Biografieën

 • Onno Blom boeken
  Onno Blom - Het litteken van de dood (Luxe)

  Naast de toegankelijke 'volkseditie' verschijnt een luxe editie in cassette, met daarin de biografie in een gebonden uitgave, een gebonden beeldboek met leven en werk van Jan Wolkers aan de hand van foto's, portretten, kunstwerken en egodocumenten, en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  139,99
 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve - Kroniek van een schuldig leven 2 (De rampjaren: 1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Guido-Jules Kindt boeken
  Guido-Jules Kindt - Afrika Syndroom

  Een ouderling voelt zijn laatste levensfase naderen. Daarom wil hij zich bevrijden van al zijn waanzinnige en avontuurlijke herinneringen, via een niet-chronologische pseudo-biografie, waarin zin en onzin van het leven aan bod komen. De ik-persoon in deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,76
 • Leendert Lodder boeken
  Leendert Lodder - Liefde inclusief

  Dit boek verhaalt over een man genaamd Rob Rozemond, die zijn leven lang op bijzondere wijze op zoek is geweest naar de ware liefde. Elke gebeurtenis in dit boek is echt gebeurd. Hij heeft een dagboek bijgehouden over zijn turbulente leven. Dit verhaal is door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan van der Vegt boeken
  Jan van der Vegt - Vierspan. Over biografieën en het schrijven ervan

  Jan van der Vegt (1935) publiceerde vier biografieën: van Hans Andreus, A. Roland Holst, Hendrik de Vries en Jan G. Elburg. Hij werkte daar ruim dertig jaar aan. Over wat hij meemaakte met en rondom dit vierspan van dichters, hun vrienden, geliefden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Bart Meuleman boeken
  Bart Meuleman - Kijkverdriet

  Eerst was er niemand van het andere geslacht, ineens zijn ze met veel. Wat doet zoiets met je? Hoe moet je daarmee omgaan? Mij maakte het wat bedeesd. Kijkverdriet van Bart Meuleman bundelt enkele autobiografische verhalen waarin schaamte de hoofdrol speelt.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sylvana Simons, Glenn Helberg, Ian van der Kooye, Anja Meulenbelt, Simone van Saarloos, Anne-Ruth Wertheim boeken
  Sylvana Simons, Glenn Helberg, Ian van der Kooye, Anja Meulenbelt, Simone van Saarloos, Anne-Ruth Wertheim - Sylvana Simons e.a. - Artikel 1 - Een nieuwe politiek van gelijkwaardigheid

  Artikel 1 voert een nieuwe politiek voor gelijkwaardigheid, een gelijkwaardig bestaan voor ieder mens ongeacht sekse of ras, ongeacht levensovertuiging en politieke gezindheid. Iedereen is gelijkwaardig. In dit boek licht lijsttrekker Sylvana Simons haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Mirjam van Hengel boeken
  Mirjam van Hengel - Hoe mooi alles

  Op 14 mei 1940 besluit de Joodse biologiestudent en beginnende dichter Leo Vroman dat hij weg moet uit Nederland, hij vlucht per boot naar Nederlands-Indië. In Nederland weet zijn geliefde, Tineke Sanders, algauw niet meer waar hij is. Ze schrijft brieven die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Ludo Stynen boeken
  Ludo Stynen - Pol de Mont

  Schrijver Pol de Mont (1857-1931) was van alle markten thuis en kende iedereen. Behalve een groot poëzievernieuwer, literatuur- en kunstcriticus, folklorist, leraar en bevlogen voordrachtgever in een handvol landen, journalist en internationaal netwerker was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Gerard Felius boeken
  Gerard Felius - Een mooie jeugd in Hillegersberg

  Het boek beschrijft de jeugd van Gerard Felius. Hij beschrijft onder andere de eerste jaren na de oorlog, zijn schooltijd, het sporten, zijn vakanties naar Zoutelande en zijn vakantiewerk. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Kind van de Oost

  Hans Vervoort (1939) behoort tot de allerlaatste generatie Nederlanders die opgroeide in Nederlands-Indië. In 'Kind van de Oost' haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd. Hij schrijft over de kamptijd, de lagere school, de eerste jaren van de hbs, zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Lies Zijlmans boeken
  Lies Zijlmans - Als het kind in mij

  Op onnavolgbare wijze beschrijft Lies Zijlmans de eerste 15 jaar van haar jeugd in Tilburg, vanaf haar geboorte in 1934. Het is een ode aan haar ouders, die ondanks de zeer sobere leefomstandigheden en de moeilijke jaren tijdens de tweede wereldoorlog, met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Sipko Melissen boeken
  Sipko Melissen - Kafka op Norderney

  Kafka greep iedere gelegenheid aan om Praag te ontvluchten. Hij voelde zich daar beklemd en hij hield van reizen. 'De meeslepende kracht voelen van de trein,' schrijft hij in zijn dagboek, 'reiziger worden, de pet uit de koffer halen, een lieveling van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Stacey Seedorf boeken
  Stacey Seedorf - Mijn leven, mijn keuzes, mijn gevolgen…

  Lees in deze bloedstollende biografie hoe Stacey Seedorf (zanger Stay-C van de Nederlandse band Twenty 4 Seven), na wereldwijd succes in de jaren negentig samen met tv-presentatrice Nance, afgleed naar de zware criminaliteit. Maar al snel loopt hij echter in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M. Basho boeken
  M. Basho - De smalle weg naar het verre noorden (POD)

  'De zon en de maan zijn eeuwig op reis en ook de jaren die komen en gaan zijn reizigers.' Matsuo Bashõ (1644-1694) staat bekend als een van de grootste Japanse dichters; zijn haikai-poëzie is over de hele wereld geliefd. Maar ook als prozaschrijver heeft hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Andreas F. Gieswinkel boeken
  Andreas F. Gieswinkel - Never give up

  Je vroeg alleen maar een beetje liefde, een arm om je schouders en de veiligheid van een thuis. Je bedelde om aandacht, maar je kreeg het niet. Je was eenzaam, maar ze zagen het niet. Al deze gevoelens lopen als een rode draad door je leven. Het maakte je geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Wiel Beijer, Ben van Melick, Ine Sijben boeken
  Wiel Beijer, Ben van Melick, Ine Sijben - Kom je buiten spelen?

  Paul van der Velden speelde vanaf midden jaren zestig een actieve rol in het culturele leven van Heerlen. In december 2016, vijf jaar na zijn te vroege overlijden, verschijnt deze levensbeschrijving annex bloemlezing, vormgegeven door Piet Gerards Ontwerpers.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Margo Jefferson boeken
  Margo Jefferson - Negroland

  Als dochter van een kinderarts en een modieuze moeder groeide Margo Jefferson op te midden van de hoogopgeleide en welvarende zwarte elite in Chicago in tijden van segregatie – in wat zij ‘Negroland’ noemt. Tegen de achtergrond van beslissende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Angstpsychose

  De term angstpsychose, door Wernicke in 1895 geïntroduceerd, wordt door oudere clinici incidenteel nog gebezigd, maar is voor het overige inmiddels uit het psychiatrische taalgebruik verdwenen. Omdat de relatie tussen angst en psychose vanuit antropologische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wijnand Cornelis van de Meeberg boeken
  Wijnand Cornelis van de Meeberg - Alex Bergmans... wie is dat dan wel?

  Als auteur onder de naam Alex Bergmans verkoopt Wijnand van de Meeberg zijn vlot geschreven en pretentieloze romans. Ook aan de bibliotheken. Wat onder zijn eigen naam niet lukte, lukte vreemd genoeg wel onder zijn pseudoniem. Maar het bloed kruipt waar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Diaspora Vriezelaar boeken
  Diaspora Vriezelaar - De Ontplooiing

  Ik ben Hubert Vriezelaar pseudoniem is: HV Diaspora. Ik ben een man op leeftijd die jong van hart gebleven is. Je bent immers zo jong als je je voelt. In mijn leven heb ik menige obstakels overwonnen en door de ervaringen en interesses zijn er verschillende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,70
 • Hendrik Kleinstra boeken
  Hendrik Kleinstra - Wrken op een Rijn cruise schip 1976-1984

  Jaren van keihard werken, en van lief en leed op diverse cruise schepen op de rijn en haar zij rivieren (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nelly van Dijk boeken
  Nelly van Dijk - Eens een marinier, altijd een marinier

  Ruines, gewonde slachtoffers, doden, geen eten of water doden gaan geborgen worden maar wel later slachtoffers krijgen eerste hulp van het rode kruis en worden weggebracht , als het kan, naar het ziekenhuis mariniers doen hun best om alles in goede banen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,32
 • Hella Rottenberg, Sandra Rottenberg boeken
  Hella Rottenberg, Sandra Rottenberg - De sigarenfabriek van Isay Rottenberg

  Niemand, noch hun grootvader, noch hun vaders, had hun er ooit iets over verteld. Tot een oproep over geroofd joods bezit Hella en Sandra Rottenberg op het spoor brengt van de sigarenfabriek die hun grootvader in 1932 overnam in het stadje Döbeln bij Dresden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99