Waargebeurde verhalen

 • Jip Louwe Kooijmans boeken
  Jip Louwe Kooijmans - De Stadsvogelaar & andere verhalen

  'De stadvogelaar & andere verhalen' is een bundel van veertigkorte verhalen over het leven van Jip Louwe Kooijmans als kind,als amateur en als professional. Hij wordt geprikkeld door hetonbekende van het alledaagse. In Amsterdam waar hij woont, inOegstgeest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • C. Goede-Bosschieter boeken
  C. Goede-Bosschieter - De dood in de moederschoot

  Meestal verloopt een zwangerschap goed en wordt er een gezonde baby geboren.Maar soms gaat het mis ...In dit boek vertel ik mijn ervaringen omtrent het verlies van 5 kindjes, die tijdens verschillende zwangerschappen zijn overleden.Voor veel mensen tellen zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Henry Kerstens boeken
  Henry Kerstens - En zo kwamen wij bijeen in groene velden

  De Nederlander Henry Kerstens is 24 jaar en hij snakt naar het avontuur. Geheel vrij van ideologie of godsdienst besluit hij een aantal maanden als vrijwilliger op een kibboets in Israël te gaan werken. Daar aangekomen bemerkt hij al snel dat de door hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Els in 't Veld boeken
  Els in 't Veld - Levenslang

  'Levenslang' is het levensverhaal van Lisa, geboren in de eerste helft vande vorige eeuw in Amsterdam, waar zij opgroeit in een beschermendkatholiek milieu met de vaste normen en waarden van die tijd. Dewereld is een prachtige wereld die zij verwachtingsvol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Koen Lievens boeken
  Koen Lievens - De demonen van God

  Op een doodgewone woensdagmiddag riep vader me bij zich. Ik moeteen jaar of acht geweest zijn. Hij vroeg me om hem te volgen naar dekelder. Als kinderen wisten we dat dit niet veel goeds voorspelde!In de openingscene van het boek is de toon gezet. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Henk M. van Oosterwijk boeken
  Henk M. van Oosterwijk - Mijn jeugdherinneringen

  In zijn 70e levensjaar kijkt Henk van Oosterwijk terug naar zijn jeugd.Hij denkt terug aan de rust van de autoloze straten en stille akkers,weiden en bossen, in en om zijn geboortedorp Rijen in Noord-Brabant. De hunkering naar zijn computerloze jeugd brachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marno Duursma boeken
  Marno Duursma - Gevangen in onvoorwaardelijke liefde

  Bijzonder indrukwekkend is het verhaal van de uit Indonesië geadopteerde Jukulan. Hij beschrijft in zijn boek Gevangen in onvoorwaardelijke liefde over de invloeden van adoptieproblematiek en de daaruit voortvloeiende hechtigsstoornis op zijn leven. In vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Herman Raaphorst boeken
  Herman Raaphorst - Een klein deurtje dat weer open kon.

  Problemen voor de patiënt na een second opinion.Een patiënt met longkanker vraagt om een second opinion nadat hij door een longspecialist van een universitair ziekenhuis is opgegeven. De behandeling van de specialist had de zieke volkomen in de war gebracht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Melanie van 't Hof boeken
  Melanie van 't Hof - De afgekeurde lever

  Melanie wordt ongeneeslijk ziek verklaard. Haar kankertype is te agressief om voor een donororgaan (bij een tekort aan organen) in aanmerking te komen. Openhartig en niet zonder humor beschrijft zij haar zoektocht naar overleving. In de trein naar Parijs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Arthur van den Elzen boeken
  Arthur van den Elzen - 14 dagen in mei

  Op 1 mei 2011 keerde ik van Ecuador terug naar mijn geboorteland om afscheid te nemen van mijn zieke vader. Er volgden twee intensieve weken waarin de dood zich constant om de hoek bevond, maar waarin het leven nog altijd centraal stond - zíjn leven.Zo´n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Henk M. van Oosterwijk boeken
  Henk M. van Oosterwijk - De spuigaten uit

  De spuigaten uit door Henk M. van Oosterwijk.Vijfentwintig jaar lang voer Henk van Oosterwijk met zijn vrouw Riet in hun bootjes Dagaonogal 1, 2 en 3 over de rivieren, kanalen en meren in Nederland, België en Frankrijk. In die jaren beleefden zij vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • George Berben boeken
  George Berben - Kind van de rekening

  George wordt in juni 1945 als onwettig en ongewenst kind geboren in een kindertehuis in Velp.Zijn geboorte wordt als een grote schande ervaren en zijn grootouders stellen dan ook alles in het werk om zijn bestaan geheim te houden. Alle geoorloofde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Zonder koekjes heeft het leven geen zin

  Heeft het leven zonder koekjes zin?Niet volgens Conny Mackaaij! Het idee om te gaan lijnen en daarom geen koekjes te mogen eten bezorgde haar acuut een gevoel van paniek. De vakanties in Frankrijk waren niet altijd om naar huis te schrijven en het volgen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Chris van Hassel boeken
  Chris van Hassel - Het is goed geweest

  Anna heeft zich altijd weggecijferd voor haar gezin en familie. Als ze eindelijk meer tijd voor zichzelf heeft, krijgt ze te horen dat ze ongeneeslijk ziek is en nog maar kort te leven heeft. Ze wil niet lijdend wegkwijnen, dus kiest ze voor actieve euthanasie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Ad Monitus boeken
  Ad Monitus - Gevangen in een kille omgeving

  In mijn bijna veertigjarige loopbaan als leraar op een basisschool heb ik de nodige directies aan me voorbij zien trekken. Na iedere directiewisseling moesten alle betrokkenen zich vanzelfsprekend aanpassen aan de nieuw ontstane situatie, maar deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Yolanda Oenen-van Dijk boeken
  Yolanda Oenen-van Dijk - Sem

  Over het boek Dit boek gaat over twaalf jaar strijd om het beste voor Sem te krijgen en het onbegrip dat Yolanda Oenen-van Dijk in deze strijd tegenkwam. Naleven van gerechtelijke uitspraken om bezoekregeling in Italië te laten plaatsvinden of luisteren naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Irene Poot-Hoogewerf boeken
  Irene Poot-Hoogewerf - Herinneringen aan een hogedrukpan

  "Irene komt uit een groot gezin. Tot haar verdriet heeft ze geen kinderen.De relatie met haar familie is moeizaam.Ze voelt zich vaak uitgesloten en wordt beschuldigd van dingen die ze niet heeft gedaan.Haar leven verloopt met de nodige ups en downs, en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Dominique den Hertog-Bruin boeken
  Dominique den Hertog-Bruin - Willens en wetens

  Geld, glitter en glamour, het is ijle lucht, als de deur zich opent en leugens en bedrog je aanstaren.Haat verteert de mens als er geen vergeving Is. Door te vergeven, die ander, maar ook Jezelf, kun je een nieuwe start maken.Angst en eenzaamheid verdwijnen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cees Chamuleau boeken
  Cees Chamuleau - Niet voor Watjes

  NIET VOOR WATJES is het waar gebeurde verhaal van de in 2010 onschuldig opgesloten Chris Charlroi in de strafgevangenis van Sihanoukville (Cambodja). Het dagboek beschrijft de ontberingen van de protagonist op beeldende wijze. In zijn cel blikt Charlroi terug… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Irene van Dijk boeken
  Irene van Dijk - Als de nevel optrekt

  'Als de nevel optrekt is een aangrijpend verhaal. Schrijver Irene van Dijk neemt ons mee naar de donkerste plekken van haar psyche. Plekken waar zij als kind jarenlang misbruikt, mishandeld en vernederd is. We delen haar angst, verdriet en schaamte, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Binal boeken
  Binal - De verslindende bloem

  Automatisering en gebruiker. Het zou te ver voeren hier de enorme voordelen (gemakken) van automatisering aan te halen. Daarbij gaat het om: snelheid bij uitwisselen van informatie, punctualiteit, veiligheid, ontwikkeling en veel meer.Helaas krijgen door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marisa Koolbergen boeken
  Marisa Koolbergen - Aldi

  Als de tweede wereldoorlog uitbreekt, komt er een einde aan het comfortabele leven van Aldi Hageman en haar familie in Nederlands-Indië. Haar kracht en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat ze de jaren in de Jappenkampen overleeft. Eenmaal in Nederland bouwt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan van Dam boeken
  Jan van Dam - Eigenaardig persoon

  Het levensverhaal, oftewel autobiografie van Jan van Dam. Alles word besproken er word niks verzwegen in dit boek. Er word gepraat over criminele activiteiten maar ook over detenties ggz opnames en veel meer! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Patricia Meulemans boeken
  Patricia Meulemans - Hoge pieken diepe dalen

  In 'Hoge pieken, diepe dalen' vertelt Patricia Meulemans in de vorm van een dagboek het verhaal van de dappere strijd van haar moeder tegen longkanker. In dit verhaal neemt de auteur geen blad voor de mond en schetst ze in klare taal de momenten van vreugde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ivonne Liebregts boeken
  Ivonne Liebregts - De Rups werd Vlinder

  Carla Dusang is een gezonde, sportieve vrouw van 35 jaar. Ze geniet van het prille moederschap dat ze combineert met haar succesvolle carrière. Het huwelijk met haar tweede man staat voor de deur en alles lijkt onder controle. Dan slaat het noodlot toe en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50