Poëzie

 • Leo Hermens boeken
  Leo Hermens - De zoete versie

  ‘Probeer hun gemoed op te beuren,’ citeert Leo Hermens de middeleeuwse Perzische geneesheer Avicenna – en hij neemt zich dat ter harte in zijn nieuwe bundel ‘De zoete versie’. ‘Als de regen stopt’, ‘Het rooskleurige’, ‘Bloemen verzoenen’:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Floor Buschenhenke boeken
  Floor Buschenhenke - Parachute

  Wat heb je aan een parachute als er geen grond is? Kan je bidden zonder te geloven, en is hoop wel te vertrouwen? In Parachute, de nieuwe bundel van Floor Buschenhenke, staan praktische suggesties van een fundamentalistische twijfelaar. Ben okri noemde ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Edwin de Groot boeken
  Edwin de Groot - Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee

  Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee is het Nederlandstalige poëziedebuut van de Friese dichter Edwin de Groot. Het is mooie, inhoudelijke en krachtige poëzie. Windworp Dichters zijn grote hoge schepsels die met voelbaar klunzige kruinen als volle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Wilbert Cornelissen boeken
  Wilbert Cornelissen - Elke dag een / Proefsleuven

  Een dagelijkse sprong in het diepe Onder zijn heteroniem de Mottenfokker (nachtvlinderkweker) schreef Wilbert Cornelissen gedurende tien jaar, van 1 januari 2007 tot 31 december 2016, elke dag een gedicht. Dat leverde een reeks van 3714 gedichten op, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Elfie Tromp boeken
  Elfie Tromp - Victorieverdriet

  Voor iedereen met gevoel in z'n donder Na het verlies van een grote liefde, kijkt de ik in Victorieverdriet uit over de smeulende resten na het slagveld. Was dit het allemaal waard, vraagt ze zich af. En vooral: hoe moet het verder? Victorieverdriet is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Michael Slory boeken
  Michael Slory - Alsof men alles loslaat

  Er zijn maar weinig dichters voor wie leven, werkelijkheid en taal zo'n naadloos continuüm vormen als Michaël Slory. Al wat de in 1935 in het Surinaamse district Coronie geboren dichter meemaakt, ziet, voelt, ruikt, leest of bedenkt zet zich om in poëtische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Malon Bakker boeken
  Malon Bakker - Swipneus

  Motten blijven maar kort. Nog voordat de wolk begon te sneeuwen en zich volgezogen had aan damp die van ons bezwete lichaam droop ging je al en je liet gaten in me achter. Je had de kleren van mijn lijf gegeten, en ik lag naakt in pas gevallen vlokken -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Ebrar Celik boeken
  Ebrar Celik - Roses, violets & the society

  He’s a little like the ocean, you know? Pretty on the surface but full of Trash underneath. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ed Van der Aa boeken
  Ed Van der Aa - Zichtlijnen op de meseta

  Gedurende 4 jaren ('13, ’15, ’16, ’17) liep ik 4 pelgrimstochten met een totale lengte van ongeveer 5000 km en een tijdsduur van 9 maanden. Ik waagde me op bekende en minder bekende routes naar Santiago de Compostela. Die tochten hebben me 56 gedichten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Silverder boeken
  Silverder - Parelmoeder

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen.Dit is haar derde bundel en bevat 62… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jean Pierre Rawie boeken
  Jean Pierre Rawie - Verzamelde verzen

  Verzamelde verzen van Jean Pierre Rawie bevat alle gedichten uit de bundels Het meisje en de dood (1979), Intensive Care (1982),Kwade trouw (1986), Woelig stof (1989), Onmogelijk geluk (1992) en Geleende tijd (1999). (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,85
 • Francis Ponge boeken
  Francis Ponge - Het zakboekje van het pijnboombos

  Francis Ponge wordt de 'dichter van de dingen' genoemd omdat hij de dingen als zodanig zou willen laten verschijnen - maar klopt die benaming wel? Het zakboekje van het pijnboombos laat veeleer zien dat het Ponge vooral gaat om het intensiveren van menselijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jan Lauwereyns boeken
  Jan Lauwereyns - Zus

  Dingen beginnen te bewegen. Revolverschoten weerklinken. Iemand krijgt kanker. We staan erbij en we kijken ernaar, 'begrijpen wisselde nog eens van kamp'. De natuur heeft een eigen wil. Het lichaam komt in opstand, want de ziel heeft zus nodig: een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Geert van Istendael boeken
  Geert van Istendael - Negenentwintig dingen en één afscheidszang

  In ‘29 dingen en 1 afscheidszang’ lijkt het alsof Geert van Istendael twee dichters is. In de eerste plaats is hij de bedachtzame beschouwer van de dingen. Betontegel, schroef, potlood of schoenzool: de alledaagse en vertrouwde dingen veranderen onder zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ruud van Neerven boeken
  Ruud van Neerven - Honingzoete hekelheden

  Honingzoete hekelheden is de vierde dichtbundel van Ruud van Neerven (1955, Beek en Donk).De auteur oogste in 2016 veel lof voor Shelley.nl, hedendaagse vertalingen van werk van de romantische Britse dichter Percy Bysshe Shelley (1792 - 1822). In Honingzoete… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Guus Knebel boeken
  Guus Knebel - bundel troost

  In de periode na het onverwachte overlijden van mijn partner, sprongen tijdens slapeloze uren in de nacht of ochtendschemering, woorden en zinnen in mijn hoofd, die ik moest noteren, vastleggen om later te kunnen uitwerken. Zo zijn de gedichten van deze bundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Nico Franken boeken
  Nico Franken - Luchtig bezien

  Nico Franken is afkomstig uit Bergen op Zoom. Al op jonge leeftijd waren schrijven en (pen)tekenen/schilderen grote hobby's. Vanwege studie, werk en gezin is tijd voor deze hobby's lang beperkt gebleven. In het begin schreef Nico vooral gedichten (waarvan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johan van der Waal boeken
  Johan van der Waal - Diepe dromen, donkere gedachten

  Op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het overlijden van zijn moeder zocht hij een uitlaatklep voor zijn gevoelens. Nu, zo'n twintig jaar later, gebruikt hij het schrijven van gedichten nog altijd om zaken als de liefde, de dood, dromen, ­angsten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • C.L. Kruithof boeken
  C.L. Kruithof - Wachten op wat er komt

  We weten dat alles wat de mens beroert dichters inspireert tot het schrijven van poëzie. De titel van deze bundel geeft precies aan waar het bij het schrijven van gedichten op aankomt: gebruik maken van het toeval en geïnspireerd aan het werk gaan. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Hagar Peeters boeken
  Hagar Peeters - Loper van licht

  Loper van licht is geïnspireerd op Hagar, de slavin uit de Bijbel die Abraham een zoon schonk en met hem werd verstoten naar dewoestijn. Ze zingt een klaaglied van het Avondland en geeft ook de bannelingen van nu een stem. De Hagar in deze bundel tart de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,75
 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - Alle gedichten

  Alle gedichten is een integrale verzamelingvan zes dichtbundels van Anna Enquist:Soldatenliederen (1991)Jachtscènes (1992)Een nieuw afscheid (1991)Klaarlichte dag (1996)De tweede helft (2000)De tussentijd (2004) (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,05
 • Francis Poulenc en de wereld van Élouard

  Volgens Francis Poulenc was het componeren van liederen op poëtische teksten niet minder dan een daad van liefde. Zijn mooiste melodieën schreef hij op gedichten van Paul Éluard, een van de centrale figuren van de surrealistische beweging. Bariton Jasper… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • C. Buddingh' e.v.a. boeken
  C. Buddingh' e.v.a. - Blauwbilgorgel

  Ter gelegenheid van het 100e geboortejaar van Buddingh' brengen we een een gebonden versie uit van "De blaubilgorgel. Ik knoester met mijn knezidon". Dit is een eerbetoon aan C.Buddingh' en zijn gorgelrijmen. De oudste gorgelrijm, De Blauwbilgorgel, is 65 jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Rob Boudestein, Ben Hoogland, Gezienus Omvlee, Ton Peters boeken
  Rob Boudestein, Ben Hoogland, Gezienus Omvlee, Ton Peters - Binnenkort uitverkocht

  Koninklijk misstapje, mannen in oliegoed, lensvormig lijnenspel, langnietnaorhoesgezang. Zomaar wat zaken die in dit bundeltje aan bod komen. Naast eigentijds kerkbestuur, nieuw Zwarte Piet-tenue, waakzame mannetjes en nog zestig andere opmerkelijke kwesties.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Hendrik Carette boeken
  Hendrik Carette - Panorama's en portretten

  Hendrik Baudewijn Carette werd geboren op 17 december 1946 in Brugge en is de maker van gedichten. Ziehier wat andere auteurs her en der denken over zijn poëzie: - Hendrik Carette schrijft erudiete poëzie die doorspekt is met talloze verwijzingen naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95