Biografieën

 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve - Kroniek van een schuldig leven 2 (De rampjaren: 1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Treesje Bannenberg boeken
  Treesje Bannenberg - Triootje

  TESTBEELD 01 - TRIOOTJE Drie correspondenten. Twee zijn er inmiddels dood. De een wordt in 2004 op weerzinwekkende wijze afgeslacht en vermoord. De ander heeft plotsklaps uitgezaaide kanker en stikt in 2016. Ter lering, ter ere en ter verwerking gaat de derde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Peter Schavemaker boeken
  Peter Schavemaker - 100 jaar Hilversum Mediastad

  Het boek 100 jaar Hilversum Mediastad van auteur Peter Schavemaker vertelt in details het verhaal Hilversum, ooit een rustig tuin- en weversdorp, vanaf 1918 veranderde in het middelpunt van de Nederlandse omroepgeschiedenis. Sommige detail worden voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jean Nette boeken
  Jean Nette - Bitterzoet

  een autobiografie geschreven over een inspirerend leven vol nieuwe ontwikkelingen. Een verhaal waarvan je van het begin tot het eind geboeid blijft. Door positieve oplossingen te blijven zoeken is dit boek dan ook een echte aanrader (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,47
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Löss

  Lössbodems zijn zeer geschikt voor landbouw. De eerste landbouw in Nederland vond dan ook plaats op de löss in Zuid-Limburg. De boeren kwamen uit Centraal-Europa, dat vergelijkbare bodems kent. In lössbodems heeft zich vaak een kleirijke inspoelings… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gabriele D' Annunzio boeken
  Gabriele D' Annunzio - De schoonheid van de nacht

  Gabriele d’Annunzio, bijgenaamd de Profeet, is de vader van de moderne Italiaanse letterkunde. Zijn leven was even geruchtmakend als zijn werk. Hij was schrijver, dichter, journalist en politicus, maar bovenal een dwarse dandy die zich liet leiden door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marita Mathijsen boeken
  Marita Mathijsen - Jacob van Lennep

  Jacob van Lennep, gangmaker en spotter, vrouwenliefhebber en hulpvaardig vriend. Hij leidde een fascinerend leven, gespleten tussen de bedrukkende moraal en de turbulente moderniseringen van zijn tijd. Als telg uit een voorname Amsterdamse familie voelde hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Lukas Koops boeken
  Lukas Koops - Gerard Nijenhuis, Dat ik besta komt door de taal

  Het komt niet vaak voor dat er een biografisch portret verschijnt van een nog in leven zijnde schrijver. En al helemaal niet als het gaat om een schrijver die een groot deel van zijn werk in de streektaal heeft geschreven. Voor dit portret heeft journalist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ludo Stynen boeken
  Ludo Stynen - Pol de Mont

  Schrijver Pol de Mont (1857-1931) was van alle markten thuis en kende iedereen. Behalve een groot poëzievernieuwer, literatuur- en kunstcriticus, folklorist, leraar en bevlogen voordrachtgever in een handvol landen, journalist en internationaal netwerker was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Andreas F. Gieswinkel boeken
  Andreas F. Gieswinkel - "Never Give Up"

  Je vroeg alleen maar een beetje liefde, een arm om je schouders en de veiligheid van een thuis. Je bedelde om aandacht, maar je kreeg het niet. Je was eenzaam, maar ze zagen het niet. Al deze gevoelens lopen als een rode draad door je leven. Het maakte je geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Romy Montessori boeken
  Romy Montessori - Ik hoorde God lachen

  Romy Montessori beschrijft in deze fictieve biografie het leven van een bekende Italiaanse schrijver. Ze doet dat door zowel vriend als vijand aan het woord te laten over het hoofdpersonage. Op het einde wordt de schrijver in een Tv-interview geconfronteerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,85
 • Tia Kloots boeken
  Tia Kloots - Het Huwelijk van mijn ouders

  Dit boekje is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar de achtergronden van een gebroken gezin. Ik ben hiervoor op zoek gegaan naar het verzetsverleden van mijn vader in de tweede Wereldoorlog, evenals naar zijn verblijf in Indonesië van maart 1949 tot zomer 1952.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,47
 • Fadhma Aïth Mansour Amrouche boeken
  Fadhma Aïth Mansour Amrouche - De geschiedenis van mijn leven (de berberbibliotheek)

  'De geschiedenis van mijn leven' is de indrukwekkende autobiografie van de Algerijnse Fadhma Aïth Mansour Amrouche (1882-1967), een Kabylische vrouw en moeder van acht kinderen, onder wie de Franse auteur Jean Amrouche en de schrijfster en zangeres Taos… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Victor Emanuel

  Vincent Massee schreef eerder werken in het genre van de sciencefiction, cultuur en wetenschap. Met deze serie begon de auteur te schrijven rond 2006 nadat het kinderboek Druppelstad was uitgekomen. De misdaad roman Victor Emanuel is net zoals zijn opvolger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,35
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - ANNA

  Anna en Hartstocht zijn twee korte verhalen die vertellen over kans en geluk in de duisternis van de avond. Victor is na een scheiding op zichzelf aangewezen. Om aan het werk te komen huurt hij een kamer in een hoge flat te midden van Sleuteldorp. Als hij na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,21
 • Terug naar de Verte

  Aan tafel ging het vaak over de oorlog die net voorbij was. Nooit kwam Reina zelf in die verhalen voor. 'Waar was ik toen?' Haar moeder bloosde en antwoordde steevast: 'In De Toekomst.' Ze had geen flauw idee wat ze met die toekomst bedoelde, wat dat woord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Charles J. Shields boeken
  Charles J. Shields - John Williams

  In 2013 zette de herontdekte klassieker Stoner de uitgeefwereld op z'n kop. Nog nooit eerder was er sprake van zo'n onwaarschijnlijk geval van artistieke rechtvaardigheid: alleen al in Nederland gingen er in drie jaar tijd ruim 250.000 exemplaren over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Margo Jefferson boeken
  Margo Jefferson - Negroland

  Als dochter van een kinderarts en een modieuze moeder groeide Margo Jefferson op te midden van de hoogopgeleide en welvarende zwarte elite in Chicago in tijden van segregatie – in wat zij ‘Negroland’ noemt. Tegen de achtergrond van beslissende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bernard Hulsman, Pieter Steinz boeken
  Bernard Hulsman, Pieter Steinz - Zwanenzangen

  De lijst van popmusici die voortijdig en op het hoogtepunt van hun roem overleden is lang. En net als stervende zwanen zongen sterren als Buddy Holly, Jimi Hendrix, Bob Marley, Kurt Cobain en Herman Brood hun bijzonderste lied kort voor hun dood. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Madelon de Keizer boeken
  Madelon de Keizer - Als een meeuw op de golven: Albert Verwey en zijn tijd

  Nog geen zeventien jaar oud was de Amsterdamse hbs'er Albert Verwey toen hij debuteerde met het gedicht 'De Roze' in een gerespecteerd literair tijdschrift. Kort daarna werd hij met Willem Kloos een van meest bewonderde vaandeldragers van de Beweging van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Kitty Johansen boeken
  Kitty Johansen - Jouw papa is géén moordenaar!!

  Martinus Thijs Hunnik strijdt 34 lange jaren voor eerherstel. Een strijd die eigenlijk al begon in zijn vroege jeugdjaren, wanneer hij op 15-jarige leeftijd al moet vechten voor zijn eigen levensonderhoud, door een geaardheid die in die tijd nog een absoluut… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,52
 • Stefan van den Bossche boeken
  Stefan van den Bossche - Ge zijt zoveel mensen geweest

  Herman Teirlinck (1879-1967) behoort tot de tweede generatie van Van Nu en Straks, het avant-garde tijdschrift dat eind negentiende, begin twintigste eeuw voor de literaire jongeren het hoogst bereikbare incarneerde. Later zou Teirlinck zich door zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Leendert Lodder boeken
  Leendert Lodder - Liefde inclusief

  Dit boek verhaalt over een man genaamd Rob Rozemond, die zijn leven lang op bijzondere wijze op zoek is geweest naar de ware liefde. Elke gebeurtenis in dit boek is echt gebeurd. Hij heeft een dagboek bijgehouden over zijn turbulente leven. Dit verhaal is door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • M. Basho boeken
  M. Basho - De smalle weg naar het verre noorden (POD)

  'De zon en de maan zijn eeuwig op reis en ook de jaren die komen en gaan zijn reizigers.' Matsuo Bashõ (1644-1694) staat bekend als een van de grootste Japanse dichters; zijn haikai-poëzie is over de hele wereld geliefd. Maar ook als prozaschrijver heeft hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hella Rottenberg, Sandra Rottenberg boeken
  Hella Rottenberg, Sandra Rottenberg - De sigarenfabriek van Isay Rottenberg

  De sigarenfabriek van Isay Rottenberg van Hella en Sandra Rottenberg is een even aangrijpend als boeiend verslag: geschiedenis en familieverhaal in één. Een oproep over geroofd joods bezit brengt Hella en Sandra op het spoor van de sigarenfabriek die hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99