Poëzie

 • Els de Groen boeken
  Els de Groen - Wakker vallen

  Els de Groen is schrijver, publicist en beeldend kunstenaar. Van 2004 tot 2009 was zij lid van het Europees Parlement, voor de fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie. Zij is sinds 1975 auteur van een 50-tal boeken. Haar eerste verhalen zijn vooral voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Toon Tellegen boeken
  Toon Tellegen - Glas tussen ons

  Toon Tellegen stelt in deze bundel persoonlijke gedichten de afstand tot de ander centraal. Soms is die afstand letterlijk onoverbrugbaar, zoals bij overleden dierbaren: ‘waarom wil mijn moeder nog altijd iets van mij weten? / het is winter, ze staat voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Elise B. boeken
  Elise B. - Stukken van meisje

  Een verzameling van poezie en gedichten die onstproten zijn uit een bipolair brein. Elise snijdt woorden uit. Met deze woorden puzzelt ze. Nieuwe zinnen. Hersenspinsels. Stukjes tekst. Stukjes meisje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,18
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Salomé

  De bundeling van gedichten en een kort verbeeldt verhaal belicht het menselijk geestelijk bestaan op onze fraaie planeet. Een menselijke wereld met al zijn kunde, waarden en hoedanigheden. U wordt binnengeleidt binnen de poëzie en een kunstzinnige vertaling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,35
 • Rodaan Al Galidi boeken
  Rodaan Al Galidi - Neem de titel serieus

  'Neem de titel serieus' is een ode aan psychisch zieken en een troost voor losers. In deze dichtbundel laat Rodaan Al Galidi zien dat we allemáál psychisch ziek zijn, in een psychisch zieke wereld - en dat we allemaal doen alsof we het niet zijn. Ook dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joke Schrijvers boeken
  Joke Schrijvers - Hier heb ik mij geplant

  Als cultureel antropologe is Joke Schrijvers gewend om te kijken naar mensen en dat zie je direct terug in haar gedichten. In ‘Hier heb ik mij geplant’ beschrijft ze haar indrukken in een taal die van alle overbodige poespas is ontdaan. In precies de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lieke Marsman boeken
  Lieke Marsman - De volgende scan duurt vijf minuten

  Meteen na haar schrijversresidentie in Tilburg kreeg Lieke Marsman ernstig nieuws: ze had kanker. In 'De volgende scan duurt vijf minuten' onderzoekt zij in tien gedichten en een essay hoe een ziek lichaam zich verhoudt tot een zieke wereld. ‘De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,99
 • Willem Thies boeken
  Willem Thies - Na het paringsritueel

  Het broeit in deze bundel. Hoe zou het zijn als wij leefden als de dieren, zo fysiek en zintuiglijk? In Na het paringsritueel viert, eert en memoreert Thies het grootouderlijk erf, het ouderlijk huis, een dierbare vriend die zijn broer verloor aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Gerardo Insua Teijeiro boeken
  Gerardo Insua Teijeiro - Theater van het hart

  Theater van het hart is de debuutbundel van multi-talent Gerardo Insua Teijeiro (1985, Uithoorn). Naast dichter, is hij bassist in twee metalbands.Hoewel Insua Teijeiro een aversie jegens rapmuziek heeft, is hij een meester in de zogeheten slamrap-poëzie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jesse Linnartz boeken
  Jesse Linnartz - Niet Alleen

  Wanneer zijn vader al 2 jaar lang ALS heeft en zijn moeder kanker krijgt, begint Jesse Linnartz (19) met het schrijven van een gedichtenbundel. Voor hem is het een meditatiemethode om de gevoelens van zich af te schrijven. Zo zet hij de gebeurtenissen in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Onno Kosters boeken
  Onno Kosters - Waarvan akte

  In ‘Waarvan akte’ neemt Onno Kosters zijn lezer serieus, want het heeft, voor wie dichter is, helemaal geen zin om te doen alsof poëzie geen zaak van groot gewicht is. In brede gedichten, vol verhaal en vol betekenis, laat hij zien hoe rijk taal kan zijn.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Nazim Hikmet boeken
  Nazim Hikmet - Het epos van sjeik Bedreddin

  De Turkse schrijver en dichter Nâz?m Hikmet (1902-1963) wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste dichters van de twintigste eeuw. Nog altijd geldt hij als de belangrijkste avant-gardist in de poëzie van zijn vaderland. 'Het epos van sjeik… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bertje van Delden boeken
  Bertje van Delden - Onbestendig

  Woord en beeld spelen een belangrijke rol in de gedichten van Bertje van Delden. Zij kleurt, observeert en beschrijft het onvoorspelbare in de levensloop, die grillig meandert en wisselvallig lijkt als het weer. Waar vergankelijkheid en ouderdom de bron laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jit Narain boeken
  Jit Narain - Waar ben je daar / Báte huwán tu kahán

  Jit Narain (Livorno, Suriname, 1948) is opgeleid als huisarts in Leiden. In de jaren '70 ontpopte hij zich als groot voorvechter van het Sarnámi, de taal van de Surinaamse Hindostanen. Hij debuteerde als dichter met 'Dal Bhat Chatni' [Gele erwten, rijst,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Piet Gerbrandy boeken
  Piet Gerbrandy - Vloedlijnen

  In Piet Gerbrandy’s dichtbundel ‘Vloedlijnen’ zit een man op het strand. Als hij goed luistert, hoort hij fluisterende, zingende en orerende stemmen die verwoede pogingen doen om greep te krijgen op een ontsnappend leven. Ergerlijk genoeg worden die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Stefan Hertmans boeken
  Stefan Hertmans - Onder een koperen hemel

  Stefan Hertmans is niet de eerste dichter die onbeschroomd kiest voor schoonheid in troebele tijden. Zijn gedichten zweven tussen deze twee polen – vormbewuste verleiding en scherp poëtisch bewustzijn. Onder een koperen hemel is een meeslepende bundel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Stadsgedichtenbundel 2018

  Om de reikwijdte van de Stadsgedichtenbundel, en daarmee het Stadsdichterschap, verder te vergroten presenteren wij de gecombineerde bundel van Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen en door de jury geselecteerde inzendingen van de Stadsgedichtenwedstrijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nymphaea Notschaele boeken
  Nymphaea Notschaele - Voedsporen

  Voedsporen: Plekken die mij voedden met inspiratie. Mijn blik gleed over de aarde en mijn pen over het papier. Laat je meevoeren op een reis langs: Zutphen, Brussel, Hilversum, Amsterdam, IJsland, Amerika, Noorwegen, Frankrijk, Portugal, …. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,63
 • Jan Paul Bresser boeken
  Jan Paul Bresser - Stilte heeft het laatste woord

  Journalist, programmamaker, schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Het is nogal wat. En in al die disciplines heel precies, doordacht, fijnzinnig en authentiek. In iedere beeldende en geschreven vorm herkende je de man die hij was: Jan Paul Bresser. Zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Momentum

  Het Schrijverscollectief Hardenberg bestaat sinds maart 2015 en heeft als doel om de schrijfkunst en de interesse hierin te bevorderen. Het Schrijverscollectief wil door middel van verschillende activiteiten en evenementen graag met anderen samenwerken om zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Fred Penninga, Els van Stalborch boeken
  Fred Penninga, Els van Stalborch - Dichters bij Wilhelmina

  Ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van de Stichting Wilhelminapark en omgeving heeft uitgeverij Magonia, in samenwerking met het Utrechts Stadsdichtersgilde en tekenaar Tom Eyzenbach een bundel gemaakt, waarin woord en beeld getuigen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Rupi Kaur boeken
  Rupi Kaur - De zon en haar bloemen

  Van de internationale bestsellerauteur van Melk en honing verschijnt op 1 september de langverwachte tweede dichtbundel in vertaling. Een verzameling gedichten over groei en helen, over waar je vandaan komt en over een thuis vinden in jezelf. Verdeeld in vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Christianne Offermans boeken
  Christianne Offermans - Voltooid verliefde tijd

  In deze eerste gedichtenbundel van Christianne Offermans lees je haar rake, ontroerende en grappige gedichten waarin zij in haar eigen stijl schrijft over het leven: de gedichten zijn een ´feest der herkenning´ en krachtig voor iedereen die ervaring heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hub Dohmen, Nandi Ansems boeken
  Hub Dohmen, Nandi Ansems - De kunst van het loslaten

  De kunst van loslaten is een bloemlezing over iets dat we allemaal meemaken: afscheid nemen. Of het nu van ouders, geliefde, werk, of iets anders is, loslaten is ingrijpend. Het vormt ons, maakt ons mede tot wie we zijn.De dichters Marja Lely, Rachelle Hardes,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Gert Wijlage boeken
  Gert Wijlage - Paksodie Stroman

  Troi rijdt een bakkerskar in hartje Brijnsburg. Hij droomt van een geurcafé en smeedt plannen in zijn opslag. Maar dan! Monstert hij aan (bij Jantje, de schoener) halverwege? Ondertussen krijgt hij medewerking van studio Erhart. Zij ondernemen een diepgaand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,75