Columns

 • Roland Smulders boeken
  Roland Smulders - Ze doen het er gewoon om

  Voor wie er oog voor heeft, valt steeds iets te genieten. Roland Smulders hoeft dan ook niet lang te zoeken naar onderwerpen voor zijn columns. Ze dienen zich bij wijze van spreken maar al te graag aan voor een plaats in zijn eregalerij van opmerkelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Huub Koch boeken
  Huub Koch - Boheemse draken in een leven aan zee

  Een familie is een verzameling vanzelfsprekendheden. Aannames die zelden worden bevraagd, tot er een kink in de kabel komt: een stoorzender die je wereldbeeld en zelfbeelden op zijn kop zetten. Voor Huub Koch is dat het moment waarop zijn tante – de jongste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Remco Campert boeken
  Remco Campert - Dagelijksheden

  De dagen van Remco Campert zijn al zo lang hij leeft vol van avontuur. Terwijl hij in huis rommelt, een ommetje maakt of uit het raam tuurt, fladderen zijn gedachten als opgeschrikte vogels alle kanten uit en ontluiken zijn herinneringen. Voorbijratelende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Monica Metz boeken
  Monica Metz - Oom Uitvinder

  ‘Toen in 1941 hun derde kind op komst was, verkasten mijn ouders binnen Rotterdam van een flatje naar een pand op de groei. Dat woord groei was niet overdreven, want na hun derde, dat was ik, zagen in dat nieuwe huis nog zes andere kinderen het levenslicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Albert Issendorf boeken
  Albert Issendorf - Onderwijs, status en wetenschap

  De roman 'Nooit meer slapen' van Willem Frederik Hermans was bij verschijnen, meer dan een halve eeuw geleden, al nieuws maar ook een openbaring voor een scholier. Ze is onderwerp van diepgaande analyses geweest en blijkt nog steeds actueel te zijn. Ook voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Judith Jegers Boekel boeken
  Judith Jegers Boekel - Het leek zo'n goed idee

  JUDITH JEGERS BOEKEL (1972), geboren en getogen in Noord-Holland, studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar werkt zij 20 jaar voor ‘de meest aantrekkelijke werkgever’ van Nederland en vond zij het tijd worden haar passie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - De Milde Monarch

  50 gevarieerde columns en korte verhalen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Alexander Gorki boeken
  Alexander Gorki - The Essays

  In the West we know very little about Ukraine and they know very little about us in the West. In this essays the author tries to give an objective glimpse of the many current misunderstandings an prejudices on both sides. Western Euriope is in many aspects not… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Fiona Huisman boeken
  Fiona Huisman - Hij doet niks, hoor!

  ‘Ik ken een meneer met een poedel en die praat tegen zijn hond alsof het een kind is.’ Ik ben op een feestje en sta samen met nog een paar mensen in een kring om de spreekster heen. Deze staat met een glas in haar hand te genieten van de aandacht. Ze gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Arjan Mulder boeken
  Arjan Mulder - Als Boeddha Darwin kende

  Een tocht door het boeddhistische Sri Lanka maakt dat reisschrijver Arjan Mulder plotseling heel anders in de wereld komt te staan. De oosterse cultuur is zo tegengesteld aan wat we in het westen gewend zijn, dat hij zich daarna ontheemd voelt in zijn eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Piet Poell, Ton van Reen boeken
  Piet Poell, Ton van Reen - À la lanterne

  Piet Poell is niet boos. Niet van nature. Maar hij kan ontzettend boos worden om corruptie, politieke correctheid, star geloof en andere kleingeestigheden die onze samenleving verzieken. Á la Linterna! roept hij dan, de strijdkreet van de Franse Revolutie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Wiebe Pennewaard boeken
  Wiebe Pennewaard - Markant Frappant

  In de afgelopen jaren reageerde columnist Wiebe Pennewaard, oud-redacteur van de Leeuwarder Courant, met regelmaat op het langskomende nieuws. Grote onderwerpen werden niet geschuwd, maar net zo vrolijk richtte hij de blik op kleine gebeurtenissen dichter bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Willem van Reijendam boeken
  Willem van Reijendam - In de baas zijn tijd

  'Leven is duur, maar doodgaan mag er ook wezen.' * 'De overheid is banger ergens de schuld van te krijgen dan er de schuld van te zijn.' * 'Elektrisch rijden is voor een beetje man zoiets als zittend plassen.' * 'Het adagium "If it ain't broke, don't fix it"… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Erik Vlaminck boeken
  Erik Vlaminck - Dikke Freddy in het zilver

  In september 1993 verscheen de column Brieven van Dikke Freddy voor het eerst in het tijdschrift Alert. Sindsdien duikt Dikke Freddy te pas en te onpas op tijdens studiedagen, colloquia, literaire manifestaties en politieke congressen. Dikke Freddy mag dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roland Smulders boeken
  Roland Smulders - Parels en draken

  Wie om zich heen kijkt, blijft zich verbazen over waar mensen toe in staat zijn. De columns in dit boek geven met een vette knipoog een relativerende kijk op de wereld waarmee ieder van ons het moet zien te rooien. Een wereld die soms compleet doorgedraaid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,32
 • Georgina Verbaan boeken
  Georgina Verbaan - Iets om naar uit te kijken

  Iets om naar uit te kijken: bij Georgina Verbaan kan dat Kerst in de zon betekenen, maar net zo goed een aflevering van Ik vertrek of de wens om een meeuw te zijn. In een weergaloze stroom woorden laat ze zich meevoeren naar de tijd dat ze nog aan batterijen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jos Lammers boeken
  Jos Lammers - Beetje groot beetje klein

  ‘Niemand had me het van tevoren verteld, maar het bleek wel zo. Kinderen in je leven betekent een hoop huishoudelijk gedoe en veel verantwoordelijkheden, maar óók een unieke kans om iets terug te beleven van hoe het was: groot groeien. Door naar ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,57
 • Peter van Straaten boeken
  Peter van Straaten - Over tekenen

  Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen en over de natuur zijn de beste columns over zijn métier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Esther Gerritsen boeken
  Esther Gerritsen - Veilig leren lezen

  Schrijvers kunnen wat vanzelfsprekend lijkt van een onverwachte kant bekijken en bijzonder maken. Dat Esther Gerritsen daarin het meesterschap bereikt, laat ze in haar columns zien. Zelfs een onderwerp als ‘Veilig leren lezen’ verliest zijn onschuld als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Vinnie Ko boeken
  Vinnie Ko - Met hartelijke groente

  Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Als je slasaus over de sla doet, waarom dan geen pindasaus over pinda’s? En wat is de reden dat een positief woord als ‘kut’ als scheldwoord wordt gebruikt?Dit zijn slechts enkele van de vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Mette Marije Dijkstra boeken
  Mette Marije Dijkstra - Mannen die de tas van hun vrouw dragen

  Mannen die de tas van hun vrouw dragen, de zin die de blik van Mette Marije op de wereld samenvat. In drie maanden tijd schreef ze zo'n dertigduizend woorden aan columns, verhalen, gedichten en interviews. Ze sprak haar favoriete schrijfster - Bregje Hofstede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,42
 • Fieke Gosselaar boeken
  Fieke Gosselaar - t Leven as olifantpuzzel

  Fieke Gosselaar groeide op in de polders bij de Dollard en heeft haar leven opgebouwd in de stad. Ze schrijft over haar werk bij de rechtbank en het leven thuis met 'heur laif'. Samen gaan ze in de Oosterpark wonen. Een wijk die in rap tempo verandert, steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henk van Kalken boeken
  Henk van Kalken - Alles en niets

  Het is zo’n dag waarvan je zou willen dat-ie nooit meer voorbij ging. Half maart, vroeg voorjaarslicht verwarmt voorzichtig huis en tuin. De vogels beginnen er zingend en tsjilpend serieus in te geloven. Als ik langs de molen fiets draait deze in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Anneke Van de Voorde boeken
  Anneke Van de Voorde - Opvoeding met een damper

  Opvoeding 'volgens het boekje', wat is dat? Geen enkele pedagoog of ouder kan er een sluitend antwoord op geven. Dus moederen/modderen we met z'n allen maar wat aan? Anneke Van de Voorde (Reet, °1974) is al meer dan twintig jaar journaliste/eindredactrice… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Han A Schuringa jr. boeken
  Han A Schuringa jr. - De nog meer ergste dieptepunten

  Vanaf begin 2006 schreef ir. Han A. Schuringa jr. wekelijks columns voor Filantropie Magazine, Filanthropium Journaal en haar tegenwoordige opvolger De Dikke Blauwe Journaal, het opinieblad voor bestuurders in de filantropiesector.Schuringa zorgt door zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00