Waargebeurde verhalen

 • Renate Breuer boeken
  Renate Breuer - De averechtsheid van de dingen

  De averechtsheid van de dingen is een boek over een leven dat drastisch verandert na een samenloop van omstandigheden. Daarnaast is het een persoonlijk verhaal over burn-out, de krochten van de mediawereld, overspannen relaties en over de stempel die je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerda Briene boeken
  Gerda Briene - Fipronil, beslist geen eitje!

  "Tijdens de stalronde kijken Johan en ik goed rond. We hebben het niet afgesproken, maar onafhankelijk van elkaar zoeken we naar bevestiging. We kijken elkaar aan. Ik zie het op Johans gezicht. Dit is niet normaal. We zitten in de problemen." Een hardwerkend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • P.M. Hoks-Zwaard boeken
  P.M. Hoks-Zwaard - Mijn oma, haar eenzame leven

  De enige bezittingen van mijn oma die bewaard zijn gebleven, zijn een merklap uit 1899, een eikenhouten kistje met de initialen MFW en een ansichtkaart uit Hellevoetsluis; drie voorwerpen die in het lange leven van mijn oma met haar zijn meegereisd. Niet veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • R.A. de Jong boeken
  R.A. de Jong - Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis...Deel 2

  Dagelijkse praktijk waaronder hulpverleners te werk gaan. Emotionele beleving van alle betrokkenen. Inside en achtergrondinformatie waar bij buitenstaanders weinig over bekend is. Van prille hulpverlening tot hoog complexe inzet vandaag de dag.Een laatste blik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • L. Vogelaar boeken
  L. Vogelaar - In Koninklijke dienst 1

  Sommigen waren heel bekend, anderen zijn in het vergeetboek geraakt. De een was alom geacht, de ander had een roerige levensloop. Kortere of langere tijd waren ze actief in Gods Koninkrijk, als predikant, oefenaar of evangelist. Wie waren zij? Dit boek bevat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • P.H. Palmbergen boeken
  P.H. Palmbergen - Onderduiken bij de bezetter

  Zijn alle Nederlanders die in de Arbeidsdienst werkten voor de Duitsers fout? Alle feiten worden op een rij gezet en laten zien dat de werkelijkheid juist minder zwart-wit is dan velen denken. De schrijver sprak met overlevenden en mocht alle authentieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Wolf Küper boeken
  Wolf Küper - Een miljoen minuten

  Een aanstekelijk, wijs en humoristisch reisverhaal over een zoektocht naar geluk, avontuur en het overschrijden van eigen grenzen Waargebeurd verhaal Dochter Nina (4) zegt op een avond voor het slapengaan: ‘O, papa, ik wou dat we een miljoen minuten hadden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Miranda Hogeboom boeken
  Miranda Hogeboom - Het komt wel goed mam

  Dagboek van een moeder die haar zoon verloor. Robin zou dit jaar 30 geworden zijn. Hij overleed echter drie jaar geleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Het jaar dat volgde op zijn dood werd door zijn moeder Miranda vastgelegd in korte verhalen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joseph Oubelkas boeken
  Joseph Oubelkas - Gezondheid liefde vrijheid

  Joseph Oubelkas (Raamsdonksveer, 1980) is een succesvol IT-ingenieur totdat zijn leven op 24-jarige leeftijd een bizarre wending neemt en jaren van onterechte gevangenschap in Marokko het gevolg zijn. Dit verhaal deelt hij in het boek '400 brieven van mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Martin de Jong boeken
  Martin de Jong - Aan m'n zolen en andere ongemakken

  "Van de fiets gelanceerd draai ik op een hoogte van naar schatting drie meter tweemaal om mijn as waarna ik via twee achterwaartse salto’s voorbeeldig op mijn voeten land, pal naast een invalidenkar die door een mank lopende man wordt voortgeduwd." Vroeger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Edmond Ackermans, Cid boeken
  Edmond Ackermans, Cid - Niet alleen maar samen

  Na "Meanderend door 2012", "Ogen blikken", Voortdurend turend", "Ouverture" en "Tussen de regels door" ziet nu het nieuwe jaarboek "Niet alleen maar samen" het lezend licht. In de nieuwste titel ontbreekt een komma. Dit leesteken mag de lezer zelf plaatsen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,02
 • Leonie Bouwman boeken
  Leonie Bouwman - De scherven van mijn vader

  Dit boek gaat over mijn persoonlijke ervaringen. Over mijn leven in een gezin waarin mijn weinig empathische vader een allesoverheersende rol speelde. Maar ook gaat dit boek over hoe ik ondanks mijn vader tot een levend geloof ben gekomen in een persoonlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Natasja Verhagen, Corina Schipaanboord boeken
  Natasja Verhagen, Corina Schipaanboord - God bestaat echt!

  Het is een boek over de Verlosser, die zorgde voor een omkering in het leven van een jong gezin na het verlies van hun zoon.Natasja Verhagen (1973) is getrouwd met Ricardo. Ze krijgt zes kinderen, waarvan een meisje direct na de geboorte overlijdt. De oudste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Elvira Nanariain boeken
  Elvira Nanariain - Mengelmoes

  Elvira is half-Moluks en half-Nederlands. Haar Molukse opa en oma waren gedwongen naar Nederland gekomen en hebben nooit meer terug kunnen keren naar hun vaderland. In het leven van Elvira is het trauma van de eerste generatie Molukkers nog steeds voelbaar en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Erika van Dalen boeken
  Erika van Dalen - Helemaal dood bestaat niet

  'Bel me. Het is dringend ...' Melody probeert in haar drukke leven het hoofd boven water te houden. Na een emotioneel telefoontje van haar zus Francine gaat Melody naar haar toe. Wat begint als een goed gesprek, blijkt de start van een tragedie te zijn. Erika… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,47
 • Joseph Oubelkas boeken
  Joseph Oubelkas - 400 brieven van mijn moeder

  Een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis. Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24- jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erika Cool boeken
  Erika Cool - Update

  Erika Cool werd bekend door de erotische films waarin ze speelde eind jaren zeventig. Ze werkte ook als callgirl bij de legendarische Madame Claude in Parijs. In Update schetst ze haar leven: haar verpeste kinderjaren, de ervaringen als mannequin en als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Adriaan Groen boeken
  Adriaan Groen - Vertrapt gras

  'Vertrapt gras', een roman over internationale hulp bij rampen Waar olifanten vechten, wordt het gras vertrapt, luidt een Afrikaans gezegde. Maanden na de massamoord in Rwanda zijn de legers van Hutu en Tutsi nog steeds in een verbeten strijd verwikkeld. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Olavski Van der Stad boeken
  Olavski Van der Stad - 588 een sterk nummer

  Het werken als taxichauffeur en dan met name in Amsterdam is vaak omgeven met mysteries, maar dat hoeft niet en daarom een inkijkje in de wereld van de vrije beroepen, waardoor een verkeerde beslissing van een overheid catasrofaal kan uitpakken en vaak ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,28
 • Marcel Langedijk boeken
  Marcel Langedijk - Gelukkig hebben we de foto's nog

  Vlak na de geboorte van zijn dochter heeft Marcel weer contact met zijn broer Mark. Het contact is verslechterd door diens aanhoudende alcoholisme. Maar Mark heeft nieuws: hij blijkt al een jaar bezig om euthanasie te regelen. Dat is hem gelukt en het gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dina-Perla boeken
  Dina-Perla - Exodus uit de vuurtoren

  Dina-Perla groeit op in de joodse orthodoxie en een verstikkende werkelijkheid, waarin niets is wat het lijkt. Als jong meisje vecht zij voor vrijheid en liefde, ontvlucht haar ouderlijk huis en besluit nooit meer terug te keren. Exodus uit de vuurtoren, met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Yumi Ng boeken
  Yumi Ng - Brutazur breekt

  In 'Brutazur breekt' gaat het verhaal van Yumi Ng verder, maar met een nieuw element erbij: de exposure die ze krijgt als auteur die schaamteloos over haar eigen leven schrijft. De reacties die ze ontvangt, en vooral de reacties die ze niet ontvangt, hakken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Susanne Boon boeken
  Susanne Boon - Lieve Madelief

  Samenvatting: Susanne, getrouwd met Mark, is een jonge moeder van vijf geweldige kinderen. De wereld van de onbezorgde moeder stortte in, toen haar tweejarige dochter Madelief mank ging lopen. Susanne typte de zin ‘tweejarig kind loopt mank’ in op Google… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Léonie Dieleman boeken
  Léonie Dieleman - De vrouw die zeven koeien waard was

  Als er één werelddeel is, waar men elkaar graag verhalen vertelt, dan is het wel in Afrika. Léonie Dieleman werkt onder jongeren in Mozambique en draagt haar steentje bij aan deze verhalencultuur. Ze geeft zogenaamde ‘life skill lessen’ aan Afrikaanse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Mingfang Wang boeken
  Mingfang Wang - Tijgerkop

  Wat gaat er schuil achter de bescheiden lach van de Nederlandse Chinees? Twaalf jaar lang was Mingfang Wang (1974) eigenaar van het restaurant dat eigenlijk voor haar broertje bestemd was. Iedereen die bij haar kwam eten, of afhalen, werd hartelijk ontvangen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50