Essays

 • Reza Keshzawarzi boeken
  Reza Keshzawarzi - De cowboy met de kaarsen

  "Het was een kluitje verbrijzelde mensen dat daar met trillende handen en voeten bij de balie van het kantoor van Vluchtelingenwerk stond. " In deze roman, ‘De cowboy met de kaarsen’, laat Reza Keshawarzi zien hoe het leven is in een Nederlands… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • DW B boeken
  DW B - Non-Sites

  DW B 4 is een feest van de verbeelding. Curatoren Luc Derycke en Hugo Bousset vroegen negen leden van de (kern)redactie van DW B om een tekst te schrijven bij atelierfoto’s van overleden kunstenaars van wie ze de identiteit niet kenden. De foto’s zijn van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Melvin Voets boeken
  Melvin Voets - De laatste megastal

  Een nieuwsgierige consument deed zijn oogkleppen af, schoof zijn vooroordelen opzij en ging tot ver buiten zijn informatiebubbel op onderzoek uit. Het resultaat is een verfrissend non-activistisch boekje vol verrassende inzichten. De laatste megastal is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Haruki Murakami boeken
  Haruki Murakami - Romanschrijver van beroep

  In ‘Romanschrijver van beroep’, een unieke ‘autobiografie van een schrijverschap’, vertelt Haruki Murakami zeldzaam openhartig over zichzelf. Haruki Murakami is wereldwijd een van de meest geliefde en gelezen schrijvers. Tegelijkertijd geldt hij als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - De grenzen van mijn taal

  In 2016 slikten meer dan een miljoen Nederlanders een antidepressivum. Over de behandeling van depressie is al veel geschreven, over de betekenis ervan veel minder. In De grenzen van mijn taal. Een klein filosofisch onderzoek naar depressie gebruikt Eva Meijer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • DW B boeken
  DW B - Frankenstein, tweehonderd jaar later

  Tweehonderd jaar geleden schreef Mary Shelley op haar negentiende Frankenstein, or: the Modern Prometheus. Volgens curator Patrick Bassant een buitengewoon ambitieus boek waarin een wagonlading aan contemporaine spraakmakende thematiek is opgenomen. Hij vroeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • David Van Reybrouck boeken
  David Van Reybrouck - Odes

  De odes uit De Correspondent in een prachtige bundel.Geen enkele Nederlandstalige schrijver beheerst de kunst van de lofprijzing zo goed als David Van Reybrouck. Sinds begin 2015 bezingt hij op De Correspondent regelmatig iets, iemand of ergens: de ex, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Daniël Rovers boeken
  Daniël Rovers - Bakvis

  In 'Bakvis' schrijft Daniël Rovers over boeken die hem in zijn jongste jeugd hebben gevormd en tot schrijver hebben gemaakt. Annie M.G. Schmidts 'Pluk van de Petteflet' in de eerste plaats, de jeugdromans van Thea Beckman, het dagboek van Anne Frank. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kester Freriks boeken
  Kester Freriks - Tempo doeloe, een omhelzing

  Nederlanders met een band met Nederlands-Indië hebben hun wereld in de tropen nooit kunnen vergeten. Het land leeft voort als paradijselijke tropische archipel, maar ook als land waar koloniaal geweld heerste. Toch is voor veel mensen, uit diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Alicja Gescinska boeken
  Alicja Gescinska - Thuis in muziek

  Maakt muziek mens en maatschappij beter? In de loop der tijd hebben filosofen zich met grote scepsis over die vraag gebogen. Plato waarschuwde dat muziek gevaarlijke veranderingen in de samenleving kan veroorzaken. Eeuwen later wees Adorno op de schadelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Osip Mandelstam boeken
  Osip Mandelstam - Gesprek over Dante

  Tweetalige uitgave Nederlands | Russisch Osip Mandelstam (1891-1938) had een zeer grote kennis van de Europese cultuur en literatuur. Gesprek over Dante (1933), geschreven in een tijd dat de Sovjetliteratuur met haar socialistisch realisme bijna verstard was,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Theo Para boeken
  Theo Para - Verzwegen werkelijkheid

  De militaire dictatuur, de ernstige schendingen van de mensenrechten en de cultuur van straffeloosheid toonden het falen van de republiek Suriname. Dat de Surinaamse natie niet volledig ten onder ging, dankte zij aan het rechts­gevoel, moed en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Alex Boogers boeken
  Alex Boogers - Lang leve de lezer

  In mijn beleving is de weg naar het boek niet even toegankelijk voor iedereen. Wie zich druk maakt over leesbevordering moet eerst weten waarom het boek door zoveel jonge mensen wordt afgewezen. Wat is er zo afstotend aan? Worden de woorden niet begrepen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Piet Gerbrandy boeken
  Piet Gerbrandy - Grondwater

  In ‘Grondwater’ heeft Piet Gerbrandy essays verzameld waarin het bezield verband tussen tekst, maker en wereld wordt ontrafeld. Iedere schrijver is een kind van zijn tijd, maar in de allereerste plaats is zij of hij een mens die geboren wordt, honger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Tonnus Oosterhoff boeken
  Tonnus Oosterhoff - Een kreet is de ramp niet

  Een kreet is de ramp niet is tegelijk zwartgallig en geestdriftig. Om zich heen ziet Tonnus Oosterhoff dwaasheden, leugens... en overal is de dood. Hij is zich bewust hoe weinig hij daar als schrijver tegen in te brengen heeft, hoe klein zijn stem is. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michel Bartosik boeken
  Michel Bartosik - Berichten uit het sorteercentrum

  Bericht uit het sorteercentrum brengt de onvermoeibaar curiosa opsporen- de, haast achternadichtende poëziecommentaren samen die Michel Bartosik (21/3/1948 - 1/2/2008) de laatste vijf jaar van zijn leven schreef voor de gelijknamige rubriek in het tijdschrift… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Zadie Smith boeken
  Zadie Smith - Voel je vrij

  Behalve een begenadigd romanschrijver is Zadie Smith ook een briljante en unieke essayist. In Voel je vrij snijdt ze een aantal onderwerpen aan die we allemaal herkennen: wat betekent het om te leven _ te werken, te denken, te lachen en te genieten _ in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Nicole Montagne boeken
  Nicole Montagne - De verzuimcoördinator

  Dit is een boek over wat we niet kunnen zien.Een man leidt een schaduwbestaan en verlaat zijn gezin. De achterblijvers krijgen geen nadere toelichting. Hoe vullen zij de lege plekken in? In de beeldende kunst geldt: ‘er staat niet wat er staat’. Maar wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Schutter Dirk De boeken
  Schutter Dirk De - Zo andersom is alles misschien

  In 'Zo andersom is alles misschien' worden gedichten gelezen. De gedichten worden zorgvuldig becommentarieerd: ze worden op zichzelf gelezen; van welke bundel ze deel uitmaken of hoe ze passen in het volledige oeuvre van de dichter in kwestie, is van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Sicco Polders boeken
  Sicco Polders - Met Montaigne in het achterhoofd

  Michel de Montaigne is een filosoof apart. Zelf zou hij zich nooit zo genoemd hebben. Het unieke van Montaigne is dat hij het dagelijkse leven tot uitgangspunt van zijn beschouwingen neemt en daarin zichzelf en zijn omgeving kritisch observeert, waarbij hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Yves T’Sjoen, Carl De Strycker boeken
  Yves T’Sjoen, Carl De Strycker - Leonard Nolens

  Leonard Nolens (1947) is een van de meest geprezen en geprijsde dichters van het Nederlandse taalgebied. Voor zijn omvangrijke dichterlijke oeuvre en het dagboekproza ontving hij in 2012 de Prijs der Nederlandse Letteren. In meer dan vijfentwintig dichtbundels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Daan Heerma van Voss, Stine Jensen boeken
  Daan Heerma van Voss, Stine Jensen - Daan Heerma van Voss - 4 mei-lezing / Stine Jensen - 5 mei-lezing 2018

  (SET VAN 5 EXEMPLAREN)Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Neder- land en staan we stil bij het belang van vrijheid. Ieder jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei twee andere auteurs de 4… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Carel Peeters boeken
  Carel Peeters - Het eigenwijze potlood

  Toen de Amerikaanse tekenaar Saul Steinberg zei dat hij een schrijver was die tekende, onthulde hij iets wat meer tekenaars denken. Steinberg doelde op het literaire karakter van zijn getekende humor: dat er langer over is nagedacht en dat de kijker zich er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Kamer in Oostende

  Eind jaren 1940, begin 1950 nodigde Gaston Duribreux, een vergeten Oostendse auteur, alle schrijvers van Dietsche Warande & Belfort uit in zijn Hôtel du Parc. Telkens in mei, vóór het toeristische seizoen, gedurende verschillende jaren. Op de legendarische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gerrit Komrij boeken
  Gerrit Komrij - Morgen heten we allemaal Ali

  Schrijven is voor Gerrit Komrij even noodzakelijk als ademen, en al schrijvend beschouwt hij kritisch en met humor de tijdgeest: de opkomst van het populisme, de ontaarding van de seksualiteit en het verraad van zijn eigen generatie. De generatie die in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99