Waargebeurde verhalen

 • Frank Waals boeken
  Frank Waals - Vooral doorgaan

  De hartelijkste Engelsman in Nederland is 70. Vergane glorie? Forget it. Barrie Stevens lééft. Altijd ook nog in de harten van ettelijke Nederlanders. Reden voor journalist/schrijver Frank Waals om Stevens' levensverhaal op te tekenen. Dit openhartige boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Henk M. van Oosterwijk boeken
  Henk M. van Oosterwijk - Mijn jeugdherinneringen

  In zijn 70e levensjaar kijkt Henk van Oosterwijk terug naar zijn jeugd.Hij denkt terug aan de rust van de autoloze straten en stille akkers,weiden en bossen, in en om zijn geboortedorp Rijen in Noord-Brabant. De hunkering naar zijn computerloze jeugd brachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dicky Douw-Vos boeken
  Dicky Douw-Vos - Groeten uit Tjideng

  Na de Japanse aanval op Singapore evacueert Dicky Douw naar Batavia, waar het veilig zou zijn. Maar nee hoor. Ze wordt geïnterneerd in het Tjideng kamp in Batavia, met twee kleine kinderen. Al vanaf Singapore maakt ze aantekeningen en houdt dagboeken bij.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marno Duursma boeken
  Marno Duursma - Gevangen in onvoorwaardelijke liefde

  Bijzonder indrukwekkend is het verhaal van de uit Indonesië geadopteerde Jukulan. Hij beschrijft in zijn boek Gevangen in onvoorwaardelijke liefde over de invloeden van adoptieproblematiek en de daaruit voortvloeiende hechtigsstoornis op zijn leven. In vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Charlotte van Es boeken
  Charlotte van Es - Het Scharrelslakkenfeest en andere Franse verhalen

  Sinds 1985 woont en werkt Charlotte van Es in de Franse Auvergne, waar zij en haar man een ruïne kochten. Met hulp van Nederlandse vrienden werd de bouwval bewoonbaar gemaakt. Ze leerde Franse buren, boeren en buitenlui kennen. Met humor en compassie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Berthe Korvinus boeken
  Berthe Korvinus - Salto naar het leven

  Als vierjarige belandde ik in een Japans kamp op Midden-Java met mijn moeder en twee zusjes. Ik overleefde dit ternauwernood. Ik heb ontdekt dat de rode draad in mijn bezigzijn in de wereld het proberen te voorkomen dat vrouwen en kinderen vernederd worden is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Maria Raimondi boeken
  Maria Raimondi - Dario, mijn zoon met autisme

  In dit fascinerende boek beschrijft de auteur haar leven na de geboorte van Dario, haar jongste zoon. Hij blijkt autistisch en mentaal gehandicapt te zijn. In haar eigen bewoordingen schetst zij de problemen waar zij en haar man elke dag mee worstelden. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • O.J. Huf boeken
  O.J. Huf - Gestuurd

  gestuurd, een voltooid deelwoord van sturen? Deze vraag komt regelmatig bij hem op, wanneer hij terugblikt op hoe de dingen eigenlijk zijn verlopen.Zolang je jong bent en vol met ideeën en verlangens rondloopt, sta je niet stil bij het feit dat, welke keuze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Corrie Greefkes boeken
  Corrie Greefkes - Ge-wezen-ouders

  Het syndroom van Larsen is een erfelijke aandoening. Mijn moeder ver-telde mij, dat de dokters het een onvolwaardig bottenstelsel noemen. Bij de gewrichten is de kom te ondiep waardoor een knie of een schouder heel gemakkelijk uit de kom gaat (luxeren).… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Raaphorst boeken
  Herman Raaphorst - Een klein deurtje dat weer open kon.

  Problemen voor de patiënt na een second opinion.Een patiënt met longkanker vraagt om een second opinion nadat hij door een longspecialist van een universitair ziekenhuis is opgegeven. De behandeling van de specialist had de zieke volkomen in de war gebracht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ineke Eleveld boeken
  Ineke Eleveld - Wat is er aan de hand met Eva?

  Leven met borderlineWat betekent het als een familielidborderline heeft?Dit boek gaat over het leven met onzedochter, bij wie op haar achttiende isvastgesteld dat ze borderline heeft.In het boek heb ik mijn herinneringenopgeschreven, soms in een soort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • F. Hogeslag, H. Zoutberg boeken
  F. Hogeslag, H. Zoutberg - Ontspoord

  Henk Zoutberg & Frits Hogeslag zijn mompelmannen en hebben een mompelboekje geschreven vol mompelverhalen. Deze mompelverhalen gaan over hun werk als trambestuurder dat zij al ruim 30 jaar verrichten. Mompelmannen zijn over het algemeen mannen die hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Melanie van 't Hof boeken
  Melanie van 't Hof - De afgekeurde lever

  Melanie wordt ongeneeslijk ziek verklaard. Haar kankertype is te agressief om voor een donororgaan (bij een tekort aan organen) in aanmerking te komen. Openhartig en niet zonder humor beschrijft zij haar zoektocht naar overleving. In de trein naar Parijs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • J. v. Roy boeken
  J. v. Roy - Achter m'n gat vergaat de wereld

  Beleef het meeslepende verhaal van een eigentijdse pionier, die met zijn gezin naar Canada verhuist, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kinderen. Word getuige van een fascinerende ontdekkingsreis die begint in 1995, op het moment dat de huizengekte in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arthur van den Elzen boeken
  Arthur van den Elzen - 14 dagen in mei

  Op 1 mei 2011 keerde ik van Ecuador terug naar mijn geboorteland om afscheid te nemen van mijn zieke vader. Er volgden twee intensieve weken waarin de dood zich constant om de hoek bevond, maar waarin het leven nog altijd centraal stond - zíjn leven.Zo´n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kees B. boeken
  Kees B. - De Schiedammer Parkmoord door de ogen van Kees B.

  Nu 10 jaar na mijn vrijlating in December 2004 van de onterechte detentie in de schiedammer parkmoord heb ik besloten een onthullend boek te schrijven over mijn leven. In deze zaak werd eerst ik ten onrechte veroordeeld als de dader. De Schiedammer Parkmoord… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Annemari Talsma boeken
  Annemari Talsma - Leven(s)lang

  Nu ik toch bezig ben, ga ik nog even door. Ik hoop dat ik alle dingen van mijn Bucketlist mag gaan doen. Jullie mogen nu ook iets gaan doen. Een streepje zetten door de wens: Boek schrijven. En het allerbelangrijkste, vrienden en familie, dit is mijn toekomst.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Carla Westerbeek-Sikkes boeken
  Carla Westerbeek-Sikkes - Tien zoetjes in de koffie

  Dit boek gaat over de relatie met mijn moeder gedurende de laatste jaren van haar leven. In dit boek wordt op een luchtige manier met dementie omgegaan.‘Je moet geen oude bomen verplaatsen,' had mijn moeder nog gezegd. En ze heeft gelijk gekregen. In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • C.L. Westerbeek-Sikkes boeken
  C.L. Westerbeek-Sikkes - Zand, Zeep & Soda verhalen

  Vakantieperikelen van een eeneiige tweeling rondom een zomerhuisje in de duinen van Egmond aan Zee in de vijftig en zestiger jaren.De vakantieperikelen rondom een zomerhuisje in de duinen van Egmond aan Zee. Wat waren wij rijk. Doppinda s eten boven een krant.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jef de Busser boeken
  Jef de Busser - Gij zij nie goe, jong!

  De gewoonste mensen beleven vaak de ongewoonste dingen. Dat bewijst dit boek met vier fantastische levensverhalen, opgetekend aan de Leuvense stoof in café 't Vissershuis. Samen met vier authentieke personages - van kleine komaf, maar groot van hart - en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk M. van Oosterwijk boeken
  Henk M. van Oosterwijk - De spuigaten uit

  De spuigaten uit door Henk M. van Oosterwijk.Vijfentwintig jaar lang voer Henk van Oosterwijk met zijn vrouw Riet in hun bootjes Dagaonogal 1, 2 en 3 over de rivieren, kanalen en meren in Nederland, België en Frankrijk. In die jaren beleefden zij vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • San Daniël boeken
  San Daniël - De Canadese jaren

  'nieuwe land. Met een hoofdpersoon die geconfronteerd wordt met een psychopaat die zijn broer vermoordt en het daarna op hem gemunt heeft. Een keihard treffen kan dan ook niet uitblijven. Kracht tegen intellect met een niets ontziende killer. Het harde begin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Astrid van der Star boeken
  Astrid van der Star - Ik doe wat ik wil

  Deze biografie begint in 2013 en gaat terug tot 1947. Het verhaal geeft een inkijk in het leven van Wil, een unieke bijzondere vrouw. Ze is opgegroeid in de volksbuurt Crooswijk in het naoorlogse Rotterdam. Wil leerde er behalve spelen en ravotten, ook vechten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • George Berben boeken
  George Berben - Kind van de rekening

  George wordt in juni 1945 als onwettig en ongewenst kind geboren in een kindertehuis in Velp.Zijn geboorte wordt als een grote schande ervaren en zijn grootouders stellen dan ook alles in het werk om zijn bestaan geheim te houden. Alle geoorloofde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bernice Larkens boeken
  Bernice Larkens - Lichtstralen

  Binnen drie jaar tijd heeft een domino-effect van persoonlijke en gezondheidsproblemen er toe geleid dat mijn leven volledig op zijn kop werd gezet. In 2007 verloor ik mijn dochter bij de geboorte, kreeg in het jaar daarna een miskraam, vervolgens reumatoïde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95