Poëzie

 • Saya Yasmine Amores boeken
  Saya Yasmine Amores - Vanwaar je dacht te vertrekken sta je geplant

  Saya Yasmine Amores is dichter, romanschrijver en kunstschilder. 'Het taalgebruik is subtieler geworden, de tegenstellingen geraffineerder: Maar toen u mij raakte zo licht en lief betastte de zon mijn ogen Het is prachtig, prachtig. Hier hebben we een echt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Steven van de Putte boeken
  Steven van de Putte - Moederstad

  “Morgen zal ik de tijd een taal aanleren, schreef Steven Van de Putte op zijn vijfendertigste. Dat hij veel taal heeft en beheerst, bewijst deze dichter zes jaar later in zijn debuutbundel. Met minimaal gebruik van adjectieven en maximaal gebruik van taal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Louise De Groot boeken
  Louise De Groot - WITRUIMTE

  WITRUIMTE neemt je mee naar het leven van alledag. Gedachten en emoties gevat in een persoonlijke stijl en vorm. Gedichten die soms melancholisch zijn en dan weer luchtig en speels, zoals het leven zelf is. Louise de Groot (1958) schrijft al enige jaren voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,40
 • Tejo Moerings boeken
  Tejo Moerings - De Tijdlus Van Cleobulus

  Eens won ik net niet de eerste prijs bij een dichterswedstrijd op Radio Rijnmond. Ik was meteen genezen van dichtwerk. De winnaar had mijns inziens wat strofen bij elkaar gezocht en er een sonnet van gewrocht. Natuurlijk won hij. Het was een herkenbaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Ingmar Heytze boeken
  Ingmar Heytze - Ik wilde je iets moois vertellen

  Ik wilde je iets moois vertellen, niet over het donkerwaar we heen gaan, hoe de wereld stoptmet draaien, vlam vat, valt –ik wilde je iets goeds vertellen,over hoe jij groter wordt en mooier,dat ik doodga van geluk om jouw bestaan.Ik wilde je iets moois… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Karel Wasch boeken
  Karel Wasch - Het geluid van denken

  Een gedichtenbundel waarin het geluid van een typemachine voor het zoontje het troostende geluid van zijn vaders denken wordt. Dat kan niet anders dan een bijzondere gedichtenbundel zijn. Het geluid van denken bevat gedichten van een grote verhalende kracht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Baeke boeken
  Jan Baeke - Houvastvergankelijkheidsleer

  Ons robuuste geloof in de vrije wil, het vernuft en de maakbaarheid ten spijt is het nog altijd niet eenvoudig het houvast te vinden dat ons door de dagen heen kan helpen. En is dat houvast toch gevonden, dan blijkt het net zo vergankelijk als het leven zelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hans Tentije boeken
  Hans Tentije - Begane grond

  In Begane grond gaat Hans Tentije in lange, verhalende gedichten vol scherpe waarnemingen opnieuw op zoek naar dat wat het voorstellingsvermogen te boven gaat. Herkenbare taferelen en treffende vergezichten combineert hij met het ongrijpbare en onaanraakbare.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Pasquale Renna boeken
  Pasquale Renna - Pasquale's Poëtisch Podium

  Pasquale Renna, een kunstenaar van Nederlands-Italiaanse origine, beeldt en verhaalt passievol de grafische en letterkundige discipline. Geboren te ’s-Hertogenbosch, vertoefde in vele oorden Europawijd, in steden als Milaan, Venetië, Palermo en Praag, zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Reinier Van Delden boeken
  Reinier Van Delden - Zonder al te veel pretenties

  Reinier van Delden, geboren en getogen in Den Haag, liep in 2006 naar Rome. Ontdekte tijdens die pelgrimstocht dat hij het liefst wou schrijven. Maar, hij had ook nog een andere droom, namelijk een café beginnen. Hij werd verliefd, trouwde en opende in 2011… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Rob Komen boeken
  Rob Komen - morgen gaan we verder

  Rob Komen Alkmaar 23 april 1953 schilder, graficus, tekenaar, dichter, fotograaf - lid van de Alkmaarse Kunstenaars Vereniging - lid van de kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken - lid van het KCB Kunstenaars Centrum Bergen Gedichten in verzamelbundel Op Weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,32
 • De Zeevrouw

  In de zomer van 2017 verdween een Zweedse journaliste na een interview met een duikbootkapitein. In de daaropvolgende maanden spoelden delen van haar lichaam aan op de Deense kust. Alles wijst erop dat de vrouw tijdens haar werk is vermoord. Scandinavië staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Roger de Neef boeken
  Roger de Neef - Grondgebied

  In Grondgebied behandelt Roger de Neef vertrouwde thema’s als bloemen, de wisseling van landschappen en stemmingen, met vaak verwijzingen naar de schilderkunst of jazzmuziek. Opmerkelijk zijn de dagboekgedichten met sterk visuele inslag en humor, de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paul Demets boeken
  Paul Demets - De klaverknoop

  Onze identiteit wordt bepaald in relatie tot onze omgeving: onze ouders, onze geliefde, onze kinderen, onze samenleving. Toch hopen we steeds de authentieke kern in onszelf te vinden. In De klaverknoop gaat Paul Demets op zoek naar de mens, en in het bijzonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Peter Ghyssaert boeken
  Peter Ghyssaert - Laiwarikon

  De nieuwste bundel van de bekroonde dichter Peter Ghyssaert ‘Laiwarikon’, is een verzameling die zich niet over het hoofd laat zien, een collectie die je niet meer kwijtraakt. Poëzie is een knar. En wat voor een! Ze ergert je, ze loopt je in de weg, ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Robin De Jongh boeken
  Robin De Jongh - Vlieg Dan

  Onderweg zijn we allemaal. Van korte tot lange avonturen. Over vlakke en hobbelige paden bewegen we ons verder. Langs de pijlers van Geluk, Liefde, Hoop en Vertrouwen in de toekomst. Over keuzes maken en meevoeren op de wind van vandaag. En als je dan op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Frank Zonderland boeken
  Frank Zonderland - Spreidstand

  Wat zijn uw wensen? vroeg de makelaar en zijn hoofd verdween tussen folders en kaften met facturen. … Een tuin met een wuivende vrouw erin. Deze bundel van Frank Zonderland meandert tussen erotiek en maatschappijkritiek. Zonderland is vaak cynisch in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Monique Bakker boeken
  Monique Bakker - Stromen

  In 'Stromen' heb ik geschreven over het leven, de toekomst en het verleden. Het gaat over nieuwe energie die ik op doe, over de verwondering over wat ik voel en ervaar en waar ik denk dat dat vandaan komt. Was er leven voor dit leven en wat komt er hierna? De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,29
 • Jasper Serraris, Maurits Verhoef boeken
  Jasper Serraris, Maurits Verhoef - Kapitaalfout

  15 dichters schrijven over hun idealen en ideeën, afkomstig uit alle hoeken van het land en verschillende leeftijden. Kapitaalfout is een warse bloemlezing over de wereld anno 2018. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Leo Bormans boeken
  Leo Bormans - Ik wens je geluk

  We wensen elkaar graag GELUK. Bij veel verschillende gelegenheden. Maar wat wensen we elkaar dan precies? Uit deze set van 34 unieke wenskaarten kies je telkens de invulling die het best past bij de gelegenheid en bij degene die je geluk wil wensen.Elke wens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Anton Chardon boeken
  Anton Chardon - Ring van de tijd

  GESPREK God is een keelklank, zei mijn broer. Ho, ho, een klank, zei ik, oké. God is een klank, oké, zei hij. Symbool, zei hij, want dat is taal. God is veel meer dan klank, zei ik. Dat is jouw mening, zei mijn broer. Anton Chardon (1936) schrijft dagelijks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frans Budé boeken
  19,99
 • Toon Tellegen boeken
  Toon Tellegen - Glas tussen ons

  Toon Tellegen stelt in deze bundel persoonlijke gedichten de afstand tot de ander centraal. Soms is die afstand letterlijk onoverbrugbaar, zoals bij overleden dierbaren: ‘waarom wil mijn moeder nog altijd iets van mij weten? / het is winter, ze staat voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Stilte zingen

  In ‘Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Martin Gijzemijter boeken
  Martin Gijzemijter - Dichtgedachten over geluk

  Dichtgedachten over geluk van Martin Gijzemijter is een bundel vol hartverwarmende geluksgedachten Een bundel vol hartverwarmende geluksgedachten van Martin Gijzemijter. Na twee succesvolle dichtbundels (Dichtgedachten en Troostgedachten) komt Martin… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99