Poëzie

 • Jurgen Thyssen boeken
  Jurgen Thyssen - Gemengde gevoelens

  "Gemengde Gevoelens" is een verzameling van poëzie en kortverhalen in een eigenzinnige stijl geschreven, naargelang de gemoedstoestand van de auteur, op dat bepaalde moment. Elke persoon bekijkt en verwerkt zijn emoties op een voor hem aanvaardbare manier.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,19
 • Mia Davidson boeken
  Mia Davidson - Oeverloos begrensd

  De zomer valt in pakken goud voor mijn voeten de bomen kaal als mijn gedachten De poëzie van Mia Davidson is lichtvoetig en zintuigelijk. Haar gedichten voeren de lezer mee naar het verre Venetië, langs vergeten ruïnes, maar ook in alledaagse situaties,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Nesibe Balta boeken
  Nesibe Balta - Levensdichtjes

  We leven allemaal, maar Leven we ook echt? Het is pas als we even stilstaan dat we wonderen opmerken en zien hoe bijzonder het Leven is. Met kleurenfoto's neemt de schrijfster je mee naar de bossen van Laakdal waar ze bijna dagelijks voorbij rijdt en naar haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Marc Draijer boeken
  Marc Draijer - Iets om te vinden

  Je leeft je leven, doet wat je moet doen, je komt de dag door. Alles gaat z'n gangetje, je bent lekker bezig. Toch knaagt er ergens wat. Toch bekruipt je zo nu en dan het gevoel dat je wat aan het vergeten bent, misschien hebt laten liggen. Of nog niet hebt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Vincent van den Berg boeken
  Vincent van den Berg - Gedachten en Beelden

  Gedichten van een veertienjarige jongen die vertelt over gevoelens van vreugde, verdriet en twijfels. Het zijn herkenbare situaties voor jong en oud. De gedichten (in het Nederlands en in het Engels) worden afgewisseld door foto's en tekeningen, die hij heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Jos van Hest, Will van Sebille boeken
  Jos van Hest, Will van Sebille - Is honderd

  Tekens van de wind Deining rimpeling onderstroom Amoureuze mechanieken Een roos in december Idioom van geluk De regels van het spel Een eigen hoofd Hoe een zee een woord werd Waar leg ik mijn hart Atlas van de tijd Dit readymade-gedicht is de lijst met titels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rene Huigen boeken
  Rene Huigen - Steven!

  Voor de derde keer maakt Steven zijn opwachting in de poëzie van René Huigen. Via dit personage, geïnspireerd op de figuur uit het gedicht ‘Sigarenwinkel’ van Pessoa’s alter ego Álvaro de Campos, wordt de lezer meegenomen op een queeste die net zo… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Gijsbert van Gils boeken
  Gijsbert van Gils - Gedichten, gedachten en gevoelens

  De gedichten in deze bundel gaan over mijn gevoelens en gedachten. Ik schrijf vol passie en gevoel. Iemand zei eens: ‘Door je gedichten te lezen weten we hoe het met je gaat’. Ik schrijf over gebeurtenissen uit het dagelijks leven en de zebravinkjes die ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Floor Holman boeken
  Floor Holman - Floreren

  Poëzie is een levend wezen; ze is wild en vrij, altijd veranderlijk en dynamisch. Gedichten die in de winter geschreven zijn, kunnen in de warmte en benauwdheid van de zomer een ander gevoel opwekken. Hoe vaker de woorden gelezen worden, hoe verder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Fari Sohi boeken
  Fari Sohi - Gevoeligheid van tijdperk

  Vogels zingen nog De vogels communiceren op afstand, met elkaar. De ene zingt uit heimwee en de ander zoekt geestelijke voedsel. De vogels zingen, en soms zuchten voluit uit harten die naar de verte verlangen. En soms zie je de verte dichtbij, je voelt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,69
 • Irene Bond boeken
  Irene Bond - De woorden van mijn ziel

  Met mijn Nederlands en Engelstalige gedichten en proza neem ik jullie mee in mijn reis naar zelfliefde na de ontmoeting van mijn zielsliefde. Mijn emotionele pijn, verdriet, frustratie en liefde hebben woorden gekregen. Het zijn de woorden van mijn ziel. Sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Melanie van der Vorst boeken
  Melanie van der Vorst - 180 graden

  Het leven kent pieken en dalen. En we proberen het allen te vertalen. Zoveel gemixte emoties die we voelen. Je probeert onder woorden te brengen wat ze bedoelen. Mijn gedichten geven mijn zoektocht weer. Vol pijn en verdriet, maar ook zoveel meer. Een weg vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • M. Slory boeken
  M. Slory - Ik zal zingen om de zon te laten opkomen

  Ik zal zingen om de zon te laten opkomen bevat de sterkste keuze uit het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van een van Surinames grootste dichters, Michaël Slory.Slory (1935) publiceerde vanaf 1961 meer dan twintig bundels, in het Nederlands, in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi, Mimoun el Walid boeken
  Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi, Mimoun el Walid - Vallende tijd

  Het daverende sluitstuk van de Berberbibliotheek is 'Vallende tijd'. Deze bundel bevat een selectie uit het werk van de vier grootste dichters uit de Rif. De dichters Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi en Mimoun el Walid hebben met gevaar voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Cees Samsom boeken
  Cees Samsom - Zoektocht naar Nieuwsgierigheid

  Cees Samsom (1943) heeft vanaf de MULO en de HBS een grote voorliefde gehad voor taal. Na 9 jaar werkzaam in de accountancy heeft hij het roer drastisch omgegooid en is in Amsterdam economie gaan studeren. Hij heeft die studietijd beleefd als zijn tweede jeugd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Remco Ekkers boeken
  Remco Ekkers - De secretarisvogel schrijft

  In het rijke poëtische oeuvre van Remco Ekkers zijn dieren nooit ver weg. We volgen de sluipgang en vergadering van de reigers, schuifelende pinguïns en de rooftochten van gulzige meeuwen. Ekkers filosofeert over zijn hond in het hiernamaals, dieren die uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Fredrich Heinrich Bottelier boeken
  Fredrich Heinrich Bottelier - Uit de losse pols

  Uit de losse pols is de debuterende dichtbundel van Fabio Bottelier (Fredrich Heinrich). In de bundel zijn Fabio zijn gedachtes en korte schrijfsels omgezet en gebundeld in meer dan veertig gedichten die op een creatieve manier zijn verwerkt. Zijn notities van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,98
 • Anne Hoitinga boeken
  Anne Hoitinga - Rest ons de Liefde

  Wie zijn wij ten diepste voor elkaar als gezamenlijke herinneringen niet langer onze relatie bepalen? Als alles "weg valt", wat is dan aanwezig?Wat is de grondtoon van Leven?Deze gedichten gaan over het vinden van een weg door de jungle van verwarring en het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Hans Werkman boeken
  Hans Werkman - Duizend bunder

  Duizend bunder bevat de verzamelde gedichten van Hans Werkman. Werkmans gedichten gaan vaak over alledaagse dingen. In een toegankelijke stijl en op een relativerende toon schetst hij betekenisvolle beelden. Voor Duizend bunder bracht Werkman werk uit zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anouk Saleming boeken
  Anouk Saleming - Lang voor er woorden waren

  Ken je die momenten? Iets spreekt je aan, nog voor je er de woorden voor hebt. In de ochtend als je wakker wordt en de dag nog even geen tekening heeft. Of onderweg als in de verte de contouren van een nog onbekende stad opdoemen. Of op het moment vlak voordat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Floor Jongenelen boeken
  Floor Jongenelen - 11 elfjes

  In '11 elfjes' staan 11 door Floor Jongenelen (2010) geschreven elfjes. Een elfje is een gedicht met een strakke vorm. In totaal heeft een elfje 11 woorden. Daarnaast gelden de volgende eisen: de eerste regel bestaat uit 1 woord; de tweede regel bestaat uit 2… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Johan Rinsma, Marijke Timmermans boeken
  Johan Rinsma, Marijke Timmermans - Hartfluisteringen

  In februari 2017 gebeurt er iets bijzonders.Marijke en Johan wonen 300 kilometer bij elkaar vandaan. België en Nederland. Ze reageren beide op Facebook in een groep. Ze ontmoeten 'iets' in zichzelf in het schrijven van de ander. Noem het zielenliefde, noem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Silverder boeken
  Silverder - Dichter bij de bron

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen. Dit is haar vierde bundel en bevat 42… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pim Rodenboog boeken
  Pim Rodenboog - De bomen ruisen mij een requiem

  Als de dichter Pim Rodenboog in het gedicht Woord schrijft dat het woord 'danst van hoog naar laag', dat het 'metgezel, wapen, troost, minnares en kind' is, dan ervaart men dit zeker in deze bundel. Of Rodenboog nu schrijft over leven en dood, het ouder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gilbert Keyzer boeken
  Gilbert Keyzer - Negen orchideeën

  Verhalen over dromen, verlangen en isolatie (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95