Waargebeurde verhalen

 • Jane Meren boeken
  Jane Meren - Buren

  Het is muisstil. Lekker rustig zou je denken maar voor mijn gevoel is dat het niet. Het bewustzijn van elkaars aanwezigheid lijkt er voortdurend te zijn.Elk geluid hoe klein ook wordt opgemerkt, geregistreerd en gelabeld. Bepaald geen ontspannen sfeer. Ik denk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Natasja Verhagen, Corina Schipaanboord boeken
  Natasja Verhagen, Corina Schipaanboord - God bestaat echt!

  Het is een boek over de Verlosser, die zorgde voor een omkering in het leven van een jong gezin na het verlies van hun zoon.Natasja Verhagen (1973) is getrouwd met Ricardo. Ze krijgt zes kinderen, waarvan een meisje direct na de geboorte overlijdt. De oudste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Esther Bohte-de Wilde boeken
  Esther Bohte-de Wilde - Troost is voor iedereen anders

  Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Het is een onderdeel van het leven. Verlies van gezondheid, zelfvertrouwen, vanzelfsprekendheid, een baan, een dierbare, verlies van dat wat niet meer is of wat je niet meer kunt. Wat biedt troost op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hester Hoornstra boeken
  Hester Hoornstra - Dromen

  'Op weg naar een zeker doel, realiseer ik me dat datgene waarnaar ik op zoek ben al die tijd in mezelf aanwezig was. Toch is de reis van wezenlijk belang. Ik onderneem wellicht iets dat mijn visie tot werkelijkheid kan brengen.' Na een indrukwekkende vakantie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • G.D. Beker boeken
  G.D. Beker - 1 jaar TRIS Troepenmacht in Suriname

  G.D. Beker was achttien, in Suriname hadden ze militairen nodig, het avontuur lokte en dat was het begin van zijn TRIS-tijd. In 1962 werd hij ingedeeld bij het tweede peloton, C-compagnie 1962, 2e detachement. Zijn platte marechausseepet werd verwisseld voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • C. Goede-Bosschieter boeken
  C. Goede-Bosschieter - De dood in de moederschoot

  Meestal verloopt een zwangerschap goed en wordt er een gezonde baby geboren.Maar soms gaat het mis ...In dit boek vertel ik mijn ervaringen omtrent het verlies van 5 kindjes, die tijdens verschillende zwangerschappen zijn overleden.Voor veel mensen tellen zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Henk Marmelstein boeken
  Henk Marmelstein - Tropengroengedoe

  Expatriats leiden soms een merkwaardig leven, in omstandigheden die ver van de thuisfront gewoonten staan. Hendrik Kortebeen woont in en verhuist naar veel tropische landen om zijn beroep van tropisch landbouwkundige uit te oefenen, vanaf koloniale tijd tot in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Angela Mollers-de Kuijer boeken
  Angela Mollers-de Kuijer - Dag mam ...

  Een halve moeder, zo noemt de schrijfster zichzelf ook wel. Het verliezen van je kind verandert je niet alleen van binnen voorgoed, maar doet dat ook met de rest van je verdere leven. Wat er met jou als ouder en de rest van je gezin gebeurt na zo'n dramatisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anja Meulenbelt boeken
  Anja Meulenbelt - Het jawoord

  "Wie had gedacht dat iemand nog eens de brutaliteit zou hebben om mij ten huwelijk te vragen? En wie had gedacht dat ik ja zou zeggen?" Het verhaal van een grote liefde tussen een Nederlandse vrouw en een Palestijnse man. En over liefdesverdriet, toen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ernst Maclaine boeken
  Ernst Maclaine - Een leven met narcisten

  Al eens met een narcist te maken gehad? Dan weet u waarover dit boek gaat. Nog niet eerder één tegengekomen? Ondenkbaar. Maar vaak herken je ze niet. De narcist openbaart zich in zijn of haar ware gedaante als er door middel van manipulatie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,15
 • Henry Kerstens boeken
  Henry Kerstens - En zo kwamen wij bijeen in groene velden

  De Nederlander Henry Kerstens is 24 jaar en hij snakt naar het avontuur. Geheel vrij van ideologie of godsdienst besluit hij een aantal maanden als vrijwilliger op een kibboets in Israël te gaan werken. Daar aangekomen bemerkt hij al snel dat de door hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Els in 't Veld boeken
  Els in 't Veld - Levenslang

  'Levenslang' is het levensverhaal van Lisa, geboren in de eerste helft vande vorige eeuw in Amsterdam, waar zij opgroeit in een beschermendkatholiek milieu met de vaste normen en waarden van die tijd. Dewereld is een prachtige wereld die zij verwachtingsvol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Koen Lievens boeken
  Koen Lievens - De demonen van God

  Op een doodgewone woensdagmiddag riep vader me bij zich. Ik moeteen jaar of acht geweest zijn. Hij vroeg me om hem te volgen naar dekelder. Als kinderen wisten we dat dit niet veel goeds voorspelde!In de openingscene van het boek is de toon gezet. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frank Waals boeken
  Frank Waals - Vooral doorgaan

  De hartelijkste Engelsman in Nederland is 70. Vergane glorie? Forget it. Barrie Stevens lééft. Altijd ook nog in de harten van ettelijke Nederlanders. Reden voor journalist/schrijver Frank Waals om Stevens' levensverhaal op te tekenen. Dit openhartige boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Henk M. van Oosterwijk boeken
  Henk M. van Oosterwijk - Mijn jeugdherinneringen

  In zijn 70e levensjaar kijkt Henk van Oosterwijk terug naar zijn jeugd.Hij denkt terug aan de rust van de autoloze straten en stille akkers,weiden en bossen, in en om zijn geboortedorp Rijen in Noord-Brabant. De hunkering naar zijn computerloze jeugd brachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dicky Douw-Vos boeken
  Dicky Douw-Vos - Groeten uit Tjideng

  Na de Japanse aanval op Singapore evacueert Dicky Douw naar Batavia, waar het veilig zou zijn. Maar nee hoor. Ze wordt geïnterneerd in het Tjideng kamp in Batavia, met twee kleine kinderen. Al vanaf Singapore maakt ze aantekeningen en houdt dagboeken bij.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marno Duursma boeken
  Marno Duursma - Gevangen in onvoorwaardelijke liefde

  Bijzonder indrukwekkend is het verhaal van de uit Indonesië geadopteerde Jukulan. Hij beschrijft in zijn boek Gevangen in onvoorwaardelijke liefde over de invloeden van adoptieproblematiek en de daaruit voortvloeiende hechtigsstoornis op zijn leven. In vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Charlotte van Es boeken
  Charlotte van Es - Het Scharrelslakkenfeest en andere Franse verhalen

  Sinds 1985 woont en werkt Charlotte van Es in de Franse Auvergne, waar zij en haar man een ruïne kochten. Met hulp van Nederlandse vrienden werd de bouwval bewoonbaar gemaakt. Ze leerde Franse buren, boeren en buitenlui kennen. Met humor en compassie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Berthe Korvinus boeken
  Berthe Korvinus - Salto naar het leven

  Als vierjarige belandde ik in een Japans kamp op Midden-Java met mijn moeder en twee zusjes. Ik overleefde dit ternauwernood. Ik heb ontdekt dat de rode draad in mijn bezigzijn in de wereld het proberen te voorkomen dat vrouwen en kinderen vernederd worden is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Maria Raimondi boeken
  Maria Raimondi - Dario, mijn zoon met autisme

  In dit fascinerende boek beschrijft de auteur haar leven na de geboorte van Dario, haar jongste zoon. Hij blijkt autistisch en mentaal gehandicapt te zijn. In haar eigen bewoordingen schetst zij de problemen waar zij en haar man elke dag mee worstelden. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • O.J. Huf boeken
  O.J. Huf - Gestuurd

  gestuurd, een voltooid deelwoord van sturen? Deze vraag komt regelmatig bij hem op, wanneer hij terugblikt op hoe de dingen eigenlijk zijn verlopen.Zolang je jong bent en vol met ideeën en verlangens rondloopt, sta je niet stil bij het feit dat, welke keuze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Corrie Greefkes boeken
  Corrie Greefkes - Ge-wezen-ouders

  Het syndroom van Larsen is een erfelijke aandoening. Mijn moeder ver-telde mij, dat de dokters het een onvolwaardig bottenstelsel noemen. Bij de gewrichten is de kom te ondiep waardoor een knie of een schouder heel gemakkelijk uit de kom gaat (luxeren).… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Raaphorst boeken
  Herman Raaphorst - Een klein deurtje dat weer open kon.

  Problemen voor de patiënt na een second opinion.Een patiënt met longkanker vraagt om een second opinion nadat hij door een longspecialist van een universitair ziekenhuis is opgegeven. De behandeling van de specialist had de zieke volkomen in de war gebracht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ineke Eleveld boeken
  Ineke Eleveld - Wat is er aan de hand met Eva?

  Leven met borderlineWat betekent het als een familielidborderline heeft?Dit boek gaat over het leven met onzedochter, bij wie op haar achttiende isvastgesteld dat ze borderline heeft.In het boek heb ik mijn herinneringenopgeschreven, soms in een soort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • F. Hogeslag, H. Zoutberg boeken
  F. Hogeslag, H. Zoutberg - Ontspoord

  Henk Zoutberg & Frits Hogeslag zijn mompelmannen en hebben een mompelboekje geschreven vol mompelverhalen. Deze mompelverhalen gaan over hun werk als trambestuurder dat zij al ruim 30 jaar verrichten. Mompelmannen zijn over het algemeen mannen die hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95