Poëzie

 • Levi Weemoedt boeken
  Levi Weemoedt - Pessimisme kun je leren!

  Aan het begin van deze eeuw, toen ik nog een puisterige puber was, voelde ik een grote behoefte om in de literatuur de antwoorden op mijn levensvragen te vinden. Dat lukte niet. Hoewel ik het kunstenaarsleven leidde, inclusief een getormenteerde ziel en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paleismuren

  In Paleismuren is poëzie samengebracht die Marie-Anne de Jonge schreef voor gezamenlijke projecten met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Dit werk werd eerder voorgedragen of tentoongesteld op onverkoopbare locaties zoals winkelcentra en luxe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Konrad Biller boeken
  Konrad Biller - Van Winterstrand naar Lenteland

  Konrad Biller biedt in zijn bundel lyriek en kort proza Van Winterstrand naar Lenteland een poëtische verhelde­ring van het belaste begrip 'vaderland'. 'Ik voel me tot in het diepst van mijn ziel overal ­tegelijk thuis en vreemd', zegt de Melkwegwandelaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Juan Perea y Monsuwé boeken
  Juan Perea y Monsuwé - Het Laadruim voor de Andromeda Nevel

  In HET LAADRUIM VOOR DE ANDROMEDA NEVEL nodigt Juan Perea y Monsuwé (1973) je uit op een duizelingwekkende ontdekkingsreis, voorbij de grenzen van het voorstelbare. Als "Les Fleurs du Mal" van Charles Baudelaire in 1857 een meteoriet was, die in de rimpelloze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,59
 • Farah Libardee boeken
  Farah Libardee - Het museum van de geest

  Een gevoelige gedichtenbundel met de naam Het museum van de geest over dromen en de werkelijkheid. De sfeervolle illustraties zijn door de schrijfster zelf gemaakte olieverfschilderijen, die een prachtige beeldende aanvulling vormen op haar poëzie. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,71
 • Cel Overberghe boeken
  Cel Overberghe - Wintersproeten

  "Wintersproeten" is een metafoor voor ouderdom, zoals "zomersproe­ten" dat is voor de jeugd. Ouderdom en eenzaamheid worden met de nodige afstand benaderd en de nodige humor vormt een dam tegen mogelijke tranerigheid. Ook maatschappij-kritiek, afgewisseld met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dirk Bolier boeken
  Dirk Bolier - Invaliefde in Rotterdam

  Dirk Bolier werkte na zijn studie informatica 15 jaar in de automatisering toen hij getroffen werd door de ziekte Multiple Sclerose. Hij ging dichten en schrijven. Verscheidene romans en verhalen van hem belandden bij bibliotheken in heel Nederland en werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Ruth Lillegraven boeken
  Ruth Lillegraven - Sikkel

  Ergens aan de Noorse zuidwestkust in de negentiende eeuw. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de jonge boer Endre, maar dan wordt hij ziek en bedlegerig en moet zijn boerderij verkopen. Wie is hij zonder de rechten en plichten waarmee hij geboren is en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Van der Geer boeken
  Jan Van der Geer - Heimwee

  "... Ik ben alleen hiermet al deze woorden,het eindeloze verdriet en een eenzame lach,elke dag. ..."Jan van der Geer schrijft poëzie en korte verhalen. Afwisselend over serieuze zaken, maar ook over bizarre onderwerpen.In Heimwee, deze tweede dichtbundel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Luuk Gruwez boeken
  Luuk Gruwez - Bakermat

  Het even van een leven tussen twee stilten Waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? Een veel fundamenteler vraag kan een mens zich over zichzelf niet stellen. In Bakermat, de nieuwe bundel van Luuk Gruwez, is die vraag de rode draad. Steeds weer gaat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Peter Gossens boeken
  Peter Gossens - Banaliteit van de liefde

  Banaliteit van de liefde is de derde dichtbundel van Peter Goossens (1957, Ekeren).Zijn eerste bundel Madrigalen van strijd en liefde verscheen in 2015 onder het pseudoniem Charles Janssens. Het is een bundeling van oorlogsgedichten waarin de mens centraal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Esther De Beun boeken
  Esther De Beun - Hemeltranen

  "... Nergens andersvoel ik me zo veiligals op dit bankjeaan de kade in onze stad ..."In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Alfred van Hall boeken
  Alfred van Hall - Eiland in wit licht

  Net zoals in de twee eerdere poëziebundels van Alfred van Hall: Schuilen onder woorden en De Zijlman staan in deze bundel twee onderwerpen centraal: de mens en het landschap. Van beide thema’s worden hun broosheid en kwetsbaarheid belicht. Het is meer het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Lydia Knockaert boeken
  Lydia Knockaert - Uit het leven gegrepen

  "Uit het leven gegrepen" de titel zegt het zelf. Deze gedichten zijn echt uit het dagelijkse leven gegrepen. Soms denken we dat we voor alles alleen staan, maar niets is minder waar. Sociaal zijn draagt bij tot het ontstaan van mooie vriendschappen en net met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,98
 • Frans de Birk boeken
  Frans de Birk - Of later maar

  Vroeg of laat merken we allemaal dat het leven geen optelsom is van geluksmomenten, maar een optelsom van ervaringen en gevoelens. De Nieuwegeinse dichter Frans de Birk heeft er een antenne voor. Hij beschouwt in zijn poëzie de mooie momenten maar ook de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lilian Zielstra boeken
  Lilian Zielstra - Dichten met oma

  Jonge dichters maken poëzie rond verhalen die zij horen van ouderen in verzorgingstehuizen. Een project van de stadsdichter van Groningen. Fotografie: David Vroom (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Pim Rodenboog boeken
  Pim Rodenboog - De bomen ruisen mij een requiem

  Als de dichter Pim Rodenboog in het gedicht Woord schrijft dat het woord 'danst van hoog naar laag', dat het 'metgezel, wapen, troost, minnares en kind' is, dan ervaart men dit zeker in deze bundel. Of Rodenboog nu schrijft over leven en dood, het ouder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dick Gebuys boeken
  Dick Gebuys - Kampen des doods

  Buchenwald - Auschwitz-Birkenau - Majdanek - Janowska.Dick Gebuys bezocht een reeks concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Kampen des doods.Hij liep rond in de kampen van Amersfoort en Westerbork. Hij ging verschillende keren naar de Hollandse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Vladimir Nabokov boeken
  Vladimir Nabokov - Verzamelde gedichten

  Vladimir Nabokov staat bekend als een briljant romanschrijver, maar zijn passie, ook in zijn proza, lag altijd bij de poëzie. Deze tweetalige uitgave, integraal vertaald op basis van de Collected Poems, omspant Nabokovs hele dichterlijke productie. Niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Manu Van Kersbergen, Derek Otte boeken
  Manu Van Kersbergen, Derek Otte - En ze leefde nog

  Charlotte de Raad (1994), Zeinab El Bouni (1990), Sandy Bosmans (1986), Mare Groen (1995), Maaike Boumans (1988) en Roziena Salihu (1994) ontmoetten elkaar bij schrijfsessies van Poetry Circle Nowhere in Amsterdam. In vele voorstellingen waarin de schrijfsters… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Velimir Chlebnikov boeken
  Velimir Chlebnikov - Harmoniewereld

  Velimir Chlebnikov (1885-1922) vormde samen met Vladimir Majakovski (1893-1930) en Aleksej Kroetsjonych (1886-1968) de kern van het Russische futurisme. Behalve over de Revolutie en andere eigentijdse gebeurtenissen als de Russisch-Japanse oorlog en Eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Sophie J. Postma boeken
  Sophie J. Postma - Glazen huisjes

  Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.Een dichtbundel over het kind met een hoge sensitiviteit. Glazen huisjes is een persoonlijk portret over de kracht van het zien en gezien worden. In rake en liefdevolle bewoordingen neemt Sophie J. Postma je mee in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sylvia Hubers boeken
  Sylvia Hubers - Wat als we niet waren betoverd

  Soms vragen de mensen aan mij: ‘Waarom schrijf jij geen roman?’ En dan wijzen ze een kort stukje aan in mijn boek. ‘Hier, in dit stukje zit toch op zijn minst een roman van 375 bladzijden verscholen?’ Ik heb daarop geen antwoord. Op de meeste vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Niels Landstra boeken
  Niels Landstra - Entree naar de hemel

  Niels Landstra baant zich via zijn poëzie een weg door de krochten van het aardse bestaan. Op onnavolgbare wijze dringt hij door tot het wezen van vertwijfeling, de dood, de (onvoltooide) liefde, de schijnbare en schrijnende uitzichtloosheid. Om de opgedane… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Claudia E. Mulder boeken
  Claudia E. Mulder - gedichten 1978 - 2018

  Claudia Evelyn Mulder werd in 1969 geboren in Den Haag. Ze schreef al op jonge leeftijd haar eerste gedichten en deze vormen het dagboek van haar leven. Een aantal gedichten zijn eerder gepubliceerd in het tijdschrift 'Mens & Gevoelens' van Margreet Dolman en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00