Essays

 • DW B boeken
  DW B - Het failliet

  Het bedrijf waarvoor Arnoud van Adrichem werkte, werd in de verzengend hete zomer van 2018 failliet verklaard, na maandenlange pecuniaire ellende. Het Franse woord faillir betekent ‘mislukken’ of ‘falen’. Hij besloot curator te worden van een literaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Diederik van Vleuten, Rosanne Hertzberger boeken
  Diederik van Vleuten, Rosanne Hertzberger - 4 mei-lezing / 5 mei-lezing

  Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland en staan we stil bij het belang van vrijheid. Ieder jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei twee andere auteurs de 4 en 5 mei-voordrachten te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Diederik van Vleuten, Rosanne Hertzberger boeken
  Diederik van Vleuten, Rosanne Hertzberger - 4 mei-lezing / 5 mei-lezing 1 ex.

  Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland en staan we stil bij het belang van vrijheid. Ieder jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei twee andere auteurs de 4 en 5 mei-voordrachten te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Door de schaduwen bestormd

  Met bijdragen van Elsbeth Etty, Piet Gerbrandy, Wim Hazeu, Huub Beurskens, Sander Bax, e.a.In 2018 publiceerde Wim Hazeu zijn biografie van Lucebert (1924-1994), waarin hij onthulde dat de dichter in zijn tienerjaren nazisympathieën koesterde. Lucebert bleek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Reza Keshzawarzi boeken
  Reza Keshzawarzi - De cowboy met de kaarsen

  "Het was een kluitje verbrijzelde mensen dat daar met trillende handen en voeten bij de balie van het kantoor van Vluchtelingenwerk stond. " In deze roman, ‘De cowboy met de kaarsen’, laat Reza Keshawarzi zien hoe het leven is in een Nederlands… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Felix Arteman boeken
  Felix Arteman - Veertig dagen dichterbij

  In 'Veertig dagen dichterbij' neemt Felix Arteman u mee naar de poëzie van Gerrit Achterberg (1905-1962). Hij brengt u dichter bij Achterberg in zeven gedichten. Gedichten die goed passen bij de veertigdagentijd, de periode van bezinning tussen Aswoensdag en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Marja Pruis boeken
  Marja Pruis - De nieuwe feministische leeslijst

  Verplichte leeskost voor een nieuwe generatie feministische lezers Je kunt een leven lang over feminisme nadenken, feminist zijn, maar toch telkens opnieuw uitgedaagd worden om te bedenken wat het nou precies inhoudt. Vooral als er een nieuwe generatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rudy Kousbroek boeken
  Rudy Kousbroek - Wat nooit eerder gebeurd is

  In ‘Wat nooit eerder gebeurd is’ brengt schrijver Maarten Asscher Kousbroeks mooiste essays over kunst en techniek bijeen. Wie een gedicht maakt, laat iets gebeuren wat niet eerder gebeurd is. Hetzelfde geldt wanneer iemand een auto ontwerpt. Voor Rudy… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Joost de Vries boeken
  Joost de Vries - Echte pretentie

  Iedereen zoekt, iedereen camoufleert, doet zich beter voor dan hij of zij is, jonger, hipper, rijker, stoerder, succesvoller. Maar alleen als iemand zich slimmer of cultureel verfijnder voordoet, noemen we het pretentieus. Maar wat vinden we precies zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Melvin Voets boeken
  Melvin Voets - De laatste megastal

  Een nieuwsgierige consument deed zijn oogkleppen af, schoof zijn vooroordelen opzij en ging tot ver buiten zijn informatiebubbel op onderzoek uit. Het resultaat is een verfrissend non-activistisch boekje vol verrassende inzichten. De laatste megastal is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • DW B boeken
  DW B - Non-Sites

  DW B 4 is een feest van de verbeelding. Curatoren Luc Derycke en Hugo Bousset vroegen negen leden van de (kern)redactie van DW B om een tekst te schrijven bij atelierfoto’s van overleden kunstenaars van wie ze de identiteit niet kenden. De foto’s zijn van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Haruki Murakami boeken
  Haruki Murakami - Romanschrijver van beroep

  In ‘Romanschrijver van beroep’, een unieke ‘autobiografie van een schrijverschap’, vertelt Haruki Murakami zeldzaam openhartig over zichzelf. Haruki Murakami is wereldwijd een van de meest geliefde en gelezen schrijvers. Tegelijkertijd geldt hij als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • DW B boeken
  DW B - Frankenstein, tweehonderd jaar later

  Tweehonderd jaar geleden schreef Mary Shelley op haar negentiende Frankenstein, or: the Modern Prometheus. Volgens curator Patrick Bassant een buitengewoon ambitieus boek waarin een wagonlading aan contemporaine spraakmakende thematiek is opgenomen. Hij vroeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - De grenzen van mijn taal

  In 2016 slikten meer dan een miljoen Nederlanders een antidepressivum. Over de behandeling van depressie is al veel geschreven, over de betekenis ervan veel minder. In De grenzen van mijn taal. Een klein filosofisch onderzoek naar depressie gebruikt Eva Meijer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Daniël Rovers boeken
  Daniël Rovers - Bakvis

  In 'Bakvis' schrijft Daniël Rovers over boeken die hem in zijn jongste jeugd hebben gevormd en tot schrijver hebben gemaakt. Annie M.G. Schmidts 'Pluk van de Petteflet' in de eerste plaats, de jeugdromans van Thea Beckman, het dagboek van Anne Frank. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Osip Mandelstam boeken
  Osip Mandelstam - Gesprek over Dante

  Tweetalige uitgave Nederlands | Russisch Osip Mandelstam (1891-1938) had een zeer grote kennis van de Europese cultuur en literatuur. Gesprek over Dante (1933), geschreven in een tijd dat de Sovjetliteratuur met haar socialistisch realisme bijna verstard was,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Alex Boogers boeken
  Alex Boogers - Lang leve de lezer

  In mijn beleving is de weg naar het boek niet even toegankelijk voor iedereen. Wie zich druk maakt over leesbevordering moet eerst weten waarom het boek door zoveel jonge mensen wordt afgewezen. Wat is er zo afstotend aan? Worden de woorden niet begrepen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marten Toonder boeken
  Marten Toonder - Heer Bommel en ik

  Essays van Marten Toonder over zijn verhalen en over strips in het algemeen.Marten Toonder (1912-2005) was een uiterst creatief mens. Hij was niet alleen tekenaar en schrijver van het prachtige oeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maker van talloze andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • David Van Reybrouck boeken
  David Van Reybrouck - Odes

  De odes uit De Correspondent in een prachtige bundel.Geen enkele Nederlandstalige schrijver beheerst de kunst van de lofprijzing zo goed als David Van Reybrouck. Sinds begin 2015 bezingt hij op De Correspondent regelmatig iets, iemand of ergens: de ex, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Piet Gerbrandy boeken
  Piet Gerbrandy - Grondwater

  In ‘Grondwater’ heeft Piet Gerbrandy essays verzameld waarin het bezield verband tussen tekst, maker en wereld wordt ontrafeld. Iedere schrijver is een kind van zijn tijd, maar in de allereerste plaats is zij of hij een mens die geboren wordt, honger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kester Freriks boeken
  Kester Freriks - Tempo doeloe, een omhelzing

  Nederlanders met een band met Nederlands-Indië hebben hun wereld in de tropen nooit kunnen vergeten. Het land leeft voort als paradijselijke tropische archipel, maar ook als land waar koloniaal geweld heerste. Toch is voor veel mensen, uit diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Alicja Gescinska boeken
  Alicja Gescinska - Thuis in muziek

  Maakt muziek mens en maatschappij beter? In de loop der tijd hebben filosofen zich met grote scepsis over die vraag gebogen. Plato waarschuwde dat muziek gevaarlijke veranderingen in de samenleving kan veroorzaken. Eeuwen later wees Adorno op de schadelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tonnus Oosterhoff boeken
  Tonnus Oosterhoff - Een kreet is de ramp niet

  Een kreet is de ramp niet is tegelijk zwartgallig en geestdriftig. Om zich heen ziet Tonnus Oosterhoff dwaasheden, leugens... en overal is de dood. Hij is zich bewust hoe weinig hij daar als schrijver tegen in te brengen heeft, hoe klein zijn stem is. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michel Bartosik boeken
  Michel Bartosik - Berichten uit het sorteercentrum

  Bericht uit het sorteercentrum brengt de onvermoeibaar curiosa opsporen- de, haast achternadichtende poëziecommentaren samen die Michel Bartosik (21/3/1948 - 1/2/2008) de laatste vijf jaar van zijn leven schreef voor de gelijknamige rubriek in het tijdschrift… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nicole Montagne boeken
  Nicole Montagne - De verzuimcoördinator

  Dit is een boek over wat we niet kunnen zien.Een man leidt een schaduwbestaan en verlaat zijn gezin. De achterblijvers krijgen geen nadere toelichting. Hoe vullen zij de lege plekken in? In de beeldende kunst geldt: ‘er staat niet wat er staat’. Maar wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00