Biografieën

 • Marcel Haenen boeken
  Marcel Haenen - De bokser

  Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve deel 2: de rampjaren(1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Roelof van Gelder boeken
  Roelof van Gelder - Dichter in de jungle

  ‘Dichter in de jungle’, van Roelof van Gelder, is een indrukwekkende biografie waarin Roelof van Gelder op beeldende wijze het leven van John Gabriel Stedman beschrijft. Stedman, een Schots-Nederlandse officier, was de schrijver van het in 1796 verschenen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Tjerk de Reus boeken
  Tjerk de Reus - Ad den Besten

  Ad den Besten (1923-2015) is een opmerkelijke verschijning in de naoorlogse Nederlandse literatuur. Hij was als uitgever intensief betrokken bij de Beweging van Vijftig: de belangrijkste poëtische revolutie van de twintigste eeuw. Hij was een generatiegenoot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jaap Goedegebuure boeken
  Jaap Goedegebuure - Kellendonk

  Frans Kellendonk (1951-1990) is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie: geroemd om de stilistische kwaliteit van zijn werk, spraakmakend én omstreden vanwege zijn niet zelden controversiële thematiek. Wat betekende het voor Kellendonk dat hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Annemiek Recourt boeken
  Annemiek Recourt - Moralist van de ontrouw

  Wie in de eerste helft van de twintigste eeuw een manuscript in zijn bureaula had liggen, wendde zich tot Jan Greshoff (1888–1971). Meer nog dan als schrijver, stond Greshoff bekend om zijn talent als literaire promotor. Niemand kon zo spontaan aansporen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Cyrille Offermans boeken
  Cyrille Offermans - Een iets beschuttere plek misschien

  Heel 2017 schreef Cyrille Offermans aan wat je nog het beste zou kunnen omschrijven als een intellectueel journaal: een verzameling notities, beschouwingen, herinneringen, observaties en essayistische commentaren op gelezen boeken en gebeurtenissen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Mark Koster boeken
  Mark Koster - Cupido voor de rijken

  Hoe vindt u een bestendige relatie in digitale tijden? In dit boek houdt Pier Ebbinge een vurig pleidooi voor relaties die ver weg blijven van jachtige internetdates. En met succes. Ebbinge is uitgegroeid tot de nationale liefdesbiechtvader die met poëtische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,97
 • Mirjam Foekema boeken
  Mirjam Foekema - Van persoonlijkheid naar dementie

  Roy is een vrolijke levenslustige man die een buitengewoon leven heeft. Zijn gezin merkt langzaam dat er iets niet klopt maar weet niet wat. Zijn gedrag verandert en zijn gezin maakt zich zorgen. Roy wordt langzaam dement en zijn gezin gaat er aan ten onder.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Cristel Willems boeken
  Cristel Willems - Het Doesburg van mijn moeder

  Leny Steffens werd op 2 maart 1931 geboren, onbewust van de historische gebeurtenissen die haar stad hadden gevormd. Ze groeide op tussen de schipbrug, de wallen Van Coehoorn en de mosterdzaden. In 1960 vertrok Leny naar Zevenaar, maar Doesburg zou voor altijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,07
 • Hugo Arlman boeken
  Hugo Arlman - De eeuw van J.L. Heldring (1917-2013)

  J.L. Heldring (1917?2013) is vooral bekend geworden door zijn rubriek Dezer Dagen in NRC Handelsblad, waarvan er tussen 1960 en 2012 viereneenhalf duizend afleveringen verschenen. In achthonderd tot duizend woorden trakteerde hij zijn lezers op scherpe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Chris Ceustermans boeken
  Chris Ceustermans - Schrijven in de Grauwzone

  J.M.H. Berckmans is een van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de vorige decennia. Tijdens zijn woelige leven werd zijn unieke stem door vele schrijvende collega’s bewonderd. Zijn vaak zelfdestructieve gedrag was zowel een hinderpaal als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jean-Paul Mulders, Annick Lesage boeken
  Jean-Paul Mulders, Annick Lesage - Een zeer treurige prins

  De biografie van Jotie T'Hooft, een van onze belangrijkste naoorlogse dichters, die na een kort maar woelig leven in 1977 stierf aan een overdosis drugs.In de nacht van 5 op 6 oktober 1977 stierf, in een somber kamertje in Brugge, de 21-jarige dichter Jotie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René van Stipriaan boeken
  René van Stipriaan - De hartenjager

  Het leven van Gerbrandt Adriaensz. Bredero (1585-1618) was kort maar ongekend vruchtbaar. In nauwelijks acht jaar schreef hij honderden gedichten en liederen die tot de mooiste uit de Nederlandse literatuur behoren, en meer dan tien toneelstukken die nog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Laurens Van Lieshout boeken
  Laurens Van Lieshout - KUL. Korte verhalen met een boodschap.

  In het boek "Kul. Korte verhalen met een boodschap', zijn achtentachtig korte verhalen gebundeld. De verhalen zijn geconstrueerde inleidingen naar nog onbeantwoorde vragen. Vragen waarvan we het antwoord nog niet weten. Een voorbeeld van zo'n verhaal is "De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Aafke Steenhuis boeken
  Aafke Steenhuis - Wie ben je?

  Aafke Steenhuis Wie ben je? - Dagboeken en zelfportretten Onlangs is Aafke Steenhuis zeventig jaar geworden. In deze uitgave met dagboek-fragmenten en zelfportretten blikt zij terug op wat zij in zestig jaar heeft meegemaakt, als jong meisje, studente,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gilberte Vandrise boeken
  Gilberte Vandrise - 20 frank, soepzegeltjes en balletslippers

  Oude mensen lopen al een hele tijd rond in deze wereld en hebben heel wat verhalen die ze graag vertellen aan een geïnteresseerde luisteraar. Ik bood een luisterend oor en noteerde 31 verhalen. Sommige zijn lang, andere kort, sommige bevatten humor, andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,41
 • Rino Feys boeken
  Rino Feys - Kruimels

  Aanvankelijk wist ik niet goed waar te beginnen want er is zoveel om te vertellen. Zoals over de merkwaardige samenstelling van onze ploeg medewerkers. Soms zijn het kluizenaars die al jaren in afzondering leven. Door de maatschappij afgestoten en opzij gezet.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lisa Rogak boeken
  Lisa Rogak - Stephen King

  De eerste volledige biografie van Stephen King, een van de populairste schrijvers ter wereld. Nu in een geactualiseerde editie waarin het huidige succes van King met de Mercedes-trilogie, It en zijn invloed op bijvoorbeeld het succesvolle Stranger Things is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Corrado Hoorweg boeken
  Corrado Hoorweg - In de schaduw van Pan Saturnius

  "Toen ik op een late middag (het werd al donker) in een boekhandel aan de Keizersgracht aan het rondsnuffelen was, verscheen daar plotseling in de deuropening een figuur die mij meteen fascineerde. (...) Hij droeg een donkere wintermantel, een baskische baret… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jan Deloof boeken
  Jan Deloof - Wat achterblijft

  Jan Deloof werd in 1930 geboren in de Deerlijkstraat in Zwevegem. Hij draait dus al een tijdje mee. Zo lang zelfs dat hij is gaan omkijken en het ogenblik gekomen achtte om iets anders te bundelen dan wat hij schreef over de literatuur in het Afrikaans en wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Beryl Markham boeken
  Beryl Markham - Westwaarts met de nacht

  Onconventioneel, gepassioneerd en moedig. Beryl Markham was een van de meest uitzonderlijke vrouwen van de twintigste eeuw. Toen ze als kind in Kenia woonde sprak ze Swahili en ging ze blootvoets op jacht met de lokale stammen. Later werd ze een beroemd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bernard Grothues boeken
  Bernard Grothues - LEXICON VAN HET CHRONOGRAM

  De chronogrammist Bernard Grothues, (*Hoensbroek 1934) is schrijver van wat we Poesis Artificiosa zouden willen noemen. Het zijn zogenaamde chronogrammen of jaarschriften. Naast verschillende boeken hierover publiceerde hij genealogische werken, jubileumboeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,88
 • Jaelle Van Maastricht boeken
  Jaelle Van Maastricht - Lange halen

  ‘De Limburger, de Zuid- en Midden-Limburger tenminste, mag wel tot de primaire, emotioneele naturen gerekend worden. Hij is ’n man van temperament.’ Dr. Win. Roukens, 'De Nederlandsche volkskarakters' (1938) In 1938 was dit de waarheid. Maar zoals wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50