Poëzie

 • Sophie J. Postma boeken
  Sophie J. Postma - Glazen huisjes

  Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.Een dichtbundel over het kind met een hoge sensitiviteit. Glazen huisjes is een persoonlijk portret over de kracht van het zien en gezien worden. In rake en liefdevolle bewoordingen neemt Sophie J. Postma je mee in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sylvia Hubers boeken
  Sylvia Hubers - Wat als we niet waren betoverd

  Soms vragen de mensen aan mij: ‘Waarom schrijf jij geen roman?’ En dan wijzen ze een kort stukje aan in mijn boek. ‘Hier, in dit stukje zit toch op zijn minst een roman van 375 bladzijden verscholen?’ Ik heb daarop geen antwoord. Op de meeste vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Velimir Chlebnikov boeken
  Velimir Chlebnikov - Harmoniewereld

  Velimir Chlebnikov (1885-1922) vormde samen met Vladimir Majakovski (1893-1930) en Aleksej Kroetsjonych (1886-1968) de kern van het Russische futurisme. Behalve over de Revolutie en andere eigentijdse gebeurtenissen als de Russisch-Japanse oorlog en Eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Lydia Knockaert boeken
  Lydia Knockaert - Uit het leven gegrepen

  "Uit het leven gegrepen" de titel zegt het zelf. Deze gedichten zijn echt uit het dagelijkse leven gegrepen. Soms denken we dat we voor alles alleen staan, maar niets is minder waar. Sociaal zijn draagt bij tot het ontstaan van mooie vriendschappen en net met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,98
 • Hendrik Carette boeken
  Hendrik Carette - Panorama's en portretten

  Hendrik Baudewijn Carette werd geboren op 17 december 1946 in Brugge en is de maker van gedichten. Ziehier wat andere auteurs her en der denken over zijn poëzie: - Hendrik Carette schrijft erudiete poëzie die doorspekt is met talloze verwijzingen naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Sybren Polet boeken
  Sybren Polet - Zijnsvariaties. Verbovelden

  In de nalatenschap van Sybren Polet zijn handgeschreven versies gevonden van voltooide gedichten die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Als eerbetoon aan de avontuurlijkste Nederlandstalige dichter geven de Polet-Stichting en Uitgeverij Wereldbibliotheek deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Joep Kuiper boeken
  Joep Kuiper - Hoop over been

  Joep Kuiper (1981) debuteerde in 2003 met 'Monarchieën', waarmee hij genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Elf jaar later volgde 'Varen vandaan'. 'Hoop over been' is zijn derde dichtbundel. "Jij was het ja! ik dacht dit ben jij, en jij was het die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hetty ten Holt boeken
  Hetty ten Holt - Of weet je alles al

  Hetty ten Holt schreef de gedichten uit deze bundel na het plotselinge overlijden van haar moeder. In heldere taal beschrijft ze het gat dat dit verlies sloeg en de rouw die volgde. Nauwgezet onderzoekt ze haar gevoelens en beleving tot op het bot en toont ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Justine Borkes boeken
  Justine Borkes - Thuis

  Justine Borkes (Zevenaar 1943) studeerde Nederlands en filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze werkte drie decennia in het onderwijs, was vanaf het begin van de jaren ’70 nauw betrokken bij de vrouwenbeweging, is dichter en schildert. Inmiddels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ingrid van der Weegen boeken
  Ingrid van der Weegen - Door vele vensters 2

  Zoals we inmiddels mogen verwachten van auteur Ingrid van der Weegen, is haar vloeiende essence van woord en beeld andermaal een streling voor het oog. Een reikende hand naar het hart van de lezer. Als het lied van de nachtegaal weerklinkt de boodschap van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Vincent van den Berg boeken
  Vincent van den Berg - Gedachten en Beelden

  Gedichten van een veertienjarige jongen die vertelt over gevoelens van vreugde, verdriet en twijfels. Het zijn herkenbare situaties voor jong en oud. De gedichten (in het Nederlands en in het Engels) worden afgewisseld door foto's en tekeningen, die hij heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Dick Gebuys boeken
  Dick Gebuys - Kampen des doods

  Buchenwald - Auschwitz-Birkenau - Majdanek - Janowska. Dick Gebuys bezocht een reeks concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Kampen des doods. Hij liep rond in de kampen van Amersfoort en Westerbork. Hij ging verschillende keren naar de Hollandse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Niels Landstra boeken
  Niels Landstra - Entree naar de hemel

  Niels Landstra baant zich via zijn poëzie een weg door de krochten van het aardse bestaan. Op onnavolgbare wijze dringt hij door tot het wezen van vertwijfeling, de dood, de (onvoltooide) liefde, de schijnbare en schrijnende uitzichtloosheid. Om de opgedane… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Claudia E. Mulder boeken
  Claudia E. Mulder - gedichten 1978 - 2018

  Claudia Evelyn Mulder werd in 1969 geboren in Den Haag. Ze schreef al op jonge leeftijd haar eerste gedichten en deze vormen het dagboek van haar leven. Een aantal gedichten zijn eerder gepubliceerd in het tijdschrift 'Mens & Gevoelens' van Margreet Dolman en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Melanie van der Vorst boeken
  Melanie van der Vorst - 180 graden

  Het leven kent pieken en dalen. En we proberen het allen te vertalen. Zoveel gemixte emoties die we voelen. Je probeert onder woorden te brengen wat ze bedoelen. Mijn gedichten geven mijn zoektocht weer. Vol pijn en verdriet, maar ook zoveel meer. Een weg vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Irene Bond boeken
  Irene Bond - De woorden van mijn ziel

  Met mijn Nederlands en Engelstalige gedichten en proza neem ik jullie mee in mijn reis naar zelfliefde na de ontmoeting van mijn zielsliefde. Mijn emotionele pijn, verdriet, frustratie en liefde hebben woorden gekregen. Het zijn de woorden van mijn ziel. Sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Seizoenen

  Seizoenen van Joke Verweerd is een dichtbundel waarin Jokes mooiste gedichten zijn opgenomen. Bij vele gelegenheden schreef Joke Verweerd haar gedichten. In allemaal klinkt een warme stem. In deze bundel zijn haar mooiste gedichten verzameld, ingedeeld naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rachelle Hardes boeken
  Rachelle Hardes - Het huis van de schaduw

  Het huis van de schaduw is het literair debuut van Rachelle Hardes (1976, Amsterdam). De poëziebundel bevat in het totaal 28 gedichten over uiteenlopende nderwerpen. Hardes' schrijfstijl kenmerkt zich door empathische, toegankelijke teksten. Met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Irene Blaauw boeken
  Irene Blaauw - 101 gedichten voor het slapengaan

  Wekker Ze tikt zachtjes door Door dag en nacht Haar tijd is anders Anders dan mijn tijd Mijn tijd stopt En ik Ik Voel het tikken van haar tijd Haar tijd tikt hard en soms zacht In een prachtig ritme Onverwacht En als zij zelfs geen tijd meer heeft Begint ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,98
 • Judith De Jongh boeken
  Judith De Jongh - Met andere ogen

  Schilderen, gedichten schrijven en beeldhouwen; het zijn voor Judith de Jongh manieren om haar gevoel vorm te geven en te verkennen. Over het alledaagse, het ongewone, de liefde en het verdriet; over haar geliefden, kinderen, de mensen en de gebeurtenissen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Nell Wagemakers boeken
  Nell Wagemakers - De wereld is van glas het ontbreekt me aan taal

  Deze periode van mijn leven werd gekenmerkt door een voortdurend bewust worden: het oude te laten gaan, het vinden van vrede. Er was een schok en er was het weten dat die overwonnen moest worden. De jaren kropen voorbij. Onophoudelijk in mijn dagelijkse doen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,44
 • Aad Van der Klaauw boeken
  Aad Van der Klaauw - Neem mij mee

  Neem mij mee in mijn woorden in mijn dromen Hou me vast Draag me mee door struikgewas en open velden op kruispunten van wegen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Anne Hoitinga boeken
  Anne Hoitinga - Rest ons de Liefde

  Wie zijn wij ten diepste voor elkaar als gezamenlijke herinneringen niet langer onze relatie bepalen? Als alles "weg valt", wat is dan aanwezig?Wat is de grondtoon van Leven?Deze gedichten gaan over het vinden van een weg door de jungle van verwarring en het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rutger Cobalt boeken
  Rutger Cobalt - Zwarte dagen in het paradijs

  Cobalt stortte zich vol overgave in een grote liefde en belandde daarmee in de kelder van het bestaan. Wat passievol en overweldigend begon eindigde in een zwarte poel van zware depressies waar wanen, smachten, wachten en twijfel zijn leven volledig tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ralf Thenior boeken
  Ralf Thenior - De verheerlijking van de champignon

  De gedichten van Ralf Thenior proosten op het leven. Met volle teugen wordt erin gegeten en gedronken. Er wordt verwezen naar films en muziek. Je vindt gedichten met een nieuwsgierigheid naar de ander, of die nu in Birma of in Newcastle woont, iedereen is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00