Poëzie

 • Anne Nederkoorn boeken
  Anne Nederkoorn - 14 sonnetten

  14 sonnetten over kunstzinnige vrouwen in onze geschiedenis 5 augustus 2018, Met het oog op morgen was op de radio. Het ging over het Sonnettenproject: aan de hand van 196 sonnetten beschrijft hoogleraar Marc van Oostendorp het Nederlands, vanaf het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Ralf Thenior boeken
  Ralf Thenior - De verheerlijking van de champignon

  De gedichten van Ralf Thenior proosten op het leven. Met volle teugen wordt erin gegeten en gedronken. Er wordt verwezen naar films en muziek. Je vindt gedichten met een nieuwsgierigheid naar de ander, of die nu in Birma of in Newcastle woont, iedereen is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Ruth Lillegraven boeken
  Ruth Lillegraven - Sikkel

  Ergens aan de Noorse zuidwestkust in de negentiende eeuw. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de jonge boer Endre, maar dan wordt hij ziek en bedlegerig en moet zijn boerderij verkopen. Wie is hij zonder de rechten en plichten waarmee hij geboren is en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Toon Tellegen boeken
  Toon Tellegen - Een van ons zal omkijken

  Toon Tellegen maakte voor deze bloemlezing zelf een keuze uit zijn allermooiste gedichten. Vanaf zijn eerste bundel tot aan zijn recentste dicht hij over ons, de mens, over het leven, de liefde, de twijfel en de dood. Soms zijn die gedichten ingetogen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • R.A. Basart boeken
  R.A. Basart - Zingend naar huis

  In 1974 won de toen 28-jarige R.A. Basart een aanmoedigingsprijs voor het manuscript van zijn eerste dichtbundel: Oranjebal. De jury (Gerrit Komrij, Mensje van Keulen, Bert Bakker en Guus Luijters) zag een grote belofte in hem, maar gevraagd naar zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Alja Spaan boeken
  Alja Spaan - Tegen het vergeten en voor de behoedzaamheid

  Tegen het vergeten en voor de behoedzaamheid wijst de lezer op al die momenten waaruit het leven bestaat, het kwetsbare en dat waar we vaak overheen kijken. Door ogenschijnlijk heel particulier te zijn plaatst Spaan ons juist voor de spiegel. Wat weten we zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Arjen Duinker boeken
  Arjen Duinker - Een goudvis

  Een goudvis is een schepsel dat zich misschien vragen stelt, dat rekensommen maakt, lijstjes bijhoudt, avontuur zoekt. Maar misschien ook niet. Arjen Duinker (1956) is wellicht de meest vertaalde, levende, Nederlandse dichter van dit moment. In 2005 won hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Mark Boninsegna boeken
  Mark Boninsegna - Levensinkt

  Wereldseks wanneer ik stiekem porno wil kijken weet ik nooit wat te kiezen de keuze is reuze (…) Met Levensinkt debuteert de in Rotterdam en omstreken al ruimschoots gevestigde dichter Mark Boninsegna. Zijn poëzie omarmt klassieke ingrediënten als pathos,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Ben Zwaal boeken
  Ben Zwaal - Zeesnede

  B. Zwaal is een dichter die met een grandioos taalvermogen de wereld toont in al haar facetten, niet alleen als natuurverschijnsel maar ook als erotische verschijning, als de zee, het water, de vrouw, de kleuren en geuren van alles wat tastbaar is. Zijn werk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Miguel Santos boeken
  Miguel Santos - UURTJESPOËZIE

  In het najaar van 2014 begon Miguel Santos op Facebook UURTJESPOËZIE, deels gebaseerd op een eerdere actie van de dichter Jelmer van Lenteren. Waar Van Lenteren een heel uur nam voor één gedicht voor een gelukkige volger, ging Miguel Santos verder. In een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Steven van de Putte boeken
  Steven van de Putte - Moederstad

  “Morgen zal ik de tijd een taal aanleren, schreef Steven Van de Putte op zijn vijfendertigste. Dat hij veel taal heeft en beheerst, bewijst deze dichter zes jaar later in zijn debuutbundel. Met minimaal gebruik van adjectieven en maximaal gebruik van taal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Cees Samsom boeken
  Cees Samsom - Zoektocht naar Nieuwsgierigheid

  Cees Samsom (1943) heeft vanaf de MULO en de HBS een grote voorliefde gehad voor taal. Na 9 jaar werkzaam in de accountancy heeft hij het roer drastisch omgegooid en is in Amsterdam economie gaan studeren. Hij heeft die studietijd beleefd als zijn tweede jeugd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Zomaar gedicht

  Zomaar gedicht is de eerste bundel van Philip Otte.De liefde en het leven staan centraal in de bundel.Wij hopen dat u als lezer zult genieten van de gedichten in de bundel "Zomaar gedicht"Een deel van de opbrengst gaat naar Artsen Zonder grenzen, dus met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pasquale Renna boeken
  Pasquale Renna - Pasquale's Poëtisch Podium

  Pasquale Renna, een kunstenaar van Nederlands-Italiaanse origine, beeldt en verhaalt passievol de grafische en letterkundige discipline. Geboren te ’s-Hertogenbosch, vertoefde in vele oorden Europawijd, in steden als Milaan, Venetië, Palermo en Praag, zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Karel Wasch boeken
  Karel Wasch - Het geluid van denken

  Een gedichtenbundel waarin het geluid van een typemachine voor het zoontje het troostende geluid van zijn vaders denken wordt. Dat kan niet anders dan een bijzondere gedichtenbundel zijn. Het geluid van denken bevat gedichten van een grote verhalende kracht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roberta Petzoldt boeken
  Roberta Petzoldt - Vruchtwatervuurlinie

  In dit debuut van Roberta Petzoldt gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Velimir Chlebnikov boeken
  Velimir Chlebnikov - Harmoniewereld

  Velimir Chlebnikov (1885-1922) vormde samen met Vladimir Majakovski (1893-1930) en Aleksej Kroetsjonych (1886-1968) de kern van het Russische futurisme. Behalve over de Revolutie en andere eigentijdse gebeurtenissen als de Russisch-Japanse oorlog en Eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Lilian Zielstra boeken
  Lilian Zielstra - Dichten met oma

  Jonge dichters maken poëzie rond verhalen die zij horen van ouderen in verzorgingstehuizen. Een project van de stadsdichter van Groningen. Fotografie: David Vroom (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Janine Jongsma boeken
  Janine Jongsma - Gewoon logisch

  GEWOON LOGISCH - DE DEBUUTBUNDEL VAN JANINE JONGSMA JANINE JONGSMA bekijkt de wereld door een omgekeerde verrekijker: 'Pas als je uitzoomt en met afstand kijkt, ben je in staat om in te zoomen en de eigenaardigheden of kwetsbaarheden van mensen uit te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Peter Ghyssaert boeken
  Peter Ghyssaert - Laiwarikon

  De nieuwste bundel van de bekroonde dichter Peter Ghyssaert ‘Laiwarikon’, is een verzameling die zich niet over het hoofd laat zien, een collectie die je niet meer kwijtraakt. Poëzie is een knar. En wat voor een! Ze ergert je, ze loopt je in de weg, ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roger de Neef boeken
  Roger de Neef - Grondgebied

  In Grondgebied behandelt Roger de Neef vertrouwde thema’s als bloemen, de wisseling van landschappen en stemmingen, met vaak verwijzingen naar de schilderkunst of jazzmuziek. Opmerkelijk zijn de dagboekgedichten met sterk visuele inslag en humor, de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Sybren Polet boeken
  Sybren Polet - Zijnsvariaties. Verbovelden

  In de nalatenschap van Sybren Polet zijn handgeschreven versies gevonden van voltooide gedichten die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Als eerbetoon aan de avontuurlijkste Nederlandstalige dichter geven de Polet-Stichting en Uitgeverij Wereldbibliotheek deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • H. Marsman boeken
  H. Marsman - Groots en meeslepend

  H. Marsman (1899-1940) heeft een aantal gevleugelde versregels op zijn naam staan. ‘Denkend aan Holland / zie ik brede rivieren / traag door oneindig laagland gaan’; ‘Groots en meeslepend wil ik leven’; ‘De zon en de zee springend bliksemend open’… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • T.H.J. Vet boeken
  T.H.J. Vet - Latente liefde

  'Hoe hard ik ook verzon ik bleef een man met papier en pen' Het leven is gecompliceerd en dat gaat nooit veranderen. Een dichter probeert orde op zaken te stellen, alhoewel hij vaker verwarring bij zichzelf en anderen zaait dan duidelijkheid schept. Met pen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jasper Serraris, Maurits Verhoef boeken
  Jasper Serraris, Maurits Verhoef - Kapitaalfout

  15 dichters schrijven over hun idealen en ideeën, afkomstig uit alle hoeken van het land en verschillende leeftijden. Kapitaalfout is een warse bloemlezing over de wereld anno 2018. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95