Biografieën

 • Carin Nibbering boeken
  Carin Nibbering - Aconchego

  Als geadopteerde word je vrijwel altijd gevraagd of je je 'echte' ouders kent. En of je die zou willen kennen. Bij mij was het antwoord altijd simpel : "Nee, dat weet ik niet en dat hoef ik ook niet per se te weten". Toch was ik wel nieuwsgierig naar het land… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Knuisje en de Kleine Bijlmer

  "Scherp, pijnlijk maar ook vaak grappig !" "Soms erg bot en dan weer super-gevoelig !" "Af en toe vulgaire maar tegelijk zinnelijke sex !" "Tederheid in contrast tot bruut geweld !" "Niet bepaald politiek correct, maar wel eerlijk !" Bovenstaande quotes vatten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Rateb Shabo boeken
  Rateb Shabo - Achter deze muren

  Een Syrische jongen raakt in de ban van linkse overtuigingen, netals zijn oudste broer. Onder het regime van Hafez al-Assad, de vadervan de huidige president van Syrië, zijn die ideeën verboden en vijfdagen na zijn 20ste verjaardag, toen hij in zijn derde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jan Paul Hinrichs boeken
  Jan Paul Hinrichs - Sofia Express

  Sofia Express onthult de literaire charme van een enigszins verborgen metropool op de Balkan. De reuk van detectives, Oriënt-Express en spionage-intriges is hier nooit ver weg.De stad is een befaamde treinhalte op de route naar Istanbul en A. den Doolaard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Liliyana Gadyka

  De prachtige stad Kiev heeft ook enkele schaduwzijden. Vanwege de lage lonen en de slechte economie is daar een ware industrie ontstaan waarin extreem aantrekkelijke lok-vrouwen zich gespecialiseerd hebben in het volledig financieel uitkleden van de argeloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Etty Hillesum, J.G. Gaarlandt boeken
  Etty Hillesum, J.G. Gaarlandt - Het verstoorde leven

  Toen Het verstoorde leven in 1981, veertig jaar nadat Etty Hillesum het schreef, voor het eerst verscheen, was het onmiddelijk een sensatie. Haar dagboek vond enorme weerklank onder de critici en lezers. De vertaalrechten werden over de hele wereld aangekocht.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,00
 • Witold Gombrowicz boeken
  Witold Gombrowicz - Met mijn smoel in mijn handen

  In zijn bewust voor publicatie geschreven Dagboek formuleert Witold Gombrowicz onder meer zijn gedachten over hoe ons door anderen een vorm wordt opgedrongen, over waarom het onrijpe en lage machtiger zijn dan de rijpheid, over wat schijn is in de juist zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Rüdiger Safranski boeken
  Rüdiger Safranski - E.T.A. Hoffmann

  In ‘E.T.A. Hoffmann. Het leven van een sceptische fantast’ vertelt Rüdiger Safranski de levensgeschiedenis van het achttiende-eeuwse Duitse genie E.T.A. Hoffmann. Hoffmann (1776-1822) was schrijver, jurist, componist, dirigent en tekenaar. Hij wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Nee het staat niet op mijn voorhoofd

  Door middel van dit boek wil ik het onzichtbare (leed) zichtbaar maken. Van ME wordt namelijk nog altijd ten onrechte gedacht dat het tussen de oren zit of dat het slechts chronische moeheid is. De WHO heeft ME al in 1969 als ziekte erkend maar toch is sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Rob Van der Harst boeken
  Rob Van der Harst - "Mij"meringen

  De auteur: Zie hier, een vrolijke man (55) die zijn gevoel en emotie op deze wijze wil publiceren. Volgens mijn vrienden ben ik een bijna altijd opgewekte man met veel energie die het gewend is ook zijn emotie te durven laten zien. En ook al laat ik mijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Pierout ? boeken
  Pierout ? - Zetel naast de Dood

  Niet iedereen is bang voor de Dood. Sommigen hebben er vrede mee, sommigen verlangen ernaar. Evan verlangt niet alleen naar de Dood, hij is verliefd op haar. En zij wil hem. De grens tussen waan en werkelijkheid vervaagt in dit verhaal, dat een vervolg is op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,66
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Angelique Ariël boeken
  Angelique Ariël - I'm a survivor

  Vijfentwintig jaar lang leefde ik met een narcistische man. Hij manipuleerde me waardoor ik niet meer voor mezelf kon denken, niet meer wist wat ik zelf voelde. Pas toen een vriendin me een artikel over narcisme stuurde, begreep ik wat er met mij was gebeurd.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,96
 • Angelique Ariël boeken
  Angelique Ariël - I'm a survivor

  Vijfentwintig jaar lang leefde ik met een narcistische man. Hij manipuleerde me waardoor ik niet meer voor mezelf kon denken, niet meer wist wat ik zelf voelde. Hij had me volledig in zijn macht. Pas toen een vriendin me een artikel over narcisme stuurde,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Annemarie Van der Laan-Sheldon boeken
  Annemarie Van der Laan-Sheldon - Ruby Annemarie

  Bogota, Colombia 1975 - één van de armste en meest gevaarlijkste landen van de wereld. In een sloppenwijk wordt Ruby (te vroeg) geboren, haar moeder een 14 jarig meisje, dat zich geen raad weet, pakt het baby'tje op en gaat wanhopig op zoek naar een veilige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jolanda Linschooten boeken
  Jolanda Linschooten - Niet de race maar de reis

  Van zuid naar noord door Groot-Brittannië. Trailrunnend, meer dan een marathon per dag. Solo, met minimale bagage. Voor Jolanda Linschooten is balans met de natuur en met jezelf de sleutel tot succes bij ultieme prestaties. Elke solo- reis door ruige natuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Walt Whitman boeken
  Walt Whitman - Oud ben ik en jong ben ik

  Walt Whitman geldt als de meest typisch Amerikaanse dichter van de negentiende eeuw. In zijn grote bundel Leaves of Grass bezingt en vereert hij de Amerikaanse natuur, de Amerikaanse mens en de democratische samenleving als de culminatie en het absolute… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Alfred Birney boeken
  Alfred Birney - Niemand bleef

  ‘De nacht is mijn vijand als ik slaap, mijn vriend als ik waak.’ In 2005 wordt de wereld van Meneer B. kleiner als hij het na een hartinfarct rustig aan moet doen. In dit dagboek mijmert hij tijdens het herstel zonder schroom over voorbije liefdes, muziek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jean-Pierre Doran boeken
  Jean-Pierre Doran - Fuck It, Gewoon Doen!

  Wij kunnen alleen groeien door uit onze comfortzone te stappen, onze angsten overwinnen is een onderdeel hiervan.“Fuck It, Gewoon Doen!”, is de lijfspreuk van Jean-Pierre Doran. Elke keer als hij een moeilijke beslissing moet maken of voor een lastige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Koert Broersma boeken
  Koert Broersma - Buigen onder de storm

  Philip Mechanicus (Amsterdam 1889 - Auschwitz-Birkenau 1944) was voor de oorlog een beroemd journalist, wiens carrière na de Duitse inval eindigde met zijn verwijdering van het Algemeen Handelsblad. Toch zou hij zijn grootste prestatie pas daarna leveren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Roel Neijland boeken
  Roel Neijland - Kwelgeesten

  Over Gerdy, hoofdpersoon in Kwelgeesten De Lochemse auteur Roel Neijland beschrijft in Kwelgeesten het verhaal van Gerdy, die tijdens haar jeugdjaren werd geconfronteerd met een paar stiefouders, die niets nalieten om haar leven tot een hel te maken. In het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • M Lanen-de Vries boeken
  M Lanen-de Vries - Het Studentenhuis

  Twee studentenhuizen aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. Twee vriendinnen op twee verschillende adressen vooral, die bij beide huizen regelmatig binnen komen vallen. Hoe gaat dat daar? (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,70
 • Vic van de Reijt boeken
  Vic van de Reijt - De ontdekking van Elsschot

  In De ontdekking van Elsschot bundelt Vic van de Reijt, Elschottiaan en biograaf, veertig verhalen over de schrijver en zakenman Alfons De Ridder. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken. Hij ontdekte onbekende teksten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hanny Michaelis boeken
  Hanny Michaelis - Oorlogsdagboek 1940-1945

  Toen de dichteres Hanny Michaelis op 11 juni 2007 overleed, werd in haar nalatenschap een groot aantal schriften aangetroffen waarin ze gedurende enkele periodes van haar leven een dagboek had bijgehouden. In 2016 en 2017 verschenen de dagboeken Lenteloos… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Johan Stegeman boeken
  Johan Stegeman - Het waait wel weer over

  Johan is nog maar 16 jaar oud wanneer hij als verwarde jongen voor het eerst kennismaakt met de wereld van de psychiatrie. In deze autobiografie neemt Johan je, vanaf zijn jeugd mee in zijn turbulente leven want zijn 1e psychose was nog maar het begin van vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00