Poëzie

 • Van Houten boeken
  Van Houten - Ruig & Berucht

  Ruig en berucht(e) gedichten van Van Houten, rapper en voormalig Stadsdichter van Velsen.Van Houten is een eigentijdse dichter met een creatief hart. Sinds 1995 is hij werkzaam als muzikant en creatief met Spoken Word. Na vele jaren muziek te hebben gemaakt in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rick van der Made boeken
  Rick van der Made - Selected poems

  Collected poems is de vierde dichtbundel van Rick van der Made (Breda, 9 juni 1968).De uitgave bevat acht nieuwe en reeds gepubliceerde gedichten. Elke tekst is te lezen in het Nederlands, Engels en het Frans.De vertaling kwam voor rekening van Michel van der… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Monique Veyt boeken
  Monique Veyt - Hoe mooi

  'Hoe mooi' is het derde boekje in de reeks 'Liefde's Liedjes' van schrijfster, beeldend kunstenaar en menswetenschapper Monique Veyt. Ook in 'Hoe mooi' is haar poëzie licht en speels en tegelijk met veel diepgang. Ze gaat over de schoonheid en het verlangen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Esther De Beun boeken
  Esther De Beun - Hemeltranen

  "... Nergens andersvoel ik me zo veiligals op dit bankjeaan de kade in onze stad ..."In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hans Werkman boeken
  Hans Werkman - Duizend bunder

  Duizend bunder bevat de verzamelde gedichten van Hans Werkman. Werkmans gedichten gaan vaak over alledaagse dingen. In een toegankelijke stijl en op een relativerende toon schetst hij betekenisvolle beelden. Voor Duizend bunder bracht Werkman werk uit zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tomas Lieske boeken
  Tomas Lieske - Keto Stiefcommando

  De Afrikaanse jongens van de rue du Faubourg Saint-Denis schrijven onder leiding van Keto Stiefcommando gedichten op helden en brengen die stuk voor stuk naar de basiliek van Saint-Denis. Zingend en bier in hun droge kelen gietend lopen ze achter de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Sarah Stangl boeken
  Sarah Stangl - Luchtledig

  Ik schrijf zo vredig Mijn hoofd weer luchtledig Sarah Stangl (Turnhout, 4 december 1997) is een studente Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de Universiteit Antwerpen. Luchtledig heeft echter helemaal niets te maken met de wereld der ingenieurs. Nee,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Nieko Noordzij boeken
  Nieko Noordzij - Uurwerk

  Waar woorden ophouden, gaat muziek verder. Het omgekeerde is ook mogelijk: waar muziek ophoudt, gaan woorden verder. Dit gebeurt in deze bundel 'Uurwerk' waarin gedichten van Nieko Noordzij bij het orgelwerk '24 Pièces de Fantaisie' van de Franse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Karin Lachmising boeken
  Karin Lachmising - Zeven rivieren ver

  De Surinaams-Nederlandse schrijfster Karin Lachmising, geboren in Nederland, emigreerde met haar ouders naar Suriname in 1976. In 1983 kwam ze terug naar Nederland voor studie om zich vervolgens vanaf 1997 tot 2018 in te zetten voor duurzame ontwikkeling,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Anneke Brassinga boeken
  Anneke Brassinga - Verborgen tuinen

  Geestrijke poëzie van een gelauwerd dichter.In deze panoramische bundel gaat Anneke Brassinga op zoek naar een nieuwe onschuld in het spraakwatervallige, de bronnen van het paradijs. Ze dwaalt door de ‘tuin der lusten nou nee’ – want zijn we daarin geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jurgen Thyssen boeken
  Jurgen Thyssen - Gemengde gevoelens

  "Gemengde Gevoelens" is een verzameling van poëzie en kortverhalen in een eigenzinnige stijl geschreven, naargelang de gemoedstoestand van de auteur, op dat bepaalde moment. Elke persoon bekijkt en verwerkt zijn emoties op een voor hem aanvaardbare manier.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,19
 • Anouk Saleming boeken
  Anouk Saleming - Lang voor er woorden waren

  Ken je die momenten? Iets spreekt je aan, nog voor je er de woorden voor hebt. In de ochtend als je wakker wordt en de dag nog even geen tekening heeft. Of onderweg als in de verte de contouren van een nog onbekende stad opdoemen. Of op het moment vlak voordat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerrit Hoogstraaten boeken
  Gerrit Hoogstraaten - Man Alleen

  Deze gedichten kwamen tot stand met medewerking van eenzaamheid, verdriet en zelfmedelijden. Met veel humor, vaart, stilstand, zelfspot en soms ook heimwee naar de waarheid geschreven. Beklemmend en bevrijdend. Poëzie die boeit, broeit en knoeit. O ja, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hendrik Tollens boeken
  Hendrik Tollens - De overwintering der Hollanders op Nova Zembla

  Generaties scholieren lazen tot in het begin van de twintigste eeuw verplicht De Overwintering der Hollanders op Nova Zembla. Ze leerden hele stukken ervan uit het hoofd, alsof het allemaal echt zo gebeurd was. Maar de dichter, Hendrik Tollens Cz. (1780-1856),… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Alexander Castro boeken
  Alexander Castro - Cherry blossom tree

  Echt een verhaallijn kan je niet echt vinden in het boek, het is ook echt een heel kort boekje dat je gemakkelijk kan meenemen omdat het zo klein is zodat je het eventueel ergens gemakkelijk mee kunnen nemen. Je kan wel een beetje een draad volgen, omdat vaak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,81
 • A.H.J. Dautzenberg boeken
  A.H.J. Dautzenberg - Niet het krassen van de kraai

  Uniek exemplaar, genummerd en gesigneerd door de schrijver. A.H.J. DAUTZENBERG lijdt al enkele jaren aan tinnitus, auditieve kanker zoals hij het zelf noemt. Meestal kan hij het kabaal in zijn kop redelijk verdragen, maar soms wordt hij nagenoeg gek van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Anneke Schoonbergen boeken
  Anneke Schoonbergen - Spinsels

  Anneke Schoonbergen werd in Utrecht aan de Catharijnesingel geboren. Op haar 11e verhuisde ze naar Engeland, Haar ouders en oudste broer startten daar een hotel, genaamd 'The Dutch Inn'. Toen ze 18 was, keerden ze terug naar Nederland. Na wat omzwervingen kwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Hub Dohmen, Gerardo Insua Teijeiro boeken
  Hub Dohmen, Gerardo Insua Teijeiro - Vier

  Va·len·tijns·dag (m; meervoud: Valentijnsdagen)1.dag (14 februari) waarop mensen, al dan niet anoniem, een kaartje of cadeautje sturen aan een geliefde.(Bron: VanDale.nl)Vier is alweer de vierde bloemlezing van Uitgeverij Heimdall naar aanleiding van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Paul Dunki Jacobs boeken
  Paul Dunki Jacobs - kom gerust eens langs

  'Kom gerust eens langs' is een dichtbundel vol poëzie en verhalen over alledaagse dingen, maar ook over de CO2 onzin, de politiek en mijn grote vriend Jezus. Het gaat er soms hard aan toe, maar de liefde staat altijd voorop. Wie ben ik? Ja, dat is een goede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Marius Zuurpruim boeken
  Marius Zuurpruim - Woordenbrij

  Woordenbrij vormt de eerste poëziebundel van Marius Zuurpruim. De gedichten beschrijven diverse facetten van leven, waarbij zij in de kern regelmatig pogen om van een grijs gemoed naar een kleurrijk gedachtepallet en smakelijke sensaties te geraken, hier en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • H. Marsman boeken
  H. Marsman - Groots en meeslepend

  H. Marsman (1899-1940) heeft een aantal gevleugelde versregels op zijn naam staan. ‘Denkend aan Holland / zie ik brede rivieren / traag door oneindig laagland gaan’; ‘Groots en meeslepend wil ik leven’; ‘De zon en de zee springend bliksemend open’… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Roberta Petzoldt boeken
  Roberta Petzoldt - Vruchtwatervuurlinie

  In dit debuut van Roberta Petzoldt gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Adriaan Menheere boeken
  Adriaan Menheere - 35 Bakkumse Gedichten

  De gedichten in deze bundel zijn voor een deel beschrijvingen en impressies van kleine gebeurtenissen op de camping, waar je makkelijk aan voorbijloopt, als je er niet op gewezen wordt. Maar de bundel wordt gedragen door gedichten over liefde, loslaten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Philip Hoorne boeken
  Philip Hoorne - Het dikke meisje en de ziener

  De wereld in al zijn gedaantes roept bij Philip Hoorne gedichten, gedachten en waarheden op. Het kan de oorwurmen van ABBA betreffen, het lichaamsgewicht (gewicht is het summum van antibezit/ je wilt het echt niet hebben) maar ook de eigen familie (mijn moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Vincent van den Berg boeken
  Vincent van den Berg - Gedachten en Beelden

  Gedichten van een veertienjarige jongen die vertelt over gevoelens van vreugde, verdriet en twijfels. Het zijn herkenbare situaties voor jong en oud. De gedichten (in het Nederlands en in het Engels) worden afgewisseld door foto's en tekeningen, die hij heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95