Columns

 • Fiona Huisman boeken
  Fiona Huisman - Hij doet niks, hoor!

  ‘Ik ken een meneer met een poedel en die praat tegen zijn hond alsof het een kind is.’ Ik ben op een feestje en sta samen met nog een paar mensen in een kring om de spreekster heen. Deze staat met een glas in haar hand te genieten van de aandacht. Ze gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Monica Metz boeken
  Monica Metz - Oom Uitvinder

  ‘Toen in 1941 hun derde kind op komst was, verkasten mijn ouders binnen Rotterdam van een flatje naar een pand op de groei. Dat woord groei was niet overdreven, want na hun derde, dat was ik, zagen in dat nieuwe huis nog zes andere kinderen het levenslicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - De Milde Monarch

  50 gevarieerde columns en korte verhalen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Piet Poell, Ton van Reen boeken
  Piet Poell, Ton van Reen - À la lanterne

  Piet Poell is niet boos. Niet van nature. Maar hij kan ontzettend boos worden om corruptie, politieke correctheid, star geloof en andere kleingeestigheden die onze samenleving verzieken. Á la Linterna! roept hij dan, de strijdkreet van de Franse Revolutie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Arjan Mulder boeken
  Arjan Mulder - Als Boeddha Darwin kende

  Een tocht door het boeddhistische Sri Lanka maakt dat reisschrijver Arjan Mulder plotseling heel anders in de wereld komt te staan. De oosterse cultuur is zo tegengesteld aan wat we in het westen gewend zijn, dat hij zich daarna ontheemd voelt in zijn eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Wiebe Pennewaard boeken
  Wiebe Pennewaard - Markant Frappant

  In de afgelopen jaren reageerde columnist Wiebe Pennewaard, oud-redacteur van de Leeuwarder Courant, met regelmaat op het langskomende nieuws. Grote onderwerpen werden niet geschuwd, maar net zo vrolijk richtte hij de blik op kleine gebeurtenissen dichter bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Roland Smulders boeken
  Roland Smulders - Parels en draken

  Wie om zich heen kijkt, blijft zich verbazen over waar mensen toe in staat zijn. De columns in dit boek geven met een vette knipoog een relativerende kijk op de wereld waarmee ieder van ons het moet zien te rooien. Een wereld die soms compleet doorgedraaid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,32
 • Erik Vlaminck boeken
  Erik Vlaminck - Dikke Freddy in het zilver

  In september 1993 verscheen de column Brieven van Dikke Freddy voor het eerst in het tijdschrift Alert. Sindsdien duikt Dikke Freddy te pas en te onpas op tijdens studiedagen, colloquia, literaire manifestaties en politieke congressen. Dikke Freddy mag dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jos Lammers boeken
  Jos Lammers - Beetje groot beetje klein

  ‘Niemand had me het van tevoren verteld, maar het bleek wel zo. Kinderen in je leven betekent een hoop huishoudelijk gedoe en veel verantwoordelijkheden, maar óók een unieke kans om iets terug te beleven van hoe het was: groot groeien. Door naar ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,57
 • Willem van Reijendam boeken
  Willem van Reijendam - In de baas zijn tijd

  'Leven is duur, maar doodgaan mag er ook wezen.' * 'De overheid is banger ergens de schuld van te krijgen dan er de schuld van te zijn.' * 'Elektrisch rijden is voor een beetje man zoiets als zittend plassen.' * 'Het adagium "If it ain't broke, don't fix it"… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marco Termes boeken
  Marco Termes - Gelukkig wij...

  De Zandvoortse Courant vraagt schrijver/dichter Marco Termes als wekelijks columnist. Dat heeft de bevolking van de kustplaats geweten. Met de nodige zelfspot legt hij het dorpsleven bloot.April 2017: De Zandvoortse Courant vraagt schrijver/dichter Marco… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,45
 • Anneke Van de Voorde boeken
  Anneke Van de Voorde - Opvoeding met een damper

  Opvoeding 'volgens het boekje', wat is dat? Geen enkele pedagoog of ouder kan er een sluitend antwoord op geven. Dus moederen/modderen we met z'n allen maar wat aan? Anneke Van de Voorde (Reet, °1974) is al meer dan twintig jaar journaliste/eindredactrice… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Roland Smulders boeken
  Roland Smulders - Bij deze dan

  De wereld is voor Roland Smulders een voortdurende bron van inspiratie. Op zijn eigen wijze laat hij zijn gedachten de vrije loop, zonder zich te laten remmen door geldende conventies. Als iemand hem uitdaagt een column te schrijven, dan neemt hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,48
 • Georgina Verbaan boeken
  Georgina Verbaan - Iets om naar uit te kijken

  Iets om naar uit te kijken: bij Georgina Verbaan kan dat Kerst in de zon betekenen, maar net zo goed een aflevering van Ik vertrek of de wens om een meeuw te zijn. In een weergaloze stroom woorden laat ze zich meevoeren naar de tijd dat ze nog aan batterijen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Henk van Kalken boeken
  Henk van Kalken - Alles en niets

  Het is zo’n dag waarvan je zou willen dat-ie nooit meer voorbij ging. Half maart, vroeg voorjaarslicht verwarmt voorzichtig huis en tuin. De vogels beginnen er zingend en tsjilpend serieus in te geloven. Als ik langs de molen fiets draait deze in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Peter van Straaten boeken
  Peter van Straaten - Over tekenen

  Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen en over de natuur zijn de beste columns over zijn métier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Esther Gerritsen boeken
  Esther Gerritsen - Veilig leren lezen

  Schrijvers kunnen wat vanzelfsprekend lijkt van een onverwachte kant bekijken en bijzonder maken. Dat Esther Gerritsen daarin het meesterschap bereikt, laat ze in haar columns zien. Zelfs een onderwerp als ‘Veilig leren lezen’ verliest zijn onschuld als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Vinnie Ko boeken
  Vinnie Ko - Met hartelijke groente

  Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Als je slasaus over de sla doet, waarom dan geen pindasaus over pinda’s? En wat is de reden dat een positief woord als ‘kut’ als scheldwoord wordt gebruikt?Dit zijn slechts enkele van de vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Fieke Gosselaar boeken
  Fieke Gosselaar - t Leven as olifantpuzzel

  Fieke Gosselaar groeide op in de polders bij de Dollard en heeft haar leven opgebouwd in de stad. Ze schrijft over haar werk bij de rechtbank en het leven thuis met 'heur laif'. Samen gaan ze in de Oosterpark wonen. Een wijk die in rap tempo verandert, steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anna Verhulst boeken
  Anna Verhulst - Het is wit en staat in de weg

  Wat doe je als universiteitsblad wanneer een student zich meldt met het aanbod om stukjes voor je te gaan schrijven? Over haar ervaringen als coassistent? Dan zeg je "ja graag, maar laat er eerst maar een of twee zien". Want we willen natuurlijk wel weten of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Karel Glastra van Loon boeken
  Karel Glastra van Loon - Ongeneeslijk optimistisch

  Het laatste boek, 10 jaar laterIn januari 2004 wordt Karel Glastra van Loon tijdens het sleetje rijden met zijn kinderen plotseling onwel. De artsen ontdekken een hersentumor. Er volgen bestralingen, hersenoperaties en chemokuren. Goede periodes worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonck boeken
  Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonck - Tussen Andreasplein en Zwarte Pad tweede jaargang

  Amsterdam Nieuw-West is niet een gebied waarbij iedereen meteen aan een rijke literaire traditie denkt. Toch is het de samenstellers gelukt om voor het tweede achtereenvolgende jaar vijftien schrijvers een stukje te laten schrijven over dat gebied tussen het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Herman Sandman boeken
  Herman Sandman - De laatste bus naar Slochteren

  Verhuizen van de stad naar het platteland: is dat een stap terug? Dat is de vraag die Herman Sandman (1965) zich stelt in deze verhalen. In De laatste bus naar Slochteren beschrijft hij zijn ervaringen vanaf het moment dat hij vanuit de stad Groningen naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Herman Sandman boeken
  Herman Sandman - De eeuwige Veenkoloniaal

  Nieuwe columnbundel van Herman Sandman Over schrijven moet je niet ingewikkeld doen, vindt Herman Sandman. Niet gaan zitten wachten op inspiratie, ingeving of inblazing, het is een kwestie van doen en van plannen wanneer je wat gaat doen. Na je werk, tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Rob van Spanje boeken
  Rob van Spanje - Ik hengel maar wat

  Ik hengel maar wat is de tweede columnbundel van Rob van Spanje. Evenals Vis op vrijdag, een bonte en gevarieerde verzameling. Ogenschijnlijk speelse, maar vaak toch o zo serieuze overpeinzingen. In alle opzichten ook nu weer: meestal serieus, altijd met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00