Poëzie

 • Rita Renema-Mentink boeken
  Rita Renema-Mentink - Vertel maar...

  Met een Woord vooraf van ds. Arie van der Veer Uit de inleiding: In mijn werk ontmoet ik veel mensen die direct of indirect door kanker zijn geraakt. En in veel van die ontmoetingen merk ik dat mijn eigen geraakt-zijn door kanker mij helpt om er voor de ander… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Guy van Hoof boeken
  Guy van Hoof - Het licht achter de deur

  De poëzie van Guy van Hoof zit vol klank, ritme, licht en kleur. Hij wordt beschouwd als een observator, iemand die als een fotograaf indrukken op zich laat inwerken. Gedichten groeien van binnenin naar buiten of omgekeerd, maar altijd is er de spanning van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Roos Dickmann boeken
  Roos Dickmann - Ik ook van mij

  Van rauwe nederhopteksten over de nacht tot kwetsbare gedichten over onze eeuwige slaap in de pyjama van hout. Roos Dickmann schrijft recht op de man af in haar gevarieerde, rauwe en tevens kwetsbare poëzie. Ik ook van mij, want soms gaat het even niet over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Cor Gout, Kees Ruys, Rutger H. Cornets de Groot boeken
  Cor Gout, Kees Ruys, Rutger H. Cornets de Groot - 10 voor 10

  Het literair tijdschrift Extaze viert de poëzieweek 2019 met de uitgave van de poëziebloemlezing 10 voor 10. Tien Extaze-dichters van de jaren tien. De tien Extaze-dichters die de redactie van 'Extaze' uit dertig nummers (2011-2018) koos om uitdrukking te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • De uil en de nachtegaal

  De tweetalige studie-editie van het middelengelse vogeldebat.De uil en de nachtegaal is een vertaling van The Owl and the Nightingale; een anoniem dertiende-eeuws Engels gedicht van ruim 1800 regels, waarin twee vogels debatteren over het geloof, het huwelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hans Werkman boeken
  Hans Werkman - Duizend bunder

  Duizend bunder bevat de verzamelde gedichten van Hans Werkman. Werkmans gedichten gaan vaak over alledaagse dingen. In een toegankelijke stijl en op een relativerende toon schetst hij betekenisvolle beelden. Voor Duizend bunder bracht Werkman werk uit zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Philip Hoorne boeken
  Philip Hoorne - Het dikke meisje en de ziener

  De wereld in al zijn gedaantes roept bij Philip Hoorne gedichten, gedachten en waarheden op. Het kan de oorwurmen van ABBA betreffen, het lichaamsgewicht (gewicht is het summum van antibezit/ je wilt het echt niet hebben) maar ook de eigen familie (mijn moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Bas Jongenelen & Anne-Marie Maartens boeken
  Bas Jongenelen & Anne-Marie Maartens - De liefde: een met gif gevulde beker

  ‘De liefde: een met gif gevulde beker’ is een ode aan de liefde, aan de allerindividueelste expressies van de allerindividueelste emoties. Deze bundel van 211 in elkaar gehaakte sonnetten is een reis door de liefde en de niet-liefde. De net-niet-liefde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Kim Torsin boeken
  Kim Torsin - Gevoelens

  In deze gedichtenbundel staan gedichtjes over persoonlijke gebeurtenissen (oa: geboorte, huwelijk, zelfmoord, verlies, kindjes,...). Ook staan er zaken uit het dagelijkse leven gegrepen (roddels, schelden, eenzaamheid,...). Situaties en gevoelens waar ieder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,12
 • Anneke Brassinga boeken
  Anneke Brassinga - Verborgen tuinen

  Geestrijke poëzie van een gelauwerd dichter.In deze panoramische bundel gaat Anneke Brassinga op zoek naar een nieuwe onschuld in het spraakwatervallige, de bronnen van het paradijs. Ze dwaalt door de ‘tuin der lusten nou nee’ – want zijn we daarin geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rene Huigen boeken
  Rene Huigen - Steven!

  Voor de derde keer maakt Steven zijn opwachting in de poëzie van René Huigen. Via dit personage, geïnspireerd op de figuur uit het gedicht ‘Sigarenwinkel’ van Pessoa’s alter ego Álvaro de Campos, wordt de lezer meegenomen op een queeste die net zo… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • H. Marsman boeken
  H. Marsman - Groots en meeslepend

  H. Marsman (1899-1940) heeft een aantal gevleugelde versregels op zijn naam staan. ‘Denkend aan Holland / zie ik brede rivieren / traag door oneindig laagland gaan’; ‘Groots en meeslepend wil ik leven’; ‘De zon en de zee springend bliksemend open’… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Repercussies uit het Russisch

  Poëzie vertalen is een hachelijke onderneming. Waar het origineel doorgaans uit diamant is geslepen, moet de vertaler een ongeveer gelijkaardige kopie proberen te slijpen, uit een andere edelsteen, met andere facetten en een andere gloed...Elke taal geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Pim te Bokkel boeken
  Pim te Bokkel - Dit en alles en heel het heelal

  Als een dichter vader is geworden, leidt dit soms tot poëzie over de gewone, kleine en herkenbare dingen van het leven. Bij Pim te Bokkel is dat op even innemende als treffende wijze het geval. je lacht en in het water in de wasbakzie ik het weken van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Silverder boeken
  Silverder - Parelmoeder

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen.Dit is haar derde bundel en bevat 62… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Roberta Petzoldt boeken
  Roberta Petzoldt - Vruchtwatervuurlinie

  In dit debuut van Roberta Petzoldt gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi, Mimoun el Walid boeken
  Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi, Mimoun el Walid - Vallende tijd

  Het daverende sluitstuk van de Berberbibliotheek is 'Vallende tijd'. Deze bundel bevat een selectie uit het werk van de vier grootste dichters uit de Rif. De dichters Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi en Mimoun el Walid hebben met gevaar voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Rutger Cobalt boeken
  Rutger Cobalt - Zwarte dagen in het paradijs

  Cobalt stortte zich vol overgave in een turbulente liefde en belandde daarmee in de kelder van het bestaan. Wat passievol en overweldigend begon eindigde in een zwarte poel van zware depressies waar wanen, smachten, wachten en twijfel zijn leven volledig tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • C.L. Kruithof boeken
  C.L. Kruithof - Wachten op wat er komt

  We weten dat alles wat de mens beroert dichters inspireert tot het schrijven van poëzie. De titel van deze bundel geeft precies aan waar het bij het schrijven van gedichten op aankomt: gebruik maken van het toeval en geïnspireerd aan het werk gaan. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - Alle gedichten

  Alle gedichten is een integrale verzamelingvan zes dichtbundels van Anna Enquist:Soldatenliederen (1991)Jachtscènes (1992)Een nieuw afscheid (1991)Klaarlichte dag (1996)De tweede helft (2000)De tussentijd (2004) (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,05
 • Lars van der Werf boeken
  12,00
 • Fatena Al-Ghorra boeken
  Fatena Al-Ghorra - Neem dit lichaam

  In België is ze niet meer weg te denken uit de wereld van de poëzie, onder andere dankzij haar succesvolle bundel 'Gods bedrog' en poëzieavonden in het land onder de naam 'Fatena's Poetry Salon'. Met 'Neem dit lichaam' zal Fatena Al-Ghorra ook de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Nieko Noordzij boeken
  Nieko Noordzij - Kiemcel

  Kiemcel is het debuut van Nieko Noordzij. De gedichten zijn geschreven onder verschillende omstandigheden. Enkele jaren geleden ontdekte Noordzij de liefde voor het lezen en schrijven van poëzie. Inmiddels is het zijn tweede werkelijkheid geworden. Noordzij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,66
 • Bart Moeyaert boeken
  Bart Moeyaert - Gedichten voor gelukkige mensen

  In Gedichten voor gelukkige mensen maakt een dichter een reis door zijn stad, op zoek naar verhalen van nieuwkomers en thuisblijvers, van verliefden en eenzamen. Hij observeert niet alleen: hij is onderdeel van de verhalen, nieuwkomer en thuisblijver tegelijk,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Frank Keizer boeken
  Frank Keizer - Lief slecht ding

  Lief slecht ding is een zoektocht naar wat aantrekt en afstoot, naar wat beter maakt en naar wat zeer doet. Ikken en jijen, en soms een jullie, verzamelen zich rondom vuren en keukentafels, liggen op beton of in een kapot bed. Samen begeven ze zich op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99