Columns

 • Ubel Zuiderveld boeken
  Ubel Zuiderveld - Zout zoet bitter zuur

  Zuiderveld publiceert bundel met honderdelfjes over eten en drinken Winterswijk, november 2015 - De Winterswijkse foodservicewatcher Ubel Zuiderveld publiceert zijn nieuwe boek zout zoet bitter zuur. Het is een bundeling van korte columns waarin eten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Reinoud van Uffelen boeken
  Reinoud van Uffelen - Namen en rugnummers

  Het aantal voortijdig schoolverlaters is sinds 2001 gedaald van 71.000 naar minder dan 25.000."Cijfers zijn belangrijk, maar er is ook een ander soort winst te boeken", schrijft Van Uffelen in de column waaraan dit boekje zijn naam ontleent. "Iedere leerling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Han A Schuringa jr. boeken
  Han A Schuringa jr. - De nog meer ergste dieptepunten

  Vanaf begin 2006 schreef ir. Han A. Schuringa jr. wekelijks columns voor Filantropie Magazine, Filanthropium Journaal en haar tegenwoordige opvolger De Dikke Blauwe Journaal, het opinieblad voor bestuurders in de filantropiesector.Schuringa zorgt door zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ronald van Assen boeken
  Ronald van Assen - Psycholatuur

  Vanaf mei 2014 heb ik meerdere blogs geschreven. Soms schreef ik er enkele per week, soms weken niet. De frequentie en inhoud van de blogs werden bepaald door hoe ik mij op dat moment voelde en wat er in de maatschappij speelde. Na drie jaar vond ik het tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Mette Marije Dijkstra boeken
  Mette Marije Dijkstra - Mannen die de tas van hun vrouw dragen

  Mannen die de tas van hun vrouw dragen, de zin die de blik van Mette Marije op de wereld samenvat. In drie maanden tijd schreef ze zo'n dertigduizend woorden aan columns, verhalen, gedichten en interviews. Ze sprak haar favoriete schrijfster - Bregje Hofstede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,78
 • Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonck boeken
  Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonck - Tussen Andreasplein en Zwarte Pad tweede jaargang

  Amsterdam Nieuw-West is niet een gebied waarbij iedereen meteen aan een rijke literaire traditie denkt. Toch is het de samenstellers gelukt om voor het tweede achtereenvolgende jaar vijftien schrijvers een stukje te laten schrijven over dat gebied tussen het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Irene Bruyninckx boeken
  Irene Bruyninckx - Vareling

  Irene Bruyninckx werd als schipperskind geboren. Haar creativiteit kreeg in haar jeugd belangrijke impulsen die haar tot schrijven hebben aangezet. De met eigen fotowerk gebundelde Varelingen zijn verschenen in de Binnenvaartkrant en VIAmaasgouw. Eerdere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,16
 • Erik Hulsegge boeken
  Erik Hulsegge - Haalf zeuven

  De slome duikelaar, de dronkaard en de dorpsgek. Het is het type mens waar we soms om moeten lachen, maar net zo vaak medelijden mee hebben. Erik Hulsegge weet ze samen met tal van andere soort mensen haarfijn te beschrijven in 'Haalf zeuven', een bundel met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Yvonne Mulder boeken
  Yvonne Mulder - LICHTPUNTJES

  'Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar', zei de Haagse schrijver Louis Couperus. 'Zo ik iets ben, ben ik een Son en Breugelaar', zegt Yvonne Mulder op haar beurt. Yvonne Mulder (1941) groeide op in Den Haag. Sinds1974 woont ze in Son en Breugel. Haar eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wim Hofman boeken
  Wim Hofman - Bramen plukken

  Hij slaat nooit over. Weer of geen weer, oorlog of vrede of wapenstilstand, ziek of gezond, op reis of thuis: elke week staat Wim Hofman in de PZC, de Provinciale Zeeuwse Courant. Al sinds 5 januari 2006. In zijn columns gunt hij de krantenlezer een kijkje in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Dick Houwaart boeken
  Dick Houwaart - Dagboek van een oude man

  Oud worden is niet erg. Oud zijn is niet om bang voor te zijn. Oud zijn kan ook vreugdevol zijn. De oude dag kan ook een feest zijn. Grijze haren vormen een sieraad voor de vrouw. Een beetje kaalheid voor de man wijst vaak op bedachtzaamheid. Het moderne leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Simone Detiger boeken
  Simone Detiger - Sta even stil

  'Sta even stil' bevat gevoelvolle maar ook uitdagende en verfrissende teksten van wisselende lengte. Thema's als verdriet, stress, vrijheid, identiteitscrisis, communicatie, ouderen, voelen, balans, loslaten, stilte, zin en verlangen doen je nadenken over je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,46
 • Dee Pee boeken
  Dee Pee - Q1

  TV-praatprogramma's kijken met een notitieblaadje op je schoot, en dat een maandje volhouden, dagelijks. Oortjes spitsen in tram, bus, trein en wachtkamer. Oogjes open als je je Facebookpagina en tweets bekijkt en je (ik) hebt (had) snel een boekje vol met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sven Deraedemaeker boeken
  Sven Deraedemaeker - Scheef Gedrukt

  Na een hele poos wachten is het dan eindelijk zover. De opvolger van 'Scheef Gedrukt' is een feit. 'Le Flou Artistique en Parijse nachten'. Een titel die op zich nergens op slaat maar dat is helemaal niet erg. Als het boek maar ergens over gaat. Het gaat ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Esther Gerritsen boeken
  Esther Gerritsen - Veilig leren lezen

  Schrijvers kunnen wat vanzelfsprekend lijkt van een onverwachte kant bekijken en bijzonder maken. Dat Esther Gerritsen daarin het meesterschap bereikt, laat ze in haar columns zien. Zelfs een onderwerp als ‘Veilig leren lezen’ verliest zijn onschuld als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Onno Aerden boeken
  Onno Aerden - Helemaal weg en toch thuis

  Voor dit fraaie boek heeft de auteur een jaar lang kriskras door Nederland gereisd. Hij overnachtte in alle zeventien hotels van de oer-Nederlandse hotelgroep Bilderberg. In de persoonlijke, licht verwonderende stijl van zijn column 'Man van de Wereld' (elke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jessica Köhler - Bracke boeken
  Jessica Köhler - Bracke - Bijzondere mensen

  Over het boek:Het alledaagse zo uitvergroten dat het bijzonder wordt, dat is de formule van dit boek. 'Want als je goed kijkt, heeft eigenlijk iedereen wel iets unieks', schrijft Jessica in het voorwoord. En dat is natuurlijk ook zo. Of het nu gaat om mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Koos Dijksterhuis boeken
  Koos Dijksterhuis - Eilandgevoel

  Iedere werkdag schrijft Koos Dijksterhuis een kort verhaaltje over de natuur. Uit zijn stukjes blijkt zijn grote liefde voor alles wat leeft. Hij verwondert zich over het ogenschijnlijk gewone, waar vaak een verrassend verhaal achter zit. Zijn mooiste verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tosca Niterink boeken
  Tosca Niterink - De vergeetclub

  De dementerende moeder van Tosca Niterink doet samen met acht andere dames op leeftijd aan kleinschalig wonen achter een cijferslot, voor hun eigen veiligheid. Met een scherp oog voor het absurde en het hilarische detail beschrijft Niterink de uitgesproken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Peter van Straaten boeken
  Peter van Straaten - Over tekenen

  Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen en over de natuur zijn de beste columns over zijn métier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Vinnie Ko boeken
  Vinnie Ko - Met hartelijke groenten

  Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Als je slasaus over de sla doet, waarom dan geen pindasaus over pinda’s? En wat is de reden dat een positief woord als ‘kut’ als scheldwoord wordt gebruikt?Dit zijn slechts enkele van de vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • K. van het Reve boeken
  K. van het Reve - Achteraf

  Op 11 mei 1996, een week voor hij vijfenzeventig werd, zegde Karel van het Reve zijn lezers vaarwel in een allerlaatste column. Hij deed dit met grote tegenzin, maar het moest want, zo schreef hij, 'ik zink weg in een poel van vergetelheid.' Acht jaar lang had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Pieter Roodenburg boeken
  Pieter Roodenburg - 'Dat doen ze normaal gesproken nooit!' Een originele kijk op het vaderschap

  Alle columns Pieter Roodenburg uit WIJ Jonge Ouders gebundeld, over de zwangerschap en eerste jaren van zijn twee dochters. Pieter Roodenburg: "Als nieuwbakken ouders heb je eigenlijk geen flauw benul van wat je staat te wachten als je een kind krijgt. Het is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Herman Sandman boeken
  Herman Sandman - De eeuwige Veenkoloniaal

  Nieuwe columnbundel van Herman Sandman Over schrijven moet je niet ingewikkeld doen, vindt Herman Sandman. Niet gaan zitten wachten op inspiratie, ingeving of inblazing, het is een kwestie van doen en van plannen wanneer je wat gaat doen. Na je werk, tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Aristide von Bienefeldt boeken
  Aristide von Bienefeldt - De avonturen van mijn rode flesje

  Het leven van Aristide von Bienefeldt is onnavolgbaar, maar er zijn ankerpunten in zijn bestaan. Hij beweegt zich even gemakkelijk in Parijs als in Londen, maar hij is geen toerist in deze metropolen. Hij wordt een met de bewoners. Over de ontmoetingen die hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00