Poëzie

 • Atte Jongstra boeken
  Atte Jongstra - Furunkel

  De gedichten in deze bundel zijn niet in de eerste plaats geschreven om troost te bieden of om schoonheid op te wekken. Dit is poëzie, nu eens heftig en somber, dan weer vrolijk en ongeremd, tegen de achtergrond van een bijzonder onpoëtisch tijdperk. Er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Joost Zwagerman boeken
  Joost Zwagerman - Wakend over God

  Wakend over God is Joost Zwagermans laatst voltooide en postuum uitgegeven werk, en beschrijft de geloofsstrijd van een naamloos blijvend ik, die soms in zijn verbeelding, soms letterlijk met het Opperwezen in gevecht raakt. De ik-figuur neemt bij gelegenheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • J.A. dèr Mouw, Jan Kuijper boeken
  J.A. dèr Mouw, Jan Kuijper - Mijn taalorkest

  Dr. Johan Andreas dèr Mouw (1863-1919) was leraar klassieke talen en publicist op filosofisch gebied. Aan het eind van zijn leven ontwikkelde hij zich tot een productieve dichter, onder het pseudoniem Adwaita (Sanskriet voor Tweeheidsloos). Hij debuteerde in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rob Boudestein, Ben Hoogland, Gezienus Omvlee, Ton Peters boeken
  Rob Boudestein, Ben Hoogland, Gezienus Omvlee, Ton Peters - Binnenkort uitverkocht

  Koninklijk misstapje, mannen in oliegoed, lensvormig lijnenspel, langnietnaorhoesgezang. Zomaar wat zaken die in dit bundeltje aan bod komen. Naast eigentijds kerkbestuur, nieuw Zwarte Piet-tenue, waakzame mannetjes en nog zestig andere opmerkelijke kwesties.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Nandi Ansems, Hub Dohmen boeken
  Nandi Ansems, Hub Dohmen - Dichter bij onze ouders

  Dichter bij onze ouders is een speciale bloemlezing naar aanleiding van Moeder- en Vaderdag 2018.Maar liefst dertig dichters lieten zich inspireren door dit bijzondere thema: Nanna Dillen, Klaas de Graaff, Theo Koot, Mattie Goedegebuur, Boris Kanen, Joyce de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Arthur Japin boeken
  Arthur Japin - Nachtkaravaan

  In de afgelopen twee decennia schreef Japin voor artiesten als Sara Kroos, Astrid Seriese, Paul de Leeuw en Karin Bloemen. Ook al veel eerder, op de Theaterschool, waar Arthur les had van Willem Wilmink, ontstonden talloze nummers, vaak gezongen door hemzelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joost Zwagerman boeken
  Joost Zwagerman - Wakend over God

  Wakend over God beschrijft de geloofsstrijd van een naamloos blijvend ik, die soms in zijn verbeelding, soms letterlijk, met het Opperwezen in gevecht raakt. Zwagerman bezingt in diverse toonaarden het gevecht met de Engel. Allerlei facetten van een denk- en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Laurens Windig boeken
  Laurens Windig - VINCENT VAN GOGH

  VINCENT VAN GOGH - zijn leven en werk poëtisch gezien - De auteur heeft zich zoveel mogelijk aan de briefwisseling gehouden tussen Vincent van Gogh en zijn broer Theo. Hij is zo weinig mogelijk te werk gegaan vanuit de fictieve hoek, welke soms wel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,68
 • Rick van der Made boeken
  Rick van der Made - Het jaar van de arend

  Het jaar van de arend is de derde dichtbundel van Rick van der Made (Breda, 1968). Adriaan van Dis zegt: 'Mooi en raak'. Het werk is een combinatie van verhalen en poëzie met oogverblindende foto's van onder meer René Zuiderveld en Jan van Breda. Eerder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joost Zwagerman boeken
  Joost Zwagerman - Beeld verplaatst

  Beeldende kunst eist van begin af aan een prominente plek op in het oeuvre van Joost Zwagerman. Denk aan Gimmick!, de satire over een groepje hippe jonge kunstenaars. Maar ook Duel, het Boekenweekgeschenk van 2010, speelt zich af in 'kunstkringen'. Verder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Gerda Blees boeken
  Gerda Blees - Dwaallichten

  In Dwaallichten onderzoekt Gerda Blees de menselijke behoefte om het onbegrijpelijke te begrijpen. Een wereld van zoekende, verliefde, vragende en verwarde personages komt tot leven. Terwijl de verwarring toeneemt, beginnen hun verschillende stemmen door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Krijn Peter Hesselink boeken
  Krijn Peter Hesselink - Toondoof

  Hoe kunnen we van anderen verwachten dat ze zich aan ons hechten, als we niet eens op onszelf kunnen vertrouwen? In Toondoof verkent Krijn Peter Hesselink de poreuze grenzen van onze ogenschijnlijk zo welomlijnde identiteit. Zijn toegankelijke taal en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Peter Swanborn boeken
  Peter Swanborn - Het wolkenreparatieatelier

  In Het wolkenreparatieatelier bezingt Peter Swanborn de vitaliteit van de natuur, in stad en land. Hij onderzoekt een mussenhangplek, verplaatst zich in de neteldrift van een dagpauwoog en staat stil bij onkruid dat hoog tegen een gevel tot bloei komt.Aan deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Justus van Tricht, Els Hengstman-van Olst boeken
  Justus van Tricht, Els Hengstman-van Olst - Meer dan musjes

  Op bijzondere wijze geleid zijn wij met elkaar in kontakt gekomen. Op respectvolle en in eendrachtige samenwerking en inzet is door ons gezamenlijk aan deze uitgave gewerkt, met als doelstelling dat deze ­gedichtenbundel mag bijdragen tot troost en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hans Cieremans boeken
  Hans Cieremans - Vergeet-me-nietjes

  Hans Cieremans (1949) zijn loopbaan heeft zich afgespeeld in de ouderenzorg en het Middelbaar Beroepsonderwijs. Hans schreef veel liedteksten voor de cabaretgroep 'De Eigen Bijdrage', die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw regelmatig met succes optrad in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,45
 • Gerard van den Boomen boeken
  Gerard van den Boomen - Miljarden malen klopte mijn hart

  In 'Miljarden malen klopte mijn hart' verkent Gerard van den Boomen de ouderdom, met zichzelf als enig studieobject. Hij is 95 jaar, het levenseinde ligt aan de horizon. Zijn situatie levert hem gelukkige, pijnlijke, weemoedige én humoristische overpeinzingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Sanatan de Jongh Swemer boeken
  Sanatan de Jongh Swemer - Over de horizon

  Sanatan de Jongh Swemer is zijn hele leven op reis. Hij was ondermeer stuurman bij de Grote Vaart en ontwikkelingswerker in het Nabije- en Verre Oosten. Maar ook in het Westen kijkt hij over de horizon. Van zijn tochten keert hij steeds weer terug naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Moet je me daar voor wakker maken?

  'Moet je me daar voor wakker maken?', is een gebundelde verzameling aan gedachten in proza, aangevuld met geschreven beeld.Ik neem je graag mee op een reis van brekende golven, van ondergaan en weer boven het al uitstijgen, van vreugde en ook van stil "zijn"… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Remco Campert boeken
  Remco Campert - Open ogen

  De wereld kwam niet eerder zo hard binnen in de gedichten van Remco Campert. Ik zag een jongetje zitten verwezen op een stoeltje bedekt met bloed en asgrauw puinstof onder een huis weggehaald met bommen bestookt door Assads moordenaarstroep dit gedicht helpt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ewa Lipska boeken
  Ewa Lipska - Maffia

  Je kunt veel van de Poolse dichter Ewa Lipska zeggen, maar niet dat ze de belangrijke thema's schuwt. Politiek, oorlog, natuurkunde, liefde, erotiek: ze worden opgevoerd als kruimeltjes in een groter spel, waarvan Lipska op zijn minst de suggestie wekt dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Koenraad Goudeseune boeken
  Koenraad Goudeseune - Merkwaardige producten

  De Vlaming Koenraad Goudeseune schrijft poëzie die smaakt als een goed glas wijn. Hij geeft geen raadsels op, bespeelt de taal als een beheerst pianist en componeert rake beelden over liefde, dood en verval in een rijmende, ritmische cadans. Met 'Merkwaardige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Martin Carrette boeken
  Martin Carrette - Dubbel Spel

  Martin Carrette (1951-2016) debuteerde pas laat als dichter, met "Boswording" (2006). Later volgden nog "echo’s van raveel e.a." en "De Kleinmansuite". Van 2010 tot 2013 was hij de (eerste) stadsdichter van Deinze; hij bundelde zijn stadsgedichten in "Alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,14
 • Peter Holvoet-Hanssen boeken
  Peter Holvoet-Hanssen - Blauwboek

  Twintig jaar geleden rammelde zijn debuut Dwangbuis van Houdini aan de kettingen. Nu zet Peter Holvoet-Hanssen, Vlaanderens meest eigenzinnige taaltovenaar, alles op alles: Blauwboek is niets minder dan een brandbom. Een nachtmatroos verdwijnt van het toneel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul Bogaert boeken
  Paul Bogaert - Zo kan het niet langer

  Wordt het geen tijd dat er iets verandert? Paul Bogaert zoekt uit wat er moet gebeuren, wat er kan gebeuren. Door bijvoorbeeld een cursus te volgen of deel te nemen aan een ludieke activiteit. Door vriend en vijand in de ogen te kijken of door gewoon lekker in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Juliën Holtrigter boeken
  Juliën Holtrigter - Raadselwater

  In Raadselwater, Juliën Holtrigter zesde dichtbundel, zien we een bonte stoet van figuranten voorbijkomen met een onmetelijke zee op de achtergrond:een jutter, een bloemist, een rouwbegeleider, een astronoom, een trucker, een houthakker en natuurlijk weer de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90