Tijdschriften

 • Revisor 18

  In het eerste nummer van deze jaargang (#18) doet Revisor waar het om bekend staat: nieuwe talenten een kans geven en gevestigde namen hun beste beentje laten voorzetten. In dit nieuwe nummer komt het allemaal samen: proza, essayistiek, poëzie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Merlijn Olnon boeken
  Merlijn Olnon - De Nederlandse Boekengids 2018-2

  Het meest toonaangevende tijdschrift over boeken en ideeën in de Lage Landen, zes keer per jaar tientallen pagina's essays, boekbesprekingen, interviews en signalementen, op papier en digitaal, al vanaf € 30, inclusief toegang tot ons hele archief van op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Jan de Heer boeken
  Jan de Heer - De Stoep

  De Stoep is een literair tijdschrift dat verscheen van september 1940 tot mei 1951. Het werd uitgegeven in Willemstad op Curaçao. Het is het enige Nederlandstalige literaire tijdschrift dat gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog ononderbroken is uitgekomen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Hein Aalders boeken
  Hein Aalders - De parelduiker 2018/1 Natuur

  In De Parelduiker publiceert biografe Lieneke Frerichs onbekende brieven van de meester van de natuurbeschrijvingen: Nescio. Die brieven gaan onder meer over de fietsvakantie van de schrijver met zijn dochters in Noord-Frankrijk. Marco Daane schrijft over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jozef Deleu boeken
  Jozef Deleu - Het Liegend Konijn (jg. 16 nr. 1)

  Het Liegend Konijn brengt twee keer per jaar, in april en oktober, een gevarieerd beeld van de actuele poëzie. Ieder nummer bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van telkens een dertigtal dichters: uit het nest geroofd. Honderden dichters hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Revisor 17

  Dertien essays en een gedicht over dodelijke leugens, halve waarheden, fictie, verzwijging, zelfbedrog, bluf, geheugen. Over onszelf, over Montaigne, Coetzee, Krasznahorkai, Astrid Lindgren.Met bijdragen van K. Michel, Marja Pruis, Jesse Havinga, Nicolaas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ewout Storm van Leeuwen boeken
  Ewout Storm van Leeuwen - Onderstroomboven Magazine 8.0

  Het achtste nummer van het Onderstroomboven Magazine is in september 2016 uitgekomen als e-boek. Het thema, binnenwereld-buitenwereld, heeft heel wat bespiegelingen bij de leden van het collectief losgemaakt. Proza, een 'mailstorm' met de in juni 2016… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 25 2018-1 literair tijdschrift Ontheemd

  Literair tijdschrift Extaze viert haar 25ste editie met het extra dikke nummer 'Ontheemd' met 6 essays, 7 korte verhalen en 5 bijdragen van dichters. Essays. Onze cultuur lijdt aan een intens gevoel van ontheemding, doordat de culturele surrogaten die ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Daan Doesborgh, Anja Sicking, Marko van der Wal boeken
  Daan Doesborgh, Anja Sicking, Marko van der Wal - Tirade 469

  Een Tirade met extra veel poëzie uit het buitenland. Zo vertaalden Annemarie Estor en Ali Salim de Iraaks-Belgische vluchtelingengedichten van Adnan Adil. Jente Rhebergen vertaalde werk van Andries Bezuidenhout en Daan Doesborgh vertaalde enkele gedichten uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Merlijn Olnon boeken
  Merlijn Olnon - De Nederlandse Boekengids 2017-6

  Het meest toonaangevende tijdschrift over boeken en ideeën in de Lage Landen, zes keer per jaar tientallen pagina's essays, boekbesprekingen, interviews en signalementen, op papier en digitaal, vanaf € 30, inclusief toegang tot ons hele archief van op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 23 jrg 6 nr 3 2017 Onbereikbaar

  Het overkoepelende thema in dit nummer is 'Onbereikbaar' is met een zestal essays het overkoepelende thema in dit nummer. Voor Mira Feticu is 'onbereikbaar' een verzoening met haar pijnlijke verleden in Roemenië, die afgekapte staart van de hagedis die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Daan Doesborgh, Roos van Rijswijk, Anja Sicking boeken
  Daan Doesborgh, Roos van Rijswijk, Anja Sicking - Tirade 468

  Sciencefiction kan van alles zijn, maar het is in ieder geval ook een afspiegeling van onze eigen wereld. Of de auteur die wereld, met alle oogkleppen van dien, nu klakkeloos overneemt, of het heden juist gebruikt als afzetpunt. Tirade zou niet zo ver willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hein Aalders boeken
  Hein Aalders - De parelduiker 2017/5: Jan Cremer

  Jan Cremer en de Prozaprijs van Amsterdam 1967Rumoer rond Cremer: precies 50 jaar geleden kwam de jury van de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam niet tot een eensluidend oordeel aan wie de prijs moest worden toegekend. Twee leden waren voor Jan Cremer, één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 24 2017-4 Fotografie

  Daan Rutten schrijft in De chaos en het beeld over Willem Frederik Hermans als fotograaf. 'De zekerheid die een foto biedt als weergave van de werkelijkheid kan een literator nooit bereiken.' Het is een verrassende uitspraak van de zeker niet realistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Daan Doesborgh, Roos van Rijswijk, Anja Sicking, Wytske Versteeg, Marko van der Wal boeken
  Daan Doesborgh, Roos van Rijswijk, Anja Sicking, Wytske Versteeg, Marko van der Wal - Tirade 467

  Achter ieder nummer van Tirade dat verschijnt, gaat de mogelijkheid van een veel omvangrijker nummer schuil, dat niet verschenen is: het is het topje van de ijsberg. Onze keuze. Tiemen Hiemstra - zijn werk is nog niet uitgegeven of bekroond - schreef een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - EZTAZE22. 2017-2 LITERAIR TIJDSCHRIFT.BEELDENDE KUNST

  Het 22ste nummer van literair tijdschrift 'Extaze' draait om beeldende kunst. In drie van de zeven opgenomen essays wordt aandacht besteed aan het werk van de in januari 2017 overleden beeldend kunstenaar Daan van Golden. Lucette ter Borg memoreert zijn talent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jozef Deleu boeken
  Jozef Deleu - Het Liegend Konijn (jg. 15 nr. 2)

  Het Liegend Konijn brengt twee keer per jaar, in april en oktober, een gevarieerd beeld van de actuele poëzie. Ieder nummer bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van telkens een dertigtal dichters: uit het nest geroofd. Diversiteit en respect voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Revisor 15

  Drie bloedbaden, twee verkeersongelukken, een aanslag, vallende mensen. En toch is het niet de dood, maar de zorg die spanning brengt. Met werk van Jan van Mersbergen, Emily Kocken, Wytske Versteeg, Bart-Jan Kazemier, Sasja Janssen, Ezra Hakze, Marijn Sikken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jozef Deleu boeken
  Jozef Deleu - Het liegend konijn jg. 15 nr. 1

  Het Liegend Konijn brengt twee keer per jaar, in april en oktober, een gevarieerd beeld van de actuele poëzie. Ieder nummer bevat nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten van telkens een dertigtal dichters: uit het nest geroofd. Meer dan driehonderd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Thomas Heerma van Voss, Jan van Mersbergen, Marieke Rijneveld, Daan Stoffelsen boeken
  Thomas Heerma van Voss, Jan van Mersbergen, Marieke Rijneveld, Daan Stoffelsen - Revisor 14

  De buitenwereld breekt in, en breekt mensen. Twee verhalen over zwijgend verzet, zes nieuwe schrijvers, een Revisor vol talent. Ariel Dorfman Florimond Wassenaar Naomi Rebekka Boekwijt Bert Natter Rinske Kegel Oscar Spaans Jens Meijen Anne Fleur van der Heiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - EXTAZE21 2017-1 LITERAIR TIJDSCHRIFT.LITERATUUR DIE HET PODIUM BETREEDT

  Literatuur komt niet alleen tot ons in geschrifte. We horen literatuur op uiteenlopende podia: waar revues of musicals worden uitgevoerd, waar muziektheater te zien en te horen is, waar cabaretiers en podiumdichters hun zegje doen, waar zangers teksten zingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hein Aalders boeken
  Hein Aalders - De parelduiker 2017/1 - Verboden

  De eerste editie van 2017 van De Parelduiker zal, met een knipoog naar het Boekenweekthema, gewijd zijn aan ‘Verboden boeken’.­­ (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Eddy Esman boeken
  Eddy Esman - Blauwe Maandagen 2010 2

  Rudolf van den Berg en Arnon Grunberg over Tirza, de film, en een opmerkelijke rol van Johanna ter Steege (¿Het is een man die niet echt koosjer is, vind ik¿).Exclusief: beelden uit het storyboard.Het tweede deel van het fotodagboek van Hannelore… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Blauwe maandagen Over leven en werk van Arnon Grunberg 1

  Het boektijdschrift over leven en werk van Arnon Grunberg.In dit eerste nummer onder andere met:Het eerste deel van het fotodagboek van Hannelore Grünberg over alle gebeurtenissen, ongemakken en ontwikkelingen rond haar zoon Arnon Yasha Yves. In dit eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Blauwe maandagen 4

  Met onder meer:Het debuut van Arnon Grunberg als hoofdrolspeler in de speelfilm De kut van Maria van Cyrus Frisch. Met DVD!De ingezonden brieven die de Volkskrant en VPRO Gids niet publiceerden.Judith de Rijke over Arnon en zijn rol in Am ZielHerman… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00