Essays

 • Annejet van der Zijl, Nasrdin Dchar boeken
  Annejet van der Zijl, Nasrdin Dchar - In de mist / Wat heb ik te vieren?

  Voorafgaand aan de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam spreekt Annejet van der Zijl in De Nieuwe Kerk de 4 mei-voordracht uit, getiteld "In de mist". Als startschot voor de Nationale Viering van de Bevrijding vindt een dag later in Haarlem een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Minne de Boer boeken
  Minne de Boer - Ricreazioni

  De bundel Ricreazioni bevat 25 essays over Italiaanse literatuur. Leonarda Sciascia, Giordano Bruno, Cesare Pavese, Luigi Pirandello en Umberto Eco passeren de revue, maar ook wordt de Italiaanse giallo gepresenteerd samen met enkele auteurs uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Rob de Melker boeken
  Rob de Melker - Bladlezen - een vorm van ademhalen

  Negentien leeservaringsteksten en een algemene beschouwing van poëzieliefhebber, leraar Engels, anglist, vakdidacticus, Rob de Melker (1930), bij André van der Veeke's dichtbundel Het Sacrament van de sneeuw uit 1992. Van kinds af aan speelt Rob de Melker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Bart Stouten boeken
  Bart Stouten - Over Bach

  'Bach brandt als een meteoriet door mijn lichaam. Dat is wat ik weet en met zekerheid kan zeggen. Al de rest is verdichting. Gelukkig. Zo zou Bach het zelf ook willen.' Bart Stouten heeft iets met Bach. In dit prachtige essay leren we Bach kennen zoals Stouten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - De soldaat was een dolfijn

  Orang-oetans werken samen om uit dierentuinen te ont- snappen, waardoor ze steeds overgeplaatst moeten wor- den. Bijen delibereren over waar te wonen en wie aan te vallen. Politiehonden hebben in sommige Engelse steden recht op een pensioen na hun werkzame… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hella de Jonge, Thomas Erdbrink boeken
  Hella de Jonge, Thomas Erdbrink - Set van 5 toesprakenboekjes 4/5 mei 2016 door Hella de Jonge en Thomas Erdbrink

  'In een roes geef ik het schepje aan de volgende door. Het blijkt mijn vader. Hij buigt zich voorover, duwt het schepje in het zand, gooit het op de kist. Dan draait hij zich verwezen om en schuifelt naar de uitgang. Ik maak me uit de kring van kinderen los,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Tom van Ewijk boeken
  Tom van Ewijk - Op de valreep

  Voordat de boot voorgoed van wal gaat, nog even op de valreep een aantal vanuit een persoonlijke gedachtesfeer geschreven beschouwingen en ontboezemingen over blijvend actuele onderwerpen, deels filosofisch, deels scherp maatschappijkritisch van aard. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rutger Lemm, Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Murat Isik boeken
  Rutger Lemm, Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Murat Isik - Onze dieren

  Soms heb je minder seks dan je cavia’s. Soms is een kat de meetlat van je relatie. Soms heb je een konijn nodig om over je bindingsangst heen te komen. Soms word je tegen wil en dank verliefd op een Afrikaanse reuzenslak. En als je een schrijver bent,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Samuel Vriezen boeken
  Samuel Vriezen - Netwerk in eclips

  In de laatste tien jaar is op weblogs en sociale media een literaire cultuur opgebloeid ‘van onderop’, vanuit de grenzeloze mogelijkheden van het internet, zonder bemiddeling van grote institutionele spelers. Tot wat voor soort poëzie heeft dit geleid? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • H.T.M. van Vliet boeken
  H.T.M. van Vliet - Literatuur uit de tweede hand

  Elisabeth Couperus-Baud (1867-1960) speelde een centrale rol in het leven van Louis Couperus. Zij nam hem alle dagelijkse zorgen uit handen, zodat hij ongestoord aan zijn literaire oeuvre kon werken. Verder hielp zij haar man met bronnenonderzoek voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Thomas Erdbrink, Hella de Jonge boeken
  Thomas Erdbrink, Hella de Jonge - Toesprakenboekje 4/5 mei 2016 door Hella de Jonge en Thomas Erdbrink

  'In een roes geef ik het schepje aan de volgende door. Het blijkt mijn vader. Hij buigt zich voorover, duwt het schepje in het zand, gooit het op de kist. Dan draait hij zich verwezen om en schuifelt naar de uitgang. Ik maak me uit de kring van kinderen los,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Alexander Zwagerman boeken
  Alexander Zwagerman - Eerst Xi dan geloven

  Eerst XI dan geloven, Buitenstaanders in het MiddenrijkAlexander Zwagerman woont sinds 2009 in China waar hij Westerse Literatuur doceert aan de universiteit van Changchun. Al vanaf het begin van zijn verblijf komt hij regelmatig in Hongkong waar hij een nauwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Britta Böhler boeken
  Britta Böhler - De goede advocaat

  Vooraanstaand advocaat in ruste Britta Böhler buigt zich over de belangrijke vragen van haar vak. Welke eigenschappen zijn onmisbaar voor een goede advocaat? Welke rol spelen ethiek, loyaliteit en maatschappelijke betrokkenheid? Böhler koppelt voorbeelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Leslie Jamison boeken
  Leslie Jamison - Examens in empathie

  'I am human; nothing is alien to me.'Het motto van Leslie Jamisons bundel Examens in empathie is tevens de rode draad die deze volstrekt unieke verzameling verbindt. In diepgravende en confronterende essays stelt Jamison fundamentele vragen aan de orde over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ben Lerner boeken
  Ben Lerner - Waarom we poëzie haten

  Waarom hebben mensen een hekel aan poëzie? Volgens Ben Lerner is de haat voor poëzie onlosmakelijk verbonden met dichtkunst. In dit onderhoudende, persoonlijke en zeldzaam oorspronkelijke essay neemt Ben Lerner de haat voor de poëzie – ook zijn eigen haat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Eefje Rammeloo boeken
  Eefje Rammeloo - Het geluk van de Chinezen

  Chinezen moeten dromen, riep de Chinese premier Xi Jinping in 2012. De 'Chinese Droom' moest een praktisch antwoord bieden op de identiteitscrisis waarin China verkeerde. Na jaren van onstuitbare economische groei moest het land zich opnieuw uitvinden, om de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Koen Schouwenburg boeken
  Koen Schouwenburg - Talend naar betekenis. Het oeuvre van Connie Palmen

  In 1991 debuteerde Connie Palmen (1955) met de roman De wetten. Sinds het verschijnen van deze roman is Palmen uitgegroeid tot een van de belangrijkste hedendaagse auteurs in het Nederlandse taalgebied. Ze schreef vele bestsellers en won met de romans De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • James Salter boeken
  James Salter - De kunst van fictie

  Na publicatie van zijn eerste roman in 1957 liet James Salter zijn veelbelovende militaire carrière schieten om fulltime schrijver te worden. Hij groeide uiteindelijk uit tot een van de grootste Amerikaanse romanciers. De kunst van fictie biedt een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Joke J. Hermsen boeken
  Joke J. Hermsen - Melancholie van de onrust

  De mens is een homo melancholicus, die weet heeft van verlies en vergankelijkheid en dit besef probeert om te buigen tot hoop en creativiteit. Als het tij echter tegenzit en onze melancholie door onrust en angst slechts naar de duistere kant van het verlies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Pierre Michon boeken
  Pierre Michon - Koningslichamen

  'Pierre Michon heeft de (terechte) reputatie veel van zijn lezer te eisen, en men houdt hem voor saai (wat hij niet is),' aldus Michel Houellebecq. In zijn roman De kaart en het gebied beschreef hij Michons geboortedorp Châtelusle- Marcheix. Een eerbetoon?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Wessel te Gussinklo boeken
  Wessel te Gussinklo - Vijf sterren voor de gaarkeuken

  Vijf sterren voor de gaarkeuken is een kleine verzameling van de mooiste essays en essayistische vertellingen die Wessel te Gussinklo in de loop der tijd schreef, en waarin hij (aldus Jeroen Vullings in Vrij Nederland): 'Zijn historische kennis met brede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerrit Komrij boeken
  Gerrit Komrij - Morgen heten we allemaal Ali

  Schrijven is voor Gerrit Komrij even noodzakelijk als ademen, en al schrijvend beschouwt hij kritisch en met humor de tijdgeest: de opkomst van het populisme, de ontaarding van de seksualiteit en het verraad van zijn eigen generatie. De generatie die in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Christophe Van Gerrewey boeken
  Christophe Van Gerrewey - Over alles en voor iedereen

  Sinds 2000 reageert Christophe Van Gerrewey al schrijvend op wat hij leest, ziet en hoort. In honderden kritieken, essays en recensies heeft hij naar woorden gezocht om uit te drukken wat iemand kan voelen, denken, hopen en vrezen. Hij schreef scherpe,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Juli Zeh boeken
  Juli Zeh - Briefroman

  In 'Briefroman' geeft Juli Zeh, een van de meest toonaangevende Europese schrijvers van dit moment, een inkijkje in haar schrijverschap. Zeh is bekend van haar romans 'Speeldrift' en 'Nultijd' en ontving voor haar werk een groot aantal prijzen. Door middel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michel de Montaigne boeken
  Michel de Montaigne - Vriendschap is liefde

  Montaignes Essays is de rijkste, persoonlijkste en beroemdste essaybundel ter wereld. In zijn ongekunstelde, sterk beeldende taal stelt hij essentiële levensvragen aan de orde. In dit boekje: wat is vriendschap? En wat is liefde? Zijn bijna anarchistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99