Poëzie

 • Jesse Linnartz boeken
  Jesse Linnartz - Niet Alleen

  Wanneer zijn vader al 2 jaar lang ALS heeft en zijn moeder kanker krijgt, begint Jesse Linnartz (19) met het schrijven van een gedichtenbundel. Voor hem is het een meditatiemethode om de gevoelens van zich af te schrijven. Zo zet hij de gebeurtenissen in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,47
 • Monique Veyt boeken
  Monique Veyt - Hoe mooi

  'Hoe mooi' is het derde boekje in de reeks 'Liefde's Liedjes' van schrijfster, beeldend kunstenaar en menswetenschapper Monique Veyt. Ook in 'Hoe mooi' is haar poëzie licht en speels en tegelijk met veel diepgang. Ze gaat over de schoonheid en het verlangen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Liesbeth Lagemaat boeken
  Liesbeth Lagemaat - Abri

  Soms lijkt de wereld een vreemde plek: het perspectief verschuift, de tijd is een kwartslag gedraaid. Een man denkt dat hij op de grond ligt maar hij is al eeuwen aan het vallen. Is er ergens een houvast? Waarin te schuilen? In een ideaal, een gedachte, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nymphaea Notschaele boeken
  Nymphaea Notschaele - Voedsporen

  Voedsporen: Plekken die mij voedden met inspiratie. Mijn blik gleed over de aarde en mijn pen over het papier. Laat je meevoeren op een reis langs: Zutphen, Brussel, Hilversum, Amsterdam, IJsland, Amerika, Noorwegen, Frankrijk, Portugal, …. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,16
 • Alejandro Zambra boeken
  Alejandro Zambra - Mudanza

  Nu met twee bonusessays van Alejandro Zambra! 'Ze vroegen me hen / dertig dagen vooraf in te lichten, dertig / maal zeiden ze me / te vertrekken en niet terug te keren.' Dit zijn de afsluitende zinnen van 'Mudanza: een verhuisbericht' van de Chileense… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marieke Lucas Rijneveld boeken
  Marieke Lucas Rijneveld - Fantoommerrie

  ‘Fantoommerrie’ is de nieuwe dichtbundel van Marieke Lucas Rijneveld, een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. Je zou kunnen zeggen dat deze bundel verder gaat waar haar vorige bundel,‘Kalfsvlies’, was opgehouden, maar dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Niels Zwakhals boeken
  Niels Zwakhals - Jij smaakt naar meer

  Jij smaakt naar meer gaat natuurlijk over jou. En over mij. Over ons. Over alle liefde. De gedichten van Niels zijn licht, speels en ontzettend simpel, maar ze vinden je. Ze leven. Dat voel je in alles. Even puur als herkenbaar, even zacht als ongrijpbaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jean Pierre Rawie boeken
  Jean Pierre Rawie - Verzamelde verzen

  Verzamelde verzen van Jean Pierre Rawie bevat alle gedichten uit de bundels Het meisje en de dood (1979), Intensive Care (1982),Kwade trouw (1986), Woelig stof (1989), Onmogelijk geluk (1992) en Geleende tijd (1999). (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,85
 • Hub Dohmen, Nandi Ansems boeken
  Hub Dohmen, Nandi Ansems - De kunst van het loslaten

  De kunst van loslaten is een bloemlezing over iets dat we allemaal meemaken: afscheid nemen. Of het nu van ouders, geliefde, werk, of iets anders is, loslaten is ingrijpend. Het vormt ons, maakt ons mede tot wie we zijn.De dichters Marja Lely, Rachelle Hardes,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Gert Wijlage boeken
  Gert Wijlage - Paksodie Stroman

  Troi rijdt een bakkerskar in hartje Brijnsburg. Hij droomt van een geurcafé en smeedt plannen in zijn opslag. Maar dan! Monstert hij aan (bij Jantje, de schoener) halverwege? Ondertussen krijgt hij medewerking van studio Erhart. Zij ondernemen een diepgaand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,20
 • Christianne Offermans boeken
  Christianne Offermans - Voltooid verliefde tijd

  In deze eerste gedichtenbundel van Christianne Offermans lees je haar rake, ontroerende en grappige gedichten waarin zij in haar eigen stijl schrijft over het leven: de gedichten zijn een ´feest der herkenning´ en krachtig voor iedereen die ervaring heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,49
 • Guido Gezelle boeken
  Guido Gezelle - Hoger dan de sterren

  De moderne poëzie begint met Guido Gezelle. In zijn onvermoeibare streven de glorie van de schepping uit te zingen, liet de Brugse priester-dichter het Nederlands klinken als nooit tevoren. Met zijn klanken vormexperimenten, waarmee hij de vogels kon laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Edwin de Groot boeken
  Edwin de Groot - Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee

  Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee is het Nederlandstalige poëziedebuut van de Friese dichter Edwin de Groot. Het is mooie, inhoudelijke en krachtige poëzie. Windworp Dichters zijn grote hoge schepsels die met voelbaar klunzige kruinen als volle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Koos Hagen boeken
  Koos Hagen - een Amstelveengevoel

  Koos Hagen was de eerste stadsdichter van Amstelveen (2010-2013). Hij schreef gedichten bij de meest uiteenlopende gelegenheden, van een sportgala of de opening van een expositie tot de 4-mei herdenkingen. Naast een aantal gedichten uit die periode bevat deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Charles Cros, Kreek Daey Ouwens, Harry van Doveren, Theo Rikken boeken
  Charles Cros, Kreek Daey Ouwens, Harry van Doveren, Theo Rikken - Mijnheer Cros

  Charles Cros (1842-1888) was dichter, schrijver en uitvinder van onder meer de fonograaf, de kleurenfotografie en de interplanetaire communicatie. In de liefde had hij even weinig succes als met zijn uitvindingen. De lezer vindt in dit boek vertalingen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Leo Hermens boeken
  Leo Hermens - De zoete versie

  ‘Probeer hun gemoed op te beuren,’ citeert Leo Hermens de middeleeuwse Perzische geneesheer Avicenna – en hij neemt zich dat ter harte in zijn nieuwe bundel ‘De zoete versie’. ‘Als de regen stopt’, ‘Het rooskleurige’, ‘Bloemen verzoenen’:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Astrid Lampe boeken
  Astrid Lampe - Zusterstad 2.0

  Astrid Lampe ging op reis en ze nam mee: een mummieslaapzak, het Arabisch schrift, ontbijtvouchers, een geitenpad, drakensnot, Berbergefluister, levende have, oude godsdiensten, rivaliserende stadstaten, de Balkanroute, een nomadenbestaan – en poëzie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Boerstoel boeken
  Jan Boerstoel - Drinken doet een beetje zeer

  Het Amsterdamse literair café De Engelbewaarder begon er eind jaren zeventig van de vorige eeuw mee: korte gedichtjes over drankgebruik op lucifersdoosjes – in die tijd mocht je nog roken in de horeca –, telkens in een serie van zes, geschreven door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Christophe Schollaert boeken
  Christophe Schollaert - De balsem van een bede

  Christophe Schollaert (°1971, Gent) studeerde als benedictijn van de abdij Affligem een tijdlang filosofie en theologie in Tilburg. Na zijn uittrede uit het klooster (in 1995) ging hij Germaanse talen studeren in Gent. Sinds 2001 is hij als lesgever werkzaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Sabien Clement, Maud Vanhauwaert boeken
  Sabien Clement, Maud Vanhauwaert - Ik ben weer velen

  Ik ben weer velen is een poëtisch prentenboek, waarin de tekeningen van Sabien Clement in een subtiele dialoog gaan met versregels van Maud Vanhauwaert. Het boek is geschreven vanuit een ‘ik’ die terugkijkt op een verloren liefde en omhelst de vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ruud Schoppema boeken
  Ruud Schoppema - Gespook in Grave

  Episch verhaal bestaande uit voorspel, 3 delen en naspel in 52 kwatrijnen met gekruist rijm. Twee zussen willen een familievloek, ontstaan in 1881 te Grave, opheffen. Daarvoor moeten zij trouwen en hun echtgenoot vermoorden. Dit gebeurt in samenspraak met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Francis Ponge boeken
  Francis Ponge - Het zakboekje van het pijnboombos

  Francis Ponge wordt de 'dichter van de dingen' genoemd omdat hij de dingen als zodanig zou willen laten verschijnen - maar klopt die benaming wel? Het zakboekje van het pijnboombos laat veeleer zien dat het Ponge vooral gaat om het intensiveren van menselijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Hagar Peeters boeken
  Hagar Peeters - Loper van licht

  Loper van licht is geïnspireerd op Hagar, de slavin uit de Bijbel die Abraham een zoon schonk en met hem werd verstoten naar dewoestijn. Ze zingt een klaaglied van het Avondland en geeft ook de bannelingen van nu een stem. De Hagar in deze bundel tart de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,75
 • Jan Stuijver boeken
  Jan Stuijver - Parresia, vrijmoedig schrijf ik

  Jan Stuijver schrijft met passie vrijmoedig over het leven van alledag. De gedichten gaan over twijfel, verdriet, over momenten van passie en schoonheid, de verwondering, het samenzijn. Het is een zoektocht het positieve te geloven in het goede dat overwint.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,84
 • Peter Theunynck boeken
  Peter Theunynck - Tijdrijder

  Het leven mag dan een race tegen de klok zijn die niet te winnen valt, in Tijdrijder doet Peter Theunynck er alles aan om het verstrijken van de tijd tot staan te brengen. Op zoek naar vertragingsmechanismen vindt hij de liefde, de muziek en stokoude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99