Essays

 • Marc Kregting boeken
  Marc Kregting - De ware marsrichting

  Een schrijver die op zijn sterfbed voor het karretje wordt gespannen van journalisten en politici. Wetenschappers die een encyclopedie optuigen voor stemming makende ideeën. Literatoren die schitteren door afwezigheid in het enige debat dat de samenleving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • DW|B boeken
  DW|B - Vintage

  Leeg etiket of label waarvoor de hipstersubcultuur massaal zwicht? Curator Jeroen Dera stelt de vraag aan Astrid Lampe, Alfred Schaffer, Leen Pil, Lisa Rooijackers, Han van der Vegt, Siebe Bluijs & Evelien Verschueren, Maartje Smits, Timo Rissanen en Maarten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Daan Heerma van Voss, Stine Jensen boeken
  Daan Heerma van Voss, Stine Jensen - D.Heerma van Voss 4 mei-lezing / S.Jensen 5 mei-lezing 2018 SET5ex

  (SET VAN 5 EXEMPLAREN)Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Neder- land en staan we stil bij het belang van vrijheid. Ieder jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei twee andere auteurs de 4… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Yves T’Sjoen, Carl De Strycker boeken
  Yves T’Sjoen, Carl De Strycker - Nolens handboek

  Leonard Nolens (1947) is een van de meest geprezen en geprijsde dichters van het Nederlandse taalgebied. Voor zijn omvangrijke dichterlijke oeuvre en het dagboekproza ontving hij in 2012 de Prijs der Nederlandse Letteren. In meer dan vijfentwintig dichtbundels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Erik Spinoy boeken
  Erik Spinoy - Geen delicatessen

  Geen delicatessen is de tweede Hans Groenewegenlezing en gaat over de vraag der vragen: waarom, in hemelsnaam, poëzie schrijven en lezen? Wat heeft poëzie te betekenen, te beduiden, te signaleren? Erik Spinoy zoekt het uit, in een korte maar scherpe tekst… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Wim G. Velthorst boeken
  Wim G. Velthorst - Zie de mens

  Bij het overdenken van een gesprek of discussie kom ik nogal eens tot de frustrerende vaststelling dat ik ettelijke mooie kansen heb laten liggen om kernachtig, humoristisch of inventief uit de hoek te komen, kortom om te laten blijken dat ik op het gebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Atte Jongstra boeken
  Atte Jongstra - De ontgroende mens

  'De ontgroende mens' is een bundel essays en verhalen over onze omgang met de natuur. Waarom wandelen wij - en hoe? Wie wijst ons de weg? Wat zien we? Sinds de Homo sapiens de ploeg ter hand nam en de aarde openbrak, is hij zich meer en meer als heerser en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • H.C. ten Berge boeken
  H.C. ten Berge - Een spreeuw voor Harriët

  Een spreeuw voor Harriët van H.C. ten Berge toont de veelvormigheid van de literatuur, iets wat zo kenmerkend is voor het rijke oeuvre van de auteur zelf. Zoals Remco Campert eens opmerkte, vormt Ten Berge ‘een beweging in z’n eentje’. Daarmee doelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Virginia Woolf, Gloria Wekker, Simon(E) van Saarloos boeken
  Virginia Woolf, Gloria Wekker, Simon(E) van Saarloos - Een kamer voor jezelf

  Wij presenteren u de eerste publicatie van Uitgeverij Chaos: 'Een kamer voor jezelf' van Virginia Woolf. Woolf was een van de belangrijkste modernistische schrijvers van de twintigste eeuw. In deze heruitgavevan haar essay A Room of One's Own (1929), vertaald… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Minne de Boer boeken
  Minne de Boer - Ricreazioni

  De bundel Ricreazioni bevat 25 essays over Italiaanse literatuur. Leonarda Sciascia, Giordano Bruno, Cesare Pavese, Luigi Pirandello en Umberto Eco passeren de revue, maar ook wordt de Italiaanse giallo gepresenteerd samen met enkele auteurs uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Marjoleine de Vos boeken
  Marjoleine de Vos - Doe je best. Lof van het ongrijpbare leven.

  Hoe moeten wij leven? De onmogelijkheid van de vraag vind je verrassend genoeg niet terug in de antwoorden die Marjoleine de Vos erop tracht te geven. We kunnen leren van de klassieken. Poëzie helpt. Een mooie maaltijd en een prachtige tuin helpen ook. Reizen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jeroen Dera, Carl De Strycker boeken
  Jeroen Dera, Carl De Strycker - Bundels van het nieuwe millennium

  Sinds 2000 zijn er in Nederland en Vlaanderen vele honderden dichtbundels verschenen. Als je die productie overziet, merk je een grote diversiteit en veelkantigheid: van klassieke sonnettencycli tot boeken waarin met de hand is bijgeschreven, van bundels met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tom van Ewijk boeken
  Tom van Ewijk - Op de valreep

  Voordat de boot voorgoed van wal gaat, nog even op de valreep een aantal vanuit een persoonlijke gedachtesfeer geschreven beschouwingen en ontboezemingen over blijvend actuele onderwerpen, deels filosofisch, deels scherp maatschappijkritisch van aard. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gustaaf Peek boeken
  Gustaaf Peek - Verzet!

  Revolutionair pamflet waarin Gustaaf Peek decennia van kapitalistische indoctrinatie ondermijnt Een kind van de Koude Oorlog kent het communisme alleen als de repressieve ideologie van totalitaire staten met geheime diensten die bepaalden wat mensen moesten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Piet de Moor boeken
  Piet de Moor - Hotel Europa

  Voor dit boek zwierf Piet de Moor door Midden-Europa en smeedde hij net zoals in zijn bejubelde boek over Berlijn (vierde druk 2016) stemmen aaneen tot een betoverend geheel. Gesprekken met schrijvers, historici en politici als György Konrád, Joachim Fest,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Maarten Asscher boeken
  Maarten Asscher - Toch zit het anders

  In Toch zit het anders, een verzameling geopinieerde en bij vlagen polemische essays, gaat Maarten Asscher onderwerpen te lijf die hem de afgelopen decennia als uitgever, als kunstambtenaar, als boekhandelaar en bovenal als lezer hebben beziggehouden. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rutger Lemm, Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Murat Isik boeken
  Rutger Lemm, Arnon Grunberg, Georgina Verbaan, Murat Isik - Onze dieren

  Soms heb je minder seks dan je cavia’s. Soms is een kat de meetlat van je relatie. Soms heb je een konijn nodig om over je bindingsangst heen te komen. Soms word je tegen wil en dank verliefd op een Afrikaanse reuzenslak. En als je een schrijver bent,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Charb boeken
  Charb - Brief aan de huichelaars die het racisme voeden

  'Echt, het woord "islamofobie" is slecht gekozen als daarmee de haat wordt bedoeld die bepaalde idioten tegen moslims koesteren. En het is niet alleen slecht gekozen, het is ook gevaarlijk. [...] De strijd tegen racisme richt zich tegen alle vormen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Peter van Lier boeken
  Peter van Lier - Geachte afwezigen,

  In Geachte afwezigen, een bundel met essays over poëzie, onderzoekt Peter van Lier zijn eigen poëtische fascinaties, die hij vervolgens in een ruimere context plaatst. Het boek houdt zich bezig met een gemis, bestrijdt de leegte die het geestesklimaat van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bart Stouten boeken
  Bart Stouten - Over Bach

  'Bach brandt als een meteoriet door mijn lichaam. Dat is wat ik weet en met zekerheid kan zeggen. Al de rest is verdichting. Gelukkig. Zo zou Bach het zelf ook willen.' Bart Stouten heeft iets met Bach. In dit prachtige essay leren we Bach kennen zoals Stouten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • H.T.M. van Vliet boeken
  H.T.M. van Vliet - Literatuur uit de tweede hand

  Elisabeth Couperus-Baud (1867-1960) speelde een centrale rol in het leven van Louis Couperus. Zij nam hem alle dagelijkse zorgen uit handen, zodat hij ongestoord aan zijn literaire oeuvre kon werken. Verder hielp zij haar man met bronnenonderzoek voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - De soldaat was een dolfijn

  Orang-oetans werken samen om uit dierentuinen te ont- snappen, waardoor ze steeds overgeplaatst moeten wor- den. Bijen delibereren over waar te wonen en wie aan te vallen. Politiehonden hebben in sommige Engelse steden recht op een pensioen na hun werkzame… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Annejet van der Zijl, Nasrdin Dchar boeken
  Annejet van der Zijl, Nasrdin Dchar - In de mist / Wat heb ik te vieren?

  Voorafgaand aan de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam spreekt Annejet van der Zijl in De Nieuwe Kerk de 4 mei-voordracht uit, getiteld "In de mist". Als startschot voor de Nationale Viering van de Bevrijding vindt een dag later in Haarlem een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Eefje Rammeloo boeken
  Eefje Rammeloo - Het geluk van de Chinezen

  Chinezen moeten dromen, riep de Chinese premier Xi Jinping in 2012. De 'Chinese Droom' moest een praktisch antwoord bieden op de identiteitscrisis waarin China verkeerde. Na jaren van onstuitbare economische groei moest het land zich opnieuw uitvinden, om de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Koen Schouwenburg boeken
  Koen Schouwenburg - Talend naar betekenis. Het oeuvre van Connie Palmen

  In 1991 debuteerde Connie Palmen (1955) met de roman De wetten. Sinds het verschijnen van deze roman is Palmen uitgegroeid tot een van de belangrijkste hedendaagse auteurs in het Nederlandse taalgebied. Ze schreef vele bestsellers en won met de romans De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00