Poëzie

 • Wouter Rikmans boeken
  Wouter Rikmans - Binnentijd

  De taal waarmee Wouter Rikmans dicht is open: helder maar doortrokken van verzonnen woorden die een onderhuidse betekenis naar de oppervlakte halen; doortrokken van synesthetische waarnemingen die getuigen van een groot talent voor emotie.De beelden die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Kirill Medvedev boeken
  Kirill Medvedev - Biopolitiek

  Kirill Medvedev begon aan de in Biopolitiek opgenomen gedichten te schrijven in de nasleep van de Arabische Lente, die even de hoop van de Russische activisten deed opflakkeren. Opvallend zijn de zwarte humor en het burleske. De lyrische 'ik', die in vorige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Elma van Haren boeken
  Elma van Haren - Zuurstofconfetti

  Eindelijk nieuwe poëzie van Elma van Haren! Haar laatstverschenen bundel was Flitsleemte, alweer jaren geleden, een bundel vol 'spontane, schotse en scheve gedachten vol zintuiglijke beleving en mentale gewaarwording die je zo een-twee-drie niet in de poëzie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Ivo van Strijtem boeken
  Ivo van Strijtem - Iedereen dichter!

  Poëzie wordt onterecht als wereldvreemd, moeilijk en bovenal totaal nutteloos ervaren. Hoog tijd om het roer om te gooien, zo stelt dichter en bloemlezer Ivo van Strijtem in deze zinderende ode aan de poëzie. Want volgens hem kan poëzie ons juist van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Karim Schelkens boeken
  Karim Schelkens - Enkel tegen enkel

  Enkel tegen enkel bevat bedrieglijk heldere verzen. De woorden zijn herkenbaar en alledaags, lijken losjes op het blad geschud, maar vooral voor wie herleest ontvouwt zich langzaam een verrassende geologie van betekenissen. In een tijd die overloopt van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dorien De Vylder boeken
  Dorien De Vylder - Vertraagd stilleven

  Dorien De Vylder (1988) behaalde selecties in de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, Write Now!, Naft voor Woord, won diverse poëzieprijzen en publiceert nu en dan in literaire tijdschriften. Ze is (eind)redacteur bij Kluger Hans, woont en werkt als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Cor Gout boeken
  Cor Gout - 19 x Bella en de 20e is zoek

  19 x Bella en de 20e is zoek is een gedichtencyclus over een jonge vrouw uit Goeree Overflakkee die in een grote stad een dienstje vindt in de huishouding van een gezin met twee kinderen. Ze ziet de stad met frisse ogen, ontwikkelt zich in velerlei opzichten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Atze van Wieren boeken
  Atze van Wieren - Eeuwig leven

  Zoeken naar zin en betekenis van mens-zijn kenmerkt de poëzie van Atze van Wieren. Ook in deze bundel poogt hij antwoorden te vinden. In de afdeling Heden en verleden onderzoekt hij het brein, het waarom van dichterschap, gaat hij terug naar zijn jeugd,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Sabien Clement, Maud Vanhauwaert boeken
  Sabien Clement, Maud Vanhauwaert - Ik ben weer velen

  Ik ben weer velen is een poëtisch prentenboek, waarin de tekeningen van Sabien Clement in een subtiele dialoog gaan met versregels van Maud Vanhauwaert. Het boek is geschreven vanuit een ‘ik’ die terugkijkt op een verloren liefde en omhelst de vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Fiet van Beek, Wim Zijlstra boeken
  Fiet van Beek, Wim Zijlstra - Zusterlief broederlief

  Zestien dichters en een kunstenares lieten zich inspireren door het Zonnelied van Franciscus van AssisiZusterlief broederlief Het Zonnelied van Franciscus van Assisi is eeuwenoud, maar springlevend en nog steeds een bron van inspiratie. In de bundel Zusterlief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • George de Koning boeken
  George de Koning - Liefde, ik weet nu wat het betekent

  Gedichten over dagelijkse ervaringen uit het leven van een gelukkig man. In deze tweede gedichtenbundel is liefde opnieuw het hoofdthema. Gevoelens worden verwoord op een heldere, vaak komische manier en dramatische gebeurtenissen worden beschreven op een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Yannick Dangre boeken
  Yannick Dangre - Nacht & navel

  De oorlog in Syrië. Terroristische aanslagen. De verkiezing van Donald Trump. De wereld lijkt langzaam in een donkere nacht te verdwijnen en dat vraagt om reactie, maar niet alleen een politieke. Want misschien heeft Alice Nahon precies in dit soort tijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Greetje Kruidhof boeken
  Greetje Kruidhof - Wisselplaats

  In Wisselplaats snijdt Greetje Kruidhof een onderwerp aan dat bijzonder actueel is: hoe voelt het voor een kind om in een volstrekt andere omgeving te worden geplaatst? Hoe hervindt het zichzelf, verovert het zich een plek in die andere gemeenschap? Kruidhof… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Erik Lindner boeken
  Erik Lindner - Zog

  Zog bestaat uit een lyrisch verslag van de getijden. Minutieus wordt de zee bij Oostende aanschouwd, duizelingwekkend en onheilspellend een verlaten fabriek in Luik verkend. Waar denk je aan als je over straat loopt? Waarom moet je water kunnen zien om erop te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Mirte Debats boeken
  Mirte Debats - Levenskracht

  De Nederlandse en Engelse gedichten in deze bundel weerspiegelen de kracht van het leven. Krachten zoals herinnering, liefde, emotie en relaties. Die inhoud aan je leven geven. Het leven is als de zee, de golven zijn de gebeurtenissen die komen en gaan met hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Hans van Pinxteren boeken
  Hans van Pinxteren - Vogels, vlinders en andere vliegers

  Voor Vogels, vlinders & andere vliegers maakte Van Pinxteren een selectie uit zijn negen eerdere dichtbundels. Maar niet om een chronologisch geordende bloemlezing samen te stellen. Als motto voor zijn 'opus tien' koos hij Jan Luykens' gezegde 'Droom is 't… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jean Pierre Rawie boeken
  Jean Pierre Rawie - Verzamelde verzen

  Verzamelde verzen van Jean Pierre Rawie bevat alle gedichten uit de bundels Het meisje en de dood (1979), Intensive Care (1982),Kwade trouw (1986), Woelig stof (1989), Onmogelijk geluk (1992) en Geleende tijd (1999). (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,85
 • Hagar Peeters boeken
  Hagar Peeters - Loper van licht

  Loper van licht is geïnspireerd op Hagar, de slavin uit de Bijbel die Abraham een zoon schonk en met hem werd verstoten naar dewoestijn. Ze zingt een klaaglied van het Avondland en geeft ook de bannelingen van nu een stem. De Hagar in deze bundel tart de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,75
 • Hans Andreus boeken
  Hans Andreus - Je bent zo mooi anders

  Liefdevolle gedichten In zijn Brieven aan een jonge dichter beweert Rainer Maria Rilke dat niets zo moeilijk is als het schrijven van geslaagde liefdespoëzie. Met onder andere gedichten als ‘Voor een dag van morgen’, ‘Ik heb je liever’, ‘Je bent… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Elixer boeken
  Elixer - De toon gezet

  Poëzie is vaak een bron van inspiratie voor componisten. Zowel voor hedendaagse muziekschrijvers als componisten van weleer. Omgekeerd is muziek voor de dichter Elixer een inspiratiebron voor het schrijven van poëzie. De dichter erkent dat muziek vrijer is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Zomaar gedicht

  Zomaar gedicht is de eerste bundel van Philip Otte.De liefde en het leven staan centraal in de bundel.Wij hopen dat u als lezer zult genieten van de gedichten in de bundel "Zomaar gedicht"Een deel van de opbrengst gaat naar Artsen Zonder grenzen, dus met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - Alle gedichten

  Alle gedichten is een integrale verzamelingvan zes dichtbundels van Anna Enquist:Soldatenliederen (1991)Jachtscènes (1992)Een nieuw afscheid (1991)Klaarlichte dag (1996)De tweede helft (2000)De tussentijd (2004) (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,05
 • Joost Zwagerman boeken
  Joost Zwagerman - Wakend over God

  Wakend over God is Joost Zwagermans laatst voltooide en postuum uitgegeven werk, en beschrijft de geloofsstrijd van een naamloos blijvend ik, die soms in zijn verbeelding, soms letterlijk met het Opperwezen in gevecht raakt. De ik-figuur neemt bij gelegenheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Sandra Van der Vlugt boeken
  Sandra Van der Vlugt - Dicht

  Voor het eerst durft ze uit haar schulp te kruipen en legt ze haar intiemste gedichten voor aan het publiek. Soms ontroerend, soms keihard maar altijd vertaald vanuit haar eigen leven. Een vrouw met een verhaal, een vrouw met doorzettingsvermogen en een droom.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Halil Gür boeken
  Halil Gür - Derwisj ben ik, dansende Derwisj

  Halil Gür (1951) groeide op in Zuidoost Turkije en kwam in 1974 naar Amsterdam, waar hij sindsdien woont. In 1984 debuteerde hij als schrijver met de verhalenbundel Gekke Mustafa en andere verhalen. Tien jaar later debuteerde hij als dichter met de bundel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95