Waargebeurde verhalen

 • Lukas Joel boeken
  Lukas Joel - Met kraai heen en hond terug

  Lukas Joel is Honorair Consul van Zweden in Noord-Nederland. Dat betekent dat hij op de bres staat voor de Zweedse belangen in het noorden van ons land.Hij staat Zweedse zakenmensen bij, bereidt bezoeken voor en begeleidt de ambassadeur bij zijn bezoek aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Nancy Walburg boeken
  Nancy Walburg - Getekend door de oorlog

  Kees Verhagen is vijftien jaar oud als de oorlog echt doorbreekt in Broekhoven, Tilburg. Opgegroeid in een smokkelaarsfamilie brengt ook hij de oorlog smokkelend door. Dat dit niet zonder gevaar is, komt Kees snel achter. Hij wordt geregeld opgepakt en komt in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Annie van der Neut-Heller boeken
  Annie van der Neut-Heller - De Wond die Holland heet

  Dit is het verhaal van een familie die zn oorsprong vond in Ter Apel, Westerwolde. Hier worden de jeugdjaren van de jaren veertig beschreven, de leefgewoontes van kerk en school, het doormaken van de Tweede Wereldoorlog, de zorg om elkaar in een kleine… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Jane Meren boeken
  Jane Meren - Buren

  Het is muisstil. Lekker rustig zou je denken maar voor mijn gevoel is dat het niet. Het bewustzijn van elkaars aanwezigheid lijkt er voortdurend te zijn.Elk geluid hoe klein ook wordt opgemerkt, geregistreerd en gelabeld. Bepaald geen ontspannen sfeer. Ik denk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Catharina Maria boeken
  Catharina Maria - Haat groter dan liefde.

  De 20 jarige Brenda krijg een relatie met de 25 jarige Ron.Ze kon het super goed vinden met haar schoonfamilie.Het leek allemaal perfect, maar niks is minder waar.Vanaf het moment dat ze bij hem introk ging het mis.Zouden ze haar zien als een indringer?En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Hans van Wingerde boeken
  Hans van Wingerde - Mijn vader - dement in de bloei van zijn leven

  Mijn vader is een aangrijpende biografie van een jongeman over zijn dementerende vader. Wisseling tussen hoop en wanhoop klinkt regelmatig door. Het gebeuren werkt in op je eigen geest. Het legt je lam, terwijl je actief moet blijven. Het maakt je inwendig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,45
 • Jael Delamar boeken
  Jael Delamar - DE RODE DRAAD

  Jael Delamar verhaalt in dit boek over de intense en heftige worsteling met zichzelf, met de liefde en met de mannen waarbij zij die liefde hoopte te vinden. Met vallen en opstaan komt zij erachter waarom zij in meer dan vijftig jaar er niet in slaagde haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Kees Goedhart, Fieke Goeddhart boeken
  Kees Goedhart, Fieke Goeddhart - Hij was erbij

  Fieke en Kees Goedhart kunnen dankbaar terugkijken op een gezegend leven. Een boeiende periode die meer dan de moeite waard is om op te schrijven. In 'Hij was er bij' vertelt Fieke haar levensverhaal. Een verhaal dat begint in Indonesië, in de tijd dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • David E. Fishman boeken
  David E. Fishman - De boekensmokkelaars

  De boekensmokkelaars is het ongeloofl ijke verhaal van inwoners van het Wilno getto in Litouwen die duizenden zeldzame boeken en manuscripten hebben gered - eerst van nazi's en later van de Sovjets - door ze te verstoppen op hun lichamen, te begraven in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sharon Reuleaux boeken
  Sharon Reuleaux - Grote boze wolf

  Grote Boze Wolf, een waargebeurd verhaal gebaseerd op ervaringen van de schrijfster zelf. De titel van dit boek is de bijnaam van haar hond. Wat zij echter gaandeweg het boek duidelijk probeert te maken is dat de echte Grote Boze Wolf zich verhult in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Kor Bakker boeken
  Kor Bakker - Levensverhalen De capriolen van een schipperszoon

  Dit boek geeft een tijdsbeeld van een schippersleven. Het begint in de kinderjaren voor de oorlog, de jonge jeugdjaren in de oorlog en het getrouwde leven op de binnenvaart in de jaren tijdens de wederopbouw. Kor Bakker is een man die de kansen van zijn tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli boeken
  Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli - 25 gram geluk

  ‘Kun je er een paar dagen op passen?’ Met deze vraag begon de relatie tussen de wat stugge veearts Massimo en een gevonden egeltje. Misschien had het honger, was het koud of eenzaam; wat het ook was, het hulpeloze huilen opende het hart van Massimo. Met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Bastiana Hartogsveld boeken
  Bastiana Hartogsveld - Reiken naar de hemel

  'In dit aangrijpende verhaal wordt duidelijk hoe de schrijfster, uit het lood geslagen door de diagnose kanker, kracht put uit muziek en kunst, natuur en haar kleinkinderen. Hoe zij intens geniet van haar zonen, die haar als bodyguards vleugels hebben gegeven.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Derk Boswijk boeken
  Derk Boswijk - Waarom ik vertrok

  December 1913. Veehandelaar P.V. uit Ter Aar is zonder dat iemand daarvan wist naar Amerika vertrokken, zonder orde op zaken te stellen en achterlatende vrouw en 9 kinderen. Menig landbouwer in de gemeente is hiervan de dupe. Met dit korte krantenartikel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Christy Brown boeken
  Christy Brown - Mijn linkervoet

  Literaire sensatie uit 1954 is een wervelend zelfportret Mijn linkervoet is het bijzondere autobiografische verhaal van de Iers schrijver, schilder en dichter Christy Brown (1932 – 1981), die kort na zijn geboorte met een ernstige hersenverlamming werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Geeske Kroon boeken
  Geeske Kroon - Mijn familie in Indië

  Nooit heeft ze erbij stil willen staan dat in het verre Indië haar wortels liggen en een stuk van haar verleden. Dat haar voorouders zich al in 1825 in dit land gevestigd hebben. Dat ze een geschiedenis deelt met talloze Nederlanders en Indische Nederlanders.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ellen Kusters boeken
  Ellen Kusters - Er was eens... een juf!

  Er was eens een meisje, dat later graag juf wilde worden. Met haar diploma op zak startte zij vol enthousiasme haar loopbaan. De eerste jaren genoot zij volop van haar werk. De combinatie werk en gezin bleek na verloop van tijd echter lastig. Ze zag dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marieke de Jong boeken
  Marieke de Jong - Stem van het stille kind

  Mijn verhaal kan zomaar het verhaal zijn van iemand die heel dicht bij je staat. Mijn verhaal kan zich afspelen achter elke gesloten deur waar je dagelijks langs loopt. Mijn verhaal heeft als grootste doel om een stem voor alle kinderen te zijn die in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Fred van Egeren boeken
  Fred van Egeren - De witte route

  F. Th. van Egeren (1952), afkomstig uit Zwanenburg werd geboren in Halfweg. Hij heeft na de mulo en havo Bouwkunde gestudeerd aan de HTS. Hij is gehuwd en vader van drie kinderen uit een eerder huwelijk. F. Th. van Egeren vertelt in zijn debuut De witte route… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Henk Kuipers boeken
  Henk Kuipers - Ademtocht - ASTMA… Losgelaten in een wereld zonder lucht

  Dit boek bevat een portret van een astmapatiënt, die heel plotseling wordt geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. Je wordt meteen gepakt door het verhaal dat heel levendig en met de nodige humor is geschreven. De blik op de wereld om hem heen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,75
 • Marieke Deckers boeken
  Marieke Deckers - Tinderweduwe

  Op een mooie dag in augustus 2014 vaart Ernst Noordijk met drie boezemvrienden op de Vinkeveense Plassen. Het is hun jaarlijkse mannenuitje. Bijpraten, sterke verhalen en vooral veel lachen. Vishengels uit, muziekje erbij. Een biertje bij de barbecue. Uit het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Jessica Hill boeken
  Jessica Hill - Een hospitaal binnen stappen doe je... met je hakken in je hand!

  Rozengeur en maneschijn de eerste drie bladzijdeDan slaat het noodlot toe, zware toe takeling door een paardRepliek van de dokters "een normaal mens blijft dan liggen en sterft"Een voorbeeld van het onuitputtelijke uithoudingsvermogen van een mensFouten die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Carla Beukers, Irene van Wesel boeken
  Carla Beukers, Irene van Wesel - De hoop voorbij

  'De hoop voorbij' is een boek met ervaringsverhalen over ongewenste kinderloosheid. Op openhartige en aangrijpende wijze vertellen 27 mensen/stellen hun eigen verhaal. Over hun diepgewortelde kinderwens, hun pogingen om deze wens uit te laten komen en over het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jos Rombouts boeken
  Jos Rombouts - Hoe krijg ik een stereo-tactische operatie in mijn eigenzinnige brein.

  Dit boek is een autobiografisch werk van de auteur die zelf Parkinsonpatiënt is. Lees zijn ervaring met valkuilen, onbegrip, desinteresse, kortom de hele levenswandel wat hij op zijn weg tegen kwam om een DBS operatie voor elkaar te krijgen in zijn hersenen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ruud DOEVENDANS boeken
  Ruud DOEVENDANS - TUSSEN TWEE FINALES

  Het is 25 juni 1978. In Buenos Aires verliest het Nederlands elftal in de WK finale van Argentinië. Tegen alle verwachtingen in. De eerder zo bepalende rol van Nederland in het internationale voetbal lijkt uitgespeeld. In de daaropvolgende jaren zal er van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95