Poëzie

 • Willie Moonen boeken
  Willie Moonen - Leef blij dan ben ik ook blij

  Een grote liefde in je leven los te moeten laten is het ergste dat je overkomen kan. Het overkwam mij. Mijn mamma overleed. Het was de meest donkere dag in mijn leven. Door gedichten te schrijven kwam ik weer bij mijn gevoel van liefde. En kon ik langzaam maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerrit De Moor boeken
  Gerrit De Moor - Over liefde en andere dingen

  'Over liefde en andere dingen' is het poëziedebuut van Gerrit De Moor. Hij bundelde zijn gedichten en herkende twee categorieën. Veel van zijn werk beschrijft de liefde in talloze facetten. De andere gedichten verhalen over de andere dingen des levens. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Harm Stapert boeken
  Harm Stapert - Greep naar de maan

  Greep naar de maan is het poëziedebuut van Harm Stapert, die vorig jaar al de verrassende verhalenbundel Scherven hebben geluk uitbracht bij Palmslag. Greep naar de maan omvat licht spottende gedichten over Stad en Ommeland en over de dichter zelf; ondeugende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Frederik Lucien De Laere boeken
  Frederik Lucien De Laere - Opabinia

  Wij zijn blinden en wanen ons al gelukkig als gij ons de tijd aanwijst. Uw mysterie schrikt ons af en doet ons - als een slangensteen - afwijken van het pad. Wij mankeren wat gij markeert. “Voor Charles Darwin vormden uitgestorven dieren de eerste aanzet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Peter Verstegen boeken
  Peter Verstegen - Verzamelde gedichten

  Peter Verstegen (1938) is vooral bekend als vertaler van poëzie, maar heeft ook een klein, compact corpus eigen gedichten op zijn naam staan die in deze uitgave zijn verzameld. In zijn gedicht ‘Amerika’, geschreven op zijn veertigste,schreef hij: ‘.. ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Fiet van Beek, André F. Troost boeken
  Fiet van Beek, André F. Troost - Wie zag ooit witte pauwen?

  In 64 gedichten van 35 bekende en onbekende dichters wordt het Veluwse dorp Ermelo geschetst in al zijn facetten. Met moderne en historische foto's, en achtergrondinformatie.Wie zag ooit witte pauwen? Meer dan zestig gedichten over Ermelo van bekende en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze, Thomas Möhlmann boeken
  Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze, Thomas Möhlmann - Game of Poems

  Het succes van HBO’s Game of Thrones is ongeëvenaard. Wereldwijd kijken er 40 miljoen mensen naar de serie. Al enkele jaren schrijven dichters Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze en Thomas Möhlmann bij elke aflevering een ‘Poem of Thrones’. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marius Zuurpruim boeken
  Marius Zuurpruim - Stampede

  De bundel Stampede bevat vrolijke versjes en een enkele notenkraker. Met de gemêleerde dichtbundel Woordenbrij debuteerde Marius Zuurpruim (1966). Hij groeide op in de Betuwe, studeerde af aan de Wageningen Universiteit, woonde in Veenendaal en Zutphen - met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Frans de Birk boeken
  Frans de Birk - Of later maar

  Vroeg of laat merken we allemaal dat het leven geen optelsom is van geluksmomenten, maar een optelsom van ervaringen en gevoelens. De Nieuwegeinse dichter Frans de Birk heeft er een antenne voor. Hij beschouwt in zijn poëzie de mooie momenten maar ook de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wiel Kusters boeken
  Wiel Kusters - In opdracht

  Ik lijk verloren als ik je niet vind. In dorre bladeren woelt en zoekt de wind, hij spreidt en jaagt bijeen, is even stil: ik hoor je adem tot hij weer begint. In het dichterschap van Wiel Kusters is na het verschijnen van zijn verzamelde gedichten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jurjen Keessen boeken
  Jurjen Keessen - Hameland

  Herinneringen aan een jeugd op een Aalsmeerse kwekerij in de jaren vijftig, begin zestig - de kassen, de mannen die er werkten, het ketelhuis en de grote ketel, cokes en sintels, de boomgaard en het water en ijs van de sloten en 'de Poel' - de Westeinder. Geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,58
 • Ester Naomi Perquin boeken
  Ester Naomi Perquin - Wij zijn de menigte die moeder heet

  Ze bieden troost na een slecht gemaakt proefwerk. Ze vertellen je verhalen en leren je liedjes. Ze zetten op wonderbaarlijke wijze een bord eten voor je klaar na een zware voetbalwedstrijd op een regenachtige zaterdag. Maar ze praten je ook neuroses aan,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Momentum

  Het Schrijverscollectief Hardenberg bestaat sinds maart 2015 en heeft als doel om de schrijfkunst en de interesse hierin te bevorderen. Het Schrijverscollectief wil door middel van verschillende activiteiten en evenementen graag met anderen samenwerken om zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Cornelis Bastiaan Vaandrager boeken
  Cornelis Bastiaan Vaandrager - Novilon

  Dit is de 'laatste' bundel van Cornelis Bastiaan Vaandrager (1935 - 1992) met gedichten die nog niet eerder gebundeld werden. De uiteindelijke opvolger van Metalon (1986) en Sampleton (1990). Samengesteld door Karel ten Haaf. In 'Novilon' zijn Cors gedichten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan-Willem Anker boeken
  Jan-Willem Anker - Ware aard

  In Ware aard maakt Jan-Willem Anker de balans op. Wie was ik? Waar was ik? Maar ook: wie kan ik nog zijn? Waar moet ik zijn? En: hoe te leven? Op die laatste vraag probeert hij in zijn poëzie voor het eerst voorzichtig antwoorden te formuleren. Door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Els Moors boeken
  Els Moors - Liederen van een kapseizend paard

  'Er hangt een hoge lucht boven ons' (Nieuw Amsterdam, 2006) werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. 'Liederen van een kapseizend paard' (Nieuw Amsterdam / het balanseer, 2013) werd bekroond… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Malon Bakker boeken
  Malon Bakker - Balsnadis

  DISBALANS Onze toewijding is uit evenwicht geraakt, dus ik heb heel de dag getracht met mijn handen mijn voeten naast elkaar te zetten. Ik ben denk ik duizend keer over mijn vingers gevallen en ons in het reikhalzen naar die balans vergeten. Toen je thuis kwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,22
 • Joop Hagen boeken
  Joop Hagen - Vage Beelden

  Haiku en verwante minidichten; het specifieke karakter van deze van oorsprong Japanse dichtvorm rechtvaardigt ongetwijfeld deze markante verzameling Vage Beelden. Enige jaren geleden ontstond de behoefte de rusteloze geest te ordenen; het leven wenste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Victor Vroomkoning boeken
  Victor Vroomkoning - Tachtig

  Gaf Ommezien in 2008 een nagenoeg compleet overzicht van de voorbije gebundelde gedichten van Victor Vroomkoning, in Tachtig zijn evergreens uit het werk geselecteerd ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag en 35 jaar dichterschap. Herhaaldelijk in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Wim Huijser boeken
  Wim Huijser - Langs brede rivieren

  Nederlanders zijn dol op hun rivieren én op gedichten die over het landschap gaan. Velen kennen de eerste regels van het gedicht ‘Herinnering aan Holland’ van H. Marsman: Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan Of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marc Draijer & Ruud Schouten boeken
  Marc Draijer & Ruud Schouten - Volmaakt verdwaald

  Draijer en Schouten hebben een duidelijke opvatting over poëzie. Poëzie moet toegankelijk zijn en tegelijk de lezer uitnodigen om verder te kijken dan wat er staat. De dichter zou moeten streven naar een overwogen beknoptheid, zodat geen woord in het gedicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Remco Ekkers boeken
  Remco Ekkers - De secretarisvogel schrijft

  In het rijke poëtische oeuvre van Remco Ekkers zijn dieren nooit ver weg. We volgen de sluipgang en vergadering van de reigers, schuifelende pinguïns en de rooftochten van gulzige meeuwen. Ekkers filosofeert over zijn hond in het hiernamaals, dieren die uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Bart Plouvier boeken
  Bart Plouvier - Over de dingen

  Plouviers poëzie is een grote zoektocht naar de ideale relatie tussen inhoud en vorm: hoe zet de dichter wat hij zeggen wil op papier? Zijn literair credo – vorm is inhoud is vorm – indachtig, zoekt Plouvier op een indringende manier bij elk gedicht de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Galina Rymbu boeken
  Galina Rymbu - Tijd van de aarde

  Poëzie van misschien wel de beste, en onmiskenbaar de spannendste dichter in Rusland nu.Oude structuren, herinneringsruïnes, verdrogende rivieren, verlaten opgravingsterreinen. Galina Rymboe roept in haar gedichten de postapocalyptische werelden van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Anton Ent boeken
  Anton Ent - De gele zweep

  In 1969 publiceerde Anton Ent zijn eerste poëziebundel. Ter gelegenheid van zijn vijftigjarig dichterschap verschijnt De gele zweep. De titel is ontleend aan een gedicht van Emily Dickinson over een zonnestraal die de mist verdrijft. Anton Ent groeide op aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50