Poëzie

 • Hans Dekkers boeken
  Hans Dekkers - De bedwelmingsman verroert zich

  Er zijn van die ogenschijnlijke toevalligheden die onverwacht in onze herinnering kunnen opduiken. ‘Lichtmomenten’ noemt Hans Dekkers ze, herinneringen met een verhoogde realiteit, herbelevingen waarin iets stolt wat zich in de tijdelijkheid heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maria Barnas boeken
  Maria Barnas - Nachtboot

  In Nachtboot worden vragen opgeroepen over de authenticiteit van het individu en zijn omgeving aan de hand van kunst, de stad en (gecultiveerde) natuur. In al haar gedichten doet Barnas een poging iets waarachtigs te beschrijven en te veroorzaken, bewust van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Irika Van Gorkum boeken
  Irika Van Gorkum - Elke dag een pilletje

  Irika van Gorkum werd in 1963 geboren in Hoogvliet. Na het voortgezet onderwijs afgerond te hebben op administratieve gebied is zij op haar 17e gaan werken op kantoor. Na haar man te hebben getrouwd heeft zij besloten moeder en huisvrouw te zijn zolang haar 4… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Arie Van Nieuwkerk boeken
  Arie Van Nieuwkerk - brem en braam

  ' … hoe is het dat jij weet dat ik daar tussen al die stemmen ben …' Poëzie is voor mij een andere manier van kijken. Ik wil de onzegbaarheid van het bestaan, het complexe, het mysterieuze proberen te vangen in enkele zinnen. Daarmee wil ik het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Hanneke van Eijken boeken
  Hanneke van Eijken - Kozijnen van krijt

  In Kozijnen van krijt observeert Hanneke van Eijken helder, scherp en filmisch de verhoudingen tussen mens, tijd en natuur. Ze onderzoekt of we geluk kunnen vasthouden, laten stollen in de tijd. Hoe bezweer je onheil dat voortdurend op de loer ligt? Fictie kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Koenraad Goudeseune boeken
  Koenraad Goudeseune - Merkwaardige producten

  De Vlaming Koenraad Goudeseune schrijft poëzie die smaakt als een goed glas wijn. Hij geeft geen raadsels op, bespeelt de taal als een beheerst pianist en componeert rake beelden over liefde, dood en verval in een rijmende, ritmische cadans. Met 'Merkwaardige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ewa Lipska boeken
  Ewa Lipska - Maffia

  Je kunt veel van de Poolse dichter Ewa Lipska zeggen, maar niet dat ze de belangrijke thema's schuwt. Politiek, oorlog, natuurkunde, liefde, erotiek: ze worden opgevoerd als kruimeltjes in een groter spel, waarvan Lipska op zijn minst de suggestie wekt dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Francis Ponge boeken
  Francis Ponge - Het zakboekje van het pijnboombos

  Francis Ponge wordt de 'dichter van de dingen' genoemd omdat hij de dingen als zodanig zou willen laten verschijnen - maar klopt die benaming wel? Het zakboekje van het pijnboombos laat veeleer zien dat het Ponge vooral gaat om het intensiveren van menselijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Anna van der Laan, Nina Werkman, Yde van Reide, Atze van Wieren boeken
  Anna van der Laan, Nina Werkman, Yde van Reide, Atze van Wieren - Tussen ijs en adem

  Dit is de vierde dichtbundel van de Groningse dichtgroep WP99. De dichters waaruit deze groep bestaat, zijn: Liesbeth Cavé, Anna van derLaan, Erik Raven, Yde van Reide, Anneke Wasscher, Nina Werkman en Atze van Wieren. Na de eerder verschenen bundels:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Horatius boeken
  Horatius - Het leven in Rome

  De Romeinse dichter Quintus Horatius Flaccus (65-8 v.Chr.) geldt als een van de allergrootsten uit de antieke literatuur. Maar in zijn debuutbundel uit 35 v.Chr. neemt hij een heel bescheiden pose aan. Zijn eerste satirenboek bestaat uit een tiental Gesprekken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sylvie Marie boeken
  Sylvie Marie - Houdingen

  trek terug, de knieën tot onder de kin, armen als vleugels eromheen. in deze houding kun je jezelf wiegen, gebruik je de voeten optimaal, rol ze af van hiel naar teen en terug. er zijn veel mensen die zo jarenlang in kelders zitten, ze rennen hun eigen armen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Koos Hagen boeken
  Koos Hagen - een Amstelveengevoel

  Koos Hagen was de eerste stadsdichter van Amstelveen (2010-2013). Hij schreef gedichten bij de meest uiteenlopende gelegenheden, van een sportgala of de opening van een expositie tot de 4-mei herdenkingen. Naast een aantal gedichten uit die periode bevat deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Lauwereyns boeken
  Jan Lauwereyns - Zus

  Dingen beginnen te bewegen. Revolverschoten weerklinken. Iemand krijgt kanker. We staan erbij en we kijken ernaar, 'begrijpen wisselde nog eens van kamp'. De natuur heeft een eigen wil. Het lichaam komt in opstand, want de ziel heeft zus nodig: een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Athena Farrokhzad boeken
  Athena Farrokhzad - Een witte suite

  In Een witte suite komen de stemmen van een gevluchte familie aan het woord. De moeder van het gezin past zich zo snel mogelijk aan in haar nieuwe thuisland. Vader blijft trouw aan zijn revolutionaire idealen. De broer wil geaccepteerd worden. Grootmoeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Theunynck boeken
  Peter Theunynck - Tijdrijder

  Het leven mag dan een race tegen de klok zijn die niet te winnen valt, in Tijdrijder doet Peter Theunynck er alles aan om het verstrijken van de tijd tot staan te brengen. Op zoek naar vertragingsmechanismen vindt hij de liefde, de muziek en stokoude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Daatje boeken
  Daatje - Mag ik hier even huilen

  (...) toen zijn trage tranenstroom grote natte plekken maakte op zijn t-shirt blies ze hem even zacht in zijn gezicht en hij huilde nog lang en gelukkig (...) 'Mag ik hier even huilen' is een blije bundel. De gedichten zijn licht en opgewekt, soms tegen beter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Luis Felipe Fabre boeken
  Luis Felipe Fabre - Provençaals cabaret

  Luis Felipe Fabre wordt gezien als een van de interessantste jonge dichters van hedendaags Latijns-Amerika. In zijn werk laat hij de hoge kunsten in botsing komen met de populaire cultuur van Mexico. Daarmee is hij een van de woordvoerders van de jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rozalie Hirs boeken
  Rozalie Hirs - verdere bijzonderheden

  De tastzin speelt een grote rol: het eigen lichaam, dat van een ander, de rest van de wereld en zelfs de ideeën worden afgetast in de avontuurlijke bundel verdere bijzonderheden. Zo ontstaat een tactiele rijkdom, in een stroom van beelden en ervaringen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Rick van der Made boeken
  Rick van der Made - Het jaar van de arend

  Het jaar van de arend is de derde dichtbundel van Rick van der Made (Breda, 1968). Adriaan van Dis zegt: 'Mooi en raak'. Het werk is een combinatie van verhalen en poëzie met oogverblindende foto's van onder meer René Zuiderveld en Jan van Breda. Eerder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Geert van Istendael boeken
  Geert van Istendael - Negenentwintig dingen en één afscheidszang

  In ‘29 dingen en 1 afscheidszang’ lijkt het alsof Geert van Istendael twee dichters is. In de eerste plaats is hij de bedachtzame beschouwer van de dingen. Betontegel, schroef, potlood of schoenzool: de alledaagse en vertrouwde dingen veranderen onder zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Gerard van den Boomen boeken
  Gerard van den Boomen - Miljarden malen klopte mijn hart

  In 'Miljarden malen klopte mijn hart' verkent Gerard van den Boomen de ouderdom, met zichzelf als enig studieobject. Hij is 95 jaar, het levenseinde ligt aan de horizon. Zijn situatie levert hem gelukkige, pijnlijke, weemoedige én humoristische overpeinzingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Leo Hermens boeken
  Leo Hermens - De zoete versie

  ‘Probeer hun gemoed op te beuren,’ citeert Leo Hermens de middeleeuwse Perzische geneesheer Avicenna – en hij neemt zich dat ter harte in zijn nieuwe bundel ‘De zoete versie’. ‘Als de regen stopt’, ‘Het rooskleurige’, ‘Bloemen verzoenen’:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rob Zweedijk boeken
  Rob Zweedijk - Hoe verder geen punt

  In dit debuut lijkt de dichter te zoeken naar woorden, naar omschrijvingen voor wat zich niet vangen laat in taal. De zaken van het hart – daarover gaat hoe verder geen punt. En over afscheid en afstand. Melancholie ligt op de loer, maar: wie hier stilzit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Hosanna dagen

  Bart Chabot (1954) is dichter, romancier en de biograaf van Herman Brood. Hij begon zijn literaire carrière als dichter, en nog altijd is poëzie de vorm waar hij met grote regelmaat op teruggrijpt. In zijn gedichten, vaak in lange monologen gegoten verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Dean Bowen boeken
  Dean Bowen - Bokman

  Dean Bowen ontrafelt op bijzondere wijze zijn levensgeschiedenis en culturele erfenis, die zich op verschillende continenten afspelen. Hoe verhoud je je tot de culturele mechanismes in onze wereld die politiek en maatschappelijk aan alle kanten druk uitoefenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95