Briefwisselingen

 • Nicolien Mizee boeken
  Nicolien Mizee - De porseleinkast

  Na het succesvolle De kennismaking, waarin Nicolien Mizee begint met haar faxen aan Ger Beukenkamp, verschijnt het vervolg: De porseleinkast (1997?1998). Hierin maken we onder anderen kennis met het Orakel, dat in tegenstelling tot Ger wél met Nicolien in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Harry Poelman boeken
  Harry Poelman - Brieven aan mijn zus

  Brieven aan mijn zus Gedurende een periode van vier jaar schreef Harry Poelman zijn zus Christa honderden brieven. Vanaf het moment dat bij haar de diagnose darmkanker werd gesteld tot aan de dag van haar overlijden. Met zijn schrijven wilde hij haar opbeuren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Judith Herzberg, Chris van Geel boeken
  Judith Herzberg, Chris van Geel - Brieven 1962-1974

  Vanaf het verschijnen van Judith Herzbergs debuut Zeepost tot het vroege overlijden van Chris van Geel, schreven de bevriende dichters elkaar vele brieven. Zij geven een mooi beeld van het ontstaan van hun poëzie en van hun bijzondere vriendschap, waarin ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • L.H. Wiener boeken
  L.H. Wiener - Fallen leaves

  ‘Fallen Leaves’ van L.H. Wiener bevat een selectie van meer dan vijftig jaar correspondentie met vrienden, vijanden, schrijvers, onderwijscollega’s, recensenten, redacteuren en andere letterkundigen. Uit deze geschriften doemt een totaalbeeld op van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Rudy Kousbroek boeken
  Rudy Kousbroek - Seks, natuurlijk, maar vooral orde

  ‘Seks, natuurlijk, maar vooral orde’ geeft een inkijkje in de correspondentie tussen Rudy Kousbroek (1929-2010) en Gerard Reve (1923-2006) die eind jaren zeventig plaatsvond. Ze woonden toen allebei in Frankrijk. De atheïst Kousbroek vroeg aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Herman Koch, Wanda Reisel boeken
  Herman Koch, Wanda Reisel - Of heb ik het verzonnen?

  Wat weten vrienden met een lang, gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en ontroerend portret van een levenslange vriendschap. Met de schrijvers Herman Koch en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De correspondentie van Desiderius Erasmus deel 15

  De correspondentie van Desiderius Erasmus Deel 15 - Brieven 2082 - 2203 In dit vijftiende deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven van en aan Erasmus zijn de brieven opgenomen die in de eerste zeven maanden van 1529 werden geschreven. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Willem Frederik Hermans boeken
  Willem Frederik Hermans - Je vriendschap is werkelijk onbetaalbaar

  In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw wisselde Willem Frederik Hermans een gestage stroom brieven uit met Geert van Oorschot, bij wiens uitgeverij hij zijn eerste romans publiceerde. Hun hechte samenwerking ontstond in 1949, toen Van Oorschot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Arnon Grunberg boeken
  Arnon Grunberg - Brieven aan Esther

  Arnon Grunberg schreef romans, toneelstukken, gedichten en talloze tijdschrift- en krantenartikelen, maar is ook een verwoed brievenschrijver. In de aanloop naar zijn eerste roman Blauwe maandagen (1994) correspondeerde hij een jaar met de 'studente' Esther.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Willem Frederik Hermans, F. Bordewijk boeken
  Willem Frederik Hermans, F. Bordewijk - Een onmiskenbare verwantschap

  Toen Willem Frederik Hermans zich in de zomer van 1944 tot F. Bordewijk wendde, had hij nog geen letter gepubliceerd.Wel had hij enkele manuscripten ter beoordeling opgestuurd. Van de letterkundige D.A.M. Binnendijk was een kritische reactie gekomen: Hermans… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • De correspondentie van Desiderius Erasmus 10

  De correspondentie van Erasmus is een van de meest interessante briefwisselingen die de wereldliteratuur heeft voortgebracht. In dit tiende deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven van en aan Erasmus zijn de brieven opgenomen die werden geschreven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • J.M. Coetzee, Paul Auster boeken
  J.M. Coetzee, Paul Auster - Een manier van vriendschap

  In 2008 krijgt Paul Auster een brief van J.M. Coetzee: 'Ik heb een voorstel dat je misschien zal interesseren, of misschien ook niet. Zou je iets gezamenlijks willen doen dat wat meer om het lijf heeft dan onze bijdragen aan de Beckett-editie? Ik heb nooit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Herman Franke, Manon Uphoff boeken
  Herman Franke, Manon Uphoff - Als je me maar blijft schrijven

  `Het leven is hard en de dood is een groot democraat. Met deze zin berichtte Herman Franke zijn collega-schrijver Manon Uphoff dat hij ongeneeslijk ziek was. Elf maanden later overleed hij. Manon Uphoff en Herman Franke leerden elkaar in 1995 kennen bij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • J.M. Coetzee, Arabella Kurtz boeken
  J.M. Coetzee, Arabella Kurtz - Het goede verhaal

  Een fascinerend gesprek tussen de Nobelprijswinnende auteur en een psychotherapeut over fictie, werkelijkheid en de verhalen die we voor onszelf verzinnen. Wie een roman van J.M. Coetzee leest, weet: deze personages zullen mij altijd bijblijven. Van David… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Mademoiselle S. boeken
  Mademoiselle S. - De schaamteloze passie van Mademoiselle S.

  In een Parijs appartement werden ze bij toeval aangetroffen, verstopt in een leren buidel: de liefdesbrieven uit de jaren twintig van de mysterieuze, welgestelde Simone. Ze schrijft over haar passie voor haar minnaar, de jongere, getrouwde Charles. Hij laat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dienstbaar tot het einde Brieven van en aan Elisabeth Couperus-Baud (1923-1958)

  Op 9 september 1891 trouwde Louis Couperus met zijn nicht Elisabeth Baud. Haar rol in het leven van Couperus kan moeilijk overschat worden. Zij was de drijvende kracht achter de schrijver. Couperus had zonder de steun van zijn vrouw nooit zijn omvangrijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Willem Frederik Hermans, Rudy Kousbroek, Ethel Portnoy boeken
  Willem Frederik Hermans, Rudy Kousbroek, Ethel Portnoy - Machines en emoties

  Ze hadden veel gemeen: Willem Frederik Hermans en Rudy Kousbroek. Twee schrijvers, twee bèta-wetenschappers, twee rationalisten, twee enfants terribles die graag tegen de gevestigde moraal aanschopten. Dat ze elkaar bewonderden en brieven schreven, verbaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Nanne Tepper boeken
  Nanne Tepper - De kunst is mijn slagveld

  Het eerste wat Nanne Tepper aan het begin van de dag deed was: brieven schrijven, 'om polsen en kwabben los te maken'. Hij voerde intensieve correspondenties met vrienden, redacteurs, bewonderaars en collega-schrijvers over uiteenlopende onderwerpen als zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De correspondentie van Desiderius Erasmus deel 14 Brieven 1926 - 2081

  1528 was een vruchtbaar jaar voor Erasmus, waarin hij onder meer De Ciceroniaan ofwel Over de beste literaire stijl publiceerde en eindelijk zijn tiendelige Augustinus - editie voltooide, maar waarin hij ook van zijn werk werd afgehouden door de voortdurende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Hugo Claus, S. Vinkenoog boeken
  Hugo Claus, S. Vinkenoog - Laat nooit deze brief aan iemand lezen

  Het zijn de eerste jaren van het experiment in de poëzie en de schilderkunst, Parijs is het centrum van de wereld. Een enerverende tijd van nieuwe stromingen, jonge, geestverwante kunstenaars, boeken en films. Hugo Claus en Simon Vinkenoog zijn twee gretige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Bruno Schulz boeken
  Bruno Schulz - Brieven

  Samenstelling, redactie en inleiding: Kris Van Heuckelom en André Roosen 'Wat ik nodig heb, is een compagnon. Wat ik nodig heb, is de nabijheid van een mens die denkt zoals ik, iemand die borg kan staan voor de innerlijke wereld waarvan ik het bestaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Geert van Oorschot boeken
  Geert van Oorschot - Hierbij de hele God in proef

  Geert van Oorschot (1909-1987) richtte in 1945 zijn eigen uitgeverij op. In ruim tien jaar tijd gaf hij negen afzonderlijke werken uit van de schrijver Willem Frederik Hermans (1921-1995), van Fenomenologie van de pin-up girl (1948) tot en met De donkere kamer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - De Correspondentie van desiderius Erasmus

  Deel 6 van de correspondentie van Erasmus bevat 151 brieven uit de periode mei 1518-juni 1519. Erasmus reisde in de zomer van 1518 van Leuven naar Bazel om een tweede druk van zijn uitgave van het Nieuwe Testament te verzorgen. Amper hersteld van ziekte en nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • I.A. Boenin boeken
  I.A. Boenin - Verzamelde werken 4 Brieven

  Vertaald door Margriet Berg en Marja Wiebes Dit vierde en laatste deel van Boenins Verzamelde werken opent met een zeer korte Autobiografische schets die Boenin een jaar voor zijn dood schreef. De hoofdmoot wordt gevormd door de grootste verzameling Brieven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,00
 • J.W. von Goethe, F. Schiller boeken
  J.W. von Goethe, F. Schiller - Goethe - Schiller, briefwisseling

  Een intensieve uitwisseling van ervaringen en ideeën van twee volstrekt tegengesteld geaarde genieën. De schrijver en natuurwetenschapper Goethe (1749 1832) leeft in zijn waarnemingen van de zintuiglijke werkelijkheid, de dichter-filosoof Schiller (1759… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,00