Biografieën

 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve deel 2: de rampjaren(1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Carin Nibbering boeken
  Carin Nibbering - Aconchego

  Als geadopteerde word je vrijwel altijd gevraagd of je je 'echte' ouders kent. En of je die zou willen kennen. Bij mij was het antwoord altijd simpel : "Nee, dat weet ik niet en dat hoef ik ook niet per se te weten". Toch was ik wel nieuwsgierig naar het land… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Knuisje en de Kleine Bijlmer

  "Scherp, pijnlijk maar ook vaak grappig !" "Soms erg bot en dan weer super-gevoelig !" "Af en toe vulgaire maar tegelijk zinnelijke sex !" "Tederheid in contrast tot bruut geweld !" "Niet bepaald politiek correct, maar wel eerlijk !" Bovenstaande quotes vatten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Koert Broersma boeken
  Koert Broersma - Buigen onder de storm

  Philip Mechanicus (Amsterdam 1889 - Auschwitz-Birkenau 1944) was voor de oorlog een beroemd journalist, wiens carrière na de Duitse inval eindigde met zijn verwijdering van het Algemeen Handelsblad. Toch zou hij zijn grootste prestatie pas daarna leveren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Jean-Pierre Doran boeken
  Jean-Pierre Doran - Fuck It, Gewoon Doen!

  Wij kunnen alleen groeien door uit onze comfortzone te stappen, onze angsten overwinnen is een onderdeel hiervan.“Fuck It, Gewoon Doen!”, is de lijfspreuk van Jean-Pierre Doran. Elke keer als hij een moeilijke beslissing moet maken of voor een lastige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Nick ter Wal boeken
  Nick ter Wal - De schrijfmachine

  Op 20 juli 2016 overleed Ferdinand Langen, toen de oudste nog levende schrijver van Nederland. Nick ter Wal correspondeerde sinds 2008 met hem. Hij erfde zijn Smith Corona, de elektrische schrijfmachine waar Langen altijd op had gewerkt. In de jaren vijftig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Simone Hartman boeken
  Simone Hartman - Verbroken verbinding - de onderstroom

  'Dat wat je van buiten ziet, klopt met wat er van binnen is.' Dat zijn de kloppende plaatjes waar Simone naar zoekt. Ze gelooft vanuit haar hart in de liefdevolle onderstroom die ons draagt. Ook als het leven soms zwaar is. In dit boek beschrijft ze haar eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,46
 • Alfred Birney boeken
  Alfred Birney - Niemand bleef

  ‘De nacht is mijn vijand als ik slaap, mijn vriend als ik waak.’ In 2005 wordt de wereld van Meneer B. kleiner als hij het na een hartinfarct rustig aan moet doen. In dit dagboek mijmert hij tijdens het herstel zonder schroom over voorbije liefdes, muziek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Walt Whitman boeken
  Walt Whitman - Oud ben ik en jong ben ik

  Walt Whitman geldt als de meest typisch Amerikaanse dichter van de negentiende eeuw. In zijn grote bundel Leaves of Grass bezingt en vereert hij de Amerikaanse natuur, de Amerikaanse mens en de democratische samenleving als de culminatie en het absolute… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Debora Prophitius boeken
  Debora Prophitius - bloemen en mandrijnen

  Het is gek om verliefd te worden als je jong bent. Het is gek om iemand leuk te vinden, iemand te leren kennen. Maar het is daartegen ook moeilijk om afgewezen te worden, teleurstelling te ondergaan, pijn dat je mentaal voelt en niet fysiek. Pijn waar je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Vic van de Reijt boeken
  Vic van de Reijt - De ontdekking van Elsschot

  In De ontdekking van Elsschot bundelt Vic van de Reijt, Elschottiaan en biograaf, veertig verhalen over de schrijver en zakenman Alfons De Ridder. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken. Hij ontdekte onbekende teksten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Etty Hillesum, J.G. Gaarlandt boeken
  Etty Hillesum, J.G. Gaarlandt - Het verstoorde leven

  Toen Het verstoorde leven in 1981, veertig jaar nadat Etty Hillesum het schreef, voor het eerst verscheen, was het onmiddelijk een sensatie. Haar dagboek vond enorme weerklank onder de critici en lezers. De vertaalrechten werden over de hele wereld aangekocht.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,00
 • Nee het staat niet op mijn voorhoofd

  Door middel van dit boek wil ik het onzichtbare (leed) zichtbaar maken. Van ME wordt namelijk nog altijd ten onrechte gedacht dat het tussen de oren zit of dat het slechts chronische moeheid is. De WHO heeft ME al in 1969 als ziekte erkend maar toch is sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Toon Rabou boeken
  Toon Rabou - In eigen woorden

  Toon Rabou, in eigen woorden. Momenten van ontmoeting is een boek van en over pastor Toon Rabou. Een boek vol teksten, preken, gedichten, liedjes en verhalen van de in 2016 overleden pastor van de Cenakelkerk, de parochiekerk van de Nijmeegse Heilig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Charles J. Shields boeken
  Charles J. Shields - John Williams: de man die de perfecte roman schreef

  In 2013 zette de herontdekte klassieker Stoner de uitgeefwereld op z'n kop. Nog nooit eerder was er sprake van zo'n onwaarschijnlijk geval van artistieke rechtvaardigheid: alleen al in Nederland gingen er in drie jaar tijd ruim 250.000 exemplaren over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marieke Broeke boeken
  Marieke Broeke - MONSTERLIJK LEUKE UITSPRAKEN

  2002, ‘t Jaar dat mijn leven volledig op z’n kop zette, op een mooie manier welteverstaan! Ik werd moeder en Niels vader, ouders, van een fantastisch klein ventje, Stan! Zeker niet vanzelfsprekend, maar wat bijzonder mooi dat we dit mochten meemaken. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jacqueline Van der Spek boeken
  Jacqueline Van der Spek - Schaduwen over smaragd

  Het verhaal van een gewone jongen met een niet geheel onbezorgde jeugd in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog gaat hij van kamp naar kamp om door de Japanse bezetter uiteindelijk aan het werk te worden gezet aan de Pakan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Elena Ferrante boeken
  Elena Ferrante - Frantumaglia

  Dichter bij Elena Ferrante kan de lezer niet komen‘Frantumaglia.’ Het is de moeder van Elena, een naaister, die dit woord aan haar dochter nalaat – het komt uit het dialect van Napels, uit de wereld van de in de knoop geraakte draden en de losgetornde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Crisis als kans

  Ik zit nou al heel wat jaartjes in de psychiatrie. Onder behandeling van een psychiater heet dat. Ook wel ambulante of extramurale zorg genoemd. Ik ben een oude rot in het vak. Het is tijd om de balans op te maken. Daarom de titel: psychiatrie als savoir vivre… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Benjamin Balint boeken
  Benjamin Balint - Kafka's laatste proces

  Het nagelaten werk van Franz Kafka is dankzij zijn vriend Max Brod bewaard gebleven, maar na het overlijden van Brod in 1968 begint een hevige en absurde strijd om het eigendomsrecht. De originele, handgeschreven versies van meesterwerken als Het proces en De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Treesje Bannenberg boeken
  Treesje Bannenberg - ZEBRA

  ZEBRA - TESTBEELD 02 is een open boek, een waargebeurd verhaal over een meisje, geboren in 1953 op de Prinsengracht in Amsterdam. Haar moeder is vroom en dominant. Ze heerst over haar man en haar gezin. Treesje troost haar vader. Ze noemen het hun Bijzondere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arjan van Essen, Maretty van den Mosselaar boeken
  Arjan van Essen, Maretty van den Mosselaar - Kop of Munt

  Dit boek is voor iedereen die nadenkt over leven. Die leven ziet als aandacht hebben en streven naar verbinding. Verwacht niet een zelfhulpboek voor (ex)verslaafden. Of misschien ook wel. We kennen allemaal onze verslavingen. Dit boek is tot stand gekomen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • C.A. Admiraal boeken
  C.A. Admiraal - Ontmoeting onder de tropenzon

  “Ontmoeting onder de tropenzon” bevat 19 portretten van markante figuren uit de Curaçaose samenleving in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Zij speelden een belangrijke rol in het maatschappelijk en culturele verkeer. Hoewel de onderlinge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nelly Van Dijk boeken
  Nelly Van Dijk - geloof hoop liefde en vertrouwen

  Zonder Leven zonder liefde is leven met verdriet leven zonder vrede dat leven ken ik niet leven zonder vriendschap daar gaat een mens aan dood deze drie dingen hebben alle mensen nodig zelfs in hun nood (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50