Poëzie

 • Astrid Lampe boeken
  Astrid Lampe - De taiga zwijntjes

  Attention: een onverbloemd geëngageerde bundel van een van de meest onbevreesde dichters van dit moment! In een wereld waar kunst een bedreigde diersoort lijkt te worden en dichtbundels het afleggen tegen barcodes en kleurboeken voor volwassenen, scherpt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Hedwig Selles boeken
  Hedwig Selles - Wie hier binnentreedt

  De wereld in de gedichten van Hedwig Selles lijkt wel op de onze, maar je moet niet vreemd kijken als je 'een poederzachtmoedig wezen met spiegeltjes en kraaltjes en machetes' tegenkomt of boze vogels die op elke tik een meedogenloos ei leggen. Voor de lezer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Sander Meij boeken
  Sander Meij - Nieuw eiland

  In 'Nieuw eiland' wordt een aldoor veranderende wereld afgetast, een wereld waar echt contact onmogelijk lijkt. Een verlangen naar elders dringt zich steeds opnieuw op, zonder dat duidelijk wordt waar dat precies te vinden zou zijn. Er is altijd meer aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Challa boeken
  Challa - Liefde voor de Zee. "De mooiste strandgedichten"

  ¿Liefde voor de zee¿, is de eerste bundel van zeedichter Challa met de mooiste strandgedichten. Een bundel met gedichten die je laten lachen of je recht in het hart raken. Geniet van de heerlijke sfeer van zon, zee en strand! Met dit boekje haalt u de zomer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • T. van Deel boeken
  T. van Deel - Herfsttijloos

  Ooit is T. van Deel ‘de dichter van de bewegende stilstand of de stilstaande beweging’ genoemd, en die karakteristiek is nog steeds van toepassing. Zijn poëzie heeft de behoefte het moment te vangen en eeuwig te maken. Dit verzet tegen de tijd is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Aleksandr Poesjkin boeken
  Aleksandr Poesjkin - De zwarte berk Gelijk geluk

  Arie van der Ent maakte een nieuwe keuze van 24 gedichten uit de poëzie van Aleksandr Poesjkin (1799-1937), gedichten geschreven in een tijdsbestek van 22 jaar, van 1814 tot 1836. Hij licht de gedichten toe en vertelt iets over het ontstaansproces van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Michaël Vandebril boeken
  Michaël Vandebril - New romantics

  'Ik ben een leugen die de waarheid spreekt', schreef Jean Cocteau. Ook Michaël Vandebril liegt je in zijn poëzie een wereld voor. New Romantics is een bundel vol verraderlijke, bedwelmende gedichten. De atmosfeer hypnotiseert je als donkere synth-popclassics… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chris Spelbos boeken
  Chris Spelbos - In het voorbijgaan

  Vanaf 1976 schrijft Chris Spelbos gedichten over de dagelijkse werkelijkheid om ons heen, met als steeds terugkerend thema de vergankelijkheid. De dichter is altijd zeer geboeid geweest door het verval, de eindigheid en de dood. Dit gegeven wordt door hem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,22
 • Jessica van Doremalen boeken
  Jessica van Doremalen - Verteerbaar licht

  Verteerbaar licht. Een juweeltje van een gedichtenbundel.Jessica van Doremalen studeerde Nederlandse Taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en Literary Translation from Dutch into English aan University College London. Ze werkte in Nederland als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wim Kikkert boeken
  Wim Kikkert - Het Goddelijk pogen

  Soms ben je de baas van het universum en soms ben je niet meer dan een bang klein kind dat naar gedroomd heeft. Maar daartussen waart een persoonlijkheid die een gewoon geestelijk en emotioneel gezond leven heeft. Deze waaier aan menselijke emotie heeft de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Jan Kleefstra boeken
  Jan Kleefstra - Raaf verwantschap

  Na de goed ontvangen bundel Melk druppen is Raafverwantschap de tweede dichtbundel van Jan Kleefstra bij uitgeverij Aspekt. Een verdergaande zoektocht naar de bijna stilte van de sobere, minimalistische muziek die hij zou willen maken, was hij daartoe in staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Frederik Lucien De Laere boeken
  Frederik Lucien De Laere - In uiterste staat

  In zijn vierde dichtbundel heeft Frederik Lucien De Laere het over mensen in extreme situaties. De dichter verkent wat de mens aankan. Sjamanisme, insomnia, stunts, passie, ziekte, oorlog, ontbering en slavernij passeren o.a. de revue, in een historisch zowel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Deben boeken
  Bert Deben - Na het vrijen steek ik een gedicht op

  Bert Deben is een meester in het schrijven van sonnetten én light verse.In deze bundel schept hij met vakmanschap en humor een beeld van de liefde. Het is geen lofzang, het is een verhaal over vallen en opstaan, elkaar verliezen en weer terugvinden, of niet.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Renée Luth boeken
  Renée Luth - Preparaat

  Renée Luth speelt in Preparaat taxidermist van herinneringen. Er ontvouwt zich voor de lezer een wereld van mythologische wezens, schepen die eeuwig onderweg zijn, waanzinnigen, diepzeemonsters, Houdini, Madam Curie, Russische operazangeressen, guillotines,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Peter van Lier boeken
  Peter van Lier - Laaglandse remedies

  Licht, lucht, vogels, vooral veel vogels, want 'vanuit de hoogte bezien glinstert alles'.In zijn nieuwe bundel laat Peter van Lier zien hoe vrij van vorm zijn poëzie is en tegelijk hoe volkomen duidelijk: een verrassende manier om recht te doen aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anne van Amstel boeken
  Anne van Amstel - Geef me nu ik wil

  'Alles in dit werk wijst naar dat ene simpele woord "waarachtig-werkelijk-overtuigend".' Juryrapport Hollands Maandblad SchrijversbeursHet werk van Anne van Amstel wordt gekenmerkt door een trefzekere en consistente toon, en een veelheid aan filmische,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leendert Torn boeken
  Leendert Torn - Golfspat

  In de poëzie vervallen alle grenzen. Gedichten en haiku over de zee, de maan, meeuwen, het licht en de tijd, over ontwaken en verbeelding. Eén seconde is genoeg om je bestaan ten volle te beleven. Een bundel Zenpoëzie die je opnieuw leert kijken naar jezelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jacobus Bos boeken
  Jacobus Bos - Alsof niemand hier onsterfelijk is

  De zon die door kalme wolken heen probeert te komen die eerder als orkaan een ander werelddeel hebben geteisterd met stormen en oneindig veel regenlegt een vaag meetkundig raadsel op het houten blad van de tafel waar een leeg wit bord op staat.Alsof niemand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Peggy Verzett boeken
  Peggy Verzett - Haar vliegstro

  Wat is er allemaal mogelijk in poëzie? In het kielzog van een naderend afscheid slaapt een moeder, groeit het onkruid en blijft men de supermarkt bezoeken. Verzen wachten in verschillende vormen op het uiteindelijke punt dat we de dood hebben genoemd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Dorine Folkerts, Jannie Kroes boeken
  Dorine Folkerts, Jannie Kroes - Rosé aan zee

  Dorine Folkerts (1960) is de kunstenmaker van haar eigen leven. Van jongs af aan schrijft zij al gedichten over alles wat zij tegenkomt en dat is heel veel. Haar gedichten gaan meestal over het meest besproken woord: de liefde of iets dat haar heeft geraakt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Paul Meeuws boeken
  Paul Meeuws - De geluiden

  Geluiden, met name muziek, vergezellen ons van geboorte tot dood. In een viertal langere gedichten beschrijft Paul Meeuws de effecten hiervan, vanaf de eerste keer dat we onze naam horen tot en met het allerlaatste vogelgezang als de definitieve stilte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jos Versteegen boeken
  Jos Versteegen - Woon ik hier

  Een zwijgenEr waren anderen, veel anderen, mevrouw, die net als u op laatste kamers woonden.Een gang vol woorden, en ze gingen in en uit.Dit was uw kamer. Zicht op het park.In plastic tassen bewaarde u muziek, daar was een groot, welluidend zwijgen over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Manuel Kneepkens boeken
  Manuel Kneepkens - Bordeauxreeks Zuid-Limburg aan zee

  Met Zuid-Limburg aan Zee voegt Manuel Kneepkens een nieuwe loot toe aan de rijke stam van zijn dichterlijk oeuvre. De dichter, die vele jaren docent strafrecht en criminologie was aan de Erasmus Universiteit en twaalf jaar lang voor de Stadspartij zitting had… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Joost Oomen, Marleen Nagtegaal, Maarten Praamstra boeken
  Joost Oomen, Marleen Nagtegaal, Maarten Praamstra - De Branie

  De Branie Dichters in de Prinsentuin 2016 Dichters in de Prinsentuin slaat dit jaar van zich af. Voor de negentiende keer komen dichters uit alle windstreken naar Groningen om hun gedichten ten gehore te brengen. In deze bundel vindt u het residu van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sacha Landkroon boeken
  Sacha Landkroon - Terra Incognita

  Sacha Landkroon (1984) is een poëtische ontdekkingsreiziger. In de debuutbundel Terra Incognita verkent hij de grenzen van zijn eigen wereldbeeld. Als een denkbeeldige queeste door verschillende werelden beschrijft hij zijn eigen ontwikkeling tot volwassen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50