Briefwisselingen

 • Herman Koch, Wanda Reisel boeken
  Herman Koch, Wanda Reisel - Of heb ik het verzonnen?

  Wat weten vrienden met een lang, gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en ontroerend portret van een levenslange vriendschap. Met de schrijvers Herman Koch en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Harry Poelman boeken
  Harry Poelman - Brieven aan mijn zus

  Brieven aan mijn zusGedurende een periode van vier jaar schreef Harry Poelman zijn zus Christa honderden brieven. Vanaf het moment dat bij haar de diagnose darmkanker werd gesteld tot aan de dag van haar overlijden. Met zijn schrijven wilde hij haar opbeuren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De correspondentie van Desiderius Erasmus deel 15

  De correspondentie van Desiderius Erasmus Deel 15 - Brieven 2082 - 2203 In dit vijftiende deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven van en aan Erasmus zijn de brieven opgenomen die in de eerste zeven maanden van 1529 werden geschreven. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Bruno Schulz boeken
  Bruno Schulz - Brieven

  Samenstelling, redactie en inleiding: Kris Van Heuckelom en André Roosen 'Wat ik nodig heb, is een compagnon. Wat ik nodig heb, is de nabijheid van een mens die denkt zoals ik, iemand die borg kan staan voor de innerlijke wereld waarvan ik het bestaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Rudy Kousbroek boeken
  Rudy Kousbroek - Seks, natuurlijk, maar vooral orde

  Rudy Kousbroek (1929-2010) en Gerard Reve (1923-2006) besloten eind jaren zeventig met elkaar te corresponderen. Ze woonden toen allebei in Frankrijk. De atheïst Kousbroek vroeg aan de katholiek geworden Reve of zijn geloof hem werkelijk ernst was. Beiden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Nicolien Mizee boeken
  Nicolien Mizee - Faxen aan Ger. De kennismaking.

  In 1994 krijgt Nicolien Mizee les in scenarioschrijven van Ger Beukenkamp. Er ontvouwt zich een klassieke meester-leerlingrelatie. Nicolien ziet in Ger een boven de normale mensen verheven God. Om ook buiten de lessen haar gedachten aan de zijne te kunnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Piet Filedt Kok, Eddy de Jongh boeken
  Jan Piet Filedt Kok, Eddy de Jongh - Peter Vos - Getekende brieven door Jan Piet Filedt Kok en Eddy de Jongh, mmv Saïda Vos

  Peter Vos – Getekende brieven bevat een keuze uit de mooiste met tekeningen geïllustreerde brieven van tekenaar Peter Vos (1935-2010). De brieven, geschreven tussen 1952 en 2005, werden gestuurd aan vrienden als Louis Andriessen, Rinus Ferdinandusse, Bart… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Mademoiselle S. boeken
  Mademoiselle S. - De schaamteloze passie van Mademoiselle S.

  In een Parijs appartement werden ze bij toeval aangetroffen, verstopt in een leren buidel: de liefdesbrieven uit de jaren twintig van de mysterieuze, welgestelde Simone. Ze schrijft over haar passie voor haar minnaar, de jongere, getrouwde Charles. Hij laat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J.M.A. Biesheuvel boeken
  J.M.A. Biesheuvel - Brief aan vader

  Toen in 2008 het driedelige, gebonden Verzameld werk van J.M.A. Biesheuvel verscheen, had de auteur volgens eigen zeggen de gewaarwording dat hij verdwenen was: in zijn eigen verzameld werk. Maar Biesheuvel is er nog! Ook na 2008 bleef hij schrijven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Gorter boeken
  Herman Gorter - Geheime geliefden

  Herman Gorter moet - blijkens de getuigenissen van tijdgenoten - een charismatische uitstraling hebben gehad. Naast zijn vrouw Wies Cnoop Koopmans had hij twee belangrijke geliefden: Ada Prins en Jenne Clinge Doorenbos, beiden aanvankelijk bijlesleerlingen. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De Correspondentie van Desiderius Erasmus

  De correspondentie van Desiderius Erasmus 12 | Brieven 1658 - 1801 De correspondentie van Erasmus is een van de meest interessante briefwisselingen die de wereldliteratuur heeft voortgebracht. In dit twaalfde deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Nanne Tepper boeken
  Nanne Tepper - De kunst is mijn slagveld

  Het eerste wat Nanne Tepper aan het begin van de dag deed was: brieven schrijven, 'om polsen en kwabben los te maken'. Hij voerde intensieve correspondenties met vrienden, redacteurs, bewonderaars en collega-schrijvers over uiteenlopende onderwerpen als zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • J.M. Coetzee, Paul Auster boeken
  J.M. Coetzee, Paul Auster - Een manier van vriendschap

  In 2008 krijgt Paul Auster een brief van J.M. Coetzee: 'Ik heb een voorstel dat je misschien zal interesseren, of misschien ook niet. Zou je iets gezamenlijks willen doen dat wat meer om het lijf heeft dan onze bijdragen aan de Beckett-editie? Ik heb nooit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Arnon Grunberg boeken
  Arnon Grunberg - Brieven aan Esther

  Arnon Grunberg schreef romans, toneelstukken, gedichten en talloze tijdschrift- en krantenartikelen, maar is ook een verwoed brievenschrijver. In de aanloop naar zijn eerste roman Blauwe maandagen (1994) correspondeerde hij een jaar met de 'studente' Esther.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • De correspondentie van Desiderius Erasmus 10

  De correspondentie van Erasmus is een van de meest interessante briefwisselingen die de wereldliteratuur heeft voortgebracht. In dit tiende deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven van en aan Erasmus zijn de brieven opgenomen die werden geschreven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Dick Matena, Marten Toonder boeken
  Dick Matena, Marten Toonder - Wat jij, jonge vriend

  Begin jaren zestig kwam Dick Matena (1943) in dienst van de Toonder Studio s. Marten Toonder (1912-2003) was voor hem in die dagen behalve zijn werkgever ook zijn mentor. Op basis van een wederzijdse bewondering voor elkaars werk, ontstond twintig jaar later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Dienstbaar tot het einde Brieven van en aan Elisabeth Couperus-Baud (1923-1958)

  Op 9 september 1891 trouwde Louis Couperus met zijn nicht Elisabeth Baud. Haar rol in het leven van Couperus kan moeilijk overschat worden. Zij was de drijvende kracht achter de schrijver. Couperus had zonder de steun van zijn vrouw nooit zijn omvangrijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • J.M. Coetzee, Arabella Kurtz boeken
  J.M. Coetzee, Arabella Kurtz - Het goede verhaal

  Een fascinerend gesprek tussen de Nobelprijswinnende auteur en een psychotherapeut over fictie, werkelijkheid en de verhalen die we voor onszelf verzinnen. Wie een roman van J.M. Coetzee leest, weet: deze personages zullen mij altijd bijblijven. Van David… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De correspondentie van Desiderius Erasmus 13

  Eind 1527 wordt in een herberg in Thann, in de Elzas, een pakket brieven van Erasmus gevonden. De brieven worden overgedragen aan het stadsbestuur, onderzocht en doorgestuurd naar hogere gezaghebbers, tot grote verontwaardiging van de afzender. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • I.A. Boenin boeken
  I.A. Boenin - VW 4 (Brieven; Revolutiedagboek; Memoires; Reisverhalen; Poëzie) Russische Biblitoheek

  Vertaald door Margriet Berg en Marja Wiebes Dit vierde en laatste deel van Boenins Verzamelde werken opent met een zeer korte Autobiografische schets die Boenin een jaar voor zijn dood schreef. De hoofdmoot wordt gevormd door de grootste verzameling Brieven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,00
 • Geert van Oorschot boeken
  Geert van Oorschot - HIERBIJ DE HELE GOD IN PROEF - BRIEVEN AAN WFH

  Geert van Oorschot (1909-1987) richtte in 1945 zijn eigen uitgeverij op. In ruim tien jaar tijd gaf hij negen afzonderlijke werken uit van de schrijver Willem Frederik Hermans (1921-1995), van Fenomenologie van de pin-up girl (1948) tot en met De donkere kamer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Willem Frederik Hermans boeken
  Willem Frederik Hermans - Je vriendschap is werkelijk onbetaalbaar

  In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw wisselde Willem Frederik Hermans een gestage stroom brieven uit met Geert van Oorschot, bij wiens uitgeverij hij zijn eerste romans publiceerde. Hun hechte samenwerking ontstond in 1949, toen Van Oorschot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De Correspondentie van desiderius Erasmus 6

  Deel 6 van de correspondentie van Erasmus bevat 151 brieven uit de periode mei 1518-juni 1519. Erasmus reisde in de zomer van 1518 van Leuven naar Bazel om een tweede druk van zijn uitgave van het Nieuwe Testament te verzorgen. Amper hersteld van ziekte en nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Hugo Claus, S. Vinkenoog boeken
  Hugo Claus, S. Vinkenoog - Laat nooit deze brief aan iemand lezen

  Het zijn de eerste jaren van het experiment in de poëzie en de schilderkunst, Parijs is het centrum van de wereld. Een enerverende tijd van nieuwe stromingen, jonge, geestverwante kunstenaars, boeken en films. Hugo Claus en Simon Vinkenoog zijn twee gretige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Willem Frederik Hermans, F. Bordewijk boeken
  Willem Frederik Hermans, F. Bordewijk - Een onmiskenbare verwantschap

  Toen Willem Frederik Hermans zich in de zomer van 1944 tot F. Bordewijk wendde, had hij nog geen letter gepubliceerd.Wel had hij enkele manuscripten ter beoordeling opgestuurd. Van de letterkundige D.A.M. Binnendijk was een kritische reactie gekomen: Hermans… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90