Tijdschriften

 • Revisor 18

  In het eerste nummer van deze jaargang (#18) doet Revisor waar het om bekend staat: nieuwe talenten een kans geven en gevestigde namen hun beste beentje laten voorzetten. In dit nieuwe nummer komt het allemaal samen: proza, essayistiek, poëzie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Merlijn Olnon boeken
  Merlijn Olnon - De Nederlandse Boekengids 2018-3

  "The Dutch Review of Books" Het meest toonaangevende tijdschrift over boeken en ideeën in de Lage Landen, zes keer per jaar tientallen pagina's essays, boekbesprekingen, interviews en signalementen, op papier en digitaal, al vanaf € 30, inclusief toegang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Revisor 17

  Dertien essays en een gedicht over dodelijke leugens, halve waarheden, fictie, verzwijging, zelfbedrog, bluf, geheugen. Over onszelf, over Montaigne, Coetzee, Krasznahorkai, Astrid Lindgren.Met bijdragen van K. Michel, Marja Pruis, Jesse Havinga, Nicolaas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 26 2018-2

  Zoals in elk nummer wordt ook in dit nummer de inhoud bepaald door essays, gedichten, korte verhalen en beeld en no uitgebreid met interviews en recensies op het digitale supplement van Extaze. Sander Bax en Eline Peeters beschrijven hoe W.F. Hermans, 'de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hein Aalders boeken
  Hein Aalders - De parelduiker 2018*2

  Niels Bokhove Poëzie in Mickery Halbo C. Kools poëzieavonden in 1966 Pieter de Groot Literair Leeuwarden (I) Schrijvers die sporen nalieten Marco Daane Big Brother heeft bestaan Laagwater Jan Paul Hinrichs J. van Oudshoorn en een hongerkunstenaar Nico… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Revisor

  Nieuwe geluiden! In het meinummer van Revisor staat, naast werk van bekendere namen als Ruth Lasters (Herman de Coninckprijs), Marc Reugebrink (Gouden Uil) en Lies van Gasse, ook werk van de zojuist gedebuteerde dichteres Radna Fabias, proza van Jan Kerouac… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Daan Doesborgh, Anja Sicking, Marko van der Wal boeken
  Daan Doesborgh, Anja Sicking, Marko van der Wal - Tirade 469

  Een Tirade met extra veel poëzie uit het buitenland. Zo vertaalden Annemarie Estor en Ali Salim de Iraaks-Belgische vluchtelingengedichten van Adnan Adil. Jente Rhebergen vertaalde werk van Andries Bezuidenhout en Daan Doesborgh vertaalde enkele gedichten uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Merlijn Olnon boeken
  Merlijn Olnon - De Nederlandse Boekengids 2017-6

  Het meest toonaangevende tijdschrift over boeken en ideeën in de Lage Landen, zes keer per jaar tientallen pagina's essays, boekbesprekingen, interviews en signalementen, op papier en digitaal, vanaf € 30, inclusief toegang tot ons hele archief van op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Hans Plomp, Hendrik Voogd, Hylke J. Woldendorp boeken
  Hans Plomp, Hendrik Voogd, Hylke J. Woldendorp - Onderstroomboven e-Magazine 10.0

  Jaargang 6, nummer 10.0 bevat deze keer een kritisch essay van Hans Plomp, een reflectie daarop, twee reflecties op hetzelfde boek (Annie, van Daniël Otten), een essay van Sarah Morton, vier korte verhalen en een parabel die je non-dualistisch zou kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,90
 • Jozef Deleu boeken
  Jozef Deleu - Het Liegend Konijn 2018/1

  Het Liegend Konijn brengt twee keer per jaar, in april en oktober, een gevarieerd beeld van de actuele poëzie. Ieder nummer bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van telkens een dertigtal dichters: uit het nest geroofd. Honderden dichters hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan de Heer boeken
  Jan de Heer - De Stoep

  De Stoep is een literair tijdschrift dat verscheen van september 1940 tot mei 1951. Het werd uitgegeven in Willemstad op Curaçao. Het is het enige Nederlandstalige literaire tijdschrift dat gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog ononderbroken is uitgekomen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ewout Storm van Leeuwen boeken
  Ewout Storm van Leeuwen - Onderstroomboven Magazine 8.0

  Het achtste nummer van het Onderstroomboven Magazine is in september 2016 uitgekomen als e-boek. Het thema, binnenwereld-buitenwereld, heeft heel wat bespiegelingen bij de leden van het collectief losgemaakt. Proza, een 'mailstorm' met de in juni 2016… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 25 2018-1

  Literair tijdschrift Extaze viert haar 25ste editie met het extra dikke nummer 'Ontheemd' met 6 essays, 7 korte verhalen en 5 bijdragen van dichters. Essays. Onze cultuur lijdt aan een intens gevoel van ontheemding, doordat de culturele surrogaten die ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Revisor 15

  Drie bloedbaden, twee verkeersongelukken, een aanslag, vallende mensen. En toch is het niet de dood, maar de zorg die spanning brengt. Met werk van Jan van Mersbergen, Emily Kocken, Wytske Versteeg, Bart-Jan Kazemier, Sasja Janssen, Ezra Hakze, Marijn Sikken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hein Aalders boeken
  Hein Aalders - De parelduiker 2017/5

  Jan Cremer en de Prozaprijs van Amsterdam 1967Rumoer rond Cremer: precies 50 jaar geleden kwam de jury van de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam niet tot een eensluidend oordeel aan wie de prijs moest worden toegekend. Twee leden waren voor Jan Cremer, één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 24 Fotografie jrg 6 nr 4 2017

  Daan Rutten schrijft in De chaos en het beeld over Willem Frederik Hermans als fotograaf. 'De zekerheid die een foto biedt als weergave van de werkelijkheid kan een literator nooit bereiken.' Het is een verrassende uitspraak van de zeker niet realistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Merlijn Olnon boeken
  Merlijn Olnon - De Nederlandse Boekengids

  Het meest toonaangevende tijdschrift over boeken en ideeën in de Lage Landen, zes keer per jaar tientallen pagina's essays, boekbesprekingen, interviews en signalementen, op papier en digitaal, al vanaf € 30, inclusief toegang tot ons hele archief van op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 23 jrg 6 nr 3 2017

  Het overkoepelende thema in dit nummer is 'Onbereikbaar' is met een zestal essays het overkoepelende thema in dit nummer. Voor Mira Feticu is 'onbereikbaar' een verzoening met haar pijnlijke verleden in Roemenië, die afgekapte staart van de hagedis die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Daan Doesborgh, Roos van Rijswijk, Anja Sicking boeken
  Daan Doesborgh, Roos van Rijswijk, Anja Sicking - Tirade

  Sciencefiction kan van alles zijn, maar het is in ieder geval ook een afspiegeling van onze eigen wereld. Of de auteur die wereld, met alle oogkleppen van dien, nu klakkeloos overneemt, of het heden juist gebruikt als afzetpunt. Tirade zou niet zo ver willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jozef Deleu boeken
  Jozef Deleu - Het Liegend Konijn 2017/2

  Het Liegend Konijn brengt twee keer per jaar, in april en oktober, een gevarieerd beeld van de actuele poëzie. Ieder nummer bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van telkens een dertigtal dichters: uit het nest geroofd. Diversiteit en respect voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tirade 462

  In dit nummer treffen we literatuur uit verschillende windstreken en doen we nieuwe ontdekkingen: de poëzie van Mohanad Jacob, het kale proza van Rodolfo Walsh en een subtiel verhaal van Laia Jufresa. Meike Grol neemt ons mee naar Australië, Tobias Wals naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Tina van Baren boeken
  Tina van Baren - Het Liegend Konijn jg. 14 nr. 1

  Het Liegend Konijn brengt twee keer per jaar, in april en oktober, een gevarieerd beeld van de actuele poëzie. Ieder nummer bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van telkens een dertigtal dichters: uit het nest geroofd. Meer dan driehonderd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bart Koubaa, Erik Lindner, Jan van Mersbergen, Gustaaf Peek, Daan Stoffelsen boeken
  Bart Koubaa, Erik Lindner, Jan van Mersbergen, Gustaaf Peek, Daan Stoffelsen - Revisor

  In Revisor 10 onder de huidige redactie staat nieuw werk van László Krasznahorkai, Anke Cuijpers, Alfred Schaffer, Jeroen Dera, Charlotte Van den Broeck, Erik Lindner, Jente Posthuma, Sylvie Marie, Jan van Mersbergen, Jowi Schmitz, Daan Stoffelsen, Marieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Revisor 13

  65 jaar geleden werd A.F.Th. van der Heijden geboren, 38 jaar geleden debuteerde hij als Patrizio Canaponi in Revisor. Dit najaar laten de volgende generaties zich inspireren door de schrijver in de breedte. Met nieuw werk van Jamal Ouariachi, Daan Heerma van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • DICHTER. nr. 1 Set van 10 stuks

  DICHTER. is een nieuw tijdschrift voor jeugdpoëzie met meer dan 75 nieuwe gedichten van meer dan 25 dichters. Omdat het moet. Omdat al die geweldige gedichten van die fantastische kinderdichters een plek en een publiek verdienen. En omdat het bij Plint ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,50