Poëzie

 • Peter Ghyssaert boeken
  Peter Ghyssaert - Laiwarikon

  De nieuwste bundel van de bekroonde dichter Peter Ghyssaert ‘Laiwarikon’, is een verzameling die zich niet over het hoofd laat zien, een collectie die je niet meer kwijtraakt. Poëzie is een knar. En wat voor een! Ze ergert je, ze loopt je in de weg, ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roger de Neef boeken
  Roger de Neef - Grondgebied

  In Grondgebied behandelt Roger de Neef vertrouwde thema’s als bloemen, de wisseling van landschappen en stemmingen, met vaak verwijzingen naar de schilderkunst of jazzmuziek. Opmerkelijk zijn de dagboekgedichten met sterk visuele inslag en humor, de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan Baeke boeken
  Jan Baeke - Houvastvergankelijkheidsleer

  Ons robuuste geloof in de vrije wil, het vernuft en de maakbaarheid ten spijt is het nog altijd niet eenvoudig het houvast te vinden dat ons door de dagen heen kan helpen. En is dat houvast toch gevonden, dan blijkt het net zo vergankelijk als het leven zelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Sybren Polet boeken
  Sybren Polet - Zijnsvariaties. Verbovelden

  In de nalatenschap van Sybren Polet zijn handgeschreven versies gevonden van voltooide gedichten die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Als eerbetoon aan de avontuurlijkste Nederlandstalige dichter geven de Polet-Stichting en Uitgeverij Wereldbibliotheek deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Hetty ten Holt boeken
  Hetty ten Holt - Of weet je alles al

  Hetty ten Holt schreef de gedichten uit deze bundel na het plotselinge overlijden van haar moeder. In heldere taal beschrijft ze het gat dat dit verlies sloeg en de rouw die volgde. Nauwgezet onderzoekt ze haar gevoelens en beleving tot op het bot en toont ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Jeroen Van Oort boeken
  Jeroen Van Oort - Nieuwsgedichten 2018

  Jaaroverzicht Nieuwsgedichten 2018 Op 12 juni van dit jaar verscheen het allereerste nieuwsgedicht van Jeroen van Oort. Een half jaar later en bijna elke dag een gedicht maakt dat wij nu hier zijn. Sociale media hebben geen eeuwig leven en om het mooiste te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Monique Veyt boeken
  Monique Veyt - Zachte Wezens

  'Zachte Wezens zijn we, ernaar verlangend om al het moois dat we in ons meedragen te kunnen inbrengen in ons leven en in de wereld' De versjes en gedichtjes in 'Zachte Wezens', fris en luchtig, soms met de stem van het kind, soms al getuigend van ontwakende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Jasper Serraris, Maurits Verhoef boeken
  Jasper Serraris, Maurits Verhoef - Kapitaalfout

  15 dichters schrijven over hun idealen en ideeën, afkomstig uit alle hoeken van het land en verschillende leeftijden. Kapitaalfout is een warse bloemlezing over de wereld anno 2018. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Anton Chardon boeken
  Anton Chardon - Ring van de tijd

  GESPREK God is een keelklank, zei mijn broer. Ho, ho, een klank, zei ik, oké. God is een klank, oké, zei hij. Symbool, zei hij, want dat is taal. God is veel meer dan klank, zei ik. Dat is jouw mening, zei mijn broer. Anton Chardon (1936) schrijft dagelijks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Klaas de Groot boeken
  Klaas de Groot - Grenzenloos

  Poëziebloemlezingen kunnen er niet genoeg zijn. Gelukkig lokken er overal velden waar een bloemlezer verlekkerd kan rondwaren. Hij of zij kan kiezen uit wat er over een bepaald onderwerp is gedicht. Hoeveel is er niet verzameld over de dood of over de liefde?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Kasper Peters boeken
  Kasper Peters - Vogelzwemvliegvis

  Poëzie voor kinderen van 8 tot 88 jaar. Je kunt keurige zinnen schrijven, van die zinnen waarin alleen maar verstandige woorden passen, van die zinnen met veel meer antwoorden dan vragen, dat soort zinnen kom je in dit boek niet tegen, maar als je het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Frans de Birk boeken
  Frans de Birk - Of later maar

  Vroeg of laat merken we allemaal dat het leven geen optelsom is van geluksmomenten, maar een optelsom van ervaringen en gevoelens. De Nieuwegeinse dichter Frans de Birk heeft er een antenne voor. Hij beschouwt in zijn poëzie de mooie momenten maar ook de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Nachoem M. Wijnberg boeken
  Nachoem M. Wijnberg - Om mee te geven aan een engel

  In 'Om mee te geven aan een engel' schrijft Nachoem M. Wijnberg over engelen die tussen ons bewegen en meenemen wat wij opgeven of kwijt kunnen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Luuk Gruwez boeken
  Luuk Gruwez - Bakermat

  Het even van een leven tussen twee stilten Waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? Een veel fundamenteler vraag kan een mens zich over zichzelf niet stellen. In Bakermat, de nieuwe bundel van Luuk Gruwez, is die vraag de rode draad. Steeds weer gaat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Chantal Wtterwulghe boeken
  Chantal Wtterwulghe - Gestolde eenzaamheid

  Vrouw, moeder en grootmoeder en ontelbare andere rollen. In al die rollen zijn woorden heel belangrijk voor me. Ze raken mij, ik hoop jou te raken. De gedichten bevatten de grote thema's van het leven: de liefde in alle vormen, de eenzaamheid van ons bestaan,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Johny Boussauw boeken
  Johny Boussauw - Recht voor zijn raap

  “ Recht voor zijn raap ” is een gedichtenbundel en beschrijft het leven zoals het is. Stuk voor stuk zijn het gedichten die onderwerpen behandelen uit het alledaagse leven. Sommige over geluk of hoe dit te bereiken, maar evenzo over minder prettige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,96
 • Momentum

  Het Schrijverscollectief Hardenberg bestaat sinds maart 2015 en heeft als doel om de schrijfkunst en de interesse hierin te bevorderen. Het Schrijverscollectief wil door middel van verschillende activiteiten en evenementen graag met anderen samenwerken om zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Els de Groen boeken
  Els de Groen - Wakker vallen

  Els de Groen is schrijver, publicist en beeldend kunstenaar. Van 2004 tot 2009 was zij lid van het Europees Parlement, voor de fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie. Zij is sinds 1975 auteur van een 50-tal boeken. Haar eerste verhalen zijn vooral voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Dick Gebuys boeken
  Dick Gebuys - Kampen des doods

  Buchenwald - Auschwitz-Birkenau - Majdanek - Janowska. Dick Gebuys bezocht een reeks concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Kampen des doods. Hij liep rond in de kampen van Amersfoort en Westerbork. Hij ging verschillende keren naar de Hollandse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Hans Dorrestijn boeken
  Hans Dorrestijn - Goeienavond Toos

  Wat heeft eenzaamheid om ’t lijf Vergeleken bij een chagrijnig wijf? Zo’n wijf dat klaagt en zeikt en zeurt Ook als er iets leuks gebeurt Hans Dorrestijn is de onbetwiste meester van de bittere droefenis, maar die gaat vrijwel altijd gepaard met ironie en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Joke Schrijvers boeken
  Joke Schrijvers - Hier heb ik mij geplant

  Als cultureel antropologe is Joke Schrijvers gewend om te kijken naar mensen en dat zie je direct terug in haar gedichten. In ‘Hier heb ik mij geplant’ beschrijft ze haar indrukken in een taal die van alle overbodige poespas is ontdaan. In precies de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Toon Tellegen boeken
  Toon Tellegen - Glas tussen ons

  Toon Tellegen stelt in deze bundel persoonlijke gedichten de afstand tot de ander centraal. Soms is die afstand letterlijk onoverbrugbaar, zoals bij overleden dierbaren: ‘waarom wil mijn moeder nog altijd iets van mij weten? / het is winter, ze staat voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alfred van Hall boeken
  Alfred van Hall - Eiland in wit licht

  Net zoals in de twee eerdere poëziebundels van Alfred van Hall: Schuilen onder woorden en De Zijlman staan in deze bundel twee onderwerpen centraal: de mens en het landschap. Van beide thema’s worden hun broosheid en kwetsbaarheid belicht. Het is meer het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Han Berghs boeken
  Han Berghs - De zolderling

  'DE ZOLDERLING, tuinversjes en zoldergedichten' is een bundel vrije verzen, bestaande uit twee delen: Het eerste deel, de 'tuinversjes', zijn vrije gedachten uit de tuin, soms luchtig humoristisch, dan weer cynisch, melancholiek of prikkelend, maar altijd met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,46
 • Monica Boschman boeken
  Monica Boschman - Zeerslag

  ‘Dit is het tornmesje - om stiksels te bevrijden - de gaatjes blijven zitten.’ Overal zitten gaten en Monica Boschman geeft daar in Zeerslag woorden aan. Gaten in een gezin, in de liefde, bij de dood, in het geloof. Haar woorden leggen bloot; dat is wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50