Poëzie

 • Farah Libardee boeken
  Farah Libardee - Het museum van de geest

  Een gevoelige gedichtenbundel met de naam Het museum van de geest over dromen en de werkelijkheid. De sfeervolle illustraties zijn door de schrijfster zelf gemaakte olieverfschilderijen, die een prachtige beeldende aanvulling vormen op haar poëzie. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,71
 • Cel Overberghe boeken
  Cel Overberghe - Wintersproeten

  "Wintersproeten" is een metafoor voor ouderdom, zoals "zomersproe­ten" dat is voor de jeugd. Ouderdom en eenzaamheid worden met de nodige afstand benaderd en de nodige humor vormt een dam tegen mogelijke tranerigheid. Ook maatschappij-kritiek, afgewisseld met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Paleismuren

  In Paleismuren is poëzie samengebracht die Marie-Anne de Jonge schreef voor gezamenlijke projecten met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Dit werk werd eerder voorgedragen of tentoongesteld op onverkoopbare locaties zoals winkelcentra en luxe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Konrad Biller boeken
  Konrad Biller - Van Winterstrand naar Lenteland

  Konrad Biller biedt in zijn bundel lyriek en kort proza Van Winterstrand naar Lenteland een poëtische verhelde­ring van het belaste begrip 'vaderland'. 'Ik voel me tot in het diepst van mijn ziel overal ­tegelijk thuis en vreemd', zegt de Melkwegwandelaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Juan Perea y Monsuwé boeken
  Juan Perea y Monsuwé - Het Laadruim voor de Andromeda Nevel

  In HET LAADRUIM VOOR DE ANDROMEDA NEVEL nodigt Juan Perea y Monsuwé (1973) je uit op een duizelingwekkende ontdekkingsreis, voorbij de grenzen van het voorstelbare. Als "Les Fleurs du Mal" van Charles Baudelaire in 1857 een meteoriet was, die in de rimpelloze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,59
 • Jasper Serraris, Maurits Verhoef boeken
  Jasper Serraris, Maurits Verhoef - Kapitaalfout

  15 dichters schrijven over hun idealen en ideeën, afkomstig uit alle hoeken van het land en verschillende leeftijden. Kapitaalfout is een warse bloemlezing over de wereld anno 2018. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Menno Wigman boeken
  Menno Wigman - Ik weet niet goed tot wie ik spreek

  In het werk van de betreurde Menno Wigman was de dood vaak prominent aanwezig. Wigman behoorde vrijwel vanaf het begin tot de Amsterdamse afdeling van De Eenzame Uitvaart: dichters die een gedicht voorlezen op begrafenissen van mensen zonder familie of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Sjoukje Veenstra boeken
  Sjoukje Veenstra - Gjin sprút feroare

  Dizze Fryske dichtbondel Gjin sprút feroare bestiet út 47 gedichten.De bondel giet ûnder oare oer boatbewenners dy't belies jaan moasten tsjin buurtgenoaten, saneamde freonen en ambtlike rigels. Der stean ek gedichten yn oer de Fryske taal, de natuer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Paul Demets boeken
  Paul Demets - De klaverknoop

  Onze identiteit wordt bepaald in relatie tot onze omgeving: de ouders, de geliefde, onze kinderen, de samenleving. We zijn met hen verknoopt. Maar, zoals de Franse filosoof Alain Badiou schrijft: er is geen authentieke kern in ons. En toch blijven we proberen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Roger De Neef boeken
  Roger De Neef - Grondgebied

  In Grondgebied behandelt Roger de Neef vertrouwde thema’s als bloemen, de wisseling van landschappen en stemmingen, met vaak verwijzingen naar de schilderkunst of jazzmuziek. Opmerkelijk zijn de dagboekgedichten met sterk visuele inslag en humor, de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter Ghyssaert boeken
  Peter Ghyssaert - Laiwarikon

  De nieuwste bundel van de bekroonde dichter Peter Ghyssaert ‘Laiwarikon’, is een verzameling die zich niet over het hoofd laat zien, een collectie die je niet meer kwijtraakt. Poëzie is een knar. En wat voor een! Ze ergert je, ze loopt je in de weg, ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bernard Dewulf boeken
  Bernard Dewulf - Naar het gras

  Naar het gras is de krachtige nieuwe bundel van Bernard Dewulf, een van de karakteristiekste stemmen in de hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Nog altijd luistert hij naar het zingen en het ontbreken. Wat valt er anders te horen of te zien? Het laatste gras… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • George de Koning boeken
  George de Koning - Wat doe ik hier eigenlijk?

  Docent Nederlands George de Koning heeft ditmaal aan zijn leerlingen gevraagd op te schrijven wat hen ­beweegt een opleiding op het mbo te volgen. De meest aangrij­pende, soms grappige en soms ontroerende verhalen zijn opgetekend in deze verhalenbundel.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Pasquale Renna boeken
  Pasquale Renna - Pasquale's Poëtisch Podium

  Pasquale Renna, een kunstenaar van Nederlands-Italiaanse origine, beeldt en verhaalt passievol de grafische en letterkundige discipline. Geboren te ’s-Hertogenbosch, vertoefde in vele oorden Europawijd, in steden als Milaan, Venetië, Palermo en Praag, zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ingmar Heytze boeken
  Ingmar Heytze - Ik wilde je iets moois vertellen

  Ik wilde je iets moois vertellen, niet over het donkerwaar we heen gaan, hoe de wereld stoptmet draaien, vlam vat, valt –ik wilde je iets goeds vertellen,over hoe jij groter wordt en mooier,dat ik doodga van geluk om jouw bestaan.Ik wilde je iets moois… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Huub Oosterhuis boeken
  Huub Oosterhuis - Stilte zingen

  In ‘Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Karel Wasch boeken
  Karel Wasch - Het geluid van denken

  Een gedichtenbundel waarin het geluid van een typemachine voor het zoontje het troostende geluid van zijn vaders denken wordt. Dat kan niet anders dan een bijzondere gedichtenbundel zijn. Het geluid van denken bevat gedichten van een grote verhalende kracht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Anton Chardon boeken
  Anton Chardon - Ring van de tijd

  GESPREKGod is een keelklank, zei mijn broer.Ho, ho, een klank, zei ik, oké.God is een klank, oké, zei hij.Symbool, zei hij, want dat is taal.God is veel meer dan klank, zei ik.Dat is jouw mening, zei mijn broer.Anton Chardon (1936) schrijft dagelijks een of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Toon Tellegen boeken
  Toon Tellegen - Glas tussen ons

  Toon Tellegen stelt in deze bundel persoonlijke gedichten de afstand tot de ander centraal. Soms is die afstand letterlijk onoverbrugbaar, zoals bij overleden dierbaren: ‘waarom wil mijn moeder nog altijd iets van mij weten? / het is winter, ze staat voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Frans de Birk boeken
  Frans de Birk - Of later maar

  Vroeg of laat merken we allemaal dat het leven geen optelsom is van geluksmomenten, maar een optelsom van ervaringen en gevoelens. De Nieuwegeinse dichter Frans de Birk heeft er een antenne voor. Hij beschouwt in zijn poëzie de mooie momenten maar ook de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Onno-Sven Tromp boeken
  Onno-Sven Tromp - Een euro of een groet

  'Een euro of een groet' is de vijfde sonnettenbundel van Onno-Sven Tromp. Opnieuw is het hem gelukt op vormvaste wijze de chaotische werkelijkheid te beteugelen. Tromp werpt zich op als hoeder van het klassieke sonnet en schrijft in vloeiende zinnen over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Warner Deelstra boeken
  Warner Deelstra - Op leven na dood

  In de eerste gedichten van Op leven na dood staat het onverwerkte verdriet om de dood van een jong meisje centraal. De invloed van deze gebeurtenis op de emotionele ontwikkeling van een later geboren kind wordt indringend beschreven. Deze aangrijpende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Kasper Peters boeken
  Kasper Peters - Vogelzwemvliegvis

  Poëzie voor kinderen van 8 tot 88 jaar. Je kunt keurige zinnen schrijven, van die zinnen waarin alleen maar verstandige woorden passen, van die zinnen met veel meer antwoorden dan vragen, dat soort zinnen kom je in dit boek niet tegen, maar als je het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Leo Bormans boeken
  Leo Bormans - Ik wens je geluk

  We wensen elkaar graag GELUK. Bij veel verschillende gelegenheden. Maar wat wensen we elkaar dan precies? Uit deze set van 34 unieke wenskaarten kies je telkens de invulling die het best past bij de gelegenheid en bij degene die je geluk wil wensen.Elke wens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jolande van Lith boeken
  Jolande van Lith - 2 blikken gele verf & eigen zinnen

  Jolande van Lith is kunstenaar en schrijver. In haar werk staan dood, verval en religie centraal. Zij debuteerde succesvol met haar gedichten bundel 'Wat woorden voor Vincent van Gogh'.Voor '2 blikken gele verf & eigen zinnen' verdiepte zij zich in het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50