Columns

 • Willingly

  Dat over vertalen steeds iets nieuws te zeggen valt heeft 'Filter, tijdschrift over vertalen' inmiddels wel bewezen. In de 25 jaar van zijn bestaan publiceerde het ruim duizend essays, kritieken, verhalen, portretten, recensies, waaiers, geschiedenissen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marga Kool, Jan Veenstra boeken
  Marga Kool, Jan Veenstra - Het heen en weer

  Het schrijversechtpaar Marga Kool en Jan Veenstra doet iets bijzonders: zij schrijven samen een wekelijkse column. Daarin reageren ze, vaak gekoppeld aan de actualiteit, op elkaars hebbelijkheden, alledaagse ergernissen en verwonderingen. De subtiele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Rob van Spanje boeken
  Rob van Spanje - IK HENGEL MAAR WAT

  Ik hengel maar wat is de tweede columnbundel van Rob van Spanje. Evenals Vis op vrijdag, een bonte en gevarieerde verzameling. Ogenschijnlijk speelse, maar vaak toch o zo serieuze overpeinzingen. In alle opzichten ook nu weer: meestal serieus, altijd met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Yvonne Mulder boeken
  Yvonne Mulder - LICHTPUNTJES

  'Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar', zei de Haagse schrijver Louis Couperus. 'Zo ik iets ben, ben ik een Son en Breugelaar', zegt Yvonne Mulder op haar beurt. Yvonne Mulder (1941) groeide op in Den Haag. Sinds1974 woont ze in Son en Breugel. Haar eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erik Hulsegge boeken
  Erik Hulsegge - Haalf zeuven

  De slome duikelaar, de dronkaard en de dorpsgek. Het is het type mens waar we soms om moeten lachen, maar net zo vaak medelijden mee hebben. Erik Hulsegge weet ze samen met tal van andere soort mensen haarfijn te beschrijven in 'Haalf zeuven', een bundel met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Irene Bruyninckx boeken
  Irene Bruyninckx - Vareling

  Irene Bruyninckx werd als schipperskind geboren. Haar creativiteit kreeg in haar jeugd belangrijke impulsen die haar tot schrijven hebben aangezet. De met eigen fotowerk gebundelde Varelingen zijn verschenen in de Binnenvaartkrant en VIAmaasgouw. Eerdere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,16
 • Simone Detiger boeken
  Simone Detiger - Sta even stil

  'Sta even stil' bevat gevoelvolle maar ook uitdagende en verfrissende teksten van wisselende lengte. Thema's als verdriet, stress, vrijheid, identiteitscrisis, communicatie, ouderen, voelen, balans, loslaten, stilte, zin en verlangen doen je nadenken over je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,46
 • Ronald van Assen boeken
  Ronald van Assen - Psycholatuur

  Vanaf mei 2014 heb ik meerdere blogs geschreven. Soms schreef ik er enkele per week, soms weken niet. De frequentie en inhoud van de blogs werden bepaald door hoe ik mij op dat moment voelde en wat er in de maatschappij speelde. Na drie jaar vond ik het tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Dee Pee boeken
  Dee Pee - Q1

  TV-praatprogramma's kijken met een notitieblaadje op je schoot, en dat een maandje volhouden, dagelijks. Oortjes spitsen in tram, bus, trein en wachtkamer. Oogjes open als je je Facebookpagina en tweets bekijkt en je (ik) hebt (had) snel een boekje vol met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sven Deraedemaeker boeken
  Sven Deraedemaeker - Scheef Gedrukt

  Na een hele poos wachten is het dan eindelijk zover. De opvolger van 'Scheef Gedrukt' is een feit. 'Le Flou Artistique en Parijse nachten'. Een titel die op zich nergens op slaat maar dat is helemaal niet erg. Als het boek maar ergens over gaat. Het gaat ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonck boeken
  Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonck - Tussen Andreasplein en Zwarte Pad tweede jaargang

  Amsterdam Nieuw-West is niet een gebied waarbij iedereen meteen aan een rijke literaire traditie denkt. Toch is het de samenstellers gelukt om voor het tweede achtereenvolgende jaar vijftien schrijvers een stukje te laten schrijven over dat gebied tussen het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Koos Dijksterhuis boeken
  Koos Dijksterhuis - Eilandgevoel

  Iedere werkdag schrijft Koos Dijksterhuis een kort verhaaltje over de natuur. Uit zijn stukjes blijkt zijn grote liefde voor alles wat leeft. Hij verwondert zich over het ogenschijnlijk gewone, waar vaak een verrassend verhaal achter zit. Zijn mooiste verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tosca Niterink boeken
  Tosca Niterink - De vergeetclub

  De dementerende moeder van Tosca Niterink doet samen met acht andere dames op leeftijd aan kleinschalig wonen achter een cijferslot, voor hun eigen veiligheid. Met een scherp oog voor het absurde en het hilarische detail beschrijft Niterink de uitgesproken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Esther Gerritsen boeken
  Esther Gerritsen - Veilig leren lezen

  Schrijvers kunnen wat vanzelfsprekend lijkt van een onverwachte kant bekijken en bijzonder maken. Dat Esther Gerritsen daarin het meesterschap bereikt, laat ze in haar columns zien. Zelfs een onderwerp als ‘Veilig leren lezen’ verliest zijn onschuld als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Vinnie Ko boeken
  Vinnie Ko - Met hartelijke groenten

  Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Als je slasaus over de sla doet, waarom dan geen pindasaus over pinda’s? En wat is de reden dat een positief woord als ‘kut’ als scheldwoord wordt gebruikt?Dit zijn slechts enkele van de vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • K. van het Reve boeken
  K. van het Reve - Achteraf

  Op 11 mei 1996, een week voor hij vijfenzeventig werd, zegde Karel van het Reve zijn lezers vaarwel in een allerlaatste column. Hij deed dit met grote tegenzin, maar het moest want, zo schreef hij, 'ik zink weg in een poel van vergetelheid.' Acht jaar lang had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Peter van Straaten boeken
  Peter van Straaten - Over tekenen

  Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen en over de natuur zijn de beste columns over zijn métier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Aaf Brandt Corstius boeken
  Aaf Brandt Corstius - Dan ook maar meteen een jurk aan

  Wat doe je als je de eerste bent op een feestje van Jan des Bouvrie? Is het een goed idee om al je souvenirs telkens mee te verhuizen? Zijn Hummers klimaatvriendelijker dan koeien? En waarom houden vrouwen wél en mannen niét van Sarah Jessica Parker?Over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Joop van der Horst boeken
  Joop van der Horst - Met (het) oog op morgen

  Joop van der Horst is een begrip. En dat al heel lang. Zijn stukken zijn altijd verrassend, eigenzinnig, to the point en met veel humor. Ze zijn bovendien zo verbluffend eenvoudig geschreven en zo aansprekend dat je vergeet dat het om belangrijke en netelige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Klaas ten Holt boeken
  Klaas ten Holt - De complete weduwnaar

  `Het voelt vreemd genoeg ook een beetje alsof ik een kans heb gekregen. De kans om een totaal ander leven te beginnen. Mezelf opnieuw uit te vinden, nieuwe kleren te dragen, opnieuw een beginner te zijn, een amateur. Klaas ten Holt woont met Bibian Harmsen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Aristide von Bienefeldt boeken
  Aristide von Bienefeldt - De avonturen van mijn rode flesje

  Het leven van Aristide von Bienefeldt is onnavolgbaar, maar er zijn ankerpunten in zijn bestaan. Hij beweegt zich even gemakkelijk in Parijs als in Londen, maar hij is geen toerist in deze metropolen. Hij wordt een met de bewoners. Over de ontmoetingen die hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Erik Nieuwenhuis boeken
  Erik Nieuwenhuis - Huis van Bewaring

  Een papiertje onder een gebakje, een cassettebandje, een oude schaal: net als iedereen sleept Erik Nieuwenhuis elke verhuizing weer een bonte verzameling voorwerpen met zich mee. Spulletjes in de marge die dankzij de columns van Nieuwenhuis aan belang winnen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Harry Zevenbergen, Adriaan Bontebal boeken
  Harry Zevenbergen, Adriaan Bontebal - De zwaartekracht is ook maar een mening

  ´Wanneer alle mensen gaan mediteren, stoppen de... oorlogen.´ Ik begon te lachen, ´het is wat die freaks van de Natuurwetpartij ook zeiden. Natuurlijk, het is waar, ontegenzeggelijk. Niets tegen in te brengen. Maar wanneer iedereen voortdurend met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Petra Possel boeken
  Petra Possel - Vrouw in de rouw

  Op haar negenenveertigste verliest Petra Possel haar man. Plotseling moet ze leven met zijn afwezigheid. In Vrouw in de rouw schrijft ze over haar 'rouwavonturen'. Van een zoekgeraakte trouwring in het ziekenhuis tot de lachwekkende postume administratieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kader Abdolah boeken
  Kader Abdolah - In de polder

  Sinds 1996 was Kader Abdolah wekelijks een vaste waarde in de Volkskrant. In zijn columns, onder de naam Mirza (kroniekschrijver), besprak hij op eigenzinnige wijze de actualiteit. Altijd persoonlijk, altijd vanuit het perspectief van de verbaasde, soms… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90