Poëzie

 • Alex Roeka boeken
  Alex Roeka - Al het waaien van de wereld

  In Al het waaien van de wereld heeft dichter, schrijver en zanger Alex Roeka zijn beste gedichten verzameld. Zijn teksten kenmerken zich door hun heldere taal en toegankelijkheid en bevatten een brede variëteit aan thema’s, waaronder jeugd, muziek,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Stijn De Paepe boeken
  Stijn De Paepe - Belgische ballades

  Onze eigen excellenties strooien gul met evidenties, met clichés en open deuren en men zet het op een zeuren in schabouwelijke zinnen die besluiten noch beginnen in een taaltje dat doorspekt is met patois, of dialect is.Nee er zijn geen oratoren in ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • A. J. Willems boeken
  A. J. Willems - op de rand van het zwijgen

  In een wereld die nooit stopt met praten, waar iedereen 24/7 geconnecteerd is en de communicatiemogelijkheden bijna onbegrensd zijn, blijft het soms verdomd moeilijk om gewoon een goed gesprek van mens tot mens te hebben. Menselijke communicatie blijft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Aat van Gilst boeken
  Aat van Gilst - Schuldige poezië

  In schuldige poëzie staat Aat van Gilst, auteur van tientallen boeken, stil bij het poëtische werk van ‘foute’ auteurs. Het gaat hierbij om beroepsschrijvers, die hun pen in dienst van hun ideologie stelden. Maar het gaat ook om het werk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joop Hagen boeken
  Joop Hagen - Schaduwvuur

  De dichter dicht door in Schaduwvuur. Na zijn bundel Alle Toonaarden kon een volgende verzameling gedichten niet uitblijven. Opnieuw etaleert hij zijn persoonlijke visie in een bonte retoriek van beschouwingen en indrukken. Maak kennis met het werk van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Gerrit De Moor boeken
  Gerrit De Moor - Over liefde en andere dingen

  'Over liefde en andere dingen' is het poëziedebuut van Gerrit De Moor. Hij bundelde zijn gedichten en herkende twee categorieën. Veel van zijn werk beschrijft de liefde in talloze facetten. De andere gedichten verhalen over de andere dingen des levens. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • René Char boeken
  René Char - Een vreemdeling voor de dageraad

  Na een roerige jeugd weet Char het zeker, zijn roeping is dichter. Hij raakt bevriend met de dichter Paul Éluard en de nog jonge Pablo Picasso en sluit zich aan bij de surrealisten. Geleidelijk maakt hij zich daar ook weer van los. Na de oorlog pakt hij zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Boris Kanen boeken
  Boris Kanen - Veren komen niet uit de hemel vallen

  'Veren komen niet uit de hemel vallen' is de tweede dichtbundel van Boris Kanen (1973, Nijmegen). Dit werk volgt op het succesvolle debuut 'Klanken als de stilte valt' (Heimdall, 2018), dat liefhebbers van dit literair genre achterliet met een behoefte aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Peter Verstegen boeken
  Peter Verstegen - Verzamelde gedichten

  Peter Verstegen (1938) is vooral bekend als vertaler van poëzie, maar heeft ook een klein, compact corpus eigen gedichten op zijn naam staan die in deze uitgave zijn verzameld. In zijn gedicht ‘Amerika’, geschreven op zijn veertigste,schreef hij: ‘.. ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Marius Zuurpruim boeken
  Marius Zuurpruim - Stampede

  De bundel Stampede bevat vrolijke versjes en een enkele notenkraker. Met de gemêleerde dichtbundel Woordenbrij debuteerde Marius Zuurpruim (1966). Hij groeide op in de Betuwe, studeerde af aan de Wageningen Universiteit, woonde in Veenendaal en Zutphen - met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Ralf Thenior boeken
  Ralf Thenior - De verheerlijking van de champignon

  De gedichten van Ralf Thenior proosten op het leven. Met volle teugen wordt erin gegeten en gedronken. Er wordt verwezen naar films en muziek. Je vindt gedichten met een nieuwsgierigheid naar de ander, of die nu in Birma of in Newcastle woont, iedereen is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Ruth Lillegraven boeken
  Ruth Lillegraven - Sikkel

  Ergens aan de Noorse zuidwestkust in de negentiende eeuw. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de jonge boer Endre, maar dan wordt hij ziek en bedlegerig en moet zijn boerderij verkopen. Wie is hij zonder de rechten en plichten waarmee hij geboren is en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Mischa Andriessen boeken
  Mischa Andriessen - Winterlaken

  Hoe eenvoudig een liefde kan beginnen, zo zwaar kan diezelfde liefde op de proef gesteld worden na een immens verlies. Vanuit de wil het einde dat zich aandient af te wenden, dalen twee geliefden, soms samen, soms ieder voor zich af in het donker van hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jurjen Keessen boeken
  Jurjen Keessen - Hameland

  Herinneringen aan een jeugd op een Aalsmeerse kwekerij in de jaren vijftig, begin zestig - de kassen, de mannen die er werkten, het ketelhuis en de grote ketel, cokes en sintels, de boomgaard en het water en ijs van de sloten en 'de Poel' - de Westeinder. Geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,58
 • Cees Samsom boeken
  Cees Samsom - Zoektocht naar Nieuwsgierigheid

  Cees Samsom (1943) heeft vanaf de MULO en de HBS een grote voorliefde gehad voor taal. Na 9 jaar werkzaam in de accountancy heeft hij het roer drastisch omgegooid en is in Amsterdam economie gaan studeren. Hij heeft die studietijd beleefd als zijn tweede jeugd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Zomaar gedicht

  Zomaar gedicht is de eerste bundel van Philip Otte.De liefde en het leven staan centraal in de bundel.Wij hopen dat u als lezer zult genieten van de gedichten in de bundel "Zomaar gedicht"Een deel van de opbrengst gaat naar Artsen Zonder grenzen, dus met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chawwa Wijnberg boeken
  Chawwa Wijnberg - Het ontbreken hoor je niet

  Het ontbreken hoor je niet is de bundel waarin alle thema's samenkomen die Chawwa Wijnberg haar leven lang beschreef. Net als in haar debuut Aan mij is niets te zien komt de pijn van het (oorlogs)verleden en de echo ervan in het heden voor. Het niet kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ellis van Atten boeken
  Ellis van Atten - Vloeibaar vacuüm

  Vloerbaar vacuüm is de eerste bundel van Ellis van Atten (Zaandam, 1966).De bundel bevat een selectie van het werk dat de auteur sinds 2013 schreef. Ze poogt met haar woorden dicht op de huid te zitten, de lezer te raken en ook weer los te laten.Sinds april… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Anton Ent boeken
  Anton Ent - De gele zweep

  In 1969 publiceerde Anton Ent zijn eerste poëziebundel. Ter gelegenheid van zijn vijftigjarig dichterschap verschijnt De gele zweep. De titel is ontleend aan een gedicht van Emily Dickinson over een zonnestraal die de mist verdrijft. Anton Ent groeide op aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Malon Bakker boeken
  Malon Bakker - Balsnadis

  DISBALANS Onze toewijding is uit evenwicht geraakt, dus ik heb heel de dag getracht met mijn handen mijn voeten naast elkaar te zetten. Ik ben denk ik duizend keer over mijn vingers gevallen en ons in het reikhalzen naar die balans vergeten. Toen je thuis kwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,22
 • Marc Draijer & Ruud Schouten boeken
  Marc Draijer & Ruud Schouten - Volmaakt verdwaald

  Draijer en Schouten hebben een duidelijke opvatting over poëzie. Poëzie moet toegankelijk zijn en tegelijk de lezer uitnodigen om verder te kijken dan wat er staat. De dichter zou moeten streven naar een overwogen beknoptheid, zodat geen woord in het gedicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Joop Hagen boeken
  Joop Hagen - Vage Beelden

  Haiku en verwante minidichten; het specifieke karakter van deze van oorsprong Japanse dichtvorm rechtvaardigt ongetwijfeld deze markante verzameling Vage Beelden. Enige jaren geleden ontstond de behoefte de rusteloze geest te ordenen; het leven wenste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Cor Van Welbergen boeken
  Cor Van Welbergen - Het Haagse licht

  Cor van Welbergen toont zich in zijn nieuwe bundel gedichten des te meer als een kleurrijk mens, van binnen en van buiten. Nostalgische regels over de hofstad zijn vermengd met zijn persoonlijk eerbetoon aan mensen en gebeurtenissen in de grotere wereld. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,84
 • Frederik Lucien De Laere boeken
  Frederik Lucien De Laere - Opabinia

  Wij zijn blinden en wanen ons al gelukkig als gij ons de tijd aanwijst. Uw mysterie schrikt ons af en doet ons - als een slangensteen - afwijken van het pad. Wij mankeren wat gij markeert. “Voor Charles Darwin vormden uitgestorven dieren de eerste aanzet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Harm Stapert boeken
  Harm Stapert - Greep naar de maan

  Greep naar de maan is het poëziedebuut van Harm Stapert, die vorig jaar al de verrassende verhalenbundel Scherven hebben geluk uitbracht bij Palmslag. Greep naar de maan omvat licht spottende gedichten over Stad en Ommeland en over de dichter zelf; ondeugende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50