Columns

 • Willingly

  Dat over vertalen steeds iets nieuws te zeggen valt heeft 'Filter, tijdschrift over vertalen' inmiddels wel bewezen. In de 25 jaar van zijn bestaan publiceerde het ruim duizend essays, kritieken, verhalen, portretten, recensies, waaiers, geschiedenissen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marga Kool, Jan Veenstra boeken
  Marga Kool, Jan Veenstra - Het heen en weer

  Het schrijversechtpaar Marga Kool en Jan Veenstra doet iets bijzonders: zij schrijven samen een wekelijkse column. Daarin reageren ze, vaak gekoppeld aan de actualiteit, op elkaars hebbelijkheden, alledaagse ergernissen en verwonderingen. De subtiele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Henk van Kalken boeken
  Henk van Kalken - Alles en niets

  Het is zo’n dag waarvan je zou willen dat-ie nooit meer voorbij ging. Half maart, vroeg voorjaarslicht verwarmt voorzichtig huis en tuin. De vogels beginnen er zingend en tsjilpend serieus in te geloven. Als ik langs de molen fiets draait deze in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Anneke Van de Voorde boeken
  Anneke Van de Voorde - Opvoeding met een damper

  Opvoeding 'volgens het boekje', wat is dat? Geen enkele pedagoog of ouder kan er een sluitend antwoord op geven. Dus moederen/modderen we met z'n allen maar wat aan? Anneke Van de Voorde (Reet, °1974) is al meer dan twintig jaar journaliste/eindredactrice… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Richard Brand boeken
  Richard Brand - De Prakkiseur

  Nadat Richard Brand in 2013 zijn debuutroman ‘Iva’ had uitgebracht, is hij stukjes gaan schrijven. Deze stukjes publiceerde hij op zijn website – De Prakkiseur – en werden ondergebracht in de categorieën: Brandweerman, De Prakkiseur, Ervaringen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Fieke Gosselaar boeken
  Fieke Gosselaar - t Leven as olifantpuzzel

  Fieke Gosselaar groeide op in de polders bij de Dollard en heeft haar leven opgebouwd in de stad. Ze schrijft over haar werk bij de rechtbank en het leven thuis met 'heur laif'. Samen gaan ze in de Oosterpark wonen. Een wijk die in rap tempo verandert, steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Fred Van Os boeken
  Fred Van Os - Oh, my God!

  Opgroeien in een veilig, warm liberaal-gereformeerd gezin en dan de wijde wereld in. Dat valt niet mee, het gaat met heel wat ellende gepaard, soms is er vreugde, een enkele keer geluk. De afstand tot kerk en geloof groeit, wordt zelfs onoverbrugbaar. Toch is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,80
 • Marcel van Hemert boeken
  Marcel van Hemert - Mot met God

  Na een burn-out hervond Marcel van Hemert (Vught, 1967) zijn grote passie: schrijven. Zijn eerste boek verscheen eind 2014: 'Tango Twee. Si vis pacem, para bellum'. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,77
 • Ronald van Assen boeken
  Ronald van Assen - Psycholatuur

  Vanaf mei 2014 heb ik meerdere blogs geschreven. Soms schreef ik er enkele per week, soms weken niet. De frequentie en inhoud van de blogs werden bepaald door hoe ik mij op dat moment voelde en wat er in de maatschappij speelde. Na drie jaar vond ik het tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Rob van Spanje boeken
  Rob van Spanje - Ik hengel maar wat

  Ik hengel maar wat is de tweede columnbundel van Rob van Spanje. Evenals Vis op vrijdag, een bonte en gevarieerde verzameling. Ogenschijnlijk speelse, maar vaak toch o zo serieuze overpeinzingen. In alle opzichten ook nu weer: meestal serieus, altijd met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Yvonne Mulder boeken
  Yvonne Mulder - Lichtpuntjes

  'Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar', zei de Haagse schrijver Louis Couperus. 'Zo ik iets ben, ben ik een Son en Breugelaar', zegt Yvonne Mulder op haar beurt. Yvonne Mulder (1941) groeide op in Den Haag. Sinds1974 woont ze in Son en Breugel. Haar eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erik Hulsegge boeken
  Erik Hulsegge - Haalf zeuven

  De slome duikelaar, de dronkaard en de dorpsgek. Het is het type mens waar we soms om moeten lachen, maar net zo vaak medelijden mee hebben. Erik Hulsegge weet ze samen met tal van andere soort mensen haarfijn te beschrijven in 'Haalf zeuven', een bundel met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Irene Bruyninckx boeken
  Irene Bruyninckx - Vareling

  Irene Bruyninckx werd als schipperskind geboren. Haar creativiteit kreeg in haar jeugd belangrijke impulsen die haar tot schrijven hebben aangezet. De met eigen fotowerk gebundelde Varelingen zijn verschenen in de Binnenvaartkrant en VIAmaasgouw. Eerdere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,16
 • Tosca Niterink boeken
  Tosca Niterink - Vergeetclub

  De dementerende moeder van Tosca Niterink doet samen met acht andere dames op leeftijd aan kleinschalig wonen achter een cijferslot, voor hun eigen veiligheid. Met een scherp oog voor het absurde en het hilarische detail beschrijft Niterink de uitgesproken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Simone Detiger boeken
  Simone Detiger - Sta even stil

  'Sta even stil' bevat gevoelvolle maar ook uitdagende en verfrissende teksten van wisselende lengte. Thema's als verdriet, stress, vrijheid, identiteitscrisis, communicatie, ouderen, voelen, balans, loslaten, stilte, zin en verlangen doen je nadenken over je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,46
 • Peter van Straaten boeken
  Peter van Straaten - Over tekenen

  Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen en over de natuur zijn de beste columns over zijn métier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Esther Gerritsen boeken
  Esther Gerritsen - Veilig leren lezen

  Schrijvers kunnen wat vanzelfsprekend lijkt van een onverwachte kant bekijken en bijzonder maken. Dat Esther Gerritsen daarin het meesterschap bereikt, laat ze in haar columns zien. Zelfs een onderwerp als ‘Veilig leren lezen’ verliest zijn onschuld als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Vinnie Ko boeken
  Vinnie Ko - Met hartelijke groente

  Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Als je slasaus over de sla doet, waarom dan geen pindasaus over pinda’s? En wat is de reden dat een positief woord als ‘kut’ als scheldwoord wordt gebruikt?Dit zijn slechts enkele van de vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rudy Dek boeken
  Rudy Dek - De leugen

  Een boek over taal, dat begint als een essay en lijkt te eindigen als een roman. Of is het toch een essay? Wat de verteller in het boek betoogt, is dat we allemaal gevangen zitten in de gedachte dat iets waar is of niet. Maar met taal spreek je noch waarheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,76
 • Harry Zevenbergen, Adriaan Bontebal boeken
  Harry Zevenbergen, Adriaan Bontebal - De zwaartekracht is ook maar een mening

  ´Wanneer alle mensen gaan mediteren, stoppen de... oorlogen.´ Ik begon te lachen, ´het is wat die freaks van de Natuurwetpartij ook zeiden. Natuurlijk, het is waar, ontegenzeggelijk. Niets tegen in te brengen. Maar wanneer iedereen voortdurend met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Petra Possel boeken
  Petra Possel - Vrouw in de rouw

  Op haar negenenveertigste verliest Petra Possel haar man. Plotseling moet ze leven met zijn afwezigheid. In Vrouw in de rouw schrijft ze over haar 'rouwavonturen'. Van een zoekgeraakte trouwring in het ziekenhuis tot de lachwekkende postume administratieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mirjam Veltman boeken
  Mirjam Veltman - Allemaal bijzondere mensen

  Mix van mensen ‘allemaal bijzondere mensen’ is een verzameling van verhalen, opgetekend en verzameld uit bijna twintig jaar werken met mensen. In haar vak als maatschappelijk werkster in de (jeugd)hulpverlening en als relatietherapeute in haar eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jessica Kohler - Bracke boeken
  Jessica Kohler - Bracke - Opvoeden, daar krijg je een punthoofd van!

  Over het boek: 'Ik hoop dat je later net van die vervelende kinderen krijgt, als je zelf bent!' riep mijn moeder wanhopig, als mijn broer en ik weer eens aan het ruziën waren. En nu, decennia later, betrap ik mezelf erop, dat ik het mijn kinderen af en toe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Han A Schuringa jr. boeken
  Han A Schuringa jr. - De nog meer ergste dieptepunten

  Vanaf begin 2006 schreef ir. Han A. Schuringa jr. wekelijks columns voor Filantropie Magazine, Filanthropium Journaal en haar tegenwoordige opvolger De Dikke Blauwe Journaal, het opinieblad voor bestuurders in de filantropiesector.Schuringa zorgt door zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Reinoud van Uffelen boeken
  Reinoud van Uffelen - Namen en rugnummers

  Het aantal voortijdig schoolverlaters is sinds 2001 gedaald van 71.000 naar minder dan 25.000."Cijfers zijn belangrijk, maar er is ook een ander soort winst te boeken", schrijft Van Uffelen in de column waaraan dit boekje zijn naam ontleent. "Iedere leerling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95