Columns

 • Remco Campert boeken
  Remco Campert - Dagelijksheden

  De dagen van Remco Campert zijn al zo lang hij leeft vol van avontuur. Terwijl hij in huis rommelt, een ommetje maakt of uit het raam tuurt, fladderen zijn gedachten als opgeschrikte vogels alle kanten uit en ontluiken zijn herinneringen. Voorbijratelende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - De Milde Monarch

  50 gevarieerde columns en korte verhalen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Judith Jegers Boekel boeken
  Judith Jegers Boekel - Het leek zo'n goed idee

  JUDITH JEGERS BOEKEL (1972), geboren en getogen in Noord-Holland, studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar werkt zij 20 jaar voor ‘de meest aantrekkelijke werkgever’ van Nederland en vond zij het tijd worden haar passie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Albert Issendorf boeken
  Albert Issendorf - Onderwijs, status en wetenschap

  De roman 'Nooit meer slapen' van Willem Frederik Hermans was bij verschijnen, meer dan een halve eeuw geleden, al nieuws maar ook een openbaring voor een scholier. Ze is onderwerp van diepgaande analyses geweest en blijkt nog steeds actueel te zijn. Ook voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Alexander Gorki boeken
  Alexander Gorki - The Essays

  In the West we know very little about Ukraine and they know very little about us in the West. In this essays the author tries to give an objective glimpse of the many current misunderstandings an prejudices on both sides. Western Euriope is in many aspects not… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Monica Metz boeken
  Monica Metz - Oom Uitvinder

  ‘Toen in 1941 hun derde kind op komst was, verkasten mijn ouders binnen Rotterdam van een flatje naar een pand op de groei. Dat woord groei was niet overdreven, want na hun derde, dat was ik, zagen in dat nieuwe huis nog zes andere kinderen het levenslicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Fiona Huisman boeken
  Fiona Huisman - Hij doet niks, hoor!

  ‘Ik ken een meneer met een poedel en die praat tegen zijn hond alsof het een kind is.’ Ik ben op een feestje en sta samen met nog een paar mensen in een kring om de spreekster heen. Deze staat met een glas in haar hand te genieten van de aandacht. Ze gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Arjan Mulder boeken
  Arjan Mulder - Als Boeddha Darwin kende

  Een tocht door het boeddhistische Sri Lanka maakt dat reisschrijver Arjan Mulder plotseling heel anders in de wereld komt te staan. De oosterse cultuur is zo tegengesteld aan wat we in het westen gewend zijn, dat hij zich daarna ontheemd voelt in zijn eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Roland Smulders boeken
  Roland Smulders - Parels en draken

  Wie om zich heen kijkt, blijft zich verbazen over waar mensen toe in staat zijn. De columns in dit boek geven met een vette knipoog een relativerende kijk op de wereld waarmee ieder van ons het moet zien te rooien. Een wereld die soms compleet doorgedraaid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,32
 • Piet Poell, Ton van Reen boeken
  Piet Poell, Ton van Reen - À la lanterne

  Piet Poell is niet boos. Niet van nature. Maar hij kan ontzettend boos worden om corruptie, politieke correctheid, star geloof en andere kleingeestigheden die onze samenleving verzieken. Á la Linterna! roept hij dan, de strijdkreet van de Franse Revolutie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jos Lammers boeken
  Jos Lammers - Beetje groot beetje klein

  ‘Niemand had me het van tevoren verteld, maar het bleek wel zo. Kinderen in je leven betekent een hoop huishoudelijk gedoe en veel verantwoordelijkheden, maar óók een unieke kans om iets terug te beleven van hoe het was: groot groeien. Door naar ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,57
 • Wiebe Pennewaard boeken
  Wiebe Pennewaard - Markant Frappant

  In de afgelopen jaren reageerde columnist Wiebe Pennewaard, oud-redacteur van de Leeuwarder Courant, met regelmaat op het langskomende nieuws. Grote onderwerpen werden niet geschuwd, maar net zo vrolijk richtte hij de blik op kleine gebeurtenissen dichter bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Willem van Reijendam boeken
  Willem van Reijendam - In de baas zijn tijd

  'Leven is duur, maar doodgaan mag er ook wezen.' * 'De overheid is banger ergens de schuld van te krijgen dan er de schuld van te zijn.' * 'Elektrisch rijden is voor een beetje man zoiets als zittend plassen.' * 'Het adagium "If it ain't broke, don't fix it"… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marco Termes boeken
  Marco Termes - Gelukkig wij...

  De Zandvoortse Courant vraagt schrijver/dichter Marco Termes als wekelijks columnist. Dat heeft de bevolking van de kustplaats geweten. Met de nodige zelfspot legt hij het dorpsleven bloot.April 2017: De Zandvoortse Courant vraagt schrijver/dichter Marco… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,45
 • Erik Vlaminck boeken
  Erik Vlaminck - Dikke Freddy in het zilver

  In september 1993 verscheen de column Brieven van Dikke Freddy voor het eerst in het tijdschrift Alert. Sindsdien duikt Dikke Freddy te pas en te onpas op tijdens studiedagen, colloquia, literaire manifestaties en politieke congressen. Dikke Freddy mag dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roland Smulders boeken
  Roland Smulders - Bij deze dan

  De wereld is voor Roland Smulders een voortdurende bron van inspiratie. Op zijn eigen wijze laat hij zijn gedachten de vrije loop, zonder zich te laten remmen door geldende conventies. Als iemand hem uitdaagt een column te schrijven, dan neemt hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,48
 • Georgina Verbaan boeken
  Georgina Verbaan - Iets om naar uit te kijken

  Iets om naar uit te kijken: bij Georgina Verbaan kan dat Kerst in de zon betekenen, maar net zo goed een aflevering van Ik vertrek of de wens om een meeuw te zijn. In een weergaloze stroom woorden laat ze zich meevoeren naar de tijd dat ze nog aan batterijen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Peter van Straaten boeken
  Peter van Straaten - Over tekenen

  Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen en over de natuur zijn de beste columns over zijn métier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Vinnie Ko boeken
  Vinnie Ko - Met hartelijke groente

  Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Als je slasaus over de sla doet, waarom dan geen pindasaus over pinda’s? En wat is de reden dat een positief woord als ‘kut’ als scheldwoord wordt gebruikt?Dit zijn slechts enkele van de vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Esther Gerritsen boeken
  Esther Gerritsen - Veilig leren lezen

  Schrijvers kunnen wat vanzelfsprekend lijkt van een onverwachte kant bekijken en bijzonder maken. Dat Esther Gerritsen daarin het meesterschap bereikt, laat ze in haar columns zien. Zelfs een onderwerp als ‘Veilig leren lezen’ verliest zijn onschuld als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Mette Marije Dijkstra boeken
  Mette Marije Dijkstra - Mannen die de tas van hun vrouw dragen

  Mannen die de tas van hun vrouw dragen, de zin die de blik van Mette Marije op de wereld samenvat. In drie maanden tijd schreef ze zo'n dertigduizend woorden aan columns, verhalen, gedichten en interviews. Ze sprak haar favoriete schrijfster - Bregje Hofstede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,42
 • Wim Hofman boeken
  Wim Hofman - Bramen plukken

  Hij slaat nooit over. Weer of geen weer, oorlog of vrede of wapenstilstand, ziek of gezond, op reis of thuis: elke week staat Wim Hofman in de PZC, de Provinciale Zeeuwse Courant. Al sinds 5 januari 2006. In zijn columns gunt hij de krantenlezer een kijkje in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Yvonne Mulder boeken
  Yvonne Mulder - Lichtpuntjes

  'Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar', zei de Haagse schrijver Louis Couperus. 'Zo ik iets ben, ben ik een Son en Breugelaar', zegt Yvonne Mulder op haar beurt. Yvonne Mulder (1941) groeide op in Den Haag. Sinds1974 woont ze in Son en Breugel. Haar eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rob van Spanje boeken
  Rob van Spanje - Ik hengel maar wat

  Ik hengel maar wat is de tweede columnbundel van Rob van Spanje. Evenals Vis op vrijdag, een bonte en gevarieerde verzameling. Ogenschijnlijk speelse, maar vaak toch o zo serieuze overpeinzingen. In alle opzichten ook nu weer: meestal serieus, altijd met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dick Houwaart boeken
  Dick Houwaart - Dagboek van een oude man

  Oud worden is niet erg. Oud zijn is niet om bang voor te zijn. Oud zijn kan ook vreugdevol zijn. De oude dag kan ook een feest zijn. Grijze haren vormen een sieraad voor de vrouw. Een beetje kaalheid voor de man wijst vaak op bedachtzaamheid. Het moderne leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90