Poëzie

 • Fredrich Heinrich Bottelier boeken
  Fredrich Heinrich Bottelier - Uit de losse pols

  Uit de losse pols is de debuterende dichtbundel van Fabio Bottelier (Fredrich Heinrich). In de bundel zijn Fabio zijn gedachtes en korte schrijfsels omgezet en gebundeld in meer dan veertig gedichten die op een creatieve manier zijn verwerkt. Zijn notities van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,98
 • Gilbert Keyzer boeken
  Gilbert Keyzer - Negen orchideeën

  Verhalen over dromen, verlangen en isolatie (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • William Shakespeare boeken
  William Shakespeare - Sonnetten

  De vertaling van Shakespeares 152 sonnetten door Peter Verstegen is onovertroffen. 126 sonnetten zijn gericht aan een beeldschone jongeman (‘Lord of my love’) en 26 aan een mysterieuze vrouw (‘Master-Mistress of my passion’). Hun expressieve kracht en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Floor Jongenelen boeken
  Floor Jongenelen - 11 elfjes

  In '11 elfjes' staan 11 door Floor Jongenelen (2010) geschreven elfjes. Een elfje is een gedicht met een strakke vorm. In totaal heeft een elfje 11 woorden. Daarnaast gelden de volgende eisen: de eerste regel bestaat uit 1 woord; de tweede regel bestaat uit 2… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Manu Van Kersbergen, Derek Otte boeken
  Manu Van Kersbergen, Derek Otte - En ze leefde nog

  Charlotte de Raad (1994), Zeinab El Bouni (1990), Sandy Bosmans (1986), Mare Groen (1995), Maaike Boumans (1988) en Roziena Salihu (1994) ontmoetten elkaar bij schrijfsessies van Poetry Circle Nowhere in Amsterdam. In vele voorstellingen waarin de schrijfsters… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Sophie J. Postma boeken
  Sophie J. Postma - Glazen huisjes

  Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.Een dichtbundel over het kind met een hoge sensitiviteit. Glazen huisjes is een persoonlijk portret over de kracht van het zien en gezien worden. In rake en liefdevolle bewoordingen neemt Sophie J. Postma je mee in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Leendert van Gemeren boeken
  Leendert van Gemeren - Met jou wil ik oud worden

  Met jou wil ik oud worden | Leendert van Gemeren Leendert van Gemeren schrijft gedichten en proza over van alles maar meestal over de liefde. Hoewel zijn eigen leven niet altijd over rozen gaat is juist zijn literaire uitlaatklep het schrijven over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Repercussies uit het Russisch

  Poëzie vertalen is een hachelijke onderneming. Waar het origineel doorgaans uit diamant is geslepen, moet de vertaler een ongeveer gelijkaardige kopie proberen te slijpen, uit een andere edelsteen, met andere facetten en een andere gloed... Elke taal geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rick van der Made boeken
  Rick van der Made - Selected poems

  Collected poems is de vierde dichtbundel van Rick van der Made (Breda, 9 juni 1968).De uitgave bevat acht nieuwe en reeds gepubliceerde gedichten. Elke tekst is te lezen in het Nederlands, Engels en het Frans.De vertaling kwam voor rekening van Michel van der… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Joep Kuiper boeken
  Joep Kuiper - Hoop over been

  Joep Kuiper (1981) debuteerde in 2003 met 'Monarchieën', waarmee hij genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Elf jaar later volgde 'Varen vandaan'. 'Hoop over been' is zijn derde dichtbundel. "Jij was het ja! ik dacht dit ben jij, en jij was het die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Justine Borkes boeken
  Justine Borkes - Thuis

  Justine Borkes (Zevenaar 1943) studeerde Nederlands en filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze werkte drie decennia in het onderwijs, was vanaf het begin van de jaren ’70 nauw betrokken bij de vrouwenbeweging, is dichter en schildert. Inmiddels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rogier De Jong boeken
  Rogier De Jong - Memento

  Het spreekt bijna vanzelf om nare dingen achter je te laten en vol goede moed door te gaan met je leven. Maar je kunt het verleden nooit helemaal uitwissen. Memento, de debuutbundel van Rogier de Jong, gaat over de weerbarstig-heid van het geheugen. Over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Frank Keizer boeken
  Frank Keizer - Lief slecht ding

  Lief slecht ding is een zoektocht naar wat aantrekt en afstoot, naar wat beter maakt en naar wat zeer doet. Ikken en jijen, en soms een jullie, verzamelen zich rondom vuren en keukentafels, liggen op beton of in een kapot bed. Samen begeven ze zich op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rita Renema-Mentink boeken
  Rita Renema-Mentink - Vertel maar...

  Met een Woord vooraf van ds. Arie van der Veer Uit de inleiding: In mijn werk ontmoet ik veel mensen die direct of indirect door kanker zijn geraakt. En in veel van die ontmoetingen merk ik dat mijn eigen geraakt-zijn door kanker mij helpt om er voor de ander… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sarah Stangl boeken
  Sarah Stangl - Luchtledig

  Ik schrijf zo vredig Mijn hoofd weer luchtledig Sarah Stangl (Turnhout, 4 december 1997) is een studente Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de Universiteit Antwerpen. Luchtledig heeft echter helemaal niets te maken met de wereld der ingenieurs. Nee,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Nieko Noordzij boeken
  Nieko Noordzij - Uurwerk

  Waar woorden ophouden, gaat muziek verder. Het omgekeerde is ook mogelijk: waar muziek ophoudt, gaan woorden verder. Dit gebeurt in deze bundel 'Uurwerk' waarin gedichten van Nieko Noordzij bij het orgelwerk '24 Pièces de Fantaisie' van de Franse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sjoukje Veenstra boeken
  Sjoukje Veenstra - Gjin sprút feroare

  Dizze Fryske dichtbondel Gjin sprút feroare bestiet út 47 gedichten.De bondel giet ûnder oare oer boatbewenners dy't belies jaan moasten tsjin buurtgenoaten, saneamde freonen en ambtlike rigels. Der stean ek gedichten yn oer de Fryske taal, de natuer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Eric de Rooij boeken
  Eric de Rooij - Hongerklop

  'Dit is het werk van een echte dichter,' zei Mario Molegraaf tijdens de presentatie van Het eindigt zomaar ergens, het poëziedebuut van Eric de Rooij in het voorjaar van 2015. Drie jaar later komt De Rooij met zijn tweede bundel. In Hongerklop draait het om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Lars van der Werf boeken
  Lars van der Werf - Vier de liefde

  Van de versjesbundels van Lars zijn al meer dan 30.000 exemplaren verkocht Dat het leven niet altijd gaat zoals we zouden willen, dat weten we allemaal wel, maar dan zijn er in elk -geval nog de versjes van Lars. Na drie succesvolle versjesboekjes verschijnt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Gerrit Hoogstraaten boeken
  Gerrit Hoogstraaten - Man Alleen

  Deze gedichten kwamen tot stand met medewerking van eenzaamheid, verdriet en zelfmedelijden. Met veel humor, vaart, stilstand, zelfspot en soms ook heimwee naar de waarheid geschreven. Beklemmend en bevrijdend. Poëzie die boeit, broeit en knoeit. O ja, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Seizoenen

  Seizoenen van Joke Verweerd is een dichtbundel waarin Jokes mooiste gedichten zijn opgenomen. Bij vele gelegenheden schreef Joke Verweerd haar gedichten. In allemaal klinkt een warme stem. In deze bundel zijn haar mooiste gedichten verzameld, ingedeeld naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roberta Petzoldt boeken
  Roberta Petzoldt - Vruchtwatervuurlinie

  In dit debuut van Roberta Petzoldt gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Anneke Schoonbergen boeken
  Anneke Schoonbergen - Spinsels

  Anneke Schoonbergen werd in Utrecht aan de Catharijnesingel geboren. Op haar 11e verhuisde ze naar Engeland, Haar ouders en oudste broer startten daar een hotel, genaamd 'The Dutch Inn'. Toen ze 18 was, keerden ze terug naar Nederland. Na wat omzwervingen kwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Hub Dohmen, Gerardo Insua Teijeiro boeken
  Hub Dohmen, Gerardo Insua Teijeiro - Vier

  Va·len·tijns·dag (m; meervoud: Valentijnsdagen)1.dag (14 februari) waarop mensen, al dan niet anoniem, een kaartje of cadeautje sturen aan een geliefde.(Bron: VanDale.nl)Vier is alweer de vierde bloemlezing van Uitgeverij Heimdall naar aanleiding van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Paul Dunki Jacobs boeken
  Paul Dunki Jacobs - kom gerust eens langs

  'Kom gerust eens langs' is een dichtbundel vol poëzie en verhalen over alledaagse dingen, maar ook over de CO2 onzin, de politiek en mijn grote vriend Jezus. Het gaat er soms hard aan toe, maar de liefde staat altijd voorop. Wie ben ik? Ja, dat is een goede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50