Poëzie

 • Krista Middel boeken
  Krista Middel - Liefde, bedvogelen en andere treurnis

  Met Liefde, bedvogelen en andere treurnis debuteert Krista Middel als dichter. In heldere taal schrijft zij over de liefde en het leven. Over bloedrode bieten in familiesoep, een brief aan een spannende minnaar en het geheim van een vergeten witte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Elise B. boeken
  Elise B. - Stukken van meisje

  Een verzameling van poezie en gedichten die onstproten zijn uit een bipolair brein. Elise snijdt woorden uit. Met deze woorden puzzelt ze. Nieuwe zinnen. Hersenspinsels. Stukjes tekst. Stukjes meisje. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,18
 • Ingrid van der Weegen boeken
  Ingrid van der Weegen - Door vele vensters 2

  Zoals we inmiddels mogen verwachten van auteur Ingrid van der Weegen, is haar vloeiende essence van woord en beeld andermaal een streling voor het oog. Een reikende hand naar het hart van de lezer. Als het lied van de nachtegaal weerklinkt de boodschap van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Vincent van den Berg boeken
  Vincent van den Berg - Gedachten en Beelden

  Gedichten van een veertienjarige jongen die vertelt over gevoelens van vreugde, verdriet en twijfels. Het zijn herkenbare situaties voor jong en oud. De gedichten (in het Nederlands en in het Engels) worden afgewisseld door foto's en tekeningen, die hij heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Els de Groen boeken
  Els de Groen - Wakker vallen

  Els de Groen is schrijver, publicist en beeldend kunstenaar. Van 2004 tot 2009 was zij lid van het Europees Parlement, voor de fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie. Zij is sinds 1975 auteur van een 50-tal boeken. Haar eerste verhalen zijn vooral voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Melanie van der Vorst boeken
  Melanie van der Vorst - 180 graden

  Het leven kent pieken en dalen. En we proberen het allen te vertalen. Zoveel gemixte emoties die we voelen. Je probeert onder woorden te brengen wat ze bedoelen. Mijn gedichten geven mijn zoektocht weer. Vol pijn en verdriet, maar ook zoveel meer. Een weg vol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Irene Bond boeken
  Irene Bond - De woorden van mijn ziel

  Met mijn Nederlands en Engelstalige gedichten en proza neem ik jullie mee in mijn reis naar zelfliefde na de ontmoeting van mijn zielsliefde. Mijn emotionele pijn, verdriet, frustratie en liefde hebben woorden gekregen. Het zijn de woorden van mijn ziel. Sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Joke Schrijvers boeken
  Joke Schrijvers - Hier heb ik mij geplant

  Als cultureel antropologe is Joke Schrijvers gewend om te kijken naar mensen en dat zie je direct terug in haar gedichten. In ‘Hier heb ik mij geplant’ beschrijft ze haar indrukken in een taal die van alle overbodige poespas is ontdaan. In precies de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rodaan Al Galidi boeken
  Rodaan Al Galidi - Neem de titel serieus

  'Neem de titel serieus' is een ode aan psychisch zieken en een troost voor losers. In deze dichtbundel laat Rodaan Al Galidi zien dat we allemáál psychisch ziek zijn, in een psychisch zieke wereld - en dat we allemaal doen alsof we het niet zijn. Ook dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerardo Insua Teijeiro boeken
  Gerardo Insua Teijeiro - Theater van het hart

  Theater van het hart is de debuutbundel van multi-talent Gerardo Insua Teijeiro (1985, Uithoorn). Naast dichter, is hij bassist in twee metalbands.Hoewel Insua Teijeiro een aversie jegens rapmuziek heeft, is hij een meester in de zogeheten slamrap-poëzie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Anne Hoitinga boeken
  Anne Hoitinga - Rest ons de Liefde

  Wie zijn wij ten diepste voor elkaar als gezamenlijke herinneringen niet langer onze relatie bepalen? Als alles "weg valt", wat is dan aanwezig?Wat is de grondtoon van Leven?Deze gedichten gaan over het vinden van een weg door de jungle van verwarring en het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rutger Cobalt boeken
  Rutger Cobalt - Zwarte dagen in het paradijs

  Cobalt stortte zich vol overgave in een grote liefde en belandde daarmee in de kelder van het bestaan. Wat passievol en overweldigend begon eindigde in een zwarte poel van zware depressies waar wanen, smachten, wachten en twijfel zijn leven volledig tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Lieke Marsman boeken
  Lieke Marsman - De volgende scan duurt vijf minuten

  Meteen na haar schrijversresidentie in Tilburg kreeg Lieke Marsman ernstig nieuws: ze had kanker. In 'De volgende scan duurt vijf minuten' onderzoekt zij in tien gedichten en een essay hoe een ziek lichaam zich verhoudt tot een zieke wereld. ‘De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,99
 • Jesse Linnartz boeken
  Jesse Linnartz - Niet Alleen

  Wanneer zijn vader al 2 jaar lang ALS heeft en zijn moeder kanker krijgt, begint Jesse Linnartz (19) met het schrijven van een gedichtenbundel. Voor hem is het een meditatiemethode om de gevoelens van zich af te schrijven. Zo zet hij de gebeurtenissen in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Silverder boeken
  Silverder - Dichter bij de bron

  Silverder (Deventer, 1962) is een veelzijdig levenskunstenares: zij schildert in haar eigen galerie/atelier Salon Silverder en schrijft spirituele gedichten die veelal in één keer op intuïtieve wijze tot stand komen. Dit is haar vierde bundel en bevat 42… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Onno Kosters boeken
  Onno Kosters - Waarvan akte

  In ‘Waarvan akte’ neemt Onno Kosters zijn lezer serieus, want het heeft, voor wie dichter is, helemaal geen zin om te doen alsof poëzie geen zaak van groot gewicht is. In brede gedichten, vol verhaal en vol betekenis, laat hij zien hoe rijk taal kan zijn.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Nazim Hikmet boeken
  Nazim Hikmet - Het epos van sjeik Bedreddin

  De Turkse schrijver en dichter Nâz?m Hikmet (1902-1963) wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste dichters van de twintigste eeuw. Nog altijd geldt hij als de belangrijkste avant-gardist in de poëzie van zijn vaderland. 'Het epos van sjeik… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Nieko Noordzij boeken
  Nieko Noordzij - Kiemcel

  Kiemcel is het debuut van Nieko Noordzij. De gedichten zijn geschreven onder verschillende omstandigheden. Enkele jaren geleden ontdekte Noordzij de liefde voor het lezen en schrijven van poëzie. Inmiddels is het zijn tweede werkelijkheid geworden. Noordzij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jit Narain boeken
  Jit Narain - Waar ben je daar / Báte huwán tu kahán

  Jit Narain (Livorno, Suriname, 1948) is opgeleid als huisarts in Leiden. In de jaren '70 ontpopte hij zich als groot voorvechter van het Sarnámi, de taal van de Surinaamse Hindostanen. Hij debuteerde als dichter met 'Dal Bhat Chatni' [Gele erwten, rijst,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Piet Gerbrandy boeken
  Piet Gerbrandy - Vloedlijnen

  In Vloedlijnen zit een man op het strand. Als hij goed luistert, hoort hij fl uisterende, zingende en orerende stemmen die verwoede pogingen doen om greep te krijgen op een ontsnappend leven. Ergerlijk genoeg worden die verhalen stelselmatig onderbroken door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bertje van Delden boeken
  Bertje van Delden - Onbestendig

  Woord en beeld spelen een belangrijke rol in de gedichten van Bertje van Delden. Zij kleurt, observeert en beschrijft het onvoorspelbare in de levensloop, die grillig meandert en wisselvallig lijkt als het weer. Waar vergankelijkheid en ouderdom de bron laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gilbert Keyzer boeken
  Gilbert Keyzer - Negen orchideeën

  Verhalen over dromen, verlangen en isolatie (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Willem Thies boeken
  Willem Thies - Na het paringsritueel

  Het broeit in deze bundel. Hoe zou het zijn als wij leefden als de dieren, zo fysiek en zintuiglijk? In Na het paringsritueel viert, eert en memoreert Thies het grootouderlijk erf, het ouderlijk huis, een dierbare vriend die zijn broer verloor aan een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Nymphaea Notschaele boeken
  Nymphaea Notschaele - Voedsporen

  Voedsporen: Plekken die mij voedden met inspiratie. Mijn blik gleed over de aarde en mijn pen over het papier. Laat je meevoeren op een reis langs: Zutphen, Brussel, Hilversum, Amsterdam, IJsland, Amerika, Noorwegen, Frankrijk, Portugal, …. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,63
 • Stefan Hertmans boeken
  Stefan Hertmans - Onder een koperen hemel

  Stefan Hertmans is niet de eerste dichter die onbeschroomd kiest voor schoonheid in troebele tijden. Zijn gedichten zweven tussen deze twee polen – vormbewuste verleiding en scherp poëtisch bewustzijn. Onder een koperen hemel is een meeslepende bundel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99