Poëzie

 • Eric de Rooij boeken
  Eric de Rooij - Hongerklop

  'Dit is het werk van een echte dichter,' zei Mario Molegraaf tijdens de presentatie van Het eindigt zomaar ergens, het poëziedebuut van Eric de Rooij in het voorjaar van 2015. Drie jaar later komt De Rooij met zijn tweede bundel. In Hongerklop draait het om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Seizoenen

  Seizoenen van Joke Verweerd is een dichtbundel waarin Jokes mooiste gedichten zijn opgenomen. Bij vele gelegenheden schreef Joke Verweerd haar gedichten. In allemaal klinkt een warme stem. In deze bundel zijn haar mooiste gedichten verzameld, ingedeeld naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hans Dorrestijn boeken
  Hans Dorrestijn - Goeienavond Toos

  Wat heeft eenzaamheid om ’t lijf Vergeleken bij een chagrijnig wijf? Zo’n wijf dat klaagt en zeikt en zeurt Ook als er iets leuks gebeurt Hans Dorrestijn is de onbetwiste meester van de bittere droefenis, maar die gaat vrijwel altijd gepaard met ironie en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nico van de Wetering boeken
  Nico van de Wetering - Over de brug is de wereld

  Hij is opgegroeid in de roerige jaren zestig in het glazen tuinbouw­gebied Westland, was werkzaam in de tuinbouw, de bouw en als vakbondconsulent.Zijn gedichten zijn woorden van verwondering, vergane tijd en nieuws­gierigheid naar wat er achter de horizon is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Monica Boschman boeken
  Monica Boschman - Zeerslag

  ‘Dit is het tornmesje - om stiksels te bevrijden - de gaatjes blijven zitten.’ Overal zitten gaten en Monica Boschman geeft daar in Zeerslag woorden aan. Gaten in een gezin, in de liefde, bij de dood, in het geloof. Haar woorden leggen bloot; dat is wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Han Berghs boeken
  Han Berghs - De zolderling

  'DE ZOLDERLING, tuinversjes en zoldergedichten' is een bundel vrije verzen, bestaande uit twee delen: Het eerste deel, de 'tuinversjes', zijn vrije gedachten uit de tuin, soms luchtig humoristisch, dan weer cynisch, melancholiek of prikkelend, maar altijd met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,46
 • Peter Gossens boeken
  Peter Gossens - Banaliteit van de liefde

  Banaliteit van de liefde is de derde dichtbundel van Peter Goossens (1957, Ekeren).Zijn eerste bundel Madrigalen van strijd en liefde verscheen in 2015 onder het pseudoniem Charles Janssens. Het is een bundeling van oorlogsgedichten waarin de mens centraal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Vladimir Nabokov boeken
  Vladimir Nabokov - Verzamelde gedichten

  Vladimir Nabokov staat bekend als een briljant romanschrijver, maar zijn passie, ook in zijn proza, lag altijd bij de poëzie. Deze tweetalige uitgave, integraal vertaald op basis van de Collected Poems, omspant Nabokovs hele dichterlijke productie. Niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Luuk Gruwez boeken
  Luuk Gruwez - Bakermat

  Het even van een leven tussen twee stilten Waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? Een veel fundamenteler vraag kan een mens zich over zichzelf niet stellen. In Bakermat, de nieuwe bundel van Luuk Gruwez, is die vraag de rode draad. Steeds weer gaat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ellen Lanckman boeken
  Ellen Lanckman - Met niets is alles begonnen

  Een vrouw zit in een nachttrein, bestemming onbekend. Ze kijkt in de ruit, herkent zichzelf nauwelijks in haar spiegelbeeld. Het is alsof ze naar iemand anders kijkt, iemand die zichzelf én haar verleden zoekt. Haar make-up is een masker, een pose, als bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lydia Knockaert boeken
  Lydia Knockaert - Uit het leven gegrepen

  "Uit het leven gegrepen" de titel zegt het zelf. Deze gedichten zijn echt uit het dagelijkse leven gegrepen. Soms denken we dat we voor alles alleen staan, maar niets is minder waar. Sociaal zijn draagt bij tot het ontstaan van mooie vriendschappen en net met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,43
 • Veerle Deknopper boeken
  Veerle Deknopper - Een meisje loos

  De auteur blikt door de ogen van het innerlijk kind terug op haar leven. Ze laat de lezer kennismaken met het eigenzinnige meisje van toen en nu dat de wereld overschouwt en nadenkt over haar eigen plaats binnen het hele gebeuren. Ze maakt daarbij gebruik van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Tanja Helderman boeken
  Tanja Helderman - Drijfkracht

  Drijfkracht is een gedichtenbundel over bezieling en motivatie. Inspiratie is overal. Kijk naar buiten. Richt je naar binnen. Luister naar het ritme van je hart als het een sprongetje maakt. Zinnen grijpen je wanneer de woorden jou verstaan. Eenvoud is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roelof ten Napel boeken
  Roelof ten Napel - Het woedeboek

  Wat doe je met de woorden van je voorouders als je breekt met hun gebruiken en tradities, en met hun god? Kun je daar wel mee breken, als die woorden in je om blijven gaan? Of is traditie misschien precies waar je - zelfs als je zou willen - niet mee kunt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Judith De Jongh boeken
  Judith De Jongh - Met andere ogen

  Schilderen, gedichten schrijven en beeldhouwen; het zijn voor Judith de Jongh manieren om haar gevoel vorm te geven en te verkennen. Over het alledaagse, het ongewone, de liefde en het verdriet; over haar geliefden, kinderen, de mensen en de gebeurtenissen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,94
 • Niels Landstra boeken
  Niels Landstra - Entree naar de hemel

  Niels Landstra baant zich via zijn poëzie een weg door de krochten van het aardse bestaan. Op onnavolgbare wijze dringt hij door tot het wezen van vertwijfeling, de dood, de (onvoltooide) liefde, de schijnbare en schrijnende uitzichtloosheid. Om de opgedane… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Nell Wagemakers boeken
  Nell Wagemakers - De wereld is van glas het ontbreekt me aan taal

  Deze periode van mijn leven werd gekenmerkt door een voortdurend bewust worden: het oude te laten gaan, het vinden van vrede. Er was een schok en er was het weten dat die overwonnen moest worden. De jaren kropen voorbij. Onophoudelijk in mijn dagelijkse doen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Aad Van der Klaauw boeken
  Aad Van der Klaauw - Neem mij mee

  Neem mij mee in mijn woorden in mijn dromen Hou me vast Draag me mee door struikgewas en open velden op kruispunten van wegen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,34
 • Claudia E. Mulder boeken
  Claudia E. Mulder - gedichten 1978 - 2018

  Claudia Evelyn Mulder werd in 1969 geboren in Den Haag. Ze schreef al op jonge leeftijd haar eerste gedichten en deze vormen het dagboek van haar leven. Een aantal gedichten zijn eerder gepubliceerd in het tijdschrift 'Mens & Gevoelens' van Margreet Dolman en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Rachelle Hardes boeken
  Rachelle Hardes - Het huis van de schaduw

  Het huis van de schaduw is het literair debuut van Rachelle Hardes (1976, Amsterdam). De poëziebundel bevat in het totaal 28 gedichten over uiteenlopende nderwerpen. Hardes' schrijfstijl kenmerkt zich door empathische, toegankelijke teksten. Met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Irene Blaauw boeken
  Irene Blaauw - 101 gedichten voor het slapengaan

  Wekker Ze tikt zachtjes door Door dag en nacht Haar tijd is anders Anders dan mijn tijd Mijn tijd stopt En ik Ik Voel het tikken van haar tijd Haar tijd tikt hard en soms zacht In een prachtig ritme Onverwacht En als zij zelfs geen tijd meer heeft Begint ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,52
 • Frouke Arns boeken
  Frouke Arns - De camembertmethode

  De duistere lagen onder onze glanzende gazons Het contrast tussen de glanzende buitenkant en what lies beneath is kenmerkend voor de poëzie van Frouke Arns. In haar derde bundel, De camembertmethode, is veel niet wat het lijkt. Onder ogenschijnlijk alledaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ralf Thenior boeken
  Ralf Thenior - De verheerlijking van de champignon

  De gedichten van Ralf Thenior proosten op het leven. Met volle teugen wordt erin gegeten en gedronken. Er wordt verwezen naar films en muziek. Je vindt gedichten met een nieuwsgierigheid naar de ander, of die nu in Birma of in Newcastle woont, iedereen is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Ruth Lillegraven boeken
  Ruth Lillegraven - Sikkel

  Ergens aan de Noorse zuidwestkust in de negentiende eeuw. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de jonge boer Endre, maar dan wordt hij ziek en bedlegerig en moet zijn boerderij verkopen. Wie is hij zonder de rechten en plichten waarmee hij geboren is en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Petanak boeken
  Petanak - Pulang

  Pulang is een woord uit de Indonesische taal en betekent 'naar huis gaan'. In eerste instantie volgt de dichter in deze bundel de voetstappen van zijn vader tijdens diens gedwongen vertrek uit het toenmalige Nederlands-Indië: zijn verhalen, zijn strubbelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00