Poëzie

 • Katelijne Brouwer boeken
  Katelijne Brouwer - De maagden moeten bloeden

  Seks, dood en dieren, dat is waar het om gaat in de poëzie van Katelijne Brouwer. Haar debuut bevat een reeks gedichten, onderverdeeld in drie afdelingen, waarin zich de cyclus van het leven voltrekt, te beginnen bij de kindertijd - met een fascinatie voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Paleismuren

  In Paleismuren is poëzie samengebracht die Marie-Anne de Jonge schreef voor gezamenlijke projecten met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Dit werk werd eerder voorgedragen of tentoongesteld op onverkoopbare locaties zoals winkelcentra en luxe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jeroen Kraakman boeken
  Jeroen Kraakman - Als de dichter zingt

  ALS DE DICHTER ZINGT Reis mee door het leven van dichter Jeroen Kraakman. Gedichten over dromen, wensen en verlangens. Over dieren, groot en klein. Over vergankelijkheid en eeuwigheid. Maar ook over tuinmannen en wereldkampioenen. Geen paniek Er is tijd genoeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ewout Eggink boeken
  Ewout Eggink - Kneed schoorvoetend weer een ziel

  Na Uitgehongerd Document (1997) publiceert Ewout Eggink nu zijn tweede bundel Kneed schoorvoetend weer een ziel. 40 gedichten, 68 pagina's. Prachtig vormgegeven door Anna van Lingen. Thematisch en qua vorm zeer afwisselend. Eggink beweegt zich graag tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Victor Vroomkoning boeken
  Victor Vroomkoning - Gebroken wit

  ‘Wij verliezen ons in het gemis en vinden / ons door elkaar terug in wie wij / ongetwijfeld moeten zijn geweest – hoor ons / ernaar raden. Voor even kunnen we / tegen het gebroken wit van ons heden.’ Dat is waar het in deze bundel om gaat: om wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Runa Svetlikova boeken
  Runa Svetlikova - Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden

  Drieëntwintig tips is de neerslag van een rotjaar in het leven van de dichter. Af en toe schurkt het tegen de grenzen van goede smaak aan en hier en daar danst het er los over. Dat mag, want het gaat niet over goede smaak. Drieëntwintig tips biedt hoop aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Konrad Biller boeken
  Konrad Biller - Van Winterstrand naar Lenteland

  Konrad Biller biedt in zijn bundel lyriek en kort proza Van Winterstrand naar Lenteland een poëtische verhelde­ring van het belaste begrip 'vaderland'. 'Ik voel me tot in het diepst van mijn ziel overal ­tegelijk thuis en vreemd', zegt de Melkwegwandelaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Huub Beurskens boeken
  Huub Beurskens - Gedurig nader

  Gedurig nader ontleent zijn titel aan een stichtelijk embleem van Jan Luyken uit 1711. Maar in plaats van bij het besef van de vergankelijkheid van onze dagen alvast afstand te nemen van de 'ijdelheid' van het aardse leven, probeert de dichter juist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Emma Crebolder boeken
  Emma Crebolder - Opsnuiven

  Aards, warm, innemend, zinnelijk en intrigerend, wonderlijk rijk aan associaties en pregnante woorden, beelden en indrukken. Opsnuiven is een hartveroverende bundel met gedichten over geur, herinnering en verre oorden. Al met een paar woorden weet Emma… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Juan Perea y Monsuwé boeken
  Juan Perea y Monsuwé - Het Laadruim voor de Andromeda Nevel

  In HET LAADRUIM VOOR DE ANDROMEDA NEVEL nodigt Juan Perea y Monsuwé (1973) je uit op een duizelingwekkende ontdekkingsreis, voorbij de grenzen van het voorstelbare. Als "Les Fleurs du Mal" van Charles Baudelaire in 1857 een meteoriet was, die in de rimpelloze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,59
 • Henk van der Waal boeken
  Henk van der Waal - Door alle honderd harten wit te kalken

  Onvermoeibaar, en als het moet ‘door alle honderd harten wit te kalken’, baant Henk van der Waal zich in de tien meanderende gedichten van deze bundel – zijn het klaagzangen, zijn het liefdesliederen? – een weg naar licht. Hoe je dat licht moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Hans Cieremans boeken
  Hans Cieremans - Vergeet-me-nietjes

  Hans Cieremans (1949) zijn loopbaan heeft zich afgespeeld in de ouderenzorg en het Middelbaar Beroepsonderwijs. Hans schreef veel liedteksten voor de cabaretgroep 'De Eigen Bijdrage', die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw regelmatig met succes optrad in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Niels Zwakhals boeken
  Niels Zwakhals - Jij smaakt naar meer

  Jij smaakt naar meer gaat natuurlijk over jou. En over mij. Over ons. Over alle liefde. De gedichten van Niels zijn licht, speels en ontzettend simpel, maar ze vinden je. Ze leven. Dat voel je in alles. Even puur als herkenbaar, even zacht als ongrijpbaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Karel ten Haaf boeken
  Karel ten Haaf - Nilfisk!

  In zijn roman 'Tijd te verliezen' beschrijft schrijver/dichter Karel ten Haaf zijn ervaringen met kanker. Voorafgaand aan de publicatie van die roman bleek het noodzakelijk zijn ervaringen met de ziekte ook in een dichtbundel te verwoorden. Dat werd deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Charles Cros, Kreek Daey Ouwens, Harry van Doveren, Theo Rikken boeken
  Charles Cros, Kreek Daey Ouwens, Harry van Doveren, Theo Rikken - Mijnheer Cros

  Charles Cros (1842-1888) was dichter, schrijver en uitvinder van onder meer de fonograaf, de kleurenfotografie en de interplanetaire communicatie. In de liefde had hij even weinig succes als met zijn uitvindingen. De lezer vindt in dit boek vertalingen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Wilbert Cornelissen boeken
  Wilbert Cornelissen - Elke dag een / Proefsleuven

  Een dagelijkse sprong in het diepe Onder zijn heteroniem de Mottenfokker (nachtvlinderkweker) schreef Wilbert Cornelissen gedurende tien jaar, van 1 januari 2007 tot 31 december 2016, elke dag een gedicht. Dat leverde een reeks van 3714 gedichten op, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Astrid Lampe boeken
  Astrid Lampe - Zusterstad 2.0

  Astrid Lampe ging op reis en ze nam mee: een mummieslaapzak, het Arabisch schrift, ontbijtvouchers, een geitenpad, drakensnot, Berbergefluister, levende have, oude godsdiensten, rivaliserende stadstaten, de Balkanroute, een nomadenbestaan – en poëzie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Salomé

  De bundeling van gedichten en een kort verbeeldt verhaal belicht het menselijk geestelijk bestaan op onze fraaie planeet. Een menselijke wereld met al zijn kunde, waarden en hoedanigheden. U wordt binnengeleidt binnen de poëzie en een kunstzinnige vertaling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,35
 • Désanne van Brederode boeken
  Désanne van Brederode - Verzonnen grond

  Afscheid nemen en verder leven, steeds opnieuw, en met de verwondering van een kind dat zijn eerste passen in de wereld zet. In vormvaste verzen vangt Désanne van Brederode niet alleen het gemis van een geliefde, maar ook het zonlicht dat door de ramen valt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Qader Shafiq boeken
  Qader Shafiq - ziensdurf

  In ziensdurf verkent Qader Shafiq (Kabul 1968) zichzelf in de wereld. Hij dicht over de processen die een vluchteling doormaakt. Over de gevolgen van ontworteling, vervreemding en aarding in een nieuwe samenleving. Over het permanente rouwproces van de migrant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke van Eijken boeken
  Hanneke van Eijken - Kozijnen van krijt

  In Kozijnen van krijt observeert Hanneke van Eijken helder, scherp en filmisch de verhoudingen tussen mens, tijd en natuur. Ze onderzoekt of we geluk kunnen vasthouden, laten stollen in de tijd. Hoe bezweer je onheil dat voortdurend op de loer ligt? Fictie kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Koenraad Goudeseune boeken
  Koenraad Goudeseune - Merkwaardige producten

  De Vlaming Koenraad Goudeseune schrijft poëzie die smaakt als een goed glas wijn. Hij geeft geen raadsels op, bespeelt de taal als een beheerst pianist en componeert rake beelden over liefde, dood en verval in een rijmende, ritmische cadans. Met 'Merkwaardige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ewa Lipska boeken
  Ewa Lipska - Maffia

  Je kunt veel van de Poolse dichter Ewa Lipska zeggen, maar niet dat ze de belangrijke thema's schuwt. Politiek, oorlog, natuurkunde, liefde, erotiek: ze worden opgevoerd als kruimeltjes in een groter spel, waarvan Lipska op zijn minst de suggestie wekt dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Francis Ponge boeken
  Francis Ponge - Het zakboekje van het pijnboombos

  Francis Ponge wordt de 'dichter van de dingen' genoemd omdat hij de dingen als zodanig zou willen laten verschijnen - maar klopt die benaming wel? Het zakboekje van het pijnboombos laat veeleer zien dat het Ponge vooral gaat om het intensiveren van menselijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Anna van der Laan, Nina Werkman, Yde van Reide, Atze van Wieren boeken
  Anna van der Laan, Nina Werkman, Yde van Reide, Atze van Wieren - Tussen ijs en adem

  Dit is de vierde dichtbundel van de Groningse dichtgroep WP99. De dichters waaruit deze groep bestaat, zijn: Liesbeth Cavé, Anna van derLaan, Erik Raven, Yde van Reide, Anneke Wasscher, Nina Werkman en Atze van Wieren. Na de eerder verschenen bundels:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50