Biografieën

 • Willem Otterspeer boeken
  Willem Otterspeer - De mislukkingskunstenaar

  Hoewel hij zei weinig fiducie te hebben in de biografie, besefte Willem Frederik Hermans heel goed dat ook zijn eigen leven onderwerp zou worden van studie. Mede daarom legde hij een immens archief aan, waarin hij alles bewaarde over wat hij schreef, las, zag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Judith Evelien boeken
  Judith Evelien - Koppzorgen

  Mijn moeder en ik. Ik en mijn moeder. Een gecompliceerde situatie en een eveneens gecompliceerde band. Beiden verlangden we intens naar een warme moeder/dochter band. Deze bleek onder invloed van mijn moeder haar psychische kwetsbaarheid en haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Willem Stutje boeken
  Jan Willem Stutje - Hendrik de Man

  Hendrik de Man (1885-1953) was een van de meest invloedrijke Europese politici van zijn generatie. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met het illustere Plan van de Arbeid, kortweg Plan De Man. Tijdens de troebele jaren dertig wilde de socialist De Man met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Lucia Berlin boeken
  Lucia Berlin - Welkom thuis

  Tot vlak voor haar dood werkte Lucia Berlin aan een boek met autobiografische schetsen waarin ze haar wijdse wereld beschrijft: van Alaska tot Argentinië, Kentucky tot Mexico, New York tot Chili. Ze beschrijft de vele plaatsen waar ze woonde en de mensen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marte Stekelenburg boeken
  Marte Stekelenburg - Dit is mijn stem

  Marion is pas 9 jaar oud, als haar moeder in een psychose raakt. Die sleept haar mee naar een paranoïde waanwereld, vol gevaar en onzichtbare aanvallers. Ze wordt tegen wil en dank haar moeders bondgenoot en moet met haar meevechten tegen het kwaad. Als haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,60
 • Saskia Van Aubel boeken
  Saskia Van Aubel - Psychose

  Hij verklaart dat wanneer een persoon een psychose heeft dan zit hij/zij in een toestand van ernstige verwardheid, waarbij het contact met de werkelijkheid gedeeltelijk of zelfs geheel kwijt is. Een persoon die een psychose doormaakt krijgt gevoelens,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Esther Van leeuwen boeken
  Esther Van leeuwen - Mijn vader, mijn vriend

  Waarom een boek? Ik zou graag een standbeeld voor mijn vader oprichten, maar alleen mensen die in de maatschappij van grote betekenis zijn geweest is dat gegund. Mijn vader is voor Nederland niet van belang geweest of heeft in de wereld geen werelddaden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,76
 • Diaspora Vriezelaar boeken
  Diaspora Vriezelaar - De ontplooiing

  Ik ben Hubert Vriezelaar pseudoniem is: HV Diaspora. Ik ben een man op leeftijd die jong van hart gebleven is. Je bent immers zo jong als je je voelt. In mijn leven heb ik menige obstakels overwonnen en door de ervaringen en interesses zijn er verschillende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,51
 • Walter Benjamin boeken
  Walter Benjamin - Dagboek uit Moskou

  Walter Benjamin hield zich in de jaren twintig als socioloog en kunsthistoricus uitgebreid met het marxisme bezig. Lange verblijven in Frankrijk (waar hij zich in 1933 definitief moest verstigen) brachten hem in contact met de Franse avant-garde. Van 6… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Hector Berlioz boeken
  Hector Berlioz - Mijn leven 2 1834-1865

  Er is in de muziekgeschiedenis nauwelijks een figuur aan te wijzen over wie zoveel tegenstrijdige meningen zijn verkondigd als de in 1866 gestorven Hector Berlioz. Hij heeft vurige bewonderaars gehad en hardnekkige tegenstanders. zijn toch al bewogen leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • W.N.P. Barbellion boeken
  W.N.P. Barbellion - Dagboek van een teleurgesteld man

  Jij zou medelijden met me hebben, nietwaar? Ik ben eenzaam, platzak, verlamd en net achtentwintig. Maar ik knip met mijn vingers in je gezicht en met een zelfde arrogantie heb ik medelijden met jou. Ik heb medelijden met je rimpelloze geluk en de bewegingloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hans Christian Andersen boeken
  Hans Christian Andersen - Nooit rijk, nooit tevreden, nooit verliefd

  Sprookjes van Hans Christian Andersen is een van de weinige boeken die zonder overdrijving in de boekenkast van vrijwel elk westers kind dan wel volwassene te vinden zijn. Is dat niet de droom van elke schrijver? Het was de Deense veelschrijver echter niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Maxim Gorki boeken
  Maxim Gorki - Portretten

  Maxim Gorki (1868-1936) heeft een volumineus oevre nagelaten aan romans, verhalen, autobiografische geschriften, toneelstukken en pamfletten. Omndat hij zowel voor als na de Russische revolutie vaak overhoop lag met de communistische partij en omdat zijn dood… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Johann Peter Eckermann boeken
  Johann Peter Eckermann - Gesprekken met Goethe

  In augustus 1821 stuurde Johann Peter Eckermann zijn poëziedebuut, 'Gedichte', naar de dan tweeënzeventigjarige vorst van de Duitse en Europese letteren, Johann Wolfgang von Goethe. Goethe reageerde niet. Twee jaar later lukte het Eckermann wél het contact… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Seedorf Stacey boeken
  Seedorf Stacey - Mijn leven, mijn keuzes, mijn gevolgen...

  Lees in deze bloedstollende biografie hoe Stacey Seedorf (zanger Stay-C van de Nederlandse band Twenty 4 Seven), na wereldwijd succes in de jaren negentig samen met tv-presentatrice Nance, afgleed naar de zware criminaliteit. Maar al snel loopt hij echter in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,49
 • Lord Byron boeken
  Lord Byron - Brieven en dagboeken

  Lord George Gordon Byron (1788-1824) geldt als de verpersoonlijking van de romantische mythe. In de zesendertig stormachtige jaren van zijn leven leek de wereld niet om haar eigen as maar om de levensas van Byron te draaien. Byron beschouwde zijn leven als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Geen blote voetjes in het gras

  Geen blote voetjes in het grasVerhalen van ouders van overleden kinderenIn de diepste lagen van mijn ziel waar niemand komen kan heb ik je zachtjes neergelegd getroost, gestreeld, lieve woordjes gezegd je gezichtje gekust mezelf verloren in jouw eeuwige rust. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hermann Hesse boeken
  Hermann Hesse - Boccaccio

  Met het beroemde Boccaccio brengt uitgeverij Aspekt wederom een belangrijke titel van de meesterverteller en Nobelprijswinnaar Hermann Hesse, die momenteel weer op veel belangstelling mag rekenen. Eerder al bracht Aspekt De kunst van het ouder worden , De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • André Roes boeken
  André Roes - Charles Dickens

  André Roes beschrijft het getourmenteerde leven van Dickens, zijn traumatische jeugd, zijn relatie met vrouwen, zijn ongelukkige huwelijk, zijn rusteloosheid, maar ook zijn spectaculaire succes als schrijver en zijn activiteiten als sociaal hervormer. Verder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Godfried Vranken boeken
  Godfried Vranken - Veroverd door Columbus

  Zijn hele leven was Boudewijn Büch gefascineerd door Christoffel Columbus. Deze ontdekkingsreiziger sprak sterk tot de verbeelding van Büch, die zelf ook een wereldreiziger van formaat was. Inderdaad zijn er weinig levens zo meeslepend en boeiend als dat van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Alfred Krans boeken
  Alfred Krans - Herman Hesse Een biografie

  Hermann Hesse is al decennia lang een boegbeeld van de grote Europese litera-tuur. Ook in Nederland is hij onverminderd populair. Belangrijke kenners, tijd-genoten en gedreven liefhebbers hebben zich met zijn werk beziggehouden. In dit boek heeft Hesse-kenner… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hans Dütting boeken
  Hans Dütting - Jack London, piraat, minnaar, schrijver en genie

  In zijn korte leven werd Jack London (1876-1916) bekritiseerd, verheerlijkt en verafgood. Men noemde hem 'De Ruyard Kipling van de Klondike', een 'nieuwe Edgar Allan Poe', een 'vorstelijk ego', een 'pittoresk incident,' en oordeelde heel verschillend over hem,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alida C. Rijnders boeken
  Alida C. Rijnders - Susanna Shakespeare

  Een overvloed aan literatuur is er te vinden over leven en werkenvan William Shakespeare. Veel minder tot niets is er te lezen overzijn drie kinderen, Susanna en de tweeling Judith en Hamnet.Dit is het eerste boek over de oudste dochter, SusannaShakespeare.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hendrik Kleinstra boeken
  Hendrik Kleinstra - Wrken op een Rijn cruise schip 1976-1984

  Jaren van keihard werken, en van lief en leed op diverse cruise schepen op de rijn en haar zij rivieren (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Luka van den Driesschen boeken
  Luka van den Driesschen - Geboren door te sterven

  Geboren in de hongerwinter van 1944 groeit hij op in het naoorlogse Amsterdam. Hij verhuist naar Bussum waar hij zijn idool Dorus (Tom Manders) ontmoet. Maar dan vertrekt hij met zijn ouders als 14-jarige jongen in 1959 naar Australie, waar hij al na een jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00