Poëzie

 • Jolande van Lith boeken
  Jolande van Lith - 2 blikken gele verf & eigen zinnen

  Jolande van Lith is kunstenaar en schrijver. In haar werk staan dood, verval en religie centraal. Zij debuteerde succesvol met haar gedichten bundel 'Wat woorden voor Vincent van Gogh'.Voor '2 blikken gele verf & eigen zinnen' verdiepte zij zich in het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Stadsgedichtenbundel 2018

  Om de reikwijdte van de Stadsgedichtenbundel, en daarmee het Stadsdichterschap, verder te vergroten presenteren wij de gecombineerde bundel van Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen en door de jury geselecteerde inzendingen van de Stadsgedichtenwedstrijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Fred Penninga, Els van Stalborch boeken
  Fred Penninga, Els van Stalborch - Dichters bij Wilhelmina

  Ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van de Stichting Wilhelminapark en omgeving heeft uitgeverij Magonia, in samenwerking met het Utrechts Stadsdichtersgilde en tekenaar Tom Eyzenbach een bundel gemaakt, waarin woord en beeld getuigen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Elise B. boeken
  Elise B. - Stukken van meisje

  Een verzameling van poezie en gedichten die onstproten zijn uit een bipolair brein. Elise snijdt woorden uit. Met deze woorden puzzelt ze. Nieuwe zinnen. Hersenspinsels. Stukjes tekst. Stukjes meisje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,78
 • Gert Groenendijk boeken
  Gert Groenendijk - Dit is het verhaal

  Gert Groenendijk (1960), bedrijfskundige en letterkundige, is een leven lang betrokken bij cultuur, met een passie voor literatuur en poëzie.Hij schrijft poëzie die hij buiten het publieke domein houdt, enkele gedichten voor bloemlezingen daargelaten.Met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Vincent Norá boeken
  Vincent Norá - Raak!

  De mooiste dingen in het leven kunnen onverwacht gebeuren en deze foto is daar een voorbeeld van. Ik maakte hem tijdens de zomervakantie aan het Lipnomeer in Tsjechie. In het water speelt mijn cadeaudochter met een vakantievriendinnetje in het koude water. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Jesse Linnartz boeken
  Jesse Linnartz - Niet Alleen

  Wanneer zijn vader al 2 jaar lang ALS heeft en zijn moeder kanker krijgt, begint Jesse Linnartz (19) met het schrijven van een gedichtenbundel. Voor hem is het een meditatiemethode om de gevoelens van zich af te schrijven. Zo zet hij de gebeurtenissen in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,47
 • Gerardo Insua Teijeiro boeken
  Gerardo Insua Teijeiro - Theater van het hart

  Theater van het hart is de debuutbundel van multi-talent Gerardo Insua Teijeiro (1985, Uithoorn). Naast dichter, is hij bassist in twee metalbands.Hoewel Insua Teijeiro een aversie jegens rapmuziek heeft, is hij een meester in de zogeheten slamrap-poëzie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Ruud Schoppema boeken
  Ruud Schoppema - Gespook in Grave

  Episch verhaal bestaande uit voorspel, 3 delen en naspel in 52 kwatrijnen met gekruist rijm. Twee zussen willen een familievloek, ontstaan in 1881 te Grave, opheffen. Daarvoor moeten zij trouwen en hun echtgenoot vermoorden. Dit gebeurt in samenspraak met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rupi Kaur boeken
  Rupi Kaur - De zon en haar bloemen

  Van de internationale bestsellerauteur van Melk en honing verschijnt op 1 september de langverwachte tweede dichtbundel in vertaling. Een verzameling gedichten over groei en helen, over waar je vandaan komt en over een thuis vinden in jezelf. Verdeeld in vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nymphaea Notschaele boeken
  Nymphaea Notschaele - Voedsporen

  Voedsporen: Plekken die mij voedden met inspiratie. Mijn blik gleed over de aarde en mijn pen over het papier. Laat je meevoeren op een reis langs: Zutphen, Brussel, Hilversum, Amsterdam, IJsland, Amerika, Noorwegen, Frankrijk, Portugal, …. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,16
 • Edwin Fagel boeken
  Edwin Fagel - Het extatische landschap in

  In zijn nieuwe bundel verkent Edwin Fagel het fascinerende raakvlak tussen mystiek en erotiek. Dat levert opnieuw lyrische, muzikale gedichten op. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stefan Hertmans boeken
  Stefan Hertmans - Onder een koperen hemel

  Onder een koperen hemel is een meeslepende bundel waarin veel registers en toonhoogtes worden bespeeld. De gedichten zweven tussen twee polen – vormbewuste verleiding en scherp poëtisch bewustzijn. Ze ademen tijdloosheid en actualiteit. Stefan Hertmans… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Arie Van Nieuwkerk boeken
  Arie Van Nieuwkerk - brem en braam

  ' … hoe is het dat jij weet dat ik daar tussen al die stemmen ben …' Poëzie is voor mij een andere manier van kijken. Ik wil de onzegbaarheid van het bestaan, het complexe, het mysterieuze proberen te vangen in enkele zinnen. Daarmee wil ik het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,05
 • Christianne Offermans boeken
  Christianne Offermans - Voltooid verliefde tijd

  In deze eerste gedichtenbundel van Christianne Offermans lees je haar rake, ontroerende en grappige gedichten waarin zij in haar eigen stijl schrijft over het leven: de gedichten zijn een ´feest der herkenning´ en krachtig voor iedereen die ervaring heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,49
 • Wibo Kosters boeken
  Wibo Kosters - Inwoner

  Kleurrijke, in alle opzichten originele dichtbundel. De gedichten van Wibo Kosters sleuren je mee de stad in en laten je die zien zoals je hem nooit eerder zag. Illustraties van modeman Bas Kosters.INWONER Of je wilt of niet, de gedichten van Wibo Kosters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Horatius boeken
  Horatius - Het leven in Rome

  De Romeinse dichter Quintus Horatius Flaccus (65-8 v.Chr.) geldt als een van de allergrootsten uit de antieke literatuur. Maar in zijn debuutbundel uit 35 v.Chr. neemt hij een heel bescheiden pose aan. Zijn eerste satirenboek bestaat uit een tiental Gesprekken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Hans Dekkers boeken
  Hans Dekkers - De bedwelmingsman verroert zich

  Er zijn van die ogenschijnlijke toevalligheden die onverwacht in onze herinnering kunnen opduiken. ‘Lichtmomenten’ noemt Hans Dekkers ze, herinneringen met een verhoogde realiteit, herbelevingen waarin iets stolt wat zich in de tijdelijkheid heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Gert Wijlage boeken
  Gert Wijlage - Paksodie Stroman

  Troi rijdt een bakkerskar in hartje Brijnsburg. Hij droomt van een geurcafé en smeedt plannen in zijn opslag. Maar dan! Monstert hij aan (bij Jantje, de schoener) halverwege? Ondertussen krijgt hij medewerking van studio Erhart. Zij ondernemen een diepgaand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,20
 • Hub Dohmen, Nandi Ansems boeken
  Hub Dohmen, Nandi Ansems - De kunst van het loslaten

  De kunst van loslaten is een bloemlezing over iets dat we allemaal meemaken: afscheid nemen. Of het nu van ouders, geliefde, werk, of iets anders is, loslaten is ingrijpend. Het vormt ons, maakt ons mede tot wie we zijn.De dichters Marja Lely, Rachelle Hardes,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Silverder boeken
  Silverder - Parelmoeder

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen.Dit is haar derde bundel en bevat 62… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nico Franken boeken
  Nico Franken - Luchtig bezien

  Nico Franken is afkomstig uit Bergen op Zoom. Al op jonge leeftijd waren schrijven en (pen)tekenen/schilderen grote hobby's. Vanwege studie, werk en gezin is tijd voor deze hobby's lang beperkt gebleven. In het begin schreef Nico vooral gedichten (waarvan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johan van der Waal boeken
  Johan van der Waal - Diepe dromen, donkere gedachten

  Op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het overlijden van zijn moeder zocht hij een uitlaatklep voor zijn gevoelens. Nu, zo'n twintig jaar later, gebruikt hij het schrijven van gedichten nog altijd om zaken als de liefde, de dood, dromen, ­angsten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • C.L. Kruithof boeken
  C.L. Kruithof - Wachten op wat er komt

  We weten dat alles wat de mens beroert dichters inspireert tot het schrijven van poëzie. De titel van deze bundel geeft precies aan waar het bij het schrijven van gedichten op aankomt: gebruik maken van het toeval en geïnspireerd aan het werk gaan. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - Alle gedichten

  Alle gedichten is een integrale verzamelingvan zes dichtbundels van Anna Enquist:Soldatenliederen (1991)Jachtscènes (1992)Een nieuw afscheid (1991)Klaarlichte dag (1996)De tweede helft (2000)De tussentijd (2004) (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,05