Biografieën

 • Patrick van den Hanenberg boeken
  Patrick van den Hanenberg - Het leven heeft geen zin, maar ik wel

  Op 1 juli 2013 overleed zanger-songwriter Maarten van Roozendaal op 51-jarige leeftijd, na een intens leven vol drank en nicotine, maar vooral: muziek. Vanaf 1994, het jaar waarin Van Roozendaal het Amsterdamse Kleinkunst Festival won, ontwikkelde hij zich tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve deel 2: de rampjaren(1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Carin Nibbering boeken
  Carin Nibbering - Aconchego

  Als geadopteerde word je vrijwel altijd gevraagd of je je 'echte' ouders kent. En of je die zou willen kennen. Bij mij was het antwoord altijd simpel : "Nee, dat weet ik niet en dat hoef ik ook niet per se te weten". Toch was ik wel nieuwsgierig naar het land… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Nick ter Wal boeken
  Nick ter Wal - De schrijfmachine

  Op 20 juli 2016 overleed Ferdinand Langen, toen de oudste nog levende schrijver van Nederland. Nick ter Wal correspondeerde sinds 2008 met hem. Hij erfde zijn Smith Corona, de elektrische schrijfmachine waar Langen altijd op had gewerkt. In de jaren vijftig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Arjan van Essen, Maretty van den Mosselaar boeken
  Arjan van Essen, Maretty van den Mosselaar - Kop of Munt

  Dit boek is voor iedereen die nadenkt over leven. Die leven ziet als aandacht hebben en streven naar verbinding. Verwacht niet een zelfhulpboek voor (ex)verslaafden. Of misschien ook wel. We kennen allemaal onze verslavingen. Dit boek is tot stand gekomen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nelly Van Dijk boeken
  Nelly Van Dijk - geloof hoop liefde en vertrouwen

  Zonder Leven zonder liefde is leven met verdriet leven zonder vrede dat leven ken ik niet leven zonder vriendschap daar gaat een mens aan dood deze drie dingen hebben alle mensen nodig zelfs in hun nood (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • C.A. Admiraal boeken
  C.A. Admiraal - Ontmoeting onder de tropenzon

  “Ontmoeting onder de tropenzon” bevat 19 portretten van markante figuren uit de Curaçaose samenleving in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Zij speelden een belangrijke rol in het maatschappelijk en culturele verkeer. Hoewel de onderlinge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Benjamin Balint boeken
  Benjamin Balint - Kafka's laatste proces

  Het nagelaten werk van Franz Kafka is dankzij zijn vriend Max Brod bewaard gebleven, maar na het overlijden van Brod in 1968 begint een hevige en absurde strijd om het eigendomsrecht. De originele, handgeschreven versies van meesterwerken als Het proces en De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Tom Wouters boeken
  Tom Wouters - Urbanus Van Amedee tot Zulma

  Meer dan 35 jaar geleden klopte de jonge tekenaar Willy Linthout aan bij Urbanus. Linthout had het idee om een stripreeks te starten rond de komiek en zanger. Om Urbanus te overtuigen had hij de eerste pagina's bij van wat het eerste album zou worden: Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Elsbeth Etty boeken
  Elsbeth Etty - In de man zit nog een jongen

  Willem Wilmink (1936-2003) is een van de meest geliefde dichters van Nederland. Zijn eenvoudige maar treffende gedichten en liedjes, veelal geschreven voor legendarische tv-programma’s als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom en De film van Ome Willem,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Etty Hillesum, J.G. Gaarlandt boeken
  Etty Hillesum, J.G. Gaarlandt - Het verstoorde leven

  Toen Het verstoorde leven in 1981, veertig jaar nadat Etty Hillesum het schreef, voor het eerst verscheen, was het onmiddelijk een sensatie. Haar dagboek vond enorme weerklank onder de critici en lezers. De vertaalrechten werden over de hele wereld aangekocht.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,00
 • Joseph Roth, Stefan Zweig boeken
  Joseph Roth, Stefan Zweig - Elke vriendschap met mij is verderfelijk

  ‘Duitsland is dood... voor ons is het dood. Het is een droom geweest. Ziet u het dan eindelijk, alstublieft!,’ bezweert Joseph Roth in een brief aan zijn vriend Stefan Zweig in 1933. De Joodse schrijvers, beiden opgegroeid in de Donaumonarchie, behoren tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Mario Schmidt boeken
  Mario Schmidt - Ons verhaal

  In dit boek worden de eerste drie maanden van Madelief en Mario samen uitgebreid beschreven. Dit boek is geschreven door Mario, richting Madelief. Ons verhaal is dus hun verhaal. “Nadat dit verhaal na 9 maanden ten einde kwam, heb ik besloten om meerdere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Visser boeken
  Hans Visser - Wieteke van Dort

  Ik ben een kind van twee culturen Kind van de zon, kind van de kou Terwijl ik veel van beide hou Sta ik soms tussen twee vuren Dat zal mijn leven lang wel duren Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral 'een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tjerk de Reus boeken
  Tjerk de Reus - Ad den Besten

  Ad den Besten (1923-2015) is een opmerkelijke verschijning in de naoorlogse Nederlandse literatuur. Hij was als uitgever intensief betrokken bij de Beweging van Vijftig: de belangrijkste poëtische revolutie van de twintigste eeuw. Hij was een generatiegenoot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Marte Stekelenburg boeken
  Marte Stekelenburg - Dit is mijn stem

  Marion is pas 9 jaar oud, als haar moeder in een psychose raakt. Die sleept haar mee naar een paranoïde waanwereld, vol gevaar en onzichtbare aanvallers. Ze wordt tegen wil en dank haar moeders bondgenoot en moet met haar meevechten tegen het kwaad. Als haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,60
 • Kitty Johansen boeken
  Kitty Johansen - Ken je mij??

  Martinus Thijs Hunnik strijdt 34 lange jaren voor eerherstel. Een strijd die eigenlijk al begon in zijn vroege jeugdjaren, wanneer hij op 15-jarige leeftijd al moet vechten voor zijn eigen levensonderhoud, door een geaardheid die in die tijd nog een absoluut… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,18
 • Saskia Van Aubel boeken
  Saskia Van Aubel - Psychose

  Hij verklaart dat wanneer een persoon een psychose heeft dan zit hij/zij in een toestand van ernstige verwardheid, waarbij het contact met de werkelijkheid gedeeltelijk of zelfs geheel kwijt is. Een persoon die een psychose doormaakt krijgt gevoelens,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Esther Van leeuwen boeken
  Esther Van leeuwen - Mijn vader, mijn vriend

  Waarom een boek? Ik zou graag een standbeeld voor mijn vader oprichten, maar alleen mensen die in de maatschappij van grote betekenis zijn geweest is dat gegund. Mijn vader is voor Nederland niet van belang geweest of heeft in de wereld geen werelddaden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,76
 • Lucia Berlin boeken
  Lucia Berlin - Welkom thuis

  Tot vlak voor haar dood werkte Lucia Berlin aan een boek met autobiografische schetsen waarin ze haar wijdse wereld beschrijft: van Alaska tot Argentinië, Kentucky tot Mexico, New York tot Chili. Ze beschrijft de vele plaatsen waar ze woonde en de mensen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Cyrille Offermans boeken
  Cyrille Offermans - Een iets beschuttere plek misschien

  Heel 2017 schreef Cyrille Offermans aan wat je nog het beste zou kunnen omschrijven als een intellectueel journaal: een verzameling notities, beschouwingen, herinneringen, observaties en essayistische commentaren op gelezen boeken en gebeurtenissen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Jan Willem Stutje boeken
  Jan Willem Stutje - Hendrik de Man

  Hendrik de Man (1885-1953) was een van de meest invloedrijke Europese politici van zijn generatie. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met het illustere Plan van de Arbeid, kortweg Plan De Man. Tijdens de troebele jaren dertig wilde de socialist De Man met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Marcel Haenen boeken
  Marcel Haenen - De bokser

  Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Mark Koster boeken
  Mark Koster - Cupido voor de rijken

  Hoe vindt u een bestendige relatie in digitale tijden? In dit boek houdt Pier Ebbinge een vurig pleidooi voor relaties die ver weg blijven van jachtige internetdates. En met succes. Ebbinge is uitgegroeid tot de nationale liefdesbiechtvader die met poëtische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95