Poëzie

 • Katelijne Brouwer boeken
  Katelijne Brouwer - De maagden moeten bloeden

  Seks, dood en dieren, dat is waar het om gaat in de poëzie van Katelijne Brouwer. Haar debuut bevat een reeks gedichten, onderverdeeld in drie afdelingen, waarin zich de cyclus van het leven voltrekt, te beginnen bij de kindertijd - met een fascinatie voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Paleismuren

  In Paleismuren is poëzie samengebracht die Marie-Anne de Jonge schreef voor gezamenlijke projecten met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Dit werk werd eerder voorgedragen of tentoongesteld op onverkoopbare locaties zoals winkelcentra en luxe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jeroen Kraakman boeken
  Jeroen Kraakman - Als de dichter zingt

  ALS DE DICHTER ZINGT Reis mee door het leven van dichter Jeroen Kraakman. Gedichten over dromen, wensen en verlangens. Over dieren, groot en klein. Over vergankelijkheid en eeuwigheid. Maar ook over tuinmannen en wereldkampioenen. Geen paniek Er is tijd genoeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Dmitri Danilov boeken
  Dmitri Danilov - Het saaie, het gewone

  Oeverloze ouwehoer of geniale poëet? Wie de gedichten van Dmitri Danilov (1969) leest, komt onherroepelijk bij één van deze extremen uit. Niemand anders weet het leven in zijn grootsheid en nietigheid zo onderkoeld te beschrijven als hij. In zijn terloopse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ewout Eggink boeken
  Ewout Eggink - Kneed schoorvoetend weer een ziel

  Na Uitgehongerd Document (1997) publiceert Ewout Eggink nu zijn tweede bundel Kneed schoorvoetend weer een ziel. 40 gedichten, 68 pagina's. Prachtig vormgegeven door Anna van Lingen. Thematisch en qua vorm zeer afwisselend. Eggink beweegt zich graag tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Victor Vroomkoning boeken
  Victor Vroomkoning - Gebroken wit

  ‘Wij verliezen ons in het gemis en vinden / ons door elkaar terug in wie wij / ongetwijfeld moeten zijn geweest – hoor ons / ernaar raden. Voor even kunnen we / tegen het gebroken wit van ons heden.’ Dat is waar het in deze bundel om gaat: om wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Vincent Norá boeken
  Vincent Norá - Raak!

  De mooiste dingen in het leven kunnen onverwacht gebeuren en deze foto is daar een voorbeeld van. Ik maakte hem tijdens de zomervakantie aan het Lipnomeer in Tsjechie. In het water speelt mijn cadeaudochter met een vakantievriendinnetje in het koude water. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Elvis Peeters boeken
  Elvis Peeters - Mijn lichaam weet het niet. Liedteksten

  Elvis Peeters opereert in het grensgebied tussen muziek, theater en literatuur. Aanvankelijk verwerft hij bekendheid met zijn Nederlandstalige rockgroep Aroma di Amore die in 1982 de finale haalt van Humo's Rock Rally en uitgroeit tot een van de betere groepen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Brigitte Spiegeler boeken
  Brigitte Spiegeler - Kinderroof & Bijzang

  Brigitte Spiegeler debuteerde in 2015 verrassend als dichter met Krijgskunst, dat als ondertitel 'verluierde gedichten en andere vuurpauzes' meekreeg. «Intrigerend eigenzinnige bundel. Spiegeler telt mee!» (Albert Hagenaars, NBD | Biblion), «De milde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Laurence Vielle boeken
  Laurence Vielle - DOMO DE POEZIA

  Domo de Poezia / flessenpost... Dit zijn de gedichten die Laurence Vielle schreef tijdens haar «poëlitieke» functie van dichter des vaderlands (2016-2017). Ze worden vergezeld door een cd waarop Vincent Granger met klarinet, klavier en klank zijn muzikale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Runa Svetlikova boeken
  Runa Svetlikova - Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden

  Drieëntwintig tips is de neerslag van een rotjaar in het leven van de dichter. Af en toe schurkt het tegen de grenzen van goede smaak aan en hier en daar danst het er los over. Dat mag, want het gaat niet over goede smaak. Drieëntwintig tips biedt hoop aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Konrad Biller boeken
  Konrad Biller - Van Winterstrand naar Lenteland

  Konrad Biller biedt in zijn bundel lyriek en kort proza Van Winterstrand naar Lenteland een poëtische verhelde­ring van het belaste begrip 'vaderland'. 'Ik voel me tot in het diepst van mijn ziel overal ­tegelijk thuis en vreemd', zegt de Melkwegwandelaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Huub Beurskens boeken
  Huub Beurskens - Gedurig nader

  Gedurig nader ontleent zijn titel aan een stichtelijk embleem van Jan Luyken uit 1711. Maar in plaats van bij het besef van de vergankelijkheid van onze dagen alvast afstand te nemen van de 'ijdelheid' van het aardse leven, probeert de dichter juist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Emma Crebolder boeken
  Emma Crebolder - Opsnuiven

  Aards, warm, innemend, zinnelijk en intrigerend, wonderlijk rijk aan associaties en pregnante woorden, beelden en indrukken. Opsnuiven is een hartveroverende bundel met gedichten over geur, herinnering en verre oorden. Al met een paar woorden weet Emma… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Juan Perea y Monsuwé boeken
  Juan Perea y Monsuwé - Het Laadruim voor de Andromeda Nevel

  In HET LAADRUIM VOOR DE ANDROMEDA NEVEL nodigt Juan Perea y Monsuwé (1973) je uit op een duizelingwekkende ontdekkingsreis, voorbij de grenzen van het voorstelbare. Als "Les Fleurs du Mal" van Charles Baudelaire in 1857 een meteoriet was, die in de rimpelloze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,59
 • Henk van der Waal boeken
  Henk van der Waal - Door alle honderd harten wit te kalken

  Onvermoeibaar, en als het moet ‘door alle honderd harten wit te kalken’, baant Henk van der Waal zich in de tien meanderende gedichten van deze bundel – zijn het klaagzangen, zijn het liefdesliederen? – een weg naar licht. Hoe je dat licht moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Jean Pierre Rawie boeken
  Jean Pierre Rawie - Verzamelde verzen - grote letter uitgave

  Verzamelde verzen van Jean Pierre Rawie bevat alle gedichten uit de bundels Het meisje en de dood (1979), Intensive Care (1982),Kwade trouw (1986), Woelig stof (1989), Onmogelijk geluk (1992) en Geleende tijd (1999). (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,85
 • Hagar Peeters boeken
  Hagar Peeters - Loper van licht - grote letter uitgave

  Loper van licht is geïnspireerd op Hagar, de slavin uit de Bijbel die Abraham een zoon schonk en met hem werd verstoten naar dewoestijn. Ze zingt een klaaglied van het Avondland en geeft ook de bannelingen van nu een stem. De Hagar in deze bundel tart de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,75
 • Anna Enquist boeken
  Anna Enquist - Alle gedichten - grote letter uitgave

  Alle gedichten is een integrale verzamelingvan zes dichtbundels van Anna Enquist:Soldatenliederen (1991)Jachtscènes (1992)Een nieuw afscheid (1991)Klaarlichte dag (1996)De tweede helft (2000)De tussentijd (2004) (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,05
 • Hans Cieremans boeken
  Hans Cieremans - Vergeet-me-nietjes

  Hans Cieremans (1949) zijn loopbaan heeft zich afgespeeld in de ouderenzorg en het Middelbaar Beroepsonderwijs. Hans schreef veel liedteksten voor de cabaretgroep 'De Eigen Bijdrage', die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw regelmatig met succes optrad in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Annemarie Estor boeken
  Annemarie Estor - Niemandslandnacht

  De stad Orb-e-Grout is in tweeën gesneden. Niemand mag van Orb naar Grout of omgekeerd. En niets is er wat het lijkt. Op een dag ontdekt hoofdpersoon Pili dat er een complot bestaat. Ze wordt ontvoerd door een juffrouw met een motorfiets en een toverlantaarn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Irene Bond boeken
  Irene Bond - De woorden van mijn ziel

  Met mijn Nederlands en Engelstalige gedichten en proza neem ik jullie mee in mijn reis naar zelfliefde na de ontmoeting van mijn zielsliefde. Mijn emotionele pijn, verdriet, frustratie en liefde hebben woorden gekregen. Het zijn de woorden van mijn ziel. Sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sylvie Marie boeken
  Sylvie Marie - Houdingen

  trek terug,de knieën tot onder de kin, armenals vleugels eromheen.in deze houding kun je jezelf wiegen,gebruik je de voeten optimaal,rol ze af van hiel naar teen en terug.er zijn veel mensen die zo jarenlangin kelders zitten, ze rennenhun eigen armen in,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Moya De Feyter boeken
  Moya De Feyter - Tot iemand eindelijk

  alle mensen die in ons wonen willen werkelijkworden, maar zijn zij dan niet stuk voor stukzwartgallige vlinders, die samenhokkenrond de vlammen in een borstMoya De Feyter (1993) schrijft proza, poëzie en toneelteksten. Ze studeerde af als theaterwetenschapper… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Arthur Japin boeken
  Arthur Japin - Nachtkaravaan

  In de afgelopen twee decennia schreef Japin voor artiesten als Sara Kroos, Astrid Seriese, Paul de Leeuw en Karin Bloemen. Ook al veel eerder, op de Theaterschool, waar Arthur les had van Willem Wilmink, ontstonden talloze nummers, vaak gezongen door hemzelf.… (Losbladig)

  Lees meer...
  16,99