Poëzie

 • Roos Dickmann boeken
  Roos Dickmann - Ik ook van mij

  Van rauwe nederhopteksten over de nacht tot kwetsbare gedichten over onze eeuwige slaap in de pyjama van hout. Roos Dickmann schrijft recht op de man af in haar gevarieerde, rauwe en tevens kwetsbare poëzie. Ik ook van mij, want soms gaat het even niet over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ed Bruinvis boeken
  Ed Bruinvis - Vage klachten

  Het personage in Vage klachten is verzeild geraakt in het schemergebied tussen fictie en werkelijkheid. In zijn pogingen om weer greep te krijgen op zichzelf en de realiteit van alledag, zijn het vooral zijn emotievolle herinneringen die zich laten gelden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Guy van Hoof boeken
  Guy van Hoof - Het licht achter de deur

  De poëzie van Guy van Hoof zit vol klank, ritme, licht en kleur. Hij wordt beschouwd als een observator, iemand die als een fotograaf indrukken op zich laat inwerken. Gedichten groeien van binnenin naar buiten of omgekeerd, maar altijd is er de spanning van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Cor Gout, Kees Ruys, Rutger H. Cornets de Groot boeken
  Cor Gout, Kees Ruys, Rutger H. Cornets de Groot - 10 voor 10

  Het literair tijdschrift Extaze viert de poëzieweek 2019 met de uitgave van de poëziebloemlezing 10 voor 10. Tien Extaze-dichters van de jaren tien. De tien Extaze-dichters die de redactie van 'Extaze' uit dertig nummers (2011-2018) koos om uitdrukking te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lilian Zielstra boeken
  Lilian Zielstra - Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan

  Een dichter ziet dingen. Ze loopt door de stad en observeert. De stad biedt verhalen en stillevens, de huizen geven de mens een fundament. Er vallen ook lessen te leren. En dan is daar die man met een bos bloemen op een plek waar je dat niet verwacht. Ik zag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Joost Wasser boeken
  Joost Wasser - Schraal volk

  En dan, grond onder mijn voeten, ik heb het gehaald, de overkant. Ik weet dat ik niet blijven kan. In Schraal volk beschrijft Joost Wasser de tocht van een door haast gedreven reiziger die afstand neemt van stadse oppervlakkigheid. Tijdens zijn vlucht voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gertjan van der Kraan boeken
  Gertjan van der Kraan - Een uitgestoken hand

  In ieders leven zijn er situaties waarin men behoefte heeft aan een uitgestoken hand, bijvoorbeeld bij ziekte, rouw en eenzaamheid. Dan is het fijn als andere mensen medeleven of troost bieden. En als we de steun van mensen moeten missen of als we het moeilijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Bas Geeraets boeken
  Bas Geeraets - Met inkt uit de veren

  In Met inkt uit de veren gaan prachtige gedetailleerde vogeltekeningen vergezeld van pure, korte gedichten. Elke vogel heeft het in zich om zo van het papier weg te vliegen, de wijde wereld in, maar laat zich exact op dat moment nog even vangen. Uit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • De mooiste gedichten van de wereld

  Sinds de eerste editie in 1970 is Poetry International uitgegroeid tot een van de voornaamste poëziefestivals ter wereld. Vijftig jaar lang de beste dichters uit alle windstreken, steevast beluisterd door duizenden poëzieliefhebbers. Ter ere van dit gouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Esther De Beun boeken
  Esther De Beun - Hemeltranen

  "... Nergens andersvoel ik me zo veiligals op dit bankjeaan de kade in onze stad ..."In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Van Houten boeken
  Van Houten - Ruig & Berucht

  Ruig en berucht(e) gedichten van Van Houten, rapper en voormalig Stadsdichter van Velsen.Van Houten is een eigentijdse dichter met een creatief hart. Sinds 1995 is hij werkzaam als muzikant en creatief met Spoken Word. Na vele jaren muziek te hebben gemaakt in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • A. J. Willems boeken
  A. J. Willems - op de rand van het zwijgen

  In een wereld die nooit stopt met praten, waar iedereen 24/7 geconnecteerd is en de communicatiemogelijkheden bijna onbegrensd zijn, blijft het soms verdomd moeilijk om gewoon een goed gesprek van mens tot mens te hebben. Menselijke communicatie blijft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ellis van Atten boeken
  Ellis van Atten - Vloeibaar vacuüm

  Vloerbaar vacuüm is de eerste bundel van Ellis van Atten (Zaandam, 1966).De bundel bevat een selectie van het werk dat de auteur sinds 2013 schreef. Ze poogt met haar woorden dicht op de huid te zitten, de lezer te raken en ook weer los te laten.Sinds april… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Leendert Torn boeken
  Leendert Torn - Zigzag zwaluw

  Gedichten en haiku over een zwaluw, de maan, vallende sneeuw, over geboren worden, vliegen en vallen, over een zoekende vlam, een verborgen tuin en een wolk die oplost in blauw. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tomas Lieske boeken
  Tomas Lieske - Keto Stiefcommando

  De Afrikaanse jongens van de rue du Faubourg Saint-Denis schrijven onder leiding van Keto Stiefcommando gedichten op helden en brengen die stuk voor stuk naar de basiliek van Saint-Denis. Zingend en bier in hun droge kelen gietend lopen ze achter de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Eke Mannink boeken
  Eke Mannink - Familieberichten

  Ik groei in jou, heel diep verborgenin je buik. Jij weet het niet - ik weet nog niets.Ontluik slechts. Maanden later is er ietsdat mij verraadt. Het startpunt van jouw zorgen.(...)Deze bundel bevat bittere verzen over een begin van een leven, geschreven door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Han Berghs boeken
  Han Berghs - SPRINGZAAD

  Quasi nonchalant poneren, soms in humor verpakt, met en zonder metrum, wisselende regellengte en onregelmatig rijm... 'SPRINGZAAD, gedachtesprongen verdicht', is een bundel vrije verzen met een groot aantal enigszins inhoudelijk gegroepeerde korte tot zeer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,21
 • Han Berghs boeken
  Han Berghs - MESTREECH, gediechte, gedachte en gedoons

  'Iech smolt wie häören erm 'n S woort in e pirouèt' De Mestreechter taol lient ziech good veur 't verhaolend verdiechte vaan watste zuus, mètmaaks of bedinks, ouch in d'n hoof... Nao 'Verdraagbaar Mestreechs', 'nen twietaolege diechboondel in 't Nederlands… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Karin Lachmising boeken
  Karin Lachmising - Zeven rivieren ver

  De Surinaams-Nederlandse schrijfster Karin Lachmising, geboren in Nederland, emigreerde met haar ouders naar Suriname in 1976. In 1983 kwam ze terug naar Nederland voor studie om zich vervolgens vanaf 1997 tot 2018 in te zetten voor duurzame ontwikkeling,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Stijn De Paepe boeken
  Stijn De Paepe - Belgische ballades

  Onze eigen excellenties strooien gul met evidenties, met clichés en open deuren en men zet het op een zeuren in schabouwelijke zinnen die besluiten noch beginnen in een taaltje dat doorspekt is met patois, of dialect is.Nee er zijn geen oratoren in ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Levi Weemoedt boeken
  Levi Weemoedt - Pessimisme kun je leren!

  Aan het begin van deze eeuw, toen ik nog een puisterige puber was, voelde ik een grote behoefte om in de literatuur de antwoorden op mijn levensvragen te vinden. Dat lukte niet. Hoewel ik het kunstenaarsleven leidde, inclusief een getormenteerde ziel en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Hendrik Tollens boeken
  Hendrik Tollens - De overwintering der Hollanders op Nova Zembla

  Generaties scholieren lazen tot in het begin van de twintigste eeuw verplicht De Overwintering der Hollanders op Nova Zembla. Ze leerden hele stukken ervan uit het hoofd, alsof het allemaal echt zo gebeurd was. Maar de dichter, Hendrik Tollens Cz. (1780-1856),… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Kees Hermis boeken
  Kees Hermis - Het jij-syndroom

  Vanuit steeds wisselende levenssituaties wordt een jij geschetst die zich voortdurend aan de waarneming lijkt te onttrekken. Het ene moment tastbaar dichtbij, het andere onbereikbaar ver weg; nu eens impressionistisch, dan weer expressionistisch geduid ; een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Luk Gybels boeken
  Luk Gybels - Een oogst van haiku's

  Met ‘Een oogst van haiku's’ is de Vlaming Luk Gybels aan zijn zesde haikubundel toe. De 58-jarige auteur vormt waarnemingen in zijn omgeving om tot verrassende drieregelige versjes. “Gybels weet te verbazen met zijn subtiel taalspel, zijn onverwachte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,59
 • Bas Jongenelen & Anne-Marie Maartens boeken
  Bas Jongenelen & Anne-Marie Maartens - De hemel strooit zijn sterren aan de kant

  'De hemel strooit zijn sterren aan de kant' is een ode van Bas Jongenelen en Anne-Marie Maartens aan het Zeeuwse landschap in 15 sonnetten. Het is een sonnettenkrans met Zeeuwse sonnetten. Het Zeeuwse sonnet is een nieuw soort sonnet dat klotst als het water… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,51