Waargebeurde verhalen

 • Dirk Lenaerts boeken
  Dirk Lenaerts - Keniaans Dagboek

  In "Keniaans Dagboek" schrijf ik over de turbulente periode rond de verkiezingen van 2013. Het boek wordt ingeleid door een essay over het geweld na de verkiezingen van 2007. Royalty's van dit boek zijn voor Unicef Nederland. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rian de Heus boeken
  Rian de Heus - Gevangen in verdriet na zelfdoding

  Het ergste horrorscenario dat je maar kunt bedenken is gebeurd: je kind heeft zelfmoord gepleegd. Rian beschrijft de totale verwarring waar zij als moeder mee te maken kreeg. Je leest over haar worsteling tussen leven of er zelf ook een einde aan maken. Over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,55
 • Aad van Toor boeken
  Aad van Toor - Nu het ouderdomt

  Het is een roerige tijd als Arend Beens theologie studeert. Provo’s, kabouters, studenten en vredesbewegingen gaan de straat op om de wereld, desnoods met geweld, te verbeteren. Ook binnen de Nederlandse Hervormde Kerk, waaraan ds. Beens verbonden is, hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Patricia Meulemans boeken
  Patricia Meulemans - Hoge pieken diepe dalen

  In 'Hoge pieken, diepe dalen' vertelt Patricia Meulemans in de vorm van een dagboek het verhaal van de dappere strijd van haar moeder tegen longkanker. In dit verhaal neemt de auteur geen blad voor de mond en schetst ze in klare taal de momenten van vreugde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Kim van Schie boeken
  Kim van Schie - Hallo lieverd

  ‘Hallo lieverd’ is een spannend, vertederend en waargebeurd verhaal over hoe een jonge vrouw zich staande probeert te houden tijdens een heftige adoptieprocedure in Nigeria. Overvallen door angst, corruptie en ziekte probeert ze met een dosis humor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ira van de Waal-Versteeg boeken
  Ira van de Waal-Versteeg - Van het kastje naar de muur... en weer terug

  Dit boek heb ik geschreven omdat er heel veel mis kan gaan in de hulpverlening en dat er meerdere ouders/verzorgers zijn die tegen bepaalde situaties aan kunnen lopen. Dit boek kan een handleiding zijn voor ouders/verzorgers die hulp vragen bij bepaalde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Margarete Kühnapfel boeken
  Margarete Kühnapfel - Legde ik mij neer in de hel, zie, U bent daar

  Margarete Kühnapfel was een predikantsvrouw uit Oost-Pruisen, die tijdens het naziregime lid was van de verboden Bekennende Kirche. Haar man raakte vermist en haar kinderen stierven, waarna zij naar haar moeder in Königsberg ging. Het Rode Leger viel binnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dominique den Hertog-Bruin boeken
  Dominique den Hertog-Bruin - Willens en wetens

  Geld, glitter en glamour, het is ijle lucht, als de deur zich opent en leugens en bedrog je aanstaren.Haat verteert de mens als er geen vergeving Is. Door te vergeven, die ander, maar ook Jezelf, kun je een nieuwe start maken.Angst en eenzaamheid verdwijnen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nicole Ridderhof boeken
  Nicole Ridderhof - (ON)RECHT IN NEDERLAND

  Mijn hart is gebroken, mijn kinderen mag ik niet meer zien Mijn ex gebruikt zijn charmes om de instanties om zijn vinger te winden. Ziet niemand het verdriet, het onrecht! Vechten tegen de wet is als een voetbalwedstrijd spelen met 10-0 achterstand. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,07
 • Anna Francesca boeken
  Anna Francesca - De poes van de buren

  Dit dagboek beschrijft een helse periode van psychische mishandeling in het leven van Anna Francesca. Het weerspiegelt haar emoties, haar bezorgdheid en liefde voor haar dochter en voor de poes van de buren. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mimi Baird boeken
  Mimi Baird - Hij wilde de maan

  Dr. Perry Baird was een opkomend medisch talent op Harvard in de jaren 1920. Hij was zijn tijd ver vooruit toen hij aan het begin van zijn carrière onderzoek deed naar de biochemische oorsprong van manische-depressieve stoornissen. De blik van dr. Baird op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tamara Smeding boeken
  Tamara Smeding - Niemand weet hoe laat het is

  Tjitse Smeding vecht voor zijn loopbaan op de drafbaan en wint alles. Hij vecht voor zijn leven en overwint ook dan steeds weer. Een dramatisch ongeval tijdens een race maakt een einde aan zijn carrière. Als hij na jaren revalideren zijn comeback maakt, wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rick Verhagen boeken
  Rick Verhagen - #TINA

  Rick Verhagen - een meisjesachtige jongen met rood haar - beleeft een gevoelsarme jeugd in Nijmegen. Hij hunkert naar liefde en intimiteit, maar merkt tijdens het opgroeien dat fysiek contact hem afschrikt. Hij droomt van een podiumcarrière. Na zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Dick Kroneman boeken
  Dick Kroneman - De bergen zullen vrede dragen

  In 1963 kwam ds. G. Kuijt als eerste zendeling van de Gereformeerde Gemeenten aan in de Baliemvallei op Papoea. Meerdere zendingswerkers werden uitgezonden. Onder de zegen van de Heere mocht hun werk vrucht dragen. Dat werd zichtbaar in het ontstaan van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Lynn Callens boeken
  Lynn Callens - Return

  Dit boek heb ik geschreven, omdat er onduidelijkheden zijn rond anorexia nervosa. Mijn voorwaarde voor het schrijven van dit boek is dat ik volledig de waarheid vertel. In het begin van mijn verhaal kunnen bepaalde mensen zich aangesproken voelen. Omwille van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nicky Michiels boeken
  Nicky Michiels - Geen tranen voor jou

  "Voor jou, beste lezer, ligt een verhaal over jarenlang misbruik, over een kinderleven vol pijn en verdriet. Maar ook een verhaal over hoop dat ik met jou wil delen, net omdat het niet eenvoudig is om het te vertellen. Op deze manier wil ik voor mezelf en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marianne Janssen boeken
  Marianne Janssen - De soep ruikt naar hond

  Herinneringen van Indische Nederlanders na de oversteek Wie Indië in de aderen heeft, zal nooit écht met Indië breken. Na de politionele acties in voormalig Nederlands-Indië kwam er een enorme stroom Indische Nederlanders naar Nederland. Het werd hen bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Simon Vuyk boeken
  Simon Vuyk - ECHTE MISDAAD Echte misdaad-strijd

  In STRIJD. beschrijven rechercheurs, advocaten en slachtoffers-nabestaanden geruchtmakende misdrijven waar zij persoonlijk bij betrokken raakten. Vanuit hun eigen perspectief. In hun eigen bewoordingen. In elk verhaal heeft de strijd van de betrokkene een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Erika Cool boeken
  Erika Cool - Update

  Erika Cool werd bekend door de erotische films waarin ze speelde eind jaren zeventig. Ze werkte ook als callgirl bij de legendarische Madame Claude in Parijs. In Update schetst ze haar leven: haar verpeste kinderjaren, de ervaringen als mannequin en als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anja Matser boeken
  Anja Matser - De Orgelzolders

  De Orgelzolders: eindelijk het complete verhaal van een bijzondere onderduik Op woensdag 19 april verschijnt het boek "De Orgelzolders - Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk", geschreven door Anja Matser. Die dag overhandigt burgemeester Aboutaleb het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Saroo Brierley boeken
  Saroo Brierley - Lion

  Lion is de indrukwekkende verfilming van Mijn lange weg naar huis, met Nicole Kidman, Dev Patel (Slumdog Millionaire) en Rooney Mara in de hoofdrollen Op een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Huib de Vries boeken
  Huib de Vries - In het hart van de zending

  In 1974 vertrekt Gert Nieuwenhuis voor de Zending Gereformeerde Gemeenten naar Nigeria. Hij wordt er geconfronteerd met de rauwe zijde van het leven als zendingswerker. Spanningen binnen het team, de soms moeizame relatie met het deputaatschap, ontevredenheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Marjan van den Berg boeken
  Marjan van den Berg - Ze is de vioolmuziek vergeten

  In 'Ze is de vioolmuziek vergeten' beschrijft Marjan van den Berg indringend hoe zij langzaam afscheid moest nemen van haar moeder. Ze schrijft zowel poëtisch als realistisch, maar altijd liefdevol over het proces van ontluistering dat haar moeder trof, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Petra Hartlieb boeken
  Petra Hartlieb - Mijn geliefde boekhandel

  Vrouw wordt tijdens vakantie verliefd op (gesloten) literaire boekhandel. Ze besluit haar baan op te zeggen, de winkel te kopen en met haar gezin te verhuizen naar boven de winkel.Petra Harlieb neemt je mee naar haar boekwinkel in Wenen. Het is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Anne Kien boeken
  Anne Kien - Verder met de helft

  'Gaan ze mijn hoofd er dan helemaal afzagen?', vraagt Pepijn me in de auto. 'Nee schat, ze halen je hoofd er niet af,' antwoord ik lachend. 'Ze maken er denk ik een gaatje in. Hier boven je oor.' Ik schuif het witte plukje haar opzij. Het pigmentloze plukje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95