Poëzie

 • Pasquale Renna boeken
  Pasquale Renna - Pasquale's Poëtisch Podium

  Pasquale Renna, een kunstenaar van Nederlands-Italiaanse origine, beeldt en verhaalt passievol de grafische en letterkundige discipline. Geboren te ’s-Hertogenbosch, vertoefde in vele oorden Europawijd, in steden als Milaan, Venetië, Palermo en Praag, zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Karel Wasch boeken
  Karel Wasch - Het geluid van denken

  Een gedichtenbundel waarin het geluid van een typemachine voor het zoontje het troostende geluid van zijn vaders denken wordt. Dat kan niet anders dan een bijzondere gedichtenbundel zijn. Het geluid van denken bevat gedichten van een grote verhalende kracht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hans Dorrestijn boeken
  Hans Dorrestijn - Goeienavond Toos

  Wat heeft eenzaamheid om ’t lijf Vergeleken bij een chagrijnig wijf? Zo’n wijf dat klaagt en zeikt en zeurt Ook als er iets leuks gebeurt Hans Dorrestijn is de onbetwiste meester van de bittere droefenis, maar die gaat vrijwel altijd gepaard met ironie en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Arjen Sevenster boeken
  Arjen Sevenster - Bloemen in de regen

  Dichters die spirituele, zelfs religieuze thema's aansnijden en vragen stellen over het bestaan. Je komt ze zelden tegen. Arjen Sevenster is zo'n dichter. Nu eens in strakke strofische vorm dan weer in vrij vers schrijft hij beeldend over persoonlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Velimir Chlebnikov boeken
  Velimir Chlebnikov - Harmoniewereld

  Velimir Chlebnikov (1885-1922) vormde samen met Vladimir Majakovski (1893-1930) en Aleksej Kroetsjonych (1886-1968) de kern van het Russische futurisme. Behalve over de Revolutie en andere eigentijdse gebeurtenissen als de Russisch-Japanse oorlog en Eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Lilian Zielstra boeken
  Lilian Zielstra - Dichten met oma

  Jonge dichters maken poëzie rond verhalen die zij horen van ouderen in verzorgingstehuizen. Een project van de stadsdichter van Groningen. Fotografie: David Vroom (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Han Berghs boeken
  Han Berghs - De zolderling

  'DE ZOLDERLING, tuinversjes en zoldergedichten' is een bundel vrije verzen, bestaande uit twee delen: Het eerste deel, de 'tuinversjes', zijn vrije gedachten uit de tuin, soms luchtig humoristisch, dan weer cynisch, melancholiek of prikkelend, maar altijd met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,46
 • Monica Boschman boeken
  Monica Boschman - Zeerslag

  ‘Dit is het tornmesje - om stiksels te bevrijden - de gaatjes blijven zitten.’ Overal zitten gaten en Monica Boschman geeft daar in Zeerslag woorden aan. Gaten in een gezin, in de liefde, bij de dood, in het geloof. Haar woorden leggen bloot; dat is wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Peter Ghyssaert boeken
  Peter Ghyssaert - Laiwarikon

  De nieuwste bundel van de bekroonde dichter Peter Ghyssaert ‘Laiwarikon’, is een verzameling die zich niet over het hoofd laat zien, een collectie die je niet meer kwijtraakt. Poëzie is een knar. En wat voor een! Ze ergert je, ze loopt je in de weg, ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roger de Neef boeken
  Roger de Neef - Grondgebied

  In Grondgebied behandelt Roger de Neef vertrouwde thema’s als bloemen, de wisseling van landschappen en stemmingen, met vaak verwijzingen naar de schilderkunst of jazzmuziek. Opmerkelijk zijn de dagboekgedichten met sterk visuele inslag en humor, de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan Baeke boeken
  Jan Baeke - Houvastvergankelijkheidsleer

  Ons robuuste geloof in de vrije wil, het vernuft en de maakbaarheid ten spijt is het nog altijd niet eenvoudig het houvast te vinden dat ons door de dagen heen kan helpen. En is dat houvast toch gevonden, dan blijkt het net zo vergankelijk als het leven zelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Sybren Polet boeken
  Sybren Polet - Zijnsvariaties. Verbovelden

  In de nalatenschap van Sybren Polet zijn handgeschreven versies gevonden van voltooide gedichten die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Als eerbetoon aan de avontuurlijkste Nederlandstalige dichter geven de Polet-Stichting en Uitgeverij Wereldbibliotheek deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Hetty ten Holt boeken
  Hetty ten Holt - Of weet je alles al

  Hetty ten Holt schreef de gedichten uit deze bundel na het plotselinge overlijden van haar moeder. In heldere taal beschrijft ze het gat dat dit verlies sloeg en de rouw die volgde. Nauwgezet onderzoekt ze haar gevoelens en beleving tot op het bot en toont ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Peter Gossens boeken
  Peter Gossens - Banaliteit van de liefde

  Banaliteit van de liefde is de derde dichtbundel van Peter Goossens (1957, Ekeren).Zijn eerste bundel Madrigalen van strijd en liefde verscheen in 2015 onder het pseudoniem Charles Janssens. Het is een bundeling van oorlogsgedichten waarin de mens centraal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jasper Serraris, Maurits Verhoef boeken
  Jasper Serraris, Maurits Verhoef - Kapitaalfout

  15 dichters schrijven over hun idealen en ideeën, afkomstig uit alle hoeken van het land en verschillende leeftijden. Kapitaalfout is een warse bloemlezing over de wereld anno 2018. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alfred van Hall boeken
  Alfred van Hall - Eiland in wit licht

  Net zoals in de twee eerdere poëziebundels van Alfred van Hall: Schuilen onder woorden en De Zijlman staan in deze bundel twee onderwerpen centraal: de mens en het landschap. Van beide thema’s worden hun broosheid en kwetsbaarheid belicht. Het is meer het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Lydia Knockaert boeken
  Lydia Knockaert - Uit het leven gegrepen

  "Uit het leven gegrepen" de titel zegt het zelf. Deze gedichten zijn echt uit het dagelijkse leven gegrepen. Soms denken we dat we voor alles alleen staan, maar niets is minder waar. Sociaal zijn draagt bij tot het ontstaan van mooie vriendschappen en net met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,43
 • Anton Chardon boeken
  Anton Chardon - Ring van de tijd

  GESPREK God is een keelklank, zei mijn broer. Ho, ho, een klank, zei ik, oké. God is een klank, oké, zei hij. Symbool, zei hij, want dat is taal. God is veel meer dan klank, zei ik. Dat is jouw mening, zei mijn broer. Anton Chardon (1936) schrijft dagelijks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Luuk Gruwez boeken
  Luuk Gruwez - Bakermat

  Het even van een leven tussen twee stilten Waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? Een veel fundamenteler vraag kan een mens zich over zichzelf niet stellen. In Bakermat, de nieuwe bundel van Luuk Gruwez, is die vraag de rode draad. Steeds weer gaat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Kasper Peters boeken
  Kasper Peters - Vogelzwemvliegvis

  Poëzie voor kinderen van 8 tot 88 jaar. Je kunt keurige zinnen schrijven, van die zinnen waarin alleen maar verstandige woorden passen, van die zinnen met veel meer antwoorden dan vragen, dat soort zinnen kom je in dit boek niet tegen, maar als je het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Frans de Birk boeken
  Frans de Birk - Of later maar

  Vroeg of laat merken we allemaal dat het leven geen optelsom is van geluksmomenten, maar een optelsom van ervaringen en gevoelens. De Nieuwegeinse dichter Frans de Birk heeft er een antenne voor. Hij beschouwt in zijn poëzie de mooie momenten maar ook de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Nachoem M. Wijnberg boeken
  Nachoem M. Wijnberg - Om mee te geven aan een engel

  In 'Om mee te geven aan een engel' schrijft Nachoem M. Wijnberg over engelen die tussen ons bewegen en meenemen wat wij opgeven of kwijt kunnen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Rachelle Hardes boeken
  Rachelle Hardes - Het huis van de schaduw

  Het huis van de schaduw is het literair debuut van Rachelle Hardes (1976, Amsterdam). De poëziebundel bevat in het totaal 28 gedichten over uiteenlopende nderwerpen. Hardes' schrijfstijl kenmerkt zich door empathische, toegankelijke teksten. Met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Judith De Jongh boeken
  Judith De Jongh - Met andere ogen

  Schilderen, gedichten schrijven en beeldhouwen; het zijn voor Judith de Jongh manieren om haar gevoel vorm te geven en te verkennen. Over het alledaagse, het ongewone, de liefde en het verdriet; over haar geliefden, kinderen, de mensen en de gebeurtenissen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,94
 • Nell Wagemakers boeken
  Nell Wagemakers - De wereld is van glas het ontbreekt me aan taal

  Deze periode van mijn leven werd gekenmerkt door een voortdurend bewust worden: het oude te laten gaan, het vinden van vrede. Er was een schok en er was het weten dat die overwonnen moest worden. De jaren kropen voorbij. Onophoudelijk in mijn dagelijkse doen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96