolande van Lith - 2 blikken gele verf & eigen zinnen

  Jolande van Lith is kunstenaar en schrijver. In haar werk staan dood, verval en religie centraal. Zij debuteerde succesvol met haar gedichten bundel 'Wat woorden voor Vincent van Gogh'.Voor '2 blikken gele verf & eigen zinnen' verdiepte zij zich in het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Onno-Sven Tromp boeken
  Onno-Sven Tromp - Een euro of een groet

  'Een euro of een groet' is de vijfde sonnettenbundel van Onno-Sven Tromp. Opnieuw is het hem gelukt op vormvaste wijze de chaotische werkelijkheid te beteugelen. Tromp werpt zich op als hoeder van het klassieke sonnet en schrijft in vloeiende zinnen over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Elise B. boeken
  Elise B. - Stukken van meisje

  Een verzameling van poezie en gedichten die onstproten zijn uit een bipolair brein. Elise snijdt woorden uit. Met deze woorden puzzelt ze. Nieuwe zinnen. Hersenspinsels. Stukjes tekst. Stukjes meisje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,78
 • Wibo Kosters boeken
  Wibo Kosters - Inwoner

  Kleurrijke, in alle opzichten originele dichtbundel. De gedichten van Wibo Kosters sleuren je mee de stad in en laten je die zien zoals je hem nooit eerder zag. Illustraties van modeman Bas Kosters.INWONER Of je wilt of niet, de gedichten van Wibo Kosters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Horatius boeken
  Horatius - Het leven in Rome

  De Romeinse dichter Quintus Horatius Flaccus (65-8 v.Chr.) geldt als een van de allergrootsten uit de antieke literatuur. Maar in zijn debuutbundel uit 35 v.Chr. neemt hij een heel bescheiden pose aan. Zijn eerste satirenboek bestaat uit een tiental Gesprekken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Hans Dekkers boeken
  Hans Dekkers - De bedwelmingsman verroert zich

  Er zijn van die ogenschijnlijke toevalligheden die onverwacht in onze herinnering kunnen opduiken. ‘Lichtmomenten’ noemt Hans Dekkers ze, herinneringen met een verhoogde realiteit, herbelevingen waarin iets stolt wat zich in de tijdelijkheid heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Silverder boeken
  Silverder - Parelmoeder

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen.Dit is haar derde bundel en bevat 62… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nico Franken boeken
  Nico Franken - Luchtig bezien

  Nico Franken is afkomstig uit Bergen op Zoom. Al op jonge leeftijd waren schrijven en (pen)tekenen/schilderen grote hobby's. Vanwege studie, werk en gezin is tijd voor deze hobby's lang beperkt gebleven. In het begin schreef Nico vooral gedichten (waarvan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johan van der Waal boeken
  Johan van der Waal - Diepe dromen, donkere gedachten

  Op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het overlijden van zijn moeder zocht hij een uitlaatklep voor zijn gevoelens. Nu, zo'n twintig jaar later, gebruikt hij het schrijven van gedichten nog altijd om zaken als de liefde, de dood, dromen, ­angsten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • C.L. Kruithof boeken
  C.L. Kruithof - Wachten op wat er komt

  We weten dat alles wat de mens beroert dichters inspireert tot het schrijven van poëzie. De titel van deze bundel geeft precies aan waar het bij het schrijven van gedichten op aankomt: gebruik maken van het toeval en geïnspireerd aan het werk gaan. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - Alle gedichten

  Alle gedichten is een integrale verzamelingvan zes dichtbundels van Anna Enquist:Soldatenliederen (1991)Jachtscènes (1992)Een nieuw afscheid (1991)Klaarlichte dag (1996)De tweede helft (2000)De tussentijd (2004) (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,05
 • Henk Ester boeken
  Henk Ester - Het vermoeden van Witten

  Bijgeluiden xxxiii t/m liii Nadat de Nederlandse fysicus Robbert Dijkgraaf directeur was geworden van het prestigieuze Institute for Advanced Study in Princeton, bracht een cameraploeg een bezoek aan het instituut. Bij toeval kwam die in de werkkamer van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Gerardo Insua Teijeiro boeken
  Gerardo Insua Teijeiro - Theater van het hart

  Theater van het hart is de debuutbundel van multi-talent Gerardo Insua Teijeiro (1985, Uithoorn). Naast dichter, is hij bassist in twee metalbands.Hoewel Insua Teijeiro een aversie jegens rapmuziek heeft, is hij een meester in de zogeheten slamrap-poëzie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jesse Linnartz boeken
  Jesse Linnartz - Niet Alleen

  Wanneer zijn vader al 2 jaar lang ALS heeft en zijn moeder kanker krijgt, begint Jesse Linnartz (19) met het schrijven van een gedichtenbundel. Voor hem is het een meditatiemethode om de gevoelens van zich af te schrijven. Zo zet hij de gebeurtenissen in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,47