Briefwisselingen

 • Lieneke Frerichs, Nescio boeken
  Lieneke Frerichs, Nescio - Buitenland is geen land

  Nescio is natuurlijk de auteur van de drie onvergetelijke verhalen ‘De uitvreter’, ‘Titaantjes’ en ‘Dichtertje’. Maar hij was ook J.H.F. Grönloh, zakenman met een verantwoordelijke baan op een exportkantoor, een familieman met vrouw en vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tijs Goldschmidt boeken
  Tijs Goldschmidt - Onvoldoende liefdesbrieven

  Wanneer een begaafd essayist correspondeert krijg je het beste van twee werelden: persoonlijke ontboezemingen gelardeerd met flitsende beschouwingen. In het geval van Tijs Goldschmidt is het palet dan ook nog zeer rijk en boeiend: antropologie, Darwinisme,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Boris Pasternak boeken
  Boris Pasternak - Brieven

  Tot het omvangrijke oeuvre dat Boris Pasternak schreef - Dokter Zjivago natuurlijk, maar ook talloze vertalingen van klassieke literatuur - hoort een enorme verzameling brieven, die qua schoonheid niet onderdoen voor de rest van zijn werk. In de vierdelige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • De correspondentie van Desiderius Erasmus

  De correspondentie van Erasmus is een van de meest interessante briefwisselingen die de wereldliteratuur heeft voortgebracht. In dit zestiende deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven van en aan Erasmus zijn de brieven opgenomen die van augustus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Herman Franke, Manon Uphoff boeken
  Herman Franke, Manon Uphoff - Als je me maar blijft schrijven

  `Het leven is hard en de dood is een groot democraat. Met deze zin berichtte Herman Franke zijn collega-schrijver Manon Uphoff dat hij ongeneeslijk ziek was. Elf maanden later overleed hij. Manon Uphoff en Herman Franke leerden elkaar in 1995 kennen bij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • J.M. Coetzee, Paul Auster boeken
  J.M. Coetzee, Paul Auster - Een manier van vriendschap

  In 2008 krijgt Paul Auster een brief van J.M. Coetzee: 'Ik heb een voorstel dat je misschien zal interesseren, of misschien ook niet. Zou je iets gezamenlijks willen doen dat wat meer om het lijf heeft dan onze bijdragen aan de Beckett-editie? Ik heb nooit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Arnon Grunberg boeken
  Arnon Grunberg - Brieven aan Esther

  Arnon Grunberg schreef romans, toneelstukken, gedichten en talloze tijdschrift- en krantenartikelen, maar is ook een verwoed brievenschrijver. In de aanloop naar zijn eerste roman Blauwe maandagen (1994) correspondeerde hij een jaar met de 'studente' Esther.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Judith Herzberg, Chris van Geel boeken
  Judith Herzberg, Chris van Geel - Brieven

  Vanaf het verschijnen van Judith Herzbergs debuut Zeepost tot het vroege overlijden van Chris van Geel, schreven de bevriende dichters elkaar vele brieven. Zij geven een mooi beeld van het ontstaan van hun poëzie en van hun bijzondere vriendschap, waarin ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De Correspondentie van desiderius Erasmus

  Deel 6 van de correspondentie van Erasmus bevat 151 brieven uit de periode mei 1518-juni 1519. Erasmus reisde in de zomer van 1518 van Leuven naar Bazel om een tweede druk van zijn uitgave van het Nieuwe Testament te verzorgen. Amper hersteld van ziekte en nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De correspondentie van Desiderius Erasmus Deel 12 Brieven 1658-1725

  De correspondentie van Desiderius Erasmus 12 | Brieven 1658 - 1801 De correspondentie van Erasmus is een van de meest interessante briefwisselingen die de wereldliteratuur heeft voortgebracht. In dit twaalfde deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De correspondentie van Desiderius Erasmus deel 14 Brieven 1926 - 2081

  1528 was een vruchtbaar jaar voor Erasmus, waarin hij onder meer De Ciceroniaan ofwel Over de beste literaire stijl publiceerde en eindelijk zijn tiendelige Augustinus - editie voltooide, maar waarin hij ook van zijn werk werd afgehouden door de voortdurende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Harry Poelman boeken
  Harry Poelman - Brieven aan mijn zus

  Brieven aan mijn zus Gedurende een periode van vier jaar schreef Harry Poelman zijn zus Christa honderden brieven. Vanaf het moment dat bij haar de diagnose darmkanker werd gesteld tot aan de dag van haar overlijden. Met zijn schrijven wilde hij haar opbeuren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Henri van Booven, Hendrik de Vries boeken
  Henri van Booven, Hendrik de Vries - Briefwisseling Henri van Booven en Hendrik de Vries

  De Groningse dichter en De Ploeg-schilder Hendrik de Vries (1896-1989) en de schrijver en Couperusbiograaf Henri van Booven (1877-1964) voerden in de jaren vijftig een uitvoerige briefwisseling. Het zijn levendige, tot nu toe onbekend gebleven,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • I.A. Boenin boeken
  I.A. Boenin - Verzamelde werken 4 Brieven

  Vertaald door Margriet Berg en Marja Wiebes Dit vierde en laatste deel van Boenins Verzamelde werken opent met een zeer korte Autobiografische schets die Boenin een jaar voor zijn dood schreef. De hoofdmoot wordt gevormd door de grootste verzameling Brieven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,00
 • Dienstbaar tot het einde

  Op 9 september 1891 trouwde Louis Couperus met zijn nicht Elisabeth Baud. Haar rol in het leven van Couperus kan moeilijk overschat worden. Zij was de drijvende kracht achter de schrijver. Couperus had zonder de steun van zijn vrouw nooit zijn omvangrijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Herman Koch, Wanda Reisel boeken
  Herman Koch, Wanda Reisel - Of heb ik het verzonnen?

  Wat weten vrienden met een lang, gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en ontroerend portret van een levenslange vriendschap. Met de schrijvers Herman Koch en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jan Piet Filedt Kok, Eddy de Jongh boeken
  Jan Piet Filedt Kok, Eddy de Jongh - Peter Vos - Getekende brieven

  Peter Vos – Getekende brieven bevat een keuze uit de mooiste met tekeningen geïllustreerde brieven van tekenaar Peter Vos (1935-2010). De brieven, geschreven tussen 1952 en 2005, werden gestuurd aan vrienden als Louis Andriessen, Rinus Ferdinandusse, Bart… (Harde kaft)

  Lees meer...
  50,99
 • J.M.A. Biesheuvel boeken
  J.M.A. Biesheuvel - Brief aan Vader

  Toen in 2008 het driedelige, gebonden Verzameld werk van J.M.A. Biesheuvel verscheen, had de auteur volgens eigen zeggen de gewaarwording dat hij verdwenen was: in zijn eigen verzameld werk. Maar Biesheuvel is er nog! Ook na 2008 bleef hij schrijven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • J.W. von Goethe, F. Schiller boeken
  J.W. von Goethe, F. Schiller - Goethe - Schiller, briefwisseling

  Een intensieve uitwisseling van ervaringen en ideeën van twee volstrekt tegengesteld geaarde genieën. De schrijver en natuurwetenschapper Goethe (1749 1832) leeft in zijn waarnemingen van de zintuiglijke werkelijkheid, de dichter-filosoof Schiller (1759… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Bruno Schulz boeken
  Bruno Schulz - Brieven

  Samenstelling, redactie en inleiding: Kris Van Heuckelom en André Roosen 'Wat ik nodig heb, is een compagnon. Wat ik nodig heb, is de nabijheid van een mens die denkt zoals ik, iemand die borg kan staan voor de innerlijke wereld waarvan ik het bestaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Nicolien Mizee boeken
  Nicolien Mizee - De porseleinkast

  Na het succesvolle De kennismaking, waarin Nicolien Mizee begint met haar faxen aan Ger Beukenkamp, verschijnt het vervolg: De porseleinkast (1997?1998). Hierin maken we onder anderen kennis met het Orakel, dat in tegenstelling tot Ger wél met Nicolien in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Nicolien Mizee boeken
  Nicolien Mizee - De kennismaking

  In 1994 krijgt Nicolien Mizee les in scenarioschrijven van Ger Beukenkamp. Er ontvouwt zich een klassieke meester-leerlingrelatie. Nicolien ziet in Ger een boven de normale mensen verheven God. Om ook buiten de lessen haar gedachten aan de zijne te kunnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • L.H. Wiener boeken
  L.H. Wiener - Fallen leaves

  ‘Fallen Leaves’ van L.H. Wiener bevat een selectie van meer dan vijftig jaar correspondentie met vrienden, vijanden, schrijvers, onderwijscollega’s, recensenten, redacteuren en andere letterkundigen. Uit deze geschriften doemt een totaalbeeld op van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • J.M. Coetzee, Arabella Kurtz boeken
  J.M. Coetzee, Arabella Kurtz - Het goede verhaal

  Een fascinerend gesprek tussen de Nobelprijswinnende auteur en een psychotherapeut over fictie, werkelijkheid en de verhalen die we voor onszelf verzinnen. Wie een roman van J.M. Coetzee leest, weet: deze personages zullen mij altijd bijblijven. Van David… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De correspondentie van Desiderius Erasmus deel 15

  De correspondentie van Desiderius Erasmus Deel 15 - Brieven 2082 - 2203 In dit vijftiende deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven van en aan Erasmus zijn de brieven opgenomen die in de eerste zeven maanden van 1529 werden geschreven. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50