Biografieën

 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve deel 2: de rampjaren(1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Kitty Johansen boeken
  Kitty Johansen - Ken je mij??

  Martinus Thijs Hunnik strijdt 34 lange jaren voor eerherstel. Een strijd die eigenlijk al begon in zijn vroege jeugdjaren, wanneer hij op 15-jarige leeftijd al moet vechten voor zijn eigen levensonderhoud, door een geaardheid die in die tijd nog een absoluut… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,40
 • Marte Stekelenburg boeken
  Marte Stekelenburg - Dit is mijn stem

  Marion is pas 9 jaar oud, als haar moeder in een psychose raakt. Die sleept haar mee naar een paranoïde waanwereld, vol gevaar en onzichtbare aanvallers. Ze wordt tegen wil en dank haar moeders bondgenoot en moet met haar meevechten tegen het kwaad. Als haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Saskia Van Aubel boeken
  Saskia Van Aubel - Psychose

  Hij verklaart dat wanneer een persoon een psychose heeft dan zit hij/zij in een toestand van ernstige verwardheid, waarbij het contact met de werkelijkheid gedeeltelijk of zelfs geheel kwijt is. Een persoon die een psychose doormaakt krijgt gevoelens,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henk Kerkhof boeken
  Henk Kerkhof - Dag meneer, koud hè, buiten

  Dit jongetje van 13 wist nog niet hoe zijn leven eruit zou gaan zien. Van ‘Ga heen en vermenigvuldig u’, had hij nog nooit gehoord. Maar een mensenleven later tijdens een familiefeestje om zich heen kijkend, zag hij een flinke kinderschaar die samen met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Esther Van leeuwen boeken
  Esther Van leeuwen - Mijn vader, mijn vriend

  Waarom een boek? Ik zou graag een standbeeld voor mijn vader oprichten, maar alleen mensen die in de maatschappij van grote betekenis zijn geweest is dat gegund. Mijn vader is voor Nederland niet van belang geweest of heeft in de wereld geen werelddaden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,19
 • Jan Willem Stutje boeken
  Jan Willem Stutje - Hendrik de Man

  Hendrik de Man (1885-1953) was een van de meest invloedrijke Europese politici van zijn generatie. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met het illustere Plan van de Arbeid, kortweg Plan De Man. Tijdens de troebele jaren dertig wilde de socialist De Man met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Hans Visser boeken
  Hans Visser - Wieteke van Dort

  Ik ben een kind van twee culturen Kind van de zon, kind van de kou Terwijl ik veel van beide hou Sta ik soms tussen twee vuren Dat zal mijn leven lang wel duren Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral 'een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ivo Weyel boeken
  Ivo Weyel - Het verleden ruist voorbij

  ‘Het verleden ruist voorbij’ is een bundel van zestig columns die Ivo Weyel voor ‘Het Parool’ heeft geschreven, waarin hij vertelt over de geschiedenis van zijn familie. Sylvain Kahn, de overgrootvader van Ivo Weyel, opende in 1882 het modepaleis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jan van Bergen en Henegouwen, Jan Gordijn, Bart Noordegraaf, Hans Overheul boeken
  Jan van Bergen en Henegouwen, Jan Gordijn, Bart Noordegraaf, Hans Overheul - De Schiedamse Jaren

  Gerard Reve en Schiedam. Zo’n achttien jaar, van 1975 tot 1993, waren ze nauw met elkaar verbonden. In die periode verbleef Reve vaak lange tijd bij zijn Schiedamse vriend Joop Schafthuizen alias Matroos Vos in de Brandersstad. Veel Schiedammers hebben hier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marcel Haenen boeken
  Marcel Haenen - De bokser

  Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Maaike Meijer boeken
  Maaike Meijer - Hemelse mevrouw Frederike

  F. Harmsen van Beek wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Haar debuutbundel Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten werd in 1965 ontvangen als een literaire sensatie. Ook schreef ze betoverende korte verhalen en was ze journalist,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Nick Hunt boeken
  Nick Hunt - Waar de wind waait

  Nick Hunt was nog maar zes jaar oud toen zijn moeder hem meenam naar een eiland voor de kust van North Wales. Daar stak een storm op die vat kreeg op zijn veel te grote windjack. Gelukkig kon zijn moeder hem nog net op tijd vastgrijpen: het scheelde weinig of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kitty Johansen boeken
  Kitty Johansen - Ik sterf nog liever als een hond

  In dit persoonlijke verhaal van de auteur, geeft zij haar visie over de dood. Dat de dood nog steeds iets angstaanjagends is, probeert zij om te buigen naar iets dat daadwerkelijk bij het leven hoort. Zij verhaalt over de dood van haar vader, moeder,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,63
 • Tjerk de Reus boeken
  Tjerk de Reus - Ad den Besten

  Ad den Besten (1923-2015) is een opmerkelijke verschijning in de naoorlogse Nederlandse literatuur. Hij was als uitgever intensief betrokken bij de Beweging van Vijftig: de belangrijkste poëtische revolutie van de twintigste eeuw. Hij was een generatiegenoot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Roelof van Gelder boeken
  Roelof van Gelder - Dichter in de jungle

  ‘Dichter in de jungle’, van Roelof van Gelder, is een indrukwekkende biografie waarin Roelof van Gelder op beeldende wijze het leven van John Gabriel Stedman beschrijft. Stedman, een Schots-Nederlandse officier, was de schrijver van het in 1796 verschenen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Eric van den Dunge boeken
  Eric van den Dunge - Zeg, ken ik jou niet ergens van?

  Het bespreekt de situaties, die je meemaakt met een vriend(in), de eerste keer (seks), jaloezie, vreemdgaan, afgunst, je vrienden, het beëindigen van een relatie, waar je iemand leert kennen, loverboys, maar ook homoseksualiteit, kleding en andere tips, hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk Kerkhof boeken
  Henk Kerkhof - Dag meneer, koud hè, buiten

  Dit jongetje van 13 wist nog niet hoe zijn leven eruit zou gaan zien. Van ‘Ga heen en vermenigvuldig u’, had hij nog nooit gehoord. Maar een mensenleven later tijdens een familiefeestje om zich heen kijkend, zag hij een flinke kinderschaar die samen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Annemiek Recourt boeken
  Annemiek Recourt - Moralist van de ontrouw

  Wie in de eerste helft van de twintigste eeuw een manuscript in zijn bureaula had liggen, wendde zich tot Jan Greshoff (1888–1971). Meer nog dan als schrijver, stond Greshoff bekend om zijn talent als literaire promotor. Niemand kon zo spontaan aansporen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Cyrille Offermans boeken
  Cyrille Offermans - Een iets beschuttere plek misschien

  Heel 2017 schreef Cyrille Offermans aan wat je nog het beste zou kunnen omschrijven als een intellectueel journaal: een verzameling notities, beschouwingen, herinneringen, observaties en essayistische commentaren op gelezen boeken en gebeurtenissen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Jaap Goedegebuure boeken
  Jaap Goedegebuure - Kellendonk

  Frans Kellendonk (1951-1990) is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie: geroemd om de stilistische kwaliteit van zijn werk, spraakmakend én omstreden vanwege zijn niet zelden controversiële thematiek. Wat betekende het voor Kellendonk dat hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Mark Koster boeken
  Mark Koster - Cupido voor de rijken

  Hoe vindt u een bestendige relatie in digitale tijden? In dit boek houdt Pier Ebbinge een vurig pleidooi voor relaties die ver weg blijven van jachtige internetdates. En met succes. Ebbinge is uitgegroeid tot de nationale liefdesbiechtvader die met poëtische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,97
 • Mirjam Foekema boeken
  Mirjam Foekema - Van persoonlijkheid naar dementie

  Roy is een vrolijke levenslustige man die een buitengewoon leven heeft. Zijn gezin merkt langzaam dat er iets niet klopt maar weet niet wat. Zijn gedrag verandert en zijn gezin maakt zich zorgen. Roy wordt langzaam dement en zijn gezin gaat er aan ten onder.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Cristel Willems boeken
  Cristel Willems - Het Doesburg van mijn moeder

  Leny Steffens werd op 2 maart 1931 geboren, onbewust van de historische gebeurtenissen die haar stad hadden gevormd. Ze groeide op tussen de schipbrug, de wallen Van Coehoorn en de mosterdzaden. In 1960 vertrok Leny naar Zevenaar, maar Doesburg zou voor altijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,07