Essays

 • Marc Kregting boeken
  Marc Kregting - De ware marsrichting

  Een schrijver die op zijn sterfbed voor het karretje wordt gespannen van journalisten en politici. Wetenschappers die een encyclopedie optuigen voor stemming makende ideeën. Literatoren die schitteren door afwezigheid in het enige debat dat de samenleving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • DW|B boeken
  DW|B - Vintage

  Leeg etiket of label waarvoor de hipstersubcultuur massaal zwicht? Curator Jeroen Dera stelt de vraag aan Astrid Lampe, Alfred Schaffer, Leen Pil, Lisa Rooijackers, Han van der Vegt, Siebe Bluijs & Evelien Verschueren, Maartje Smits, Timo Rissanen en Maarten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Carel Peeters boeken
  Carel Peeters - Het eigenwijze potlood

  Toen de Amerikaanse tekenaar Saul Steinberg zei dat hij een schrijver was die tekende, onthulde hij iets wat meer tekenaars denken. Steinberg doelde op het literaire karakter van zijn getekende humor: dat er langer over is nagedacht en dat de kijker zich er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Nicole Montagne boeken
  Nicole Montagne - De verzuimcoördinator

  Dit is een boek over wat we niet kunnen zien.Een man leidt een schaduwbestaan en verlaat zijn gezin. De achterblijvers krijgen geen nadere toelichting. Hoe vullen zij de lege plekken in? In de beeldende kunst geldt: ‘er staat niet wat er staat’. Maar wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Wim G. Velthorst boeken
  Wim G. Velthorst - Zie de mens

  Bij het overdenken van een gesprek of discussie kom ik nogal eens tot de frustrerende vaststelling dat ik ettelijke mooie kansen heb laten liggen om kernachtig, humoristisch of inventief uit de hoek te komen, kortom om te laten blijken dat ik op het gebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Atte Jongstra boeken
  Atte Jongstra - De ontgroende mens

  'De ontgroende mens' is een bundel essays en verhalen over onze omgang met de natuur. Waarom wandelen wij - en hoe? Wie wijst ons de weg? Wat zien we? Sinds de Homo sapiens de ploeg ter hand nam en de aarde openbrak, is hij zich meer en meer als heerser en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Kamer in Oostende

  Eind jaren 1940, begin 1950 nodigde Gaston Duribreux, een vergeten Oostendse auteur, alle schrijvers van Dietsche Warande & Belfort uit in zijn Hôtel du Parc. Telkens in mei, vóór het toeristische seizoen, gedurende verschillende jaren. Op de legendarische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tonnus Oosterhoff boeken
  Tonnus Oosterhoff - Een kreet is de ramp niet

  Een kreet is de ramp niet is tegelijk zwartgallig en geestdriftig. Om zich heen ziet Tonnus Oosterhoff dwaasheden, leugens... en overal is de dood. Hij is zich bewust hoe weinig hij daar als schrijver tegenin te brengen heeft, hoe klein zijn stem is. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • H.C. ten Berge boeken
  H.C. ten Berge - Een spreeuw voor Harriët

  Een spreeuw voor Harriët van H.C. ten Berge toont de veelvormigheid van de literatuur, iets wat zo kenmerkend is voor het rijke oeuvre van de auteur zelf. Zoals Remco Campert eens opmerkte, vormt Ten Berge ‘een beweging in z’n eentje’. Daarmee doelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Schutter Dirk De boeken
  Schutter Dirk De - Zo andersom is alles misschien

  In 'Zo andersom is alles misschien' worden gedichten gelezen. De gedichten worden zorgvuldig becommentarieerd: ze worden op zichzelf gelezen; van welke bundel ze deel uitmaken of hoe ze passen in het volledige oeuvre van de dichter in kwestie, is van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Sicco Polders boeken
  Sicco Polders - Met Montaigne in het achterhoofd

  Michel de Montaigne is een filosoof apart. Zelf zou hij zich nooit zo genoemd hebben. Het unieke van Montaigne is dat hij het dagelijkse leven tot uitgangspunt van zijn beschouwingen neemt en daarin zichzelf en zijn omgeving kritisch observeert, waarbij hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Zadie Smith boeken
  Zadie Smith - Voel je vrij

  Behalve een begenadigd romanschrijver is Zadie Smith ook een briljante en unieke essayist. In Voel je vrij snijdt ze een aantal onderwerpen aan die we allemaal herkennen: wat betekent het om te leven _ te werken, te denken, te lachen en te genieten _ in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Michel Bartosik boeken
  Michel Bartosik - Berichten uit het sorteercentrum

  Bericht uit het sorteercentrum brengt de onvermoeibaar curiosa opsporen- de, haast achternadichtende poëziecommentaren samen die Michel Bartosik (21/3/1948 - 1/2/2008) de laatste vijf jaar van zijn leven schreef voor de gelijknamige rubriek in het tijdschrift… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Minne de Boer boeken
  Minne de Boer - Ricreazioni

  De bundel Ricreazioni bevat 25 essays over Italiaanse literatuur. Leonarda Sciascia, Giordano Bruno, Cesare Pavese, Luigi Pirandello en Umberto Eco passeren de revue, maar ook wordt de Italiaanse giallo gepresenteerd samen met enkele auteurs uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Tom van Ewijk boeken
  Tom van Ewijk - Op de valreep

  Voordat de boot voorgoed van wal gaat, nog even op de valreep een aantal vanuit een persoonlijke gedachtesfeer geschreven beschouwingen en ontboezemingen over blijvend actuele onderwerpen, deels filosofisch, deels scherp maatschappijkritisch van aard. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Virginia Woolf, Gloria Wekker, Simon(E) van Saarloos boeken
  Virginia Woolf, Gloria Wekker, Simon(E) van Saarloos - Een kamer voor jezelf

  Wij presenteren u de eerste publicatie van Uitgeverij Chaos: 'Een kamer voor jezelf' van Virginia Woolf. Woolf was een van de belangrijkste modernistische schrijvers van de twintigste eeuw. In deze heruitgavevan haar essay A Room of One's Own (1929), vertaald… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Daan Heerma van Voss, Stine Jensen boeken
  Daan Heerma van Voss, Stine Jensen - Daan Heerma van Voss - 4 mei-lezing / Stine Jensen - 5 mei-lezing 2018

  (SET VAN 5 EXEMPLAREN)Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Neder- land en staan we stil bij het belang van vrijheid. Ieder jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei twee andere auteurs de 4… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Yves T’Sjoen, Carl De Strycker boeken
  Yves T’Sjoen, Carl De Strycker - Leonard Nolens

  Leonard Nolens (1947) is een van de meest geprezen en geprijsde dichters van het Nederlandse taalgebied. Voor zijn omvangrijke dichterlijke oeuvre en het dagboekproza ontving hij in 2012 de Prijs der Nederlandse Letteren. In meer dan vijfentwintig dichtbundels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jeroen Dera, Carl De Strycker boeken
  Jeroen Dera, Carl De Strycker - Bundels van het nieuwe millennium

  Sinds 2000 zijn er in Nederland en Vlaanderen vele honderden dichtbundels verschenen. Als je die productie overziet, merk je een grote diversiteit en veelkantigheid: van klassieke sonnettencycli tot boeken waarin met de hand is bijgeschreven, van bundels met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marjoleine de Vos boeken
  Marjoleine de Vos - Doe je best

  Hoe moeten wij leven? De onmogelijkheid van de vraag vind je verrassend genoeg niet terug in de antwoorden die Marjoleine de Vos erop tracht te geven. We kunnen leren van de klassieken. Poëzie helpt. Een mooie maaltijd en een prachtige tuin helpen ook. Reizen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maarten Asscher boeken
  Maarten Asscher - Toch zit het anders

  In Toch zit het anders, een verzameling geopinieerde en bij vlagen polemische essays, gaat Maarten Asscher onderwerpen te lijf die hem de afgelopen decennia als uitgever, als kunstambtenaar, als boekhandelaar en bovenal als lezer hebben beziggehouden. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Piet de Moor boeken
  Piet de Moor - Hotel Europa

  Voor dit boek zwierf Piet de Moor door Midden-Europa en smeedde hij net zoals in zijn bejubelde boek over Berlijn (vierde druk 2016) stemmen aaneen tot een betoverend geheel. Gesprekken met schrijvers, historici en politici als György Konrád, Joachim Fest,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Charb boeken
  Charb - Brief aan de huichelaars die het racisme voeden

  'Echt, het woord "islamofobie" is slecht gekozen als daarmee de haat wordt bedoeld die bepaalde idioten tegen moslims koesteren. En het is niet alleen slecht gekozen, het is ook gevaarlijk. [...] De strijd tegen racisme richt zich tegen alle vormen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Peter van Lier boeken
  Peter van Lier - Geachte afwezigen

  In Geachte afwezigen, een bundel met essays over poëzie, onderzoekt Peter van Lier zijn eigen poëtische fascinaties, die hij vervolgens in een ruimere context plaatst. Het boek houdt zich bezig met een gemis, bestrijdt de leegte die het geestesklimaat van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - De soldaat was een dolfijn

  Orang-oetans werken samen om uit dierentuinen te ont- snappen, waardoor ze steeds overgeplaatst moeten wor- den. Bijen delibereren over waar te wonen en wie aan te vallen. Politiehonden hebben in sommige Engelse steden recht op een pensioen na hun werkzame… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00