Biografieën

 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve - Kroniek van een schuldig leven 2 (De rampjaren: 1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • A.H.J. Dautzenberg boeken
  A.H.J. Dautzenberg - Ik bestaat uit twee letters

  In de vroege ochtend van 13 december 1967 wordt A.H.J. Dautzenberg geboren, drie minuten na zijn broer. Pas enkele uren voor de bevalling hoort zijn moeder dat ze zwanger is van een tweeling, en in allerijl wordt een tweede naam bedacht. Een halve eeuw later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Nol Van Der Zalm & Simone van der Spek boeken
  Nol Van Der Zalm & Simone van der Spek - Over de Streep!

  'Ik wil dat mijn kleinkinderen weten dat ik een goed leven heb gehad.' Dàt is de reden voor Nol van der Zalm om dit boek te (laten) schrijven. Een indrukwekkend leven is het, waar hij nu als 80-jarige op terug kijkt. Een leven van grenzen stellen en ruimte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Adrian Stahlecker boeken
  Adrian Stahlecker - De Tovenaarszoon

  Klaus Mann (1906-1949), de 'tovenaarszoon', was de oudste zoon van Thomas Mann, de beroemde schrijver en nobelprijs-winnaar, die door zijn kinderen de 'tovenaar' werd genoemd. Openlijk homoseksueel en drugsgebruiker, stortte Klaus zich met hart en ziel in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Hannes Wallrafen boeken
  Hannes Wallrafen - De blinde fotograaf

  In De blinde fotograaf vertelt Hannes Wallrafen wat er met iemand gebeurt als die zijn belangrijkste zintuig moet missen. Internationaal befaamd fotograaf Wallrafen werd op 53-jarige leeftijd blind. Een nachtmerrie voor ieder mens, maar zeker voor een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Willem Melchior boeken
  Willem Melchior - Alles wat was

  In “Alles wat was” beschrijft Willem Melchior (1966) zijn ziekteproces: in 2014 werd bij hem vanwege keelkanker het strottenhoofd verwijderd. Het boek gaat over de omslag die hij in de maanden voorafgaand aan de ingreep geestelijk, mentaal en ten slotte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ludo Stynen boeken
  Ludo Stynen - Pol de Mont

  Schrijver Pol de Mont (1857-1931) was van alle markten thuis en kende iedereen. Behalve een groot poëzievernieuwer, literatuur- en kunstcriticus, folklorist, leraar en bevlogen voordrachtgever in een handvol landen, journalist en internationaal netwerker was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Francoise Frenkel boeken
  Francoise Frenkel - Niets om het hoofd op neer te leggen

  Niets om het hoofd op neer te leggen van Françoise Frenkel vertelt het verhaal van een joodse boekverkoopster uit Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pas zeventig jaar na dato is het erkend als een verhaal met klassieke allure over een vrouw die vanuit haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dave Dröge boeken
  Dave Dröge - Julia's herinneringen

  Julia, een kunstenares en activiste van 55 jaar, schrijft haar memoires. Dit doet zij in 2050. Hierdoor krijgen we een beeld van hoe de maatschappelijke omwenteling gestalte heeft gekregen en hoe dit mede door haar kunstwerken is gerealiseerd, nadat haar vader… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rémon van Gemeren boeken
  Rémon van Gemeren - Leven in een doodgeboren droom: De wereld van Joost Zwagerman

  Wat doe je als je moet leven in een werkelijkheid die je onaangenaam vindt? Dat is de vraag waarop Joost Zwagerman in zijn romans, verhalen, gedichten en essays een antwoord zoekt. Je wilt vluchten, maar waarheen? Liefde, kunst? Zij lijken een uitweg te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Sabrina Feldkamp boeken
  Sabrina Feldkamp - Roze Tranen

  Ik heb dit boek geschreven met liefde. Het is bedoeld als zijnde een stukje verwerking over wat er allemaal is gebeurd. Ook hoop ik hiermee te bereiken dat men eens nadenkt over het feit dat een zwangerschap en/of bevalling helemaal niet altijd vanzelfsprekend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,86
 • Fadhma Aïth Mansour Amrouche boeken
  Fadhma Aïth Mansour Amrouche - De geschiedenis van mijn leven (de berberbibliotheek)

  'De geschiedenis van mijn leven' is de indrukwekkende autobiografie van de Algerijnse Fadhma Aïth Mansour Amrouche (1882-1967), een Kabylische vrouw en moeder van acht kinderen, onder wie de Franse auteur Jean Amrouche en de schrijfster en zangeres Taos… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marjolein Broeren boeken
  Marjolein Broeren - Verdriet komt in stukjes

  Mijn dochter Maxine overleed op 28 april 2016 aan de gevolgen van hersenstamkanker (DIPG). Ze werd 3 jaar. Veertien weken daarvoor hoorden wij dat ze niet lang meer te leven had. Hoe jong ze ook was, we lieten haar de leiding nemen in haar eigen ziekteproces.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,49
 • Onno Blom boeken
  Onno Blom - Memoires van een biograaf

  Bij het werken aan de opdracht van zijn leven – het schrijven van de biografie van Jan Wolkers – hield Onno Blom meer dan tien jaar lang notities bij van zijn ontdekkingen, ontmoetingen en overdenkingen. En van zijn herinneringen aan de laatste jaren van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Charles J. Shields boeken
  Charles J. Shields - John Williams

  In 2013 zette de herontdekte klassieker Stoner de uitgeefwereld op z'n kop. Nog nooit eerder was er sprake van zo'n onwaarschijnlijk geval van artistieke rechtvaardigheid: alleen al in Nederland gingen er in drie jaar tijd ruim 250.000 exemplaren over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Piet Docent boeken
  Piet Docent - Ben ik (ook) zo'n monster?

  “Ik heb hieronder niks aan!” Haar lachje erbij was schalks, geil eigenlijk. Kan zo’n jong meisje al geil lachen? Verward door lust en vrees tegelijk durfde ik niet te reageren. Wel werd mijn blik intussen gezogen naar haar ranke gestalte, haar blote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Johan D'Haveloose boeken
  Johan D'Haveloose - Moord in de Noorse Fjorden

  Johan D’Haveloose werd pas na zijn carrière als lector Engels en Interculturele Communicatie fulltime schrijver. Na zijn eerste Engelstalige roman Dasha, the dazzling dachshund, een humoristisch boekje over zijn hond, verraste hij met zijn eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Leendert Lodder boeken
  Leendert Lodder - Liefde inclusief

  Dit boek verhaalt over een man genaamd Rob Rozemond, die zijn leven lang op bijzondere wijze op zoek is geweest naar de ware liefde. Elke gebeurtenis in dit boek is echt gebeurd. Hij heeft een dagboek bijgehouden over zijn turbulente leven. Dit verhaal is door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • M. Basho boeken
  M. Basho - De smalle weg naar het verre noorden (POD)

  'De zon en de maan zijn eeuwig op reis en ook de jaren die komen en gaan zijn reizigers.' Matsuo Bashõ (1644-1694) staat bekend als een van de grootste Japanse dichters; zijn haikai-poëzie is over de hele wereld geliefd. Maar ook als prozaschrijver heeft hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Nelly Van Dijk boeken
  Nelly Van Dijk - Semper Fi

  Een marinier die om je geeft Een marinier is iemand, die om je geeft een marinier respecteert je , zolang je leeft een marinier voelt je feilloos aan een marinier zal altijd naast je staan samen delen zonder te vragen samen een trouwe vriendschap dragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,56
 • Lukas Koops boeken
  Lukas Koops - Gerard Nijenhuis, Dat ik besta komt door de taal

  Het komt niet vaak voor dat er een biografisch portret verschijnt van een nog in leven zijnde schrijver. En al helemaal niet als het gaat om een schrijver die een groot deel van zijn werk in de streektaal heeft geschreven. Voor dit portret heeft journalist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Treesje Bannenberg boeken
  Treesje Bannenberg - Triootje

  TESTBEELD 01 - TRIOOTJE Drie correspondenten. Twee zijn er inmiddels dood. De een wordt in 2004 op weerzinwekkende wijze afgeslacht en vermoord. De ander heeft plotsklaps uitgezaaide kanker en stikt in 2016. Ter lering, ter ere en ter verwerking gaat de derde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Gabriele D' Annunzio boeken
  Gabriele D' Annunzio - De schoonheid van de nacht

  Gabriele d’Annunzio, bijgenaamd de Profeet, is de vader van de moderne Italiaanse letterkunde. Zijn leven was even geruchtmakend als zijn werk. Hij was schrijver, dichter, journalist en politicus, maar bovenal een dwarse dandy die zich liet leiden door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Bernard Hulsman, Pieter Steinz boeken
  Bernard Hulsman, Pieter Steinz - Zwanenzangen

  De lijst van popmusici die voortijdig en op het hoogtepunt van hun roem overleden is lang. En net als stervende zwanen zongen sterren als Buddy Holly, Jimi Hendrix, Bob Marley, Kurt Cobain en Herman Brood hun bijzonderste lied kort voor hun dood. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50