Waargebeurde verhalen

 • Jose Fernanda boeken
  Jose Fernanda - Weerloos

  Sober en indringend geschreven ego-document Achter de voordeur van het ogenschijnlijk keurige, katholieke gezin van Nanny heerst geweld, misbruik en verwaarlozing. De omgeving - buren, familie, school en kerk - heeft vermoedens maar kijkt liever de andere kant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Henny Goedemans boeken
  Henny Goedemans - Van Zen tot Nirvana - Volume 1

  Het begin (Zen) ligt in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Het leven gaat door naar de oneindige (Nirvana) buitenwereld. Onder de kerk ziet de schrijver op jonge leeftijd zijn eerste concert, het is de band Zen (Hair). Het is het verhaal door de ogen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Henk Marmelstein boeken
  Henk Marmelstein - Tropengroengedoe

  Expatriats leiden soms een merkwaardig leven, in omstandigheden die ver van de thuisfront gewoonten staan. Hendrik Kortebeen woont in en verhuist naar veel tropische landen om zijn beroep van tropisch landbouwkundige uit te oefenen, vanaf koloniale tijd tot in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Mary-Jane Sahanaja boeken
  Mary-Jane Sahanaja - Het labyrint van mijn gedachten

  Hoe verwerk je een ervaring van stelselmatig misbruik en de geestelijke afwezigheid van de belangrijkste verzorgster, die jou eigenlijk had moeten beschermen? Mary-Jane heeft jarenlang op eigen kracht moeten overleven en deelt openhartig haar ervaringen met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Borge Ring boeken
  Borge Ring - Børge Ring (autobiografie)

  De 93-jarige Oscar-winnaar Børge Ring is een in Nederland woonachtige Deense muzikant, striptekenaar en maker van tekenfilms, die een 'weergaloos leven' heeft gehad op het podium en aan de tekentafel. Børge Ring heeft gespeeld in populaire jazzorkesten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erik Reissenweber boeken
  Erik Reissenweber - Help! Mijn vrouw komt uit de kast: Een gescheiden vader over manische relaties, familierecht en uitspattingen in de singles scène.

  Een waargebeurd verhaal van een gescheiden vader over manische relaties, familierecht en uitspattingen in de singles scène. Erik Reissenweber is knap, succesvol en heeft een prachtig gezin. Totdat zijn vrouw hem vertelt dat ze eigenlijk op vrouwen valt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Angela Mollers-de Kuijer boeken
  Angela Mollers-de Kuijer - Dag mam ...

  Een halve moeder, zo noemt de schrijfster zichzelf ook wel. Het verliezen van je kind verandert je niet alleen van binnen voorgoed, maar doet dat ook met de rest van je verdere leven. Wat er met jou als ouder en de rest van je gezin gebeurt na zo'n dramatisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cees Vork boeken
  Cees Vork - Biddend in de aanval

  Als jongen droomde Cees Vork van een voetbalcarrière, maar de grote Coach van ons leven wilde hem in Zijn team inzetten. Hij werd ontdekt, getraind en gevormd. Daarna kon hij op een groter speelveld worden ingezet dan hij ooit had durven dromen: als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Rachael Keogh boeken
  Rachael Keogh - Sterven om te overleven

  Rachael Keogh vertelt in haar eigen woorden het verhaal hoe ze van een vrolijke en gezellige tiener veranderde in een stuurloze en depressieve heroïneverslaafde. Ze vertelt zonder enige opsmuk over haar strijd om te overleven, de relatie met haar moeder en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Martine de Wit boeken
  Martine de Wit - Een wolk in mijn been

  Dertien jaar ... en kanker 'Zo, wat krijgen jullie veel kaarten! Hebben jullie iets te vieren?' Mama kijkt verdrietig en zegt: 'Nee, mijn dochter van 13 heeft gehoord dat ze kanker heeft.' Openhartig vertelt Martine over haar ziekte; hoe het begon, het verloop… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kees Vermeer boeken
  Kees Vermeer - Mevrouw, u heeft mijn ballen bij elkaar geniet

  De laatste tijd komen medische missers regelmatig in het nieuws. Artsen die falen gaan van ziekenhuis naar ziekenhuis en kunnen blijven praktiseren. Over het falen van een verzekering of een advocaat hoor je weinig. De auteur vertelt op een komische manier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Captain Nico Mobach boeken
  Captain Nico Mobach - Maritieme Memoires Dos 2

  Na de HBS doorloopt hij de zeevaartschool in sneltreinvaart. "'s Nachts studeren met mijn voeten in een bak ijswater. Zo snel mogelijk die studie afronden en de zee op kunnen, dat was mijn doel." Met 26 jaar was Mobach kapitein en de jongste aan boord. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Anja Meulenbelt boeken
  Anja Meulenbelt - Het jawoord

  "Wie had gedacht dat iemand nog eens de brutaliteit zou hebben om mij ten huwelijk te vragen? En wie had gedacht dat ik ja zou zeggen?" Het verhaal van een grote liefde tussen een Nederlandse vrouw en een Palestijnse man. En over liefdesverdriet, toen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ernst Maclaine boeken
  Ernst Maclaine - Een leven met narcisten

  Al eens met een narcist te maken gehad? Dan weet u waarover dit boek gaat. Nog niet eerder één tegengekomen? Ondenkbaar. Maar vaak herken je ze niet. De narcist openbaart zich in zijn of haar ware gedaante als er door middel van manipulatie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,15
 • Els Lokker boeken
  Els Lokker - Er is leven na de dood van een geliefde

  Het boek is een persoonlijk relaas van weduwe Els Lokker over de overval op haar man juwelier Ruud Stratmann en over het leven hierna.Naast een beschrijving van het verloop van de overval en alles wat er gebeurt, is dit vooral een verhaal over overleven en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Klaas Dragtstra boeken
  Klaas Dragtstra - God wordt de huur opgezegd

  Hoe negatief de titel: "God wordt de huur opgezegd" voor sommigen ook mag klinken, toch is het nooit de insteek geweest om gelovigen te kwetsen. Als freelance journalist werd mij jaren geleden gevraagd een artikel te schrijven over een kerk die gesloopt zou… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Auke Zeldenrust boeken
  Auke Zeldenrust - Dorp achter tralies

  In de gevangenis in Leeuwarden zitten 248 mannen vast voor de meest uiteenlopende delicten. De PI Leeuwarden, in de volksmond De Marwei geheten, herbergt dieven, drugshandelaars, beroepscriminelen en moordenaars. Samen met de ruim tweehonderd mensen die in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ben Siemerink, Ben Elferink, Will Dorst boeken
  Ben Siemerink, Ben Elferink, Will Dorst - Tumult op een brave school

  Onder de titel "tumult op een brave school" beschrijft oud-leerling Ben Siemerink (bijgestaan door onder anderen Felix Nijland en Alphons Weijerink) hoe de studentrevolte, die in mei 1968 in Parijs begon en vervolgens heel Europa overspoelt, een paar jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Fokelien Faber boeken
  Fokelien Faber - Kafka was een zzp'er

  Ongeveer drieduizend zzp'ers die vanuit de WW konden starten met een eigen bedrijf werden tussen 2004 en 2010 door het UWV ten onrechte beschuldigd van fraude. Het werd een lange, moeizame kafkaiaanse strijd tegen bureaucratie en onrecht, die tot op de dag van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Finie Kuunders boeken
  Finie Kuunders - Innerlijke ontsluiering

  Toen Finie Kuunders op 37-jarige leeftijd instortte, was dat de kentering in haar leven. Hierdoor ging ze de jarenlange verwaarlozing, die haar in het gezin waarin ze opgroeide ten deel was gevallen, onder ogen zien en verwerken. Met behulp van psycho- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Henry Kerstens boeken
  Henry Kerstens - En zo kwamen wij bijeen in groene velden

  De Nederlander Henry Kerstens is 24 jaar en hij snakt naar het avontuur. Geheel vrij van ideologie of godsdienst besluit hij een aantal maanden als vrijwilliger op een kibboets in Israël te gaan werken. Daar aangekomen bemerkt hij al snel dat de door hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Linda Sprado-Pols boeken
  Linda Sprado-Pols - Op zoek naar mijn vader

  "We zijn blij met het initiatief van Linda Sprado, waarbij ze de ervaringen van donorkinderen en donoren heeft gebundeld in dit boek. Verhalen over levens van jonge mensen die zeer herkenbaar en invoelbaar zijn. De openheid die door hen wordt geboden, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Els in 't Veld boeken
  Els in 't Veld - Levenslang

  'Levenslang' is het levensverhaal van Lisa, geboren in de eerste helft vande vorige eeuw in Amsterdam, waar zij opgroeit in een beschermendkatholiek milieu met de vaste normen en waarden van die tijd. Dewereld is een prachtige wereld die zij verwachtingsvol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Koen Lievens boeken
  Koen Lievens - De demonen van God

  Op een doodgewone woensdagmiddag riep vader me bij zich. Ik moeteen jaar of acht geweest zijn. Hij vroeg me om hem te volgen naar dekelder. Als kinderen wisten we dat dit niet veel goeds voorspelde!In de openingscene van het boek is de toon gezet. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frank Waals boeken
  Frank Waals - Vooral doorgaan

  De hartelijkste Engelsman in Nederland is 70. Vergane glorie? Forget it. Barrie Stevens lééft. Altijd ook nog in de harten van ettelijke Nederlanders. Reden voor journalist/schrijver Frank Waals om Stevens' levensverhaal op te tekenen. Dit openhartige boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75