Poëzie

 • Ester Naomi Perquin boeken
  Ester Naomi Perquin - Lange armen

  Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin liep op uitnodigingvan de Nederlandse Politie een paar maanden mee metverschillende politiemensen. Hun verhalen, herinneringenen optreden vormden de basis voor Lange armen. In tien gedichtentrof ze de alledaagse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jeroen Kraakman boeken
  Jeroen Kraakman - Als de dichter zingt

  ALS DE DICHTER ZINGT Reis mee door het leven van dichter Jeroen Kraakman. Gedichten over dromen, wensen en verlangens. Over dieren, groot en klein. Over vergankelijkheid en eeuwigheid. Maar ook over tuinmannen en wereldkampioenen. Geen paniek Er is tijd genoeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Dmitri Danilov boeken
  Dmitri Danilov - Het saaie, het gewone

  Oeverloze ouwehoer of geniale poëet? Wie de gedichten van Dmitri Danilov (1969) leest, komt onherroepelijk bij één van deze extremen uit. Niemand anders weet het leven in zijn grootsheid en nietigheid zo onderkoeld te beschrijven als hij. In zijn terloopse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Momentum

  Het Schrijverscollectief Hardenberg bestaat sinds maart 2015 en heeft als doel om de schrijfkunst en de interesse hierin te bevorderen. Het Schrijverscollectief wil door middel van verschillende activiteiten en evenementen graag met anderen samenwerken om zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ewout Eggink boeken
  Ewout Eggink - Kneed schoorvoetend weer een ziel

  Na Uitgehongerd Document (1997) publiceert Ewout Eggink nu zijn tweede bundel Kneed schoorvoetend weer een ziel. 40 gedichten, 68 pagina's. Prachtig vormgegeven door Anna van Lingen. Thematisch en qua vorm zeer afwisselend. Eggink beweegt zich graag tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • André van der Veeke boeken
  André van der Veeke - Dwangarbeider van de poëzie

  André van der Veeke (Rotterdam, 1947) heeft honderd gedichten gekozen uit zeven bundels die tot nu toe van zijn hand verschenen. Over Reizigers voor alle richtingen schreef Hans Verhagen: 'Deze bundel mag begroet worden als een gebeurtenis, niet alleen voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Veerle Deknopper boeken
  Veerle Deknopper - Een meisje loos

  De auteur blikt door de ogen van het innerlijk kind terug op haar leven. Ze laat de lezer kennismaken met het eigenzinnige meisje van toen en nu dat de wereld overschouwt en nadenkt over haar eigen plaats binnen het hele gebeuren. Ze maakt daarbij gebruik van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Elisabeth Tonnard boeken
  Elisabeth Tonnard - Voor het ideaal, lees de schaal

  Wat jongeren denken Graag willen we weten wat jongeren denken over de toekomst tot 2030. Daarom organiseerden we voor hen bijeenkomsten met friet en fris. De opkomst wisselde sterk per kern. Heukelum kwam met het winnende idee: opknappen van het trapveldje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paleismuren

  In Paleismuren is poëzie samengebracht die Marie-Anne de Jonge schreef voor gezamenlijke projecten met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Dit werk werd eerder voorgedragen of tentoongesteld op onverkoopbare locaties zoals winkelcentra en luxe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Lenze L. Bouwers boeken
  Lenze L. Bouwers - Bordeauxreeks Rust

  De zoveelste bundel van Lenze L. Bouwers (1940) vernieuwt zijn bekende thema's als liefde voor de natuur - met Ameland als zijn tweede vaderland - aandacht voor de zwakke, zoeken naar de liefde tussen mensen. Maar hoe kan het anders als je 77 bent geworden,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anne Hoitinga boeken
  Anne Hoitinga - Rest ons de Liefde

  Wie zijn wij ten diepste voor elkaar als gezamenlijke herinneringen niet langer onze relatie bepalen? Als alles "weg valt", wat is dan aanwezig?Wat is de grondtoon van Leven?Deze gedichten gaan over het vinden van een weg door de jungle van verwarring en het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Kira Wuck boeken
  Kira Wuck - De zee heeft honger

  De zee heeft honger gaat over de anonimiteit van de stad, het verlangen om aangelijnd te worden en de verlokking van de zee.Over Finse meisjes:‘Dit zijn zinnen die ik wil lezen voor het slapen gaan.’ Arnon Grunberg‘Wucks kracht ligt in de scherpte en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul van Bentum boeken
  Paul van Bentum - Gedichten over liefde, verslaving en onzekerheden

  Mijn naam is Paul van Bentum. Ik ben verslaafd. Tijdens mijn verslaving/ opname heb ik een dichtenbundel geschreven. In mijn dichtenbundel schrijf ik over seksueel misbruik, mijn verliefdheid , mijn onzekerheid en mijn verslaving. Ik heb 10 weken in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Maarten Inghels boeken
  Maarten Inghels - Contact

  Met Contact verbindt Maarten Inghels (1988) nieuwe poëzie, beeld en performance. Zijn gedichten verschenen als tatoeage (‘Honger’), als enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg (‘Volksbevraging’), en werden geplant met eetbare zaadjes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Hosanna dagen

  Bart Chabot (1954) is dichter, romancier en de biograaf van Herman Brood. Hij begon zijn literaire carrière als dichter, en nog altijd is poëzie de vorm waar hij met grote regelmaat op teruggrijpt. In zijn gedichten, vaak in lange monologen gegoten verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Henri Michaux boeken
  Henri Michaux - Trage nederlaag met volle zeilen.

  De tot Fransman genaturaliseerde Belgische dichter Henri Michaux (Namen, 1899 - Parijs, 1984) behoort tot het kruim van de hedendaagse poëzie. Michaux' radicale omgang met het 'ik' en de verwoordingen blijft nog steeds grote invloed uitoefenen. Poëziecentrum… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Victor Vroomkoning boeken
  Victor Vroomkoning - Gebroken wit

  ‘Wij verliezen ons in het gemis en vinden / ons door elkaar terug in wie wij / ongetwijfeld moeten zijn geweest – hoor ons / ernaar raden. Voor even kunnen we / tegen het gebroken wit van ons heden.’ Dat is waar het in deze bundel om gaat: om wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Daniël Vis boeken
  Daniël Vis - Insect Redux

  De gedichten in Insect Redux vormen een veld van signalen waarin het contact met de werkelijkheid verbrokkelt. De 'ik' verzamelt fragmenten, beelden en stemmen. Hij zoekt naar patronen. Steeds meer lijkt hij bestuurd te worden door een macht van buiten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hendrik Carette boeken
  Hendrik Carette - Bordeauxreeks Panorama's en portretten

  Hendrik Baudewijn Carette werd geboren op 17 december 1946 in Brugge en is de maker van gedichten. Ziehier wat andere auteurs her en der denken over zijn poëzie: - Hendrik Carette schrijft erudiete poëzie die doorspekt is met talloze verwijzingen naar de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hanneke van Eijken boeken
  Hanneke van Eijken - Kozijnen van krijt

  In Kozijnen van krijt observeert Hanneke van Eijken helder, scherp en filmisch de verhoudingen tussen mens, tijd en natuur. Ze onderzoekt of we geluk kunnen vasthouden, laten stollen in de tijd. Hoe bezweer je onheil dat voortdurend op de loer ligt? Fictie kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Jan Otten boeken
  Willem Jan Otten - Genadeklap

  Na sluitingstijd stapt Christus op een schilderij van Holbein van zijn kruis af, de lijst uit, de wereld in. Het is een van de vele sterke beelden in deze nieuwe bundel van Willem Jan Otten. Otten ontving de P.C. Hooftprijs voor de vele essays die zijn oeuvre… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Paul Bogaert boeken
  Paul Bogaert - Zo kan het niet langer

  Wordt het geen tijd dat er iets verandert? Paul Bogaert zoekt uit wat er moet gebeuren, wat er kan gebeuren. Door bijvoorbeeld een cursus te volgen of deel te nemen aan een ludieke activiteit. Door vriend en vijand in de ogen te kijken of door gewoon lekker in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Erik Coenen boeken
  Erik Coenen - Gezichten van de tijd

  Erik Coenen heeft in de loop der jaren alom lof geoogst als vertaler van andermans poëzie: de sonnetten van Jorge Luis Borges (De onzichtbare roos), de vers-drama's van Calderón (Het leven is droom; Liefde na de dood; Geheime wraak voor een geheime krenking)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Maaike Meijer boeken
  Maaike Meijer - De 100 beste gedichten van 2018

  De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door neerlandica en literatuurwetenschapper Maaike Meijer, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2018, en letterkundige en literair vertaler Anikó Daróczi. De VSB Poëzieprijs bekroont de beste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Kiek Manasse boeken
  Kiek Manasse - Om het even

  Even is waar het om draait. Of niet? 'Om het even' registreert, al dan niet met terugwerkende kracht, vraagt zich af, legt zich neer.. bij tijd; de onmogelijkheid om er afspraken mee te maken. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00