Poëzie

 • Ria Raven boeken
  Ria Raven - Liefde in december

  Gedachten die opborrelen bij het ochtendgloren en tijdens mijn wandelingen door het Bos van Blaauw in 's-Graveland heb ik vastgelegd in gedichten. De seizoenen maken woorden in mij los die ik vaak zonder na te denken opschrijf. Het zijn belevingen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,78
 • Paleismuren

  In Paleismuren is poëzie samengebracht die Marie-Anne de Jonge schreef voor gezamenlijke projecten met kunstenaars uit uiteenlopende disciplines. Dit werk werd eerder voorgedragen of tentoongesteld op onverkoopbare locaties zoals winkelcentra en luxe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan Van der Geer boeken
  Jan Van der Geer - Heimwee

  "... Ik ben alleen hiermet al deze woorden,het eindeloze verdriet en een eenzame lach,elke dag. ..."Jan van der Geer schrijft poëzie en korte verhalen. Afwisselend over serieuze zaken, maar ook over bizarre onderwerpen.In Heimwee, deze tweede dichtbundel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Mauriel Schoenmaekers boeken
  Mauriel Schoenmaekers - Dwaaldromen

  'dwaaldromen' | fotoboek van mauriliers schoenmaekers dromen zijn je meest intieme gedachten waar je geen controle over hebt. dagdromen zijn een voortzetting hierop. dromen uit een ideaal. de hoop dat mensen veranderen. de hoop anderen te inspireren. mee laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - Niets Kan Blijven

  108 gedichten en prozagedichten (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Christien Naber boeken
  Christien Naber - Gedachten reflecteren in de zon

  Wanneer gedachten woorden worden, dat is precies in dat dromerig verstrooide moment waarin gedachten reflecteren in de zon en die, naar waarde, immer óverschatte vraag: ‘wat moet ik worden?’ - jou voor altijd is ontglipt. Voorgoed voorbij zijn ze, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Johan van der Waal boeken
  Johan van der Waal - Diepe Dromen, Donkere Gedachten

  Op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met het overlijden van zijn moeder zocht hij een uitlaatklep voor zijn gevoelens. Nu, zo’n twintig jaar later, gebruikt hij het schrijven van gedichten nog altijd om zaken als de liefde, de dood, dromen, ­angsten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • D. Simons boeken
  D. Simons - FOLDED BRAIN

  Een gedichtenbundel over liefde, eerlijkheid en dicht bij jezelf staan. Over het mooie en pure van de natuur en dat niet verloochenen. Over je alles en niets afvragen. Vol persoonlijke doch herkenbare gedichten. (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Poëziepad van A tot Z

  Het poëziepad loopt van A(velgem) tot Z(wevegem). En vice versa. Vijf jaar lang was er een poëziewedstrijd die de landsgrens oversteeg. Gedichten van curatoren en winnaars werden langs het pad gemonumentaliseerd. De lus is gelegd. Het lustrum mag gevierd.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Miel Vanstreels boeken
  Miel Vanstreels - Het groot wielerwoordenrijmpjesboek

  Er verschenen in de loop der jaren meerdere wielerwoordenboeken waarin wielertermen niet alleen worden uitgelegd maar ook toegelicht, b.v. met anekdotes uit de wielerhistorie, uitspraken van renners, (flarden) poëzie en proza. Miel Vanstreels (1951) gaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,91
 • Esther De Beun boeken
  Esther De Beun - Hemeltranen

  "... Nergens andersvoel ik me zo veiligals op dit bankjeaan de kade in onze stad ..."In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Vera Srbinovi? boeken
  Vera Srbinovi? - Alsof de sterren daalden

  Enkele citaten over het werk van Vera Srbinovi?: ‘Vera Srbinovi? heeft gedurende decennia gedichten geschreven die haar uniek maken onder moderne Europese dichters’. (Dr. Drashko Redjep, vooraanstaand Servisch schrijver een criticus.) ‘Haar gedichten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Koos Smedes boeken
  Koos Smedes - Het leven is een groot gedicht

  Koos Smedes noemt zich in zijn gedichtenbundels Koos de Oudere en Koos de Jongere. De Oudere bezingt in deze editie de smart en de schoonheid van het leven. De Jongere valt in zijn bundel ‘Verstrengeld in de liefde’ keer op keer voor het fenomeen liefde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,45
 • Marco Termes boeken
  Marco Termes - Ontroerend goed

  Proëzie & gedichtenProëzie & gedichten (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Tsead Bruinja boeken
  Tsead Bruinja - Ik ga het donker maken in de bossen van

  Bomen, brommers, vliegtuigen, bossen, cirkelzagen, Nederland, politiek en figuranten figureren in Ik ga het donker maken in de bossen van, de nieuwe, bruisende bundel van de Dichter des Vaderlands. Zijn talent spat in al zijn facetten van deze nieuwe bundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Daniël Dee boeken
  Daniël Dee - [plak hier uw titel]

  De nieuwe dichtbundel van Daniël Dee heeft geen titel. De lezer krijgt er een stickervel met mogelijke titels bijgeleverd en kan dan de eigen favoriet op het omslag plakken ik ben al halverwege en ik hoor geen muziek meer in mijn hoofd er is geen glinstering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rainer Maria Rilke boeken
  Rainer Maria Rilke - De sonnetten aan Orpheus

  Die Sonette an Orpheus (1923) vormt het rijpste werk van de in Praag geboren, Duits schrijvende dichter Rainer Maria Rilke (1875-1926). Samen met De elegieën van Duino markeert deze bundel het lyrische eindpunt van een dichter die begon als een religieus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Frederike Kossmann boeken
  Frederike Kossmann - Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk

  Theoretisch gezien is dit een dichtbundel. In de praktijk voelt het meer als blote billen tegen een autoraam, als dat dronken-dans-filmpje dat voor altijd op internet staat, als die ongeplande íets te snelle liefdesverklaring. Als een eerste stap, een veel te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Max Greyson boeken
  Max Greyson - Et alors

  ‘Tussen vechten en vluchten ligt een kavel die Vlaanderen heet/ waar men zuinig glimlacht en danst met veel sérieux,’ aldus een van de gedichten in deze tweede bundel van Max Greyson. In sommige opzichten is Et alors de talige ontmanteling van een gewest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ingrid E. Noppen boeken
  Ingrid E. Noppen - VOORBIJ HET ZICHT

  ‘Voorbij het zicht’ is de nieuwste en vijfde gedichtenbundel van Ingrid E. Noppen en is speciaal opgedragen aan haar zus Suzette, die zij in 2018 tot haar grote verdriet verloor aan de ongeneeslijke ziekte, waarmee zij beiden bijna tegelijkertijd werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,75
 • Jurgen Thyssen boeken
  Jurgen Thyssen - Gemengde gevoelens

  "Gemengde Gevoelens" is een verzameling van poëzie en kortverhalen in een eigenzinnige stijl geschreven, naargelang de gemoedstoestand van de auteur, op dat bepaalde moment. Elke persoon bekijkt en verwerkt zijn emoties op een voor hem aanvaardbare manier.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,19
 • Mia Davidson boeken
  Mia Davidson - Oeverloos begrensd

  De zomer valt in pakken goud voor mijn voeten de bomen kaal als mijn gedachten De poëzie van Mia Davidson is lichtvoetig en zintuigelijk. Haar gedichten voeren de lezer mee naar het verre Venetië, langs vergeten ruïnes, maar ook in alledaagse situaties,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Sander Meij boeken
  Sander Meij - Pincetbeweging

  Wat maakt ons tot wie we zijn? Zijn het onze herinneringen, of onze verlangens? Maar wat als die verlangens vervuld raken en de herinneringen onbetrouwbaar worden: is er dan ruimte om ze van een andere kant te bekijken? In zijn tweede dichtbundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Duizendpotig zijn wij

  Tien dichters uit Gent en omgeving werden begin 2019 uitgenodigd om zich te laten inspireren door het werk van beeldend kunstenaars die verbonden zijn aan de kunstenaarsvereniging ARS Aemula Naturae in Leiden. Het verrassende resultaat van deze utwisseling,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Raúl Zurita boeken
  Raúl Zurita - Dit is geen droom, dit is de zee

  De woestijn, de bergen, de kliffen, de stranden, de zee, de sneeuw, de hemel, het zijn sinds de eerste bundel van Raúl Zurita (1950, Chili) terugkerende elementen in zijn werk, je zou ze haast personages kunnen noemen. Het Chileense landschap is getuige van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00