Biografieën

 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve deel 2: de rampjaren(1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Jean-Paul Mulders, Annick Lesage boeken
  Jean-Paul Mulders, Annick Lesage - Een zeer treurige prins

  De biografie van Jotie T'Hooft, een van onze belangrijkste naoorlogse dichters, die na een kort maar woelig leven in 1977 stierf aan een overdosis drugs.In de nacht van 5 op 6 oktober 1977 stierf, in een somber kamertje in Brugge, de 21-jarige dichter Jotie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Corrado Hoorweg boeken
  Corrado Hoorweg - In de schaduw van Pan Saturnius

  "Toen ik op een late middag (het werd al donker) in een boekhandel aan de Keizersgracht aan het rondsnuffelen was, verscheen daar plotseling in de deuropening een figuur die mij meteen fascineerde. (...) Hij droeg een donkere wintermantel, een baskische baret… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Aafke Steenhuis boeken
  Aafke Steenhuis - Wie ben je?

  Aafke Steenhuis Wie ben je? - Dagboeken en zelfportretten Onlangs is Aafke Steenhuis zeventig jaar geworden. In deze uitgave met dagboek-fragmenten en zelfportretten blikt zij terug op wat zij in zestig jaar heeft meegemaakt, als jong meisje, studente,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hannes Wallrafen boeken
  Hannes Wallrafen - De blinde fotograaf

  In De blinde fotograaf vertelt Hannes Wallrafen wat er met iemand gebeurt als die zijn belangrijkste zintuig moet missen. Internationaal befaamd fotograaf Wallrafen werd op 53-jarige leeftijd blind. Een nachtmerrie voor ieder mens, maar zeker voor een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Beryl Markham boeken
  Beryl Markham - Westwaarts met de nacht

  Onconventioneel, gepassioneerd en moedig. Beryl Markham was een van de meest uitzonderlijke vrouwen van de twintigste eeuw. Toen ze als kind in Kenia woonde sprak ze Swahili en ging ze blootvoets op jacht met de lokale stammen. Later werd ze een beroemd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Lisa Rogak boeken
  Lisa Rogak - Stephen King

  De eerste volledige biografie van Stephen King, een van de populairste schrijvers ter wereld. Nu in een geactualiseerde editie waarin het huidige succes van King met de Mercedes-trilogie, It en zijn invloed op bijvoorbeeld het succesvolle Stranger Things is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ludo Stynen boeken
  Ludo Stynen - Pol de Mont

  Schrijver Pol de Mont (1857-1931) was van alle markten thuis en kende iedereen. Behalve een groot poëzievernieuwer, literatuur- en kunstcriticus, folklorist, leraar en bevlogen voordrachtgever in een handvol landen, journalist en internationaal netwerker was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Gilberte Vandrise boeken
  Gilberte Vandrise - 20 frank, soepzegeltjes en balletslippers

  Oude mensen lopen al een hele tijd rond in deze wereld en hebben heel wat verhalen die ze graag vertellen aan een geïnteresseerde luisteraar. Ik bood een luisterend oor en noteerde 31 verhalen. Sommige zijn lang, andere kort, sommige bevatten humor, andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,41
 • Adrian Stahlecker boeken
  Adrian Stahlecker - De Tovenaarszoon

  Klaus Mann (1906-1949), de 'tovenaarszoon', was de oudste zoon van Thomas Mann, de beroemde schrijver en nobelprijs-winnaar, die door zijn kinderen de 'tovenaar' werd genoemd. Openlijk homoseksueel en drugsgebruiker, stortte Klaus zich met hart en ziel in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Rino Feys boeken
  Rino Feys - Kruimels

  Aanvankelijk wist ik niet goed waar te beginnen want er is zoveel om te vertellen. Zoals over de merkwaardige samenstelling van onze ploeg medewerkers. Soms zijn het kluizenaars die al jaren in afzondering leven. Door de maatschappij afgestoten en opzij gezet.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Deloof boeken
  Jan Deloof - Wat achterblijft

  Jan Deloof werd in 1930 geboren in de Deerlijkstraat in Zwevegem. Hij draait dus al een tijdje mee. Zo lang zelfs dat hij is gaan omkijken en het ogenblik gekomen achtte om iets anders te bundelen dan wat hij schreef over de literatuur in het Afrikaans en wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bernard Grothues boeken
  Bernard Grothues - LEXICON VAN HET CHRONOGRAM

  De chronogrammist Bernard Grothues, (*Hoensbroek 1934) is schrijver van wat we Poesis Artificiosa zouden willen noemen. Het zijn zogenaamde chronogrammen of jaarschriften. Naast verschillende boeken hierover publiceerde hij genealogische werken, jubileumboeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,88
 • Jacob van Lennep boeken
  Jacob van Lennep - De zomer van 1823

  ‘De zomer van 1823’ is het reisdagboek van schrijver Jacob van Lennep, naar modern Nederlands hertaald door Geert Mak en Marita Mathijsen. Samen met Dirk van Hogendorp maakt Van Lennep een soort inspectietocht door Nederland. Ze wandelen door een wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jaelle Van Maastricht boeken
  Jaelle Van Maastricht - Lange halen

  ‘De Limburger, de Zuid- en Midden-Limburger tenminste, mag wel tot de primaire, emotioneele naturen gerekend worden. Hij is ’n man van temperament.’ Dr. Win. Roukens, 'De Nederlandsche volkskarakters' (1938) In 1938 was dit de waarheid. Maar zoals wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vera Zonnekein boeken
  Vera Zonnekein - Tot ziens...daar... deel één.

  Wat doe je als je een zielsvriend ontmoet en beiden zijn dolgelukkig, doch er is geen toekomst samen? Dan schrijf je een levensverhaal met ervaringen waarin de lezer zich al dan niet herkennen kan. Je kan het lezen als een roman waarin ik allerhande heikele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,43
 • Leendert Lodder boeken
  Leendert Lodder - Liefde inclusief

  Dit boek verhaalt over een man genaamd Rob Rozemond, die zijn leven lang op bijzondere wijze op zoek is geweest naar de ware liefde. Elke gebeurtenis in dit boek is echt gebeurd. Hij heeft een dagboek bijgehouden over zijn turbulente leven. Dit verhaal is door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Monique Menke boeken
  Monique Menke - digitale doolhof van liefde

  …..”Even voor een paar maanden voelen we ons heel gelukkig, met de doordeweekse skype en de weekends in elkaars armen. En misschien wel het allermooiste: de “welterusten” en “goeiemorgen” appjes. Dit alles geeft het gevoel dat het gewone leven weer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • A.H.J. Dautzenberg boeken
  A.H.J. Dautzenberg - Ik bestaat uit twee letters

  In de vroege ochtend van 13 december 1967 wordt A.H.J. Dautzenberg geboren, drie minuten na zijn broer. Pas enkele uren voor de bevalling hoort zijn moeder dat ze zwanger is van een tweeling, en in allerijl wordt een tweede naam bedacht. Een halve eeuw later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Nol Van Der Zalm & Simone van der Spek boeken
  Nol Van Der Zalm & Simone van der Spek - Over de Streep!

  'Ik wil dat mijn kleinkinderen weten dat ik een goed leven heb gehad.' Dàt is de reden voor Nol van der Zalm om dit boek te (laten) schrijven. Een indrukwekkend leven is het, waar hij nu als 80-jarige op terug kijkt. Een leven van grenzen stellen en ruimte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Bernard Hulsman, Pieter Steinz boeken
  Bernard Hulsman, Pieter Steinz - Zwanenzangen

  De lijst van popmusici die voortijdig en op het hoogtepunt van hun roem overleden is lang. En net als stervende zwanen zongen sterren als Buddy Holly, Jimi Hendrix, Bob Marley, Kurt Cobain en Herman Brood hun bijzonderste lied kort voor hun dood. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dave Dröge boeken
  Dave Dröge - Julia's herinneringen

  Julia, een kunstenares en activiste van 55 jaar, schrijft haar memoires. Dit doet zij in 2050. Hierdoor krijgen we een beeld van hoe de maatschappelijke omwenteling gestalte heeft gekregen en hoe dit mede door haar kunstwerken is gerealiseerd, nadat haar vader… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Sabrina Feldkamp boeken
  Sabrina Feldkamp - Roze Tranen

  Ik heb dit boek geschreven met liefde. Het is bedoeld als zijnde een stukje verwerking over wat er allemaal is gebeurd. Ook hoop ik hiermee te bereiken dat men eens nadenkt over het feit dat een zwangerschap en/of bevalling helemaal niet altijd vanzelfsprekend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,86
 • Marjolein Broeren boeken
  Marjolein Broeren - Verdriet komt in stukjes

  Mijn dochter Maxine overleed op 28 april 2016 aan de gevolgen van hersenstamkanker (DIPG). Ze werd 3 jaar. Veertien weken daarvoor hoorden wij dat ze niet lang meer te leven had. Hoe jong ze ook was, we lieten haar de leiding nemen in haar eigen ziekteproces.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,49