Essays

 • Peter van Lier boeken
  Peter van Lier - Geachte afwezigen,

  In Geachte afwezigen, een bundel met essays over poëzie, onderzoekt Peter van Lier zijn eigen poëtische fascinaties, die hij vervolgens in een ruimere context plaatst. Het boek houdt zich bezig met een gemis, bestrijdt de leegte die het geestesklimaat van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marc Kregting boeken
  Marc Kregting - De ware marsrichting

  Een schrijver die op zijn sterfbed voor het karretje wordt gespannen van journalisten en politici. Wetenschappers die een encyclopedie optuigen voor stemming makende ideeën. Literatoren die schitteren door afwezigheid in het enige debat dat de samenleving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Erik Spinoy boeken
  Erik Spinoy - Geen delicatessen

  Geen delicatessen is de tweede Hans Groenewegenlezing en gaat over de vraag der vragen: waarom, in hemelsnaam, poëzie schrijven en lezen? Wat heeft poëzie te betekenen, te beduiden, te signaleren? Erik Spinoy zoekt het uit, in een korte maar scherpe tekst… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Wim G. Velthorst boeken
  Wim G. Velthorst - Zie de mens

  Bij het overdenken van een gesprek of discussie kom ik nogal eens tot de frustrerende vaststelling dat ik ettelijke mooie kansen heb laten liggen om kernachtig, humoristisch of inventief uit de hoek te komen, kortom om te laten blijken dat ik op het gebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Piet de Moor boeken
  Piet de Moor - Hotel Europa

  Voor dit boek zwierf Piet de Moor door Midden-Europa en smeedde hij net zoals in zijn bejubelde boek over Berlijn (vierde druk 2016) stemmen aaneen tot een betoverend geheel. Gesprekken met schrijvers, historici en politici als György Konrád, Joachim Fest,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Minne de Boer boeken
  Minne de Boer - Ricreazioni

  De bundel Ricreazioni bevat 25 essays over Italiaanse literatuur. Leonarda Sciascia, Giordano Bruno, Cesare Pavese, Luigi Pirandello en Umberto Eco passeren de revue, maar ook wordt de Italiaanse giallo gepresenteerd samen met enkele auteurs uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Tom van Ewijk boeken
  Tom van Ewijk - Op de valreep

  Voordat de boot voorgoed van wal gaat, nog even op de valreep een aantal vanuit een persoonlijke gedachtesfeer geschreven beschouwingen en ontboezemingen over blijvend actuele onderwerpen, deels filosofisch, deels scherp maatschappijkritisch van aard. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gustaaf Peek boeken
  Gustaaf Peek - Verzet!

  Revolutionair pamflet waarin Gustaaf Peek decennia van kapitalistische indoctrinatie ondermijnt Een kind van de Koude Oorlog kent het communisme alleen als de repressieve ideologie van totalitaire staten met geheime diensten die bepaalden wat mensen moesten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Bart Stouten boeken
  Bart Stouten - Over Bach

  'Bach brandt als een meteoriet door mijn lichaam. Dat is wat ik weet en met zekerheid kan zeggen. Al de rest is verdichting. Gelukkig. Zo zou Bach het zelf ook willen.' Bart Stouten heeft iets met Bach. In dit prachtige essay leren we Bach kennen zoals Stouten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Rutger Lemm, Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Murat Isik boeken
  Rutger Lemm, Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Murat Isik - Onze dieren

  Soms heb je minder seks dan je cavia’s. Soms is een kat de meetlat van je relatie. Soms heb je een konijn nodig om over je bindingsangst heen te komen. Soms word je tegen wil en dank verliefd op een Afrikaanse reuzenslak. En als je een schrijver bent,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - De soldaat was een dolfijn

  Orang-oetans werken samen om uit dierentuinen te ont- snappen, waardoor ze steeds overgeplaatst moeten wor- den. Bijen delibereren over waar te wonen en wie aan te vallen. Politiehonden hebben in sommige Engelse steden recht op een pensioen na hun werkzame… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • H.T.M. van Vliet boeken
  H.T.M. van Vliet - Literatuur uit de tweede hand

  Elisabeth Couperus-Baud (1867-1960) speelde een centrale rol in het leven van Louis Couperus. Zij nam hem alle dagelijkse zorgen uit handen, zodat hij ongestoord aan zijn literaire oeuvre kon werken. Verder hielp zij haar man met bronnenonderzoek voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leslie Jamison boeken
  Leslie Jamison - Examens in empathie

  'I am human; nothing is alien to me.'Het motto van Leslie Jamisons bundel Examens in empathie is tevens de rode draad die deze volstrekt unieke verzameling verbindt. In diepgravende en confronterende essays stelt Jamison fundamentele vragen aan de orde over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Britta Böhler boeken
  Britta Böhler - De goede advocaat

  Vooraanstaand advocaat in ruste Britta Böhler buigt zich over de belangrijke vragen van haar vak. Welke eigenschappen zijn onmisbaar voor een goede advocaat? Welke rol spelen ethiek, loyaliteit en maatschappelijke betrokkenheid? Böhler koppelt voorbeelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Annejet van der Zijl, Nasrdin Dchar boeken
  Annejet van der Zijl, Nasrdin Dchar - In de mist / Wat heb ik te vieren?

  Voorafgaand aan de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam spreekt Annejet van der Zijl in De Nieuwe Kerk de 4 mei-voordracht uit, getiteld "In de mist". Als startschot voor de Nationale Viering van de Bevrijding vindt een dag later in Haarlem een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Eefje Rammeloo boeken
  Eefje Rammeloo - Het geluk van de Chinezen

  Chinezen moeten dromen, riep de Chinese premier Xi Jinping in 2012. De 'Chinese Droom' moest een praktisch antwoord bieden op de identiteitscrisis waarin China verkeerde. Na jaren van onstuitbare economische groei moest het land zich opnieuw uitvinden, om de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Koen Schouwenburg boeken
  Koen Schouwenburg - Talend naar betekenis. Het oeuvre van Connie Palmen

  In 1991 debuteerde Connie Palmen (1955) met de roman De wetten. Sinds het verschijnen van deze roman is Palmen uitgegroeid tot een van de belangrijkste hedendaagse auteurs in het Nederlandse taalgebied. Ze schreef vele bestsellers en won met de romans De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Joke J. Hermsen boeken
  Joke J. Hermsen - Melancholie van de onrust

  De mens is een homo melancholicus, die weet heeft van verlies en vergankelijkheid en dit besef probeert om te buigen tot hoop en creativiteit. Als het tij echter tegenzit en onze melancholie door onrust en angst slechts naar de duistere kant van het verlies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Gerrit Komrij boeken
  Gerrit Komrij - Morgen heten we allemaal Ali

  Schrijven is voor Gerrit Komrij even noodzakelijk als ademen, en al schrijvend beschouwt hij kritisch en met humor de tijdgeest: de opkomst van het populisme, de ontaarding van de seksualiteit en het verraad van zijn eigen generatie. De generatie die in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - De dynamica van begeerte

  Begeerte is een scheppende en vernietigende kracht, een bron van lijden en genot, en strekt zich uit over alle terreinen van het menselijk handelen. In de klassieke religies wordt de begeerte onderdrukt, in de kunst en literatuur wordt zij aangewakkerd. Tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Jolande Withuis boeken
  Jolande Withuis - De vrouw als mens

  Van vrouwen in de Kamer of in het kabinet kijkt niemand meer op, maar toen in juni 2006 twee vrouwelijke fractievoorzitters een dito minister lieten struikelen, vulden zich de opiniepagina s met de vraag of dit nu bewees dat politiek vrouwen hard maakt, of dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Juli Zeh boeken
  Juli Zeh - Briefroman

  In 'Briefroman' geeft Juli Zeh, een van de meest toonaangevende Europese schrijvers van dit moment, een inkijkje in haar schrijverschap. Zeh is bekend van haar romans 'Speeldrift' en 'Nultijd' en ontving voor haar werk een groot aantal prijzen. Door middel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • P.F. Thomése boeken
  P.F. Thomése - Verzameld nachtwerk

  In 'Verzameld nachtwerk' voert P.F. Thomése ons op de tast door de post-postmoderne wereld. Van alles passeert in de nacht die ons omvat: de terreur van de actualiteit, marketing, communicatie, internet en het 'probleem' van de ironie. De nacht is ook de tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Max Pam, Hans Renders, Piet Schreuders, Dap Hartmann boeken
  Max Pam, Hans Renders, Piet Schreuders, Dap Hartmann - Het motorzijspan van Willem Frederik Hermans

  In 1996 bracht Tonnie Luiken, de oprichter van de WFH-verzamelkrant, een bundeling artikelen uit onder de merkwaardige titel: WFH-verzamelkrant Sterfboek. In 1999 verscheen een tweede deel.Na de zelfgekozen dood van Luiken, op 10 mei 2004, zijn er allerlei… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Alexander Zwagerman boeken
  Alexander Zwagerman - Eerst Xi dan geloven

  Eerst XI dan geloven, Buitenstaanders in het MiddenrijkAlexander Zwagerman woont sinds 2009 in China waar hij Westerse Literatuur doceert aan de universiteit van Changchun. Al vanaf het begin van zijn verblijf komt hij regelmatig in Hongkong waar hij een nauwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90