Poëzie

 • Ria Raven boeken
  Ria Raven - Liefde in december

  Gedachten die opborrelen bij het ochtendgloren en tijdens mijn wandelingen door het Bos van Blaauw in 's-Graveland heb ik vastgelegd in gedichten. De seizoenen maken woorden in mij los die ik vaak zonder na te denken opschrijf. Het zijn belevingen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,78
 • Paleismuren

  In Paleismuren is poëzie samengebracht die Marie-Anne de Jonge schreef voor gezamenlijke projecten met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Dit werk werd eerder voorgedragen of tentoongesteld op onverkoopbare locaties zoals winkelcentra en luxe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan Van der Geer boeken
  Jan Van der Geer - Heimwee

  "... Ik ben alleen hiermet al deze woorden,het eindeloze verdriet en een eenzame lach,elke dag. ..."Jan van der Geer schrijft poëzie en korte verhalen. Afwisselend over serieuze zaken, maar ook over bizarre onderwerpen.In Heimwee, deze tweede dichtbundel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Mauriel Schoenmaekers boeken
  Mauriel Schoenmaekers - Dwaaldromen

  'dwaaldromen' | fotoboek van mauriliers schoenmaekers dromen zijn je meest intieme gedachten waar je geen controle over hebt. dagdromen zijn een voortzetting hierop. dromen uit een ideaal. de hoop dat mensen veranderen. de hoop anderen te inspireren. mee laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - Niets Kan Blijven

  108 gedichten en prozagedichten (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Christien Naber boeken
  Christien Naber - Gedachten reflecteren in de zon

  Wanneer gedachten woorden worden, dat is precies in dat dromerig verstrooide moment waarin gedachten reflecteren in de zon en die, naar waarde, immer óverschatte vraag: ‘wat moet ik worden?’ - jou voor altijd is ontglipt. Voorgoed voorbij zijn ze, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Johan van der Waal boeken
  Johan van der Waal - Diepe Dromen, Donkere Gedachten

  Op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het overlijden van zijn moeder zocht hij een uitlaatklep voor zijn gevoelens. Nu, zo’n twintig jaar later, gebruikt hij het schrijven van gedichten nog altijd om zaken als de liefde, de dood, dromen, ­angsten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • D. Simons boeken
  D. Simons - FOLDED BRAIN

  Een gedichtenbundel over liefde, eerlijkheid en dicht bij jezelf staan. Over het mooie en pure van de natuur en dat niet verloochenen. Over je alles en niets afvragen. Vol persoonlijke doch herkenbare gedichten. (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Erik Harteveld boeken
  Erik Harteveld - Van Nijlande tot Heelal

  Van Geert Nijland (Klijndijk 1942) verscheen in 2010 het boek Landschrift in landstaal en streektaal, gedichten over het boerenleven. Hierin verzamelde hij gedichten over het platteland van over de hele wereld. Met name de poëzie van Erik Harteveld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Poëziepad van A tot Z

  Het poëziepad loopt van A(velgem) tot Z(wevegem). En vice versa. Vijf jaar lang was er een poëziewedstrijd die de landsgrens oversteeg. Gedichten van curatoren en winnaars werden langs het pad gemonumentaliseerd. De lus is gelegd. Het lustrum mag gevierd.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Terug naar toen we begonnen

  Bruegel is een bakermat. Zijn werk van ruim vier eeuwen geleden is als een krachtige levensboom blijven doorgroeien tot vandaag. Met de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude voor ogen verzamelde Ivo van Strijtem veertig eigentijdse Nederlandstalige gedichten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Martijn Benders boeken
  Martijn Benders - Baah Baaah Krakschaap / De P van Winterslaap

  Dubbele dichtbundel, de achtste van Martijn Benders, lyrische poëzie met een sprookjesachtig karakter.De achtste Nederlandstalige dichtbundel van Martijn Benders is een dubbelbundel met twee voorzijdes, twee dichtbundels die elkaar in het midden van het boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Henriëtte Jacob boeken
  Henriëtte Jacob - Poëzie uit het hart

  Poëzie uit het hart is een verzameling gedachte gedachten. De gedichten beslaan het hele leven van begin tot einde. Gedurende mijn leven bewaard gebleven in schriftjes en op kladblaadjes. Toen ik de omslag foto had gemaakt, in de natuur ontstaan, raakte die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Christopher Levenson boeken
  Christopher Levenson - Vox Humana

  1953: zeven maanden helpen in het rampgebied. Christopher Levenson heeft van zijn ervaringen poëzie gemaakt. Over wat mensen bedreigt en wat hen met elkaar verbindt. Vertaald door Ad Zuiderent. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jacobus Bos boeken
  Jacobus Bos - De waan en zin van het bestaan

  Een man op leeftijd blikt terug op zijn verleden en kijkt naar een toekomst die hij alleen in zijn verbeelding voor zich kan zien. Tussen de twee uitersten van de tijd, geboorte en dood, staat een man 'die meer dan eenzaam is. / Zo'n man die met een pistool in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jules Grandgagnage boeken
  Jules Grandgagnage - Ik ben zo malcontent, mijn lief ging lopen met een andere vent

  Jules Grandgagnage (Elsene, 12 februari 1950) is een Vlaamse schrijver, dichter, columnist en kunstschilder. Behalve boeken en kinderboeken heeft hij ook korte verhalen gepubliceerd. Jules studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Antwerpen. Later… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Quito Nicolaas boeken
  Quito Nicolaas - Argus

  In Argus lijkt Nicolaas de verschillende levensfasen af te wisselen van zijn kindertijd naar volwassenheid, waarin zich de botsing weerspiegelt tussen emotie en logica. Het taalkundige swingen en zingen van Nederlandse, Engelse, Spaanse en Papiamento woorden -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Petra Hoogerwerf boeken
  Petra Hoogerwerf - Luchtig Piekeren

  Gedichten die als piekeren in de nacht blijven hangen: dreinend en herhalend. Absurdistische, speelse gedichten over kleine voorvallen. Over hoop en transformatie en het afscheid nemen van geliefden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Pieter de Bruijn Kops boeken
  Pieter de Bruijn Kops - De minderweter

  De minderweter is een monter gestemde en caleidoscopische bundel, waarin De Bruijn Kops het grensgebied tussen ernst en luim verkent, wat tot een verkwikkende afwisseling van stijlen en gezichtspunten leidt, het logische vervolg op zijn debuut Heerlijke galop… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Catharina Van Daalen boeken
  Catharina Van Daalen - Tot hij oceaan werd

  Waar de oceaan evengoed kan spoken als doodstil kan zijn. Waar de fjorden net zo diep zijn als de toppen van de bergkammen die erin wortelen. Waar meer schapen wonen dan mensen, en beiden zich verschuilen onder daken van gras. Catharina van Daalen neemt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Esther De Beun boeken
  Esther De Beun - Hemeltranen

  "... Nergens andersvoel ik me zo veiligals op dit bankjeaan de kade in onze stad ..."In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Vera Srbinovi? boeken
  Vera Srbinovi? - Alsof de sterren daalden

  Enkele citaten over het werk van Vera Srbinovi?: ‘Vera Srbinovi? heeft gedurende decennia gedichten geschreven die haar uniek maken onder moderne Europese dichters’. (Dr. Drashko Redjep, vooraanstaand Servisch schrijver een criticus.) ‘Haar gedichten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Koos Smedes boeken
  Koos Smedes - Het leven is een groot gedicht

  Koos Smedes noemt zich in zijn gedichtenbundels Koos de Oudere en Koos de Jongere. De Oudere bezingt in deze editie de smart en de schoonheid van het leven. De Jongere valt in zijn bundel ‘Verstrengeld in de liefde’ keer op keer voor het fenomeen liefde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,45
 • Daniël Dee boeken
  Daniël Dee - [plak hier uw titel]

  De nieuwe dichtbundel van Daniël Dee heeft geen titel. De lezer krijgt er een stickervel met mogelijke titels bijgeleverd en kan dan de eigen favoriet op het omslag plakken ik ben al halverwege en ik hoor geen muziek meer in mijn hoofd er is geen glinstering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jules Hofman (Angular) boeken
  Jules Hofman (Angular) - De woordenpracht

  Jules Hofman heeft van de laatste 6 jaar van zijn turbulente leven zijn woordenpracht gebundeld. Een verzameling van dicht en rijm waarbij de beelddenker zijn beelden vertaald heeft. Mijn overtuigingen en gedachtegangen omgevormd van een beeld dat uit letters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,56